Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- RAM topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Letöltöttem Win7 Pro 64 bit op. rendszer alá a virtual XP mode-t. 2 dolgot szeretnék kérdezni: a virtuális xp 64 bites lett, ugyanúgy, mint a gépen lévő Win 7 op. rendszer? A belépés után (az első belépésnél jelszót kért, amit létrehoztam), megszakadt a netkapcsolat a virtuális xp-n (egy darabig működött), amikor ki akartam lépni belőle, csak a kijelentkezés gomb jelent meg, amire kattintva újra a virtual xp bejelentkező ablaka jelent meg, így csak a reset segített. Ezeket a problémákat hogyan tudnám megoldani? Előre is köszi a segítséget.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Win7 Pro 64 bit op. rendszer alatt használok egy hp psc 1350 all in one készüléket, ami simán nyomtat, de a lapolvasás funkció nem működik. Esetleg tudnátok olyan drivert javasolni hozzá, ami "tartalmazza" a lapolvasás funkciót is? Már nem mai darab, 2003-as, XP alatt volt egy Indítópult program is telepítve hozzá, ahol ki lehetett választani a szkennelés funkciót. Vagy teljesen reménytelen a helyzet? Köszi előre is a segítséget.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy megoldható-e a következő: egy német nyelvű Vista home premium op. rendszerrel szerelt Packard Bell laptopra a 320 GB-os vinyón létrehozandó partícióra feltelepíthető-e egy magyar nyelvű Windows 7 op. rendszer? Az op. rendszerek eltérő nyelve nem okoz gondokat? Előre is köszi a válaszokat.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Zsír új gépen (Win 7 Pro 64 bit op. rendszer alatt ) a következő problémával találkoztam. A géphez 2 nyomtató van csatlakoztatva: hp psc 1300 (amit felismer az op. rendszer és a nyomtatók között szerepelteti az ikonját. A másik nyomtató (hp laserjet 2550n) ikonja viszont nem szerepel a nyomtatók között. Ha bekapcsolom, megjelenik az ikonja a nyomtatók és eszközök-egyebek pont alatt, csak a tulajdonságok fülre kattintva azt írja ki, hogy nem elérhető, a hardver fülre kattintva pedig azt, hogy megfelelően van telepítve. Remélem nem írtam egetverő hülyeségeket. Ilyenkor mit lehet csinálni. A régi gépen (win 7 alatt) minden gond nélkül működött. Nagyon szépen köszi a segítséget

-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy 500 GB-os Samsung vinyót, amin 402 GB szabad hely van és egy Win XP pro op. rendszer, szeretnék még egy partícióra osztani, akkor mekkora szabad helyet érdemes a Win7 Ultimate 64 telepítéséhez biztosítanom. Még egy amatőr kérdés: a particionálandó lemezen lévő adatok megmaradnak a másik meghajtó kiaqlakítása után is. Előre is köszi a válaszokat.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem. Egy új konfigot szeretnék összeállítani, ahol egy új 1000 GB-os Samsung vinyóra menne fel egy Win 7 Pro 64 bit op. rendszer. A régi gépből átkerülne 2 vinyó (500 és 320 GB), amelyeken található külün külön egy egy op. rendszer (Win xp és Win7). Ha átrakom a 2 vinyót a rajta lévő adatokkal, és az újra feltelepítem a win 7 op. rendszert, akkor mi fog történni? Hogyan lehet megoldani a problémát, abban az esetben, ha csak a régi vinyókon lévő állományokra van szükségem, a rajta lévúő op. rendszerekre nem? Remélem, nem írtam nagy fas*ságokat. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Rendszervisszaállítást szeretnék csinálni a Win7 pro 64 bit op. rendszeremen egy február végi időpontra. Ez lehetséges? Ha igen, akkor hogyan tudok ennyire régi visszaállítási pontot keresni? Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! megpróbáltam kikapcsolni az IE8 böngészőt a Win 7 Pro 64 bit op. rendszeremen, abból a célból hogy feltelepítsem újra, majd rátelepítsem az IE9 böngészőt (így talán sikerül) de azt írta ki az op. rendszer, hogy nem minden programot sikerült módosítani, de ennek ellenére felajánlja az újraindítást, a módosítások végrehajtásához. Ilyenkor mit lehet tenni? Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Végül sikerült lefuttatnom az sfc /scannow rendszerfájl ellenörző parancssort, ami hibás cbs log file-okat talált, amiket nem tudott kijavítani. Ilyenkor mi a teendő? Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Ha megpróbálom futtatni a Win7 Pro 64 bites op. rendszeremen az sfc /scannow parancssort, akkor egy pillanatra felvillan a fekete ablak, de nem történik semmi. Ezt a gondot hogyan lehet orvosolni, Köszi a segítséget előre is. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Szia! Próbálkoztam az IE 8 eltávolításával is, de ott azt a hibaüzenetet kaptam, hogy nem minden prograam működését sikerült módosítani. Régebben fel volt telepítve az IE9 beta verziója. Lehet, hogy ez lehet a gond? Lehet, hogy beletapostam a Win7 pro 64 bites op. rendszerem lelkivilágába, és emiatt szopok mint a torkos borz?

-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Szia! Megpróbáltam az általad írtakat (adobe reader törlése), de ennek ellenére nem sikerült az IE 9 telepítése. A telepítési folyamat végén, a programok újraindítása kiírás után bezáródik a telepítő ablaka, és egy másik ablakban megjelenik a böngészőt nem sikerült telepíteni felirat. Már minden a hibaelhárítási útmutatóban leírt lehetőséget kipróbáltam (outpost tűzfal, nod32 kikapcsolása), de mindig ebbe a hibaüzenetbe ütközöm. Bocs a hosszért. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az a gondom, hogy többszöri próbálkozásra sem tudom feltelepíteni Win 7 Pro 64 bit op. rendszer alá az Internet explorer 9 64 bit verzióját. A programok újraindítása résznél kiírja, hogy a böngésző telepítése nem sikerült. A gépen sp1, nod32 és agnitum outpost tűzfal van. A tűzfal és a vírusírtó kikapcsolt állapotában is ugyanezt a hibát írja ki a gép. Előre is köszi a segítséget.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő a problémám: win7 pro 64 bit op. rendszeremre megpróbáltam feltelepíteni az sp1 javítócsomagot, de a frissítés többszöri próbálkozás után (ismeretlen hiba, kód: 800736B3) leáll. Az op. rendszerem teljesen legális. Ebben az esetben mit lehet csinálni? Eddig minden elérhető frissítést telepítettem hozzá. Lehet, hogy ez lehet a gond? Előre is köszi. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! A végén rájöttem, hogy a beépített rendszergazdai fiókot akartam törölni, amit a win7 alapból nem enged. Bár a másik, az oprendszer telepítésekor létrehozott felhasználói fiókom is rendszergazdai fiók. Mi a különbség a 2 rendszergazdai fiók jogai között. A beépített rendszergazdai fiók mennyivel bír több joggal?
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Az a fiók, amiből törölni szeretném, a másik utólag létrehozott fiókot, szintén szerepel a rendszergazdák között, amit pedig törölni akarok, beépített rendszergazdai fiókként szerepel. A telepített programok nagy része viszont az elsőként létrehozott rendszergazdai (már nem vagyok biztos benne) van. Akkor lehet, hogy a valódi rendszergazda fiókot akarom kitörölni, amit pedig nem enged. Ilyenkor mit lehet csinálni? Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Próbáltam, amit írtál, de megint kiírja: A művelet a beépített fikon nem hajtható végre. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Megpróbáltam kitörölni a Win7 Pro 64 bit oprendszerem lévő 2 rendszergazdai (bejelentkezéskor legalábbis mindegyik ikonján szerepel a rendszergazda felirat) a vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/helyi felhasználók és csoportok menüpontban, de a törlésnél azt a hibaüzenetet írta ki: A művelet beépített fiókon nwem hajtható végre. Most mit tudnék csinálni? Ha mást nem lehet csinálni, hagyjam meg a törlendő fiókot? Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő a gondom. A Win 7 Pro 64 bit oprendszerem telepítésekor egy jelszóval védett, rendszergazda fiók lett létrehozva a gépemen. De mivel én azt hittem, hogy ez csak korlátozott rendszergazdai jogokkal bír, ezért létrehoztam egy másik rendszergazda fiókot is, amit most szeretnék eltávolítani. Csak az a gondom, hogy a másik jelszóvédett rendszergazda fiókból próbáltam, és ott a törlendő fiókra kattintva a fiók törlése opció hiányzik. Hogyan tudnám mégis eltávolítani? Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
bobsys
üzenetére
Szia! Végül sikerült megoldani az E meghajtóm átneveződésének problémáját. Az volt a gond (valaki javasolta, hogy nézzem meg, van e a meghajtón autorun.inf fájl). Találtam egy ilyen fájlt az E meghajtó gyökerében, ami egy régebbi Nokia pc suite telepítés részeként maradt a meghajtón. A kitörlése és egy restart után visszaállt a meghajtó eredeti betűjele. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Screenshoot-ot nem tudom hogy kell csinálni, ezért beírom:
C/DefaultIcon/C:/Windows/System32/imageres.dll.31
D/DefaultIcon/C:/Windows/System32/imageres.dll,27
E/DefaultIcon/C:/Windows/System32/imageres.dll,27Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a win7 milyen mappában tárolja a meghajtó ikonokat szimbolizáló .ico fájlokat? Megpróbálom egy ikoncserélő programmal megoldani a problémám (a sima meghajtóikon száma 27, ha jól emlékszem). Előre is köszi a választ. Üdv
-
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
bobsys
üzenetére
Szia! létrehoztam egy új rendszergazdai fiókot, próbáltam az új fiókba is belépve átnevezni a meghajtót, most nem jött fel a rendszergazdai jogosultságot kérő ablak, de nem neveződött át a meghajtó. Most mit csináljak? Üdv Érdekes, csak a windows intézőben szerepel rosszul felírva, a meghajtón a jobb egérgombbal kattintva, a tulajdonságok menübe belépve már jól írja ki a meghajtó nevét (Helyi lemez (E

-
Tappancs2001
senior tag
válasz
bobsys
üzenetére
Szia! Megpróbáltam a windows intézőt rendszergazdaként futtatni és úgy átnevezni a meghajtót, de sajnos megint azt a hibaüzenetet kapom, hogy a hozzáférés megtagadva, rendszergazdai jogosultság szükséges. Most mit csináljak? Hogyan tudok teljes jogú rendszergazdai fiókot létrehozni? Köszi a választ előre is. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az a problémám, hogy a Windows 7 Pro 64 bit oprendszerem nem engedi átnevezni a merevlemezeim (C, D, E) nevét. Mikor próbálkozom az átnevezésükkel (konkrétan az E meghajtót szeretném visszanevezni Nokia PC Suite installationról Helyi lemez (E
-re), állandóan azt írja ki, hiogy ehhez a művelethez rendszergazdai jogosultság szükséges és kattintson a tovább gombra. Ami után továbbra sem neveződik át a meghajtó. Ez furcsa, mert én vagyok a rendszergazda, jelszóval védett fiókkal. Előre is köszi a választ. Üdv 
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő problémával találkoztam tegnap. A Nokia PC Suite programmal a mobilomba vett új memóriakártyámra másoltam vissza a pc-ről a régi kártyán lévő adatokat, és csak a másolás után vettem észre, hogy a gépemben lévő 3 merevlemez közül az E betüjelű Helyi lemez (E
-ről átneveződött Nokia PC Suite Installation-ra, és a meghajtó ikonja is felvette a program ikonját. Ezt az állapotot hogyan tudnám visszacsinálni? Előre is köszi a választ. 
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy honnan tudnék letölteni a Windows 7-hez használható merevlemez meghajtó ikonokat ico fájl formátumban. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A számítógépemen lévő 3 meghajtó (C:/, D:/, E:/) ikonjainak csak kerete látszik, nem látszik a rendes ikon. Csak ennél a 3 ikonnál tapasztaltam ezt a problémát. Ezt a problémát hogy lehet orvosolni. Köszi előre is a segítséget.
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Recon666
üzenetére
Szia! Letöltöttem az általad javasolt oldalról a realtek audio drivert, de telepítés közben kiírta a Windows 7, hogy nincs digitálisan aláírva. Utána bezártam ezt az ablakot, majd a telepítés befejezését követően újraindítottam a számítógépet, aminek következtében elment a hang a gépről. Ilyenkor mit tudok csinálni? Üdv

-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Magyar nyelvű realtek alc883 audio drivert keresek Win7 Pro 64 bit oprendszer alá: Ha valaki betenne egy linket, azt előre is köszönöm. Üdv
-
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia! Köszi szépen neked is a segítséget, de úgy érzem, hogy ez nekem nagyon bomnyolult, és inkább újrarakatom a rendszert azzal aki feltelepítette. Az oprendszer februárban lett feltelepítve egy zsír új 320 GB-os Samsung vinyóra. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
Szia! Köszi szépen az eddigi segítségeteket. A win7-et nem én telepítettem fel, hanem egy számítógépes, úgyhogy lehet, hogy majd vele újratelepítem. Gondoltam, ha nem olyan bonyolult a dolog, akkor belevágok, de mégsem merek. Egyébként már az oprendszeren hang sincs, és a biztonsági mentés funkció is meghalt rajta. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mia fene amortizálta le ennyire az oprendszert. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Hogyan kell clean install-t csinálni. Ugyanis teljesen amatőr vagyok a témában. Próbáltam csinálni egy frissítő telepítést (a hibás fájlokat javítja ki), de állandóan azt írja ki: A telepítő nem tudta lekérdezni a számítógép lemezeivel kapcsolatos információkat. Úgy érzem, hogy jól megszívat az oprendszerem

-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Hát, szerintem is egy reinstall lesz a dolog vége. Tegnap belenéztem az eseménynaplóba, elég sok hibát ír ki. Érdekes, hogy amíg működött a rendszervisszaállítás, addig sikerült megjavítani az installert, de utána a spy sweeper program revo uninstallerrel történő sikertelen eltávolításánál dőlt be a rendszer. Egy újratelepítés egyébként kb. mennyi ideig tart (elég kevés dolog van az oprendszert tartalmazó 320 Gb-os merevlemezen. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Azt a hibaüzenetet írja ki az installer: Az installer nem elérhető, ami akkor fordul elő, ha nincs megfelelően telepítve, forduljon a támogató technikusokhoz. Egyébként az egész oprendszer egy talány. Pl. letörlök egy programot a revo uninstallerrel (a programok listájából eltűnik), de mégis rajta marad a gépen. Valószínű, hogy újratelepítés lesz a vége. Tegnap beraktam próbaképpen a program telepítőlemezét, rákattintottam a telepítés gombra, de egy idő után kiírta, hogy nem tudja ellenőrizni a rendelkezésre álló lemezterületet. Egy reinstall általában mennyi ideig szokott tartani (elég kevés cucc van a gépen)? Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Próbáltam leszedni a nod32-t és a malwarebytes-t, de mivel a windows installer nem működik , sajnos nem tudok programokat sem telepíteni sem eltávolítani. Mit javasoltok a problémám megoldására? Köszönet előre is a segítségért. Ígérem elfelejtem a counterspy-t win 7 64 bit alatt, mivel tanultam a saját káromból.

-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Az egész történet úgy kezdődött, hogy a counterspy program feltelepítése közben meghibásodott a Win installer programom, ami egy rendszervisszaállítással megjavult. Utána megpróbáltam többször eltávolítani a gépen lévő spy sweeper programot revo uninstallerrel, ami nem sikerült. Utána kezdődtek az előbb leírt problémák. Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő problémákat tapasztalom a Windows 7 Pro 64 bites operációs rendszeremnél:
1. Kirja, hogy semmiféle hálózati kapcsolatom nincs (a Hálózat ikon alatt semmiféle kapcsolat nem látható), ennek ellenére működik az internetkapcsolatom.
2. A rendszervisszaállítási pont létrehozása, a Windows update hivatkozásokra nem reagál, azt írja ki, hogy az automatikus frissítés ki van kapcsolva.
Ezeket a jelenségeket mi okozhatja? Esetleg beszedtem egy vírust? A gépen állandóan frissülő NOD32 van és fel vanrá telepítve egy Malwarebytes free program is. Előre is köszönöm a segítséget. Szerintetek mit tudok ezzel a jelenséggel csinálni? Üdv

-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az a problémám, hogy a spy sweeper programot egyszerűen nem tudom letörölni a számítógépemről, mert a törlés közben mindig különböző hibaüzeneteket kapok. Tudtok egy olyan programot javasolni, amivel le tudom szedni, A saját eltávolítójával sem tudom leszedni. Előre is köszi a segítséget.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az a problémám, hogy a spy sweeper programot egyszerűen nem tudom letörölni a számítógépemről, mert a törlés közben mindig különböző hibaüzeneteket kapok. Tudtok egy olyan programot javasolni, amivel le tudom szedni, A saját eltávolítójával sem tudom leszedni. Előre is köszi a segítséget.
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Szia! A legújabb Counterspy verzióval próbálkoztam. Azóta egyes programokat feltelepít a Win 7 (pl. kritikus frissítések), Advanced system care, de pl. az opera böngésző telepítésénél ugyanazt a hibát írja ki, mint a counterspy telepítésénél. Ez a jelenség mitől lehet. Köszi szépen a válaszaidat, lehet, hogy segíteni fog.
-
Tappancs2001
senior tag
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a problémám. Megpróbáltam feltelepíteni a Win 7 pro 64 bit oprendszeremre a Counterspy programot, de már a telepítésekor kiírt egy win installerre vonatkozó hibaüzenetet, hogy a program nem elérhető. A forgalmazónál javasolták, hogy töltsem le a clean up utility programot és töröljem ki a counterspy telepítési bejegyzését. A gondom az, hogy ezt a programot nem tudom feltelepíteni a 64 bites verzira, mert állandóan hibaüzeneteket kapok. Ilyenkor mit tudok csinálni? Telepítsem újra a win installert? Előre is köszi a segítséget
Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VR topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Óvodások homokozója
- Sorozatok
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- RAM topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest