Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel találgatós topik
- UHD filmek lejátszása
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Corsair tápok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Üdv mindenkinek!
A problémám a következő:
Nemrég installáltam Windows 7 Ultimate 64 bit-es oprendszert. Arra lettem figyelmes, hogy amikor alvó állapotból áll fel a rendszer, 40-50%-os cpu használat lép fel (egy magot terhel vmi – E8400).A furcsa az, hogy task managerbe csak a procihasználat összegzésénél illetve a teljesítmény grafikonon jelenik meg a proci használat, de a folyamatok között a rendszer 99% üresjáraton van. Rendszerlassulást nem nagyon érzélelek de gondolom a villanyszámlámat biztos megemeli ez a jelenség.
Elsőre vírusra gyanakodtam, átturtam a gépet Avasttal és Kasperskyvel de semmit nem találtak (megjegyzem nem járok ismeretlen oldalakra csak a megszokott bejáratottakra, amiket évek óta használok). A másik dolog ami nem vírusra utal, az az, hogy csak alvó állapotból való felállás után tapasztalom a fennt leírtakat. Akár 8-10 óra használat után (adobe, office, netezés, zenehallgatás, filmnézés, játék) a proci 1-2%on megy. Viszont, ha „elaltatom” akár öt perc használat után, felálláskor a proci 40-50%on pörög.
Segítségeteket elöre is köszönöm!
Tisztelettel,
PpenoO
Aktív témák
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel találgatós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-7500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Toshiba KXG50ZNV1T02 1TB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest