- Milyen monitort vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz BTminishop #8049 üzenetére
Akkor legyen egy vertikális stackpanel, és soronként egy horizontális, és utóbbiba rakod a négyzeteket, a vertikálisba pedig a horizontálisokat
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Próbáltam egy online chat programot írni. Minden kész van, szépen fut localhsotban, illetve egy hálózaton lévő gépekkel. De ha külön hálózaton vagyunk egyszerűen a portot nem akarja elfogadni. Próbáltam 80,81,8888, de egyik sem volt jó. Milyen portot lehetséges megadni hogy tudjanak a gépek egymásra csatlakozni?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudok C#-os változót használni JavaScriptben?
Visual Studio 2015-ben fejlesztek egy WinForm-os alkalmazást, amely egy böngészőt futtat (cefsharp). A JavaScriptem egy HTML-be van beágyazva, itt szeretném elérni a C#-os változóimat. Természetesen ezt a HTML-t is itt Visual Studioban szerkesztem, a poject reference-he zis hozzá van adva.
Ezzel a módszerrel próbáltam: https://www.codeproject.com/Tips/421207/Accessing-Csharp-Variables-in-JavaScript
De sajnos nem jártam sikerrel. -
sztanozs
veterán
válasz kw3v865 #8055 üzenetére
Amennyiben a JS kliens oldalon fut, úgy rejtett form mezőként vagy cookie-ban tudod átadni (vagy közvetlenül c#-ban beállítod a neki megfeleő javascript változó értékeket).
Szerveroldalon pedig használhatod aClientScriptManager.RegisterClientScriptBlock
funkciót: [link]Egyébként pontosan mit szeretnél?
Mégegyszer végiggondolva szerintem nagyon nyakatekerten állsz a dologhoz
Ez szerintem segíteni fog: [link][ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Goose-T
veterán
válasz sztanozs #8056 üzenetére
Ha ez egy ASP.NET projekt lenne, akkor még működhetne is, de itt lovon fordítva ülés esete forog fenn. Egy WinForms alkalmazás futtat egy 3rd party browser controlt, annak kell átadni adatot. Vagy ezzel a módszerrel lehet megvalósítani, vagy üzemeltetni kell a programból egy lokális Web API-t, amit lekérdezgethet a JS.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
kw3v865
senior tag
válasz sztanozs #8056 üzenetére
Köszi a gyors választ, átolvasom ezeket és remélem sikerülni fog. 2 hete láttam először életemben C# kódot...
A lényeg az lenne, hogy van egy WinFormos alkalmazás (ez már adott), amit térképes megjelenítés funkcióval kell bövíteni. Egy térképen meg kell jeleníteni valós időben az autó pozícióját, alaptérképpel és egyéb vektoros rétegekkel együtt. Én csak JavaScriptben tudom megírni (vagyis ez kicsit túlzás, mert nem vagyok programozó, de valahogy összehozom...) az OpenLayers nevű függvénykönyvtár felhasználásával, amit korábban már használtam és elég jól dokumentált, sok példa is elérhető hozzá. Ezt a cefsharp-pal valósítom meg, hogy WinForm-os alkalmazáson belül futni tudjon. A koordinátákat kell átadnom a JavaScriptnek. Illetve a későbbiekben lehet, hogy még mást is, ha lesznek újabb igények.
-
martonx
veterán
válasz kw3v865 #8055 üzenetére
A böngészőben futtatsz egy url-t, ahhoz csapd hozzá query string paraméterekként a C#-os változóidat. A query string paramétereket meg ki tudod olvasni JavaScripttel.A többiekhez csatlakozva, ha már olyan fontos ez a térkép, akkor itt lenne az ideje dobni a winforms-os legacy szart, és megírni tisztán Asp.Net Core-osra az egészet.
Én kérek elnézést!
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Van valaki aki érti a ContextMenuStrip-et, felugró ablakokat és a TCP client/server-t? Lenne pár kérdésem felé.
-
Lacc
aktív tag
Hali.
C#-os automapperhez kernek segitseget, mar van egy meglevo rendszer, es en szeretnem ha a relacioban levo modeleket is tudna az automapper kezelni:
{
[Key]
[DatabaseGenerated(DatabaseGeneratedOption.Identity)]
public int LocationId { get; set; }
public string LocationNumber { get; set; }
public string LocationName { get; set; }
public string Remark { get; set; }
[ForeignKey("Language")]
public int? LanguageId { get; set; }
public Language Language { get; set; }
[ForeignKey("Currency")]
public int? CurrencyId { get; set; }
public Currency Currency { get; set; }
public DateTime? Changed { get; set; }
public Location()
{
this.Changed = DateTime.Now;
}LocationDTO
public class LocationDto
{
public int LocationId { get; set; }
public string LocationNumber { get; set; }
public string LocationName { get; set; }
public LocationTypes LocationType;
public string Remark { get; set; }
public CurrencyDto Currency { get; set; }
public LanguageDto Language { get; set; }
}Mapper konfiguracio:
cfg.CreateMap<CurrencyDto, Currency>(); cfg.CreateMap<Currency, CurrencyDto>();
cfg.CreateMap<LanguageDto, Language>(); cfg.CreateMap<Language, LanguageDto>();
cfg.CreateMap<Location, LocationDto>()
.ForMember(l => l.Language, opts => opts.MapFrom(source => source.Language))
.ForMember(l => l.Currency, opts => opts.MapFrom(source => source.Currency))
);
cfg.CreateMap<LocationDto, Location>();En, ha a fenti mappelest hasznalom, akkor mintha egy vegtelen ciklus keletkezne, es kifagy a Visual Studio.
De igy is egy ido utan a LocationDto.Language propertije null, mikozben a LanugageID-nek van erteke.En ha jol sejtem, van ennek egy egyszerubb modja is, meg szertnem ha a mapper a Language property-hez hozzadna a LocationDTO-hoz tartozo Language objektumot.
Bar az entityben levo ForeignKey dataattribute is erdekes, nem igy kellene annak lennie?
public int? LanguageId { get; set; }
[ForeignKey("LanguageId")]
public Language Language { get; set; }[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Nem, mert az attribute a tábla nevét kéri, nem a mezőét, és az FK mező felé kell tenni, azt fogja összekötni a megadott tábla PK-jával.
A membereknek meg nem kell külön ForMember mappelést megadni, mert magától is mappeli, ha megegyeznek a propertyk nevei, és van mappelés konfigurálva a típusukhoz (és ebben az esetben van). Töröld csak ki a ForMember mappeléseket, mert így valószínűleg stack overflowba fut, azért hal le.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Lacc
aktív tag
válasz Goose-T #8063 üzenetére
Ertem, csak valahol lattam olyan leirast is a ForeignKey-re ezert kerdeztem.
"Töröld csak ki a ForMember mappeléseket, mert így valószínűleg stack overflowba fut, azért hal le." Az elso verzio pont ilyen volt, hogy nem ForMember. De nem mukodott, Siman Null volt a Language es Currency.
-
Goose-T
veterán
A forráspéldányban (Location) nem null?
Azt próbáld még meg, hogy a Location mappelését a végére rakod, hogy addigra be legyen konfigurálva a többi osztály mappelése.Szerk.: most látom, hogy már most is úgy van. Akkor nemtom, kísérletezni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
válasz Goose-T #8065 üzenetére
Pontosan melyik reszre gondolsz? "A forráspéldányban (Location) nem null?" Tudnal segiteni source code-dal segiteni?
Elnezest, de ma nem fog az agyam, meg kicsit kiegve is erzem magam.Szerintem ez az egesz automappeles nem is mukodik, mar csak azert, mert latom a controllerben, hogy a kollegak utolag, ott kezzel toltik fel, meg az ICollection-s manytomany relaciokat is. Alapbol nem motivalo a kodbazis.
Meg annyit latok, hogy mas DTO-nal a nested DTO property-k kivannak kommentelve.
Meg vannak itt hulyesegek a kodban. Eddig egesz jol tudtam olvasni, debugalni a kodjaikat, de most ez kifog rajtam, meg hiaba rakok oda a MapperConfighoz BreakPoint-ot nem all meg ott sosem a progi.Kezdek kifogyni az otletekbol
Olyannanl is probalkoztam, hogy mashogy bindingolom.
public LanguageDto Language {get;set;}
helyettpublic string LanugageName {get;set;}
-et hasznalok es akkor a Language.Name property-et kotom ossze a ForMember-rel de semmi.Ranyomtam ezt is a configra:
Mapper.AssertConfigurationIsValid();
Hat mit ne mondjak, csak ugy dobalja a hibakat.[ Szerkesztve ]
-
Raftsman
csendes tag
EF ForeignKey Data Annotation esetében mindkét megoldás helyes. Lásd itt.
Ha FK és PK nevek megegyeznek, akkor konvencionális szinten nincs szükség Data Annotationre sem.
Bár jobban preferálom a fluentes megoldást, előbbi kettő kevert használata szerintem csak nagyobb zavart szokott okozni.
Erősségi sorrend szerint:
1. Fluent
2. Data Annotation
3. ConventionsMappelésről nehéz mit mondani, nav propertyk nem maradnék véletlen null-ok?
Bár én se feltétlen mappelném ki a nav propertyket vagy csak azokat a propertyket tartanám meg a dto-ban amig tényleg szükségesek.[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
válasz Raftsman #8067 üzenetére
En meg a modelbuilder-t szeretem . De ez van, ezzel kell most dolgozni.
Fluent-es megoldas alatt az NHibarnate-et erted?
A nav property-k NULL-ok, de nem tudom, hogy miert.Koszi Goose-T majd atnezem.
Ha nem tudom berugni a kicsiket, akkor majd nem olyan finoman oldom meg.
-
amargo
addikt
Neked elvileg elég lenne ennyi is.
cfg.CreateMap<Location, LocationDto>()
.ForMember(dest => dest.Changed , opt => opt.Ignore())
.ReverseMap();Hopp kicsit elhaladt a topic közben
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
A Changed-et azért ignoráltam, mert a Dto-ban nincs benne, de még van ezen kívül benne, érdemes megmondani, hogy ezekkel ne is akarjon foglalkozni.
Továbbá:configuration.AssertConfigurationIsValid();
configuration.CompileMappings();Ebben az esetben már ezen a ponton kiderül, ha a mappelésekkel valami gond van. Persze ez nem véd attól, ha egy null-od van és azon belül akarsz valamit kitölteni (Include problémád pl).
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Lacc
aktív tag
Bocsi, ezt a reszt kifejtened bovebben:
"A Changed-et azért ignoráltam, mert a Dto-ban nincs benne, de még van ezen kívül benne, érdemes megmondani, hogy ezekkel ne is akarjon foglalkozni." Ez most egy ilyen nap nalam, hogy lassan fogom fel a dolgomat. (Rosszul aludtam, kave sem segit - ez ma nem az en napom)configuration.AssertConfigurationIsValid();
- ezt probaltam, es amikor lattam, hogy sok hibat dobott, nem is az en modositasomra, vissza paszoltam a labdat a tobbieknek.
Ez a letoljuk nekem az osses problemat, mert a View-on jelentkezik a dolog amit en csinaltam, kozben ok adnak szar inputot-ot valahogy tegnap betelt nalam a pohar...Ezt visszont holnap kiprobalom:
configuration.CompileMappings();
nem nagyon lattam google eredmenyekben.Majd csinalok kesobb magamnak sample-t is megnezem ott hogyan operal ez az egesz.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Egy chat programot tervezek ahol TCP/IP server-klienst használok. A server-kliens nagyon szépen tud kommunikálni egymással, de klins-klins egyszerűen nem jön össze. Valakinek van ötlete mivel lehetne próbálkozni? A probléma hogy XML,HTTP-t nem vágom, így webes felület nem igazán nyerő.
-
Keem1
veterán
válasz zsolti_20 #8078 üzenetére
Nem tudom, mennyire kell igényesnek lennie, de talán van egy tippem, ha annyira nem.
Pár éve mókoltam teszt jelleggel hasonlót én is, de nálam nem volt külön szerver program, hanem a kliensek egy DBMS adatbázissal kommunikáltak, oda ment a duma, a kliensek pedig időnként rácsekkoltak, van-e nekik új beszéd.
Nyilván nem a legelegánsabb, legigényesebb megoldás, sőt! De ha a feladat elvégzéséhez és nem díszdobozos prémium apphoz kell, ez egy működőképes, viszonylag gyorsan összehozható cucc lehet. Én amúgy MySQL-t használtam hozzá.Persze, ha nem ez a cél, nyugodtan tekintsd a javaslatomat tárgytalannak, úgyis jön nálam rutinosabb topiktárs hogy javasoljon neked jobbat
-
amargo
addikt
-
joysefke
veterán
válasz zsolti_20 #8081 üzenetére
nekem a szerver alapú megoldás a szimpi, mert a kliensek a szerver nyilvános címéhez mindig tudnak csatlakozni tcp-n vagy még inkább https-en keresztül, ez után a szerver már tud válaszolni a klienseknek, mert kinyíltak a tűzfalak.
ha tisztán szervermentes üzemmódot szeretnél és mindkét kliensed tűzfal mögött van külön privát hálózatokon, akkor szerver nélkül nekem lehetetlennek tűnik, hogy megtalálják egymást illetve a tűzfalon keresztül fel tudjanak egy kapcsolatot építeni. A kliens oldali tűzfalak befelé csak akkor engednek bármit is, ha a kliens kifelé már kezdeményezte a kapcsolatot...
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz zsolti_20 #8084 üzenetére
Mint ahogy (#8085) joysefke is írta itt azért egy szervert bele kell helyezni a képletbe (amihez a kliensek bejelentkeznek és onnan a szerver csak oda adja az infókat a klienseknek, hogy felépítsék egymás között a kommunikációt), mert ez a példa a p2p-re szólt csak.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Kezdőnek (egy félév egyetemi C# oktatás jó régen) milyen szakirodalmat ajánlanátok? Pluralsight, Lynda adott, bookmarkolok ezerrel mindent, ami kezdő szint.
-
nagyúr
válasz stickermajom #8088 üzenetére
Privi
-
Ereshkigal
őstag
válasz stickermajom #8091 üzenetére
Lehet, de abból mit profitál az, aki a topikot olvassa?
Tuti valami szupertitkos anyagot osztott meg veled; kezd érdekelni. -
nagyúr
válasz Ereshkigal #8092 üzenetére
how to be professional c# dev in 24 hours
-
sztanozs
veterán
válasz Ereshkigal #8092 üzenetére
erre akartam utalni, de olyabá tűnik nem volt elég szarkasztikus a nézésem...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
vlevi
nagyúr
Akárki akármit mond, ez a legjobb könyv , amit programozó használhat
-
joysefke
veterán
válasz stickermajom #8088 üzenetére
Kezdőnek (egy félév egyetemi C# oktatás jó régen) milyen szakirodalmat ajánlanátok? Pluralsight, Lynda adott, bookmarkolok ezerrel mindent, ami kezdő szint.
Én is csak ismerkedem a nyelvvel (fél éve), picit már kezd több lenni mint hobbi, írok egy két tapasztalatot, hogy nekem eddig mi jött be.
1,
C# Yellow book, 200-250 oldal
http://www.robmiles.com/c-yellow-book/A könyv egyes részei picit már elavultak, de szerintem az egész egyben mint egy nagyon kezdőknek való tanító könyv nagyon jó. Gyorsan ki tudod végezni, megismertet a nyelv és a keretrendszer fő elemeivel, sok jó példakód van benne és best practicek mint szamárvezető. Ez a könyv nem engedi el a kezed és irányban tart. A könyvhöz tartozik laborjegyzet és két "nagyházi feladat" is útmutatókkal.
Én úgy érzem, hogy nekem érdemes volt anno belerakni a könyvbe, a gyakorlatokba és a nagyházi feladatokba azt a két hét munkát amibe az egész került. Nekem a dolog programozás része nem volt új, ezért egy csomó szájbarágós fejezetet elég volt csupán átlapozni, a legalapvetőbb nyelvi elemek viszont többé kevésbé rögzültek.
2,
Aztán írtam egy csomó kódot, egyszerű dolgokat, algoritmusokat implementáltam, ha valamit nem tudtam, nem működött akkor Google -> stackoverflow, vagy msdn. Általában sikerült egyenesbe hozni a dolgokat, de ilyenkor mindig egy csomó dolgot nem értek, hogy miért az a legjobb megoldás illetve miért pont úgy kell, és hogy hogyan működik a motorháztető alatt.Én úgy vagyok vele, ha éppen egy nagyobb tanulás fázisban vagyok, akkor igyekszem egyes témakörökkel mélységében is megismerkedni, mert különben nincsen lehorgonyozva a tudás, és úgy nem csak sokkal bizonytalanabb az ember, hanem hamarabb is felejt. Ha éppen implementálás fázisban vagyok, akkor nyilván megelégszem a Google-> Stackoverflow féle megoldásokkal, mert akkor haladni akarok.
3,
Most éppen on-off a C# 7.0 in a Nutshell könyvet gyűröm. Ez már nem egy szájbarágós könyv, hanem az aktuális C# és Framework funkciókat írja le témakörökbe csoportosítva érthető magyarázatokkal és példakódokkal, kitér arra is, hogy mi hogyan működik a motorháztető alatt. Itt már eléggé el van engedve az ember keze, de nem hagy teljesen magadra mint egy language reference.Az a jó a C# in a Nutshell-ben, hogy aktuális és vannak online példakódok is hozzá, melyek (nagyrészt) copy-paste-vel könnyedséggel kipróbálhatóak.
Szóval számomra kezdőként a tanulság eddig az, hogy úgy fejlődök/tanulok a leghatékonyabban, ha ciklusosan tanulok pár hétig (nyilván a példakódokat az IDE-ben ki is próbálom) aztán implementálok valamit ami nem teljesen triviális, de fókuszál valamire amit el szeretnék mélyíteni. Implementálás közben meg nem ragadok le tanulással. Utána megint tanulok pár hétig, de mindig az aktuális felkészültségemnek még emészthető mélységben.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Szeretnék készíteni egy barcode olvasót, a probléma jelenleg az hogy nem használhatok scannert, hanem csak egy kamerát, és vele együtt a képrögzítést. Van rá valamilyen ingyenes módszer hogy a kamera által készített képeket felismerve kiolvassa a bar code tartalmát a program?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest