Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Milyen széket vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- IFA 2025: Egész pofás az új TravelMate
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
Uraim lenne egy kérdésem a következő programmal kapcsolatban.
Írtam egy kis rutint ami 0x20-tól 0x32-ig küld COM porton egy adatsort.
Minden egyes adat után vár egy választ a célhardvertől, de van olyan eset amikor nem jön.
Ekkor a program vár és ez felfogható egyfajta fagyásnak is mert nem jön soha válasz.
A cél hardverrel van gondolom, hiba és ezért akad le a program.Van mód arra, hogy beállítsak egy időlimitet ami megszakítja a programom futását?
A kód:
byte[] buffer = new byte[3];
buffer[0] = 0;
buffer[1] = 0xff;
buffer[2] = 0x20;
while (a < 1) {
if (buffer[2] >= 50) break;
serialPort1.Write(buffer, 2, 1);
textBox1.Text += buffer[2].ToString("X") + "\r\n";
serialPort1.Read(buffer, 0, 1);
buffer[2]++;
}
Valami ilyen timeout vagy ilyesmire gondolok.
A lényeg, hogy ha 1-2mp-ig nem jön válasz akkor szakítsa meg a program futását.
Előre is köszi. -
don_peter
senior tag
Srácok miért van az, ha írok egy programot azt más gépen nem lehet futtatni?
Hivatkozik CLR20r3-ra és a System.IO.FileNotFoundException hibára.
Meg még jó párr dolgot ír, de gondolom ez a lényeg.
4 és 4-5-ös Microsoft Net Framework keretekkel próbáltam, de továbbra is a hibára hivatkozva nem indul.
Mit tudok tenni, hogy elinduljon? -
pigster
senior tag
válasz
martonx #6893 üzenetére
Ha nem is kismillió, de jónéhány "nyilvántartó", számlázó stb. szoftverrel volt már dolgom felhasználóként (magyarral és külföldivel, ingyenessel és fizetőssel egyaránt). Valahogy mindegyikből hiányzott valami, ami persze pont egy másikban megvolt, de abban meg megint nem volt valami. Ugyanakkor egy csomó számomra tök felesleges funkció volt benne.
Mivel nagyon régen írtam már ilyesmiket (igaz akkor Visual Basicben), meg jópár webáruházat fejlesztettem (PHP + MySQL), ezért gondoltam, hogy nekiállok valaminek C#-ban, ami talán valamennyire olyan lesz amit én szeretnék. Tudom, hogy nem egyszerű téma, meg vannak hasonlók - max majd alapul veszek egy hasonló, nyílt forrásút és azt átvariálom. Mindenesetre az adatbázis-kezelés része, ami nem annyira egyértelmű (melyiket?), mint pl. PHP-ben, mert ott szinte mindig a MySQL adta magát. -
martonx
veterán
válasz
pigster #6892 üzenetére
Jelzem egyébként kismillió fillérekbe kerülő program létezik erre, mint amire le akarod fejleszteni az ezeregyediket.
Ráadásul igazad van: a telepítés, kód hordozhatóság fájdalmas. Ezért is koptak ki mostanra a vastag kliensek, és az ilyen programok böngészőből futnak, így abszolút nem probléma az adatbázis telepítése -
pigster
senior tag
válasz
martonx #6891 üzenetére
Köszi.
Az lenne a célom, hogy viszonylag egyszerű megoldás legyen, ne kelljen még külön szervert is telepíteni, ha esetleg biztonsági másolat kell, akkor sima fájlmásolgatással megoldható legyen. Mint írtam, nem milliós tételszámok kezelésére kell. Megnézem, amit írtál. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
C#-ban szeretnék egy nyilvántartó alkalmazást összehozni.
A kérdésem, hogy melyik adatbázist javasoljátok hozzá. Néhány ezer, esetleg tízezer tételt kéne kezelni alapesetben egy felhasználó használná (esetleg terv a többfelhasználó). Nem igazán szeretnék adatbáziszervert használni, de ha csak így megoldható, akkor nincs mit tenni.
A következők merültek fel bennem:
* SQLite
* mdb (Access)
* esetleg MySQL, MSSQL
Egyelőre az SQLite felé hajlok; kérdés az, hogy mennyire kezelhető ez C#-ból? -
Kommy
veterán
Válasz magamnak.
az rdlc fájl így volt megadva: report.ReportPath = @"..\..\Report.rdlc";;
itt csak simán @"Report.rdlc"-t használva működik amint átállítottam, hogy másolja azt a fájlt is.Sőt arra is rátaláltam, hogy oneclick alkalmazásnál nem lehet telepítési lehet változtatni, de végülös jó így is.
-
Kommy
veterán
Ehhez még egy kis kiegészítés, ha Visual Studio-ból futtatom akkor nincs semmi probléma, de ha publikálom és feltelepítem akkor viszont arra hivatkozik, hogy nem találja az *.rdlc fájlt. Hogyan kéne beállítanom, hogy ez működjön, sőt jó lenne valahogy kiválaszthatóvá vagy saját magam meghatározhatóvá tenni hova telepítse a programot.
-
don_peter
senior tag
Köszönöm, már tárgytalan.
Megírtam. -
don_peter
senior tag
Srácok egy kis segítségre lenne szükségem.
Lehet nem is kicsire, remélem jó helyre írok.Csharp 2012-ben próbálok maradandót alkotni, de csak nehezen megy
Következő a helyzet.
Egy bin-fájlt kellene megnyitnom úgy, hogy szavanként olvassa be és a szavakat tömbökbe rendezné.
Eljutottam odáig, hogy txt-fájlt tudok megnyitni egészben listázva vagy soronként, esetleg karakterenként is le tudom bontani (a sorokat), de bin fájl esetében ez sajnos nem megy.Egy próba teszt file innen tölthető le: [link]
Nem vírusos, ez egy Sega MegaDrive játék ROM fájl.A lényege az lenne, hogy beolvasnám ezt a fájlt és byte-onként tömbbe rendezném az adatot aztán a további művelet egy másik hardverre történő COM-portos adatküldés lenne amit már megírtam illetve egy része már megvan és működik.
Persze ha nem kell tömbbe rendezni és úgy is lehet byte-onként az adatokat kiolvasni és küldeni úgy is jó..Valaki tudna segíteni e témában?
Előre is köszönöm. -
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy Windows Forms alatt akarok olyat csinálni, hogy van egy rdlc fájlom és ezt szeretném kinyomtatni, de úgy hogy ne lássam az előnézeti képet, mert azt működik. Egyáltalán lehetséges ez valahogy, ha igen valaki tudna segíteni ebben.
-
-
ubid
senior tag
Én se érttem, hogy miért kéne ugyan hívásonként authentikálni... de ezt kérték...
De szerintem mindegy is mert amúgy sem lehet ezzel a módszerrel.
Próbáltam PerCall-t beállítani. de akkor sem validál csak egyszer...Jó kis (Sz...***r) Service locator lett a dologból... mármint a DI-os részből. Fck. de ez van
Probléma megoldva. -
amargo
addikt
válasz
sztanozs #6873 üzenetére
Milyen vérelemre gondolsz, ha a csatorna már hitelesítve van? utána már csak max az engedélyeket kell nézned, hiszen a csatorna hitelesített..
Persze lehet egyesével is vizsgálni a kéréseket, csak milyen pluszt ad a dologhoz?
Amúgy, ha egyesével akarja valaki vizsgálni, akkor mondjuk elé rak egy HttpOperationHandler-ert és azt csinál benne, amit akar. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Nem regexp guruknak kötelező darab: [link]
-
amargo
addikt
pedig más helyen is csak azt ajánlottak, amit te is írtál:
[link] nem tudsz mit csinálni, ha csak paraméterless ctor-t keres a web.config esetén.. vagy írsz egy teljesen ujjat és akkor menni fog.Ui írtad, hogy neked csak elsőnek kéne ez, miért nem próbálod ki az OAuth-ot? bár utána is token-el kommunikálsz, de ilyen szempontból lehet megfelelőbb lenne neked.
-
amargo
addikt
igen tenyleg felre ertettelek bocsanat, bevallom csak kerulot tudok, de azt szerinten te is. a gond ott lehet hogy ezt a wcf akarja peldanyositani es neki kell a parameterless ctor. sajnos most csak azt tudom mondani, hogy csinalsz egy ilyet es ott szeded ki a containerbol. akar this el is atadhatod ennek, de az max csak emlekezteto lesz. szoval szerintem ahhoz, hogy mukodjon valahol kellene egy masik wcf- es modult is overrideni, hogy működjön. Megint leirom, hogy ez nem biztos, de tapasztalatom alapjan szukseges, ha gep ele kerulok atnezek regebbi projektjeim hatha valahol hasznaltam user- pass auth-ot.
-
ubid
senior tag
szerinted félreértettük egymást.
Persze, hogy ismerem.
Megvan hogy ott kell bekötni a validátort. viszont:public class CustomUserNameValidator : UserNamePasswordValidator
{
private ...... UserHandlerFacade _userHander;
public void CustomUserNameValidator(UserHandlerFacade facade)
{
...
}
public override void Validate(string userName, string password)
{
return _userHander.ValidateUser(userName,password);
}na, szóval hogy ilyet nem lehet... DI-al akartam ugye feloldani azt a facade-et. És azt dobja így, hogy nem jóóó mert nincs paraméter nélküli konstruktora...
az meg elééggé csúnya lenned hogy valami olyasmit írok ott hogy : container.Resolve<>(stbstb);
web.config pedig :
<serviceCredentials>
<userNameAuthentication userNamePasswordValidationMode="Custom" customUserNamePasswordValidatorType="Microsoft.ServiceModel.Samples.CalculatorService.CustomUserNameValidator, service" />
</serviceCredentials>a kérdés az volt ugye általánosan...
Hogy ezt szokták e használni... Nincs e valami más.
Valamint hogy rá lehet e venni, hogy minden egyes operationcontract hívásnál lefusson ez a validáció. -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy mi a legegyszerűbb módja, hogy WCF-ben az operationökhöz hozzáférést szabályozzunk ?
Gyakorlatilag minden meghívás előtt user-t kéne authentikálni, amit egy külön beinjektált komponens végezne.
Csak egy egyszerű username és password páros kellene. semmi más.
Találtam ezt a UserNamePasswordValidator osztályt... de egyrészt neki nem lehet dependenciáj a ctor-ban, másrészt ha minden igaz, az nem metódus hívások előtt fut meg, hanem csak egyszer amikor aclient példányosodik...
Helpmepls
-
biigi
tag
Sokszor van olyan kérdése amit ez akár meg is válaszolhat
-
biigi
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani könyveket és tanfolyamokat ami használható tudást ad program tervezésben és programarchitektúrában? A cégnél ahol dolgozom új formába kellene önteni a meglévő kódokat, ezrét lenne szükségem ezekre.
Minden infót előre is köszönök
-
válasz
Neil Watts #6849 üzenetére
[link] ezt még tanulmányozd.
-
-
Froclee
őstag
válasz
Neil Watts #6853 üzenetére
vagy mikor belerakod a listába, csekkolod, hogy létezik-e már kettővel kisebb elem. ha igen, akkor belerakod egy másik listába.
-
Andraszz
újonc
válasz
Neil Watts #6853 üzenetére
De hogy?
Nagyon kezdő vagyok programozás terén -
válasz
Andraszz #6852 üzenetére
Szia!
Ikerprím
Eratoszthenész szitájaÉn erre indulnék el
Bővebben:
Legenerálsz n db prímet mondjuk egy listába, utána bejárod és figyeled, hogy mely elemek közt 2 a különbség. Az illeszkedő elemeket kigyüjtöd egy másik listába, azt megint bejárod, majd kiíratod.
Üdv. core2
-
Andraszz
újonc
Valaki tudna olyan programot írni C#-ban ami keres a megadott [M..N] Intervallumban ikerprímeket! és ki is írja.
-
fatal`
titán
válasz
Neil Watts #6845 üzenetére
Szia!
Én így csináltam:
public static string RemoveAccents(this string sourceString)
{
var normalizedString = sourceString.Normalize(NormalizationForm.FormD);
var stringBuilder = new StringBuilder(normalizedString);
for (var i = 0; i < stringBuilder.Length; i++)
{
if (CharUnicodeInfo.GetUnicodeCategory(stringBuilder[i]) == UnicodeCategory.NonSpacingMark)
{
stringBuilder.Remove(i, 1);
}
}
return Regex.Replace(stringBuilder.ToString(), "[^A-Za-z0-9_.]", "");
}Mondjuk ez csak betűket, számokat, aláhúzás jelet és pontot enged a szövegbe, de innen már könnyen átírod, ha jól rémlik elég ha kiveszed a regex replacet a végéről.
Fájlnévhez használtam (még van előtte egy szóköz törlés is, csak azt kitöröltem, de csak most vettem észre, hogy neked nem tökéletes.
-
Á, köszi szépen, tanulmányozom az alternativákat
Üdv- core2
-
Keem1
veterán
válasz
Látom, kaptál tippeket, de azért bemásolom az én verziómat.
function convertString(phrase)
{
var returnString = phrase.toLowerCase(); // Ez nem biztos, hogy kell neked
returnString = returnString.replace(/á/g, 'a');
returnString = returnString.replace(/é/g, 'e');
returnString = returnString.replace(/í/g, 'i');
returnString = returnString.replace(/ö/g, 'o');
returnString = returnString.replace(/ő/g, 'o');
returnString = returnString.replace(/ü/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ű/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ú/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ó/g, 'o');
return returnString;
}PHP-ban csináltam, ott egy lépésben, tömb segítségével regex megoldotta. Persze a listát lehet bővíteni tetszés szerint.
-
válasz
Az ISO-8859-8-at nem ismerem, de az biztos, hogy ha nem is a legrövidebb, ez a helyes megoldása a feladatnak. Nem csak magyar karakterek léteznek a világban.
Javaban annyival könnyebb a helyzet, hogy regexszel ki lehet szűrni a non-spacing markokat, így nem kell karakterenként bejárni.
-
rgeorge
addikt
válasz
Valahogy így:
string EkezetNelkul(string sz)
{
byte[] b = Encoding.GetEncoding("ISO-8859-8").GetBytes(sz);
return Encoding.UTF8.GetString(b);
} -
Sziasztok!
Van arra valami egyszerűbb megoldás ennél, hogy egy adott stringből kiszedjem az ékezetes karaktereket és lecseréljem őket ékezet nélküliekre?
string Normalizalt = Szoveg.Normalize(NormalizationForm.FormD);
StringBuilder sb = new StringBuilder();
for (int i = 0; i < Normalizalt.Length; i++)
{
char k = Normalizalt[i];
if (System.Globalization.CharUnicodeInfo.GetUnicodeCategory(k) != System.Globalization.UnicodeCategory.NonSpacingMark)
{
sb.Append(k);
sb.ToString();
}
}Köszi!
Üdv. core2
-
Dinter
addikt
Feladat: 1,2...15 számokat osszuk el úgy 5 egyenlő darabszámú csoportba, hogy összegük is egyenlő legyen.
Ez miért lesz végtelen ciklus?
-
törölt tag
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék a közösséghez:
Form1-ben lenne egy Int32-es változó, melynek értéke legyen mondjuk 300. Másodpercenként 1-el csökkenne, ez az érték egy label-ben van. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy ezt az adott értéket elmenteném, és Form2-nek, melyet Form1-ben egy gombbal nyitnék meg, át tudjam adni?
Tehát röviden:
Form1 Int32 értékét szeretném átvinni Form2-be label-ben használható formába.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
vlevi
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #6833 üzenetére
Az előttem írók jól mondják. Az ok pedig az, hogy a lessons-t referenciakét adod át mindegyik day objektumnak, emiatt fizikailag ugyanarra a lessons ojjektumra mutat mindegyik day.lessons a megoldás a copy.
-
khalox
őstag
válasz
lord.lakli #6834 üzenetére
Minden day-nek külön saját lessons list-je kell legyen, mert így mindig kiüríted azt az egyetlen példányt, amit legutóbb cím szerint odaadtál. Tehát az előttem szóló szerint másolat kell róla vagy újat létrehozni.
-
lord.lakli
őstag
válasz
gyurkikrisz #6833 üzenetére
List-be insertálni, vagy List.CopyTo?
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
gyurkikrisz #6832 üzenetére
A kódot egy kicsit szebbé tettem, de ettől függetlenül a hiba még fennáll.
List<string> lessons = new List<string>();
List<Day> days = new List<Day>();
string[] dayofweek = new string[] { "Hétfő", "Kedd", "Szerda", "Csütörtök", "Péntek" };
string input;
for (int i = 0; i < 5; i++)
{
Console.WriteLine(dayofweek[i]);
int counter = 1;
do
{
Console.WriteLine("{0}. óra:", counter);
input = Console.ReadLine();
if (input != "")
{
lessons.Add(input);
}
counter += 1;
} while (input != "");
var d = new Day(lessons);
days.Add(d);
lessons.Clear();
} -
gyurkikrisz
őstag
Van egy ilyen kódrészletem:
List<string> lessons = new List<string>();
List<Day> days = new List<Day>();
List<string> dayofweek = new List<string>() { "Hétfő", "Kedd", "Szerda", "Csütörtök", "Péntek" };
for (int i = 0; i < 5; i++)
{
Console.WriteLine(dayofweek[i]);
string input = "val";
for (int j = 0; input != ""; j++)
{
Console.WriteLine("{0}. óra:", j + 1);
input = Console.ReadLine();
if (input != "")
{
lessons.Add(input);
}
}
var d = new Day(lessons);
days.Add(d);
lessons.Clear();
}Ez feltölt egy listát objektumokkal, az objektum konstruktorát pedig a beágyazott for ciklusban szedi össze. Szépen működik, egészen addig, amíg ki nem akarom "takarítani" a listát, a lessons.Clear(); sorral. Mert azzal együtt, hogy azt kiürítem, a d objektum "Count"-ja is 0 lesz. Miért? Illetve hogy küszöbölhetném ezt ki?
-
Dinter
addikt
Adott az első 15 pozitív egész szám (1,2,3...15). Ezeket a számokat 5 egyenlő darabszámú (3) csoportba akarom elosztani, majd a csoportokat megvizsgálni. Azt hogy tudnám megoldani, hogy az összes lehetséges csoporton végigmenjen?
-
martonx
veterán
Ennél az angelsharp jobb.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Életem első WPF appját írom saját felhasználásra. A dolog lényege, hogy egy input mezőben megadok egy urlt, leszedem a html kódot, majd abból egy elemet megkeresve tudni szeretném annak értékét.
Kb. ilyesmiből kellene kihámoznom a számot:
<div id="valami">
<p class="megintvalami">10</p>
</div>A html lekérésig működik a dolog, de itt egy kicsit elakadtam. Visszakapom a teljes html szerkezetet, de ebben hogyan tudom kikeresni a számomra megfelelő elemet?
-
amargo
addikt
igen, az mar keszen van. ezert gondolom, hogy inkabb hasznalta, mint keszitett egy sajatot.
kerdezonek:
kell egy tarolo, ahova elteszed az url es felhasznalo/jelszo parosokat. célszerű titkositva. ha leakarod egyszerusiteni, akkor a dombol kiszeded a mező azonositokat is es azt is melle rakod. ez a legprimitívebb tárolás, gondolom elsonek eleg lesz. ha ez meg van, akkor a dom -ban meg kell majd keresni ezeket az elemetek es kitodod tolteni, ha ujra ralatogatsz. -
Gabor8702
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy készítettem egy böngészőt visual studióban gyakorlás képen.
Ahol elakadtam, az az automatikus kitöltések. Hogyan tudnám megoldani pl a felhasználónév és a jelszó mezők kitöltését?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
válasz
MeghaL0L #6817 üzenetére
Amúgy szoktuk kérni, hogy ha meg van a megoldásod a feltett kérdésre, lsz írd/linkeld be, az is nagy segítség tud lenni. Ugyan az ide betévedők nagy része nem tudja használni rendesen a keresőt, de kisegítjük, ha valakinek rémlik, hogy hasonló probléma már volt a topicban.
Mondjuk ahogy nézem mostanában már nem pörög annyira a topic, mint évekkel ezelőtt (vagy ez csak egy kisebb hullámvölgy) - szóval simán előfordul az is, hogy egy kérdés napokig megválaszolatlanul marad...
-
MeghaL0L
addikt
válasz
sztanozs #6810 üzenetére
Teljesen igazad van, de ezt nem tudom komplexebben megkérdezni. Ez ennyi.
Mellesleg hirtelen felindulásból írtam , ezért elnézést kérek!Úgy működik a dolog, hogy felteszem az adott pillanatba a kérdésem és utána megoldom magamnak így úgy érzem, át lett hidalva az én kérdésem mivel másra jön válasz.
Tehát jogos, vagy várjak, vagy érthetőbben tegyem fel legközelebb a kérdésem!
Üdv.
-
Dinter
addikt
El sem hiszem. Két napi szenvedés árán kész
static void Main(string[] args)
{
var carry = false;
var result = String.Empty;
List<string> numbers=new List<string>();//számok listája
numbers.Add("1");
numbers.Add("1");
int count = 1;//list hanyadik eleme
while(numbers[count].Length<2000){
string num1 = numbers[count - 1].PadLeft(numbers[count].Length,'0');
string num2 = numbers[count];
for (int i = numbers[count].Length - 1; i >= 0; i--)
{
var augend = Convert.ToInt32(num1.Substring(i, 1));
var addend = Convert.ToInt32(num2.Substring(i, 1));
var sum = augend + addend;
sum += (carry ? 1 : 0);
carry = false;
if (sum > 9 && num1.Length > 1 && num2.Length > 1)
{
carry = true;
sum -= 10;
}
result = sum.ToString()+result;
}
if (carry)
{
result = "1" + result;
}
numbers.Add(result);
count++;
result = String.Empty;
}Az első probléma az volt, hogy a result-ot nem cleareltem, így mindig elé írta az előző számot. Aztán az 5+8-nál csúszott el, mivel ott nincs következő jegy, ahova hozzáadja, ezért a következő számhoz adta hozzá. De megvan, köszönöm a segítséget.
-
Most hogy mondod, van egy hiba az eredeti bemásolt kódodban is: ha eltérő hosszúságú a két szám, akkor indexelési hiba lesz a vége. A PadLeft metódussal "fel tudod tölteni" nullákkal a rövidebbet, hogy egyenlő hosszúak legyenek.
Egyébként javaslom a debugger használatát, amikor az exception történik és felrobban a program, meg tudod nézni, mik voltak az egyes változókban.
-
Dinter
addikt
Fibonacci-sorozatos program, mivel nagy számok, ezért stringként összeadva (direkt ezzel a módszerrel).
Ez miért dob ArgumentOutOfRange kivételt a .Substringnél? Az aug mit rövidít?
static void Main(string[] args)
{
var carry = false;
var result = String.Empty;
List<string> numbers=new List<string>();
numbers.Add("1");
numbers.Add("1");
int count = 1;
while(numbers[count].Length<2000){
string num1 = numbers[count - 1];
string num2 = numbers[count];
for (int i = numbers[count-1].Length - 1; i >= 0; i--)
{
var augend = Convert.ToInt32(num1.Substring(i, 1));
var addend = Convert.ToInt32(num2.Substring(i, 1));
var sum = augend + addend;
sum += (carry ? 1 : 0);
carry = false;
if (sum > 9)
{
carry = true;
sum -= 10;
}
result = sum.ToString();
}
if (carry)
{
result = "1" + result;
}
numbers.Add(result);
count++;
} -
válasz
MeghaL0L #6809 üzenetére
Figyelj - nem írtad le a körülményeket, nem írtad mi a problémád, kapsz-e hibaüzenetet, próbáltad-e mással is, stb...
Ez egy szakmai fórum, itt csak alapfokú gondolatolvasó tanfolyamtot végzetteket találsz - nem tudunk látatlanban random problémákat megoldani.Amúgy konkrétan ennyi kérdésed volt és ennyire válaszoltunk. BTW ne várj on-the-fly válaszokat; itt najd mindenki dolgozik és munka mellett segít. Egy nap után sírni egy probléma meg-nem-oldottságán igen uncool...
-
MeghaL0L
addikt
válasz
sztanozs #6808 üzenetére
Köszönöm, humorosságod határtalan.
Milliomodik oldal mély bugyraiból sikerült kibogarásznom, hogy ez word-el nem is fog menni 64 bites rendszeren. Csak 32 - bitesen. Minden mással pl jegyzettömb működik.
(#6807) lord.lakli: Nem lenne ez gond, de kb 4. kérdésem már itt amire sose kaptam választ, pedig a tieitekhez képest gyerekjátékok. Sebaj, mindig megoldottam. Mondjuk lehet a ti segítségetekkel nem egy éjszaka lett volna!
-
válasz
lord.lakli #6807 üzenetére
Bocs, nem neked
sirszevenap: [LMGFY]
-
Livius
őstag
Hello!
Tudtok ajánlani olyan C# programozásos magyar könyveket, esetleg weboldalakat, ahol van rengeteg magyarázat és példa Visual Studios GUI szerkesztésre, és esetleg még USB-s kommunikációra/adatátvitelre is? -
lord.lakli
őstag
-
Dinter
addikt
Nekem is egy ilyen program kéne, ami a Fibonacci sorozat elemeit adja meg addig, amíg nem áll 2000 karakterből a szám.
List<string> számok = new List<string>();
számok.Add("1");
számok.Add("1");
int szamjegy1;
int szamjegy2;
string eredmeny="";
int osszeg;
bool tizes=false;
int szamlalo = 0;
while (számok[szamlalo].Length < 2000)
{
for (int i = számok[számok.Count - 1].Length-1; i >= 0; i--)
{
szamjegy1 = Convert.ToInt32(számok[i].Substring(i, 1));
szamjegy2 = Convert.ToInt32(számok[i + 1].Substring(i, 1));
osszeg = szamjegy1 + szamjegy2;
osszeg += (tizes ? 1 : 0);
tizes = false;
if (osszeg > 9)
{
tizes = true;
osszeg -= 10;
}
eredmeny = osszeg.ToString() + eredmeny;
if (tizes)
{
eredmeny = "1" + eredmeny;
}
számok.Add(eredmeny);
}
szamlalo++;
}De nem jutok egyről a kettőre
-
cattus
addikt
A (carry ? 1 : 0) az if-else rövidített alakja. Ebben az esetben tehát a sum értéke egyel növekszik, ha a carry igaz, 0-val, ha hamis.
-
A carry összeadásnál a túlcsordulást jelenti. A program az általános iskolai összeadást valósítja meg, tehát a legkisebb helyiértéktől kezdve, egyesével összeadja a számjegyeket, és ha az összeg nagyobb 9-nél, a következő helyiérték plusz eggyel nő. Ezt tárolja a carry változóban.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- iPhone topik
- E-roller topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i7-3720QM I 16GB I 250GB I Nvidia I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest