- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VINIKOR #1055 üzenetére
VirtualDub Mod-nál:
Streams -> Stream list -> kiválasztod a hangsávot, és ''Demux''
Ekkor megkapod a VBR-es Mp3-at.
A VDub-al hangot szvsz. nem lehet vágni. Ha valamilyen módon mégis sikerülne, akkor is valahogy meg kéne oldanod, hogy a kivágott rész helyébe ''digitális csönd'' kerüljön (és pont annyi, amennyi kell). Szerintem ezt feletsd el, és inkább valamilyen hnagszerkesztő progival keverd le- majd vissza a hangot a megfelelő helyen. A kész anyagot pedig tömörítsd vissza VBR MP3-ba (a tömörítés szintjével biztos kell majd kísérletezned, hogy eltaláld a méretet, de egy-két tömörítés után talán az is össze fog majd jönni) -
<Adamsky>
nagyúr
Első lépésben szedd külön a hangot és a képet.
Nézzd meg, hogy a hang milyen bitrátájú és mintavételezésű. Érdemes ugyanis abban is elgondolkozni, hogy nem a videót, hanem a hangot kódolod újra, hogy kisebb fájlt kapjál.
Ha az előbbi nem járható, akkor tömörítsd le külön a videót, majd a végén direct stream copy-val tedd mellé a hangot. Amikor azért problémázik a VDub, hogy a hang VBR, akkor ne engedd neki kijavítani az MP3 ''fejlécét'' (header), csak simán importáld be. Majd Save As AVI... -
<Adamsky>
nagyúr
A noname ''Vargáné tápját'' ASAP kicserélni valamilyen márkás (mondjuk Chieftec) 350W-os tápra!! Táp vásárlás előtt azért ha teheted, akkor kérj kölcsön egy nagyobb és/vagy márkásabb tápot, és teszteld (Prime95) le azzal is a vasat. Szvsz a táp lesz a ludas.
Prime futtaása közben érdemes még esetleg valamilyen diagnosztikai szoftverrel figyelni az egyes feszültségek (12V, 3.3V, 5V) alakulását is. Ha instabilitást érzékelsz, akkor ez is mutathatja a táp gyengeségét.
Comment: a 40GB-s Maxtor-ra nem bíznék fontos adatot -
<Adamsky>
nagyúr
''...nagy fostalicska a gépem?''
Ez azért így egy kicsit erős, de az tény, hogy nem stabil. A Prime95 nem hibázhat!
Ha hibázik, akkor ott valami gond van. A memória, proci vagy esetleg a táp nem bírja a keményebb megterhelést.
Nem tettél bele mostanság valami új cuccot a gépbe? Plusz vinyó, nagyobb teljesítményű vid. kártya?
Leírnád, hogy mik vannak a gépben (hdd, optikai meghajtók, vid. kártya, proc.), és hogy mindezeket milyen táp szolgálja ki? -
<Adamsky>
nagyúr
Mi is a forrás fájl? Avi? Azon belül is DivX?
Az Avi-kat mivel játszod le? ffdshow-val? Ha igen, akkor a tömörítés idejére tedd disabled-re a DivX támogatást az ffdshow-ban.
Egyébként gyanús nekem ez a sok és véletlenszerű fagyás.
A helyedben (ha az ffdshow deaktiválása sem segít) letesztelném a gépet mondjuk Prime95-el. Ha 5-6 óra (minél több annál biztosabb) teszt után sem hibázik a gép, akkor valamilyen software vagy kodek hiba lehet. Ellenkező esetben pedig hardware... -
<Adamsky>
nagyúr
Sajna nem tudom, hogy DivX-nél hogy megy ez, de Xvid-nél van egy 1st pass, ami egy ''stat'' file-t hoz létre, és valamilyen átmeneti avi-t (a felhasználó adja meg, hogy mi legyen a neve, pl: 1st_pass). A 2nd pass ezt a stat fájlt használja fel a tömörítéshez, ami egy újabb, vagyis már a végleges fájlt hozza létre.
A lényeg, hogy a VDub-ban miután beállítottál mindent az 1st pass-hoz, fogod, és elmented az AVI-t, de a dialógus ablakban bekattintod, hogy ''Don't run this job...''.
Utána jöhet a 2nd pass beállítása, és a végén ugyanígy Save as...
A végén pedig nyomsz egy F4-et, aminek hatására bejön a VDub Job Control-ja, és elindítod a két várakozó ''job''-ot.
Itt találsz még elég jó kis leírásokat: [link]
ui: Próbáld ki a VirtualDub Mod-ot, vagy a DivX-hez adott encoder-t
Nincs véletlenül húzva a géped?
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
Ja, ja. Én is az AviSynth-et szoktam olyankor használni, ha valamilyen ''problémás'' formátumot (pl. DV-AVI) szeretnék átkódolni. Eddig szinte mindig működött is, de ennél a Matroska (x264-es vid. + AC3 + DTS hang) megmakkant az egész. Lehet, hogy a videóval is van valami gond, és azért nem tudja csak úgy szimplán megnyitni a VDubMod.
Azóta már csináltam egy pár perces mkv file-t VDubMod-al, amit természetesen minden gond nélkül meg is tudtam nyitni (AviSynth nem kellett).
De ha még működne is a dolog -- mármint az AviSynth-es megnyitás -- akkor sem lennék kinn a vízből, mert nem átkódolni szeretném a vid.-et, hanem az AC3, és a DTS csatorna beállításait szeretném megváltoztatni (interleave). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
burgatshow #936 üzenetére
Nekem is hasonló gondom van. Egy MKV (Matroska) fájlt szeretnék megynitni VirtualDub Mod-ban, de a köv hibaüzenetet kapom:
Couldn't locate decompressor for format 'yyyy' (unknown).
VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to
decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable. Only 'Direct stream copy' is available for this video.
Van fenn ffdshow, és x264 codec is, de mégsem megy... -
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos ez szerintem csak két lépésben fog menni.
1. Valamilyen vid. szerkesztő progival megvágod az anyagot (én Vegas-sal csinálnám)
2. A megszerkesztett MPEG-2-t pedig VDubMod-al tömöríteném két menetben.
A ''keret'' leszedése ill. a crop-olás elvégezhető a szerkesztő progiból is, vagy akár VDub Mod-ból is. Részletkérdés.
Arról, hogy mi használja ki a két magot, sajna nincs tapasztalatom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
marcipunk #943 üzenetére
VirtualDub-al még nem digitalizáltam, de miniDV esetén egyébként sem ez lenne a célravezető módszer. Gondolom a kamerát analóg módon RCA csatival dugtad rá a gépre. Nos tény, hogy elvileg így is működnie kellene a dolognak, de a legjobb az, ha -- kihasználva a miniDV adta lehetőséget -- firewire-en keresztül digizel. Ehhez kell(ene) valamilyen komolyabb vid. szerkesztő progi (Vegas, Premiere) de akár az XP-ben lévő Movie Maker is megteszi. A digizés eredményeképpen kapsz majd egy vagy több hatalmas DV AVI-t. Na, ezt érdemes megvágni/szerkeszteni az igényeknek megfelelően. Az eredmény ezután tömöríthető VDub-al Xvid/Divx-be, vagy kiírható DVD-ként valamilyen author progi segítségével.
A Te topic-od egyébként sokkal inkább ez: [link] -
<Adamsky>
nagyúr
Mindenképp 2pass. Nem kell semmit felülírni! Az elsőben megadsz egy status file-t, amit a kettes felhasznál. Az elsőnél legyen bejelölve, hogy bypass creating AVI (vagy valami ilyesmi). Mindkét ''pass'' mentésénél pedig legyen bekattintva, hogy ''don't run this job...''.
Aztán ha elmentetted mind2-t, akkor F4 és ''start''. -
<Adamsky>
nagyúr
A Win Mediaplayer-t sürgősen felejtsd el. Semmire sem jó...
Használj inkább Media Player Classic-ot [link], MPlayer-t [link] vagy BSPlayer-t [link]
... vagy ha ragaszkodsz a WM csili-vili felületéhez, akkor VobSub [link]
Az asztalinál meg jó lenne tudni a pontos márkát/típust, mert lehet, hogy nem is kezeli a felíratot.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Hammon Serra #892 üzenetére
Azért máskor használd a keresőt!
[link] -
<Adamsky>
nagyúr
''A Demux nem jó mert rövidebb hangot csinál.''
Hát az meg hogy a pékbe lehet.Annak a demuxnak mindenféle változatás nélkül ki kéne szednie a hangot legyen az MP3, WMA, WAV vagy AC3.
Én ezt a VirtualDub-ot hagynám a fenébe a helyedben. Nem véletlen, hogy a GKnot mellé is a Mod verziót teszik. Szerintem szedd le a VDub Mod-ot innen [link] és próbálkozz azzal. -
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem tudom, hogy mi lehet nálad a gond, de én most kipróbáltam VirtualDub Mod 1.5.10.2-vel, és minden gond nélkül ki tudtam cserélni a hangot CBR-re. Streamlist -> demux -> konvertálás -> Add -> Save As AVI...
Felíratot pedig még sose égettem rá AVI-ra de ha jól emlékszem, akkor VobSub-al érdemes. A VobSub-ban pedig minden beállítható (pozíció, méret, talán még a szín is). -
<Adamsky>
nagyúr
...pedig szerintem közel a megoldás!
Ahogy azt a másik topicban is írták Neked az a WAV bizony nem WAV, hanem MP3. Ha valamilyen furcsa okból kifolyólag ezt a két filmrészletet nem képes a VDub összeilleszteni, akkor szvsz. tényleg annyi a teendő, hogy a két MP3-at (''WAV'') újrakódolod azonos beállítások mellett (lehetőleg CBR-be). Az MP3-akat szépen visszateszed a film alá, majd ''append segment'' Így egyszerűen működnie kell! -
<Adamsky>
nagyúr
Érdekes hibaüzenet.
Közben eszembe jutott, hogy két WAV összefűzésében végülis semmi kunszt nincs.Nem kell ehhez semmilyen spec. program. Valamilyen jobbfajta hangszerkesztő progival (GoldWave vagy SoundForge) szvsz. könnyedén megoldható.
Köztes megoldásként én azt is kipróbálnám, hogy a két ''segment''-ből kivenném a hangot, és a kivett hangot újra elmenteném ugyanolyan beállítások mellett, majd az eredményt visszatenném a ''segment''-ek alá. Ezután a két részt már össze kéne tudnia illeszteni a VirtualDub-nak. Egyébként miért használsz WAV-ot? Kicsit nagy luxus nem? -
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem viszont tök fölösleges újrakódolni a hangot. Vedd ki a film alól, kódold újra a filmet, majd tedd vissza. Egyébként volt már ebben a topicban is asszem link olyan encoder-ről, ami beépül a VirtualDub-ba, vagy directshow filter-ként működik. De mégegyszer mondom, hogy ez neked most nem feltétlen kell.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tiroxine #812 üzenetére
''...hogy kéne beállítani, hogy egy másfél órás filmből egy cd-s legyen...''
Ezt nehéz lenne egy pár mondattal elintézni. A lényeg, hogy kell egy jó bitrate kalkulátor, amivel ki tudod számítani, hogy bitrátával legyen tömörítve a film, hogy még ráférjen egy CD-re. Ha megy az angol, akkor itt [link] találsz egy elég jó leírást, hogy hogyan is kell ''belőni'' az Xvid encoder-t.
''...mp3 formátumnál csak 56 kBit/sec-ot...''
Én még sose tömörítettem úgy filmet, hogy közvetlenül a VDub-ból tettem volna azt. Neked is inkább azt ajánlom, hogy a hangot kezeld külön (szedd ki, és tömörítsd le egy külső tömörítővel). Ha mégis a VDub-ot szeretnéd használni, akkor pedig keresni kell egy DirectShow ''típusú'' tömörítőt, mert a VDub tudtommal csak az ilyen kodeket tudja kezelni (pl.: [link]) -
<Adamsky>
nagyúr
''...azt mond meg, hogy ha DIVx-be akarom konvertálni...''
Ha VirtualDub ill. VirtualDub Mod-ról beszélünk, akkor a válasz igen. >> Video/Compression és itt kiválasztod a lsitából a DivX-et. Ha tudsz angolul, akkor a doom9.net-en van nagyon jó leírás a DivX/Xvid tömörítéshez.
A mentés pedig simán ''Save As...'' vagy F7.
Ha tömöríteni szeretnél DVD-t DivX-be vagy Xvid-be, akkor jó kiindulási alap a Gordian Knot vagy még inkább az Auto Gordian Knot [link] -
<Adamsky>
nagyúr
Nem tudom, hogy miért eröltetitek ezt a VirtualDub-ot. Szerintem már itt ebben a fórumban is többször le lett írva, hogy a legjobb ''tool'' a VBR-es és egyéb problémák kiküszöbölésére a VirtualDub Mod. Ha viszont mindenáron VirtualDub, akkor a tömörítést azzal kell végezni, a video és a hang összefűzését pedig a NanDub-al.
-
<Adamsky>
nagyúr
Az elején, mikor megnyitod a fájlt, akkor VBR-es hang esetén asszem dob egy figyelmezető ablakot, amiben megkérdi, hogy javítsa-e a ''hibás'' audiósávot. Na, ha erre nem-et mondasz, akkor minden OK lesz. Mondjuk elég rég használtam VirtuaDub-ot (VirtualDub Mod-ot használok), de asszem így van benne.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
scorpy02 #566 üzenetére
Szvsz. SVCD formátumnak megfelelő (480x576 - MPEG-1) felbontásba vesz fel a kártyád. Ez így normális. A lejátszóprogramok (valamelyik csak full-screen-en) autómaitkusan széthúzzák a képet, ezért látod Te a Media Player-ben hibátlannak a filmet. Azt, hogy ezt hogyan lehetne VDub-ban hibátlanul megnyitni még nem tudom, de majd megpróbálok utána nézni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Attól, hogy a felíratot ráégeted, még nem kellene elcsúsznia a hangnak. Ha mondjuk BSplayer-rel játszod le a filmet úgy, hogy ''mellé teszed'' a felíratot, és akkor is csúszik, akkor a felírat és a film nem egyforma fps-el rendelkezik. Mondjuk a film 29fps a felírat meg 24. Ilyenkor egy sub editor-ral át lehet konvertálni a felíratot a filmnek megfelelő fps-re.
-
<Adamsky>
nagyúr
''...majd vfapireader-rel megnyit, és save pseudo-avi-ként...''
Sajna ezt nem ismerem. Én az Avisynth-et használom erre.
''AutoGK-t ismerem...''
Na, azt meg én nem.(csak tudok róla, hogy van). Szerintem próbáld ki -- a nem Auto -- GKnot-ot, mert azzal gyerekjáték az átméretezés, és a kroppolás.
Egyébként a VirtualDub-ban hogy csinálod a kroppolást? Resize, majd kropp? Mert így nekem megy. Az a lényeg, hogy megnézed milyen ''magas'' a film valójában, majd a kapott értéket megszorzod 4/3-al. A ''magasság'' és ''szélesség'' értékeket szépen megadod a resize-ba, majd kroppolsz alul-felül és oldalt, hogy a kép visszanyerje az arányait. A végén pedig ''Save as AVI''. -
<Adamsky>
nagyúr
Akkor ott valamit rosszúl csinálhatsz.
A VOB-okat, hogy ''adod be'' a VirtualDub-nak? Használsz Avisynth-et? Egyébként ha most próbálkozol először DVD rippeléssel, akkor ajánlom figyelmedbe az Auto Gordian Knot-ot, vagy a (sima) Gordian Knot-ot. Mindkettővel szépen, és könnyedén végezhető el az átméretezés, crop-olás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zoli1982 #416 üzenetére
Szerintem félreértettük egymást. Én azt mondom, hogy miután összefűzted az anyagot, mentsd le belőle külön a hangot, ill. mentsd le külön a video-t (hang nélkül). Ezután videó betölt, hang betölt, majd direct stream copy-val mehet a mentés.
''...az elsőt fűztem a másodikhoz, majd a kapott fájlhoz a harmadikat...''
Igen, ezzel már én is találkoztam.
[Szerkesztve] -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #388 üzenetére
Természetesen mind2-nél. Pontosabban az elsőnél beállítod, és a másodiknál nem nyúlsz hozzá (hagyod ''aktív'' állapotban)
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #380 üzenetére
''...kéne olyan prog...''
Na, ja! Meg olyan, ami mono-ból 5.1-et csinál... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #343 üzenetére
Hasznáj inkább VirtualDub Mod-ot a VDub helyet.
Szerintem az elején szedd külön a hangot a képtől:
Streams -> Stream list -> jobb Klikk -- ''Direct stream copy'' -> Save WAV
Így lesz egy WAV-od, amivel azt csinálsz (egy külső progival) amit akarsz. Ha kész a kívánt minőségű és méretű MP3, akkor újra betöltöd az MPEG-2-t, majd az előbb Stream list-ben az eredeti hangsávra nyomsz egy ''Disaple''-t. Majd ''Add'' és betöltöd a kész MP3-as hangsávot (''Direct Stream Copy''-t beállítani erre a hangra).
Jöhet a videó tömörítése:
Video -> Fast Recompress. Ezután a jöhet a kodek kiválasztása (Xvid) és a bitrate kalkulátorral (ahogy már írtam) szépen kiszámoltatod, hogy mekkora is legyen a video (hang nélkül) mérete. Ezt megadod neki kbyte-ban (egyébb beállítások lásd 315 hsz.-ben lévő link). A ''Job control'' bedig ahhoz kell, hogy a kétmenetes tömörítésnél a két menetet egymás után autómatikusan elindítása (ez is le van írva a link-en) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #338 üzenetére
''...MPEG2-be vesz fel, bár a kiterjesztés az .AVI...''
Tutkó? Az általam belinkelt progik mit mondanak erre az ''avi''-ra? Milyen kép és hangsáv van benne?
Ha tutkó, hogy MPEG-2, akkor holnap (maegy kis alvás után) majd előkotrok egy MPEG-2 fájlt, és meglesem, hogy mit lehetne vele csinálni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #336 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #316 üzenetére
Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy előbb megcsinálom a hangot (MP3 vagy AC3) így szinte halál pontosan meg lehet adni a videó méretét, hogy a kész anyag elférjen 1 (vagy több) CD-n.
A bitrate kalkulátorban ugye meg kell adnod:
- ''Target size (kbytes)''-ot: a kész anyag méretét. Pl.: 716800 (700 Mbyte)
- ''Subtitles size (kbytes)''-ot ha van felírtod (esetleg több), akkor annak méretét
- ''Format'': None
- ''Video'': a film hossza (óra, perc, másodperc)
- Az ''Audio'' fülön -- ha már kész a hang -- kiválasztod a ''Size''-ot, és betöltöd a film hangját (...)
Mostmár csak annyi van hátra, hogy a ''Video'' részben lévő ''Size''-ot kimásolod, és beírod az encoder-nek (Target size (kbytes)).
Azt mondjuk nem teljesen vágom, hogyha le-OK-zom a kalkulátort, akkor miért nem pontosan az az érték kerül át az encoder fülre (pl: 632425 helyett 635589).
Én mondjuk az Xvid kodek mellett lévő Nic's Mini Calc-ot szoktam használni, szóval eddig még nem futottam bele ebbe a problémába (ott ugye mindig átmásoltam a kalkulált értéket). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #312 üzenetére
''...xvidbe milyen beállításokat használsz...''
99%-ban azokat a beállításoka használom, amik itt [link] le vannak írva. Általában egyszer belövöm, és nem is nagyon változtatok többet rajta (esetleg csak a Quantization type-on, és a B-VOP-on).
''...mekkora lesz egy file?''
Ahogy azt már VladimirR is írta erre valók a különböző bitrate kalkulátorok. Ezzekkel nagyon pontosan ki lehet kalkulálni a vid. végső méretét.
Tapasztalatom szerint 100-110 percnyi anyag (hang: VBR-es MP3) még jó minőségben (persze ez erősen függ a forrás minőségétől is) feltehető egy CD-re. AC3 hangnál (448 kbit/s) ez 60-70 perc. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #310 üzenetére
''...hogy 2 filmet összevágjak...''
Mit is szeretnél pontosan?
a) két filmet a végénél összeilleszteni (erre jó a VDub)
b) mindenféle áttűnésekkel (effektek) jeleneteket összeilleszteni, ill. azok sorrendjét megváltoztatni (erre szvsz. nem)
''...de melyikkel lehet legjobban tömöríteni...''
Erre szerintem nincs egyértelmű válasz. Ki mire (én az Xvid) esküszik.
A legelterjettebbek: Xvid, DivX, WMV
''... Fent van pl ace mega codec pakk 6.0.3...''
Kár volt feltenni(a miértről már rengeteg topic van)
Általában tök elég egy DivX és/vagy Xvid esetleg ffdshow (sőt, még akár ez egyedül is) feltétele. -
<Adamsky>
nagyúr
''...hogyan lehet kiszedni a vbr-be kódolt hangsávot...''
Úgy, mint a CBR-est.
VirtualDub Mod: Stream -> Stream list (jobb klikk a hangsávon: Direct Stream Copy) -> Demux
''...hogyan lehet menteni videorészletet...''
Vágni csak key-frame-nél tudsz!
A csúszkával megkeresed a jelenet elejét. A kis ''kulcsos'' gombokkal megkeresed a legközelebbi key-frame-et -> katt a ''Mark-in'' gombra (egy fél balra nyíl). A végét ugyanígy (de ott a másik nyilat használd!).
Video (menü) -> Direct Stream Copy (a hang is legyen DS Copy!), majd File -> Save As... -
<Adamsky>
nagyúr
- Milyen az eredeti hang? (AC3, WMA, WAV)
- Mi történik, ha WAV-ként rakod be a hangot?
Esetleg próbáld meg Nandub-al Bővebben: link
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Mit is szeretnél pontosan? A film WMA hangsávját átkódolni MP3-ba?
Ha igen, akkor szerintem először szedd szét a filmet audióra és videóra, majd a hangot tömörítsd le egy (külön) külső programmal. Ha ez megvan, akkor VirtualDub Mod-ban (ne sima virtualdub-ba!) betöltöt a videót (Direct stream copy bekapcs) majd a hangot (Direct stream copy szintén bekapcs). Ezután mehet a mentés egy új AVI-ba. Ja ha VBR-es hangot használsz, akkor a VDub Mod pampogni fog, hogy a VBR audio stream hibás, és rákérdez majd, hogy felül írja-e annak fejlécét. A válasz NEM!
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Amennyiben a film alá helyezett utólagos szinkronhang egy idő után csúszni kezd a filmhez képest, és a csúszás mértéke folyamatosan nő, akkor szvsz. az lehet a gond, hogy az eredeti film nem PAL (25fps) rendszerű.
Nézzd meg a film fps-ét, és ha ez a gond, akkor BeSweet-el lejebb tudod venni a szinkronhang ''sebességét''. -
<Adamsky>
nagyúr
Felíratot (pl.) a Subtitle Workshop-al Bővebben: link tudsz darabolni, míg AVI-t VirtualDubMod-al:
1) A film betöltése után a ''Video'' menüben válts a ''Direct stream copy''-ra.
2) A ''Mark In'' gombbal (a gombok közül az utolsó előtti) jelöld ki a kivágandó szakasz elejét (ha kell, akkor a csúszka mozgatásával odapozícionálsz**).
3) Keresd meg a kivágandó rész végét** (Ctrl+Shift+J -vel az X-Mbyte-nál lévő keyframe-re tudsz ugrani) majd a ''Mark Out'' gombbal jelöld ki.
4) F7 -> fájl nevének megadása -> mentés...
5) Ezután rögtön nyomhatsz egy ''Mark-In''-t, hogy a következő egység ott kezdődjön ahol az előző végetért.
6) 2-5-ig a lépések megismétlése.
** A kijelöléskor figyelj arra, hogy a jelenet vége keyframe-nél legyen, különben (mivel a következő egység autómatikusan keyframe-el kezdődik) a következő jelenet nem ott fog keződni, ahol az előző végetért. A keyframe-ek között a kis kulcsos gombokkal tudsz ugrálni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #77 üzenetére
Én szeretem a minőséget, és ezért nem általlok tökörészni a hanggal.
Nálam ez a következő képpen néz ki:
DVD2AVI -val AC3 kiszedése a film alól -> GraphEdit-el (Cyberlink AC3 decoder-rel) AC3=>WAV konverzió -> (ha kell) normalizálás SoundForge-val -> tömörítés MP3-ba Lame-el.
Ha nem akarsz ennyit vacakolni, akkor én is a BeSweet-et ajánlom. Ez a legelterjettebb, és elég jó minőséget is ad.
Letölteni innen tudod, és találhatsz hozzá jó leírás(oka)t is Bővebben: link
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #75 üzenetére
Értem.
Nekem a legutolsó (v1.6.0) VirtualDub is azt a hibaüzenetet adja, amit a #72-ben írtam.
Én azt mondom, hogy ne ragaszkodj ennyire a VirtualDub(Mod)-hoz, legalábbis audio konvertálás szintjén. Rengeteg más progi van, amivel meg lehet csinálni az AC3->MP3 konverziót, akár sokkal jobb minőségben is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #73 üzenetére
Esetleg próbáld ki ezt Bővebben: link
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #71 üzenetére
''...compression => tomorites es bitsuruseg kivalasztasa...''
Ezután ugyanebben az ablakban ''Save WAV''?
Erre nekem ugyanis ezt a hibaüzenetet adja:
''No audio decompressor could be found to decompress the source audio format''
Ezek szerint az 1.5.4-ben beépített AC3 decoder volt?
Én egyébként GraphEdit-el szoktam -- sok más konverzió mellett -- az AC3->MP3 átalakítást végezni. Ilyenkor ugyanis AC3 decodernek akár az Intervideo, akár a Cyberlink féle directshow filter is használható. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #68 üzenetére
Szerintem a VirtualDubMod kezeli az AC3-at, de konvertálni nem tudja azt MP3-ba. Te az 1.5.4-el, hogy csináltad ezt a konvertálást? Nekem a(z) 2438 build van fenn, de ebben nem találtam AC3->MP3 konvertálásra lehetőséget. Az 1.5.4 ezt alapból (mindenféle kiegészítő plugin nélkül) tudta?
-
<Adamsky>
nagyúr
Pedig ha megnézted volna a VirtualDubMod-ot, amit másodiknak íratm, akkor nekem is adtál volna pontot.
VirtualDub-ot már jó ideje nem használok, ezért is írtam úgy, hogy ''állítólag''.
A Nandub tényleg nem rossz, de már régen leálltak a fejlesztésével. A VDMod szvsz. tudásban már felé nőtt. -
<Adamsky>
nagyúr
Töltsd le a legújabb v1.5.10-et. Ez már állítólag kezeli a VBR-es MP3-at.
Bővebben: link
... vagy ha mégseakkor nyugodtan próbálkozz a VirtualDub Mod-al.
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest