- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VINIKOR
senior tag
válasz
<Adamsky> #1054 üzenetére
VBR mp3 a hang.
Az is megoldást jelentene, ha ki tudnám vágni az a pár másodperces részt. Videóból lehet vágni de a hangból nem. VirtualDub-ban nem lehet vágni VBR mp3 hangot?
Csak WAV-ban tudom kiszedni a hangot. Nero Wave Editorral szerkesztem, a hosszát nem változtatom. Onnan mp3-ban kimentem. Nandub-ban összeillesztem, de a hang elcsúszik. Hiába vágok le a videóból a mentésnél marad az elcsúszás.
Nandub-ban hogy kellene menteni, hogy hang és a kép csúszását a videó vágásával tudjam korrigálni? (kb. fél másodperc a csúszás) -
fasyrt
őstag
válasz
<Adamsky> #1004 üzenetére
A-aa...
Szoftveres feszmérés nem mérés, mltiméterrel kéne rámérni.
Ha már ide jöttem, ne csak offoljak
Vdubmod, mpeg2 átömörítés. Kéne valami nagyon jó codec. Gyors mozgások vannak a videóban, nem akarom, hogy elvesszen, legyen szép képe. Hardverigény mellékes.
És hogy lehet megmutatni a vdubmodnak, hogy itt van, nesze?
Hogy lehet megmondani a vdubmodnak, hogy haszálja ki mind a két procimagot? Most így csak 51%. -
Wyll
őstag
válasz
<Adamsky> #1004 üzenetére
Pedig pont tegnap jutottam el odáig, hogy most aztán már kidobom ezt az alaplapot, és veszek egy normálisat. (Aztán ma rá kellett jönnöm, hogy ilyen nincs is már gyakorlatilag..
)
Akkor mindenképp inkább egy tápra szavazol? Úgy tudom, az NF7-szériával voltak gondok, kivált ezzel a fajtájával.
Csak találjak jó kölcsöntápot, aztán meglátjuk. Az lenne a jó.
amúgy mi az hogy ASAP
---
Comment: nem is
[Szerkesztve] -
Wyll
őstag
válasz
<Adamsky> #1002 üzenetére
ABIT NF7-S2
AMD Athlon XP 2800+ (Barton, 2083 Mhz)
2xKingston 256MB DDR (élettartamgaris, elvileg már le lett tesztelve, de ráereszthetek egy memtestet)
ASUS A9550 GE/TD (Ati 9550)
Samsung SP1604N 160 GB
Maxtor DiamondMax Plus 8 40GB
LG GSA-4165B DVD-RAM
mag valami noname 300W-os táp. nem látok rajta márkát, de magyarul van ráírva hogy bemenet meg a színek
(nem tettem bele mostanában semmit)
tudom, mindez így nem túl jó ómen. főleg a táp meg az alaplap, nem?
további adalék, hogy pl Ulead DVD Movie Factory is többnyire kiakad konvertálás közben windowsos hibaüzenettel. (bár az meg fura, hogy prime95 azért bírta 3 órát. addig a konvertálók nem bírják) meg játékok is néha elszállnak. még a Worms WWP-től is újraidul néha közben. meg NFS:MW is. ilyenkor ha kifordítom a gépet, hogy több levegőt kapjon, akkor nem indul újra többet. igazság szerint, mióta megvan ez a gép, sosem volt atomstabil, mindig voltak ilyen kisebb-nagyobb bajai. (lassan kereshetek új topicot magamnak úgy érzem
)
van a maxtoron egy másik windóz, azzal is kipróbálom sztem a konvertálást még, meg csinálok memtestet, ez így ok? esetleg más? a memtest meddig tart?
[Szerkesztve] -
Wyll
őstag
válasz
<Adamsky> #999 üzenetére
Nem, a forrásfileok D8 kazettáról, kamerával lejátszva, firewire-n keresztül AdobePremiere -rel bedigizett videók.
4CC: dvsd
Name: DVC/DV Video
És mint ilyenek, jó nagyok, ~27000 kb/s video + ~1500 kb/s audio (PCM). (Egy óra = ~ 15GB) Csak írtam, hogy egy már divx avit is próbáltam beadni neki próbaképp, de azzal sem jött össze. De nem az a lényeg.
Az ember kameráz, bedigiz, esetleg vág, majd tömörít. Ez így normális, nem?
Ez változtat valamin?
Amúgy van fent ffdshow de nem nagyon értek hozzá. (Ez egy olyan codec, mint akár a dvix vagy cinepack radius, csak gyakorlatilag mindent ismer. Nem?) Próbáltam mindent beállítani libavcodecre, ami azt jelenti, hogy azt az adott típust az ffdshow kódolja ki, ha jól tudom.
De ha leszedem, a MediaPlayerClassic akkor is lejátszik mindent amit ismer, és az sem kevés.
Na mindegy, leszedtem mindent amit csak tudtam: ffdshow, dvd creator és hozományai, fölös codecek, nero vision, stb. Registryt kipucoltam. Szóval lehetőleg rendberaktam, de így is elszáll a vdub. ==> prime95 indul éjszakára (éjszaka fél4kor)
-
Wyll
őstag
válasz
<Adamsky> #996 üzenetére
A 1st pass itt is egy kis file-t hoz létre, bár avi kiterjesztéssel (gondolom mivel úgy mentem el). Aztán az nth passokat ugyanazon a néven kell elmenteni, és felül kell írni a már létezőt. Nekem amúgy jónak tűnik így, mert bejön a divx codecnek is egy feedback windowja, és ott írja, hogy felismeri, hogy első menet vagy hogy hányadik, meg minden..
Sztem nem itt van a baj. Vagy a VDub szar, vagy az XP, vagy a gépem.
Kodek hiba nem lehet? Mármint amiben az eredetik vannak (DV). Pedig MPL lejátssza.
FFDshow nem zavarhat be? Ilyesmi...
A gépem AMD Barton 2800+, ABIT NF7-S2 (tudom, ez lehet még gyenge láncszem, nem?), 2x256 Kingston, 1 samsung és 1 maxtor vinyó (néha mintha nem kedvelnék egymást), ASUS A9550.
A cuccok nincsenek húzva, minden alapon megy.
VirtualDubMod úgy emléxem már a videó megnyitásánál elszállt (ugyanolyan módon mint a VDub), úgyhogy hagytam
A DivX converter először végigment, de a végén közölte, hogy hibák voltak, és tulképp nem csinált semmit sem. Némi manipulálás, frissítés után konvertálás közben szállt el.Hagytam is mert szeretem én beállítani hogy mi legyen.
Van egy ilyen Dr DivX OSS is. Na az is elszáll közben.
Így valami ötlet? Nem találkozott senki ilyen problémával?
daa-raa: 10 gigának elégnek kell lennie, nem? legalábbis 1-2 gigás fileokhoz remélem.
[Szerkesztve] -
marcipunk
tag
válasz
<Adamsky> #944 üzenetére
Köszi, a választ!
A kamerát USBn keresztül dugom gépre, és pont arra nincs lehetőségem, hogy 10 másodperc kb. 60 Mb legyen. Van ennek a kamerának saját digitalizáló szoftvere, mely csak hatalmas AVIkat tud előállítani, de egyrészt nagyon gagyi(látványos és semmit sem tud), másrészt ugye a hely...
De: Virtualdub-ban van olyan, hogy avi capture. Ennél be lehet állítani a tömörítés, mivel tömörítse(divX,Xvid, ffdshow), és amíg nem basztattam a kodekeket, addig nem is volt baj, digitalizált és tömörített szépen. Mostmeg bármelyik kodeket választom (lehet, hogy nem is attól függ), szar a bejövő kép, nem tudom másképp mondani.
A Windows Movie Makerben is ez a helyzet, ott is úgy digitalizál, állíthatom a legjobb minősgre (640*480*24b színmélység).
Próbáltam tőlem telhetően leírni a hibaesetet, hátha így érthetőbb vagyok.
Valaki? Segítség!!! -
praki
csendes tag
válasz
<Adamsky> #914 üzenetére
kösz
szóval akko a media player miatt hittem azt hogy nem jók a feliratok
nem is nagyon szeretm csak nincs nagyon de több beálítást lehet vele végezni mint pl: a real playerrel és a quick time-ala dvd léjátszó meg tud feliratot kezelni csak azt hittem hogy ha a media player se kezeli akko az se
[Szerkesztve] -
sirdani
tag
válasz
<Adamsky> #862 üzenetére
Va egy kis gáz! A Demux nem jó mert rövidebb hangot csinál. A virtualdub (legfrisebb) Save Wav elmentette mp3-ba csak Wav kiterjesztést adott neki. Ezt átneveztem. És az normálisan tudta elmenteni, úgy hogy ugyanolyan hosszú lett a hang mint a videó. Még jön a konvertálgatás úgyhogy mindjárt írok...
-
-
-
tiroxine
csendes tag
válasz
<Adamsky> #810 üzenetére
Kösz, próbálkozom, bár nem tudom hogy kéne beállítani, hogy egy másfél órás filmből egy cd-s legyen, de majd kitapasztalom.
Újabb probléma: az audio tömörítésnél, mp3 formátumnál csak 56 kBit/sec-ot, és 24000 Hz-et ajánl fel maximum. Hogy lehetne jobb minőségbe tömöríteni? -
billywood
tag
válasz
<Adamsky> #683 üzenetére
-Hát az 1. kérdésre még nem tudok pontosan válaszolni, ugyanis még nics felvéve semmi
Kb. 1 óra 40-50 perc lesz majd 1 file. (felvettem a nyitómeccset, igaz azt még máshogy csináltam, és az 1h 47m lett).
-Gépen szeretném lejátszani. kiirom DVD-re őket majd, de úgy, hogy 4 meccs legyen 1 lemezen. -
zoli1982
tag
válasz
<Adamsky> #415 üzenetére
PC-n van hangja
''Esetleg próbáld meg ilyenkor (miután a két részt összefűzted) külön szedni a video- és az audio-sávot, majd a kettőt egy új fájlba összefűzni. Hátha...''
Hú hallod ha leírnám a menetét a dolognak lemenne a nap is
1.Videó felszeletel, hogy VirtualDub gyomrát ne ülje meg a nagy fájlméret
Utána minden részleten ezeket kell csinálni
2. AC3 hang leszed
3. BeSliced-del javít
4. PX3-al wav gyártás
5. az új wavok visszarakása a megfelelő videórészhez
A tömörítetlen wav-ot megeszi az asztali-lejátszó is, de hát úgy egy giga csak a hang -
Winner_hun
félisten
válasz
<Adamsky> #337 üzenetére
Akkor a problémámat megpróbálom érthetően leírniSzóval PowerDirectorral felveszek a TV-ből filmet, amit MPEG2-be vesz fel, bár a kiterjesztés az .AVI
A VirtualDub 1.6.11-es verziójával lehet ezt a fájlt megnyitni, azzal meg is nyitom, de a tömörítéssel bajaim vannak. A problémák:
- audiótömörítés bajos, bár az utóbbi időben mintha sikerült volna beállítanom
- videótömörítés katasztrofális. Hiába állítom be az XVID-ben, hgoy x méretűre tömörítse a fájlt, egysezr 600 megát, máskor ugyan azzal a beállítással meg 2,5 gigát csinál a 2,13 gigás fájlból
- a job controlos időzített tömörítést nem tom eccerűen beállítani, mindig akkora fájlméretet kreál, hogy egy filmre a NASA tárhelye sem lenne elég remélem a NASA-nak van jó nagy tárhelye
- nemmegy a 2 film összeillesztése
a job control anniyra nem is zavarna, nem nagyiparban nyomom, bár nem lenne rossz, de ha a normál tömörítés sem megy.... -
VladimirR
nagyúr
válasz
<Adamsky> #69 üzenetére
kezeli
audio => streams: itt mutatja a hangsavokat => jobbklikk a kivant savon => full processing mode => jobbklikk a kivant savon => conversion (megfelelo ertekek kivalogatasa es a high quality bepippantasa, ha valtoztatsz valamin) => jobbklikk a kivant savon => compression => tomorites es bitsuruseg kivalasztasa
vdubmod mar 1.4.x-tol kezeli, de az 1.5.10-ben bugos
kijott ugyan egy peccs (''- Fixed: issues when decompressing AC3 (1.5.10.1) or audio using ACM.
'' - Bővebben: link), de nem hasznal semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged