Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tupacamaru #1389 üzenetére
Heló!
Ehhez a HeadAC3he progihoz nincs véletlenül valami leírás? Neten csak fórumokat találok kevés infóval.
Mp3-ba konvertáltam egy ac3-at, és olyan hangja lett, mint, ha a WC-ből szólna.
Mit a különbség a WAV, és az AC3-WAV beállítás között?
Mit jelent a surround, surround2 beállítás a stereo-hoz képest?
Chanel configurationnál alapon érdemes hagyni a beállításokat, vagy kell némi macera?
Uhh, jó sok kérdés..., bocsi!Kösz!
-
válasz
tupacamaru #1393 üzenetére
Ok, már megoldottam.
Nna, azért, hogy ne csak kérdezzek, egy jó tanáccsal is szolgálok:
Az volt a célom, hogy egy anamorfikus (függőleegsen széthúzott) 16:9-es dvd-ből úgy csináljak avi-t, hogy ne veszítsek a felbontásból.
Alapból a 16:9-es DVD is 720x576-ban van eltárolva (ami 5:4-es), csak a lejátszó (pl. powerDVD) kihúzza vízszintesen 1024x576-ra, ami már 16:9 arányú felbontás.
A normál DVDRip esetén pl. 720x360-ba lenne tömörítve, hiszen alapból ennyi a DVD felbontása vízszintesen, ehhez kell igazítani a függőleegs felbontást. Igen ám, de így veszínünk a függőleges felbontásból.
A másik módszer, hogy megtartjuk a függőleges felbontást (576 képpont), és 1024-re nyújtjuk az AVI-t is. Ezt azért nem használják, mert pazalrásnak tartják, ami helytálló megállapítás.
Engem akkor sem hagyott nyugondni a dolog, kipróbáltam ez utóbbit. A végeredmény 1-pass, és multipass esetben (XVID és DIVX) is az volt, hogy ugyan élesebb a kép a függőlegesen több képpont miatt, de a vízszintesen eltárolt sok képpont és az azonos bitráta miatt a kockásodás erősebb volt.
Ezután próbálgattam még sokmindent (tegnap óta szinte folyamatosan megy a tömörítés 1-2 perces fájlokkal), de nem volt jó sehogy; vagy alacsonyabb felbontás kell, vagy nagyobb file méret.
Végül tök véletlenül csináltam egy beállítási hibát, aminek elég jó eredménye lett.
A lényeg (XVID-el próbáltam):
- 2 pass tömörítési módot használtam, ellőször azt kell beállítani, hogy 2-pass - 1st pass
- az első menetnél az AVI felbontását pont akkorára állítom, amekkora a forrásanyag felbontása, vagyis 720x576, nem törődve a képaránnyal
- ekkor keletkezik egy video.pass nevű file
- a második menetnél beállítottam a képaránynak megfelelő felbontást, vagyis 1024x576.
- ekkor a video.pass fájlból beolvassa az első menet "tapasztalatait" (Nyugodtan rá lehet nyomni az előző menetben készült AVI felülírására, hiszen abban csak hang van jelenleg.)
Azt tapasztaltam, hogy így nem is vesztettem a függőleges felbontásból, és a minőség is szuperjó lett, annak ellenére, hogy vízszintesen fölöslegesen tároltam el képpontokat.Aki jó minőségű avi-t akar, az próbálja ki bátran!
ui.: Az egészhez a 1Click DVD to Divx AVI nevű progit használtam.
-
válasz
tupacamaru #1391 üzenetére
Ok, köszi!
Igen ez a cél, de már találtam (fél)megoldást: 1Click dvd to divx avi.
Ennek ellenére kipróbálom azt is amit mondtál, mert ez a progi nem túl profi. Pl. a kroppot csak egérrel tudom állítani, számszerűen nem. A fairusewizard-ot is próbáltam, ott meg nem lehet egyéni felbontást választani, csak a beépítetteket, amik nem fedik az általam jónak ítélt képarányt. -
válasz
tupacamaru #1389 üzenetére
Okés, köszi!
Egy mezei DVD 5.1 AC3 hanggal. A VOB fájlok össze vannak másolva, és a felesleges hangsávok/feliratok ki vannak pucolva.
-
válasz
tupacamaru #1387 üzenetére
ok, és akkor utána összerakod virtualdubmoddal?
Ezzel felmerül pár kérdés:
1 - mivel konvertálod a hangot?
2 - mire kell figyelni, ne csússzon el időben, és balanszban)? Vagy ezzel nem kell tökölni?
3 - gondolom, amikor a kész hangot berakom a videó mellé, akkor az eredetit ki kell szedni, ugye? Bár ez logikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Microsoft Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest