Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
crazygamer #1499 üzenetére
az audio menuben valaszd ki a Compressiont, majd a feltelepitett audiokodekek kozul valaszd ki a megfelelot. mp3-hoz proszald meg a LAME Directshow filtert,mert lehet a win alap mp3 kodekevel bitrata korlatba utkozol.
-
crazygamer
tag
PVR2-vel vettem fel MPEG2-jobb minőségben paraméterei a leírás alapján:
720*576, 6000kbps, tömörítés lvl3, 25fps, audió: Mpeg1-audio layer II 224kbps
ezt a felvételt tömörítettem VDubMod-al, beállítás ffdshow codec/divx 1500-as bitrate-el (hanghoz nem nyúltam, mert nem is tudom hol lehet belenyúlni VDubMod-ban, csak video beállitást találtam).
a problémám, hogy a hang 16 bit-es PCM lett. daa-raa szerint ezen a bitrate-en 11,25 MB-nak kéne lennie a fájlnak, de az enyém 20,6MB. mi lehet a gond??? -
törölt tag
Kérdés mit értesz az egyesítés alatt. Ha ki-bekapcsolható feliratot, akkor sehogy, avi-ban nem lehet szöveges erőforrás.
Belekódolni bele lehet. Egy lehetséges megoldás.
Ha ki-bekapcsolhatót akarsz, akkor Matroskába kell mentened, nem avi-ba.
-
elin
tag
válasz
Balinov #1489 üzenetére
Köszi a segítséget...a Temp könyvtárban alig volt valami, nem ott volt a bibi....
Az a darab film, amit megcsinált, az volt 65 gigás és ott csücsült az Asztalon a film mappájában
Hol rontottam el, hogy "betoltam" 2db 700megásat és ilyen nagy lett a végtermék? Ami ráadásul csak töredéke lett....és baromi lassan csinálta....
Azóta összefűztem seperc alatt, igaz, a VideoJoinerrel -
crazygamer
tag
a wirtualdubmod mindig ezt az üzenetet küldi, ha rögzíteni szeretném a tuner adását:
Error 425: Hiba: Nincs memória a videópufferek számára.
mit kéne tegyek, hogy elindíthassam a felvételt? -
elin
tag
Sziasztok!
Lenne 1 óriási nagy apró problémám.
*Adott 1 film 2 részletben.
*Egyesíteni szeretném.
*Letöltöm a VirtualDub-ot.
*Követem az utasításokat.
*Az egyesítés negyedénél kiírja, hogy nincs elég hely a c:\ meghajtón (85gigás)Pedig újratelepítés után még nincs is rajta az összes progi
*Csodálkozok, majd átmegyek a d:\-re, miután megbizonyosodtam róla, hogy azon van sok hely (30-ból 23 szabad)
*Újból elindítom a VirtualDubot.
*MAJD MEGINT KIÍRJA, HOGY NINCS ELÉG HELY A D-N!!!!!!
*Megnézem és tényleg nincs sehol a sok szabad hely.....
*KÖNYÖRGÖM, HOVÁ TŰNTEK A SZABAD HELYEIM A KÉT MEGHAJTÓMRÓL? HOGY KAPHATNÁM VISSZA???? -
Balinov
titán
válasz
Renrut24 #1484 üzenetére
ugy van,valahogy. viszont lehet meg jatszani,hogy kisebbre veszed a kimenet felbontasat igy a 7-800kbit is jobb minoseget fog hozni. Erdemes elgondolkozni meg a 2menetes kodolasban is, ahol ugyanannyi bitratanal altalaban jobb minoseg az eredmeny, hiszen a kodolas mintegy megsporolja a kevesbe mozgalmas jelenetek bitratajat a mozgalmasabb jelenetekre.
-
Renrut24
csendes tag
válasz
Balinov #1483 üzenetére
Úgy van, hogy "Video" --- "Compression" --- kiválasztom a kodeket "Configure" --- "Bitrate calculator"-ral pedig mindig olyan 700 valamennyit számol ki (jelen esetben pont 794.467 kbps egy 40 perces sorozatnál). Itt kellene átállítanom 1000-re, 1500-ra? Mert itt tettem egy próbát és meglátásom szerint jobb lett. Ezek szerint jó helyen állítottam át az értéket?
-
Renrut24
csendes tag
Még egy kérdésem lenne...
Hogy érhetem el még ezen felül azt, hogy tömörítésnél egy egyébként teljesen jó minőségű TV adásból felvett videónak, aminek MPG2-ben egyáltalán nem kockás a képe, ne legyen tömörítésnél az? Mert akármikor tömörítem az eredeti .mpg videóm nagyon szép tiszta, de tömörítés után az .avi fájl már kockás pont annyira, amennyire már zavaró a tv-n. Esetleg másik kodekkel próbálkozzak, vagy erre nincs megoldás? Köszi előre is!!! -
Renrut24
csendes tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem, és nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni
:
Megvan a Virtualdub program, az, amelyik kezeli a MPG2 videót is. Na most a kérdésem a követező lenne vele:
Szeretném megvágni a videóimat, amiket felvettem (reklámot szeretném kivágni) és valami okból kifolyólag az első használat alkalmával mutatja a videóképet, tudom is léptetni, de az azután következő megnyitásoknál már nem mutatja a videó képét, így tehát nem tudom hogy hol vágjam meg az adott videót. Mitől lehet ez?
Másik kérdésem, hogy miután mondjuk sikerült megvágni, és tömörítéssel együtt szeretném elmenteni, akkor ugyan az a folyamat, mintha csak simán, vágás nélkül tömörítenék (Video ---> Full processing mode ---> Compression ---> kodek beállítás, Audio ---> Full processing mode ---> Compression ---> kodek beállítás) ?
Előre is köszönöm szépen a válaszotokat!
-
4d
aktív tag
válasz
BigBadPlaYeR #1476 üzenetére
Köszi a választ! Kár h nincs benne, elég jó kis univerzális progivá válna ezzel a funkcióval.
Mostanában néztem meg az oldaladon a vdub tutorialt, grat hozzá, és köszi, nagyon sok érdekes info volt benne.
A vegassal nemrég próbálkoztam, de a vdub és a ulead után elsőre elég bonyi. A premiere-hez most veszek könyvet, remélem úgy menni fog. -
4d
aktív tag
Sziasztok!
A vdubban találok effekteket? Egy tök egyszerű áttűnést szeretnék megvalósítani.
köszi
-
(Bundás)
addikt
válasz
gyula974 #1471 üzenetére
Mp3 hangsávot a NanDub nevezetű programmal tudsz bele rakni (google),
izomhod: azért lett 4 giga, mert tömörítetlen AVI-ba nyomja alapértelmezettként a program. Video/Compression résznél kell kiválasztani egy megfelelő codec-et (persze ha van installálva a gépen, Xvid a legegyszerűbb szerintem erre), majd a megfelelő tömörítési arányt, stb-t a codec beállításokban.
-
izomhod
őstag
halihó!
miért csinál nekem ez a progi egy 80megás mpegből egy 4 gigás avit? hogy lehet ezt csökkenteni?
olyat lehet esetleg, hogy a feliratot beleégetem a filmekbe vele? a baj ugyanis, hogy a dvd lejátszóm rosszul kezeli az ékezeteket, és szeretném, ha ezzel a módszerrel a film részévé teszem, és az asztalin már jó lesz.
köszi
-
gyula974
csendes tag
Meg van odáig el jutotam hogy a hangot le szedtem a filmröl teljesen ki let szedve a hang és igy a mérete is kiseblet a filmnek már csak az kell hogy rá rakjam az mp3 hangot Valaki??
-
gyula974
csendes tag
Sziasztok fórumozok gyerekek nekem az lenne a kérésem hogy egy meglevő filmből hogy lehet a hangot le törölni és hejete egy másik mp3 kiterjeztésü hangot rá vinni
mivel hogy van egy angol hngu filmem és külön van hozá egy magyar hang de mp3 ba van .
És úgy néztem meg edig hogy a filmet el inditotam a bsplayerel és ot le halkitotam a hangot ,majd vele egy időbe elinditotam a magyar hangot a winampba .
Vagyis a képet a bspyer adta a hangot pedig a winamp
Van e erre lehetöség hogy ezt meg oldjam:
-
kangool
tag
Egy pici segítség kellene. Virtualdubmod-ot akarom elindítani a gépen, de ez az ablak jelenik meg állandóan: Kép
-
Borisz76
nagyúr
Mindíg tanul az ember valami újat
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1464 üzenetére
daa-raa, sejtettem, hogy ez a szitu az x64-el kapcsolatban, csak a 64bites kodekekkel nem voltam semennyire tisztaban. Olyannyira, hogy azt sem tudom pl. hogy egy mobi ( SE P990) kepes-e lejatszani a 64bites kodekkel kodolt filmeket. Vagy ez esetben csak az encode-nel szamit a 64bites kodek meglete, lejatszasnal mar nem?
-
törölt tag
válasz
Balinov #1461 üzenetére
Mivel a két processzorgyártó ugyan azt az AMD fejlesztette 64 bites architektúrát használja, ezért hót mindegy melyiken akarod futtatni. Amire felmegy a Vista x64, azon megy minden Win-es 64 bites alkalmazás is. (Itanium egy másik tészta, de azt nem is használja szinte senki. Főleg nem otthon.)
A 64 bites VDub-ról meg ennyit érdemes tudni, hogy csak 64 bites codec-eket tud használni. Abból meg nem sok van.
-
Borisz76
nagyúr
-
-
Pocee
senior tag
Kössz Mindenkinek!
Én sem szeretem a ráégetett subokat,de mivel van egy avim felirattal amit apósomnak szánok és nem ért a gépekhez ezért gondoltam,hogy ráégetem majd csinálok egy dvdt belőle és azt már meg tudja nézni.De akkor nem nézi
-
-
(Bundás)
addikt
A téma szerintem azóta nem változott, újra kell kódolni a filmet, ehhez kell Xvid / DivX tömörítő, amit szeretnél. Én nem vagyok híve a felirat égetésnek, randa dolog és időigényes.
-
Pocee
senior tag
válasz
Dark Archon #1453 üzenetére
megszereztem a vobsub plugint de csak full processing modban aktív a filter lehetőség ha úgy csinálom 117 gigás lesz az állomány mire kitömöríti.Vagy elrontottam valamit?Save as-szel próbáltam menteni.
-
Video file-t megnyitod, beállítod a video/audio kódolást, majd a szűrők közül kiválasztod a subtitler-t. Emlékeim szerint a gyári nem nagy durranás, a VobSub-os plugin-t kéne letölteni, az kezel srt-t, ssa-t, mindent. A szűrő kiválasztása után kiválasztod a feliratot, OK, majd F7 a mentéshez.
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy tudok legegyszerűbben egy avi filmre feliratot ráégetni ,hogy ne kelljen programokkal külön feliratot hozzáadni hanem a filmen legyen rajta?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest