Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stopperos

senior tag

Erre a fájlrendszeres értetlenkedésre már sok időnk elment. Szerintem élj a javaslatommal, hogy vágd át a gordiuszi csomót, és készíts egy NAS-t:
    * Kerestem neked alaplapot és ramot hozzá: 3500Ft. Ráadásul ez 64bit-es Atom cpu, tehát még zfs-t is tudsz használni linux alatt.
    * Még egy tápegység kell hozzá, de ott a hirdetésben szerintem azt is tudsz kérni.
    * Ha bővíteni kell, akkor veszel bele egy PCI-SATA kártyát.
    * Samba megosztással linux és windows alól is elérhető.

Hidd el, több időd marad értelmes dolgokra, és mellesleg a NAS-t több mindenre tudod használni. Amennyi időd elment erre, ha forintosítottad volna, már rég lenne egy alap rendszered.

Csak hogy ne beszéljek a levegőbe: Otthon egy D510 lapot használok. Egy ilyenre kötöttem rá 2 HDD-t és 2 DVB-T tudner-t. A rendszer usb-ről indul, egy 4 GB-os pendriveról. Szolgáltatások: tvheadend, wordpress honlap, openvpn szerver, salt-master, munin monitorozás, backup és samba share. Természetesen zfs megy rajta, kb havonta nézek rá, hogy minden rendben van-e azon túl, hogy mennek-e a szolgáltatások. Még egy nextcloud-ot terveztem rátenni valamikor, hogy leváltsam a dropbox-ot.

Új hozzászólás Aktív témák