- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #49983 üzenetére
WOW, nagyszerű, köszönöm Brut és Kendek!
(Brut, igen ott van valóban ,ezek szerint a 10-es Chrome volt meg egész pontosan.
)
A többiek beírása is segített elvezetni a lehetséges megoldáshoz, köszi mindenkinek.
De azért még nem kiabálom el, előbb végrehajtom, remélem, beválik.
A kérdés csak az maradt: működne-e a jelenlegi új Chrome uninstallálása nélkül is? (lásd: "utóiratom" című hsz-em; tehát nehogy elveszítsem a flash 9-et, csak emiatt aggódom uninstallálni az új Chrome-t, bár gondolom független a flash verzióim megléte a Chrome verziók meglététől.)
Mindenesetre gondot nem okoz talán, ha előbb uninstall nélkül telepítem a régi deb-et; ha nem menne, gondolom marad az új uninstall, majd a régi install műveletsor... -
aag
őstag
válasz
Brutforsz #49832 üzenetére
próbáld ki a Lubuntu változatot is
Bocs, hogy beleszólok, de olyan bugos, hogy kapásból megutálja a linuxot aki ezzel kezd. Olyan mint egy 30-éves Tarbanttal tanulni meg vezetni a mai pesti forgalomban. Vagy még ennél is rosszabb. Én továbbra is csak a 10.04-es ubit javaslom. Abból is csak a 32bites változatot. A frissebbekkel bizony még várni célszerű.
-
-
törölt tag
válasz
Brutforsz #49199 üzenetére
úgy is van. ezzel lehet előhívni, bár nem feltétlenül értem a logikát mögötte, plussz jópár találatnál a google sima super jobbklikkel tér vissza ami nem megy, kell közé az alt.
egyébként úgyse érdekel senkit kb de leírom hogy örömködjek, 12.04 lts gnome classic felületen tükörsima, vajpuha, kényeztet mint két albán örömlány. nem akad, nem omlik, hibaüzenetet nem láttam csak az első indításkor (valamiért az összes ubi disztró megfekszik a laposomon első indulásra, egér stopp fél perc mulva bill stopp és kikapcs gomb stopp) azóta viszont megy mint az angyal. melegedés nálam ugyanolyan mint 10-es lts-en modok nélkül, akkuidő dettó, win 7 kb 10 perccel mutat többet de valós felhasználás mellett nem mérhető különbség. ami öröm hogy megszűnt a sleepből felkelés után a ventilátor maxra állítása, az előző lts nél 10 ből 5x kb előjött és csak terhelésre vagy a töltő kihúzás-bedugás kombóra állt vissza, itt tökéletes. a vinyót a laposon még midnig túl gyakran teszi parkolóra, némi hdparm túrás után az is megy. ezen túl nem igazán tudok belekötni, én örömmel használom egységsugarú user módban otthon.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Brutforsz #48793 üzenetére
Jó lesz úgy néz ki, köszi
Mindjárt lejön a chrome, azzal felrakom
Működik
2 kérdés még:
1. jelszó tárolóhoz jelszót kér állandóan, de ezt előtte se használtam, mindig mégsézem.. Ezt hogy lehetne kikapcslni, mert zavaró
2. képnézegető van-e olyan ami gyors, pici, és egyszerűen lehet háttérképet módosítani vele? 10.04-en jó volt az alapértelmezett is, jobb gomb, és rakta be háttérképnek amit akartam. -
haris
őstag
válasz
Brutforsz #48265 üzenetére
Áááá, isten malmai lassan őrölnek.
Gondoltam mielőtt gyalulok, live rendszeren megnézem melyik tetszik, legjobban, aztán döntök. Eddig a chakra volt benne, épp most léptem ki, mert ez valahogy nem áll kézre.
Ráadásul a live rendszer azzal állt fel, hogy feljött egy ablak, miszerint a KDE blabla összeomlott. Még el sem indultA Kubuntu 1204betat régebben próbáltam, az akkor tetszett, megnézem azt is
OpenSuse-t is próbáltam kb karácsonytájt, az nagyon nem tetszett.Szóval köszönöm a tippet, megpróbálom, aztán meglátjuk.
SZERK:
Működik
Akkor asszem a KDE még várhatMég egy kérdésem lenne:
visszaállítottam a Profilt unity-re. Most hogy OK-zom le. Nincs meg a gomb?
(Bocs a bénázásért, még nagyon kezdő vagyok) -
válasz
Brutforsz #48236 üzenetére
Feraktam ujbol ,és csodák csodája a teszt-re kattintva élböl ment a mikrofon... most meg az automatikus magyaritással volt valami nyugje de kézzel engedte frissiteni ,igaz most a magyar idozonát választottam.
Párszor ujrainditok hogy megmarad e....
Következö kérdés:
Hogy tudom rávenni a linuxot hogy automatikusan csatolja fel a 2. wincsim ntfs.particioit?
Msn ,skype alternativákat már találtam ,hogy lehet ez betenni hogy automatikusan el is induljon? -
-
aag
őstag
-
Numspa
tag
válasz
Brutforsz #34634 üzenetére
Karakteres? Na-figyelj:
ide kéne írnom: ...................................................................
Ez lesz belőle: .........................hahó, ide írtam.................
Én a pontvonal fölé, nem pedig bele szeretnék írni. Hiszen ez egy formanyomtatvány.
A GIMP-es mutatvány viszont működik.
-
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #34268 üzenetére
Kétszer is végigcsináltam, de csak 0-21. jelölésekig végzi el, ráadásul összevissza (pl. a 12.es: a 57. könyvoldal, a 13-as: a 51.könyvoldal, a 14-es: az 52. könyvoldal, stb.), pedig mindent úgy csináltam, ahogyan írtad, az időbeli rendezést is betartottam. Lehet, h ott a bibi, hogy a 43. oldalig húztam bár, de nem mindegy, hogyan? Csak állítsam meg a 43-nál, ahogyan a screenshot-odon szerepel? Ezt tettem...
...vagy az lehet a gond, h más Mozilla verziom van? Jól látom, h te GoogleChome-ban használtad a CacheViewer-t?...nah sebaj, a korábbi segítségeid mindenképp sokat lendítettek előre rajtam!
Hála a neked!
-
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #34236 üzenetére
Meg van a hiba oka!
Most már nálam is le lehet menteni jpg-be egész oldalt (a végigscrollozható html-t), a védett ebook esetén is , Screen Capture Elite -tel is, Screengrab -bal is!
A hiba oka nálam az volt, tegnap először akként próbáltam ki, hogy levettem a pipát a Mozilla beállításoknál a Java engedélyezése elől, így nem működött, majd észbe kaptam, hogy a Java SCRIPT elől kéne levennem a pipát, így se működött, pedig ezt említetted.
Most pedig rájöttem, csak akkor fog működni a végigscrollozható egész böngészőoldal lefotózása jpg-be, ha mindkettő elől leveszem a pipát.Logikus, hiszen java-java, összefüggenek egymással ... sorry, nem gondoltam végig tegnap maradéktalanul a hibalehetőségeket.
De most oké.A köv. lépés:
méghatékonyabb, ha egyben le tudom metneni, mindegy , milyen formátumba, a védett ebook-t. Végső soron TXT lenne nekem ideális, esetleg JPG.Az utáni lépés (jpg formátum esetén, de egészen más terveimhez is kellene) :
A jpg-k függőleges kettévágása, ami még továbbra is kérdéses.Köszönöm az eddigi ötleteket.
-
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #34239 üzenetére
1)
Oké, a csoportos átnevezést egyelőre hanyagolom.
(Bár, jut eszembe, azt'szem DOSban (windows parancs sor) cd-ve lbelépek adott mappába, majd:
ren *.jpeg *.jpg .. de ennek még utánanézek...)2)
Hogyan spórolja meg a screenshot -ozást a CacheViewer? Most akkor lehetőség van általa lementenem a védett ebook-t teljes egészében?
Végül is majdnem mindegy, milyen kiterjesztéssel szerzem meg az egész, védett ebook-t (akár pdf, txt, jpg, html, mindegy...), de ha meg lesz végre egészben a könyv, utána valami alkalmazással csak lehet konvertálni kívánt formátumba. Nekem a txt lenne a legideálisabb, de jpg is oké, ha azt végre sikerül függőlegesen kettévágnom, mármint tömegesen jpg file -okat. -
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #34236 üzenetére
hm... nem egészen értem a CahceViewer elvét...
Pontosan mit csinál ez, lépésről lépésre? Tehát jelen ismereteim szerint a védett ebook-t csak screen shot -tal tudom leszedni (pl. ScreenCapture Elite -tel). A CacheViewer viszont megspórolja nekem a könyvoldalankénti screenshot- ozást?...
Egyáltalán: utóbbi független a ScreenCap.El. működésétől? -
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #34226 üzenetére
Én se tudom, nálam miért nem muűködik úgy az ImageMagick, meg az egész oldal fényképezése a bizonyos ebook kapcsán, bár utóbbi esetén lehet, h félreértettük egymást?
Nem tudom. Szóval nálad ha kiveszed a java srciptet, akkor bármelyik KÖNYVoldal EGYBEN screenshot -olható? Nálam az a helyzet, hogy ha túl hosszú az adott könyvoldal -nem fér a ki képernyőre-, akkor nem screenshot -olja az egészet, csak a látszó részt, még akkor is, ha a Screen Capture Elite -et a teljes oldal lementésére állítom. Sőt, azt is kipróbáltam, hogy mindezen kísérleteim után a Cache Viewer- t is telepítettem, javaslatodra, és megpróbáltam ismét, java script engedélyezéssel is, meg annak letiltásával is. De a helyzet maradt.
Esetleg az oka az lehet, h én Lubuntu -t használok?... meg hogy általában admin jog nélkül...(?)
Egyébként zavarba ejtő, hogy annyira nagyon segitőkész vagy. Hála neked!Kendek még rajtad kívül, aki annyira odaadóan szokott -bizonytalan techinkai ismerteimet korrigálandó és kiegészítendő- kérdéseimre készséggel felelni.
Nagyon rendik vagytok. Meg persze mindenki, akik segítenek nekem, meg eleve egymásnak.
Kár, h az én tudásom nem elég ahhoz ,h hathatósan segíteni tudnék másnak... :S
-
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #34222 üzenetére
1)
Java script nélkül rosszabb, mint avval, sajna. Így is csak a képernyőn látszó részt tudom leszedni. Abban reménykedtem, hátha az egész, végigscrollozható rész (azaz az egész könyv) beletehető lenne egyetlen JPG-be, és végülis ezt megint csak lehetne utólag egy progival szétvagdosni.Nem muszaly feltétlenul annyi részre, ahány oldalas a könyv, de akkor is csak egyetlen screenshot-omba kerülne.
De úgy tűnik, ez kivitelezhetetlen.
Azért akarom kettévágni a JPG-ket, mert 3''-s kijelzőn szeretnék olvasni JPG könyveket, és a kütyü, ami vezérli ezt a kijelzőt, igen lassan scroll -ozza a zoom -oltat. Márpedig eredeti méretben olvashatatlanul mütyür betűk látszanak ekkora kijelzőn. Azonban fél könyvoldal (azaz fele annyi gépelt sor) már olvasható, mivel a 3'' -oson minden JPG méretre igazítva jelenik meg (eredeti, nem zoom -olt állapotban).Felmerülhet valakiben, hogy akkor miért nem készítek féloldalanként screen shot -ot. Nos, azért nem , mert az dupla annyi manuális munka lenne. Nos, ezért építek arra, hogy minél kevesebb screenshot-ozást kelljen csinálnom, ugyanakkor ennek eredménye szétvágható legyen oly módon utólag egy progival, hogy 3''-os kijelzőn el tudjam olvasni (részletkben).
K I E G : ...bár, a könyv betüméretétől is függ, tehát lehet olyan könyv, melynek bármelyik, egész oldala olvasható lenne 3''-n. De dupla oldal már tuti nem. (A guglis book-n ugyebár váltogatható az egyoldalas és a szétnyitott duplaoldalas látvány.)
Várok tehát megoldást adott mappa összes JPG-jének függőleges kettévagdosásához továbbra is.
(Esetleg gondolkodom a négyrét vagdosásban is.)
2)
Evvel se jelent meg hotkeys fül.Köszi a válaszokat!
-
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #34216 üzenetére
Ááá ... igen, a nyelvem hegyén volt, hogy másik topicban te adtál ötleteket a könyv leszedéséhez.
Ezért sejthetted most, hogy amiatt...
Igaz, nem sikerült "megszelidítened"
a könyvet, csak oldalankénti megoldással, de sok mindent megpróbáltál; hála még egyszer érte.
Nah, ezért gondoltam most a screen shot -os megoldást.Ja és igen, köszi, ha "végignyálazod" az előbbi hosszú hsz-emet a három bekezdésemmel.
Várom a további ötleteket. Jó lenne megoldanom adott mappa összes jpg-jének (függőleges irányú) kettévágását is (3-as bekezdés).
u.i.:
"csörtém" ehehehehehhh...kész hangulatfestő hedonizmus egyben az itt tartózkodásom.
Imádom a költői hangulatot!
Mindig akad valami egyéni megfogalmazás, amitől színesebb lehet egy technikai megalapozottságú fórum. Bearanyozza az amúgy szép tavaszt.
-
mzx
senior tag
válasz
Brutforsz #34204 üzenetére
Mint azt jeleztem az előbb az off (szürke színű) soraimban, "gondolatolvasó" vagy.
Ez az első, amit kipróbáltam és úgy néz ki, be fog válni több száz oldalas könyvhöz, köszönöm szépen.Van ehhez két kérdésem , mivel -hogy is fogalmazzak csak ,hogy semmibe ne ütközzek, már ha érted.. hm... - bár online olvasható a gugli -nak a book részében, de a szerző csak ezt engedi elvileg; azonban más módon olvasni a könyvét elektronikusan pedig nem. (Sikerült diplomatikusan megfogalmaznom itt publikus felületen?...
)
1)
Látom van egy isteni funkciója ennek a Mozilla add on -nak, hogy választható: csak a látható képernyőt akarom-e, vagy az egész böngésző oldalt. Utóbbit választva egy ÁTLAGOS
(nem védett) böngésző oldalt teljes hosszában lement, azaz nem kell ez esetben végig scrollozni képernyőoldalanként, külön lementve. Bár amikor ÁTLAGOS oldalról van szó, ez a lehetősége add on nélkül si fenn áll a Mozilla file menüjéből.
Csakhogy: védett böngésző oldal esetén hiába választom a teljes oldal-t az add on -ban, mégiscsak a látszó részt szedi le. Ez ellen nem tudok tenni semmit? Az adott oldal levédése ezek szerint erre az add on -ra is kiterjed?...2)
Egy mellékes további kérdésem: míg az instruction help oldalon látom, van egy harmadik opció fül is, nálam csak kettő szerepel, hiányzik a hotkeys, pedig hotkey- jel még hatékonyabb lehetnék, bár elég gyorsan lehet így is, azaz a fényképezőgép ikonra nyomok. (Utóbbit én inkább a status bar -ba tettem.)
Elő lehet "varázsolni" valahogyan a hot key-t? Vagy csak azoknak jelenik meg, akik adományt adtak? Vagy nem ettől függ? (Gondolom, nem.) Netán a windows-os Mozillában jár hozzá? Esetleg nem a legfrissebb verziót szedtem le, és update-ljem ezt az add on -t és akkor lesz hot key választhatóságom is?3)
Még valami: néhány napja érdeklődtem itt a topicban , miképp lehet AUTOMATIKUSAN egy adott mappa összes jgp-jét négyrét vágni, majd mindkét irányban duplázni.
Kaptam is erre parancssort, többek visszajelezték, h nekik mukodik, de nekem nem...
Egyébként jelenleg nekem arra van szükségem, hogy KETTÉ vágjam, és nem muszáj utána duplázni. Tud erre valaki, vagy akár te, kedves Brutforsz, megoldást, ami nálam is oké? Lehet, h az a probléma, hogy Lubuntun más paramétert kellett volna használnom? (Bár ezt nem tartom valószínű okának.) -
válasz
Brutforsz #31373 üzenetére
Ha nem használ Emeraldot, akkor az nem segít, csak maximum a compiz --replace parancs.
(#31374) hackeeeee: Ugye milyen hasznos a rendszerfrissítő is?
Most raktam bele még egy olyat, hogy amennyiben szükséges, töröl felesleges konfigurációs fájlokat is, így lett 100%-os a takarítás. -
-
kovaax
őstag
válasz
Brutforsz #31236 üzenetére
Gyakorlatilag rögtön kaptam e-mailt:
Hi *címem@címem.hu*,
Thanks for join this initiative. Validate your vote at:
http://www.dudalibre.com/gnulinuxcounter?code=kódom〈=en
<http://www.dudalibre.com/gnulinuxcounter?code=kódom&lang=en>
Regards,
*DudaLibre.com*Szerk.: Az admin@dudalibre.com küldte.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Brutforsz #31031 üzenetére
Felszereléstől is függ, hogy min hallgatod. Fejhallgatón nekem is tiszta az alaplapi, sőt a notimban lévő is, de mikor rákötöm a Sony erősítőn keresztül a nagy hangfalaimra, akkor "sír a fülem".
De erről szerintem nem itt kell vitát kezdeni, főleg, hogy vájt fülűnek is tartom magam valamennyire.
(#31032) PiciKenny: Olyan nincs, sőt, a hangkártyák kezelése a mai napig az egyik legrosszabb része a Linux rendszereknek. De általában a Creative kártyákkal az a tapasztalatom, hogy a pulseaudio óta az 5.1 analóg probléma és hackelés nélkül működik.
-
törölt tag
válasz
Brutforsz #30528 üzenetére
köszi, ezt használtam régebben (amikor windows-ról váltva be volt rögzülve a winamp), de aztán idővel feltűnt, hogy mennyivel rosszabb a hangja, mint a többi lejátszónak, így váltottam, aztán most meg már megszoktam ezt a music library felépítést.
ntomka: köszi, megnézem, kipróbálom. bár annyit már sikerült észrevenni, hogy kicsit szét van csúszva a gui, a menüpontoknál az ikonok mérete nem stimmel, mintha mindenhova 48x48-as vagy nagyobb ikont próbálna beféretni, de csak a közepükből egy 16x(valamennyis) crop látszik.
meg az egész felépítése kicsit nyakatekert nekem: mindenáron playlistet kell cisnálni, nem lehet csak úgy a library-ban szemezgetni vag yakár az egészet randomra tenni és lejátszani -
válasz
Brutforsz #30397 üzenetére
Megoldottam a rejtélyt, a Lucid tárolójában valóban ott van, de a Maverickében már nincs - ezt ellenőriztem.
(#30398) mzx: A Universe tárolóban van pedig.
A wget meg terminálos, nem hiszem, hogy számodra megfelelne, csak a legegyszerűbb és leginkább procikímélő. -
-
biker
nagyúr
válasz
Brutforsz #28343 üzenetére
ja, csak marhára no file
ez az n+1 nem működő leírás.nem hozott létre ott ilyen fileokat, apt szerint minden telepítve
gyári evtouch driver nem telepedik, szar az installer, szerinte nincs blacklist file, hogy letiltsa a ygári usbtouchscreent
holott van
szerinte xorg.conf sincs, stb -
-
veze
őstag
válasz
Brutforsz #15177 üzenetére
köszönöm a választ, (rtom-nak is)
igy nagyon könnyü volt, és megtanultam ezt is mostmárazért kellet a win default-nak, mert távinditas utan logmeIn-el érem el a gépet, de linuxot nem tudom felvenni a logmeIn regisztációmban..
ha fel akarom, a windowsos cuccal probálkozik, így aztan be se tud jelentkezni, nem látom távolrol akkor sem ha be van kapcsolva.
egyaltalan lehetséges Windowsos gép---> logmeIN---> Linux távoli asztal kapcsolat? -
ЯΞD
senior tag
válasz
Brutforsz #15184 üzenetére
köszönöm a segítségeteket de nem jött őssze egyik modszerrel sem ment. nos még annyit hogy nem használok routert csak simán modem a gépe a hálo kártyán keresztül..
most odáig jutottam hogy töltöm le a kubuntu-t egyik ismerősömnek szintén volt ilyen gondja de ezzel állítólag már ment neki simán...
illetve még egyben segítsetek: nekem jelenleg 3 felé van particiónálva a vinyom. C: xp van ezt szeretném ha maradna is. D: fontos adatok mentések (tabu) F: ide szeretném felhúzni a linux-ot. viszont valaki röviden irja le hogy mlyen opciókat válaszak a telepítést követően mikor a particióknál tartok. 4 lehetőség közül tudok választani. illetve még létre kéne hoznom egy swap-ot asszem mert most az nincs. persze bootmenü minden legyen.. köszi előre is.
-
gyurman
tag
válasz
Brutforsz #14899 üzenetére
Brutforsz barátom; a PULSEAUDIO 0.9.14-es driverrel a gond úgy látszik megoldódott. Találtam rá megoldást.
Alap probléma az volt hogy hiába daemon.conf-ban a default-sample-rate = 48000
default-sample-channels = 6 -ot, SB-live 5.1-en a lfe nem szólt.
Ekkor jött a felmixelés .asoundrc.conf -ban, azt megadni load-module module-alsa-sink device=softvol channels=6 tsched=0 -nek, és megy.
Az újdonság a végén a tsched=0. Ez annyit jelent, hogy nem szoftveresen osztogatja a hanghoz való hozzáférés idejét, hanem realtime.Már csak az kell látni, procit mennyire terheli, meg egyéb gagyiságai lettek-e.
Mit szóltok az új hiperhülyéknek való Amarok-hoz? Nagyon béna lett. Keresek olyat, amit lehet
- billentyűkombinációkkal kezelni,
- van equalaser
- KDE támogatású
- értelmes hangot ad ki
- és a köv formátumú pls-t-eszi:[playlist]
NumberOfEntries=1
File1=http://208.122.59.30:7012
Title1=D I G I T A L L Y - I M P O R T E D - Goa & Psychedelic Trance - a voyage out of this world!
Length1=-1
Version=2Tudtok ilyet? Ezt a régi Amarok tudta, de már kergemarha kórt kapott sertésinfluenzával.
-
-
válasz
Brutforsz #2367 üzenetére
Köszi, ez sikerült, de... akkor máshogy kérdezem. Mi kell ahhoz, hogy ugyanúgy nézzen ki a ph! oldala, mint XP alatt? Így Ubuntu alól elég kicsik, furcsák a betűk (nem, nem CTRL++ a baj), pedig Firefox ez is.
Még 1 kérdés: azt hogy oldom meg, hogy bizonyos vinyók bootoláskor már be legyenek mountolva?
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Brutforsz #2034 üzenetére
Miután frankón leírtam, hogy nem sikerült az Audacious-t letenni, erős késztetés fogott el, hogy újra megkíséreljem, és most sikerült.
Az a trükk, hogy a lejátszó beállításainál engedélyezni kell azt, hogy az ablakkezelő hagyományos ablakként jelenítse meg a lejátszóablakot [IShow window manager decoration)][/I], így aztán már rá lehet bökni a címsorra az AllTray-jel.
Be is lőttem gyorsan, hogy mindig dokkolva induljon: a lejátszó indítóikonjának parancsát átírtam "alltray audacious &"-re.Köszi, hogy felvetettétek az eredeti problémát.
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Brutforsz #1914 üzenetére
Kösziii! Mitán simán bemásoltam a SlickMetacity tartalmát a /.Themes mappába, megjelentek! az új témák a témák listában is és - of course - ablakkeretként is be lehet állítani őket.
Már csak azt jó lenne tudni, hogy lehet a menüt és az eszköztárat is ilyen kinézetre hozni (nembeszélve az átlátszó ablakkeretről: -
spammer
veterán
válasz
Brutforsz #1219 üzenetére
Sajnos nincs ilyen nálam hogy ''Főmenü'' (a beállítások menüpont alatt). Jobb klikk - menük szerkesztése, megnéztem ott is (itt új elemet nem tudok felvenni, nincs gomb), hogy nincs e kihagyva (nem e kell bepipálni), de egyáltalán nincs ilyen menüpont nálam. Olyan van, hogy menük és eszköztárak, de az más, ott semmi ilyesmit nem lehet beállítani.
Találtam egy kvtárt itt: /usr/share/gnome/apps ide bemásolva az ikont, bekerül a Főmenübe, de még mindig nem tudom átrakni pl. a ''Játékok'' almenübe. A játékok vagy más egyéb almenüpontok kvtárait nem találtam sehol, home-on és usr/local és share-eket is átnéztem (.gnome és gnome2 stb. kvtárakat is), de nem bukkantam rá, lehet h rossz helyen keresem ezek szerint
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest