Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt vízhűtés
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Micro Four Thirds
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
-
Mtbsrác
senior tag
Mitól van szineltolódás a flash alapu videóknál?
Ma egyszercsak ilyenlett ahogy s tuti senkise nyúlt hozzá. Lefrissítettem a rendszert a friss.kez-vel restart és újra ez a szitu. Flasholugint is vagy mit újratelepítettem de változatlan a dolog. Talán cask youtubo-on jelentkezik egyenőre. Képileg:
jobboldali ahogy kikéne nézni a ball ahogy kinéz. Olyanmintha sárga nemlenne benne.Meg olyat csinál hogy mintha áttetszene másik lapra/oldalra ha nézem a videot/hallgatom és az éppen aktuális oldalon bizonyos szineket áttetszik a video

-
Mtbsrác
senior tag
12.04-re fellehet rá varázsolni könnyen a gnome 2 kinézetet! Ha igen hogy?
Nemérdekel semmi csicsamicsa csak a menük legyen meg meg lehessen rárakni ikonokat a felül lévő tálcára. Hirtelen ennyi. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Értelek!
Azért kérdezem mert én nemakarok más verziót használni ez tökéletesen megfelel az elvárásaimnak itt még ugye a gnome 2 van aminél jobb nemkem nemkell. Főlegnem a Unity.
A rendszerment meg másik gépben másik alkatrészekkel másik vinyókkal sem akar működni. Szindróma ugyanaz, elkezd másolni és ennyi de mostmár nem fagy le csak nemengedi feloldani a meghajtót amire ír ezt újraindítás orvosolja csak. PPA-ból telepítve.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék ha lejár a 11.04 támogatása akkor lesz egy olyan végleges ISO file kiadás amiben bennelesz minden frissítés a rendszerhez amit eddig kiadtak? Ill amit én vettem fel ppa-ba meg telepítettem fel és frissíti magát azon attól függetlenül még ugyanúgy fongak frissülni és ugyanúgy kifogja írni hogy ember kattmár ide mer ferfresh van

Másik kérdés én hgoy tudom direkt frissítetni nemúgy hogy a rendszer gondol egyet és egyszer benyögi hogy most van friss cucc.

-
Mtbsrác
senior tag
Másik kérdés ismét a Rendszermenthez kanyarodik vissza. Régebben már írtam hogy nemcsinálja meg a full mentést. Akkor a vinyóra gyanakodtam de most kiderült hogy nem az a hibás, mert kipróbáltam még vagy 4 vinyóval és mindnél kifagy másolás közben. Keverve is csináltam hogy másikra tettem a rendszert és arról is másoltam összevissza de mindig kifagyott. Mostár 6-7gb-ot átmásol és utána kattan le, eddig semmit se másolt át csak lefagyizta a gépet. Ez már haladás

Amúgy nemtudom hogy jólcsinálom-e mert én bye to bye féle rendszermentést akarok végezni, így a most bekonfigolt cuccot kapnám elvileg vissza, és nemcsak egy "alap linuxot". Ahogy csinálom:
- Funkció menü
- Rendszer másolás
- Felh. adatfájlok másolása
- "Vinyó/partíció" kiválasztása
- Másolássystemback-gb3_0.6.0.106_all mostmár a progi magától is lefagy minden hozzányúlás nélkül.
Erről azthiszem egyszer volt szó hogy írtok egy szösszenetet hogy mégis mit hogy de én nemtalálom meg hogy lenne-e ilyen.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy az Avidemuxban az XVID kódek kezeli a sokmagos procikat? Értem itt ki is használja őket és nem csak egy magot teker! Ilyen infót még nemtaláltam és nekem ez a progi fekszik igazán kézre így nemakarok mást használni miatta. Azért kérdeztem mert ha kezeli lehet bevásárolok nagyobb progit meg lapot hogy gyorsabban menjenek ezek a dolgok. Most egy asus p5k, c2d 6320 procival küldöm és ha mást nemcsinál a gép akkor karcolja a 30fps kódolási speedet.
-
Mtbsrác
senior tag
Tudtok olyan progit ajánlani amivel feltudok venni az asztalról, úgy hogy amit a gép kiad hangot azt vegye fel és ne a mikrofonét?
Ill olyan soft amivel flash filmeket lehet leszedni. Itt nem a jutub és társai letöltő progikra gondolok és a downloadhelper se jött be.Amúgy ezeket akarnám lekapni:
Kattfentebb írt progival se sikerült a temp könyvtárba meg nemtölti le. Kerestem már ottis de nincs.
-
Mtbsrác
senior tag
Az mitől lehet hogy a firefoxban (12-es ver de a korábbiakkal is ua a szitu) 10flash oldalból ha 2-n letudja játszani a videót, pl mixcloud.com
Operában ez 10-ből 10 arányban van. Szoftcenterben megpróbáltam beállítani neki másik adobes zizzenetet de azzal sem lett jobb. Lefrissítettem a legújabb flash-re azzalse... Másik kérdésem: Az mitől van hogy csak a rendszer gondolja magától hogy frissítéseket akar leszedni, de ha én rányomok hogy nézzen frissítést akkor nemtalál semmit. De lehet 20-30perc múlva meg bedob egy valag frissítendő cuccot. -
Mtbsrác
senior tag
Erre:
Klattyleslieke és Kendek
akkor mi a megoldás a problémára
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Mert ext2-n van a file rendszerem.
Anno nemértettem nagyon hozzá (bár mosse
) akkor erre tettem és így maradt, sztem így is hagyom a kövi gyaluig.Kendek:
Lehet mégis a vinyóval van gebasz. Felraktam rá a linuxot test képpen majd Wine alatt a Steam kliensel akartam lehúzni a CS : S-t de kifagyott alatta nemegyszer. Sőt tök random képes fagyogatni.HTML 5-el kapcsolatban:
Opera a legfrissebb verzio amit kiadtak. Firefoxot meg a rendszert most frissíti fel a legújabbra ha minden jólmegy. Frissítés kezelő dolgozik 1000-el. -
Mtbsrác
senior tag
Azonos eszközön van a partíció, amire mentesz, mint a rendszer?
Ha másik einyón van, akkor lehet, hogy döglődik a winyó. Tényleg tesztelni kéne, hogy más esetben is behal-e.Sajnos pont ott száll el, hogy másik vinyóra/partícióra akarom átmásolni a komplett rendszert.
Igaz nem visszaállítási pontot kérek hanem rendszermásolást vagy micsodát. Viszont kénytelen vagyok másik vinyóra tenni mert amin van a rendszer azt nemfogom megbolygatni. (megjártam már miatta) A rendszermentbe kiválasztom hogy hova tegye sdb(valamennyi) értelemszerűen és hogy formázza ext2-re. Majd kis másolás 1-2percig utána síri csend. Vinyó tesztelve 3 különböző nagyméretü file-t másoltam rá összevissza terheléstesztnek de hibátlan volt. -
Mtbsrác
senior tag
A rendszermentet hogy is kell pontosan használni hogy teljes mentést csináljak az élő rendszeremről?
Próbáltam én már mindenhogy de sehogysem jön össze a szitu. Kb 2-3percig hallani hogy dolgozik a vinyó és utána síri csend, majd az a partíció amire másolná a dolgot egyszerűen elérhetetlen, és persze restart segít csak a dolgon. Hagytam én már órákat is magára az eredmény ugyanaz. Legfrissebb Rment van feltáve rá.Nemtom miért nemműködik.
Vagy hogy is kell használni pontosan? -
Mtbsrác
senior tag
Ezt a progit (Amule) hogy is kell feltelepíteni?
KATT
Ami a szoft kp-ban van az már régi verzió, amit odaírnak az
oldalra az meg kínai. Olyan szájbarágósan kérhetném?
-
Mtbsrác
senior tag
Sikerült felrakni de egy régebbi verziót ami jó a 11.04-hez.
Sikerült még a menüsort is átlátszóvá tenni, mostmár csak azt kéne megoldani,
hogy a böngészők menusorát is átlátszóvá tegye de viszont ahol látom a tartalmat az ne látszódjon át. -
Mtbsrác
senior tag
Mostmár csak az Ubuntu Tweaket kellene valahogy felraknom.
Kis helpet kérnék miatta
. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
hallari
üzenetére
Uhh kössz!
Lesz egy kis időm áttanulmányozom.rybank Kössz. Amúgy ez a Kelenföldi pu. Nemrégen mikor felmentem pestre akkor készítettem.

God Vazzeg Jóígy ezt is szerettem volna. Az alsó és felső menü halványodik csak el. Bminemü ablak az eredetiben néz ki ott nincs átlátszóság. Talán megtudom oldani azt amit hallari írt hogy a böngészők ill más ablakoknak csak a menürésze legyen átlátszó. A tartalma pedig nem.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Megvan a megoldás!
Mind1 milyen témát raknák be simán magában az összes így nézne ki.
Megoldás:
- compizconfig-settings-manager felrakása
- miután felraktam elindítom és bepipálom az Átlátszóság, fényetrő, telítettséget utána a bővítményénél kipipélom hogy engedélyezze a fentebbi tulajdonságokat
- menüre ráállva ALT+egérgörgő használatával lehet halványítani és erősíteni is.- Örülni utána

-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nemnyert!
Mert ahol a menü írások vannak azok továbbra sem lesznek átlátszóak.
Ill ahol az ablakokat mutatja alul azis ilyen.Így meg kicsit randa:
KÉP -
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Egy olyan kérdésem volna evvel az asztali témával kapcsolatban, hogy hogyan lehet így áltátszóvá tenni az egész menüsört? Sajnos God Vazzeg kollega már nememléxik már rá pedig nagyon megtetszett nekem. Ubi 11.04-ról lenne szó alap gnome felülettel.
Ha megoldható olyan szájbarágósan írjátok le mit hogyindítsak meg ilyenek.
Köszöntem.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Asszonygya egy kalap fs a konfigja
Ha nekemlenne olyan összetenném a kezem főleg 6gb rammal. Nekem amúgy egy c2d 6320 van (1,8-->2,4ghz)-en 2gb rammal.
És a másolás nekem is 20-30mb/s -
Mtbsrác
senior tag
Más:
Megoldható-e az hogy én most felrakok egy ubi-t a vinyóra majd később valamikor ráakarok még tenni egy windózt, ez tudom kiüti az mbr-t, de az megoldható hogy utána ismét a grub induljön el és választani lehessen a 2 operndszer között?
-
Mtbsrác
senior tag
-
Mtbsrác
senior tag
Akármelyik rendszermásolásos dolgot próbáltam ki egyikkel se sikerült.
Sőt még sikerült elbaszarintanom is a grub egy részét és sikerült kiütni a winnek fennt tartott partíciót. Rendszerment se müxik, clonezilla se, dd parancs se.Komolyan nemtudom már mi a gebasz. Bmelyik módszert próbálom ki mindegyik elérhetetlenné teszi azt a partíciót amire másolnám a cuccot.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
gzbotii
üzenetére
gzbotii nemneked szólt félrenyomtam véletlen.
Valami nagyonnagyonnagyon nemstimm a rendszermentel.
Akármit csinálok nemmásolja át a cuccokat másik partícióra a rendszermásolásánál. Raktam be másik üres vinyót hogy oda átdobom a komplett most működő rendszert, de kiírja hogy másolás folyamatban és ennyi az össz teljesítménye. Ez volt 4órán keresztül. Majd felpartíciónáltam a betett vinyót és az eredméyn ugyanaz. Amúgy cuzammen átmásol 4kb-ot. 2 mappát az egyik a home ami tök üres és a lost+found könyvtárat ami X-el van ellátva, gondolom rendszermappa lenne.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
A rendszermentes dolognál sokmindent kiírt meg letöltött a gép gondolom az sikerült.
Éles testje most következik.-------------
Viszont ehhez a dologhoz nemértek mit kell csinálni és hogy ahhoz hogy visszaállítsam a cuccot a ppa-s dolognál. Egyik frissítés csinálhatta én biztosnem. Mit kell beírni és hogyan a normális működéséhez. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Értelek de én semmit se állítottam át rajta.
Nomeg én ahhoz nemértek azt hozzáteszem.
Eddig frissített rendesen és tegnap kezdte el csinálni az ott láthatottakat.Viszont mégnagyobb problámám adódott a rendszerment szösszeneteddel.
Bmit csinálok 2-3perc működés után lefagy. Ha renszermásolást csinálok akkor is ha rányomok egy gombra ennyi idő után akkoris lefagy.
Ilyen szépséget látok akkor:
KÉPIlyenkor a rendszerfigyelőből tudom kilőni azt a process-t.
Hogy tudom uninstallálni és egy másik verziót feltelepíteni?Kár pedig akarnál a rendszerről egy mentést készíteni, egy tartalék vinyóra.
-
Mtbsrác
senior tag
Mi az történik mostanában az ubuntu frissítésével?
Tök mind1 milyen serverre milyen országra állítom mindig kiírja hogy nemlehet frissíteni
mert ellenőrizzem az internet kapcsolatot. Szoftfrissítésnél letölt kb 15mb-ot és dobja be ezt az üzit!Írásában ez van teljesen:
W : Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/ubuntu/dists/natty/main/source/Sources 404 Not Found
, W : Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/ubuntu/dists/natty/main/binary-i386/Packages 404 Not Found
, E : Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.Képileg pedig:
LINKNa ez miazistenért lehet.
És fennt az óra mellett látható a kis piros felkiáltójel miatta.Update:
Most EGY DARAB serverről tudtam frissíteni. -
Mtbsrác
senior tag
Eljött az ideje egy rendszer mentésnek.
Rendszerment-el lehet komplett partíciót is menteni másik partícióra majd később visszaállítani pont olyanra mint volt? Azért kérdem mert most belaktam úgy a linuxot ahogy nekem tetszik és erről szeretnék készíteni egy pontos másolatot amit ugyanígy visszalahetne állítani ha gebasz lenne neadjisten a most géppel.Vagy más progit, de fontos hgoy írjátok le a lépéseket mit és hogy.

-
Mtbsrác
senior tag
Kössz a választ. Igen sikerált válaszolni rá.
Tegyül fel én egy teljesen ép filerendszerre gondoltam semmi hibája
nincs az adott vinyónak, csak szimplán shift+del kombóval totál
lelett gyalulva az egész motyó. Film, zene, progik, képek voltak rajta
ext2-es filerendszeren például. Ez akkor visszanyerhető mondjuk
semmi felülírás nemvolt rajta. -
Mtbsrác
senior tag
EZT most találtam véletlenül.
Ha jól értelmezem akkor ezzel visszalehet hozni a már letörölt adataimat ext2-3-4-es
fájlrendszerekről? Mintha régebben írtátok volna hogy ez eddig 1 vagy 2x sikerült talán.
Erősítsetek meg kérlek igaz-e vagy sem amit ott írnak. -
Mtbsrác
senior tag
Egy dolgot nemértek ha leszedem a skype-ot és vmimiért nincs partnerlista egyáltalán Muter gépére ezt akartam feltenni de ezmiatt nemtudtam. kicsi gyors jó lenne pedig.
Gépen egy kivesézett xfwm
felületü 10.04.3 lucid linux csücsül.
Amit a tárolójából enged felrakni verziót az nemnyerő.
Hogy tudnák feltenni másik vertiót ami telepítős legyen!Másik kérdés:
Energiagazdálkodást hogy lehet installálni? kp-jában nincs benne és kerestetni sem tudok vele. Talán ppa-ból vagy máshogyan lehetséges. Ez fontos lenne viharvadászaton jótudni még mennyit menne a kis gép. -
Mtbsrác
senior tag
10.04-es ubin (gnomelight) féligmeddig működik egy t-mobile-os ONDA Communication S.p.A. ZTE MF636 stick. Akkor működik ha bekapcsolom a gépet és egyből ráteszem, akkor látja és használja az eszközt. de mihelyst kihúzom a gépből majd visszateszem akkor már nemműködik. Arra gondoltam hogy ezen megoldás közül vmelyikkel meglehet-e oldani a problámámat.
-
Mtbsrác
senior tag
Létezik olyan progi amivel megtudom határozni bizonyos progiknak, hogy mennyi sávszélt használhat fel mind fel mind le irányban?
Ha igen hol található és hogy kell indtallálni.
Kendek:
Kipróbáltam a minimál telepítést hát azon a kis gépen egy kínszenvedés. (1.5óra)
Felsikerült raknom. Nagynehezen graf felületet is adtam neki majd, soft centert nemtudtam adni neki. Esetleg ha te már vagy vki már tett fel így rendszert leaírhatná hogy mit pipált ki a telepítőben hogy lett graf felülete és lett szoft központja. Vagy milyen parancsokkal tette ezeket meg. Konkrétan ez a kettő kellene graf felület meg soft közp. Ill hogy egyből graf felülette inuljon ha fellett téve rá már. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Köszi megpróbálom.
Ami nekem kellene:
- Graf felület, egy egyszerü gnome2 tökéletesen megfelelne vagy hasonló kinézetü desktop.
- Mobil internetet akarok használni rajta ezeket az eszközöket lássa és használja rendesen.
- Nopersze hardvertámogatás maradjon meg benne.Körülbelül ennyi.
Nopersze a szoftközpont maradjon.
-
Mtbsrác
senior tag
Kendek mester úr:
Írtad nekem régebben a 2gb-os netbookra az Ubi minimál telepítéssel hogy úgy rakjam fel.
Nos nekem az a bajom hogy fogalmam sincs hogy hogyan kezdjek neki ill mit és merre kell csinálni rajta. Mit töltsek le hogy telepítsem etcetc.Ha ezt leírnád akkor leköteleznél.

-
Mtbsrác
senior tag
Mobilenet sticket (tmobilos ZTE MF637) hogy lehet valahogy működésre bírni úgy, hogy mikor bekapcsolom a gépet azonnal lássa az eszközt? Mert most az a hibajelenség hogy amikor gondol egyet akkor látja és működteti is, miután ráállítottam hogy mit is akarok csinálni, ekkor az eszközkezelőjében ottvan a kütyü. Majd kihúzom ismét rádugom akkor megint nem látja a progi. Sokszor újraindítás után se látja. LSUSB-ban ottvan mindig csak nem használja a rendszer és ez idegesít.
Olyan megoldás kellene mint ahogy a webcamot is beüzemeltük egy parancssorral hogy kezelje az eszközt az adott progi.
-
Mtbsrác
senior tag
Végre működik a mobilnet az ubi alatt. Mostmár csak arra kellene rájönnöm hogy hogyan is tudom előcsalni belőle azt hogy mutassa mekkora térerő és milyen minőségü szolgáltatást kapok. (gprs, edge, 3g etcetc.) Másik esetleg megoldandó dolog hogy tudok-e sms-t írni linux alatt hogy bekapcsoljam a net szolgáltatást (T-mobile napinet 200ft-os csomagját) nekelljen mindig átpakolni a kártyát egy telóba ls vissza. A gnome light linuxot használok netbookra.
Ill olyan progit ezt már régebben kértem kaptam is rá tippet de mégsem jó.
- Lényeg hogy amit hallok hangkártyán azt vegye közvetlen mp3-ba fel.
Az OutRec-el az a baj hogy előtte wav-ba veszi a cuccot majd azt kódolja át,
így páróra felvétel után már többgigás file-t csinál és belegabajodik a végére.
Így csak max 1-2órát kódol át normálisan és a többi megy a levesbe. -
Mtbsrác
senior tag
Másik kérdés: létezik olyan ubi linux ami nagyon kicsi de van grafikus felülete, hw támogatások bennevannak de viszont office meg ilyen dolgok nincsenek belerakva? És bőségesen elég neki a 2gb-os tárhely úgy hogy maradjon is elég sok hely! Nomeg magyarul is tudjon

-
Mtbsrác
senior tag
válasz
leslieke
üzenetére
/var/cache/apt/archives ehhez a könyvtárhoz hogy tudok adni magamnak jogot hogy törölhessek belőle? Kis 2giga tárterületü laptopon használok egy ubi butitott linuxot és kellene a plusz tárhely amit feltudnák szabadítani általa. Van így kemény 100mb szabadom, felszabadítva lenne olyan 400mb amin bővel elfickándozna a gép.
-
Mtbsrác
senior tag
Melyik könyvtárba szedi le a telepítőket a szoftközpont?
Észrevettem ha vmit uninstallálok majd utána visszaakarom tenni akkor nem tölti le csak kiolvassa vhonnét vmelyik könyvtárból. Melyik lenne az a könyvtár? -
Mtbsrác
senior tag
Köszi a T-mobilos tippeket majd este ha visszakapom a sticket akkor csinálok vele egy testet és meglátom milesz ill leírom a tipusát is majd.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy hogyan lehet a mobil netet elindítani az ubuntu alatt?
Erre eddig nemjöttem még rá. Egy T-mobilos ZTE vmi stick van nálam, amivel kitudnám próbálni. Látja a gép az eszközt azt ennyi. Működtetésére a szimpla agyammal nemjöttem rá
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
neverDell
üzenetére
Naszóval!
Virtualbox-4.1_4.1.6-74713~Ubuntu~natty_i386 ez a főprogi,
Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.1.6-74713 ez van mellé felpakolva
és nem látja így az eszközt.
Eddig totálisan ugyanezzel a telepítéssel az előző rendszeren ment és most nemmegy.
A mikéntjét nemtudom.Azt írja ki hogy nincs elérhető eszköz!
Ui.:
Azt az eszközt csak virtualboxal használnám linuxal NEM!Az a baj hogy semmilyen USB eszközt nemlát! Pendrive-ot se semmit.
Multkori sema telepítésnél kiterjesztés telepítése nélkül látta legalább a m3 lejátszót
de most azt se.Vki help pls.
-
Mtbsrác
senior tag
Kérdés:
Felhúztam újra az ubit, majd telepítettem rá a Virtualboxot amit ajánlottatok a kiterjesztés pakkal együtt. Majd most már nemlátja a kívánt USB eszközt holott a linux látja. Sikerült importálnom a régi rendszeren lévő beállításokat és működik is rajta az xp de eszköz hiányában nemtudom használni amire akarnám.

Hogy tudom visszavarázsolni az eszközt?
-
Mtbsrác
senior tag
Olyan progit keresek:
Amivel fellehet venni mondjuk egy zenét amit éppen hallgatok,
mindenféle hangkártya állítgatás, meg kábelezgetés nélkül.Audacity-vel nemsikerült. Ezt próbáltam eddig.
-
Mtbsrác
senior tag
OpenGL-t hogy kell frissíteni ubuntu alatt úgy hogy működjön rendesen a wine alatt is.
Mivel előjött egy ilyen hiba. Képileg:ILYEN
fps-t nenézd hiba óta ilyen kevés.Eddig teljesen jóvolt és most egyről a kettőre ilyen lett.
Játékot totál újraraktam az se segített directx-et is telepítettem az se tett jót.
Mostmár csak az opengl-re gyanakszom. Gef 210-es karim van.
Egy másik játék működik az is opengl-t használ. -
Mtbsrác
senior tag
Olyan kérdeznék hogy Virtualbox-ban bevan kapcsolva az USB2.0-ás szolgáltatás de mégsem működik. Az mitől lehetséges? Holott linux alatt az eszközök működnek 2.0-ás speedel. Felmásolási és a lemásolási sebesség is csak 1.1-es tempót hozza.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
32-esnél írás eddig nyerőnek tűnik. Köszöntem.

Skype-ban látom a képet.
Igaz még nempróbáltam ki partnerrel de remélem mennifog
Amúgy ezt egyszer kell csak elindítani vagy minden gépindításnál?
Ha igen hogy lehet file-ba beletenni hogy egyből gyorsan letuttassa a
parancsot ha használni szeretnénk. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
> sh -c "LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype
ERROR: ld.so: object '/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.Ezt a hibát dobja erre a parancssorra:
sh -c "LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype"De a camera működik camera szoftverrel lesem akkor ott látom a dolgokat a skype-al meg nemlátnak semmitse. Igaz a partnernek meg windózos kliense van.
-
Mtbsrác
senior tag
Megint virtual boxos kérdés.
Hogy lehet rábírni a boxot hogy lássa a tv kártyát? Mert akkor nemvacakolnák a linuxos tv felvétellel hanem ott xp-be csinálnám ahol skodálaosan működik a dolog.
Esetleg nemtudni hogy milyen vidikárd driver kéne hozzá? (ezt már csak fűalatt kérdem)
-
Mtbsrác
senior tag
Működik mostmár! Köszi mind2nek.
Újra kellett csak indítani a gépet és máris megy.
Olvastatom most ki az adatokat belőle.Viszont olyat kérdeznék hogy milyen progit ajánlotok amivel fellehet venni tv-ből műsort TV kártyával.
Egyszerü telepítős cuccot kérnék
TVTime-al csak nézni tudok pár csatit de az se találja meg mindet IGAZ videoból ment át rá eddig a jel. Majd rákötöm közvetlen a gépre és meglátom mi lesz a vége. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Telepítettem a kiterjesztést is de ezzel az üzivel fogad.
Az USB alrendszerhez történő hozzáférés sikertelen.
A VirtualBox jelenleg nem férhet hozzá az USB eszközökhöz. Ezen változtathatsz, ha a felhasználód hozzáadod a 'vboxusers' csoporthoz. Részletes magyarázatért nézd meg a Felhasználói kézikönyvet.Eredmény kód:
NS_ERROR_FAILURE (0x00004005)
Komponens:
Host
Interfész:
IHost {dab4a2b8-c735-4f08-94fc-9bec84182e2f}
Callee:
IMachine {5eaa9319-62fc-4b0a-843c-0cb1940f8a91}VMware-val nem is foglalkoztam tovább amúgy.
Nemtelepült azt hagytam is. -
Mtbsrác
senior tag
VMware-Player-4.0.1-528992.i386.bundle
Ezt a verziót nemengedi teleőpíteni mert:
Ellenőrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbált megnyitni.
Válasszon másik karakterkódolást a menüből, és próbálja újra.Esetleg kérhetek egy közvetlen linket ahonnét leszedhetem a működő verziót.
11.04-es ubi. -
Mtbsrác
senior tag
Szoftverközpont csak ezt ajánlotta fel!
Kendek:
Akkor az mp3 lejátszót se lehetne csatolni sztem, azt engedi és működik is.
De attól függetlenül tényleg lehet hogy nemenged mást.hcl:
Ezt: VMware View Open Client allows users to connect to desktops on a VMware View Connection Server 4.5.0-297975+dfsg-3 (vmware-view-open-client)
vagy ezt telepítsem:
The Open Virtual Machine Tools (open-vm-tools) 2011.03.28-387002-0ubuntu1.1 (open-vm-toolbox)Feltünően kicsi a méretük ezeknek amit leakarna tölteni.
(Szoftkp ajánlásával, németre kp-ra van állítva hozáteszem de a lényegtelen)
Másik dolog hogy a hangkártyát se akarja megtalálni.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy VirtualBoxOSE-ben bekapcsolok beállításokban egy USB-s eszközt(momentán időjárás állomást). De miután elindul a virtuális meghajtó és benne egy xp ott, annak az ablakában eszközöknél ki van satírozva a jelölőnégyzete hogy nemtudja vagy nem akarja kezelni. Így olvasni se tudja. Hangkártyákkal szintúgy ez a szitu.
Másik megoldás pedig ennek az eszköznek linux alatt root jogot adni akkor olvasná.
Puppylinux alatt működik mert ott minden root joggal van felvértezve. -
Mtbsrác
senior tag
Tudom nem apróhirdetés ez itt.
De idetartozó kérdésem/kérésem volna!Tudtok eladó vagy megvásárolható olyan egyszerü olcsó webcamerát amit ha
rádugok a gépre és az ubuntu(1x verziótól felfele) azonnal kezelni tudja, és nemkell neki driver? Ami nekem van Webcam az nemnyerő mert vmi microdia driver kell hozzá és,
akármilyen oldalt néztem leírásokkal egyelse sikerült életre keltenem, így azt elfelejteném nagyívben.Köszi a segítséget!
-
Mtbsrác
senior tag
Olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom a tálcára előcsalni az akkumlátor állapotát mutató kis indikátor ikont? Gnomelight linuxról lenne szó, ami nemjeleníti meg ezt a dolgot.
Érthetően szájbarágósan ha lehetne
Bot vagyok még hozzá. Egy Asus eeepc 700 2g-ről lenne szó amúgy.Ill egy .deb csomagból telepíthető Firefoxot hol találok mert nemtölti le a szoftverközpontja.
Amit meg találok csomagot az mind vmi 1.10.24-es hibával vagy mivel elszáll. -
Mtbsrác
senior tag
ERROR: You can't run this as ROOT. Change to another user and try again.
De tudom hogy meglehet valahogy kerülni de hogy. Erre háklis a cuccos írták a másik linux forumon de azt nem hogy hogyan.

Tehát így rootként bejelentkezve induljon el a progi.Linux Foundation 1.0 root hub, na ez érdekes 1.0ásnak lát a rendszer 9ből 7 usb portot a másik 2-t látja 2.0-ásnak.

-
Mtbsrác
senior tag
UBIban hogy lehet root-ként bejelentkezni.
Ha már erre nincs esetleges válasz vagy segítség.
[link] -
-
Mtbsrác
senior tag
Ez nemsikerült mert kiírja hogy nincs ilyen könyvtár.
De megoldottam a problámát és ittvan miket ír ki.Probláma:

A sok false az azért van mert több gombot neképes megjeleníteni de azt írják is a weboldalán.Hiba innét kezdődik:
usb_set bebug: setting debuging level to 9 (on)Úgy oldottam meg hogy a csúszkát megfogtam egérrel amivel felle tudok lapozni így nem zárta be a terminalt.
Aktív témák
- Bittorrent topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VGA kibeszélő offtopik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

felületü 10.04.3 lucid linux csücsül.