- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
rtom
senior tag
Telepítettem Xubuntu 10.04 helyett 11.04-et, home külön partíción volt, így a telepítő csak a rendszert cserélte le (nézd már, milyen okos). Gondoltam, problémamentes lesz az új rendszer belakása, mert a beállításaim megmaradtak. Az első meglepetés azonban: bejelentkezés után villogás, majd visszadob a bejelentkező képernyőre. Terminálban belép, gond nélkül. Az Xsession-errors szerint fatális error, X már meg van nyitva?! Gondoltam, videódriver a gond, lecseréltem a nouveau-t az nvidia gyárira repóból, valamit nyekergett a VDPAU-val, ettől függetlenül rendben települt, de a bejelentkezés grafikus felületen továbbra sem ment, hiába töröltem a rejtett Xauthority stb fájlokat is. Ezután kipucoltam minden rejtett konfig fájlt a könyvtáramból (bye-bye beállítások
) és meggyógyult a rendszer. Ugyanezt persze a korábbi felhasználókkal is el kellett játszanom, mivel ha a home alatt már létező könyvtárral megegyező nevű user-t akarok létrehozni, akkor hibát dob. A Skype rejtett mappáról már nem is szólva, az is megbolondított, és csak a törlés után tudtam bejelentkezni, különben "another skype instance may exist" hibát kaptam.Szal kérdés: legközelebb telepítésnél hogyan járjak el, hogy a beállításaim megmaradjanak és ne szembesüljek fenti problémákkal?
És még egy kérdés: hogyan nézzem meg, hogy video lejátszásnál a VDPAU-t használja-e a rendszer?
Aktív témák
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Bittorrent topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Suzuki topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) és meggyógyult a rendszer. Ugyanezt persze a korábbi felhasználókkal is el kellett játszanom, mivel ha a home alatt már létező könyvtárral megegyező nevű user-t akarok létrehozni, akkor hibát dob. A Skype rejtett mappáról már nem is szólva, az is megbolondított, és csak a törlés után tudtam bejelentkezni, különben "another skype instance may exist" hibát kaptam.