- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- R_volution médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Aktív témák
-
-
szoke12
őstag
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV350 AP [Radeon 9600] (Secondary)
Subsystem: Info-Tek Corp. Device 0193
Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 32
Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=256M]
Memory at e5010000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Capabilities: [50] Power Management version 2Helyből (szerintem), nem volt írva hozzá semmi, majd kiderül
de előbb telepítek 1 Win-t -
válasz
szoke12 #43193 üzenetére
Windózos frissítéseket tényleg nem érdemes wine alatt futtatni... Amúgy elolvastad, hogyan kéne frissíteni? Nem csinál pl. indítólemezt egy CD-ből magánek? Helyből a meghajtót akarja flashelni? Mert akkor winnyóz alatt kellene futtatni
A kártyád típusát úgy tudod megtudni, hogy terminálba : sudo lspci -v
(Grafikus felületen is tudsz terminált indítani, mint Winnyózona a parancssort, oda írd be neki, úgy ki is tud másolni belőle, mit mond. Keresd ki belőle a videokártyát.)@Kendek : Hát, a kártya típusát még nem írta...
-
-
-
-
válasz
szoke12 #43171 üzenetére
A szoftverfrissítést nézd meg az LG honlapon.
Én régebben csináltam 1-2 ilyet, az vagy egy DOS-os progi, amit el kell indítani egy DOS alól, vagy CD-re kellett kiírni, és arról indítani a gépet, bebootolt, és megoldotta magának@bobalazs : Azt mondja, fagy az X, ha vissza akar váltani, küldött egy X logot, de abban nincs semmi... Dmesg-ben vagy syslogban kellene megnézni.
@szoke12 : Tényleg, ha vissza akarsz váltani grafikusra, akkor az egész gép megfagy, vagy csak a grafikus felület, és utána vissza tudsz váltani terminálra?
-
próbáld ki hogy beírod ctrlaltf1-be hogy sudo gdm stop (sudo service gdm stop) vagy sudo lightdm stop attól függően melyik asztalkezelő fut majd sudo service gdm start utána írd be hogy startx
Nem tudom milyen a rendszered, videokártyád? driver vajon jó rá? -
szoke12
őstag
válasz
szaszayanou #43169 üzenetére
ok. megnyugodtam. nem tudom milyen forrás, de működik.
a gogli dobta ki, én meg katt..katt..katt.. és leszedtem. aztán felraktam.
De lenne még 1 kérdésem midenkihez:
Hogyan lehet egy LG DVD író belsó szoftverét frissíteni?ÁÁÁ. Most nézem, hogy előléptetek újoncból lelkes újonccá!
-
szoke12
őstag
válasz
MacCaine #43165 üzenetére
MacCaine: olvass vissza pár hsz-m, bár mostmár jóval visszább vannak.
A lényeg: (tty7-ben nem fut semmi) átlépek az ismert bill-kombinációval a tty1-be, dolgozgatok vmit, Ééés, amikor vissza akarnék léni a tty7-be a CTRL+ALT+F7-el...
Na akkor szó szerint megfagy. A kurzor nem villog, a lemez-led nem világít, énme nyugodtan csinálhatok 1 restartot... -
CPT.Pirk te nagy Pro vagy!
De segíthet más is aki tudja.
Login screenben lévő nem használt bejegyzéseket hogy tudom törölni?
pl ubuntu2d kde stb. - ezek már nincsenek a rendszerben! -
szoke12
őstag
nah, leszedtem egy másikat (32 bites)
Beírtam terminálba, aztán had szójjon...
gyönyörüen fel is rakta.
Mondjuk, közben megnyitotta a szoftverközpontot, és figyelmeztetett, hogy "csak akkor telepítse, ha biztos forrásból származik".
Ez normális telepítéskor? -
-
szoke12
őstag
Jó reggelt mindenkinek!
Köszönöm a segítséget nektek!!
Megcsináltam mindent, majd kiírta, hogy :
[M]~/Progik$ sudo dpkg -i opera_10.60.6368_amd64.deb
dpkg: hibás feldolgozás: opera_10.60.6368_amd64.deb (--install):
a csomag géptípusa (amd64) eltér a rendszertől (i386)
Hibák történtek a feldolgozáskor:
opera_10.60.6368_amd64.deb
[/M]
Hát kár a gőzért, de majd megpróbálok másikat is.
Egyébként azóta se sikerül tty1-ből visszalépnem tty7-be, de inkább használom az asztali termminált. -
-
bsanya
aktív tag
- Printer is not HPLIP installed. Printers must use the hp: or hpfax: CUPS backend to function in HPLIP
- error: User needs to be member of group 'lp' to enable print, scan & fax.
- error: User needs to be member of group 'lpadmin' to manage printers.ezeket a hibákat, hogy tudom kijavítani?
-
MacCaine
őstag
-
-
bsanya
aktív tag
Kiadtam terminálban a ping parancsot egy wifis nyomtatóhoz, meddig megy el a ping folyamat? hogy tudom leállítani, mert már 863-nál jár
-
vilmaboy
őstag
válasz
szaszayanou #43145 üzenetére
suvilmaboy@vilmaboy-F3Sc:~$ sudo synaptic
[sudo] password for vilmaboy:
terminate called after throwing an instance of 'std:ut_of_range'
what(): vector::_M_range_checkEz vajon a baja???
-
vilmaboy
őstag
válasz
CPT.Pirk #43126 üzenetére
bocsi... bedöglött egy gép. meló volt... na... amikor bekapcsoltam a gépet akkor a frissítéskezelő felajánlotta a frissítéseket... elfogadtam.... utána nem indult a synaptic szoftverközpont... kiadtam a sudo apt-get update-t, majd az upgrade-t... gondoltam megoldja... hát nem oldotta meg... fogtam uninstall, majd install szoftvetközpontból, de nem indul ismét... ismét update - upgrade, de még mindíg semmi. Indul, jelszót kér, bevillan a képernyő, majd leáll... ennyi...
-
RBJ
addikt
Ez rendes szoftveres tűzfal? És miért iso a formátuma? Nem egészen értem,.
TIppjijje valakinek?
[link] -
pinnacle
nagyúr
válasz
MacCaine #43140 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy amikor az Ubuntu az első mappa törlésénél, ami nem Shift+Del volt, létrehozott egy .Trash mappát és ehhez valahogy belenyúlt a fájlrendszerbe. A lemezkezelő RAW-nak jelezte a vinyót, (amikor meg akartam nyitni állandóan formázni akarta) az EASEUS viszont felismerte.
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
szoke12 #43131 üzenetére
.rpm kiterjesztésű csomagok deb csomaggá konvertálása
A csomagok másik típusa a Red Hat Package Manager (RPM) fájl. Ezek kiterjesztése .rpm. Ezek telepítése nem ajánlott Ubuntu rendszerre. Majdnem minden esetben elérhető natív Ubuntu .deb csomag. Ha azonban mindenképp szükséges, az .rpm fájlok átalakíthatók .deb csomagokká az alien alkalmazás segítségével. Az eredményül kapott .deb fájl a fent leírt módon telepíthető.
RPM csomag átalakítása .deb csomaggá:
Telepítse az alien csomagot.
Egy terminálban adja ki a sudo alien csomagfájl.rpm parancsot.Forrás: [link]
-
szoke12
őstag
Túl kezdő vagyok még egy telepítéshez is. Nem tudom, hogy kell 1 .rpm csomagot telepíteni.
Letöltöttem vhonnan, központban nincs fent. Mivel telepítsem? -
vilmaboy
őstag
már reinstall is volt, de semmi
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MacCaine #43117 üzenetére
Nem. Ahogy korábban írtam, a net Framework telepítési mappáit nem tudtam törölni Win alól. Ubuntuval sikerült, de lehet, hogy az okozta a gondot, hogy az első mappát nem Shift+Del-el töröltem. Viszont mégis újra át kellett másolnom mindent, mert állandóan ezt az üzenetet kaptam a javítás után.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
leslieke #43103 üzenetére
Köszi! Ez mit jelent? "A cserélhető eszközön törölt fájlokat lehet, hogy nem fogja más operációs rendszereken, például Windowson vagy Mac OS-en látni. A fájlok nem tűnnek el, az eszköz következő csatlakoztatásakor elérheti azokat." Lehet, hogy nekem is ez kavart be.
Illetve valaki nem tudja, hogy mikor jelzi ezt a CHKDSK? -
vilmaboy
őstag
bakapcsoltam az ubuntut idehaza.. .elindult a frissítés vezérlő... ujraindítottam, most meg nem indul a synaptic csomagkezelő... kéri a jelszót. bevillan a kezdőkép, aszt kilép... ötletek?
-
szoke12
őstag
Kár hogy nem tununk lájkolni ez tetszik.
-
vilmaboy
őstag
válasz
szaszayanou #43110 üzenetére
Nekem nem tűnt fel észrevehető különbség. Mondjuk leginkább délafrikával és Malájziával beszéllek, úgyhogy a hangminőségről álmodni sem merek
tehát mindegyik épp ugyananyira szaggatott néha és ilyesmi. szerintem...
-
szaszayanou
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Utoljára 10.04 alatt próbálkoztam skype-al és empathy/gtalk-al. Úgy rémlik a skypenak egy örökkévalóság volt bejelentkeznie, és az empathy is használhatatlan volt hanghívásra. Azért kérdeztem, hogy érdemes-e próbálkoznom újra. Ezek szerint igen. Nem indítom újra a gépet win-nel, ha nem muszáj.
Ekiga-t nem próbáltam még. Hangminőségben hozza a skype színvonalát?
-
>-48-<
aktív tag
Lubuntu 11.10 alól ment nekem is rendesen a skype, de Ubi 11.10 és Mint 12 vacakolt vele. Gondolom a pulseaudioval lehetett valami akadás.
De ez már nem érint, mert sikerült úgy elcsesznem a partíciós táblámat, hogy újra kellet rakjam az egész lapitopit(most egy OB-s Crunchbang squeeze van rajta és szuper minden vele, a skype is). -
vilmaboy
őstag
válasz
szaszayanou #43098 üzenetére
Azaz! Ott a neve... Ekiga telefonszoftver-t használom én is...
-
szoke12
őstag
válasz
mi a baj nem hiv, nincs hang, nem hallanak, szaggat vagy mi?I
egyebkent én is azt hasznalok , és nincs vele bajom. -
törölt tag
válasz
nálam is rendesen megy a skype, igaz hogy kubuntu alatt. ha voip-ot akarsz használni, akkor ajánlom még a linphone-t, elég jó, vagy esetleg ekiga még. ezek tudnak olyat is, hogy IP címet tárcsázol vele, és ha ott is van ilyen netmeeting jellegű kliens a gépen, akkor tudtok beszélni (IP telefonnal is megy). illetve az empathy még (a telepathy frontend-je), de ebben nekem sosem ment jól a voip sajna, viszontgtalk és msn alatt működik vele rendesen.
-
leslieke
Jómunkásember
-
pinnacle
nagyúr
válasz
leslieke #43099 üzenetére
Köszi! Ezt tudtam. Ilyen megoldás kellene, hogy ha elfelejtem akkor se legyen probléma.
-
vilmaboy
őstag
válasz
van valami beépített kliense is... csak marhára nincs előttem a gép és nem tudom a nevét.. tel akármi... vagy akármi tel...
5 után megmondom ha nagyon kell.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest