- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
10.04-es ubuntu-nal nem lehet valahogy leszedni az összes panelt? Szeretnem ha csak az AWN maradna.
-
róland
veterán
válasz
RaZroX #35391 üzenetére
Winrar kiváltható, de fel kell tenni a .rar és .unrar csomagokat hozzá;
Photoshop - egyedüli alternatíva a GIMP (lassan fejlődik a kezelőfelülete is);
SonyVegasPro - OpenShot, PiTiVi, KDEnLive vagy Ubuntu Studio telepítése;
Camtasia Studio - sajnos nem ismerem, de ha jól tudom van linuxos screen capture program
Guitar Pro - van Linuxos változata
Team Viewer - van Linuxos változata
LogMeIn Hamachi - passz -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RaZroX #35388 üzenetére
Van a Wine, és a playonlinux. Előbbi megpróbál több-kevesebb sikerrel elindítani egy exe-t, az utóbbi meg fel van készítve egy adag játék telepítésére és elindítására. Utoljára mikor néztem, kb. 25 népszerűbb játék volt benne elérhető.
Egyébként azt javaslom, hogy hagyd meg a windowst a játék miatt, és tegyél mellé egy Ubuntut. (ha frissen telepítesz, akkor a windows kell előbb feltenni, aztán mellé a Linuxot)
Megnézve a progi listádat, először inkább ismerkedj a Linuxal, meg az ott elérhető programokkal, ne rögtön ugorj át Linuxra.
spirit007: kapcsold ki az automata bejelentkezést, akkor tudsz majd váltani. Meg lehet tenni terminálból, ha érdekel, megkeresem.
-
spirit007
senior tag
válasz
róland #35389 üzenetére
Semmilyen választási lehetőségem nincs sajnos, upgrade után egyből ezzel indult, jelenleg -kényszerből- ismerkedem, de még fagy is ez a nyomoronc, illetve restart után van olyan is, hogy X induláskor nem ad login képernyőt se
A jóédes <censored> <censored> <censored> !
Na megyek kutakodni, hátha megvan valahol a 10.10 iso ...
Azért köszi. -
RaZroX
addikt
válasz
róland #35390 üzenetére
programok: winrar, photoshop, sony vegas pro, camtasia studio, guitar pro, team wiever, hamachi
játékok: Call of Duty 4, Red Alert 3, Command and Conquer 3 Tiberium wars, Portal 2Per pillanat ezek érdekelnek.
Kettős telepítést semmi képen sem szeretnék, mert se helyem nincs rá, sem pedig türelmem a sok újra indításhoz.
-
RaZroX
addikt
Üdv! Per pillanat Windows-t használok, de nagyon utálom.
Nagyon tetszik a Linux, már próbálgattam és tényleg stabil, az egyetlen problémám, hogy a nekem szükséges windows-os programok és játékok nem futnak linuxon (legalább is egy részük) Tud valaki bármilyen biztos megoldást, hogy windows-os programok gyorsan fussanak linuxon ? (Ha a megoldás fizetős az sem probléma) -
spirit007
senior tag
Sziasztok!
Downgrade lehetséges 11.04 > 10.10 ?
Tegnap nagyon kiborított, ma nekiálltam higgadtabban, de kész ...részemről ennyi volt a Natty Narwhal -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
pocokxx #35268 üzenetére
Mivel egy-ketten írtak privát üzenetet, hogy hogy sikerült ezért leírom ide is.
A keresett frissítőfájlokat nem találta; ugyanis a keresett oldal nem létezik. Én úgy küszöböltem ki, hogy letöltöttem (és telepítettem) az angol nyelvű változatot, azaz a hibaüzenetben található két linket átírtam így:
Ebből
http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/g/gs-cjk-resource/gs-cjk-resource_1.20100103-2_all.deb
Ez lett:
http://en.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/g/gs-cjk-resource/gs-cjk-resource_1.20100103-2_all.debUgyanígy a másikat is. ( a hu. kezdés helyett en. ) Miután mindkettőt felraktam, elindítottam a frissítést újra és így már továbbment a letöltéses részen.
Remélem így mindenkinek sikerül, akinek hasonló gondja adódik.
-
pethYeti
addikt
Klasszikus felületnél a panelre jobb klikkelésnél másnál is ilyen gyönyörűen rajzolódik ki?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez ma nagyon kiakasztott. A megoldás az volt, hogy a xorg.conf sorait kikommenteztem, és aztán visszatettem egy sort, restart, és ezt játszottam, mire minden helyrejött. Vagyis egyszerre nem fogadta el xorg.confot, de soronként meg igen. OMG
A monitor most megy 75Hz-en, de továbbra is unknown monitor. EDID olvasó progi szerint az egyik blokk olvasása hibás, és ezért nem megbízható. Gondolom ezért nem akarja megismerni a monitort. De ha legalább engedne egy próbát 75Hz-en...
Valamint kipróbáltam, hogy átváltom az egyéni Ubuntura a kinézetet (felhasználó váltásnál), hogy kicsit szórakozzak a compizzal, erre bejön a háttérkép, és semmi más. Mivel nem volt gnome panel sem, így tty1 terminálban kellett letiltani az automatikus bejelentkezést, hogy vissza tudjam váltani...
Szóval a szopásfaktor ezzel az Ubuntu kiadással sem csökkent.
-
válasz
CPT.Pirk #35365 üzenetére
Nekem régen volt már ilyen, mostanában minden Linux vitt minden moncsit, amit aláraktam... CRT-t és LCD-ket is. Mondjuk nekem is van mindig xorg mentésem...
@ Numspa : Használok többféle Ubit, 32 és 64 biteseket is, de olyan bug, ami csak a 64 bitesekre lett volna jellemző, nekem nem volt. Nyugodtan mehet a 64, nem windóz ez, 64 bitre is megvan minden, ami 32-re.
-
SeaShark
tag
Hi!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mostanába szeretném felrakni a linuxot.(eddig nem is lenne gond)
De a gépemben van egy 8800gts, aminek a ventilátora alapból csak 37%-on pörög.
Ezen a sebességen igen magasra felmegy a videokártya hőmérséklete
Windows-ban egy szoftverrel lehet szabályozni.
Érdekelne hogy linux alatt milyen lehetőségek vannakElőre is köszönöm a segítsége
-
Numspa
tag
Mit kell ununstallálni, hogy az Uniti mégcsak ne is legyen választható? Szeretném visszakapni az ubuntumat. Segítsetek légyszíves: Mik azok a lépések, amiket közvetlenül az install után el kell végeznem ahhoz, hogy a régi-barátságos felületet kapjam az autostartos indulás után.
És még egy kérdés: Van látványos előnye, netán hátránya a 64bites verziónak?
-
RBJ
addikt
na most a sun java telepítése után se megyen a chat.hu.
valaki megoldás ? -
RBJ
addikt
kicsit elvan tolva az unity. pl régen ha tobb alkalmazás volt megnyitva akkor látta az ember a tálcán és a kívánt dologra kattintott. most meg nem győzőm bezárogatni a böngésző ablakát ha valamit meg akarok nézni, vagy alkalmazni menet közbe.
-
M.W.H
aktív tag
hejhó
betudom állitani hogy minden ablakban amit megnyitok lista nézetbe legyenek a dolgok?
és ne egyenként kelljen mappánként belönöm ezt?
köszi -
ViZion
félisten
Valami CPU+VGA benchmarkot tudnátok ajánlani, ami műxik Unityvel? Vagy váltsak klasszikusra, és úgy keressek-próbálgassak?
Asszem nálam HD4770-val is driver gond lehet, csíkoz 3D-nél, ablak extra effektek lehet ezért nem mennek, bekapcsolót nem találtam, zárt driverek fent vannak...
W8
-
RBJ
addikt
válasz
#40553216 #35364 üzenetére
vagyis mi? így nekem kínai?
hiába fikázzuk a windows azért na mégis mindenki azt használja.
valljuk be azért kitartás és elhivatotság kell egy linux hoz, ami egy átlag felhasználóban nem lesz meg soha.
én lassan 1 hónapja váltottam és maradok az ubin. pont most gondoltam rá, hogy annyira rászoktam, hogy a win en hirtelen azt se tudnám, hogy mi merre. -
törölt tag
Nagyon off:
Láthatóan hiába fejlesztik pl. a Windows verzióit évekig, ha rengeteg olyan hiba van, amit az összes támogatott verzióban javítanak. Ez esetben így csak 10év+az XP kifejlesztésére szánt idő az az időmennyiség, ami alatt nem sikerült hibamentesre készíteni. A többit cska azért nem tudjuk, mert már nem támogatott.
Az opensource pedig: add ki gyorsan, add ki sokszor! (Vagy hogy is van?) És jönnek a bugreportok, és javítják. De nem kötelező normál kiadásokat használni, nem kötelező Ubuntut használni. Sőt, Linuxot sem kötelező."elvárom hogy minden jól működjön">Így is lehet. De te mivel járultál hozzá ahhoz, hogy te vagy más ingyen használhassa jó minőségben ezt a sw-csomagot, amit jelen esetben pl. Ubuntunak hívnak? Ha az "as it is" ezek szerint ki is maradt, miért érzed jogosnak, hogy reklamálsz?
-
Nagytalp
senior tag
11.04-ben X indítása után nincs login. A háttér megjelenik gdm és kdm alatt is. Tipp?
-
ViZion
félisten
válasz
Kendek #35360 üzenetére
Nah, fene... ott is van. Jól szétszórták. A Metacityben meg hiába raktam jobbra a min, max, close-t, mert felül a panelre balra rakja... OMG. Sebaj.
amúgy a rugalmas ablakokat nem tudom előszedni, compiz config után a panel eltűnt... ohh.
De ez korábban alapból ment System>Preferences> Appearance -
ViZion
félisten
Nah, csak felraktam SSD-re a 11.04-et is. Az új menü fura. Miért nincsenek kategóriák??? Azért kényelmesebb lenne szvsz. A billentyűzetem átkapcsolja gamer módba, majd nem érzékeli
manuálisan kell visszakapcsolni, és működik szerencsére.
A close, min, max bal oldalon hagyták, mindig első dolgom visszarakni jobbra...
ez a globál menü szokatlan, sztem nehezíti a winről érkezők dolgát, de ők tudják...Amúgy sztem szép és gyors, csak meg kell szokni. Nekem ez szórakozás, de pl. párom, a tipikus "kazuár" user csak csóválta a fejét: cégnél XP, itthon W7 + Ubuntu 10.10, most meg ez... Szerintem felrakok a gépére egy Fedorát
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Frissen telepítettem a 11.04-et, de szokás szerint megint képtelenség használni.
Jelenség: hoztam egy normális CRT monitort, ami már tud 1024x768 mellet 75Hz-et, és már használtam korábban ezzel a géppel. Telepítés után meglepett, hogy 1024x768-ban ment a gép, ezért eddig vért kellett izzadni. Örömöm nem tartott sokáig. Engedélyeztem a zárt nVidia drivert, telepítette és aktiválta. Újrainduláskor persze 800x600 volt, a menüket már nem töltötte be, csak villogott a bedugott pendrive ikonja, meg pl. a leállítás menüje.
Próbáltam törölni a xorgot, valamint betenni a korábban gond nélkül működő xorg fájlomat (ennek a monitornak a fájla), de azzal már odáig sem jutott el. A Xorg -configure parancs is elbukott, de nem egyértelmű, hogy mitől.
Eddigi Ubi verziók alatt az Envy féle nvidia driver volt telepítve, probléma nélkül ment. FX5200-as kariról van szó.
Most csinálok egy reinstallt, mit kezdjek a grafikával szerintetek?
-
RBJ
addikt
annyi észrevételem lenne még, hogy a képernyővédő ha a gépnév és linux tipusra van állítva kifagy és nem lehet visszavarázsol,ni a gépet életbe
kiprobálom, hogy a lebegő ubi jel kifagy e ?valami tipp, hogy hogyan lehetne egy adott alkalmazást az indítóba eröltetni. mert pipával nem marad ott sajna. konkrétan az ipblock ról lenne szó. lehet azért mert elvileg 10.10 való verzió?
-
ErosenZold
senior tag
válasz
ErosenZold #35352 üzenetére
megoldva. Leszedtem egy Rendszerindítás kezelőt, bár itt nem tudok se törölni se nevet átírni de sebaj
-
dbius
veterán
Nem tudom volt-e már róla szó a topicban: Zabálják az áramot a legújabb Linuxok
-
ErosenZold
senior tag
Húú elfelejtettem hogy hol kell ubuntuban a GRUB sorrendet átírni, illetve ami nem kell kitörölni.
Valaki tudna segíteni? (11.4-es ubi)
-
Siriusb
veterán
válasz
Numspa #35344 üzenetére
Esetleg érdemes fontolóra venni a conky wheather scriptet. Vannak egyszerű és csili-vili megoldások is az időjárás jelzésre, ha rákeresel a neten.
-
pethYeti
addikt
Csak én nem tudok frissítéseket keresni Fő kiszolgálón?
-
válasz
Numspa #35344 üzenetére
- Időjáráshoz.
- Nem lehet.
- Nem lehet.
- Az utolsóra már kaptál választ korábban.(#35345) róland: A szokásos paranccsal sem megy?
32 bitesnél
sh -c "LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype"
64 bitesnél
sh -c "LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so skype"
Már ha Skype-ról van szó. -
róland
veterán
Logitech QuickCam Communicate STX webkamera korábban működött Ubuntuval, most a rendszer látja a kamerát, de nem kezeli. Van valami megoldás?
Annyit tudok, hogy ez biztosan nem UVC-s kamera.
-
Numspa
tag
-Hiányzik az időjárás. A régi órán be lehetett kapcsolni, ezen meg nem. Megoldás?
-Hogyan lehetne a megjelenő programoknál listanézetre kapcsolni?
-Hogyan lehetne a programokál kikapcsolni a letölthető javaslatokat?
-Hogyan lehetne a bal oldalsávot kisebbre venni?
Segítsetek!
-
ViZion
félisten
válasz
nagash #35341 üzenetére
ismert bug válaszban a javítás, remélem Neked is segít.
Esetleg 11.04-ben nincs már javítva? Próbáld ki LiveUSB-vel, IPv6 letilt, hátha... -
ViZion
félisten
válasz
nagash #35339 üzenetére
Mi a géped típusa, esetleg a wifi kártya gyártó és típus is segítene, mondjuk távgyógyításban nem vok jó
Itt olvasd át, és itt, segíthet. Mondjuk 11.04-hez még nincs benne sok infó, de ha tudod a cucc típusát, akkor keress rá hogy pl. realtek XXX bgn wifi install on natty vagy ilyesmi, de szvsz ha most nem is, de heteken belül "összehordják" ami kell hozzá.
De ha egyáltalán nem megy a wifi, akkor lehet, h biosban vagy a wifi gombbal van kikapcsolva?
-
nagash
senior tag
válasz
ViZion #35264 üzenetére
Tegnap megnéztem és így nem tudott kapcsolódni a routerhez.
Egy Linux-hoz jobban értő kollégám azt mondta, hogy kérjem le a betöltött modulok listáját egy lsmod | grep iw paranccsal és ott látnom kellene a kártyához tartozó iwl4965agn-t is. Ilyen nincs ott. Lehet, hogy ez a baj?
-
RBJ
addikt
Már csak egyetlen gondom van. az ipblock ikonját nem tudom indítóban tartani . hiába pipálom ki.
amúgy nincs itt gond ezzel az unity val csak szokni kell. kezdem megkedvelni, kiismerni. -
RBJ
addikt
na most jöttem rá valamire. nem a progival van baj hanem a kezelő hülye!!!
a felvetett problem, hogy pl eltűnik pár sáv, vagy menüsor az adott programnál megvan.
nem tüntek el hanem pl ha megnyitom a delugo t az aktív ablakba nincs semmi. de ilyenkor megjelenik felül a régi panel és oda integrálódnak az adott progi menüi.
tetszik érteni ? -
Thusor
őstag
Ubuntu 11.04 alól sikerült valakinek a Moonlight 3.99-el elindítani a PHTV-t? Hiába telepítettem, és tettem fel a codeket is, csak egy fehér háttér van a videó helyén. Van valami ötletetek erre?
-
RBJ
addikt
még apró problem. pl az iplcok ot hiába állítom be, hogy indítóban legyen tartva legközelebb egy restartnál már nyoma sincs.
-
Nem volt cél, hogy művészi és tökéletes legyen.
-
RBJ
addikt
úgy veszem észre, hogy a linux hoz hozzátartozik az, hogy csiszolgatunk csiszolgatunk és mikor már lassan jó akkor kiadunk egy újat és megint csiszolgatunk és csiszolgatunk.
pl még egy apró kellemetlenség,hogy unitiy alatt a delug nak eltűnik a nézet menüpontja.
de klasszikus módban minden jó.
úgy látom nem a verzió 10.10 és 11.04 között van a problem hanem az új kezelőfelület és régi között. -
Siriusb
veterán
A kozösségnek éppen az lenne a célja, hogy mindenki azzal járuljon hozzá a közöshöz, amivel tud, pl bug reporttal. Szerintem ez kellene hogy legyen a legkevesebb...
Persze egy vállakozási/vállalati környezetben nem az új funkciók azonnali használatba vétele, hanem a stabilitás a fontos, ott tényleg nem lehet tesztelgetni. -
RBJ
addikt
én is hasonlóan gondolom. pl apró dolgok vannak pl a firefox untiy alatt nincs benne a könyvjelzők import mentés lehetősége vagy a deluge nél egyszerűen nem tudom megnézni, hogy pl milyen verziót használok.
apró és lényegtelen dolgok de mégis idegesítőek. csak azt nem értem ha valamilyen verzió alakul akkor miért nem csak csiszolgatják miért mindig kiadni valami lomot pár havonta.
hozzáteszem nem rossz dolog ez az új panel dolog de mért nem csiszolják vagy még fél évig és aztán legyen végleges és tolják vagy 2 évig oszt jó van.
nem értem minek ez a nagy rohanás a verzióvátlásokkal. -
zed01
őstag
Nekem az a véleményem, hogy fél év alatt egy komplett opetrációs rendszert kifejleszteni nem lehet. Egy opendszert megírni és tesztelni és tesztelni és tesztelni kell és a hibákat javítani. Ez legalább egy év. Egy windowst több évig fejlesztenek mire kiadják csak a béta tesztelőknek és hol van még akkor a végleges. Ezért maradok a 10.10-es Ubuntunál. Úgy érzem el kell telni vagy három-négy hónapnak legalább mire feltelepítem a 11.04-es Ubuntut, szenvedjenek mások a bugokkal. Nekem nincs kedvem lauchpadozni, hibákkal szenvedni, elvárom hogy minden jól működjön, és pont az a három-négy hónap elegendő ahhoz hogy körültekintően teszteljék és ha vannak benne bugok akkor javítsák.
-
RBJ
addikt
egy apró észrevétel. pl a banshee löktem a levesbe. helyette a rhytmbox lett felrakva.
a bal panelnél az alap programok ha futottak akkor kis nyil van a bal oldalán.
a felvett rhítmbox nál nincs nyíl menet közben csak villog az ikon.mondjuk az ipblock nál meg ott a kis nyíl.
-
-
RBJ
addikt
Nem rossz, nem rossz csak rá kell érezni az ízíre ennek is mint a windows után az ubira.
nocsak majd megszeressük ezt az új ubit.
mondjuk azt nem értem, hogy pl a ritmhybox után hogyan lett sztárolva a banshee. pl. -
válasz
Numspa #35315 üzenetére
Rákattintasz a nevedre és alul kiválasztod. Ha az automatikus bejelentkezés aktív, akkor persze ez nem fog menni. Akkor vagy deaktiválod azt addig, vagy megpróbálkozol azzal, hogy a Rendszerbeállítások -> Bejelentkezési képernyőnél átállítod az alapértelmezett munkamenetet.
-
RBJ
addikt
na jó meg lett kavarva ez a compiz dolog nekem mint laikusnak. annyi beállítás, hogy csak na. a víz effektus dolog nem tudom mit takar eme lehetőségnél eltűnik a panelom.
na lehet igaza volt pár emberkének, hogy csiszolódnia kell még ennek. -
RBJ
addikt
ha a compiz kezelőt akarom feltenni ez jön fel.
kezdek agressziós lenni lassan. én is azt kérdezem egylőre , hogy ubi 11.04 legyen klasszikus felülettel. de hát megint ott a bibi hogy nincs ablak effekt.
sőt inkább másik alternatíva, hogy a régi 10.10 ubi menjen unity felülettel.
megoldható? -
Numspa
tag
válasz
Kendek #35297 üzenetére
Telepítsed a compizconfig-settings-manager nevű csomagot, majd Rendszerbeállítások -> CompizConfig beállításkezelő -> Ubuntu Unity Plugin.
Megcsináltam. Használtam. Gáz. Így elszarni valamit. Beállítottam, hogy uniti helyett hagyományos, újraindítottam és mi az eredmény? Hogy most windowsz alól írok! Üres képernyőt kaptam. Vissza sem lehet csinálni. Installálhatok egy újat?
szerk: Hogy lehet azt az installnál megadni, hogy sima gnómpanelt akarok?
-
RBJ
addikt
milyen érdekes, hogy most unity be nem működik a firefox könyvjelzők importálása kezelése. egyszerűen nincs ott. csak azt tudnám mi köze a felületnek a firefox hoz?
Mégegyszer mit is rakjak fel , hogy full legyen az effektusok? -
ZCoyote
őstag
A klasszikus gnome panelre ki lehetett tenni a proci órajelét mutató-állító alkalmazást.
A Unity-n ezt hogyan lehet megcsinálni vagy legalábbis hasonlót? -
törölt tag
Kendek írta, mit csinálj.
De terminálban:sudo gedit /etc/apt/sources.list (Kendek: itt ugye ezt kell, nem a /etc/apt/sources.list.d/-ből törölni?)
Megkeresed az inkriminált sort, és törlöd.
Különben kisebb, célirányos képet tudsz csinálni, ha a másik két opció közül választod a valamelyiket.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged