Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Hát teljesen mindegy most már mert meghalt az egész rendszer.. gondoltam letöltöm a frissítéseket, szépen le is jöttek és azóta nem indul el... Ubuntu logo után fekete kép és semmi reakció...

-
RaZroX
addikt
válasz
leslieke
üzenetére
Nincs terhelve. A ram több mint fele szabad és a proci sincs az egekben.. Egyébként ha tudsz erre a hardverre ajánlani egy "jobb" Linuxot akkor nekem az is jó. Meg igazából ezzel se lenne bajom csak ez. De a vicces hogy egy sima ablak teljes méretre váltásához várni kell
-
RaZroX
addikt
válasz
leslieke
üzenetére
Skype és Google Chrome. HP Pavilion DV5
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
Gnome 3-at hogyan tudok feltenni Ubuntu 10.04 LTS alá ?
-
RaZroX
addikt
Na újabb kérdés: Találtam egy ilyen témát. Ezt pontosan hogyan tudom felrakni Ubuntu 10.04 LTS alá ? -
RaZroX
addikt
Na sikerült, most írom és telepítem is
Köszi mindenkinek a segítséget!
Még lehet hogy lesz pár kérdésem idővel, mert csak felhasználói szinten megy az Ubuntu
Szóval még bele kell jönnöm.. -
RaZroX
addikt
Üdv! Egy HP Pavilion DV5-ön hogy menne a Kubuntu 10.04.4 LTS ?
(Netezésre, zenehallgatásra, filmnézésre, letöltésre, Photoshop CS5) -
RaZroX
addikt
Na visszaraktam a 11.10-et, most egyenlőre minden működik, VGA driverhez egyenlőre nem is nyúltam és most gyors meg fasza minden

(#44765) rybank: Nem először
Használtam már párszor, de akkor mindig minden egyből működött. 
-
RaZroX
addikt
Na feltettem a 10.04-et, de ezzel meg nem megy a wifim...
(minden frissítés fent van elvileg) -
-
RaZroX
addikt
Okés akkor 10.04 megy fel.. remélem az jó lesz végre...
Szerk.: a 10.04 LTS - Long-term support kell nekem ?
-
RaZroX
addikt
Na én végeztem a 11.10-el.. egyszerűen nálam ez nem akar menni.. végre megcsináltam a drivergondot, erre eltünik a kezelőfelület fele.. beállítottam, hogy 3D kocka legyen amikor asztalt váltok, villant a kép és most csak a háttér és a felső sáv van... rakom is fel a 11.04-et...
-
RaZroX
addikt
Na újra telepítettem, hogy minden tisztalappal menjen.
Szóval most nem raktam fel semmi drivert még, és gyorsan fut az egész rendszer ahogy kellene neki, de nincs 3D támogatás. Gondoltam felrakom akkor a letöltött drivert, de az erre kiírta, hogy előbb távolítsam el a régit. Na mivel én nem raktam fel semmit ezért nem értem mit akar
Szóval kifogytam az ötletekből...
(Amúgy amit ő ajánl fel drivert amit fel is tudok tenni, azzal folyton kifagy a rendszer...) 
-
RaZroX
addikt
Hát én meg fogok őrülni... egyszerűen nem akar jó lenni...
Megpróbáltam az AMD oldaláról szerzett driverrel, azzal is laggol minden.. egyszerűen nincs ötletem... Régen simán ment most nem tudom mi van
-
-
RaZroX
addikt
Na felraktam az Ubuntut, minden zsír csak a VGA driver nem jó neki

Talált 2-t is:a) ATI/AMD szabadalmazott FGLRX grafikus illesztőprogram (kiadás utáni frissítések)
Na ezt nem engedi feltenni... elkezdtem aktiválni, kiírja, hogy letöltés és telepítés, majd kapok egy hibaüzenetet: "Elnézést, az illesztőprogram telepítése meghiúsult. A részletekért nézz meg a naplófájlt: /var/log/jockey.log"
b) Zárt ATI/AMD FGLRX grafikus illesztőprogram
Ezt gond nélkül felrakta, de laggol minden

Tud valaki megoldást ?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Segítséget szeretnék kérni!
Két rendszert szeretnék használni, egyik Windows 7 (csak játékra) És egy Ubuntu minden másra (film, zene, photoshop, netezés, egyéb dolgok..) Szóval ez lenne a fő rendszer.
A legfontosabb, hogy nincs CD/DVD olvasóm, így pendrive-ról szeretnék telepíteni.
Szóval Win7 alatt, hogyan tudok ugy felrakni Pendirve-ra egy Ubuntut, hogy bootolhassam ?
Meg ami fontos, hogy melyik Ubuntut ajánljátok ami a legmegbízhatóbb, legjobb meg ilyesmi ?Gépem egyszerűen:
AMD AM3 alaplap
2 magos 3GHZ-es AMD Atholn
HD4650 1GB
2GB DDR3 1333MHZElőre is köszi a segítséget!

-
RaZroX
addikt
válasz
RaZroX
üzenetére
Üdv! Van egy androidos telefonom, Vodafone 845 és Recoveryt kellene rajta cserélnem. Ezt úgy kéne megoldani windows alatt, hogy rákötöm a telefont, lefuttatok egy .bat fájlt és kész is. Itt ez nyilván igy nem fog menni ezért van egy .sh fájl amit linux alatt kéne használni. A gond hogy ezt szövegszerkeztőlvel akarja megnyitni. Megpróbáltam, hogy beírom terminal-ba azt ami a fájlban van, de semmi. Valaki tud ebben segíteni ?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Tegnap egyik gépre feldobtam egy Ubuntu 10.10-et, használtam egy ideig, beállítgattam... Nagyon jól ment és gyors is volt. (VGA driver telepítve volt) Aztán úgy döntöttem, hogy akkor befrissítem a 11.04-re. Így is történt, már ez megy, viszont akad és lassú... ujra telepítettem a videókártya drivert, de még mindig ugyan olyan.. egy egyszerű 2D-s ablak mozgatásától akad. 10.10 alatt minden effekt ment és semmi lagg nem volt. Tud valaki valami megoldást erre ? (Kártya: ATi Radeon HD 5450)
-
RaZroX
addikt
Pidgin-nel szeretném használni az Xfire acc-kom, hozzá adtam a Gfire plugint, beállítottam a felhasználó nevet és a jelszót, majd amikor beléptem volna kilépett a Pidgin. Elindítotam ujra, meg adtam megint az Xfire acc adatait, beléptem és üres az alblak... nincs benne senki. Mi lehet ennek az oka ? Más is találkozott ezzel a hibával ?
-
RaZroX
addikt
Telepítéshez kér folyton, meg amikor elindul a Linux folyton kér egy jelszót a Wifi miatt. Meg kellett adnom amikor először csatlakoztam. (Nem a hálózat jelszavád hanem egy külön jelszót..)
Meg amúgy nem megy az Adobe flash player. Letöltöttem felraktam és a youtube ugyan úgy kéri...

-
RaZroX
addikt
Üdv! Kubuntu 11.04-nél hol tudom beállítani hogy ne kérjen mindenhez mindig jelszót ? Az agyamra megy....

-
RaZroX
addikt
Lubuntuban hol találom a Software Centert ?
-
RaZroX
addikt
Intel Celeron 2,8 GHZ
512MB Ram
Nvidia Geforce 2 MX400Erre a gépre kéne feltolni egy Linuxot. Melyikkel lenne a leggyorsabb ? (Netezésre, Zenehallgatásra, film nézésre kéne)
-
RaZroX
addikt
A Clementine válik be a legjobban, de köszi mindenkinek a segítséget!

Van 1-2 progi ami kéne nekem, de Windows-osak. Photoshop CS5, Xfire, (World of Warcraft ez annyira nem fontos de jól jönne
)Még annyi, hogy felraktam a VGA drivert, mármint megtalálta és felrakta magának szóval most gyorsabb lett a KDE meg minden, de valahogy még mindig nem az igazi.. vannak csunya beakadások meg ilyesmi. Lehetséges, hogy nem jó driver van fent ? (Egy ATi Radeon HD 5450-em van)
-
RaZroX
addikt
Üdv. Kubuntu 11.04-et telepíteném de bootoláskor ezt írja: "EDD: Error 1000 reading sector 2146 No DEFAULT or UI configuration directive found!"
"Boot:" (és ide tudok írni)Ötlet ?
-
RaZroX
addikt
Hogyan tudok Pendrive-ról telepíteni ubuntut ? Még sosem csináltam.
-
RaZroX
addikt
Lap: Inted Pentium 4
CPU: Intel Pentium 4 2,5GHZ
VGA: NVIDIA GeForce 2 400 32MB
RAM: 512MB DDR
HDD: 40GBA kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy Ubuntu gyorsan menne rajta ? Csak netezésre, filmezésre és zenehallgatásra használom, de Win XP eléggé döcög rajta

Egy Ubnutu 10.10-en gondolkodom. -
RaZroX
addikt
11.04-et ma tettem fel, minden frissítés fent van + telepítés után a videókártya drivert is feltette. A problémám az, hogy mégis lassu a rendszer. Ahogy húzom az ablakokat az is látszik, hogy nem folyamatos hanem kicsit szaggat.. mintha kevés lenne az fps,
Konfig:
Intel E3300 2,5GHZ @ 3,6 GHZ
3GB DDR2
ATi Radeon HD4870 512MBÖtlet ?
-
RaZroX
addikt
Most ismerkedem a 11.04-es verzióval de még elég új nekem

Hol vannak itt a beállítások ?
Szerk.: Már megvan...
-
RaZroX
addikt
Ez a PlayOnLinux program ez mennyire működőképes ?
-
RaZroX
addikt
Na fent van az ubuntu 11.4
Egyenlőre nagyon tetszik, főleg ez a panel bal oldalt, de ezt nem lehet alulra tenni amúgy ?
Meg hol lehet bekapcsolni az effekteket ? Mert kicsit megváltozott a rendszert a 10.10-hez képest.
-
RaZroX
addikt
11.4-et telepíteném de partícionálásnál amikor beállítom az ext4et és telepíteném, kiírja hogy nincs gyökérpartíció. Hogy kell ezt megoldanom?
-
RaZroX
addikt
válasz
róland
üzenetére
programok: winrar, photoshop, sony vegas pro, camtasia studio, guitar pro, team wiever, hamachi
játékok: Call of Duty 4, Red Alert 3, Command and Conquer 3 Tiberium wars, Portal 2Per pillanat ezek érdekelnek.
Kettős telepítést semmi képen sem szeretnék, mert se helyem nincs rá, sem pedig türelmem a sok újra indításhoz.

-
RaZroX
addikt
Üdv! Per pillanat Windows-t használok, de nagyon utálom.
Nagyon tetszik a Linux, már próbálgattam és tényleg stabil, az egyetlen problémám, hogy a nekem szükséges windows-os programok és játékok nem futnak linuxon (legalább is egy részük) Tud valaki bármilyen biztos megoldást, hogy windows-os programok gyorsan fussanak linuxon ? (Ha a megoldás fizetős az sem probléma) -
RaZroX
addikt
# 34487 szoval semmi ötlet?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Felraktam egy Kubuntu 10.10-et, utánna felraktam a vga drivert (nvidia gts250) na innentől kezdve a betűméretek a rendszerben összementek olvashatatlanul kicsire... Valaki tudja a megoldást hogy normális legyen ?
-
RaZroX
addikt
Na közben a Linux leszedte magának a drivert szóval nincs gond

-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
Üdv! egy kis segítséget szeretnék kérni. Ubunti Linux 10.10-et szeretnék feltenni!
1-2 játék van amit szeretnék alatta futtatni (Red alert 3, Emipres) Szerintetek megéri feltennem ? nVidai GT220 1GB-om van. 3 giga ddr2 ram és egy 2 magos celeron 3 ghz-en -
RaZroX
addikt
Üdv!
Letöltöttem a WinRar-t linuxra, (rarlinux-3.9.3.tar.gz) és nemtudom hogyan kell feltelepíteni
Valaki tudna segíeni ?A másik pedig, hogy amikor elindul a Linux, akkor ugye lehet felhasználót választani... Annak a hátterét hogyan lehet megváltoztatni ?
Előre is köszi a segítséget...

-
RaZroX
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Nah ott tartok, hogy fent van a program, de ha valamit meg akarok vele nyitni akkor ezt adja be: The file '/home/razorx/Asztal/razorx/Letöltések/xfire_installer_43094.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied form an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit.
-
RaZroX
addikt
Hello! Kéne egy kis segítség a Wine programmal kapcsolatban! Fogalmam sincs hogyan áljak neki... valaki tudna segíteni, hogy mit honnan töltsek le, és hogy mit hogyan telepítsek ?
(Linux Ubuntu 10.04)
Előre is köszi!!
-
RaZroX
addikt
Hello!
Most váltottam át Linuxra, még újonc vagyok
egy kis segítség kéne..
Az Xfire nevű programot szeretném egy Linux Ubuntu 10.04-en használni. Valaki tudna segíteni, hogy hol találom ?A linux alap csevegőjéhez találtam Xfire PlugIn-t, de nem tud csatlakozni. Hálozati hibát ír...
Tehát ha van valaki aki tudna nekem segíteni, hogy működjön az Xfire nagyon örülnék

Előre is köszi!
Aktív témák
- Konteó topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Netflix
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Minden, ami Unreal Engine
- Windows 10
- Hobby rádiós topik
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Tudtok ajánlani témákat és ehez hasonlo cuccokat 10.04-hez ? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Abban kérnék segítséget, hogy letöltöttem az nvidia driver-t de nem tudom, hogy hogyan telepítsem