- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
Aktív témák
-
alkesz77
csendes tag
nem vagyok gyökér de már szétb.. az ideg ettől a géptől attól h én em értek ehez az sz@r ubuntuhoz akk így jártam azért jöttem ide h segítséget kérjek!
te tudsz segíteni vagy csak cseszegetsz? -
Mr. Primitív
csendes tag
sziasztok, az miért van, hogy ubuntu 11.04 nem képes megjegyezni a bill kiosztás beállítását, de a 10.04 meg igen?
-
válasz
rum-cajsz #37192 üzenetére
Nem hülyeség azért amit mondtál, csak az ubuntu-desktop telepítésével ugyanazt kapod, mintha csak simán a desktop telepítővel nyomattad volna fel sokkal rövidebb idő alatt a rendszert. Mert úgy pontosan ugyanazokat a csomagokat telepíted, nem lesz kisebb vagy kevésbé erőforrás-igényesebb a kapott rendszer. Ha azt kihagyod és csak simán a gdm-et telepíted a függőségeivel, na az már úgy egy jó alap lehet. Csak pár extra csomagot kell/lehet még utána felnyomatni, de azt már lehet grafikusan is.
(#37193) Noddy: Pl. DesktopNova.
-
Noddy
senior tag
Valaki tud ajánlani progit amivel gnome alatt lehet hátteret cserélgetni (script is jó, csak megbízható legyen)?
A szoftverközpontban található draper lefagyasztja a gépet (szerintem a mono miatt)... -
PuMbA
titán
-
válasz
rum-cajsz #37181 üzenetére
Ha feltelepíti az ubuntu-desktopot, ami egy metacsomag és magával ránt mindent, akkor sokkal jobban jár ha a sima desktop telepítőt használja egyből. Ugyanis a képből kicsomagolás sokkal előbb megvan, mint a csomagok egyenkénti telepítése, a végeredmény meg ugyanaz. De egyébként pedig érdemesebb akkor is már a minimal telepítőt használni, az egyből a legfrissebb csomagokat szedi le és azokat telepíti.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
alkesz77 #37175 üzenetére
Ha ragaszkodsz az ubuntuhoz, megpróbálhatod az "ubuntu server 32bit" telepítésével.
Először feltolod az ubi servert
Utána aktualizálod: sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
Végül felteszed a gnome-ot: sudo apt-get install ubuntu-desktop gdm
utána újraindítod, és a gnome-ban kiszeded a számodra szükségtelen alkalmazásokat (kiveszed az elindulását: administration-startup applications; vagy synapticban törlöd a progit)Elvileg ez a legkevésbé erőforrás igényes Ubi. Pontosabban a Gnome helyett tehetsz fel még kisebb igényű ablakkezelőt is (pl. lwm)
-
alkesz77
csendes tag
Csumi! újra megint énXD
kubuntu 10:10es elég lesz a föntebb leírt konfighoz?
p3 1000mhz 384ram 60gb hdd 128mb vga
flash palyer-rt meg divx player honnan szedjem le? -
RBJ
addikt
köszönöm a válaszokat.
-
aag
őstag
Nah-túl vagyok a Mint-en. Rengeteg problémába ütköztem. Vissza a kályhához: ubi10.10
-
RBJ
addikt
azét elég köcsög lépés az ms től , hogy más csevegők nem tudnak fullon menni az msn el. valaki tud valami megoldást rá. se az empathy, amsn, pidgin, kopete, nem hajlando működni. valaki valami alternatív megoldás?
-
törölt tag
válasz
ntomka #37161 üzenetére
Többé-kevésbé mégis. De tényleg nem teljes.
-
PuMbA
titán
válasz
sh4d0w #37157 üzenetére
Igen, az biztos, hogy kevesebb velük a gond. A legnagyobb probléma az új verziókkal, hogy nem tudhatod, hogy ami eddig működött az ott is működni fog-e majd rendesen. Az LTS-nél viszont legalább, ami működött az 3 évig biztos működni fog (el nem rontják a dolgokat)
A programokat meg lehet PPA-kból szedni. Ami még nem fér a fejembe, hogy a kerneleket is miért adják ki olyan sűrűn gyakorlatilag 0 teszteléssel (38-as kerneltől elég nagy power management bug van és még most sincs kijavítva). Az új hardverekhez való támogatást vissza lehet portolni. Nem lehet csodálkozni, hogy nem terjednek a desktop linuxok, így sose fognak.
-
Én nem állítom, hogy nincs és hibátlan, de a legkevesebb bajom mindig az LTS-ekkel (illetve a Linux Mintekkel) volt.
A rohamtempós fejlesztést én sem értem, talán sokkal több felhasználót lehetne megnyerni a stabil működéssel, mint az új készségek mielőbbi beépítésével - lásd Unity.
-
törölt tag
válasz
sh4d0w #37154 üzenetére
Nekem alapvetően nem volt eddig (túl sok vagy túl nagy) bajom, most is csak a Unity omlott, ami zavarna, ha nem használhatnék mást. De még lehet, így még várok.
Kicsit más:
csak nálam nem frissült a kernel, vagy az létezik, hogy 54 napja nincs hozzá javítás, mert hibátlan? Vagy az egyéb rebootot igénylő frissítések?54 napos uptime-om emiatt még nem volt.
A 10.04-ről is kicsit fostam frissíteni, de jobban féltem a 10.10-ről. Az előző hibátlan votl, utólag is minden, az utóbbival is csak ez van. Ez van. -
PuMbA
titán
válasz
sh4d0w #37154 üzenetére
Egy LTS-ben is vannak bugok és néha nem is kicsik
Attól függ, hogy az upstream verzió éppen milyen minőségű lett és milyen hardvered van. Az 5 éves Toshiba laptopomon a 10.04.2 LTS-sel nem lehet internetezni (ezt hogy tudják majd túlszárnyalni Ubuntuék....
), ha a WiFi engedélyezve van, mert tiszta bugos az ath5k modul meg még egy pár cucc (35-ös kernellel sem jó) és rendszerindítás közben is befagy néha a gép. 8.04.4 alatt ezzel szemben tökéletesen megy a WiFi és minden indítás esetén eljut az asztalig. Éppen a régi hardver jelentené azt, hogy egyre stabilabb lesz valami, de meglátszik, hogy nincs tesztelés. A legjobb, hogy a 11.04-ben a frissítéskezelőben, ha kiveszem a pipát pár frissítés elől akkor azokat is felteszi pedig nincs is függőség közöttük: ekkora alapvető hibák már
-
-
-
törölt tag
válasz
Kendek #37145 üzenetére
De hát ez az, én sem a Unity-t használom. Az alap Gnome-on nem mennek ezek. Pár hete volt egy Unity (június 9.)vagy Compiz (június 15.) frissítés, és valamelyik miatt.
unity --reset Unity-nél kellene, de inkább nem, a fenti oldalpaneles kép miatt. Ez volt az első jel. Ott sem unity --reset, sem unity --replace nem használt. De most a Gnome-on dobálnám az ablakokat, ami sh4d0w javaslatán kívül szintén nem megy.
gazából élhető, de fura.
És használok Synapse-ot, tehát tudok gyorsan indítani, csak az zavar, miért nem megy az, ami eddig igen.
Ha a következőkben nem javul, akkor egyszerűbbre váltok: lxde lesz, vagy ha ezzel nem lesz jó az Ubuntu, akkor más disztró. Ezt nem gondoltam volna az elmúlt 4 év alatt, de ez van. -
RBJ
addikt
valaki valami megbízható csevegő progit tud. az empathy nem igazán stabil. olyan kellene ami műszik rendesen a cam is.
vagy wine al működne az msn ? -
alkesz77
csendes tag
Kubuntu 10.10 jó ha feldobom egy p3 1000mhz kb 350mb ram 60gb vinyó és 64mb vga-s gépre?
driver-t fellehet tolni? -
válasz
#40553216 #37142 üzenetére
Talán még a kockaforgatás kellhet ahhoz, hogy áthúzással is tudj ténykedni. De nem tudom biztosan, Unityt használva most már nem kockázok, elvetettem. Most már ha a képernyő széléhez húzok egy ablakot, akkor átméretezné. Amúgy Ctrl+Alt+nyilak.
Az Alt+F2-es parancsbeírós dolognak kellene működnie Compizzal is, mert az megy akkor ha fut a GNOME panel. De esetleg ajánlani tudom helyette a gmrunt, csak a gyorsbillentyűknél be kell lőni akkor.
Egyébként ha gond van a Unityvel, akkor add ki a unity --reset parancsot, hátha megjavul. -
-
-
törölt tag
válasz
Kendek #37136 üzenetére
Értem én.
Bekapcsoltam a Compizt (compiz --replace), ccsm-ben amiket írtál. Az alkalmazásváltás ekkor van Compizzal együtt, de ez Compiz nélkül is volt.
Ezeken kívül mi kellhet még, hogy:
1. bekapcsolt Compiznál tudjak munkaasztalt váltani (Compiz nélkül tudok)
2. bekapcsolt Compiznál a munkaasztalok között áthúzással tudjak mozgatni ablakokat.
3. illetve a legegyszerűbb: a munkaasztalok között áthúzással tudjak mozgatni ablakokat Compiz nélkül.És nincs alt+f2
Utóbbi ezek szerint nem lehetséges, csak sh4d0w javasolta módon.
Megjegyezném, hogy nálam a Unity meghalt.
Lehet, van összefüggés, mert mikor a terminálból indítok metacity --replace-t, akkor unity-window-decoratort is indít. Másrészt a visszaadott shell után is kilépve a terminálból legyilkolja az ablakereteket, tehát lehal a metacity. Ez alt+f2-vel nincs.@floatr
Ez a 10.10? -
pocokxx
Közösségépítő
Lejárt a szerkesztés....
Xorg log:[ 1180.376] (II) RADEON(0): EDID vendor "LPL", prod id 58112
[ 1180.376] (II) RADEON(0): Printing DDC gathered Modelines:
[ 1180.376] (II) RADEON(0): Modeline "1280x800"x0.0 71.00 1280 1328 1360 1440 800 803 809 823 -hsync -vsync (49.3 kHz) -
pocokxx
Közösségépítő
A syslogban ez a "hiba", amikor összeomlik a compiz:
Jul 4 08:12:01 ****gépneve**** kernel: [ 292.650061] compiz[1514]: segfault at 14 ip 00a7f36c sp bfabc3f0 error 4 in libregex.so[a7b000+7000]
Jul 4 08:12:03 ****gépneve**** kernel: [ 294.342066] compiz[1921]: segfault at 14 ip 009af36c sp bf86feb0 error 4 in libregex.so[9ab000+7000] -
RBJ
addikt
Ennek van értelme ? [link]
-
törölt tag
válasz
Kendek #37127 üzenetére
Köszi, de nem műx. A compiz --replace bekapcsolja ugyan a compizt, viszont innentől nem tudom mozdítani az ablakokat, nem működik az alt+tab ablakváltó.
Metacity --replace-nél meg ugye helyreáll a no-compiz.
A Beállítások>Megjelenés cuccban nincs Compiz be-kikapcsolási fülem.@sh4d0w
Ez műksz, köszi, de érdekelne, hogyan tudom visszaszerezni az átdobós megoldást. -
-
And01
aktív tag
Sziasztok
Linuxot szeretnék telepíteni az asztali gépemre!
(konfigom fent van az adatlapomon)Melyik verziót ajánlanátok?
Illetve ami némi probléma (lehet buktató)
Hogy az alaplapomhoz nem találtam linux drivert,
csak windows kompatibiliset, a supportnak írtam de válasz még nem jött! -
-
törölt tag
Sziasztok!
Klasszikus Ubuntu (Gnome) felületen hol tudom azt beállítani, hogy ha át tudjak húzni egy ablakot másik virtuális asztalra? -
-
Vanir
veterán
Üdv! Sem a lubuntu, sem pedig a sima Ubuntu 11.04-es verziója nem működik nálam. A kubuntu illetve xubuntu hibátlanul megy, a Mint pedig produkál néha érdekes dolgokat.
A gnome nem bírhat esetleg valamit? Szeretnék áttérni Ubuntura vagy lubuntura, de így nem tudok. -
PuMbA
titán
válasz
WonderCSabo #37112 üzenetére
A régi ATI kártya + Linux halálos kombináció. Egy Intel X3100-es laptopon néztem nemrég, hogy kiválóan megy a flash Windows szintű gyorsasággal. Egy Intel GMA950-nel is sokkal gyorsabban hasít minden, mint az ATI X200-asommal pedig az enyém a gyorsabb. Az ATI open drivere a legszarabb az összes közül.
-
PuMbA
titán
válasz
WonderCSabo #37110 üzenetére
A Flash szaggat? Milyen lejátszóval nézted? A megjelenés beállításainál kikapcsoltad a vizuális effektusokat?
-
F34R
nagyúr
válasz
WonderCSabo #37106 üzenetére
lshw - parancsal próbálkoztál már ?
lehet elsiklottam felette de melyik ubit akartad felrakni ?
-
PuMbA
titán
válasz
WonderCSabo #37107 üzenetére
Mit jelent az, hogy nem írod működésre bírni? Nem megy a 3D?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #37106 üzenetére
Illetve a videókarihoz nincs tippetek?
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek #37104 üzenetére
szoftverközpöntban uninstalláltam az empaty t.
most felment de az a baj, hogy mikor meg akarom csinálni a fiokomat és elvileg lehet választani a fajtákbol nem ajánlja fel a msn es lehetőséget csak egy van pidgin.
valahogy teljesen le kellene szednem az ampathy t , hogy nyoma se maradjon és újra fullra feltenni. -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #37099 üzenetére
végül is sikerult amúgy is csak ezek az utvonalak is meg voltak adva amit leírtam. de műszik.
másik téma. ppa bol telepíteném az empaty mert leszedtem és azt irja synaptis ba, hogy törött a csomag. mit lehet kezdeni vele?
a törött csomag javítása opcio se csinál semmit.
mindig szívok ezekkel a csevegőprogramokkal. valami ajánlat ami webcam ot is kezel?
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest