Aktív témák
-
Xmodule
őstag
válasz
vizimi
üzenetére
Megnyitod GIMP -et. File->Létrehozás->Képernyőkép-> itt én arra szoktam menni, hogy Lefotózandó terület kijelölése-> Képkészítés gomb-> Kijelölöd a területet az egérrel->Ezután GIPM ben ott lesz a kép, ha akarod szerkeszted ha nem nem->Fájl->Mentés másként->Itt beállítod hova tegye alul file típust én JPG ben szoktam menteni. Ezzel kész. Utánna. Képfeltöltö-> itt megadod az utvonalat alul a mail cimet->megvárod míg feltölti van hogy sok idő!-> utánna legalul a közvetlen link ezt másolás-> itt PH!-n hozzászolásban link gomb majd beillesztés-> utánna vissza a képfeltöltös oldalra ott a kis képre jobb klikk majd kép cimének másolása->visszajösz PH! hozzászólás szerkesztőbe elvileg a "link" kéken lesz szóval kijelölve akkor nyomsz egy Kép gombot majd oda beilleszted a kis képnek a cimét. Igy betesz egy kis képet és ha ráklikkel valaki akkor nagyban megnyitja. Ennyi. Ha nem megy kérdezz. Ja a Kép gomb után beilleszted a kis kép címét utánna már annak nevet nem kell adni.
-
gyurman
tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Fent marad az ntfs3g. Én is így frissítettem a pulseaudiót. Jó lenne az is, csak az a baj, rosszul szól.
Skype webcam select
Srácok neketek megy a skypeben a webcam? Én kiválasztom, majd tesztelem, világít a kam és csak futó képet látok. Miért?
Tudtok erre jó angol cikket? Vagy jó magyar is. -
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Úgy tűnik, van néhány nem elérhető forrás a tárolóid között...
/etc/apt/sources.lst-be szerintem beírtál néhány plusz sort, amivel gondok vannak...
...legalábbis ntfs-3g.sitesweetsite.info jelenleg (vagy ideiglenesen vagy végleg) megszűnt, ill. nem elérető.A ...flomertens.keo.in... címen pedig a hivatkozott file nem található, tehát úgy tűnik, ez a cím sem jó már ilymódon...
Egyébként ha nem muszáj, jobb nem használni külső tárolókat, általában a disztribúció tartalmazza a legtöbb szükséges programot.
Szóval szerkeszd meg ezt a sources.lst filet és töröld belőle azokat a bejegyzéseket, amik nem kellenek. Hivatalos Ubuntu tárolót nem tudok mondani, de szerintem grafikus felületen is tudod szerkeszteni valahol és valószínű, felajánlja őket.
-
válasz
gyurman
üzenetére
Jaja, pont így nézett ki a xorg.conf -om.
Az nvidia-settings is fent volt, és annak is annyi lett az eredménye hogy sok volt neki a freki

A frekiket csak azért írtam be mert nem tudtam hogy jobban szereti automatán.
Sajnos csak jövő héten tudok vele foglalkozni mert addig kell a tesztwinyóm másra, meg egyébként sem leszek a gépem környékén, de meglátjuk mi lesz...@ubuntu + automount : Nekem 8.10 -es Kubuntu alatt frankón ment, látott mindent ami a gépben volt...
-
Xmodule
őstag
OMG ez meg mi? Operát használok. Megnyitom a picassa oldalt és egyből 50% os CPU terheslés. Augy operában 10 ablaknál is kb 1-2 % terhelés. De picassánál 50%??? Gép meg bekakil kb.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ngabor2
üzenetére
Pont most jártam hasonló módon.
Telepítettem a saját gépemre, full AMD konfig, X2 proc, HD4670. Telepítés rendben lezajlott, fglrx jelzett, engedélyeztem, minden frankó. Elindítottam a frissítést, leszedett 225 csomagot, telepít, kéri az újraindítást. Na onnan már csak a betöltő csík látszik, elkezd tökölni valamit a baterry settings vagy mi rész után, aztán bejön a választó menü, hogy low graf mód, vagy újrakalibrálás, mindnek perces várakozások, monitor kapcsolgatás, és sötét képernyő a vége.
Ránézésre túl nagy felbontást kapott a monitorom, mert olyan jellegű széteső képet csinált. (most kényszerből egy régi 1024*768-as crt-n vakulok)
Mit tudnék tenni?
-
VaZso
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Nekem is sokáig ugyanez volt, hogy XP alatt minden rendben, Linux alól pedig néhány helyen szinte soha nem működött (nagyon sok próbálkozásból egyszer-egyszer azért ment). A dhcp kliensváltás megoldotta.
(Amúgy fix IP-vel sem ment?)
Hosszútávon Gnome-ot soha nem használtam, így nem sokat tudok az alá írt segédeszközökről. Ha lesz rá időm, esetleg felteszek egy Ubuntut és megnézem onnan (nem ígérem, de talán...)
Nem tudom, esetleg melyik config fileban kéne keresni az alapértelmezett dhcp klienst.
Írj nyugodtan, remélem, sikerül megoldani.
sonar:
Én nem csináltam (Ubuntut sem nagyon telepítettem)
...de biztos kezeli... ha mást nem, swapon /dev/partíció megadása után.Nem tudom, a Grubnál mire kell ilyenkor vigyázni, hogy ne kelljen utólag szerkeszteni.
Azt gondolom, ha külön boot partíciód van, akkor semmi gondja nem lehet... kíváncsi lennék, ajánl-e fel valamit ilyen esetben a telepítő. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Csinált már vki olyant, hogy ubuntu desktop mellé felrakott egy server edition-t is?
Mert én szeretném feltenni, ilyenkor be lehet állítani, hogy ne csináljon külön swap particiót hanem a desktop verziót használja? Illetve Grub tudni fog róla hogy felkerült a gépre még egy os? -
Siriusb
veterán
Igen, máshol általában tudok csatlakozni, de volt már ellenkező példa is. Leginkább az gyötör, hogy Windows XP alatt nincs ilyen gond...
Emlékeim szerint próbáltam a fix ip-ét, de megnézem mégegyszer, és akkor elmentem a logot is.
A gnome network managerben én nem találok lehetőséget dhcpcd választására, mint a wicd-ben.
Köszönöm a segítőkészségedet, ha nem bánod, köv. héten jelentkezem, ha lesz mivel...
-
VaZso
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Bocs, ha már leírtad, de...
Más hálózaton működik rendesen a wlan-od?
Amikor ehhez a Belkin routerhez szeretnél csatlakozni, próbáld meg először fix IP-vel, hogy lássuk, úgy működik-e.
(Tehát állíts be egy IP-címet - amit másik gép nem használ -, valamint default gatewaynek és DNS szervernek pedig írd be a router IP címét.
Ha így sem megy, akkor mélyebben lesz a probléma...Egyébként pedig nézd meg a network managert, elvileg be tudod állítani rajta, hogy a dhcpcd-t használja. Nem tudom, mi történik akkor, ha a rendszer dhclientet akar használni és elindítod a másikat is...
log: a dmesg milyen üzeneteket ír ki, miután próbáltál csatlakozni
A régi üzeneteket egy darabig vissza tudod nézni a /var/messages fileokban (a régebbiek gzip-ben tömörítve vannak).
Nem tudom, a firmware hogy működik ennél a ralink kártyánál... a kártya eltárolje-e vagy minduntalan fel kell tölteni inicializáláskor...
Először próbáld meg a fentieket szerintem. -
Siriusb
veterán
Wifi kártyának hogy tudom megnézni a firmware verzióját? Hwinfo, lspci nem segített.
-
ngabor2
nagyúr
üdv
fel kellene tenni gey ubuntu 8.10-et egy olyan gépre, amiben ati 3850 videokártya van. a splash szcreen után kikapcsolja a monitort (out of range), és sehova tovább... a google nem sokban segített, egy helyen találtam olyat, hogy "biztonsági" graf módban kell telepíteni... de hogyan?

mod: úgy látszik, egy monitor-újrakalibrálás sokat segít, mert akkor látszik, hogy F4: módok

-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Felraktam az új Ubuntut, már nem tudom kipróbálni... Kicsit lomhábban mozog a gépen, de hát; valamiért valamit...
Gondolkodtam a Linux Mint-en (xfce), de nincs stabil verzió még belőle. Bár egy live cd-t meg lehetne kukkantani, különös tekintettel a csatolásokra. -
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Csak egyetlen hdd van a gépben.
Sok mindent javasoltatok (pl. utólagos kézi csatolás). Az Ntfs partíciót sikerült olvashatóvá / írhatóvá tenni, a Fat32-es csak olvashatóvá vált (akárhogy bütyköltem a jogosultságokat a "Felhasználó és csoportok" beállításain keresztül).
Azért bosszantó ez a dolog, mert az Ubuntu ilyen meglepetésekkel nem áll elő. (vagy legalábbis engem még nem örvendeztetett meg ilyesmivel...)A Xubuntu tényleg jó kis rendszer (volna) régebbi vasakra, kár, hogy ezt a hiányosságát még nem "orvosolták"... Szerinted tudnak egyáltalán erről a fejlesztők? (talán írni kéne nekik...)
-
Siriusb
veterán
Melyik logban?
eth0, lo, és ra0 interface-eket ad az ifconfig. ra0 a wireless ralink card, amin keresztül csatlakozni szeretnék, nem kábellel.
A hibaüzenetet valahol vissza tudom esetleg keresni? Vagy jövőhéten, amikor a routernél leszek, megpróbálom újra és pontosan leírok mindent (remélem lesz rá időm).
Találtam egy leírást, ahol firmware-t is frissítik a driver telepítése közben, meg fogom csinálni, hátha... (csak nehogy roszabb legyen a helyzet)
-
VaZso
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Milyen hibaüzenetet ír közben a logban?
dmesg mit ír?Biztos, hogy ra0, ami kell neked?
sudo ifconfig milyen interfészeket ír?Elvileg eth0 vagy eth1-nek kéne lennie szerintem. (Leginkább eth1)
Nekem is van wmaster0 az ifconfig szerint, de eth0-ként tudom kezelni a wlant.Ha wmaster0-ra kiadom, akkor ezt az üzenetet kapom:
"Error, wmaster0: interface is not Ethernet, FireWire, InfiniBand or Token Ring"Nem ilyesmit írt esetleg nálad?
-
Major Major
senior tag
válasz
pc-user
üzenetére
Kicsit utánanéztem a neten a "Xubuntu és a partíciók csatolása" témának. Sokan panaszkodtak, hogy nincs automount, nem csatolódnak a pendrive-ok, cd romok sem, stb... Ezt tapasztaltam én is.
Fura ez nekem, még nem találkoztam ilyen problémával a xubis gépen...
És azért nem is értem a dolgot, mert az automountért a HAL felel, az meg ugyanaz az ubuntuban meg a xubuntuban is (vagy tévedek?)eszembe jutott egy intrepid bug, hogy az fstabban vagy egy (hibás) sor /dev/sdc1-nek, tehát ha két vinyó van, és bedugsz egy pendrive-ot, vagy egy harmadik vinyót, akkor rosszul akarja felcsatolni, ergo nem működik. nem lehet, hogy ez a gond nálad?
-
Egorov
aktív tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Hmm nem erre gondoltam, hanem a pl az ablakok minimalizálása effekt. Vagy retardált vagyok
Úgy tudom te se használsz semmilyen effektet...nézd már meg, hogy neked is van e ilyen vagy csak az én képzeletem szüli.
Vagy ha nem találsz semmi ilyet, akkor felmászok hozzád a koliba és megmutatom
-
Kephamos
addikt
válasz
Egorov
üzenetére
Tapasztalatom szerintem akkor szokta, mikor valami erőforrás hiánya van. Nekem legtöbbször a Firefox szokta felzabálni a processzoridőt és RAM-ot. Legközelebb ilyet csinál, akkor nyiss egy konzolt. Írd be, hogy top és nézd meg mi az ami sokat eszik. Ha a Firefox az, akkor zárd be és nyisd meg újra.
-
gyurman
tag
háló, hát rossz helyen keresel.
A CRT-knél kellet buhizni az xorg.conf -ot. Szóval egy alap xorg.conf -ot használsz.Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSectionEz egy alap a CRT-hez, és az nvidia mindent beállít.
még kell hozzá a:
sudo apt-get install nvidia-settingsAkár azzal is tudsz generálozni xorg.conf -ot, de minek. Szóval ott beállítod a felbontást és mindent, majd a monitorod auto gombjával középre hozod. S ne akarj tőle nagy Hz-t mert az a CRT-k hez kellett. Ezek autómatán mennek jól. Vagy ha csavirgálod a Hz-ket akkor nem fog a végéig kiérni a kép.
Érted? -
Siriusb
veterán
Szia!
Megint próbálkoztam azzal a bizonyos routerrel. Sudo dhcpcd ra0 parancsot kiadva (ralink kártya) azt a választ kapom, hogy "err ra0" (vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem), aztán kioszt egy fals ip címet. Feltelepítettem újra wicd-ét, de bekavart, lefagyott tőle kétszer is a gép, úgyhogy gnome network manager vissza. Nyavalyás xp-ével semmi gond, de ki akar microsoftot használni?! Grrrrrrh -
válasz
gyurman
üzenetére
Na, ez egy LCD moncsi. Generálni mi tud Ubuntun? Mert a Süsün van SaX, az jól belőtte, de Ubin semmit nem tudok ami helyettem legyártaná a konfigot.
OK hogy másolva nem jó, de 1280*1024 csak úgy volt... A telepítéskor összepakolt x konfigjával csak 1024*76, aztán 1152*mittoménmennyi, meg 1367*valamennyi volt. Nvidia driver van, 177-es asszem, de sokat nem számított.
Arra gondoltam amúgy hogy amit itt kapok esetleg működő file-t azt jó esetben át tudom mókolni magamnak. Persze ha lenne generátorprogi az jobb lenne.
Egyébként Nvidia-m van...
-
pc-user
senior tag
válasz
üzenetére
Kösz szépen. Minthogy Ubuntus alapokra épül, megfordult a fejemben, hogy "tudhat magyarul".
Jó lenne már egy stabil xfce-s változat is belőle...Más:
Kicsit utánanéztem a neten a "Xubuntu és a partíciók csatolása" témának. Sokan panaszkodtak, hogy nincs automount, nem csatolódnak a pendrive-ok, cd romok sem, stb... Ezt tapasztaltam én is.Még arra lennék kíváncsi, hogy az xfce-s L Mint-nek vannak-e ilyen hiányosságai...
-
gyurman
tag
Skype webcam select
Srácok neketek megy a skypeben a webcam? Én kiválasztom, majd tesztelem, világít a kam és csak futó képet látok. Miért?
Tudtok erre jó angol cikket? Vagy jó magyar is. -
Xmodule
őstag
Érdemes Nvidia driverből ezt feltenni manuálisan-> nVidia Linux Display Driver 180.16 Beta:? vagy jó a mostani 177 es?
-
-
Egorov
aktív tag
Hello!
A vizuális effektek ki vannak kapcsolva, de amikor egy ablakot leteszek a tálcára, akkor ott van az a ronda fekete négyzet vagy nem is tudom minek nevezzem. Ki lehet kapcsolni valahogy ezt a ronda effektet?
-
Xmodule
őstag
válasz
kawaclipse
üzenetére
Utánna néztem azt mondják megy, de van vele gond szóval azt tanácsolják hogy linuxra inkább egy de erősebb kártyát.
-
dbius
veterán
válasz
kawaclipse
üzenetére
Ha a cd-t a shipit-ről rendelted, akkor rosszul csináltál valamit, mert mindent ki lehet választani. Szerk: kijavítom magam, tényleg nincs választási lehetőség, csak darabszámot lehet változtatni és indokolni a szükségességét.
De amennyiben nem választottál semmit, biztosan a 32 bites desktop cd-t fogod kapni. Szerk: ezt is megnéztem, ezt fogod kapni.
crossfire? nem tudom.
-
kawaclipse
tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy van egy elég izmos gépem, de tolnék bele mégegy GIGABYTE HD4850 512 GDDR4-et ha lekezeli az ubuntu. Tudtok erről valamit hogy megy e a crossfire?
Mégvalami. Ha rendeltem eredeti CD-t, és nem lehetett kiválasztani hogy 64 bites, akkor alapból milyet kapok?
-
Kephamos
addikt
válasz
dr_strange
üzenetére
Nem. Rámásol mindent, de szerintem "valós időben" teszi, mert viszonylag sokáig tart. Leválasztja, kiírja, hogy nyugodtan kihúzhatom a dugót, csak ha a kezembe veszem érzem, hogy pörög a lemez.
-
Kephamos
addikt
Vettem egy külső vinyót és miután lecsatolom továbbra is érződik, hogy pörgeti. Ez természetes jelenség vagy valahogy máshogy kell leválasztani. umount-al csináltam.
-
Xmodule
őstag
Na sikerült feltenni az Eternal -t csak arra nem jöttem rá hogy lehet kilépni a játékbol
majd ha valakinek van kedve játszani szoljon. -
Hello!
Ja jókor kérdeztem én is, kb. egy hétig nem fogok tudni foglalkozni ezzel, de azért kösz, kipróbálom majd.
Sajnos a telepített kubuntura hányomtam egy komplett x újratelepítést, aztán azóta bármilyen xorg.conf-al az fogad hogy "Out of Frequency"

Mindegy, erre való a tesztrendszer.
Köszi, majd sok nap múlva jelentkezek hogy mi lett.
(Ahogy nézem ebbe is bele kell túrni majd mert nekem Gf8600-am van és a monitorom se olyan mint a tiéd, bár a SuSe is Generic-nek kezeli.)
-
Nkboy
senior tag
-
Lacafi
tag
Hi.
Segítséget kérek.
Az asztal háttérképét szeretném automatikusan váltogatni a saját képeimmel.
Felraktam a wallpapoz progit, de nem nyílik meg.
Tud valaki másikat? Vagy ez miért nem használható?
-
Nkboy
senior tag
Szia!
Kubuntut használok, xorg.conf fájl olyan mint a Tied. Tudja a 1280×1024-es felbontást, effektek mennek. Tudom ajánlani a kdesu nvidia-settings használatát amivel betudod állítania megfelelő felbontást, és el is tudod menteni.
Valahogy így fog kinézni a xorg.conf fájlod:
Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "0"
EndSection
Section "Monitor"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "LG L1950SQ"
HorizSync 30.0 - 83.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
EndSection
Section "Device"
#Option "NoLogo" "True"
Driver "nvidia"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6500"
EndSection
Section "Screen"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "1280x1024_75 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection -
Hello!
Kérdeznék
Süsüről akarok KUbuntura váltani, és van pár dolog a tesztwinyómon ami nem akar működni.Van valakinek olyan xorg.conf -ja Kubuntuhoz amiben van 1280*1024 -es felbontás (60 vagy 70Hz monitoron) és mennek a KDE4 effektjei is?
Nekem valami rettenetes 1152xvalamiben akart indulni, 1024*768-ban működik rendesen, de a monitorom felbontása 1280*1024. A default xorg.conf meg így néz ki :
Section "Monitor"
EndSection
Section "Screen"
DefaultDepth 24
EndSectionSection "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSectionHa ebbe beírom a megfelelő dolgokat (megadom neki a módokat, modeline, stb.) akkor a monitor leakad hogy nem jó neki a freki... Ha a SuSE xorg.conf-ját teszem ennek a helyére, akkor ugyan 1280*1024-ben indul, de nincsenek asztali effektek ...

Ha valaki küldene egy működő xorg.conf -t, akkor abból hátha ki tudnám mazsolázni hogy mi kell ennek a dögnek...
Na bocs hogy ilyen hosszú lett

-
gyurman
tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
http://video.hirado.hu/videok/keszpenz/20080406/keszpenz_080406.wmv
videoprobléma: install the win32-codecs packagesajnos ezt a csomagot nem találom. Mi lehet a címe?
amúgy a médialejátszó azt írja ki, hogy MMSH protokolt igényel, ami nincs telepítve.
Az mi és hogy kerül föl? -
gyurman
tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Eddig azt hittem, hogy az ubi nem képes neten játékot elindítani.
De megoldódott.
Az MTU-m nagyon alacsony volt.
ifconfig 576-ot írt ki.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=972612
Azt 1500-ra állítottam, mert UPC netem van és úgy tudom ADSL-hez kell kisebb ugye?
S így mennek a hálózaton a játékok. Eddig a savage2 és a Tremolous -sal próbálkoztam.
Tudtok még más hálózati tweaket? -
vizimi
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Köszi

-
Major Major
senior tag
válasz
vizimi
üzenetére
Én is erről az egérről beszéltem. Bedugtam, ment, bár nem próbáltam meg az összes gombot, de a bal oldali egérgombtól balra levők pl. működtek (előre/hátra).
Ha már itt perifériákról beszéünk: tudtok olyan wireless keyboard/egér kombót, amihez két vevőegység tartozik, és az eszközön lehet kapcsolni, hogy épp melyiket szolgálja ki?
-
vizimi
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Ez nem a bluetooth egér!
http://www.papirdepo.hu/index.php?id=termekek&art_id=122206&erkezett=www.olcsobbat.hu.huValami ilyesmi csak fele ennyiért. kb 10000ft-ért kapom nagyker áron.
Nyugtass meg, hogy jó lesz
-
Jester01
veterán
válasz
gyurman
üzenetére
FlightGear Igaz, nem játék
hanem szimulátor -
Major Major
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Nem azért, hogy beszóljak, csak a biztonság kedvéért:
Ha nem ismered a jogosultságkezelést és az alap hálózati ismereteket, ne állj neki a céges hálót heggeszteni.
Amiket leírtál, XP alatt is működnek (gondolom prof), ubuntuval szintén.
Linuxnál a RAID vezérlővel lehetnel gondok. -
Major Major
senior tag
-
vizimi
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni a laptopomhoz Logitech mikro usb-s vezeték nélküli egeret.
Kérdésem az lenne, hogy ennek a telepítése installálása megoldható e?
Vajon tökéletesen működni fog e?Válaszokat előre is köszönöm
-
-
gyurman
tag
http://video.hirado.hu/videok/keszpenz/20080406/keszpenz_080406.wmv
Ezt mi játsza le?
-
gyurman
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy ki és mivel játszik ubuntu linux alatt, ami hálózatos?
-
dbius
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A synapticban van olyan lehetőség a frissítéskor, hogy csak a csomagfájlok letöltése. Tehát ha egy friss rendszert akarsz frissíteni, megtalálja a sok száz frissítést. Ne a frissítéskezelőt, hanem magát a synapticot indítsd el és azon keresztül kezdeményezd a frissítést. Akkor a felbukkanó ablakban lehet választani, hogy csak töltse le a csomagokat, de ne telepítse.
Hogy ezt miért írtam? Azért, mert ha egy nem korlátos netes gépen elindítod a live-cd-t, akkor az is megtalálja ugye az összes frissítést, neked, csak ki kell pipálni, hogy csak letöltés legyen, telepítés ne!
Az egyetlen probléma ezzel, hogy valószínűleg csinálnod kell egy nagyobb pendrive-ra egy live-cd-t, és arról eljátszani ezt, mivel ha közvetlenül a cd-ről indítod el live-cd módban, akkor nem hiszem hogy lesz elég hely, hogy letöltse az összes csomagot (mivel fizikailag nem hoz létre külön partíciót)
A letöltött csomagokat pedig elmented (/var/cache/apt könyvtárban lesznek), és a szülők gépén a frissen telepített gépre ugyanabba az útvonalba bemásolod őket, majd elindítod a synapticot hogy frissítse magát. Azonban mivel a csomagok már le lesznek töltve, így csak telepíteni fogja őket, nem szed le a netről mást, kivétel, ha időközben még további frissítések jelentek meg.
Ezt a módszert én még nem próbáltam, csak részben, akkor működött.
Hogy létezik-e eleve frissített build, azt sajnos nem tudom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ubuntuból elérhető valamerre olyan kiadás, mint pl. mikor felteszik torrent oldalakra a windows isokat, amikbe integrálták a frissítéseket? Mert lehet megérett nagyszülők P3-án egy újratelepítésre a sok vidkari driver telepítés miatt, de a giga korlátos adsl-nek nem tesz jót a rakás frissítés letöltése.
Korábban találtam ilyen napi build-et, de az már az intrepid utáni nevet viselte.
-
Hali!
Szeretném lecserélni a céges file szerver XPt Ubira, ezzel kapcsolatba lenne pár kérdésem. A gép úgy néz ki, h van 1 rendszer vinyója (most XP) és van benne 2 vinyó Raid 1 ben (NTFS). Ha kikapom belölle az XPs vinyót és dobok bele 1 újat Ubival van esély rá, h simán lássa a raid tömböt? A kliens gépek (XPk) gond nélkül el tudják majd érni az adatokat? Esetleg olyat tudok csinálni, h könyvtárakat jelszóval védjek? Vagy olyat, h ne lehessen törölni/mozgatni semmit csak jelszóval.
Csinálnak itt olyan érdekes dolgokat a kollegák, h csak nézek
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Jó neked. V3 kicsit más. Javához kell valami program de még win alol sem tudtam feltenni javát. Amugy netezéshez nem állítottál semmit?
Csak mert itt gondolom azért a teloban kéne valami profilt csinálni nem? Nekem nincs BT adapterem
De amugy én ugy értettem, hogy a telon akarok netezni. Mivel a gépen van net ezért átvinni telora kábelon keresztül. -
Xmodule
őstag
Tényleg szerintetek azt meg lehet valahogy oldani, hogy telom rajta a kábelon és úgy netezni?

Amugy V3 nál elég érdekes a java telepítés. Ubuntuban meg gondolom kizárt. Most googlezok egy ideje
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Istenem hallod... már itt szenvedtem a legújabb moto4lin forgatásával mivel nem vagyok valami profi az ilyesmibeb és synapticben meg csak a régi van fent. Tényleg kellet elé a sudo
Ez hihetetlen. Sosem gondoltam hogy menni fog. Amugy én is googleztam de ezt pont nem találtam meg amit linkeltél. THX! nagyon
-
Xmodule
őstag
Van nekem egy motorola V3 mas telefonom azt szeretném összekötni a géppel hogy a képeket amiket csinálok a telefonnal tudjam át tenni a gépre. Synapticban feltettem a drivert a p2k -t és a programot amivel lehet küldözgetni moto4lin. Viszont mikor connectre mennék ezt irja:

-
VaZso
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Köszi szépen, tényleg itt is foglalkozik a kérdéssel.
Érdekes viszont, hogy míg Debianon (és gondolom Ubuntun) ilyen a file tartalma, addig Mandriván az ide vonatkozó rész:
if [ "$UID" -ge 500 ] && ! echo ${PATH} |grep -q /usr/games ; then
PATH=$PATH:/usr/games
fiEzekszerint ez már így disztrospecifikus dolog lesz.

(Mandriva sysconfig könyvtárát is próbáltam végignézni, egyelőre még nem találtam semmit.)Köszönöm a segítséget, jó lesz ezeket a helyeket megjegyezni.
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, hogy jó lett.

hanem szimulátor