Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A synapticban van olyan lehetőség a frissítéskor, hogy csak a csomagfájlok letöltése. Tehát ha egy friss rendszert akarsz frissíteni, megtalálja a sok száz frissítést. Ne a frissítéskezelőt, hanem magát a synapticot indítsd el és azon keresztül kezdeményezd a frissítést. Akkor a felbukkanó ablakban lehet választani, hogy csak töltse le a csomagokat, de ne telepítse.
Hogy ezt miért írtam? Azért, mert ha egy nem korlátos netes gépen elindítod a live-cd-t, akkor az is megtalálja ugye az összes frissítést, neked, csak ki kell pipálni, hogy csak letöltés legyen, telepítés ne!
Az egyetlen probléma ezzel, hogy valószínűleg csinálnod kell egy nagyobb pendrive-ra egy live-cd-t, és arról eljátszani ezt, mivel ha közvetlenül a cd-ről indítod el live-cd módban, akkor nem hiszem hogy lesz elég hely, hogy letöltse az összes csomagot (mivel fizikailag nem hoz létre külön partíciót)
A letöltött csomagokat pedig elmented (/var/cache/apt könyvtárban lesznek), és a szülők gépén a frissen telepített gépre ugyanabba az útvonalba bemásolod őket, majd elindítod a synapticot hogy frissítse magát. Azonban mivel a csomagok már le lesznek töltve, így csak telepíteni fogja őket, nem szed le a netről mást, kivétel, ha időközben még további frissítések jelentek meg.
Ezt a módszert én még nem próbáltam, csak részben, akkor működött.
Hogy létezik-e eleve frissített build, azt sajnos nem tudom.
Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bittorrent topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 03.05
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest