- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
pc-user #10498 üzenetére
Ez valóban egy régebbi típusú kártya, ami bttv-t használ.
Valószínűleg azért nem talál jelet, mert nem a /dev/video0 nevű eszközként lett felismerve (alapértelmezésben ezen a néven keresi a tunert a program).
próbáld meg az alábbi paranccsal indítani a tvtime-ot:
tvtime --device=/dev/video1
ezt akár próbálhatod tovább is, video2,3 is akár de följebb már valószínűleg nem érdemes menned.
-
dbius
veterán
válasz
Feketelyuk #10497 üzenetére
Jaj, valamit elrontottál:
Te futtatni akartad a program telepítőcsomagját, amit letöltöttél. De azt már megtetted, amikor feltelepítetted a programot
Szóval menüből kiválasztva indíts el egy terminált, majd a felbukkanó ablakba csak annyit írj, amit az előbb írtam, azaz mercury
Egyébként miért pont ezt a programot választottad azonnali üzenetküldés használatához? Van pár alapból, amit a csomagkezelővel is fel tudsz telepíteni és működik is hibátlanul
-
pc-user
senior tag
Gondolom, csak a vonatkozó részek lényegesek, vagy mégsem?
01:00.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 11)
Subsystem: LeadTek Research Inc. Device 6609
Flags: bus master, medium devsel, latency 132, IRQ 11
Memory at f4100000 (32-bit, prefetchable) [size=4K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: bttv
Kernel modules: bttv01:00.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11)
Subsystem: LeadTek Research Inc. Device 6609
Flags: medium devsel, IRQ 11
Memory at f4101000 (32-bit, prefetchable) [size=4K]
Capabilities: <access denied>A Tv Time egyébként közli, hogy nincs jel...
-
dbius
veterán
válasz
Feketelyuk #10494 üzenetére
Indítsd el parancssorból, akkor látod is, hogy mi a baja, miért nem indul!
mercury
paranccsal indíthatod terminálból.
-
Feketelyuk
tag
Még egy kis segítséget kérek.
Felinstalláltam a mercury-messenger-1.9.deb programot
ami meg is jelent az internet felsorolásánál, de rákattintva
meg se moccan!
Mi lehet az oka?
Köszi! -
dbius
veterán
-
pc-user
senior tag
Érdeklődnék, hogy Ubuntu rendszeren használ-e valaki Winfast tuner kártyát? Nekem eddig nem sikerült belőnöm...Esetleg tud-e valaki a témával foglalkozó helyet ajánlani?
Előre is köszi. -
bbazsy
őstag
válasz
DocHoliday #10484 üzenetére
megtaláltam ezt a módszert már, de ott nem írták a sysnumlines átírását!
szóval köszi, így megy
-
-
aki33
csendes tag
Furcsa problémám van. Kubuntu hardyt használok és tegnap készitettem forrásból deb csomagot a legújabb amarok és digikam programokból (mivel nincs a repoban csak eggyel régebbi), checkinstall segítségével, jó lett fel is települ szépen de utánna egyből jelentkezik a frissitéskezelő hogy vissza akarja tenni a régebbi verziót a programokból mert az szerinte újabb. Más programokkal nem volt ilyen probléma pl: a ktorrent simán települ forrásból vagy a kreált deb fájlból a legfrisebb verzió azért nem nyavajog. Valakinek van ötlete mi a gond?
-
GD
őstag
válasz
Feketelyuk #10476 üzenetére
mount azaz fel kell "csatolni" a partíciót
keress rá a szóra vagy próbáld meg a "man mount" parancsot
példa: mount -t ext3 /dev/sda1 /media/disk1 -
Feketelyuk
tag
Naa, sikerült a "Krusader"t felinstallálni!
De hogyan jelenítem meg a meghajtókat/könyvtárakat/fájlokat?
Kiírja, hogy: unable to mount location -
GD
őstag
válasz
Feketelyuk #10471 üzenetére
nem kell semmit "biflázni" az a magolás szinonímája .-)
elég ha tudod használni a keresőt.. -
Vladi
nagyúr
válasz
Feketelyuk #10471 üzenetére
-
Feketelyuk
tag
válasz
Major Major #10469 üzenetére
Igaza van floatrnak és Vladinak, hogy mielőtt egy új
oprendszert feltelepítek, "némi jártasságot" szerezzek a kezeléséhez.
Nem nyerő ha a PH-s fórumtagok "szájbarágósan" itt és most
magyarázzanak el mindent.
Mielőtt kérdeznék előtte bebiflázon az idevonatkozó irodalmat... -
floatr
veterán
válasz
Feketelyuk #10468 üzenetére
nyiss egy terminált/konzolt, és gépeld be "mucommander"
-
Major Major
senior tag
válasz
Feketelyuk #10468 üzenetére
usr/share/mucommander/mucommander.jar
megvan? -
Feketelyuk
tag
válasz
Major Major #10464 üzenetére
Valóban az asztalra került, installáltam is de ott maradt az install program
és nem tudom eltüntetni.
A menűben sem találom... -
Feketelyuk
tag
Köszi a válaszokat és a tanácsokat.
Valóban, "zéró" tudással bírok a LINUXal kapcsolatban.
Ha valamit esetleg elrontanék, -majd ujrakezdem (időm rengeteg) -
Vladi
nagyúr
válasz
Feketelyuk #10461 üzenetére
Fentebb linklet programok telepítése leírás alapos átolvasását javaslom.
-
floatr
veterán
válasz
Feketelyuk #10463 üzenetére
Hát annyit tudok tanácsolni h szívd fel magad egy kis olvasnivalóval a kapott oldalakról, mert nem bántásképpen mondom, de zéró tudással nekivágni elég merész
-
Major Major
senior tag
válasz
Feketelyuk #10463 üzenetére
itt letöltöd a debian package-t (v0.8.3), ha firefoxot használsz akkor valószínűleg az asztalra fog kerülni, majd kétszer ráklikkelsz, és elindítod a telepítést. telepítés után egy kijelenkezés-bejelentkezés után be fog kerülni a menübe is
-
floatr
veterán
válasz
Feketelyuk #10460 üzenetére
Szerintem nem ragaszkodj a windózos letöltöm-oszt-telepítem módszerhez
Itt egy picit másképp működnek a dolgok; használd a synaptic-ot, vagy az "add/remove..." menüpontot. Sokkal egyszerűbb
szerk.: kipróbáltam ezt a mucommandert, na
Tegyük fel h ubuntu-hoz a debian csomagot (.deb) töltötted le, és gdebi-vel, vagy dpkg-vel telepítetted. Nekem nem mászott fel a menübe sehová, konzolból kellett "mucommander"-el indítani. Egyébként Java-s proginak tűnik, ami nem biztos h optimális -
floatr
veterán
válasz
Feketelyuk #10458 üzenetére
Ja, neeem
A mucommanderre gondoltam hogy hogyan... -
Feketelyuk
tag
válasz
floatr #10456 üzenetére
Hát először CD-re írtam de mivel onnan nem volt hajlandó elindulni, rögtön
nekikezdett ujra letölteni a NETről.
Közben morogtam magamban mert olyan lassú volt a letöltés, hogy kb. több mint két órát vett igénybe.
Azután már simán ment az installálás.
Minden ötletet és javaslatot köszönettel fogadok (mint absolut "mazsola"). -
FefeeX
veterán
A következő problémám akadt:
Telepítettem a 8.10-es Kubuntut, illetve már a liveCD indításnál is jelentkezett a probléma. A betűk olyan kicsik voltak, hogy nem lehetett őket látni, csak odagondolni hogy mi micsoda. Nagy nehezen megtaláltam a beállításokban, hogy hol lehet átállítani a betűméretet, így átállítottam 96-ra, így már olvasható volt, azonban csak az ablakokon belül állította át a betűket, a menükben, ablakok feliratában, stb még mindig apró betűk vannak, reméltem hogy telepítés után máshogy lesz de sajnos úgy maradt...Erre milyen megoldást javasoltok?
Egyéb:
- a Logitech DiNovo Laser garnitúrámat nem igazán szeretné kezelni egyik Ubuntu sem, illetve, akkor megy csak a billentyűzet és az egér is, hogy ha indulás után a BT adóvevőt lehúzom és újra rátolom. (Dos alatt ilyen nincs, ott mindig megy...)
- a telepítés után a jobb alsó sarokban megjelent egy VGA kártya szerű ikon, eszközillesztő frissítés volt vagy hasonló, de miután rámentem, feldobott egy ablakot hogy adjam meg a jelszót, azonban innentől csak az egér mozgott, kattintani semmire nem lehetett (se menü se háttérben más), és írni sem lehetett a billentyűzettel... -
floatr
veterán
válasz
Feketelyuk #10453 üzenetére
Hogyan töltötted le? Hogyan installáltad?
Egyébként alkalmazásokat ún. repository-kból lehet legegyszerűbben telepíteni a Synaptic-al (System/Administration menü), v az "Add/Remove..."-al.
Nekem jelenleg 3 file manager található a telepíthetők közt: gnome commander, krusader, és a bsc; valamelyiket kijelölöd, aztán települ is az Applications/Accessories menübe (bots, angolt telepítettem)Egyébként a beépített file manager a nautilus, legegyszerűbben úgy érhető el, hogy a Places menüben ráböksz a felső szekcióban valamire, és egy win intéző-szerű felületet kapsz.
Kezdetnek én azt javasolnám h nézz be az ubuntu guide-ra, ami jelenleg a 8.04-esre vonatkozó alapokosságokat dobja fel (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Hardy), de vannak egyéb változatai is pl
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Intrepid -- a 8.10-hez
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy -- a 7.10-hez
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntueisty -- a 7.04-hez
stb...Általában hasonló dolgokkal foglalkozik mindegyik, bár úgy látom h az újabbak egyre elnagyoltabban írnak le megoldásokat, szóval érdemes néha visszalapozni a régebbi verziókra vonatkozó irományokat, ha értelmezési problémák vannak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Feketelyuk #10453 üzenetére
Hali!
ubuntuhoz, ezen belül a programok telepítése. Pl: gnome-commander vagy mc.
-
Feketelyuk
tag
Üdv.,
most először tettem fel Linuxot a gépre. (UBUNTU 8.10 ver.)
Teljesen kezdőként letöltöttem egy "MUcommandert" de nem tudom hová tette és
hogyan kell elindítani?
Van esetleg beépített filekezelő?
Egyedül a NETre sikerült elsőként a feljelentkezés!
Sokfajta irodalom létezik, de kezdőként melyiket tanulmányozzam?
Köszi a választ. -
-
Sir Pocok
őstag
Kijött a Magyar OOO 3.0:
"Ez alkalommal linuxos build nem készült. Mivel szinte minden Linux-disztribúció az ooo-build rendszerre alapozza saját OpenOffice.org-csomagját, fejlesztéseink és javításaink előbb-utóbb automatikusan bekerülnek ezekbe a disztribúciókba."
Ubuntu-ra mikor válhat letölthetővé?
-
zoltanz
nagyúr
Nagyon szépen vesz föl a Rythmbox -on keresztűl online rádióadásokat, a minősége is tökéletes. Éjszaka rá szoktam állítani egy adóra aztán vesz fel hibátlanul órákon keresztűl.
Az Abiword szövegszerkesztőhöz Linux -os helyesírásellenőrzőt honnan lehet letölteni? -
válasz
escape #10431 üzenetére
Bootolható telepítőlemezeket nem a legnagyobb sebességgel szokás írni, hanem az elérhető legkisebbel. Mivel mindig ugyanott akad el a telepítés, valószínűleg - és a CRC ellenőrzés ellenére - nem frankó az a lemez. Írd ki újra, lassan, max. 4x-es sebességgel és valószínűleg jó lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
kill paranccsal kilőttem, pkg0-ás fájlt telepítettem, csinált magának egy kernel modult, majd mikor végzett, újraindítottam a gdm-et, meg a gépet. Most semmilyen driver nincs a glxinfo szerint, meg a 3D-s progik szerint sem.
Az alkalmazások menüben van egy nvidia X server, de ennyi az össz.Mire van a pkg1-es driver fájl? - azt mondja, ha telepítem, uninstallálja a mostani drivert.
-
Kephamos
addikt
A koliban folyamatosan besza@rik a net és nincs is, amíg újra nem indítom. Mi lehet a probléma és/vagy hogyan tudom kideríteni?
-
dbius
veterán
válasz
CPT.Pirk #10435 üzenetére
akkor csináld úgy, hogy először válts át a bejelentkezett felületről CTRL+ALT+F1-el mélyterminálba, jelentkezz be userként, majd ezt követően próbáld meg a sudo gdm stop-ot kiadni.
ezt követően pedig mehet a .run fájl futtatása.
ha így sem állna le az X, akkor egy kicsit brutálisabb megoldás lehet az X kilövésére az alábbi:
lsof -c gdm
Ezzel megtudjuk, hogy milyen PID sorszám alatt fut a gdm, a második oszlopban szereplő szám az.
Ezt követően kilőjük ezt a taskot, vagy taskokat:
sudo kill kilövendő PID sorszám
ezt követően már nem lesz X és megint megpróbálhatod a .run futtatását.
-
csibor
addikt
Nem enged a terminálba a jelszót beirni,egyébként tudok írni
Unrart szeretnék telepíteni.MSI 670X a gép.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A sudo gdm stop egyszeri beírására megmondja, hogy gdm már fut, folyamat leállítva. Második próbálkozásra nincs visszatérési érték, aztán pár mp. után lekapcsol a monitor, bejön egy kék ablak, hogy a gdm megpróbál kapcsolódni a kijelzőhöz, ott van igen, meg nem lehetőség, továbbmenni csak az igennel lehet, akkor betölti a teljes ubuntu felületet, de szerintem újra, mert a firefox rinyál, hogy már fut egy példányban.
Szerk: ebben a kék ablakos állapotban kijutottam a consolba, ctrl+alt+F1-el, de ott is csak annyit értem el, hogy kapcsoljam ki az x szervert.
-
pc-user
senior tag
Szervusztok!
A 8.10 - es verzióban az archívumkezelő nem tud mit kezdeni a "rar" csomagokkal (nekem), viszont a korábbi, 8.04 -es verzióval nem volt ilyen gondom.
Tapasztalta már más is ugyanezt? -
escape
aktív tag
Hali mindenki...
Sokat próbáltam megoldani a problémámat, de nem igazán sikerült, ahogy az lentebb le is van irva.
Magyar közösség oldalán is feltettem a kérdést, de nem kaptam érdemleges választ.Tehát a problémám a következő:
Hardy-t használtam október 31-ig.
Megjelent előző nap az Intrepid, gondoltam felteszem.
Mindent kiírtam dvd-re, lementettem a másik vinyóra.
Kiírtam az ubuntu-8.10-desktop-i386.iso nevű képfájlt CD-re maximális sebességgel.
Eddig semmi gond nem volt az így kiírt lemezekkel.
Betettem, telepítésre mentem, szuperül megcsináltam mindent ahogy szoktam(kézi particionálás), elkezdődött a telepítés, 32%-nál kaptam az alábbi hibaüzenetet.
[Hibaüzenet]Visszaraktam a Hardy-t (Lemez teljes felhasználása), kiírtam dvd-re ismét 8X-os sebeséggel, eredmény ugyanaz.
Megpróbáltam visszatenni megint a Hardy-t kézi particionálással, már az sem ment.
Betettem megint a frissen másik meghajtóban írt cd-t, teljes lemez felhasználása lehetőséggel is 32%-nál hibaüzenet.
Pár órával később megint visszatettem a Hardy-t(teljes lemez felhasználással), mondom akkor distupgrade-el hátha jó lesz.Frissítés szépen lejött, fel is települt, működött is a rendszer, de csinált bosszantó hülyeségeket. (Mappákat nem nautilus-szal nyitotta meg, hanem pl. totemmel.)
Megint visszatettem a Hardy-t, azóta ezt használom ismét, egyelőre semmi baja, de szeretném azért használni az Intrepidet, viszont így nem fog menni sajna.Kicsit hosszúra sikeredett elnézést érte, de bosszant a dolog.
Bármilyen ötlet jól jön. -
Én is kipróbáltma a live verziót, de ott elakadtam hogy nem mutatja a wifi hálómat. Mindenféle hálót mutat, csak amire csatlakozni szeretnék azt nem mutatja. SSID publikálva, egy macbook OSX-el, és egy Vista-s fs AmiloPro simán látja és csatlakozik. Arra se jöttem rá hogyan lehet ezt a listát frissíteni. Mármint az elérhető wifi hálózatok listáját.
-
dbius
veterán
válasz
CPT.Pirk #10423 üzenetére
Valami nem az igazi.
a gedit egy szövegszerkesztő, miért azzal nyitod meg a .run fájlt?
Annyit kell tenned, hogy futtathatóvá tenni a letöltött .run fájlt, majd simán futtatni!
Futtathatóvá így tudod tenni:
chmod +x és ide írod a .run fájl nevét, ne felejtsd el használni a TAB bill-t a gépeléskor, megkönnyíti a dolgot
Ezt követően pedig futtatod, szintén konzolból:
./fájl neve.run
lehet hogy kell hozzá rendszergazdai jogosultság is, ha igen, akkor sudo ./fájl neve.run
-
csibor
addikt
Nem teljes a 8.10 Magyar nyelv támogatása,hogyan kell letölteni a szügséges nyelvi támogatást?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megpróbáltam, de Ubi 8.10 ezt írja i mindkét run fájlra:
"A gedit nem volt képes megállapítani a karakterkódolást.
Ellenőrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbált megnyitni.
Válasszon egy karakterkódolást a menüből és próbálja meg újra."Két kódolást lehet választani, de egyik sem jó. Meg hozzá lehet adni még kódolást, de van kismillió...
-
válasz
qwertly #10420 üzenetére
Tipp: próbáld meg belekalapálni az intel által készített videodrivert - ha van ilyen.
Program kilövése:
ps -ef | grep -i <program nevéből egy részlet, ami egyértelműen azonosítja azt>
- erre kapsz egy processzlistát, jó esetben csak egy sor, aminek az elején van egy szám - ez a process ID, majd
kill <processID>
Cserepartíció pedig lehet azonos.
-
qwertly
addikt
Sziasztok feltettem az ubuntu 8.10 de a dvd lejátszással nem boldogulok bolti dvd nem játssza le se a vlc és az smplayer sem.Általában elakadnak lejátszás közben vagy a menüt hagyják ki.Mondjuk a menü nem is érdekelne de az igen,hogy a dvd elejétől kezdje és menjen végig de a vlc tudok menüt kezelni de amikor a lejátszása bökök akkor kiakad és a képernyő fekete lesz az smplayer pedig el sem indul.Egy noti lenne intel3100 videochipel.Még egy pár kérdés ammi linux ismerkedése közben jött elő
Ha kifagy a program akkor mivel tudom kilőni mint a windos alatt,izomból miképpen tudnám vista partíciót csatolni,és ha felteszek egy suse11 annak lehet a csere partíciója az ubuntu csere partíciója?
-
Vladi
nagyúr
válasz
christprhrdv #10414 üzenetére
Memóriánál és hdd-nél szoktak előjönni kompatibilitási problémák a atomoknál. Van itt atomos topik, ott is kérdezősködhetsz.
A villogó kurzor mi után jelentkezik? Esetleg kiveheted a quite és splash opciókat a grubból, akkor lehet többet árul el.
-
rebel56
tag
Üdv!
Tegnap felraktam az Ubuntu 8.10-et. Kábelnetem van, alig akart működni, végre jó. Közben kiderült, hogy valaki a közelben vezeték nélkül "szolgáltat", 470 kB/-sel tudtam tölteni azon a kapcsolaton keresztül. Szólnék neki, hogy érdemes lenne beállítani a routerét.
Hogy tudom megjeleníteni az elérhető vezeték nélküli hálózatok adatait? -
válasz
christprhrdv #10414 üzenetére
Az, hogy a Windows megy, nem jelent semmit. Nekem volt rossz memóriamodulom, amivel simán ment a Windows, csak lassú volt. Memtest kidobta, hogy hibás a modul...
A boot után villogó kurzor meg talán xorg hiba lehet.
-
alansmithee
tag
Hello mindenkinek!
nos a helyzet az hogy én amolyan kamu linuxos vagyok :S
kUHU linuxal sokáig szözöltem végül ráhagytam.. aztán pár hónap kihagyás után kipróbáltam az ubuntut... már a 8.04-es verzio volt divatban szal azt raktam fel... csak ámuldoztam hogy hello ati x200-as videokártyával megy a compiz és de jó lesz ez nekem! nah örömöm elszállt mikor filmet akartam nézni és az nem ment! találtam millio egy megoldást, verziot hogy miként lehet ezt kiküszöbölni de mindnek volt valami kis hátulütője szóval nem bajlódtam velük... vagy tökéletesen menjen vagy sehogy... nameg ugye a játékok.. bevallom wine-el egyszeer próbálkoztam és csúfos újraindítás lett a vége szóval azt is ráhagytam.. kérdés: van e EGYSZERŰ megoldás ara hogy szépen menjen a compiz és tudjak filmet nézni és játszani is??? ( Live For Speed; Counter Source.. ) vagy ha nincs akkor milyen videó kártyát vegyek??? én az Asus EN8400GS HTP, HDTV, 256M PCIe-ra gondoltam... az úgy árban teccene.... ezzel megy már minden mint a karikacsapás vagy sok a baj?
előrre is köszönöm!! legjobban annak örülnék ha e-mail -ben a gedegoga@gmail.com címre küldenétek nekem a tanácsokat! még egyszer előre is köszönöm!!!!!
-
christprhrdv
tag
válasz
ngabor2 #10413 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tudom, h a "hibát ír ki" az semmit nem mond, csak nem foglalkoztam vele, mert már a 32bitben maradtam... Én ahol tudok 64bitest használok, mert gyorsabb! Persze itt majdnem mind1, hiszen router-ke lesz szegényből, de 32bites progit futtatni olyan, mint gyorsulási versenyen félig nyomni a gázt...
Persze tom, h a progik, amiket felrakok úgyis 32bitesek.
Megnézem a memtest-et jó ötlet, bár vindózékkal semmi gondja nincs, valamint ha elindul, akkor már jó (leglábbis most, mert újratettem mindent)...
Bár azt tényleg nem értem, h most (32bitesnél) semmi hibaüzenet, csak boot után villogó kurzor és nem megy tovább... 2 reset, aztán megy minden! Nem lehet atom proci-támogatással valami? Bár én problémát nem olvastam vele kapcs...
Szóval tetszik na! Okos ez az ubuntu!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
christprhrdv #10411 üzenetére
1: memtest86+ néhány cikluson át, ha nem hibázik, akkor a mem oké.
2: mi az a hibaüzenet? ha hosszú, egy fénykép, és töltsd fel. az, hogy "hibát ír ki", semmit nem jelent.
3: mi az az ok, ami miatt mindenképp a 64-bites verziót kell feltenni, a 32-es nem jó? nekem is 64-bitet is tudó procijaim vannak, mégis mindenhol a 32-bitest használom.amúgy a desktop változatra ugyan úgy fel lehet tenni a szerver cuccokat, mint a szerver változatra a graf felületet.
-
válasz
christprhrdv #10411 üzenetére
1. Lehet.
Másik 1. a 64 bites változatokkal vannak problémák, javasolt inkább a 32 bites használata. Ha felraktad, próbáld újra az alaplapi hálóvezérlőt. -
christprhrdv
tag
Kedves Linux rajongók!
Nem akarom a tüzet csak megérteni!
Mivel sokan magasztalják, ezért egy kis atom-os gépre telepítettem az Ubuntu-t..
1.) Lehet-e a server változathoz is grafikus felhasználói felületet telepíteni?
Mert gépet építenék, ami szerver (osztja a netet, dhcp-vel címeket, ftp.. stb.),de ha csak egy gyors keresésig kellene a net, akkor ne kelljen bekapcsolni más gépet
(ezt azért kérdem, mert 64bites szerver változattal nem volt gondom, csak ahhoz érteni kellene)Azt azért sejtettem, h "nem szerver" változatra lehet telepíteni a szerver progikat, emellett döntöttem hát...
(Így van grafikus felület, és szerver(ek) is!)Itt kezdődtek a problémák!
1.) Mivel 64bites a proci, gondoltam felteszem a 64bites változatot. Egész képernyős hibaüzenet után kétszer resetelve feltelepült. De minden restart után 1szer v. 2szer resetelni kell a hibaüzenet miatt... Utána, mintha mi sem történne elindul az OS. (A win, ha lefagy indításkor, akkor legalább mindig lefagy
)
2.) Szintén a 64bites rendszerrel van még egy gond! Az alaplapi hálókártyával nincs net! PCI-ossal megy. Mindkettőnél jók a beállítások, amúgyis alapból mennie kéne.
(Itt gondoltam azt, h nem szereti az Atom procit, v vmelyik hardver-t...)
Feltettem hát a 32bites változatot.
Itt megy minden. Az alaplapi hálókártya egyből látja a netet, a telepítés is ment, DE!Még mindig előfordul, h indításnál a folyamat leáll, csak most már hibaüzenet nélkül.
1-2 napi használat után:
- rendszerfigyelő lefagy
- mozilla fagyogat
- néha terminál ablak is lehalHahó, hol itt a stabilitás??
A fagyott progikat pedig nem lehet kilőni (hiába klikkelek)!Vista-nál már nem látok egész oldalas hibaüzenetet, sem kék halált, sem lefagyásnincs!
De ha lenne, ott legalább ki lehet lőni a progikat...Persze én nem értek a Linux-hoz, lehet én vagyok láma, és fogok is próbálkozni, ha segítetek megköszönöm! Egyébként akkor is: TETSZIK A LINUX világa!!
(bocs a hosszú írásért)
-
Kephamos
addikt
Nem teljesen ertelek. akkor most mit is csinaljak egesz pontosan?
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sda6
UUID=05fbb328-4277-446b-95a1-6c0c248a89fa / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda5
UUID=775b1638-2eed-4547-9804-c76ebaa7313f none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0ebben a none-t atirtam /home-ra, restart, de semmi valtozas.
-
Kephamos
addikt
válasz
Kephamos #10404 üzenetére
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sda6
UUID=05fbb328-4277-446b-95a1-6c0c248a89fa / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda5
UUID=775b1638-2eed-4547-9804-c76ebaa7313f none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 -
Vladi
nagyúr
válasz
Mr. Blue #10397 üzenetére
Na a flashblocknak az a feladata, hogy blokkolja a flash tartalmakat. Ha az fenn van és működik, akkor nyilván nem mennek a flash videók. Töröld!
A Gnash meg egy próbálkozás a flash helyettesítésére. Nem túl sikeres. Ha fenn van, akkor azt erőlteti. Azt is töröld!
Csak a flash player legyen fenn. Amit fentebb is írtál. Ha csak az van fenn akkor próbáld! Ha nem megy, írd a tüneteket és ne partizánkodj.
Többiek!
Flash plugin gond van, nem video lejátszás a kérdés.(#10402) Kephamos!
Még mindig nem értem. A / a gyökér, kvázi a "rendszer partíció". Ami külön van, azt meg csatolni kell.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged