- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nincsen.
Csak a három alapszínt ( piros, zöld ,kék ) lehet állítani 0.50 -től 3.50-ig terjedő csúszkán. Vagy vissza tudod állítani a csúszkák végeinél található gomb segítségével alaphelyzetbe a gamma értékét ill. alul van még egy gomb,hogy egyszerre tud mozgatni, mindhármat. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem egészen ubuntu, de grub-ot fel lehet használni valahogy, hogy egy aktív, primary partícióval ellátott pendriveon elindítson egy bin. fájlt? A grub is a pendriveon lenne, és az indulna penről bootoláskor.
Lehet sok marhaságot írtam, ne vessétek rám magatokat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zodo
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
leviske
veterán
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Bocs ,nem figyeltem,mert a kezdőben nyomulok.
Amd oldalárol van, feb.20-ai kiadású.
Ebből az írásból telepítettem ,a benne található linkről ,kiválasztottam a vga-m típusát ,ezt adta.Figyelmeztetés a cikkben:
(a leírás frissen telepített, és frissített rendszerre vonatkozik. Az ubuntu által felajánlott meghajtót ne telepítsd fel, ah ezt akarod használni!)Mindjárt megnézem, a kontrasztot csak épp vista alatt vagyok.
-
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Alap ubuntus (zártmeghajtó) CCC-ben nem lehet állítani normálisan. A Szín részt nézd!
-
Major Major
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ja hát ez a két dolog általában együt szokorr járni. Nekem a legfájóbb az adblock hiánya a Midoriban.
Webkitet frissítetted a legújabb verzióra? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Mi rosseb utalt erre? Ezek alapvető funkciók, már az OpenGL-t is lehet konfigolni.
-
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
lassan...
Ez itt a baj. Szal akkor nem lehet benne fényerőt és kontrasztot állítani?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Lassan mindent tud a CCC Linux Edition is, csak ált. cseszik elindulni.

#13668 Major Major: Gyors a Midori, de alapvetően fapados, sajnos nem alternatíva, nem néztem utána hogy támogatja-e, de nálam a Java sem ment.
-
rekid
addikt
Hi! lenne egy kis gondom!
Leszedtem ezt a témát de nem megy az istennek sem
Leszedtem, kicsomagoltam.. feltettem a qtcurve-t synapticsbol meg az emeraldot is emeraldba beimportaltam. ott latom is de semmi mas.
a rendszer/beallitasok/megjelenesnel kivalasztottam az egyenit testreszabasnal a qtcurve-t.
Mit kell meg tennem hogy ugy nezzen ki a deskem mintahogy kene?
Kecsket hasznalok gnome-mal.
Udv! -
-
Nkboy
senior tag
A fájlok törlése nem segített! Újratelepítem a Synaptic-ot, aztán majd meglátjuk.
Ma találtam megint érdekes dolgokat: ha a /etc/fstab fájlban a swap helye UUID szerint van bejegyezve akkor nem csatolja fel.
root@x5dc4:/home/nkboy# swapon -a
swapon: /dev/disk/by-uuid/4fffe0ef-f463-4f4d-bf5f-577cb5e8dd50 nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
root@x5dc4:/home/nkboy#Ha /dev/sda4 van bejegyezve, akkor meg igen.

Mód: Most nézem a /dev/disk/by-uuid-ból eltűnt a bejegyzés, pedig nem módosítottam semmit a lemezen, partíción!
-
rtom
senior tag
Nesze, túl okos akartam lenni
Akkor megoldás lehet, amit ajánlottál
sudo rm -f /var/cache/apt/*.bin
sudo apt-get updatevagy belefutottál ebbe
Esetleg túlzott repository-engedélyezés okozhatja mindezt, a takarítás is ráfér (apt-get clean és a sources.list fájl átnézése felesleges bejegyzésekre).
-
pc-user
senior tag
válasz
newgamer
üzenetére
Igen, értem; 3d nélkül is problémás a dolog.
(Egyébként, mint írtam is, nekem az Ubuntu kis híján összeomlott az Nvidia illesztőprogi telepítése után, ugyanakkor Mandriva alatt nem volt semmi gond az illesztőprogival, ráadásul alapból fel is települt. De nyilván más tényezők is közrejátszhatnak ebben persze, ettől árnyaltabb ez a kérdés...) -
blaces
tag
Hello, bocs hogy ismét jelentkezek problémákkal...
Felraktam új ikon témát, plasma témát a Kubi 8.10 alá(pont azokat amelyeket a legtöbben töltöttek le)... és bejelentkezés után bejön az asztal, de néhány másodperc múlva, be is hal az egész, és valami gnview (képnézegetőnek nézz ki) féle program ugrik fel. De ennyi behal.
Pedig már teleraktam progikkal is amik kellenek a jövőheti órákra, és tessék lefagy.
Újrainstalláson kívül mást nem tudok. Esetleg ha konzolon jelentkezek be, akkor hogyan tudnám rendbe hozni?
Esetleg ennyire bugos lenne a kde, és emiatt van baja?
Nem nagyon akarok váltani Ubira, hiába mondták már...A segítséget előre is köszi, és köszönöm a múltkor segítségeket is

-
VINIKOR
senior tag
Hali!
Hol kell beállítani, hogy induláskor ne kérje a jelszót és a felhasználónevet?
Köszi!
-
zodo
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
-
Zen Master
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje az Alkalmazások/Applications nem akar legördülni.
A Helyek és a Rendszer fül működik.
A Menü szerkesztése és a Rendszer/Beállítások/Főmenü fül szintén nem válaszol.
Kiwi Ubuntu 8.10 + ASUS F3SG laptop.Tipp?
Köszi!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major
üzenetére
A Firefox tényleg iszonyat lassú tud lenni, majd kipróbálom ezt a böngészőt én is. Esetleg a Java-t is biztosabban kezeli? Ff-szal van hogy 3-4x kell elindítanom egy Java oldalt mire rendesen működik.
-
Major Major
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
szerk: félreértettem

-
Major Major
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
natívan nem. wine-nal, ahogy elnéztem, működőképes.
ha a célod, hogy webkit motorú böngésződ legyen, akkor ajánlom a Midorit, vagy az Arorát.
nekem van fent Midori, getdeb-ről szedtem le a legújabbat, mert a repóban elég régi verzió van, a webkithez meg hozzáadtam a WebKit Team PPA-t, és így, hogy minden a legfrissebb, már egész jól lehet használni, flashnél sem fagy le. és sokkal gyorsabb, mint a firefox (legalábbis az én P3-amon) -
Bluegene
addikt
safarit fel lehet rakni uuntura?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
De, el lehet, a bakiért felelhet az aktuális disztró vagy akármi más, és ha úgy barmolom bele a rendszerbe a drivert, akkor később gondok adódhatnak frissítésnél is, ugye nincs DriverCleaner ami asszisztálna a művelethez.
Ha nem megy a compiz nincs baj a jelenlegi driverrel sem, a 8.11 mégsem fél éves. (ugye annó rosseb tudja meddig hagyták a 8.3-at a disztróban, mikor HD Radeonon még képet sem adott, de azt legalább stabilan tette...) -
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Én meguntam várni az envy-re inkább megcsináltam a leírás szerint (nem pont a linkelt szerint de sztem mindegy). Ha pontosan követed a lépéseket nem lehet elb.szni

-
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
prószáld ez szerint
-
válasz
Bluegene
üzenetére
1. Egy ilyen gépen sokkal. DE: +512 MB RAM kéne még bele ha megoldható.
Így már az Ubuntu is tökéletesen megy ezen a vason.
2. Tessék

3. Persze, mivel az MSN Account az M$ szerverein van tárolva, az nem törlődik.MOD: Ha kell még valami akkor csak szólj.

MOD2: De fura ez az új avatar.
-
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nekem tökéletesen megy a catalyst 4850en

Nem vágom teljesen, ez most 8.55 lenne
Én a legújabbat szedtem le az Ati-tól 
-
zodo
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nincs egy hete,hogy felraktam. Nincs vele gondom,de én nem játszok.
(HD4670 ddr4) -
newgamer
aktív tag
válasz
Major Major
üzenetére
ATI 1600XT, de régebbi ati kártyával is volt gond a 8.10-es verziónál.
-
Bluegene
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
én az automatikusan megjelenő driverrel használom
igen HD 4850-nel
én is a windows 7 bétáról tértem át(persze megvan az is), egyrész uncsi, másrészt lassú

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major
üzenetére
Windowsról Ubuntura GY.I.K. -> Pozitívumok tételesen itt.
"Stabil, megbízható, biztonságos operációs rendszer"

Amennyiszer eddig Ctrl+Alt+F2-t vagy resetet kellett nyomnom mióta Ubit használok...

Szerk.: Jah, és a routert is rendszeresen lefagyasztja, mer' mér' ne, hadd örüljek.

-
Major Major
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
És VaniliásRönk újra leereszkedé az Ubuntusok táborába, és megpróbálá makacs videókártyájat újfent életre kelteni

-
VaniliásRönk
nagyúr
Van akinek a Catalyst 9.2 rendesen működik? Esetleg HD Radeonon?
#13652 Major Major: A Windows 7 beta unalmas volt.

Az EnvyNG csak a 8.11-et telepíti, miután feltettem a 9.2-t megértettem miért, csak nem vagyok biztos benne, hogy általános a probléma, talán csak az AMD64-es verziót érinti, vagy a 8.10-et, stb. -
Bluegene
addikt
Avant Window Manager-t hogyan lehet megcsinálni h már induláskor menjen? ne kelljen mindíg ráklikkelni?
-
newgamer
aktív tag
Hello,
lenne egy olyam problémám, hogy
8.10-es verzióban nem stimmel valami az ATI kártyámnak a meghajtóprogramjával (driver), villog a kép, ha 3D-s alkalmazás fut, az Ubuntu ajánlotta fel a driver telepítést, lehet ez a gond, honnan tudok másik drivert letölteni, vagy hogyan tudom javítani a hibát?
Előre is köszi. -
qwertly
addikt
Sziasztok sajnos nem tudok a notim wlan kártyájával zöld ágra vergődni mert nem megy a wlan csak a vezetékes net.Hibába engedélyezem a zárt meghajtót ki is írja hogy aktiválva van de hozzá is teszi,hogy nincsen használatba véve
.Ez egy dell isprion 1525 noti lenne broadcom kártyával,amikor felinstaláltam a az ununtu 8.10 szépen is ment de azóta már frissitettem a 9.04 ami csak még alfa de nem is volt gond addig még el nem kezdet cserélgetni a hálózati alkalmazásokat akkor szált el végleg a wlan kapcsolatom.Azóta nem is megy rendesen,ha valakinek van tuti ötlete legyen szíves ossza meg ha meg nem lesz akkor teszem újra és egyből megy fel a 9.04 alfa 
-
törölt tag
válasz
Bluegene
üzenetére
videóknál esetleg próbálj meg másik video outputot választani a lejátszó beállításaiban. nekem most gnome-mplayer van, x11 outputtal, és tökéletesen megy. vlc-ben mondjuk sokkal többet lehet válogatni. (ez segíthet akkor is, ha bizonyos videókat csíkozva, vagy valami képhibával játszik le)
-
Bluegene
addikt
ati 4850-es videokártyám van, nos automatikusan telepített egy driver és egy kezdetleges catalyst-et
tök jól megy meg minden csak villognak a videók és a képernyővédő erre megoldás
u.i.: nagyon tetszik, köszi a segítőkész támogatást
húgomnak is bejön, lehet neki Xubuntut kéne felrakni?(1,7 cerka SD ram 512, FX5200) az sokban különbözik? azt írtátok h az gyorsabb, vagy az ubuntu is elég gyors egy olyan gépre? -
rtom
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Én az ubuntustudio-icon-themes-t használom, Rendszer->Adminisztráció->Synaptic, Keresés icon-theme és máris több csomagból válogathatsz.
-
gyurman
tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
2. Full Circle forrását megtaláltam.
3. nem csak shell kell. Kernel funkciók kellenek. ext4dev, cryptoloop, smbfs, mount. Vagyis fájlszervert akarok linux funkciókkal. Emuláció azért nem kell, sem egér, semmi ilyen nem fontos.
-
-
rtom
senior tag
-
törölt tag
válasz
Bluegene
üzenetére
témák tekintetében szerintem a legkönnyebb, ha GTK2.x témákat nézel: [link], ezeket lehet úgy telepíteni, ahogy írtam. én jelenleg ezt használom ([link]), csak piros ablakszélekkel ([link]).
egyébként ezek a témák határozzák meg a színeket is, többek közt főmenü színét. biztos lehet állítani, csak már nem emlékszem hogyan. de kereshetsz olyat, amin fehér (nálam most az)
-
-
-
gyurman
tag
válasz
gyurman
üzenetére
1. Srácok, még mindig keresek megoldást a lehibernált KDE 4.2 visszajövetelkor lockolt legyen és ...
2. Keresem a Full Circle forrását. Hol találom Scribusban?
Ha nincs, akkor OCR progik közül mivel érdemes értelemezni?3. CoLinuxról halottatok? Vagy az AndLinuxról? Ezek olyan linuxok, amik Ubuntu alapúak. Na és gyakorlatilag a problémém az, hogy csak 7.10 van támogatva. Hogy miért fontos ez nekem? Van jópár parancssoros funkció, amit csak a linux tud, azok kellenek nekem winben. Gyakorlatilag kernelből pár cucc. Esetleg mit ajánlotok ilyen megoldásra majdnem friss kernellel? Vagy valami kis erőforrású, de gyors emulátor. Virtualbox kilőve, lassú nagyon.
Vagy valami mini linux kellene nekem. Nem volna gond, ha ubi alapú lenne. -
Bluegene
addikt
kicsit finomítottam: megváltoztattam a menü és az ablakok színét, már kezd nagyon állat lenni
[link]ja a bal felső sarokban eltűntek a menü betűi, ott vannak csak nem látszanak színüket h lehet megváltoztatni?
-
Bluegene
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
én meg köszönöm a gyors válaszokat és segítőkészséget

jelenleg így néz ki: [link]
avant window navigator+compiz, témát nem sikerült, de így is faxa egyelőre
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Bluegene
üzenetére
Rendszer - Beállítások - Advanced Desktop Effects Setting - Általános Kategoria - General Options - Desktop Size fülön a "Horizontal Virtual Size" csúszkát állítsd 4 -re.
rtom "Munkaterületek számának növelése" tényleg, ez sokkal egyszerűbb megoldás. Hiába ,még tanulnom kell.
-
rtom
senior tag
-
VaZso
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Ezen a billentyűzet témán elgondolkoztam kicsit...
Arra jutottam, hogy úgy rémlik (
), hogy 100 és 101 gombos billentyűzet csak F12-ben különbözik, ez a 101. billentyű.Tehát nyugodtan választhatod a 101-es kiosztást, nincs különbség, mert nálad egyszerűen nincs ilyen...
...de ilyen régi "klaviatúrád" volna?
-
Bluegene
addikt
-
törölt tag
válasz
Bluegene
üzenetére
system->preferences->appearance->install
nem kell előtte kicsomagolni, megeszi a tar fájlokat is.a fájl manager nem véletlenül ntfs partíciót nem lát? szerintem csak az a baj, hogy nem mountolja automatikusan, be kell írni kézzel az fstab-ba.
egyébként torrent kliensnek én ajánlom a qbittorrent-et, szerintem többet tud a deluge-nál, és legalább nem QT-s alkalmazás (ami előny, ha nem KDE-t használsz). bár ehhez hozzá kell adni külső repót is, de megbízható, már vagy fél éve használom.
-
Bluegene
addikt
hogyan lehet internetrol leszedett theme-et instal'lni? lehet[leg grafikusan meg a konzolhoz nem ertek
-
Bluegene
addikt
válasz
Orb1337
üzenetére
najó van 1-2 hiba de alapvetoen tetszik
1. pl bosszantó h a firefox elfelejti amit elmentek oldalt
2. nem látja a file manager az egyik partíciót
3. próbáltam egy shortcutot csinálni a desktopra egy zene könyvtárról, erre elkezd másolni 800Mb-ot a desktopra
koszonom szepen, beikszeltem a legtobb beallitast, peldaul 3D-be megy igaz nem kocka alaku hanem lap, illetve kellenenek ilyen animalt ikonok is mint itt
[link]
sajnos a compiz logoutos cikkben a kepek nem latszanak -
rtom
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Compiz help: link
Billentyűzet beállítás: Rendszer -> Beállítások -> Billentyűzet -> Kiosztások fül, alul tesztelni tudod az egyes billentyűket
utorrent megy egy wine nevű csomag segítségével, de van linuxos kliens is: transmission, ktorrent, deluge stb.
Kicsit elkéstem...Van grafikus terminál is a kellékek menüben, egyébként Ctrl-Alt-F7 vissza a szövegesről a grafikus felületre.
-
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene
üzenetére
Elvileg a Compiz fenn van alapból az Ubuntun. Annyi, hogy érdemes még a Synaptic csomagkezelőbe bemeni és a Compiz Fusion Icon-t telepíteni.
Bár talán egyszerűbb, ha nyitsz egy konzolt és beírod a következőt:
sudo apt-get install compiz-fusion
(Ha nem így van,akkor egy hozzáértő lehetőleg javítson.)
Ezzel elvileg felrakod az összes Fusin plugint is...

-
Bluegene
addikt
a compizt szeretn;m folrakni, miket kell letoltenem?
lattam youtubeon nagyon baroilletve 100 bill-es a keyboard h lehet beallitani?
-
leviske
veterán
Megpróbáltam leszedni a 9.04-ről a KDE4.2-t. Mint már hozzá is szokhattam, ez a Linuxos próbálkozásom is meghiúsult.
(Maradt a KDE4.2 bejelentkező az eredeti Ubuntu-s helyett és még előtte mutatja is, hogy mely drivereket tölti épp be, ami eddig nem volt.) Sajnos az uninstallálást és installálást nem tudta befejezni, mivel mikor magát a KDE asztalkezelőt(?) leszedte, akkor kilépett konzolba és nem csinált utána semmit egy darabig (nem is kérdezett semmit)... És mivel fogalmam sem volt, hogy be kéne e írni valami parancsot, ezért újraindítottam a gépet.
(Igen, tudom... n00b)A következők volnának a kérdéseim:
- Hogy tudom uninstallálni a KDE maradék részeit, ha azok fenn maradtak?
- Hogy tudom újra "Ubuntu"-vá varázsolni az Ubuntum, ha jelenleg a KDE-nek köszönhetően egy kicsit felemás...
- Hogy kell az Emerald Theme Manager-t használni? Mert már betöltöttem pár témát, át is állítottam a Compiz-t, hogy az Emerald legyen az alapértelmezett ablakkezelőm, de mégsem vált ablakstílust.
Bár maguk a Compiz beállítások sem futnak jelenleg, pedig már beállítgattam pár dolgot. 
-
Bluegene
addikt
erdekesek a bet#k a ph-n
a maik h hol lehet beallitani a billentyuzetet?
illetve utorrent felmegy ra?
-
Bluegene
addikt
erdekesek a bet#k a ph-n
a maik h hol lehet beallitani a billentyuzetet?
-
Bluegene
addikt
válasz
Orb1337
üzenetére
[link] egyelőre ezzel a módszererel a saját gépemre fölrakom, picit kitapasztalom, a win7-tel tököm kivan lassú mint állat, az XP pedig steril játék+tesztrendszer nálam, úgyhogy nem árt nekem is egy ingyenes gyors oprendszer(ez a 3madik a gépen)
aztán a húgom gépe jön(ő meg az XP-t szidja, inkább a gépét, remélem az Ubuntu megoldja a gondjait, vagy a Xubuntu(bár az gagyin hangzik)
az a Xubuntu-t is lehet így installálni(link)?
Cpt. Pirk: LXDE ablakkezelő-t majd kipróbálom, bár fingom sincs mi az
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Bestbuy játékok
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Synology NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Steam topic
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)