Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD FX
- Philips LCD és LED TV-k
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
Aktív témák
-
harry
veterán
Arra gondoltam, hogy szeretném megcsinálni úgy a home-szerver gépemet, hogy amíg nem vagyok otthon / nem használnám (így pl este és délelőtt, avagy közel 14 órát) ne menjen fölöslegesen, vagyis ki lesz kapcsolva.
Távolról a felébresztés nem bonyolult, hogy ha esetleg mégis kéne a gép, pl ftp miatt - WOL egy magic packettel, az úgy jó is.
De azt is szeretném megcsinálni, hogy ha itthon bekapcsolok egy gépet, akkor a szerver automatikusan bekapcsoljon. Ezt még nem tudom hogyan, de ez nem is pontosan ide kapcsolódó.Ami viszont igen, azaz, hogy szeretném ellenőrizni, hogy van-e valamilyen aktivitás, így pl. aktív dhcp kliens, vagy host kapcsolódik-e (IP helyi hálón, vagy vnc, ftp, web), megy-e letöltés a szerveren, néznek-e TV-t (mythtv), és hasonlók. És ha nincs semmi, minden gép kikapcsolva, épp nem töltök, vagy nem filmezek, akkor magától kikapcsoljon. Illetve inkább hibernáljon, bár ez végül is szinte mindegy.
Hogy tudnám ellenőrizni a fent leírt dolgokat, és 'idle' állapot esetén kikapcsolni a gépet?
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M920s SFF / számla, garancia
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
- Használt Vrtech Baby interaktív laptop gyerekeknek német nyelven
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest