- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- NVIDIA GeForce RTX 3060 (GA106)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Többszörösére növeli az üzemidőt az LG 1 Hz-es LCD panelje
Aktív témák
-
harry
veterán
Arra gondoltam, hogy szeretném megcsinálni úgy a home-szerver gépemet, hogy amíg nem vagyok otthon / nem használnám (így pl este és délelőtt, avagy közel 14 órát) ne menjen fölöslegesen, vagyis ki lesz kapcsolva.
Távolról a felébresztés nem bonyolult, hogy ha esetleg mégis kéne a gép, pl ftp miatt - WOL egy magic packettel, az úgy jó is.
De azt is szeretném megcsinálni, hogy ha itthon bekapcsolok egy gépet, akkor a szerver automatikusan bekapcsoljon. Ezt még nem tudom hogyan, de ez nem is pontosan ide kapcsolódó.Ami viszont igen, azaz, hogy szeretném ellenőrizni, hogy van-e valamilyen aktivitás, így pl. aktív dhcp kliens, vagy host kapcsolódik-e (IP helyi hálón, vagy vnc, ftp, web), megy-e letöltés a szerveren, néznek-e TV-t (mythtv), és hasonlók. És ha nincs semmi, minden gép kikapcsolva, épp nem töltök, vagy nem filmezek, akkor magától kikapcsoljon. Illetve inkább hibernáljon, bár ez végül is szinte mindegy.
Hogy tudnám ellenőrizni a fent leírt dolgokat, és 'idle' állapot esetén kikapcsolni a gépet?
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Suzuki topik
- Mikrotik routerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- További aktív témák...
- 0perces DDR5 5600 vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- HP EliteDesk 800 G2 SFF, i3-6100,8GB DDR4,256GB SSD, DVD, WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest