Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- RGB-s, LCD-kijelzős VGA-tartó olcsón? Hol kell aláírni?
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
Aktív témák
-
harry
veterán
Arra gondoltam, hogy szeretném megcsinálni úgy a home-szerver gépemet, hogy amíg nem vagyok otthon / nem használnám (így pl este és délelőtt, avagy közel 14 órát) ne menjen fölöslegesen, vagyis ki lesz kapcsolva.
Távolról a felébresztés nem bonyolult, hogy ha esetleg mégis kéne a gép, pl ftp miatt - WOL egy magic packettel, az úgy jó is.
De azt is szeretném megcsinálni, hogy ha itthon bekapcsolok egy gépet, akkor a szerver automatikusan bekapcsoljon. Ezt még nem tudom hogyan, de ez nem is pontosan ide kapcsolódó.Ami viszont igen, azaz, hogy szeretném ellenőrizni, hogy van-e valamilyen aktivitás, így pl. aktív dhcp kliens, vagy host kapcsolódik-e (IP helyi hálón, vagy vnc, ftp, web), megy-e letöltés a szerveren, néznek-e TV-t (mythtv), és hasonlók. És ha nincs semmi, minden gép kikapcsolva, épp nem töltök, vagy nem filmezek, akkor magától kikapcsoljon. Illetve inkább hibernáljon, bár ez végül is szinte mindegy.
Hogy tudnám ellenőrizni a fent leírt dolgokat, és 'idle' állapot esetén kikapcsolni a gépet?
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest