Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandus99
őstag
válasz
luciferc #1299 üzenetére
Filmet most probalok az turheto, bar a felirat (directvobsub) borzalmas elvileg sarganak kellene lennie de majdnem feher es kicsit balra elhuzott csikos ( nem is tudom hogy irjam le mintha picit szellemkepes lennen balra csikok)
Az erdekesseg az, hogy az elvileg rossz minosegu RCA val osszekotve az asztal is jol nezett ki a feher feher volt. itt meg a vekony feher dolgok tiszta szivarvany szinben jatszanak az asztalnal.
Kabelen van levalaszto. Megprobaltam kihuzni akkor sincs valtozas -
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Picit visszaolvastam a topicban de nem talaltam ezt a problemat.
GainWard 6600GT kartyam van es egy Samsung 72cm es TV a kartyahoz van egy atalakito aminek van egy Svideo 1 sarga RCA meg 3 masik RCA kek zold piros
Eddig a sarga RCA-t dugtam be a TV be a TV RCA csatlakozojara . Mukodott is minden rendben jo volt a tv kepe ill nekem ugy tunt.
Aztan olvasgatva mindenfele forumot mindenhol azt irtak Svideo kabellel jobb eredmeny erheto el mindt a gyari cernavekony rca kabelekkel. Vettem is egy Svideo kabelt 10m aranyozott veg meg egy Euroscart csatlakozot, ugyanis a tvn sajna nincs SVideo bemenet csak a helye van megszoval Svideo kabel beledug euroscart csatiba csatin kis pocok atkapcsol bedug TV es van kep szines mukodik csak a minoseg.....
A gond az hogy szinesnek szines csak a feher a konturok pl az eger kurzornal vibral picit csikozodik
[link]
mindent gyari driverbol allitok lehet vmi mas progit kellene hasznalnom?
[Szerkesztve] -
prak
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő problémám van, mégpedig: összekötöttem a TV-t a géppel, remek is volt minden. Mivel voltam olyan ostoba, hogy primarynak adtam meg a TV-t, ugye ott jelentek meg a felugró ablakok, esetemben a legfontosabb, a hangerőszabályzó is. Ezt egy sima egérmozdulattal visszahúztam a monitorra. A rendszer szétbontása után, ismét csak ''egymonitoros'' üzemmódban a hangerőszabályzót megnyitva a monitoron kívülre, valahová a nagy semmibe teszi ki. A guta megüt, mert nem tudom sehogy se visszacsalogatni, eképpen hangerőt sem állítani (max vakon)Hogyan lehetne a normál asztalra visszacsalogatni?
-
bladd
tag
Sziasztok
Ezt a topicot is végig böngésztem és nem találtam megoldás vagy hasonló problémát sem egyáltalán, így itt is leírnám hogy mi a gondom.Tehát a probléma a következő.Van egy Abit siluro 4200 tv-out-os 64mb-os karim.Ha frissítem valamelyik 7x.xx vagy 8x.xx es driverral akkor a Tv-n lévő video kép alsó fele teljesen homályos és gyakorlatilag nézhetetlen.A problémát egyedül csak a 6x.xx valamelyik driver visszainstallálása oldja meg.Szeretném kihasználni a 8x.xx es driver nyújtotta lehetőségeket, de így nem tudom.Valaki már találkozott ilyennel.Még valami tudom nem új a kártyám, de melyik a legjobb drivere ennek a tipusnak?Az Abit honlapján egyedüli driver a 61.77es, de gondolom ennél azért van újabb is.Segítséget előre is köszönöm -
Jarod1
veterán
Amító a tesómnak kinyírta videókártyáját az hogy a TV-re rákötötte azóta nem is foglalkozom a gondolattal hogy rádugrjam a pc-t a tv-re
19 LCD moncsin minden látszik -
16Geri
csendes tag
Én S-videóval szeretném összekötni a Tv-t és a gépet.
A Tv Egy Pana. Nincs rajta s-video. Ezért egy scart átalakítót használok. Kép van de csak fekete-fehérban. A színes kép egyszerűen nézhetetlen.
Kérem, valaki segítsen. -
(jan)
őstag
utánajártam 1 kicsit és találtam leirás ami szerit galvanikus leválasztót azaz isolátort ,földhurokmentesítöt 1cerü épiteni kel hozzá két kondi azt szevasz
már csak azt kéne megoldani hogy a tvn kisebb felbontás legyen mint a monitoron de hogy??
valaki segicsen már lécives -
(jan)
őstag
hát nekem nem érene 3000 ft ot aza luxus hogy ne kejen kihuzgálni a kábeltvt
de azért csakj jó lenne mert elégé lusta vagyok nahzoval hogy nem tud valaki valami értelmes lehetöleg magyar rajzot amialapján lehet csinálni 1 kicsit olcsoban ? -
(jan)
őstag
hello!
az lenne a kérdésem hogy nem lehetne e valahogy megoldani azt hogy kiseb felbontás legyen a tvn mint az gépen (ati 9250)
és hogy most menyi lehet 1 ojan földhurokmentesítő izébizé
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Lehet, hogy feltették már előttem a kérdést, de:
Hogyan lehet megcsinálni, hogy a TV-n és a monitoron egyszerre menjen a film is, szóval a lejátszó (Media Player, Windvd, stb) ne csak az egyik eszközre rakjon képet, a másikra meg a film ablakába feketeséget, hanem hogy mindkettőre teljesen ugyan az a kép jusson?
A kimenet a videókártyán S-VIDEO, utána van egy S-VIDEO -> Composite átalakító, és Composite-ként csatlakozik a TV-re a gép. -
Zebu
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tippe mi lehet a Gigabyte 6600GT-mmel?
Gondoltam mérek egyet a régebbi driverrel.... Minden jól ment.
Leszedtem a 81.95-ös drivert. Visszaraktam a 78.01-est. A TV OUT-on fekete/fehér. Szenvedek a video outokkal (Composit/Svideo). Fekete/fehér marad. Ha nem aout selectre állítom, néha beszínesedik a compositon de a színek torzak. a zöld lila, a sárga piros stb. Végül restart után már elmegy a kép. Sajna Svideo nincs a TV-n de eddig jó volt RCA-n is. Visszaraktam a 81.95-öst és sikerül színeket kihoznom nagynehezen, Ehhhh PAL-ban sehogysem, M/NTSC-ben lilás színek jelennek meg és az egész kép rezonál ugrál. Néha megáll. Driver cleanerrel leszedek mindent. TV kikapcs, gép kikapcs. Gyári lemezről driver vissza és a helyzet ugyanez. Vagy feketefehér, vagy van egy kis szín de nagyon torz. Van valakinek valami ötlete? Eddig minden jó volt
Jah azt el is felejtettem, hogy miközben az outputokat váltogattam olyan is előfordult, hogy teljes feketeség lila kocka ugrálással. Ilyenkor TV-PC kikapcs és restart után fekete/fehér lett. Én hardveres problémára gyanakszom, de nem tudom. Holnap megnézem egy másik gépben.
Van valakinek valami ötlete? Help pls !!!!! -
Darken
aktív tag
napi 1 fel
-
Darken
aktív tag
Üdv!
Egy kis problémám lenne, amire várnám az ötleteket. Átolvsagattam az egész topikot, de nem igazán találtam megoldást.
Szóval van nékem egy ASUS 6600GT-m. Amikor megvettem annó, megdöbbenve tapasztaltam, hogy fekete-fehér a tv-n a kép. Asus hivatalos site-ról letöltött új bios orvosolta a problémát. Akkor a 77.72-es nvidia drivert használtam. Tv és a gép között a következő az összeköttetés: kártyában s-video kimenetre rádugva a dobozban találta s-video/rca átalakító erre pedig egy 5 méteres rca/rca kábel(vagy akinek jobban tetszik kompozit) és ez megy a tv-be.
Minden szép és jó volt a bios frissítés után. A jelformátum beállítások az nvidia driverben: PAL-D, jelkimenet: automatikus volt, ha jól emlékszem. Nem foglalkoztam vele, mivel szép volt a kép, szines volt és örültem magamnak mint majom a farkának.
Aztán eljött az idő driver frissítésre, ami után ismét fekete/fehér lett a kép.
Nvidia 80.95-ös(asszem).
Amit látok a driverben történő állítgatás után:
- s-video jelkimenet -> fekete-fehér (hogy lehet mikor ott az átalakító???)
- kompozit jelkimenet -> így már szines a kép, de mintha a szinmélység alacsony lenne. Fimon szinátmeneteknél vonalakban jelenik meg az átmenet, szóval idegesítő.(tv szinmélység a driverben 32 bit) Tehát szar.
- scart (nincs scart bemenet a tv-men), amúgy fekete/fehér
Természetesen próbáltam visszatenni a 77.72-es drivert, de hiába. A probléma maradt.
Volt már antenna lehúzás, összes pal formátum választás és továbbra is fekete-fehér s-video kimenet esetén, kompozit esetén pedig a kép szines, de csúnya és szar. Nem olyan mint a driver frissítés előtt.
Ha van valakinek ötlete, akkor ne tartsa magában. Köszi. -
Dragbajnok
tag
Sziasztok!
Lenne egy igen egyszerű kérdésem.
Hogy kell többképernyős módra váltanom nvidia kátyáknál?
Gf5700+LG Flatron 795ft+Sony TV
Rávan dugva a Tv is a kártyára de mindig az egyképernyős beállítás él és és ott ahol átkéne váltani az egyről a kettőre lenyitom a fület és nincs csak egy képernyős mód.
Külön külön megy de úgy hogy a Monitor + a Tv egyszerre úgy nem.
Mit és hol lehetne még megpróbálni beállítani? -
-
lapa
veterán
-
csanee
tag
Sziaszok!
Lenne egy kérdésem illetve problémám. Van egy tv-out-os gef4ti4200-am és ki szeretném másolni vele egy házi videót videokazira. Az a baj, hogy eléggé rossz minőségben megy ki a kép a tv-re. Sokszor mászkál benne egy csík, meg mintha el lenne folyva a kép teteje vagy az ajla, mikor melyik. De van, amikor jó a kép. Ez lehet a vidkari vagy a tv-out hibája? Vagy a kábel a hibás? Esetleg egy újabb kártya (pl: ati 9550) javítana a helyzeten, vagy nincs akkora különbség tv-out és tv-out között, hogy ez látszana? -
mclord
aktív tag
válasz
somodisoma #1267 üzenetére
háát az a baj nem igazán tudsz mit állítani....
, és már végig küzködtem több napot..
-
somodisoma
senior tag
hehe, nekem is 6600GT-m van, és az elején nekem is csak fekete-fehér képem volt a TV-n. (S-video kimenet, átalakítva RCA-ra, és úgy be a TV-be), aztán kb 2 óra állítgatás után eljutottam odáig, h majdnem felrúgtam a gépet. (Mert a végén már képet sem adott, csak bootolás alatt) aztán még egy-két állítgatás, semmi. Kikapcsoltam, és lefeküdtem aludni. reggel persze baszogatott a dolog, bekapcsoltam a gépet, és láss csodát, színes kép! A mai napig nem tudom, hogy mi volt a megoldás. Szóval próbálgasd még egy kicsit...
-
mclord
aktív tag
problémák eszközök :
asus a8n sli X800 , x800xl, 6600gt
ati 5.10, 5.11 ,nvidi 7.77
tv : 55 stereo/50hz
scart : svideo/hang átalakító
Aza aproblémám hogy akármit csinálok a vga-kal csak fekete fehéren lesz kinn és nem lehete a tv-t állítani a gépről : 1024*768 60hz-et ír ki....
ugyan ezzel a cuccról Notiról mobiliti 9600-al megy na akkor amire rájöttem nem lehet hardveres mert a lapba 3 vga volt és egyikkel se ment csak fekete-fehéren 1024*768 60hz, a 640*480 50hz helyett. AZt hittem egyedi baj , de miután kiderült a 5 haveromnál is ez van akkro most már elkezdtem kutakodni ..... -
repvez
addikt
Hali!
Lenne egy nagy problémám amiben a segitségeteket kérném.A nyáron vettem sulinetben egy sima ATI 9600VIVO kártyát.Sajnos azt csak késöbb vettem észre hogy a VIVO kábelt nem adták hozzá vagy lenyulták igy már késö volt visszamenni a boltba reklamálni meg a szerzödésen is aláirtam hogy hiánytalanul átvettem.Na már nem is ez a lényeg.Nagy nehezen sikerült egy olyan kábelt beszereznem ami 9tüs csatlakozojü hogy a kártyával össze tudjam kötni.A másik vége kétfelé válik egy S-videora és egy RCA-ra.Itt jönnek a problémák:
Ha S-videon keresztül kötöm össze a tv-vel(a tv-re SCART-RCA-S-video átalakitoval kötöm össze), akkor csak fekete-fehér képet ad,ha RCA-n keresztül akkor semmilyen képet nem látni söt a gép fel sem ismeri hogy össze van kötve.Probáltam felvenni is vele hátha az RCA a felvevö ága az S-video a kimenö,de igy sem volt semmilyen eredmény.Közben megtaláltam az interneten a vivo kábel bekötési sorrendjét is, hogy majd itthon elkészitem, de egész M.O-n nem lehet kapni 9 tüs MiniDin csatlakozot.Csak 8-as van aminek pont az a lába hiányzik amin a felvételhez szügséges jel menne.
Bár kaptam egy házi készitésü kábelt is amin egy 8tüs csati van az egyik végén egy RCA van a másikon, ha ezzel a kábellel kötöm össze akkor nincs kimenö jel, de tudok felvenni a tvröl,igaz hogy ez is csak fekete-fehér.
Mi lehet a probléma hogy nem akar szines lenni a kép.Azt irták valahol hogy a scart átalakito nem mindig müködik jol s-video átalakitásakor mert a 15 és a 20-as lábat kéne összeköni hogy szines legyen, de RCA-n mindenképpen kéne szines képnek jönni.Még átalakito nélkül sem jön rajt semmilyen kép.
itt van a bekötési leirás hátha ez segit valamit a megértésben.
Minden csalakozót szemből (nem a kábel felől) nézem.
9 pólusú: alul legyen a fémben a bemetszés, számozása:
1 2
3 4 5 6
7 8 9
S-Video: alul legyen a kis fém pöcök, felül a kis téglalap alakú mélyedés, számozása:
1 2
3 4
Bekötések:
9/külső fém kör - SV in + SV out külső fém kör
9/1 - SV-in/4
9/2 - SV-in/3
9/3 - SV-out/2
9/4 - SV-in/1 + SV-in/2 + RCA-in/külső
9/5 - RCA-in/belső
9/6 - SV-out/1 + RCA-out/külső
9/7 - SV-out/4
9/8 - RCA-out/belső
9/9 - SV-out/3
Bocs a hosszu hsz-ért, de jol lenne már valami megoldás.Köszi elöre is. -
OddMan
őstag
Hol lehet Magyarországon gyári antenna izolátort venni?
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok!
Szokásos probléma, új ati kártya fekete fehér képernyő. Scart-ot szétszedtem, utána összekötöttem a 15 20-as lábat, majd lőn szinesség. Ezzel semmi gond, azonban megjelent egy zavaró jel, ami van amikor függőlegesen, van amikor vízszintesen csíkoz. (Alig zavaró, de zavaró)
Ha nincs összekötve a két láb, akkor a kép fekete fehér, de kristálytiszta, semmi zavarás.
Sok hozzászólást végigolvastam, de ilyet nem találtam. (természetesen a tv-ből kihúztam az antenna kábelt)
Esetleg valaki tudna adni egy jó linket s-vhs - scart összekötéshez?
(ATI 9550-es vga, 6 lábas svhs)
(Eddig amennyit néztem mind más volt...)
[Szerkesztve] -
Emprise
tag
Kovetkezo a problemam, adott egy 7800GT kartya es keptelen vagyok szines kepet elocsalogatni belole a TV-n, only feher-feher. A Tv-n scart bemenet van, probaltam rca-scart, svideo-scart, svideo-rca-scart, forrasztgattam a scart csati 20-as labat a 15-oshoz, de csak nem akar szines lenni
De szerintem szoftveres lehet a problema, mert a windows bootolaskor meg szines, es elotte ugyanezzel az osszeallitassal egy 9700pro kartyaval szinesben elvezhettem a filmeket. Valami otlet?
-
HD
csendes tag
Hello,
Segitségeteket szeretném kérni
A problémám a következő...
Adott egy ATI RADEON 9600Pro videkártya svideo tv kimenettel. Megvan mar több mint 1 éve nem volt vele semmi gond. Tegnap szereltem a gépet és kivettem a kártyát is majd vissza. Nem is volt semmi gond bekapcs monitoron minden szép és jó, de az videokártya svideo kimenetén ha ártakom tvre a képet akkor egy sötét, túl erős fals szinű képet kapok. Sima svideo kábellel van összekötve a kártya a tv svideo bemenetével. Érdekesség, hogy a kártyához adott gyári átalakitó kábel ami svideoból csinal RCA-t, szoval ha ezt az RCA-ra átalakitott jelet dugom a tv rca bemenetére ott jo a kép, persze az RCA minöségének mefeleően. (megfelő a világosság a szinek normálisak). Garnacia lejárt a kártyára
Ha valakinek van ötlete légyszi segítsen
előre is köszi -
lowrider
csendes tag
A történet...
Ment a gép, ment a tv... rca-t bedugtam a videokariba... elment a tv-n az adás.
Azóta sem jó... hiába húztam ki mindent, visszadugtam mindent és próbáltam az előbbiek minden lehetséges permutációját... akkor sem jó.
Biztos hogy volt már hasonló probléma, de nem olvastam végig 1300 hozzászólást... bevallom férfiasan.
Ötlete/Megoldása/Jótanácsa valakinek?
Köszi előre is!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
origeri
csendes tag
Hali Tiboo88 !
Nemtom segít-e, de nálam is futott a kép nagyon durván. Már mindent kiprószáltam amit csak lehetett, rengeteg időt pepecseltem vele meg minden. Aztán jött unokatesóm és egyszerűen kihúzta az antenna kábelét és megjavult a kép!!! Szóval ha a scart mellett a kábeltv zsinórja is be volt dugva azt valami miatt nem szerette!!
NA lehet nálad nem jön be de gondoltam hátha!!
Üdv.: Origeri
[Szerkesztve] -
Tiboo88
csendes tag
hi all ! Remélem tud vki segiteni nekem... Összekötöm a gépet a tv-vel és a tv-ben a kép mászkál fölfele (vagyis fut). Geforce 6600 GT előre is köszi
-
ubulci
csendes tag
Hi,
Van egy ATI9800 Pro-n erről van analóg átalakítóval meghajtva és RGB bemeneten vezérelve (S-Video-val is próbáltam az eredmény ugzanaz) egy plazma kijelző, megy 1024x768-as felbontáson és 85Hz-en teljesen jól, viszont ha videót indítok el (PowerDVD->DVD film, MdeiaPlayer->avi) átvált 60 Hz-re és megjelenik a ''téli hóesés'' villódzó fehér pontok össze vissza az egész képernyőn.
Ha kimerevítem a képet akkor a pontok is megálnak.
Na most: tök nulla vagyok a Plazmák és a másodlagos videokimenet beállításához.
A következők ami miatt az VGA kártyámra gyanakszom:
- Másodlagos módban kezelt plazmánál:
- Szabványos->Plazmára nem ad film jelet egyéb kép jelet ad, CRT-n a kép jó
- Színház módban->Villogás a plazmán, CRT-n a kép jó
- Mindegyiken azonos->Villogás a plazmán és a CRT monitoron is jelentkezik a villogás
- Kiterjesztett módban, ha áthúzom a PowerDVD-t vagy a Mediaplayer-t, jó képet ad le a plazmán csak nem teszi ki 16:9-be csak 4:3 játsza le
A villogás minden esetben csak és kizárólag a filmen jelentkezik, tehát ha ablakban fut, az ablak körül hibátlan a kép, az ablakon belül pöttyös.
Ezek ismeretében lenne valakinek ötlete, hogy mivel próbálkozzak? -
Pimpa Knight
csendes tag
üdv.
milyen videókártya, milyen TV és milyen kábel(csatlakozás) kell ahhoz, hogy a lehető legjobb képet kapjam egy 100 Hz-es tévén?
Egyáltalán: fontos a 100 Hz-esség vagy nem ez a leglényegesebb szempont?
Előre is köszönöm a segítséget, üdv.: PK -
origeri
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
-
luciferc
őstag
válasz
origeri #1247 üzenetére
akkor ha minden igaz, ez egy 55cm-es Daewoo TV. ez szvsz tuti nem fogad s-video-t.
Na akkor két lehetőséged van
1. A kártyán csak s-video kimenet van: ekkot egy olyan kábel kell, aminek az egyik vége belemegy a kártya s-video kimenetébe, a másik vége meg scart, DE meg van oldva, hogy a scart már komposit jelet kapjon. Ha te akarod megcsinálni, akkor van már erről leírás talán ebben a topikban is, ha venni akarod, akkor valami kisebb elektronika boltban szvsz összerakják neked.
2. A kártyán van komposit (RCA csatlakozóval) kimenet is. Ekkor egy egyszerű RCA-scart kábel kell. ez lenne az egyszerűbb.
2. a) Ez a módszer használható az 1. ponttal is, de akkor egy s-video-RCA átalakító is kell, ilyet elvileg lehet kapni. -
origeri
csendes tag
Halihó!
Köszönöm a gyors reagálást, sajna nemtom hogy a TV képes-e S- Videó jelet fogadni. A típusa: Daewoo model DMQ21 A1, nemtom ezzel mennyit segítek. A videókártyán pedig S- videó kimenet biztos van.
Üdv.: Origeri
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
válasz
origeri #1245 üzenetére
tudni kellene, hogy a kártya compozit és/vagy s-video kimenettel rendelkezik-e (tippem: mindkettő, de nézd meg), valamint azt is, hogy a TV képes-e s-video jel fogadására (tippem: nem, az 1 scartosok olcsóbbak, ezek ezt nem nagyon tudják, de nézd meg a leírását vagy írd meg a TV típusát.)
-
origeri
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek titeket írja meg valami hozzáértő, pontosan milyen madzagokat kell vennem, ha egy ilyen videókártyám van: GeForce4 MX440 DDR64+TV-Out és ki szeretném vinni a képet TVre, amin van egy scart hely.
Előre is köszi!
Üdv.: Origeri -
luciferc
őstag
válasz
MikySoft #1242 üzenetére
Egyrészt zLegolasnak mélyen igaza van, másrészt itt van ez a kis topikocska. nem is túl hosszú, de tele van okossággal. mi lenne, ha olvasgatnád egy picit? én elhiszem, hogy kérdezni egyszerűbb, de ugyanazokra a kérdésekre századszor is válaszolni már kevésbé mókás. Tehát egy kis olvasás (a problémád megoldása csak megér ennyit), aztán kérdés a konkrét gondokkal. szvsz.
-
MikySoft
tag
hi!
hol lehet beállítani hogy átmenjen tv re (van vmi ptogram erre hogy lehet állitgatni a tv és a monitor között ( mer nálam vmir a tvn fekete a kép -
Norbi48
csendes tag
Sziasztok!
Két hete vettem egy FuSi Amilo A1645 -s laptop-ot, a videokártya SISM760, S-video kábellel probáltam összehozni egy Sony tv-vel, de nem igazán akar sikerülni.Probáltam a 2. képernyőt elsődlegesnek és alapértelmezettnek beállítani, de miután OK nyomok a laptop elsötétül egy pillanatra mintha átküldenéa képet a Tv-re, de a TV-n semmi. A speciális beállításokban nincs semmi olyan hogy pl. TV mód stb...
Please help!!!
THX
Norbee -
Male
nagyúr
válasz
zLegolas #1239 üzenetére
Nem, nem erre a két fekete csíkra gondoltam. Ez a fekete keret az, ami itt a topicban is többször előjött, ez körbe minden oldalon van (jobb és baloldalon is), és nem csak filmeknél. (win alatt az Overscan-t kellett bekapcsolni az eltüntetéshez, vagy 768x576-os felbontást kellett beállítani).
Akkor a számgombokkal próbálkozok még (csak a hangerőt tudtam, hogy 0/9).
Ha lesz időm, ma kipróbálom a Movixot, hátha. -
zLegolas
őstag
A TV-k általában 4:3 ban dolgoznak, ha a film pl. 16:9-es arányú, akkor biza alul/felül fekete csík lesz - nem'tom erre gondoltál -e a kerettel kapcsolatban.
Az MPlayer-ben (Movix, Geexbox) a számgombokkal állítható a fényerő, telítettség, kontraszt, hangerő... ez talán segíthet.
Remélem segítettem -
Male
nagyúr
válasz
zLegolas #1237 üzenetére
Köszi, de mostanában rengeteg a dolgom. Viszont e-mailben segíthetnél talán (majd jelentkezem, ha nem gond).
A Geexboxot kipróbáltam. A TV-kimeneten fekete keret (a saját képernyőjénél is, szóval a szokásos nVidia gond, ezt itt nem tudom hogy lehet megszüntetni), ami ennél komolyabb: rosszak a színek. Pl az embereknek kékes szájuk van, a bőrük lila, stb. Olyan mintha a piros és a kék fel lenne cserélve. Win alatt semmi gond ezzel, tehát nem a VGA hibája. A Movixot majd holnap próbálom ki (talán), aztán jelentkezek, de már mailben, mert ez talán már túlzottan OFF ide. -
-
Riverflow
csendes tag
válasz
szabzolee #1233 üzenetére
Egy normál TV eleve nem olyan éles mint egy monitor.
Esetleg itt próbálkozhatsz:
asztalon jobb klikk - tulajdonságok - beállítások fül - speciális - megjelenítők
itt ha a tvout be van kapcsolva, akkor a tv gombra kattintva sokmindent lehet állítani, ha jól emlékszek, vmi élesség félét is. -
Riverflow
csendes tag
Nekem is ATI-m van még mindig. Valaki lehetne szíves és ajánlhatna vmi progit. A tvforce-ról semmit nem találtam goglin.
-
szabzolee
tag
válasz
szabzolee #1227 üzenetére
Tudom, hogy az utanam erkzett kerdes erdekesebb, de erre is mondjon mar valaki valamit! A Tvforce pl mukodik ati-n is, honnan lehet letolteni?
Ez a topic a cime alapjan pon az, amit keresek, bar az utobbi par tucat bejegyzesrol meg csak az sem ertem, hogy hogyan kapcsolodik ide. A lenyeg: nem nagyon ertek ehhez a tvout dologhoz, de van egy Ati 9550-es kartyam, es egy s-ivdeo-scart kabelem, ossze van hangolva a tvvel, clone mode, meg theter bekapcsolva, minden szepen latszik is, csak valahogy olyan nem tul jo a kepe. Eletlen es fako a dvd, allitolag ezen lehet mas kabelekkel vagy szoftveresen igazitani, de hat en nagyon amator vagyok am ehhez. Tud valaki segiteni? Elore is kosz! -
Male
nagyúr
válasz
zLegolas #1230 üzenetére
A TV-re se méretez át, azt a felbontást kapja, amit a Win használ. Tudtommal a TV kimenetet egy az egyben a VGA intézi (vagyis a rajta lévő enkoder chip).
Az MCE meglepően gyors (egy csomó XP-s hülyeséget kiszórtak belőle), a WinMe-nél legalábbis látszólag gyorsabb volt.
Ez a Geexbox, Movix bigyók vinyóra is rendesen felpakolhatók? A TV kimenetet tudják rendesen kezelni? Úgyértem gyászkeret nem lesz? Távirányító használatára lesz velük esélyem? (valamilyen TV Tunerét szeretném majd rárakni) -
zLegolas
őstag
Olyan mintha a TV kimenet használata terhelné a procit, de ez (számomra) elég hihetetlen
Már miért lenne? Monitorra csak ész nélkül ki kell hányni úgy ahogy van, a TV-re meg át kell méretezni, passzítani...
Ja, oprendszer: WinXP MCE2005 SP2-vel
Na itt a baj... ez önmagában elzabálja az amúgy sem bőséges konfig erőforrásainak többségét...
Próbáld meg amit lejjebb írtam: Geexbox, Movix. A Geexbox minimálisan egy 400-as procit ajánl (nem celeron-t!). És megy is!
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Azthiszem ide pont bepasszol az én problémám is: Hogy lehetséges az, hogy monitoron nézve teljesen jól mennek a filmek, míg a TV-re kötve szaggatnak? Olyan mintha a TV kimenet használata terhelné a procit, de ez (számomra) elég hihetetlen. A gép a következő: MSI 815EP-s lap, integrált hanggal, 850-es Celeron, 128MB memória, és egy ASUS V3800Pro/TVR VGA. Ha monitorra kötöm, akkor midnen OK, de TV-n a filmek akadoznak. Szimpla DVD lejátszás is és a DivX/Xvid is (kisfelbontású filmekkel megy jól, csak a komolyabbakkal van baja). Kipróbáltam egy 633-as Celeronnal is, azzal mégjobban akadozott, tehát tényleg olyan, mintha prociterhelést jelentene a TV kimenet használata. Ja, oprendszer: WinXP MCE2005 SP2-vel, a lejátszóprogram pedig VLC Player 0.8.1 és PowerDVD 6, mindkettővel ugyan az a helyzet. Elötte WinMe-val próbáltam, de akkor is. A felbontástól nem függ az akadozás, próbáltam 800x600-ban és 720x576-ban is, ugyanaz a helyzet. 45.valahányas VGA driver van fent, de a WinMe alatt 6.31c-s ASUS féle volt, és ott is ugyanaz volt a helyzet, tehát a driverhibát kizárnám. Valakinek van valami ötlete?
-
szabzolee
tag
Ez a topic a cime alapjan pon az, amit keresek, bar az utobbi par tucat bejegyzesrol meg csak az sem ertem, hogy hogyan kapcsolodik ide.
A lenyeg: nem nagyon ertek ehhez a tvout dologhoz, de van egy Ati 9550-es kartyam, es egy s-ivdeo-scart kabelem, ossze van hangolva a tvvel, clone mode, meg theter bekapcsolva, minden szepen latszik is, csak valahogy olyan nem tul jo a kepe. Eletlen es fako a dvd, allitolag ezen lehet mas kabelekkel vagy szoftveresen igazitani, de hat en nagyon amator vagyok am ehhez. Tud valaki segiteni? Elore is kosz!
-
zLegolas
őstag
válasz
Diavolo #1223 üzenetére
Próbicold meg a GeexBox-ot vagy a Movix-ot, én azzal tesztelek első lépésben ilyesmit. Ha megy: szoftver hiba. Ha nem, lehet tovább kísérletezgetni...
Ez a baj a Windows-al, minden problémára három megoldás létezik: 1- újra install, 2- másik drájver, 3- más törés/prg. verzió -
Diavolo
csendes tag
Jah, antennát kihúztam, de mivel a régebbi driverrel megy, 100 hogy szoftveres a probléma, sőt félek, vmi egyszerű beállítás, de tényleg mindent végignyálaztam a rohadt nview panelen és semmi javulás - már boot screennél is csak szösz.
-
Diavolo
csendes tag
Hi,
Beleolvastam a topicba, de ilyet nem találtam: Abit GF4 TI4200, 128Mb, scarttal a TV-re kotve, detonator 43.xx - Nview-ban clone, TV Pal B-re, minden csili-vili.
új játékhoz driverfrisités, 78.01, se clone, se dulaview-ra meg se nyekken, fekete-fehér szöszölés, néha látok elúszni egy ablakot. Kipróbáltam az összes felbontás/ frissítés combót, semmi. TvTool, semmi. driver uninstall, régi vissza, minden megy egy clone-ra katt után. uninstall, új vissza, döglött. Force TV kipipálva, jel van, mert anélkül ugye tökfekete lenne, de mégse kóser. nem annyira szeretnék filmnézéshez driver cserélni minden alkalommal.
Van é valami ötlete az uraknak?
Köszi előre is. -
zLegolas
őstag
Bocs, ha erősen off voltam meg hosszú is, de talán sikerült pár dolgot megvilágítanom, meg elvennem a kedvét a henteléstől annak, aki hajlott volna rá esetleg...
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
Riverflow #1217 üzenetére
Marhagyorsan, ez tény. A kismegszakító nem más kábé, mint egy elfuserált relé. Van benne egy tekercs, amin ha átfolyik a kellő áram, akkor lessz annyira mágneses, hogy meghúz valami vasdarabot, ami meg kiakaszt egy kilincsművet, és egy előfeszített rugós mechanizmus szétrántja az érintkezőket.
Ennek két hibája van: komoly áramnak kell a tekercsen általmennie, ennek ki is kell alakulnia, emiatt aztán lassú (kábé századmásodperces nagyságrendű).
Konkrét adatokat nem tudok, de nagyot nem tévedek, asszem... -
zLegolas
őstag
Van még egy jó hír... amikor egy leföldelt gépettapiz a delikvens, és beüt a ménkű, akkor a peches illető kvázi párhuzamosan kapcsolódik a földelő vezetékkel. Innentől meg a két vezető (pistike meg a derót) ellenállása határozza meg, hogy kin mennyi áram folyik át abban a icipici időben.
Ideális helyzetben a derót nulla, Pistike meg jópár kiloohm. Ha igy van, Pistikén semmi nem mászik át.
Az aktív védelmek mindíg összehasonlítanak valamit valamivel, ha borul a rend, megszólalnak. A borulás lehet pl. a 3 fázis szimmetriájának felborulása, fesz. csökkenés vagy éppen növekedés, mágneses anomáliák, mittomén...
Konkrétan testzárlat esetében kialakul egy áramkör, ami megszólaltatja az ilyen-olyan védelmet. Ez emígyen néz ki kb: Fázis(220) => fém ház => földelő vezeték védő akármi. Mivel a védővezető (ha van) marhára jól vezet, a védelem aktiválódásához szükséges áram pillanatok alat létrejön, ha tapenolod, ha nem.
Ha nincs föld derót, akkor nem indul meg az áram, csak figyel a gép házán aljas módon, a védelem meg kussol. Ha ilyenkor megfogod a házat, az áram megörül, és elkezd folyni, semmi más nem gátolja, csak a Te valamekkora ellenállásod.
Mivel az semmiképpen nem összevethető az alaméniumderótéval, így aztán a védelem is jó sokára indul be -ha egyáltalán elindul.
Magyarra fordítva: a teljes áram rajtad keresztül mén, te meg rángatózol addíg a pár másodpercig/percig, amíg a 16A-os kismegszakító meg nem unja.
A gyakorlatban ilyenkor már lehet a rolót lehúzni.
Abba ne menjünk bele, hogy mi van, ha gumgumkesztyű van rajtad, meg szőnyegpadló meg jó vastagon Níveás éppen a kezed. Erre senki ne alapozzon. Mert ugye mi van, ha a szomszéd 1 éves kisfiú a copizott újjával mászik éppen a gépedhez 4kézláb, vagy idesanya a ruhateregetés közben -
szabek85
csendes tag
Ahhoz óriási szerencsétlennek kell lennie az embernek, hogy pont akkor tapizza a gépház csupasz fém hátulját mezitláb a járólapon mikor kijut a gépházra a fázis max. 1-2 tized másodpercre miután a kismegszakító le is oldott. Amúgy hallottam már én is ilyen balesetekről, hogy meghibásodott eszköz használata közben valaki áramütést szenvedett. Pl.: Vasaló, Mosógép...stb. De, hogy valakit a saját számítógépe basszon agyon, úgy, hogy meg is haljon olyat nem igazán.
:
-
szabek85
csendes tag
Ha már itt tartunk, szerintem nem csak az időtől függ, hogy ''meghalsz ''vagy nem. Hanem rengeteg dologtól. Pl.: a gépház melyik részét fogod, ami le van festve (ami már egyfajta szigetelés), vagy a hátulját tapizod ahol tiszta fém felület van ami már nem igazán szerencsés. Vagy mennyire nedves a kezed. Vagy van-e a lábadon esetleg egy háromcenti vastag gumipapucs....stb. Nyilván az áram mindig a kisebb elenáláson keresztül fog haladni a földbe. Remélem ezzel semmi hülyeséget nem mondtam.
[Szerkesztve] -
Riverflow
csendes tag
válasz
zLegolas #1214 üzenetére
Csak kérdezem, de talán tévedek, hogy a kismegszakító tényleg leverődik néhány század alatt? Mert ha igan az jó, de ha a / utáni eset következik be (pár tized másodperc) az már baj. Tudtommal kb 2 tized sec már nagy valószínűséggel ''kibírhatatlan''. (-->meghalsz)
Amúgy nálunk van egy ÉV relé néven emlegetett másik bizti is, asszem ez az ami akár ezredek alatt is képes leverődni (vagy legalábbis gyorsabban, mint a kismegsz.) .
Végülis tudja vki, hogy mi a különbség? -
zLegolas
őstag
válasz
luciferc #1213 üzenetére
Nyugi-nyugi, jó az a megoldás is, egy aprócska megkötéssel: a másik két vezeték se legyen bekötve!
Apropó, olvasta valaki a Darwin-díjasok könyvét? Na, abban vannak ilyen történetek...
Akik nem ismernék: Darwin díjat kaphatnak azok a személyek, akik önként, vagy saját hibájukból következően véglegesen kivonták az emberi faj genetikai gyűlyteményéből a saját, hibás génjeiket, ezzel elősegítve -mintegy meggyorsítva- az evolúciót.
Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy akkora ökrök voltak, hogy belehóttak... -
zLegolas
őstag
válasz
Riverflow #1208 üzenetére
Ha jól értem a földelést kívánó cuccoknál, ha valami bibi van a szigeteléssel, akkor mindegy hova van bedugva mindenképpen megráz, csak éppen ha nem földelt a dugó akkor jobban (-->meghalsz).
Majdnem. Csak akkor ráz meg, ha éppen tapenolod a fímet, és akkor is csak addíg a pár század/tized másodpercig, amíg lemegy a kismegszakító.
Ergo komoly esélyed van a túlélésre. -
luciferc
őstag
válasz
szabek85 #1212 üzenetére
vegyél vissza emberke. biztos vagyok benne, hogy jobban tudom mi az a kettős szigetelés, mint te. ugyanis ha tudnád, akkor nem írnál olyan faszságot, hogy a 230 alapból nem juthat ki a gépházra. a számítógép tápok ugyanis nem kettős szigetelésűek, hanem földeltek. a 2 megoldás kizárja egymást, de olymértékben, hogy kettős szigetelésű eszközt tilos földelni! Tudod? tehát a számítógép nem kettős szigetelésű, mert földelni kell. ez az első, amit jó lenne, ha megértenél. a táp és a számítógép háza is fém, ami azt eredményezi, hogy ha a tápban valami éppen rosszul száll el, akkor bizony a fázis kikerülhet a gép házára. ez a második, amit fel kellene fognod. ha pedig kikerült, és valaki megfogja, akkor azt megbassza az áram. ez pedig a konklúzió. az a tény, hogy a kismegszakítót leveri, az nem azt jelenti, hogy nem rázza meg a delikvenst az áram, hanem azt, hogy csak egy rövid idejű áramütést fog kapni. de szerencsétlen esetben ez bizony halálos is lehet. ugye hallottál már olyanról, hogy valakit megbaszott az áram egy hibás eszköz használata közben? pedig ott is volt kismegszakító, te nagyon okos.
a monitorokon pedig azért van földelés, mert nem kettős szigetelésűek. ebből is látszik, hogy halvány lila fingod nincs az egészről. attól, hogy valami műanyag burkolatú, az még nem kettős szigetelés.
A számítógépen nem elsősorban azért van földelés mert, hogy kijuthat a 230.
hanem miért okoska? van egy rossz hírem. pontosan azért van, mert peches esetben kijuthat a 230 a házra. nem másért.
Más megoldással nem lehet megszüntetni a földhurkot. Csak csökkenteni.
Hm. olvastad a nyitó hozzászólást? na abban van a szabványos megszüntetés. Tudod mi az a galvanikus leválasztás? na az a megoldás.
Továbbra is tartom, hogy a saját életeddel azt teszel amit akarsz, de másokat a dilettáns ''tanácsaiddal'' de sodorj akárcsak icurka picurkát is veszélybe. -
szabek85
csendes tag
Én tudom mi az az érintésvédelem. De te tudod-e mi az a kettős szigetelés. Szerintem nem. Alapból nem juthat ki a 230 a gépházra. Ha ki is jutna véletlenül akkor is úgy leveri a kismegszakítót hogy észre se vennéd bazdmeg. Feltennék egy kérdést neked ''luciferc'' (Te hatalmas zseni gyerek) szerinted a monitorokon mi a fasznak van földelés amikor az egész
burkolat műanyagból van? Mert én ezeknek most már csakazért is utána néztem. Én tudom a választ. A számítógépen nem elsősorban azért van földelés mert, hogy kijuthat a 230. Nézzél már egy kicsit utána a dolgoknak. Utána durrogjál. Ja és annak is, hogy hány ilyen baleset volt már, hogy valakit agyonbaszott a számítógép. Én nem sokról tudok. A te hülyeségeddel, ''akinek egy csöpp kis esze is van behúzza kintről'' dumáddal, végülis van benne valami, a tv szerelők melóját fogod növelni. Más megoldással nem lehet megszüntetni a földhurkot. Csak csökkenteni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki kösse ki a földelést, én senkit sem akarok rábeszélni semmire, de teljesen megszűntetni csak így lehet. És akinek már alapból évek óta úgy működik a számítógépe,
hogy nincs földelt konektor a szobába, nincsenek ilyen problémái
[Szerkesztve] -
Riverflow
csendes tag
Bocsánat, de a végére én is belekeveredtem, nem akkor ''halsz meg'', ha földelt, hanem, ha nem földelt.
Atihoz van olyan progi mint a tvtool? -
luciferc
őstag
válasz
szabek85 #1206 üzenetére
úgy a faszba zsenikém, hogy akinek egy csöpp esze is van, az szépen odahúzza a földelést. tulajdonképpen amíg csak magadat veszélyezteted, addig szart sem érdekel, egy ilyennel kevesebb, ha megbasz az áram, de ha másokat is, akkor úgy érzem nagyon erősen szólni kell, hogy ez így nem jó és potenciálisan életveszélyes!! szóval ne terjeszd a hülyeséget.
-
Riverflow
csendes tag
Az a baj, hogy Nekem ATI cucc van. A TVTOOL NV-hez van ugye?
Földelés:
az igaz, hogy sok helyen nincs földelt dugalj, de ez még nem jelenti azt, hogy ez rendben is van. Nem arról van szó, hogy ha egy földelt érintésvédelmű cuccot nem földelt dugaljba dugsz az egyből megráz, csak arról, hogy ha a gépen belül valami szigetelési gubanc van és megfogod a gépet, akkor rajtad keresztül fog az áram a földbe eljutni... ''és az fáj''.
Korábban nem voltak ilyen gépek szóval nem is kellett ''spéci'' aljzat, de a világ fejlődött Mo. viszont nem.
Bővebben: link
Lényeg az I. osztály (földelt) és II. osztály (kettős szigetelés).
Ha jól értem a földelést kívánó cuccoknál, ha valami bibi van a szigeteléssel, akkor mindegy hova van bedugva mindenképpen megráz, csak éppen ha nem földelt a dugó akkor jobban (-->meghalsz). De nem akarok senkit ijesztgetni: ha valaki gyorsan újraindítja a szíved és nem folyt ár rajtad nagy áram(ami a vért ''tönkreteszi'') akkor még életben is maradhatsz.
[Szerkesztve] -
szabek85
csendes tag
A képernyőváltásról meg annyit ,hogy ha ''clone'' -ra van állítva, (vagyis mindkét megjelenítőn ugyanazt látod) akkor egyes videókártyákon videónézés közben csak az elsődleges megjelenítőn fogod látni a videót amit nézel. Minden mást látsz, a másodlagos megjelenítőn, vagyis a tv-n, csak a videó helyén semmit. Csak feketeséget. De ha viszont átváltod a képernyőt csak tv-re, akkor semmi gond. Erre a célra ajánlom a TVTOOL v9.7-es szoftvert. Ezzel belehet állítani ,hogy két gombnyomásra átváltson a másik képernyőre.Pl:. Ctrl+F1. Nagyon jó kis progi erre a célra. És még rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
szabek85
csendes tag
figyelj már ''luciferc'', és akinek a szobába alapból nincs a konektorba földelés azokkal mivan? Nem tudom hogy mi a fasznak kell lehurrogni az embert. Mivel a régebbi emeletes házak felénél a fürdőszoba és a konyhán kívűl nincs földelt konektor, hacsak benem vezeti magának az ember kintről egy hosszabítón. Azoknak akkor hogy a faszba van???
Ja és érdekes módon akiknek nincs a konektorba földelés azoknak alapból nincs ilyen problémájuk. -
zLegolas
őstag
válasz
szabek85 #1194 üzenetére
Ez így nem jó
Itt leírtam a megoldást: Bővebben: link
Ezzel biztonságos, és semmi földhurok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest