Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pharaoh
aktív tag
Eddig egy régebbi driver votl a 7600-as kártyámhoz telepítve és a régi classzikus control panellal minden rendben volt, de most a Vista miatt a legújabbatt kellett feltennem miben már valami újfajta control panel van és sehogy nem tudom beállítani, rendesen. Pl klón módban csak 1024-es felbontást enged max. Valamint sehol nem találom azt a funkciót, hogy mikor elindítok egy filmet azt a TV-n teljes képernyőre tegye ki.
Tud valaki segíteni, esetleg 1-2 kép is jöhetne, hol keressem ezeket. -
alitak
senior tag
nVidia GeForce 6100, gyári driver. Rászúrtam a TV-re, de kép nem volt, hang sem. A notin a beállításoknál nem tudtam a másodlagos képernyőt állítani, és kitolni sem tudtam semmilyen ablakot oldalra.
winxp sp1 -
thaler2
senior tag
Adott egy 7100Gs vga kártya. Analóg kimenetén egy lcd monitor, a hdtv kimenetére pedig komponensel egy hdtv. Az a bajom, hogy beállitom az nvidia control panelban a felbontást 720p-re, az asztal méretét beállitom helyesre, minden szép és jó. Újrainditom a gépet, kirakom a képet a tv-re, és mintha semmit se csináltam volna, elfelejt minden beállitást, és a 720p helyett kirak egy 1080i-s képet, és elvan az egész csúszva...Rohadtul idegesitő hogy kipróbáltam 5 nv drivert is, más-más verzióval de egyszerüen nem akarja megjegyezni, minden ujrainditás után bekell állitani. Mi a teendő ilyenkor?
üdv: thaler2 -
tothbe
addikt
nagyon sok más nincs, mert rca-hoz nincs ilyen konverteres kábel cucc, mint a hama és a forrasztós cuccok is mind scart-hoz vannak kitalálva.
Próbáld meg másik tv-n, aztán ha ott megy, akkor tv-t kell cserélni amin van scart vagy akármilyen bemenet, ma már a legalapabb is tudja ezt(vagy videokártyát).
[Szerkesztve] -
imi75
csendes tag
Köszi a tippeket
1. Valóban s-video volt bealitva de bármire álítottam ugyanannyira nem láttam semmit a tévén.
2. update-eltem a drivert, ugyanaz az eredmény
3. 2 kábelt is kipróbáltam, egyikkel sem müködött, a laptopom mindkettővel nyomta rendesen
Amit még megpróbálok az az hogy másik tévé vagy dvd lejátszóval kipróbálom.
Ha van egyébb tipp vagy jótanács azt is megköszönném. -
ponix
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem a következő dologban. Egy projektoron keresztül szertnénk mindenféle dolgokat meg nézni lap top-ról. Kérdés, hogy hol kell beállítani, hogy a monitor tartalma külső megjelenítőn is látható legyen. össze van kábelezve e két cucc, csak a beállításokkal van gondom. -
tothbe
addikt
Hasonló baja kinek van?
Neked csak rca jó , és látja a tv-t is alapból csak nem tesz rá képet.
Ez több okból lehet:
1. Nem Kompozit videojel jut a TV-be a gépböl, hanem s-video, amit nem képes ott kezelni
2. Rossz a driver
3. Rossz a kábel
Sztm az elsö konverziót kéne megoldanod, tehát vagy keresni a tv-n egy olyan bemenetet, ahol tud s-video jelet fogadni vagy a driver-ben keresni valamit, hogy eleve composite-ot adjon ki.
[Szerkesztve] -
Zomb€€
őstag
Üdv.
Én azt szeretném megtudni hogy miért van az hogy a TV-n nézett Media Player Classicnak szétcsuszi ka képe.Tehát gyorsabb kameramozgásoknál oylan mint amikor nincs bekapcsolva a V-sync.Kiprobáltam hogy bekapcsolom de akkor is olyan volt.A kártya egy 7600GST és S-video-RCA átalakito majd RCA-Scart megy a tévébe.Ez összesen 5 méteren.
Lehet ezen segíteni vhogy?Mert elég zavaró... -
Piricica
csendes tag
Hello mindenki! Tudna valaki valami megoldást ahhoz, hogy a ne csak a videók de a képek is megjelenjenek a tv-n
-
imi75
csendes tag
Végig olvastam a topicot és látom másnak is hasonló baja van. nálam a kimenet s-video és a bemenet meg kizárólag RCA, tehát a scartos hama kábel nem jó. Tud valaki segíteni?
-
imi75
csendes tag
Sziasztok!
vettem egy inno3d GeForce 7600GT karit, de sajnos nem tudom a tévével összekötni. Látja a tévét de mikor dualview vagy horizontal/vertical splitre váltok a monitor ennek megfelelően viselkedik a tévé viszont nem reagál semmit a kábel jó(egy geForce4 es karival ment gond nélkül ugyanez a tévé).
Van valami tippetek? -
tothbe
addikt
válasz
toth_janika #2173 üzenetére
az megoldható, ha van rajta s-video bemenet. Vagy ha nincs, akkor próbáld ki te is a Hama kábelt.
-
toth_janika
őstag
Samsung CW-29Z418P, és először 1280x1024-ben volt a monitor, és 1024x768-ban a TV! Ezután visszavettem a monitor felbontását is 1024x768-ba, és akkor már ''normális'' volt a kép a TV-n! Egyetlen probléma az, hogy 3 vízszintes csík, egy sötét, két világos, állandóan mozog a TV-n!
Ezt sehogy sem tudom orvosolni, és azért egy kicsit idegesítő!
Megoldható lenne az, hogy S-Video--RCA helyett S-Video--S-Video kábellel kötném össze? -
tothbe
addikt
válasz
toth_janika #2166 üzenetére
milyen samsung tv ez és milyen felbontást küldesz rá?
-
tothbe
addikt
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Először is bocsánat mindenkitől, ha már valaki feltette ezt a kérdést, de nem tudtam végignézni a topikat!
Tehát! A VGA-hoz (FX5700) kapott S-Video-RCA kábellel kötöm össze a gépet a Samsung TV-vel! A legújabb NVidia driver van fennt, és mikor átkapcsolok, a kép elég torz, valamint kilóg a kép a képernyőről! :'(
Mi lehet itt a probléma? Hogy tudom orvosolni?
Köszi előre is! -
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Van egy tv-out-os alaplapom, amin a tv-out nincsen kivezetve hátra csak csatlakozóhely van a nyákon. Sikerült összekötögetnem úgy, hogy sines képet kapjak mikor bekapcsolom a gépet,de a winfos alatt elmegy a kép. xpress 1150 csipszetes. Ha Teszek bele geforce 7300gs-t akkor van kép a winfos alatt de csak feketefehér. A kábel amivel a geforcot kötöm össze s-video, de össze van kotve a két föld meg a c és y. Asszem. Az alaplapinál összekötöm a c és y pint egy jumperral , ezt vezetem az előbb említett kábel c vagy y pinjére (nemtom melyik). Ha a másikra teszem nincsen kép. A földet meg valamelyik földre. A geforcenál úgy lett kép, hogy feltelepítettem a forceware-t monitorral és akkor felismerte, hogy csak tv van. De az ati-nál nem működött ez a dolog.
Szerintetek a winfos reinstall magoldhatja a problémát? Vagy esetleg helytelen összekötés miatt nem ismei fel, hogy van rajta tv?
Lécci segítsetek! -
phyla
csendes tag
Sziasztok!
Na szóval.......mielőtt vennétek egy másik kábelt mert fekete fehér a kép a tv-n, nézzétek meg, hogy van-e konvert gomb a kábelen. Nvidia 7300 gt-nél állítsátok ON-ra.........ati 9600-nál Off-ra......és szép színes lesz a kép. -
vzs
tag
Hi, kinéztem egy videókártyát, amin viszont már hdtv tv kimenet van. Az én tvmen viszont csak sima rca bemenet. Létezik olyan átalakító, ami vissza alakítja rcara vagy svideora a képet?
-
GamerPro
csendes tag
Hali mindenkinek!
Nekem is hasonló a problémám (még mindig).
Adott egy Nvidiás GeForce 7600gs + egy s-video kábel + 1 scart átalakító meg egy 15 év körüli Videoton TV (amin hála az égnek van scart, és már egyszer sikerült összehozni színes képet egy GF mx 440-el , csak megtöröt a kábele -> kuka )
Próbáltam uj drviverekkel mindennel, RCA-nál nem ismeri fel a TV-t olyan mintha nem kötöttem volna rá semmit , S-videónál (pal-B -n) fekete-fehér a kép, mint a többi harminc akárhány tv formátumnál....
Lehet hogy a 15méter kábel a baj? vagy lehet h valami más? (a vga teljesen jó)
[Szerkesztve] -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Mielőt feltettem a ezt a kérdést nagyábol végig nyálazta mezt a topicot de nem találtam választ arra hogy néha a tv kimenetem tökéletesen működik valamikor meg fekete fehér?
Próbáltam drivert is cserélni de a probléma nem szünt meg...
A tv és a gép svideo kábelel van össze kötve, és a hálozaton van galvanikus leválasztó...
Mi a teendő ilyenkor? -
magi20
senior tag
sziasztok.......az lenne a kérdésem hogfy van x800gto kari....
az megoldható hogy mivel a tv-n nincsen scart.így a videóba dugnám és azona keresztül veszi a jelet a tv?
egyébként ehhez cuccokat hol lehet kapni pécsen?
nekem össze van eszkábálva egy tök jó ami sima s-videóból meg két iráényba a hang egy átalakítóval.de azt tv szerelő csinálta anno.
és ehhez a x800gto hoz olyan a kábel hogy s vidó és 3 kimeneti ága van..
??????????????? -
Bini
tag
Hi
van egy 9600 (pro)m aminek vmi baja lett a tv kimentes részével mert nem ad normális képet amiko rákötöm a tv-re, elszállt volna vmi vagy miért nem jo, régen jó volt
a hozzá kapot kábellal kötöm ki a tvre de ien furcsa a kép -
tothbe
addikt
Van olyan cucc, amivel vga-t lehet kikötni, de ezt átlagfelhasználónak nagyon nem javasolnám, mert igen macerás összelöni szoftveresen(nem is biztos, hogy lehet), és nagyon könnyen tönkretehetö vele a tv is meg a videókártya is.
Mostanában kezdenek kijönni notihoz külsö videókártyák, amiket usb-n lehet beadni, azokon van tv-out is, de drágák, vszleg annyit nem ér az egész, ha csak emiatt veszed meg. -
cidalain
veterán
hi
egy jó kérdés, amit az öcsém kérdezett tőlem, de nem tudom reprodukálni magamnál a hibát, így fingom nincs mit kéne csinálnia.
szal. a gépére rákötötte a TV-t. valami Geforce 7xxx pci-e 256-os karija van. a tv outra kötötte rá, egy gyári dróttal (nem a géphez volt gyárilag, de komplett bolti) aminek SCART a másik fele. ezt a TV-be tette normálisan.
jelenség. gépen minden fasza természetesen, míg a TV-n a kép fekete-fehér. próbált egy csomó dolgot beállítani de nem javult továbbra is ff a TV-n a kép
mi lehet a hiba oka? és hogyan kéne nekiállni a problémát lekezelni?
köszi előre is -
Petro
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy a notebookom-on nics tv out, hogyan lehetne mégis megoldani, hogy legyen, létezik ilyen bővítőkártya vagy valami?
A válaszokat előre is köszönöm. -
jozsi86
tag
Hello.HA van nekem egy
1. HDTV (monitornak is ezt használom)
2. 7600GS
3. D-sub , DVI, (Y, Pr, Pb) kábeleim
Akkor melyiket használjam,és miért pont azt?Melyiknek mi az előnye?Melyikkel lesz a legjobb a képminőség? -
phyla
csendes tag
Szisztok! Most vettem egy 7300 GT kártyát és a tv-n csak fekete fehérben látok mindent.
két napja görcsölök, de nem tudok rájönni, hogy miért van így. Sima tv......színesegyébként és s-video kábellel csatlakozok, a másik vége scart. Látszik minden de csak fekete fehérben.
Ha tud valaki segítsen...légyszi! -
tothbe
addikt
válasz
wwenigma #2143 üzenetére
én nem is állitottam soha, hogy nagy cucc (az a 47nF-os kondi az egészben a lényeg). Régebben sokszor linkeltem egy oldalt, ahol fenn van a konkrét kötés rajza, de annyira nem drága ez a kábel sem, és már kész van és legalább normálisan néz ki, nem kell, még azzal is szenvedni.
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
wwenigma #2140 üzenetére
mm-ben 1990/2990/3990, szóval e-bolt olcsóbb, csak mm gyorsabb, meg mindenhol van azért irtam mindig azt.Meg ugye e-bolt-nál ha rászámolod a postát, úgy már nem is olcsó.
TV szerviz meg nem lesz olcsó vszleg, de ez függ a tv tipusától is, meg attól is, hogy mennyit nyirt ki belöle a cucc. -
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata esetleg TVouttal kinyírt TV javitasi koltsegerol? Keson talaltam a topicra, 7300GT sz*patott...
HAMA kábel e-boltban 1500/3 2500/5 3500/10méter. MM árai hogy állnak?
Thnxxx... -
enterlaci
senior tag
válasz
imi_666 #2137 üzenetére
Hello!
A kártyámon 7pólusú s-vidoe kimenet van (a dvi és a vga melett), innen kell nálam kivinni a tv-re a képet (scart). Én annyit tettem, hogy beszereztem a megfelelő kábelt (tothbe tabnácsára), amit a hama gyárt és pl a media markt is forgalmaz.
Kábel típusa : [link]
Ezzel összekötve (csak kikapcsolt pc-t és tv-t kapcsolj össze!!!) az nvidia szoftvere azonnal felismerte a csatlakoztatott tv-t.
Nálam ennyi! Remélem segítettem!
Üdv -
MooN00
aktív tag
Tud valaki segíteni TV-out ügyben ?
Rákötöttem a karit (inno3d 76gs pcie) a tv-mre S-videó kábellel.
Belőttem a driverben (93.71) a Force TV -t, megjelent a 2 monitor a tulajdonságokban. Aktíváltam, kiterjesztettem, hogy mutassa a hátteret a TV-n, de sajnos csak a kék képernyőt látom a TV-men. Bárhova kapcsolok a tv-n sehol nem hozza be a megfelelő képet.A kábelek biztos, hogy működnek, többször leellenőríztem , semmi szakadás vagy egyéb.....(a tv-out egyébként ment a régi karimmal 9550ge)
Feltettem a TV-tool nevű progit is, de sajnos az sem találja meg a TV-t.
valaki help pls -
Leybold
csendes tag
A TV típusa: Deawoo 20A5T
A kártyán nem S-Video kiment van, hanem egy 7 pines csati és egy rövid, 4 ágú komponens kábel, ennek a kimenő végén van a Sárga+Piros+Zöld+Kék RCA aljzat.
Én a sárgát használom.
Ezt próbáltam a TV elején levő Video bemenetbe (RCA) és a hátulján levő
SCART-ba is (átalakítóval term). -
Leybold
csendes tag
Sziasztok!
GF7300GT videokártyám van és egyszerűen nem tudom rábírni, hogy érzékelje második megjelenítőként a TV-t. A kártyából 7pines csatin át 4 RCA ág jön ki (Sárga+R+G+B),
a sárgából RCA-n viszem a TV video bemenetébe (scart is próbálva)
Az NV control panel fel sem kínálja a második megjelenítő lehetőségét.
Arra is gondoltam, hogy a kártya ezen felelős chip-je vagy funkciója halt meg,
de jobban örülnék egy okos ötletnek...
Köszönöm!
XpertVision NV Gf7300GT; XP SP2 ENG; 93.71_forceware_winxp2k_international_whql -
qqtska
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémánk amire egyszerűen nem találunk választ. Remélem, hogy valaki találkozott már ilyennel és tud is valami jó dolgot.
A probléma a következő. Egy Ati X550- esről van szó. Amikor filmet akarunk nézni a tévén akkor a kép elkezd ugrálni és kiírja a tv, hogy nincs videó jel.Egyébként a háttérkép szépen megjelenik hiba nélkül. Időközben rájöttem, hogy akkor van probléma, ha mondjuk az egér kurzolját a képernyő aljára viszem - vagy bármilyen ablak vagy valami van ott- és ott megnyitom pl a képernyő tulajdonságait. Akkor rögtön vibrál, és kettévágja a képet. Aminek a tetején kellene lennei az van alol és fordítva.Gondolom a film is ezért ugrál.
A kábel egy jó minőségű aranyozott végű, stb. Sztem az nem lehet probléma, mert már azt cserélgettük.
Várom mindenféle ötletet. Köszi! -
szbalogh
addikt
de csatim mégmindig nincsen viszont van róla képem, csak magyarországon sehol nem találtam
-
djadji
senior tag
Hello!
vanegy laptopom aminek aképét nem tudom kirakni TVre. ELvileg van TV out rajta (egy 4 csatlakozójú csati a gép hátulján, közepén/alján egy müanyag pöcök). Vettem hozzá kábelt ami ezt átalakítja RCA-ra aTVhez. A gondom az hogy a TV megjelenik ugyan egy fehér zagyva, de semmi több. MIkor megnyomom a ''azonosítá'' gombot akkor fel lehet ismerni a TVn a 2st, de semmi több. A 2es monitoron azt állítottam be, hogy a winképernyő kiterjesztése erre a monitorra is.
CSináltam már ilyen Geforce4es VGAval s ATIval is, de ezzel a laptoppal nem boldogulok, hogy mit is kell beállítani..
Vlaki tidna segíteni 3-4 mondatban? Kösz előre is..
UI: a ja a latop VGAja Nvidia Go 7400.
Kösz előre is! -
enterlaci
senior tag
Tisztelt hozzáértők!
Segítséget kérek a témában. Van egy 7300GT kártyám és egy 2 éves Samsung hagyományos TV-m. A videokarcsim rendelkezik egy vga, dvi és egy 7 pólusú s-video aljzattal. A monitorom a dvin csatlakozik, a tv-t gondoltam a az s-video/rca (csak sárga) átalakítón keresztül csatlakoztatni. (a további fordító kábelen -euroscart- nem is merek egyenlőre álmodni.) Eddig remélem hibátlan a művelet!???
A windows és az Nvidia szoftver Force Tv Detectionnal felismeri hogy van még egy képernyő - HDTV!??
Próbáltam az nvidia TV wizard-ját, sehogy sincs teszt képem a Samsung TV-n. A TV-m képe minduntalan fekete, mintha nem lenne bejövő jel.
Várok néhány 5letet amivel próbálkozhatnék.
Előre is köszi!
Üdv: enterlaci -
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Van egy tv-out-os alaplapom. Ilyen szögletes csatlakozó, majdnem olyan mint az USB-jé csak 5 tűs. Hogyan lehet kivezetni S-videóra? Hol lehet ilyen kivezetést venni? Mi a neve?
Aztán scart vagy rca -ra érdemesebb átalakítani? A tv-nken van mind2. Mi kell a különböző megoldásokhoz?
Lécci segítsetek! -
Guerilla
csendes tag
azt vajon be lehet állítani hogyha clonera van beállítva a tv-out akkor két külömböző felbontás és hz menjen a két képre?
és még vmi hogy lehet beállítani hogy 50hz-et küldjön ki a tvre?
ati-m van... -
tothbe
addikt
Általában attól, hogy a tv elvégzi-e maga az s-video formában érkezö jelröl való konvertálást vagy nem. Ha irsz egy tv tipust, talán segithetek, ha már találkoztam olyannal, hogy ment-e rajta egyböl szinesben konverter nélkül.
Ha meg tuti megoldást akarsz, vegyél pl. a media-ban vagy az e-bolt-ban hama direct pc-tv kábelt, ami 7 pólusó s-video és jack audio jelét teszi át scart-ra és abban bekapcsolhatóan benne van a konverter rész. 5m-esben kb 4ezer Ft. -
ati2
őstag
Csak nekem pont színes kompozit kimenet kéne az RCA-n mert nincs a karihoz gyári átalakító (a TV/video-n meg nincs S-Video bemenet).
Most egy kölcsön VIVO-s (kompozit+s-video / in+out) adapterrel színes, de azt vissza kell adnom...
Az mitől függ, hogy fekete-fehér vagy színes a jel rajta? -
ati2
őstag
Ilyesmi kábelt próbált már valaki TV-OUT-hoz?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest