Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
ezt ismerem. ez az ami semmire sem jó, de próbáld ki és te is meglátod.
Ilyen adapter a matrox-okhoz volt anno és azok támogatták a tv-out-ot vga-n keresztül hardveresen, azaz volt bekötve kompozit jelkimenet a vga csati egy szabad lábára.
De más kártyákkal, amik ezt nem támogatják ( a vga-k 99%-a) nem megy.űEsetleg ilyenekkel meg tudod oldani a dolgot!
-
tothbe
addikt
ez igy azért gázos, mert a
dvi tud digitális vagy analóg jelet vinni.
vga analóg rgb jelet visz (eddig még okés lenne a konverzió)
rca - kompozit jelet visz (persze ha több is van belöle, akkor együtt vihetnek komponens-t vagy rgb-t is.
s-video - nevében is benne van, hogy s-video jelet visz, de kompozitot is vihet.Tehát a legproblémásabb terület a vga-ról érkezö rgb jel és az s-video/rca kimenet közti konverzió. Ez milyen adapter, amivel ezt csinálod?
-
tothbe
addikt
válasz
Pityke78 #3990 üzenetére
jól gondolkozol leszámitva a hangot.
Ha olyan ati-d van ami hdmi-n tud hangot is adni, azzal simán átnyomod tv-re egy kábellel a képet és a hangot is jó minöségben. Ha viszont dvi-röl viszed ki a képet és hdmi-re alakitod, akkor utána a hangot a hangkártya kimenetéröl tudod csak vinni, de azt a tv-be már nem tudod feltétlenül bekötni, mert nem sok tv-n van a hdmi bemenethez tartozó pl. stereo rca hang bemenet, tehát kötve leszel tv-ben, hogy olyat kell keresned, ha a a tv-re is akarsz hangot.
Ha persze hangot külön viszed egy külsö erösitöre, akkor ez az egész tárgytalan. -
toruss
csendes tag
Helló mindenkinek!
Nagyjából végigolvastam a topicot, de nemigazán találtam választ a kérdésemre, ha meg már foglalkoztatok vele akkor előre is elnézést kérek.A helyzet a következő: A számítógépem DVI kimenetét szeretném összekötni egy projektor RCA vagy S-VIDEO bemenetével. Szerintetek meg lehet oldani? Mi az amit kipróbáljak, és mi az amit ne? A videókarim egy Nvidia Geforce 9400GT, a projektor pedig egy Somy VPL-HS2-es. Én így kötném: DVI - VGA átalakító ->VGA - RCA/S-VIDEO átalakító, onnan meg egy kábel a proji RCA vagy S-VIDEO bemenetéhez.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Zsebröfi
tag
Keret van, mindent ugyan úgy látok TV-n mint monitoron. A baj az, hogy ha monitoron kiteszem teljes képernyőre, akkor az eltérő felbontások miatt TV-n lemarad a kép egy része (szélei).
Lehet, hogy dulawiev-el kell próbálkoznom? TV-re 1024x768-at (akkor teljes képernyő) és akkor a full screen nem lóg majd ki.
De attól jó lenne, ha csak az overlayt tenné ki, mert akkor lehet a gépen mást csinálni.
Milyen beállítást nézek el? Már 2 napja ezzel tökölök -
Zsebröfi
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már kérdés:
Win XP pro reinstall után a következő a problémámkártya:7600gs, legújabb nvidia driver, 182-es)
Vagyis nem is a 182 mert azzal nem hajlandó működni, hanem 178-as. Ennek se tudom a miértjét.
Szóval a gond hogy nem hajlandó kirakni a TV-re (DVI-vel összekötve) az overlay felületet teljes képernyőn.
A legjobb, hogy winfos reinstall előtt tökéletesen működött. Az ideg szétvet
Mi lehet a baj?
Köszi előre is! -
Karima
őstag
Köszi, akkor megpróbálom. Viszont ha nagyon nem jön össze a dolog, akkor már kinéztem erre a célra dvi-hdmi kábelt, csakhát ugye az is jópár ezres, meg kábelezhetek is
Viszont ahhoz mit szóltok, hogy a tv használati utasitása azt irja, hogy a hdmi bemenetre ne kössek laptopot, vagy videokártyát, mert csak üres képernyőt fogok látni. Akkor mit kössek rá?
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy adott egy ATi Radeon HD 4830 kártya a következő kimenetekkel:
D-SUB
HDMI
DVIValamelyiket össze tudom kötni a SCART-os TV-el és ha igen, milyen módon?
Köszi
-
tothbe
addikt
nem jó pal normát küldesz a tv-out-ra. A boot és a win logo még default-on megy, ami pont stimmel, de utána a beállításaidnak megfelelöen módositja és az már nem jó.
Próbálj meg állitgatni a tv-kimenet tipusán, ha pedig semmiképp nem jön össze, használj konverteres kábelt, pl. a sokat emlegetett Hama direkt pc-tv-t. -
Karima
őstag
Hali
Sztetek mi lehet arra a megoldás, hogy a boot képernyő, meg a win logo még szinesben jön be a TV-n, de már a windows, és utána minden fekete-fehérben? Svideo-scart-al van összekötve.
Előre is köszi a segitséget.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Bencey66 #3904 üzenetére
Helo. az a 3 águ kábel, az nem a komponens rgb kábel ? az megmagyarázná miért nincs szin
nekem is ati karim van,igaz nem oan mint neked, hanem radeon 3870 és ahoz van egy s-videó - kompozit átalakito. ami sárga. ugyebár a sárga a kép . bár nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, azért is jöttem ide olvasgatni mert szeretnék rájönni a dolgokra
de az a 3 águ kábel ami nekem a dobozban van az az rgb. az tuti
a kompozit kábelnél 1 ág a kép, a másik két ág (fehér piros ) a hang csatornáké. ugyhogy ha (red green blue -rgb) a kábeled azt ne használd a tv outhozremélem nem hüjeséget mondtam
bye
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Sziasztok! Egy Radeon HD4830 képét szeretném kiküldeni samsung tv-re is (a monitor mellett). Hdmi kábellel sikerült is, minden beállítás jó, kivéve a hangot. Először volt hang a TV-n de addig állítgattam, hogy végül elmúlt, most a hangfal szól. a cél az lenne, hogy mindkettő megkapja ugyanazt a hangjelet és szóljon egyszerre. Vagy valami módszer amivel kábelkihúzogatás nélkül könnyen válthatnám, hogy hol kapjak hangot.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
tothbe
addikt
olvass vissza kicsit, nemrég irogattunk hasonló témában.
-
Kapor_Ur
csendes tag
üdv,
egy egyszerű kérdésem lenne:
Olyan tv-re szeretném kirakni a számítógép képét, aminek az atennacsatlakozón kívül semmi más bemenete nincs (jó régi TV).
Működhet az a megoldás, hogy az s-video-rca kábel végére rárakok egy rca-koaxdugó átalakítót és úgy az antennacsatlakozóra kötöm?
kösz! -
Witya
tag
hii all
nekem olyan problémám lenne hogy feltettem a windows 7-t és nem tok rátenni ati CCC-t ( a vidikártyám x1600 ) nos és feltettem az Ati Tray Tools-t és ebben hol kell beállitani az S-video-s kimenetet hogy letudjam klonozni a tévére
( a progi az 1.5.9.1294 )Előre is köszi a segitséget
-
tremt
csendes tag
Segitség kellene!!
A gépemben van egy nvida geforce 8600 gt videókártya.
Ugye azon van egy 9 lyukas s video kimenet. A tv-n viszont egy 4 lyukas s video bemenet van. Olvasgattam mindenfélét, láttam pl olyat is, h veszek 4 polusos kábelt, azt a géphez lévő részénél letöröm azt a kis müanyag pöcköt, h bele tudjam dugni. meg is csináltam, de semmi reakcio, se a tv-nél se a pc-nél... próbálkoztam s-vodeo rca átalakitoval (szintén 4polusu, szintén kitörtem és belement) de szintén semmi nem történt..:S volt itt egy hama (tv-pc - svideo-scart) átalakito amiröl sokan beszéltek, de ahogy nézem neten az is 4polusu, és mielött már megint vennék vmi felesleges kábelt érdeklődnék, hogy azzal ez a videokártya már menne-e tvn? És ha igen egy ilyen videokártyához milyen konfigurációkat kellene beállitani?
a segitségeteket elöre is köszönöm!
Attila -
gti16v
őstag
Sziasztok!
Az mitől van,hogy ha dual wiew-ben használom a vga-t (a fő képernyő a tft a másodlagos a tv S-video-n keresztül)
Tehát ha áthúzom a tft képéről a video-t (pl media classic player) a tv-re minden rendbe megy ,de ha teljes képernyőre állítom,csak feketeség van hanggal,újra kisebbre veszem akkor van kép újra,de teli kijelzőre állítva nincs.És mindez úgy,hogy ideáig minden rendbe volt…egyszer csak ilyen lett.
Annyit tettem,hogy drivert frissítettem,hátha megjavul…de nem…..Valami tipp?
Köszi
-
d0d3$z
csendes tag
Hali!
Az után érdeklődnék,van e valami megoldás arra hogy amikor játszom közben lehessen videózni a tv-n??? (össze van kötve rendesen a rendszer működik is a dualview ha tv-n megy egy film akkor tudok dolgozni a monitoron viszont ha elindítanék mellette egy játékot akkor már nem megy a kettő együtt)
köszi
bb -
zerone
tag
Nekem is fekete-fehér gondom van. Vadonatúj S-Video kábel, szóval nincs sok kedvem hama-ra cserélni, ha nem kötelező. GeForce 8800 GTS.
Jeltípust nem tudok nVidia Control Centerben állítani, mert azt írja, hogy "Warning: there is no television connected to the selected connector."
("Change the signal or HD format" fülön) Pedig látja a tévét, csak szín nincs. A Television Setup Wizard automatikusan B/PALra lövi be, és akkor színesen fel is villan. Előző kábellel is B/PAL volt és működött. -
blint63
tag
A probléma az, hogy XP alatt gagyi catalyst/omega van, kevés beállítási lehetőséggel, vistám nincs és erőforrászabáló, így felraktam egy win7et. De itt sem lehetett ilyen felbontást megadni a teljesértékű CCC-ben. Most éppen a tray toolst próbáltam, de abban sem volt ilyen lehetőség. Az overscan funkció végül kitolta a felbontást megfelelő magassgára, így viszont kilóg a kép széltében.
A felette található nyilakkkal sem lehetett függőlegesen nyújtani a képet.
A hardver miatt nem lehetséges? -
blint63
tag
"S-video>RCA-val rákötni a TV-re, eredmény nélkül."
Ezt úgy értem, hogy a sáv megmaradt.
-
blint63
tag
Sziasztok!
Összekötöttem a TV-met (Sony Wega Trinitron 72 cm) egy laptoppal (Toshiba Satellite l100-119- ATI 200M; S-video, D-sub kimenet).
Az S-video-t simán átkötöttem a TV-re, a hangot jack>RCA átalakítóval küldöm.
Csatlakoztatás után azonnal feltűnt a földhurok, ezt a kábeltv kihúzásával megoldottam. Maradt viszont egy másik probléma:
http://i39.tinypic.com/r2jmhe.jpg
http://i39.tinypic.com/2j4zy8z.jpgA kép nem ér ki a TV-képernyő hosszabbik oldalaihoz. Megpróbáltam minden beállítást (kiterjesztés, stb.) CCC-ben, Omegában, semmi javulás.
Közelebbről megnézve úgy tűnik, mintha a fekete csík nem lenne egyenes, bár ez lehet h a képernyő torzítása.
Ezután megpróbáltam S-video>RCA-val rákötni a TV-re, eredmény nélkül. A kép amúgy tökéletesen átmegy, a fekete sávok is elviselhetők filmnézésnél, de azért nem az igazi.
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a hiba, meg lehet-e szoftveresen oldani? Ha nem miben lehet a gubanc (TV\Laptop)?Kiegészítésként még annyit, h már talán két évvel múlt, mikor már kötöttem a TV-re így számítógépet és laptopot (nem biztos, hogy pont ezt), és akkor nem volt ilyen hiba (legalábbis nem emlékszem).
Segítségetek előre is köszönöm!
-
tothbe
addikt
lehet több dolog is:
1. rossz felbontást adsz a tv-re amit nem bir.
2. a tv nem képes hdcp funkcióra, azaz hdmi-n nem tudsz rá pc-t kötni, nézd meg a leirásában.
3. a tv-out beállitásaid nem jók, de ennek végignézéséhez elöbb zárd ki a másik kettöt azzal, hogy elolvasod a tv használatiját, hogy mit is tud kezelni és hogyan. -
Nyalos
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segitséget kérni, hogy nem tudom összehangolni a tvmet a géppel. gtx260-as kártyáról és egy philips full hd tvről lenne szó. dvi-hdmi kábellel próbálkozom, de amikor kirakom a képet a tvre, akkor néha-néha villan csak be a kép. Mi lehet a gond?
-
tothbe
addikt
válasz
Narancs #3939 üzenetére
ATI Tray Tools 1.3.6.1042
Software highlights:
# Support for TV Out and displays with profiles
# Options to change Theater mode together with TV OutTehát ott lesz az, csak keresni kell.
Display/Settings alatt.
A piros keret nem mérvadó, az mnás miatt van, csak a füleken a lényeg. -
Wendelke
aktív tag
Aha, szóval egyről beszélünk.
Tehát akkor kettő külön, illetve különféle videókarit lehet gond nélkül együtt üzemeltetni.
Ahogy mostani árlistákat elnéztem, 99%-ban PCIex16-os kártyák vannak, illetve a PCI-os kicsit újban drága. Tehát valami használt PCI-os videókarit kéne akkor keresnem.
-
Narancs
őstag
Hali!
Gondom: ha kiteszem a képet TV-re, akkor az xp asztal frankón megjelenik, ott az egér, minden, de ha bármilyen lejátszóval elindítok egy filmet, csak fekete semmi lesz ott ,ahola filmnek kéne mennie.Miért van ez?
Cuccok: X1950pro, 9.2 cat, orion 100hz flat tv.
-
Wendelke
aktív tag
Köszi a választ, de most ezek szerint te azt javasoltad, hogy a VGA kártyámat cseréljem le egy olyanra amely tv out-tal rendelkezik. Korábban azt írtam, hogy a Giga 4670-s kártyámat nem akarom lecserélni, mert nem rég vettem.
Én arra gondoltam, hogy egy olcsó, második VGA-t tennék a gépbe - amin van tv out - a PCI vagy PCIx1-s foglalatba, ha van ilyen, és ha ez járható út.
-
tothbe
addikt
válasz
Wendelke #3929 üzenetére
x550,x1650,3450,2400. Sztm ezekböl nézegess, akár egy passzivat vagy félmagasat.
Neked úgyis csak a tv-kimenet kell róla. (Ár: 6ezer körül már kapsz belőlük).
A másik verziót meg, amit találtál, inkább felejtsd el, ráadásul az is analóg rgb jelet visz át d-sub csatiról scart-ra, de nagyon sok a probléma vele, és könnyen tönkreteheted akár a tv-t, akár a videókarit. -
Wendelke
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából elolvastam az eddigi hsz-at, így azt már tudom, hogy a DVI - D-sub - HDMI kimenetes VGA-hoz digital-analog átalakító kellene, ami nem olcsó.
Az alaplapomon csak egy PCI-E16-os foglalat van, kártyát nem akarok ez miatt cserélni, mert most vettem a Giga 4670-s kártyát. Természetesen CRT a tv-m amit össze kéne kötni a géppel, csak analóg bemenettel.
Az volna a kérdésem, hogy van-e olyan kártya amit a PCI vagy PCI-E foglalatba lehetne tenni, és az tv out-kén használható lenne. Nyilvánvalóan csak olcsó megoldás jöhet szóba, mert akkor egyszerűbb VGA-t cserélni.
Bocs ha esetleg hülyeséget kérdeztem.
-
xamuh
csendes tag
Sziasztok srácok!Tanácsot kérnék töletek a következöhöz.Van egy JVC D.I.S.T televiziom ami komponensen(piros,zöld,kék rca) tudná NTSC ben az 1500i felbontást(PAL ban csak 526p ) kiakarnám probálni pc röl de nem tudom hogyan .Kaptam egy HIS X1050 256mb vid.karit cataliston keresztül probáltam a dvi és dsub közötti csatibol komponens (zöld kék piros rca)átalakitoval de a kép csak fekete fehér ,lehet hogy dvi csatin keresztül kéne komponens átalakitoval probálni?Vagy a vid.kari nem ad ki komponens jelet.Kérem tanácsotokat.
-
-
cselt
senior tag
Sziasztok!
Egy kis problémával fordulok hozzátok. Van nekem egy 8800GT kártyám, amit szeretnék összekötni a tv-mmel. Erre egy svideo -> scart kábelet használtam. A kapcsolat létre is jött a kép megjelent a tv-n, de sajnos csak fekete-fehérben. Bármit próbáltam állítani ez az állapot nem változott. Van erre valamiféle megoldás?
Előre is kössz!Üdv: Cselt
-
Jofi81
őstag
Bemásolom ide is, hátha hamarabb kapok választ...
Lenne egy problémám. Gigabyte 8800GT-m van. Tegnap szerettem volna rákötni egy projektort S-VHS kábellel. Ugye ehhez használnom kellett azt az átalakítót, amit adtak hozzá, amin van S-VHS és komponens kimenet. A gond az, hogy az nvidia control panelben nem tudtam felismertetni a projektort. Mikor először nem találta, próbálkoztam azzal, hogy "My display is not shown in the list..." , majd "Rigorous display detection". Itt még mindig nem találja, de megkérdezi, hogy bekapcsolja-e a TV kimenetet. Mondom, hogy igen, villan egyet, de nem történik semmi. Alatta van valami ezzel kapcsolatos beállítás, de az teljesen szürke, inaktív. Többször újra is indítottam. Van valakinek valami ötlete?
-
tothbe
addikt
válasz
superecneB #3912 üzenetére
elég nehézkes a beszerzés. érdemes apróhirdetéseket bújni meg vateraféleségeket, mert boltban szinte sosincs, vagy mást próbálnak meg eladni n-vidia kábel néven.
-
superecneB
őstag
Szevasztok papperek!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hol lehetne kapni/keríteni Leadtek 6600GT (AGP) -hez TV-out kábelt? Mert úgynézki eltökítettem valahova és a 7900GS-é nem megy bele se a 7600GS-é... -
tothbe
addikt
válasz
netburger932 #3909 üzenetére
elképzelhető, hogy a kapcsolgatástól a tv-out elszállt a kártyán.
-
netburger932
csendes tag
Hali mindenkinek.
Az lenne a problémám, hogy van egy MSI-8600-gt-OC videókarim.
Amióta megvettem rávolt dugva a tv-re (fél évig) kb ez őszig volt így mert egyszer csak nemvolt kép a tv-én.
Beállítottam újra (minden féle beállítást próbáltam: clone, dual stb) és akkor a monitorom feketébe ment át és nemakart átváltani sehogy se mindent megpróbáltam (csökkentett mód, rendszer visszaállítás, oprendszer javítás)
Újrahúztam a gépet és megint ugyanazt csinálta. Gondoltam akkor megint újrahúzom de akkor már a legújabb driverét használtam az nvidiának de csakis ami nem béta volt (nehogy baj legyen)
Feltettem újraindítottam és 640x480-ba volt és 16biten és persze nemengedte magát átállítani és ha feltettem a régebbit akkor is ugyanaz volt.
Újrahúztam megint aztán azóta csak a sima driverével használom.Köszi előre is a választ.
-
Tuja1
aktív tag
nguru, tothbe, Köszi a segítséget!
Compozit csatlakozásnál, vagy 10 féle Pal formátumot ajánl fel a kari és ezek között amikor váltok, akkor villódzik szinesen és utána semmi kép.
Ami érdekesebb, hogy S-video-ra állítom akkor van kép, de fekete- fehér.Már arra is gondolok, hogy gyenge a Comozit jel. Pedig a másik kábellel olyan jó volt minden, csak a gazdája kiküldte Thaiföldre a karijával
-
Bencey66
csendes tag
Hellosztok
Nekem van egy HD2600XT videókarim
az lenne a baj, hogy van egy vezeték. az egyik fele S-video a másik fele 3 felé megy (zöld, piros, kék) a zöld elvileg a kép. belekötök egy kábelt majd a másik végét a TV-be. szép éles a kép csak fekete fehér. bármire állítom mindig fekete-fehér.van valakinek valami ötlete ? :S
előre is thx
-
Tuja1
aktív tag
hosszas kutakodás után ezt találtam:
"8800GTX, and it came with a component adapter (Y, Pb, Pr). I was having trouble with connecting to my tv as its only composite, and thought I'd try the green (Y) lead, as at the least it would give me black and white and I could see if the thing worked at all. to my surprise, it gave me a full colour composite image. so if you were lucky enough to get one of these leads with your card, give it a go."
szóval rányomtam a zöldre a TV-t kompozitra állítottam és félsikerem van
Fekete-fehér a kép, ami azért aggaszt mert amikor állítgatja a képet 1-1 mp-re tök szép szines a kép, de a végén mindig lemaradnak a szinek
a PAL formátumok közt is váltogatok olyankor is egy-egy pillanatra kiszinesedik de a végeredmény ......
HELP!
-
Psytróger
tag
"amúgy az antennakábelt sem szabad hivatalosan csak kikapcsolt tv mellett dugni/húznim, de ez tulajdonképpen minden eszközre/kábelre igaz."
Igen, ezt tapasztaltam tavaly, amikor elszállt az alaplapi hangkártyám a menet közbeni jack ki-behúzogatás közben... Azóta nem használtam ijedtemben az s-videót sem... Mert ugye a hangkártyát olcsó pótolni, de az xtízezres videókártyát már kevésbé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest