Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
válasz
daninet #3698 üzenetére
ahhoz akkor szükséged lesz egy speckó nvidia svideo->rgb kábelra, amit a notihoz kellett is, hogy kapjál, mert az nvidia nem teljesen szabvány s-video-t használ. Ha nem kaptál, elvben jó pár helyen lehet is ilyet kapni vagy olyan s-video kábellel próbálkozz csak ami 4eres nem pedig 7, mert azokkal tutira nem megy jól.
-
tothbe
addikt
ez csak a tv-den múlik, hogy milyen felbontást tud fogadni pc bemenetröl. A leirásában általában benne is van.
Na meg a kábelen is múlik, mert egy vékonyka vga-val, ami nem kettös szigetelésű ezt a felbontást max. 30cm-re viszi át veszteségmentesen. Egy jó kábel viszont akár 4-5 méterre is. -
tcsoka
csendes tag
Sziasztok! Mar lehet hogy felmerult a kerdes, de nem tudtam mindent elolvasni. Kerdesem az lenne, hogy sima 15 tus din vga-kabellel at tudok e vinni a full hd-s lcd tv-mre fullos felbontast 1920ast. Hangot nem akarok atvinni, mert azt erositore kotom amugy is, nekem csak a kep a fontos hogy nativ felbontasban tudjam hajtani a tvt. Vagy ehhez mindenkepp hdmi kimenet es kabel kell? A tv-n mindket bemenet megvan.
-
tothbe
addikt
válasz
Jamboo529 #3689 üzenetére
a hdmi-vel max. 10 métert tudsz áthidalni, de 5-nél feljebb már csak nagyon drága kábellel érdemes kezdeni, mert a digitális jel nagyon csillapodik ekkora távon.
amit linkeltél az jó cucc, de már egy ideje csak ígéret és az ott irt 40ezres ár pedig várhatóan legalább 60, de inkább 70-80ezer lesz, ha bejön végre a cucc. Ráadásul full-hd-t nem tud majd csak 720p-t és 1080i-t, de ez is nagyon jó lenne már, ha lehetne kapni. -
tothbe
addikt
válasz
Major Major #3688 üzenetére
jól láttad, már nem árulják, pont amiatt, hogy mennyi nehézség és probléma van vele.
És igen, a boot-nál nem mehet a tv, bedugva be lehet, de nem szabad átkapcsolni csak ha már bebootolt(emiatt pl. a setup beállításokat buktad is, ahhoz szükséged van monitorra.)
a leirásnál inkább csak a beállítás paramétereit gondoltam ellesni, mert a powerstrip tényleg nem jó neked, viszont amiket irtál, úgy meg elég nehéz lesz belöni, hogy mi állits és hogyan, még pc-n a powerstrip-pel sem egyszerü a dolog.
A videókarin pedig a tv-out rész szokott leggyakrabban meghalni, de ez általában az összedugás/széthúzásnál hal meg a feszingadozás és a hirtelen tüskék miatt (kb. mint a pendrive-nál, ha csak kihúzod leválasztás nélkül). -
Jamboo529
senior tag
Hello!
Kérdésem a következő lenne:
HDMI kábellel kötnék össsze TV-t és VGA-t ( a VGA ból menne a jel a TV-re)
Mekkora a legnagyobb távolság amit HDMi-s kábellel még át lehet hidalni, valamint ha ennél is messzebb van a TV, akkor létezik-e olyan jelátalakító, ami vmiféle rádiójellé alakítva, majd a TV-nél visszaalakítva hidalja át a távolságot. ( Vezeték nélküli megoldás létezik-e?)
Esetleg mekkora távolságig érdemes még kábelt alkalmazni??Köszi!
Közbe találtam 1 ilyet :ez jó lehet?
átalakító -
Major Major
senior tag
Köszi a választ!
Lehet, hogy nem volt elég tiszta ahogy fogalmaztam... Szóval a kábel leírását láttam az oldalon, viszont a shopban, megvásárolható termékek között nem. Ebből azt szűrtem le, hogy már nem árulják.
A powerstrip windows-only alkalmazás, tehát nem tudom használni. Ezért írtam, hogy jelenleg grandr-ot használok külső monitor beállítására, nem tudom viszont, hogy TV beállításához is megfelelő lesz-e, mert csak azokat a módokat lehet kiválasztani benne, amikre az eszkösz képes. Gondolom ezt a monitor elküldi a gépnek, viszont erősen kétlem, hogy a TV megtenné, tehát lehet, hogy nem lesz semmi kiválasztható mód.
Megtehetem még, hogy beírom xorg.conf-ba a modeline-t, ami jó a TV-hez, ehhez viszont tudnom kéne előre, hogy milyen néven fog rá hivatkozni a gép, mikor bedugom. Viszont erről fogalmam sincs. Ha viszont bedugom minden előzetes beállítás nélkül, hogy megtudjam a nevét, akkor ki tudja milyen jelet fog rá küldeni a gép. Szóval ezt nem érzem a legbiztonságosabbnak.
A #3682-ben levő többi felvetésemre is jó lenne, ha tudnátok válaszolni!
Köszi! -
tothbe
addikt
válasz
Major Major #3682 üzenetére
a tavir-hu-n belül a PC-TavIR - PC kiegészítők részben leled meg, amit keresel, ott pedig a kábelek részben: Ime, hogy keresni se kelljen
Ugyanitt találsz leírást is a bekötéshez és a powerstrip-hez is. -
tothbe
addikt
válasz
bandiie #3681 üzenetére
valaminek változnia kellett még, szinte kizárt, hogy még szoftveresen sem változzon semmi és ezt csinálja.
Ha nem tudod visszaállítani az elözö állapotot, akkor érdemes még újratenni a driver-t ccc nélkül és utána feltenni az ati tray tool-t a ccc helyett majd megnézni, abban megy-e. -
trialboy
tag
válasz
Major Major #3682 üzenetére
Szasztok!
van egy riva tnt2-es vgam s-video in outos. kérdésem az, hogy hogyan tudom megcsinálni azt, hogy a tévén tudjam nézni a képet, másik monitor vagy képmegjelenítő nélkül?
egy ilyen átalakítóm van még ha ez segít valamit:
-
Major Major
senior tag
Sziasztok!
Kicsit jöttem rontani a levegőt.
A következő a szitu: szeretném megoldani, hogy tudjak TV-n filmet nézni.
Adottak ezek az eszközök:
-Thinkpad X23, egy db VGA kimenettel, benne egy Radeon Mobility M6 vidókártya. (7000 vagy 7500 alapú, mást állítanak a különböző források)
-Egy jópár éves nagyképernyős Thomson CRT TV, amin egy SCART bemenet van. Fater szerint tud RGB-t, merthogy most is azon megy rá a digitális műholdvevő jele.
És amiért csavar van a dologban:
-Xubuntu operációs rendszer. Jelenleg a külső monitor beállítására xrandr-t, illetve ennek a GUI-ját, grandr-t használok.Amit az eddigi olvasmányaimból leszűrtem:
-Kell egy VGA-SCART kábel, a tavir.hu-t ajánljátok, de ott nem találtam a shopban. Nem vagyok egy műszerész, nem állnék neki forrasztani, tehát jó lenne egy bolt, ahol lehet kapni.
Ha jól értelmeztem, az ATI-khoz nem kell külön szinkronizáló áramkör, tehát, ha nem kapok sehol, akkor ez az egész kábel dolog csak abból áll, hogy jól kötögessem össze a lábakat?
-A #3653-ban azt olvastam, hogy veszélyes dolog ez a VGA->RGB átalakítás. Mi üthet be? Az OK, hogy áramtalanítani kell az eszközöket összedugás előtt.
A TV vevő elektronikája elfüstölhet, ha nem jó frekvenciát küldök rá, ezt még megértem.
De hogy tud a videókártya olyan frekvenciát leadni, amivel tönkreteszi saját magát
Ráadásul ugye a driveres beállítás azt jelenti, hogy csak az oprendszer felállta után tudom szabályozni kimenő jel tulajdonságait. Viszont boot közben is él a kimenet, ha monitor van rádugva, akkor sima klónként működik a betöltődésig. Ilyenkor milyen jel megy ki? Ez nem üthet be a TV-nek?
Ha felállt rendszeren dugom be a monitort, akkor a kimenet aktiválása előtt be tudom állítani, hogy mekkora felbontást/frekvenciát küldjek ki rá. Nem biztonságosabb ez annak ellenére, hogy megy a gép az összedugáskor?
-A sima VGA-SCART azt jelenti, hogy csak vidójel megy be a SCART csatin. Itthon ez nem gond, mert külön erősítőre megy a hang, de ha máshol akarnám használni, akkor ez probléma lenne. Erre mi a megoldás?Egy hozzáértő leírhatná, hogy mit tenne a helyemben (azon kívül, hogy leteszek a dologról
)
köszi -
bandiie
aktív tag
Üdv!
Sapphire HD4670-es kártyám van. Eddig csak simán ráhúztam Catalyst Control Centerbe a tv kis képét az üres négyzetre, a Display properties-en belül, nyomtam egy Extend-et, majd kivolt terjesztve a monitorom a tv-re.
Azonban most mikor ráhuznám az ikont, egy stop tábla szerű ikont kapok, magyarul nem tehetem oda. Jobbklikkelni sem enged, igy nem tudom kiterjeszteni a monitorom.
Szeretném egy tapasztaltabb, hozzáértő segitségét kérni.
Előre is köszönöm.
-
daninet
veterán
Ezt hol tudom ellenőrizni? A színkezelési beállításoknál csak sRGB színprofilok vannak... hol tudok YUV profilokat leszedni gugliban nem találtam semmit?
kipróbáltam hogy az ffdshow-ban színkezeléshez YUV színprofilokat állítottam be de még így sem akarta..
nagyon furák a színek pl a kék ég zöldnek látszik.. a sárga és a kék is zöld... de nem mindenhol... a piros az jó...
Csináltam fotót hogy hogyan torzítja a szineket:így néz ki a rózsaszín inkább szürke ott volt egy kis interferencia a fotózásnál
-
tothbe
addikt
válasz
Jamboo529 #3671 üzenetére
bocsi, kicsit kapkodtam. Igy viszont az a baj, hogy neked csak digitális kimeneteid vannak, a tv-n meg csak analóg bemenetek. Tehát nem elég a kábel, szükség lesz egy digitális->analóg (D/A) átalakítóra/konverterre is.
Ezek ilyen kicsi dobozkák, viszont az áruk nagyon nem kicsi és a beszerezhetőségük sem egyszerű. (A legolcsóbbak 45-50ezernél kezdődnek hdmi->komponens esetén pl.)
Tehát érdemes inkább meggondolni egy olcsóbb lcd tv beszerzését vagy marad a monitoron filmezés.Mod: Létezik egy VisionFC4 nevü ilyen cucc kb. 20-25ezerért, de itthoni beszerzési forrást nem találtam hozzá neten sem csak lengyelt.
-
Jamboo529
senior tag
Utánanéztem ennek a Hama PC-TV kábelnek. A neten lévő képekből nem igazán volt látható, milyen is a csatlakozója. A Scart vége Úgy látom mindegyiknek fix, az menne a TV-be.
A másik végén egy 3,5 Jack és egy s-video bemenetet látttam. A VGA-n viszont nincs S-video csatlakozó.
Belinkelem megint a VGA képét. A jobb oldali az enyém:
jobbLétezik esetleg más csatlakozó véggel kialakított kábel is???
-
-
Jamboo529
senior tag
Helló!
Volna egy kis gondom.
Van a PC-mben egy Gainward 9600GT GS, aminek ilyen a hátulja:jobb oldali
Az volna a kérdésem, hogy miént tudom átküldeni a képet erről a videókariról egy 70 cm átmérőjű Samsung Plano 100Hz TV-re (elég régi, nagy benga állat)
A pontos nevét/számát most nem tudom megmondani, mert nem nálam van a leírása, ha egyáltalán még megvan valahol, és pakolászni ilyenkor már nem fogok, hogy megnézzem a hátulját. Holnapra esetleg meg tudom mondani ha szükséges.
Ami tuti, hogy a TV-n találtam egy S-video bemenetet, meg kompozit vagy milyen( sárga video, piros-fehér audio), meg a hátulján van 2 Scart, ez tuti.
Van vmilyen lehetőség,hogy átküldjem a jelet a TV-re????Ja, és a VGA 2 dvi csatija már foglalt két 22" monitornak.
-
Blaise7
tag
Hali!
Nekem is kellene egy kis segítség. Adott egy Samsung LE40A536-os TV, egy DVI-HDMI átalakító, egy HDMI kábel, egy LG monitor és direkt erre a célra összerakott gép egy GeForce 8400-al. A gondom az, hogy ha filmet szeretnék nézni a TV-n, akkor ki kell húzni mindig a monitor kábelt és újra kell indítani a gépet. Mivel lehet megoldani, hogy egyszerre működjön a TV és a monitor, vagy lehessen váltogatni? (a Vezérlőpult/Megjelenítésnél csak a Plug and Play monitort lehet választani.) -
daninet
veterán
Helló!
Plazma TV-nk van de soha nem birtam kipróbálni milyen az 1080p.. tegnap kompozit kimenetre összekötöttem (a notebook-on s-video és egy átalakítós kábellel YPbPr kompozitba dugva a TV-n)
Nagyon szépen viszi az 1080-as felbontást is csak éppen a sárga szín hiányzik...teljesen...helyette szürkét rak.. felcserélgettem az RCA videókábeleket (összeválogattam jobbfajtákat ne tyúkbél sz@rokon menjen) de úgy is hiányzott... Mindenféle felbontást próbálgattam mindenféle színmélységgel egyik sem volt jó. Egy S-video - SCART átalakító már szép képet produkált minden színnel, de csak 640X480-ban mivel azon nagyobb nem nagyon megy át...
Ez egy régebbi plazma ugyhogy csak kompozit van rajta nincs HDMI ehhez kellene egy átalakító, ebből kifolyólag nincs jelenleg HDMI összekötésre lehetőségem...
Valami 5let? -
hartyi
tag
Ne kérdezd miért: Amikor nekem ilyen problémám volt, akkor azt úgy oldottam meg, hogy a TV-out-ra ráment az S-Video kábel (4pin), ez belement egy S-Video RCA átalakítóba, majd ez egy olyan Scart átalakítóba, amin volt RCA bemenet. És így színes a cucc. Egyébként ha közvetlenül dugom az S-Video kábelt a Scart átalakítóba (mert olyan bement is van rajta), akkor fekete-fehér.
-
birooo
tag
Sziasztok.
Segítsetek, hogy mit kell álítani a CCC-ben, hogy a számítógépen elindított film átmenjen a TV-re? Sima s-video kábellel vannak összekötve és az asztal képe átmegy, ikonok nélkül, de ha elindítok egy filmet,akkor az már nem.
-
letix
senior tag
Hüjsegéset írtam.
-Továbbá egy TV, amin hátul 2 scart, elöl S-VIDEO IN (4pin) + RCA.
udv
letix -
letix
senior tag
Tiszteletem az uraknak!
A problémám a következő lenne.:
-Adott egy 945GCLF2 tipusu S-VIDEO OUT-os alaplap. (7pin)
-Adott egy másik gépben, 9pin-es S-VDIEO OUT-os ATI vga (9pin)
-Továbbá egy TV, amin hátul 2 scart, elöl S-VIDEO OUT (4pin) + RCA.Az ATI vga-ra rákötöttem egy SCART csatlakozót, a megfelelő kábellel, gond nélkül színes képet kapok a tv-n.
A 945GCLF2-es lapra rádugva ugyanezt a kábelt (SCART-al), fekete fehér képet kapok.
Találtam itthon egy 4pin-es S-VIDEO kábelt, direktbe PC-TV közé bekötve szintén fekete fehér képet kapok, az integrált lappal.
Van itthon egy olyan kábelem is amely egyik végén RCA + S-VIDEO (4pin) van, a másik végén 7pin-es S-VIDEO. Ezzel szintén fekete fehér. (7pin gépbe, 4pin tv-be.)
A TV PAL-ra állítva. (de próbáltam NTSC, SECAM-al is.)
A VGA konfigjában próbáltam PAL-B , PAL-G vel is, ha jól tudom ezek a magyarországi szabványok. (de az összes többit is végignéztem)
Elméletileg, a SCART csatlakozón a 15-20-as pin-eket összekötve színesnek kéne lennie, de ezt csak legvégső esetben alkalmaznám.
Van valakinek ötlete?
Köszönöm.
udv
letix -
enjoy018
tag
Köszi a segítséget, bár tudom, ilyenkor vissza kéne olvasni, de nem volt rá időm, és köv. nap mentem olyan helyre, ahol meg tudtam volna venni!
Sikerült a dolog, működik is a Hama kábel, csak így 1200vel többe volt a futár miatt! Amúgy sztem 2,2k-ért nem volt sok az 5 méteres!
Minden jót! Üdv. Zsolt -
hartyi
tag
Hát ja, ezt mondják sokan. Mások meg azt, hogy ezzel igazán nem lehet hazavágni a TV-t. Nem tudom, mert én tényleg vigyázva állítottam be, amit kellet és a világon nem volt semmi gond.
Viszont tényleg megérte vele szarakodni. Igaz nekem, nem is nagyon volt más választásom a halott TV out miatt. -
balance11
csendes tag
Köszi a tippet, de sajnos nem hozott változást. Annyit vettem észre azóta, hogyha nem asztal klónozást használok kisebb felbontásnál (mivel a monitorom max 1280*1024-t a tv-m meg fullHD-s) tv kikapcsolást követő bekapcsolás esetén van kép és nem kell frekvenciát módosítani, hogy megjelenjen, mint a kiterjesztett asztalnál.
Múltkori kérdésem óta jött ki új ati driver azzal is hasonló a helyzet.
Please help hátha van vmi más ötleted!Előre is köszönöm!
üdv és kellemes karácsonyt
Viktor(véletlenül elküldtem priviben is sorry)
-
tothbe
addikt
azért ezzel a vga átalakítással ami a tavir.hu-n is van, nem árt vigyázni, mert a powerstrip mindent megenged, viszont a videókártya tv-out-ja és a tv bemenete nem mindent bir ki(Pl. 50-60Hz). Nagyon könnyü vele tönkretenni bármelyiket, tehát bárkinek nem javasolnám, inkább csak hozzáértőknek és nekik is csak óvatosan.
-
enjoy018
tag
Köszi a segítséget, de tényleg!
-
Narancs
őstag
-
Drag-On
csendes tag
Na igen,de nálam az a baj h a kártya nem hajlandó RCA-n megjeleníteni képet a TV-n, ami javasolsz már próbálkoztam vele, de arra is azt írja a TV h nincs jel. Egyedül Svideo-Svideo kábelen jelenít meg képet de az meg fekete-fehér. Nem tudom ha esetleg Scartba dugnám az Svideo-t ami a gépből jön egy Scart-Svideo-val akkor színes lenne-e vagy maradna FF.
Csak azt nem tudom kipróbálni mert nincs Scart-Svideo átalakítóm. Vagy lehet h hagyom az egészet és inkább veszek egy DVI-HDMI kábelt és azzal kötöm össze lehet egyszerűbb lenne és működne is.
-
enjoy018
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Van egy Sony Trinitron 72es TVm, és egy NVidia 8600 GTm és ezt szeretném összekötni, filmnézés, esetleg játék gyanánt! Ezt hogyan tudnám kivitelezni? A TVn van két scart, egy be meg egy kimenet, van rajta sima RCA (audióval együtt) és van rajta SVideo bemenet (4 portos)! A kártyán, ha jól néztem, 7portos SVideo van, de gyárilag 4 portos (belemegy a 7 portos kimenetbe) kábelt kaptam hozzá a végén video RCAval, amit a TVhez csatlakoztatnék! A kérdésem az lenne, hogy passzolna ez így? Mert nem ér el a TVig, úgyhogy mindenképpen vennem kell hosszabbítót hozzá holnap, de ha nem jó, akkor másfajta kábelt veszek!
Ja, és ha sikerülne összekötni a cuccokat, mit kellene tennem itt a gépen, hogy a TVn láthassam a monitor képét? Vagy csak úgy összedugom, a TVn átváltok AVra és már látom is!? Segítségeteket előre is köszönöm! Sürgős lenne, holnap tudnék csak hozzá kábelt venni!
Üdv. Zsolt -
hartyi
tag
Hívd fel az oldalon található számot és kérj RGB-Scart kábelt. Csak - mi nt mondtam - egy a bökkenő: Nem tudom, hogy műxik-e a te kártyáddal (bár lehet, hogy a srác ezt is meg tudja neked mondani). Anno nekem ment a 9800pro-val, de az 1950pro-val már nem (persze sokat nem próbálkoztam, mert ennek a kártyának működik a TV-kimenete).
Előtte mindenképpen ellenőrizd, hogy a TV-d tud-e RGB jelet fogadni.
Egyébként mindenkinek: Érdemes ezzel mókulni egy kicsit, mert nagyon szép képet tol ki a TV-re.
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Ati X1050 kártyám van, amiről egy s-video->rca kábellel ki is tudtam tenni a monitor képét a családi tévére (Orion 72 centis "flatron" vacak).
1. kérdés: ha a monitor felbontását és képfrissítési frekijét (1280*1024@75Hz) kinyomom a tévére, nem tesznek benne kárt a túl magas értékek?2. nVidia karihoz volt a TV Tool nevű program, miben be tudtam állítani, hogy a tévére alacsony felbontásban, alacsony képfrissítéssel menjen ki a jel, ugyanakkor az elsődleges monitor is megtartsa a magasat. Ati kártyával hogy kéne ezt megoldani?
Előre is kösz, BK mindenkinek!
-
Stitch
őstag
Sziasztok! Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Lenne egy gyors kérdésem. Régi katódsugárcsöves TV-re RCA kábelen átmegy a videójel, kép meg is van, de fekete-fehér. Mit lehet/kell tenni, hogy színes képet kapjak? A videókártya egy 7600GS.
Üdv!
-
Drag-On
csendes tag
Hali!
Próbálgattam a PC-LCD TV összekötését és a következőkre jutottam:
HA Svideo-Svideo kábellel összekötöttem akkor csak fekete-fehér képet kaptam, HA Svideo-RCA konverter -->RCA-RCA utána TV sárga kompozitjába akkor akármit csináltam nincs jel azt írta a TV. Na most van nekem egy Videómagnóm annak a Scart csatijába beledugtam egy Scart-RCA átalakítót és az RCA-RCA kábellel összekötöttem a TV-vel, magnón játszottam filmet és bejött a színes kép tehát a kábel jó... utána ugyanígy magnóból Scart-RCA-->RCA-RCA kábel-->viszont ide tettem egy Svideo-RCA átalakítót erre rádugtam az RCA kábelt majd az Svideo végét a TV Svideo csatijába --->tapasztalat ugyanúgy fekete-fehér kép. Kérdés: Hogy lehetne megoldani azt h színes legyen a kép? Úgy látszik h nem szoftver beállítás mert akkor a Videómagnó-TV kép átjátszás során színes képnek kellett volna lennie. Esetleg az megoldás lenne h Svideo-Svideo kábel rá a Tv-re de a Tv-nek a Scart csatijára kötném egy Svideo-Scart átalakítóval??Vagy esetleg PC--> svideo kabel --> svideo/composite átalakító --> rca-rca kábel --> rca-scart átalakító --> tv ??
Lenne pár ötletem csak nem tudom melyik lenne hatásos h színes legyen a kép,na meg persze ezek közül kellene pár átalakító/kábel -
hartyi
tag
Viszont én is kérdeznék egyet. Azt csinálja a gépem (azaz valszeg a videokártyám egy Radeon 1950pro-ról van szó), hogy a TV-kimenet kikapcsolásakor kék halállal elszáll a windows és újraindul. Próbálkoztam az XP újratelepítésével, akkor mintha megoldódni látszott volna a dolog, de egy-két újraindítás után ugyanaz. Most felraktam a legújabb Catalyst-ot, egy-két újraindításig megint rendben volt a dolog, de aztán ismét újraindult a tv-kimenet kikapcsolásakor.
Az eseménynaplóban ez szerepel:
Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: c0000005, 2. paraméter: bf9377a3, 3. paraméter: a611742c, 4. paraméter: 00000000.
Forrás: system error
Kategória: 102
eseményazonosító: 1003Esetleg van valakinek ötlete?
-
hartyi
tag
Elvileg megoldható. Én anno egy 9800pro-ról hajtottam meg így a TV-t, aminek meghalt a TV-out-ja. Kell hozzá egy ilyen kábel:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=42212&st=0
Ezen az oldalon tudsz rendelni: www.tavir.hu
Meg szükséges hozzá a PowerStrip nevezetű progi.A linkelt fórumot olvasd el és mindent tudni fogsz. Kivéve azt, hogy a kártyád támogatja-e...
-
zevsenesca
csendes tag
halihó!
gtx 260asomat kiakarom kötni tvre svideon keresztül de már a vistában a felbontásnál sem tom kiterjeszteni az asztalt ,be pipálom ok ,aztán elfelejti ha vkinek volt hasonló problémája pls írjon -
Insoka
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Nemhétköznapi probléma elött állok, segítséget szeretnék kérni !A gondom a következő VGA-n szeretném a kompozit jelet.! hogy tudnám ezt megoldani?
tudom létezik egyfajta kábel de ott a vga-nak kéne támogatni a vga-> kompozit funkciót, de nemhiszem hogy tudná a kari,, nomeg van valamilyen konverter,, csak nemtudom pontosan hogy milyen.,naés hogy hol és menyiért lehet kapni..
adott az egyik kártya mondjuk legyen az x1650pro, a tvout része már lefoglalva más tevékenységre, és marad a vga és dvi, dvi-kilőve gondolom,, ugyhogy marad a vga..
nemvagyok egy műszaki zseni ugyhogy ha lehet földi nyelven beszélj..
de van egy elég ügyes barátom ő mindent megtud forrasztani ha kell csak, valami rajz kéne ha van ilyen ,,, miből hogyan.... remélem sikerült érthetően leírnom hogy mit szeretnék,, mert most kicsit összevagyok zavarodva..
építő jellegű hosszászolásokat várok..Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
Üdv Attila
-
Drag-On
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Következő a probléma: Adott egy Geforce 8600GT és egy LG LCD TV (most vettem nemrég), össze akarnám kötni a géppel filmnézés céljából... Vettem egy S-Video-S-Video kábelt és össze is kötöttem vele, beállítottam, be is jön a kép csak egy baj van vele h Fekete-Fehér és akár mit csinálok nem lesz színes:S:S.Vlki segítsen pls h színes legyen, én már kipróbáltam minden beállítást,de semmi:S.
Előre is köszönöm!
-
delmur82
csendes tag
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált. Megoldódott a probléma. Nem kellett sem hama kábel sem ilyen olyan dolog. Eszméletlen hogy miken múlik néha a dolog. Van több féle video átalakító kábelem. Ugye adnak is mindegyik videokarival meg itthon is voltak arc kábelek apák és anyák meg vegyesen is. Addig meddig míg tökéletes lett a kép. A megoldás: videokari - soktűs - arc hegyes- arc lukas - arc lukas - arc hegyes - soktűs - scartra átalakító - tv. A kulcsfigura az "arc lukas - arc lukas" kábel volt. Azt betéve tökéletes lett a kép. Pedig azzal ráadásul hosszabodott a kábelrengeteg. Szoval ennyi. Szerintem néha érdemes kisérletezgetni. (ez a legolcsóbb).
-
delmur82
csendes tag
Nos pontosítom a problémát.
Vettem egy kis adaptert ami scart az egyik oldalon a másikon pedig van komposit(rca) meg S-video(soktűs) is. Mindkettőbe beledugtam egy kábelt aminek a másik vége a videokártyába megy(soktűs). Namost bedugom elsőnek az s-videot(soktűs) A gép fölismeri a kép szines de nagyon gyenge minőségű halvány és vörösek a szegélyek. Ekkor nem csinálok semmit csak kihúzom és bedugom a másik kábelt(komposit). Ekkor a kép tökéletes lessz szép szines és jó.Viszont mihelyt csinálok bármit végzek bármi beállítást vagy ujraindítom a gépet, a kép eltünik és a videokari nem ismeri meg a tv - t többé. Csak akkor ha viszadugom az előző kábelt.
Nos ez a jelenség. Van valakinek ötlete? -
delmur82
csendes tag
Új probléma lépett föl.
az a gond hogy sikerül beállítanom a képet szép szines is viszont nem bírja megtartani a beállítást. Vagyis amikor újraindítom a számítógépet vagy csak egyszerűen megváltoztatom a MONITOR felbontássát eltűnik a jel a tv sötét és nem ismeri meg a tv- t a számítógép. Ez elég idegesítő már úgy örültem a jó képemnek. Mit csináljak? Teljesen kiszámíthatatlan az egész. -
Lacpac
őstag
De, klón móddal mennek a filmek, szinház módban. Igaz az asztalból nem sokat látni a tv-n, mert kilóg a képből. De ez nem zavar, mert a tv csak filmnézésre van beizzítva, ott pedig tökéletes.
Az átváltás biztos, hogy feltünne. mint ahogy feltünt most is.
Vista alatt valami nagyon sz×r, GOM Player keresné a codecet a filmhez a neten, a Vista meg nem engedi. Ő akar a "hibára" megoldást keresni, a progit meg bezáratja.
2 napja van fent a Vista, de már nem szeretem. -
delmur82
csendes tag
Most szereztem be egy Geforce NX7600 GT típusú videokarit.
Sehogy se bírom a videokarit ráerőszakolni a tv - re. Van kép de max fekete fehér. A videokártya soktűs kimenetébe beledugom a soktűs/rca kábelt ami egy rca/skart kábelbe megy. A scart meg a tv -be. Sehogy sem tudom beállítani az illesztőprogit hogy jólegyen. Beállítom s-video - ra szalad a kép, csúnya. Beállítom compositra ugyanaz, beállítom rbg -re szép kép de feketefehér. Nem tudom mit tegyek mert egyszer "véletlenül" a nagy összevissza állítgatásba sikerült beállítani hogy szines legyen, tudtam állítgatni hogy milyen rendszerú legyen PAL/B vagy PAL/C, de utánna már megint nem. Meg sem ismeri a TV - t. A kábel nem hibás kimértem. Nem tudom mit tehetnék. Már mindent állítgattam de semmi. Nem tudom megint elővarázsolni a képet. Amit észrevettem még hogy előfordul hogy bizonyos beállítás után rögtön nem történik semmi de ha kihúzom majd visszadugom a kábelt akkor csinál valamit. A szinesképet is így sikerült egyszer előhozni. kihúztam ehy másik kábelt majd visszadugtam ezt és akkor hirtelen jó lett. De azóta sem.
-
aT_Tila
csendes tag
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Úgy döntöttem megpróbálkozok a Vista-val, egy-két dolog szokatlan nagyon, de még elviselhető.
A gondom akkor kezdődött, amikor bekapcsoltam a tv out-ot, a monitorom átváltott 1024×768-ra, bármit állítottam mindig váltott. (4:3-as crt tv)
Van erre valami orvosság, az xp-n kívül? Ha nincs, akkor marad az xp.ATT-t használok CCC helyett.
-
tothbe
addikt
válasz
aT_Tila #3600 üzenetére
bocsi, kicsit zürös volt a napom, mikor irtam. Természetesen ugyanezt megtalálod a ccc-ben és a tray toolban is. Az egyikben ugyan csak jobb klikk-el, de megvan.
Söt, jobbat mondok, a windows xp képernyö tulajdonságainál a beállítások fülön is át lehet tenni az elsödleges kijelzöt, ha aktiv mindkettö a kiterjesztett asztallal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest