Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- RAM topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
jojojo
senior tag
itt olvasshatsz róla
http://www.honositomuhely.hu/ism/kat2/tv/tvtool.html -
DrSoul
őstag
Sziasztok!
igyekeztem végigolvasni a topicot, de elég hosszú, így elnézést kérek, ha a kérdésem már ffelmerült-e többször itt (valami volt, de válasz nem egyértelmű...).
Videokártyám: Ati R. 8500Le. Összekötöttem RCA kábellel közvetlen a TV-t a PC-vel. Ok, volt kép. Bár fura volt az arány, de TV-n megváltoztattam, ok volt.
1.- A TV úgye alacsony frekin megy, így a Monitor kicsit zavaró volt ( a ''Csatoló alapértelmezése'' volt berakva képfrissítésnek. Átrkatam manuálisan 85Hz-re, úgy jobb volt. De gondolom ez nem terjed ki a TV-re, ugye?TEhát ez íy jó?
Képernyőnek a Monitor volt beállítva, de ment a TV-n is. Ha próbáltam ráklikkelni a másik TV-re (az ''Alapértelmezett képernyő''-re, ami szürke és háttérben van, gondolom a rendes TV), figyelmeztetett a Win, hogy ez talán nem lesz kompatibilis minden programmal (mármint az, hogy 2 képernyő megy egyszerre, vagy ilyesmi...), tehát nem csináltam semmit. Ott érdemes átváltani? Vagy ez mi akart lenni?
2.- Néztem egy videót (CD, nem DVD) a gépen, a Monitoron ment, a TV-n látszott a Player panele (play gomb stb...), de a kép nem jött be. Ez miért? Hogyan lehet megoldani?
Köszönöm! -
Attila69
tag
HOHÓ. Már ki is találtam. Az ntsc-t kellett átállítani pal-ra.
-
Attila69
tag
Gyerekek ! Nekem van egy nvidiás fx 5200-as kari.A kariból kivittem a tv video in-be a madzagot.Van kép de fekete-fehér.Mit kéne tennem hogy színesben lássam ? Esetleg filctoll ?
De tényleg.... köszi előre is a segítséget.
-
RAM
őstag
Mire lehet használni a TV-OUT-ot?
Internetezésre nem.
Szövegszerkesztésre sem.
játék? videó: az nekem nincs. -
Tomasz
csendes tag
Sziaszto! Én is megpróbáltam képet és hangot kicsikarni a PC-ből, hogy átvigyem egy TV-re. elsősorban filmeket szeretnék nézni. És épp ez a bökkenő. A TV képernyőjén szépen látszi minde, ami a monitoron is megjelenik. kivéve a FILM-et. A film képének helyén csak egy fekete téglalp látható. (Hang van). Ha tudtok segítsetek abban, mit ronthattam el, vagy mit szerezzek be, hogy működjön. A videokártya Geforce4MX440. Előre is kössz a segítséget
-
Protoss
senior tag
válasz
Thx1138Hu #185 üzenetére
Valóban, talán ezért is adnak svideo -> rca átalkítót a kártyákhoz, tovább megyek svideo bementre is rakhatsz rca-t.
(Ez működik 4 lábas satival is.)
A 7 lábas csatlakozót az nVidia is használja (pl.: asus így csatlakoztatja a külső tunnerét), sapphire vivon is ez van ott pedig egy csatlakozó látja el a in/out svid/rca csatlakozókat is. -
Thx1138Hu
tag
Az S-Video ( Separate Video ) más néven S-VHS, ami mellesleg nem helyes kifejezés.
ATI OEM TULAJDONOSOK MOST FIGYELJETEK!!!!
AZ ATI kártyákon hátúl NEM CSAK s-video kimenet van. Úgyanis annak 4-láb kell. De ha megfigyelitek hátúl az aljzatban, nem 4, hanem összesen 7 láb van. Három felül négy alul és az a műanyag pilincka. A bal és jobb oldali alsó felső lábaljzat az s-video-nak a lábai, DE VISZONT A FELSŐ HÁROM LÁB KÖZÜL A KÖZÉPSŐ AZ A COMPOSITE KIMENET!!! Trükkös mi? Tehát annyit kell tenni hogy 5 lábú dugót kell venni, és a középsőt kell csak bekötni az rca-hoz. Persze a másik verzió és működik amikor 470pF-os kondenzátort kell rákötni, csak pl nekem akkor a radeon nem kapcsolja be a tv kimenetet mert úgy látja nincs rákötve TV.
Remélem segitettem! -
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
Ehhh....
Lenne egy olyan láma kérdésem, hogy nVidia kártyáknál hogy lehet v. lehet-e egyáltalán eltüntetni a gyászkeretet? Egy elôttem felszólaló említette, hogy ez az nVidida kártyák sajátossága, és most készülök beruházni egy Gf4 ti4200 VIVO kártyára. -
vallas
őstag
Helló Mindenkinek!
az lenne a kérdésem, hogy milyen hosszú kábelen megy el a kártyából nehezen kicsikart jel?
Ha falatfúrok, amit albérletben nem nagyon akarok.akkor kb 6m,ha körbevezetem,akkor min 15m -
rog
addikt
tudom, hogy parszor mar le lett irva, de ebben a topicban meg talan nem, szoval:
ha valakinek ff a s-video->scart atalakitas utan a kep, az szinte biztos hogy azert van mert a tv nem tamogatj a scart-on keresztul az s-video jelet.
viszont ha a kartya es a scart csatlakozo kozott levo kabelen van egy s-video->rca(kompozit) atalakito is, egybol lesznek szinek. -
Dokibá
aktív tag
Én is épp most szívok ilyesmivel... ATI AIW rage 128, és csak a kompoziton színes a jel.:0 Tegnap vettem 5m-es S-video kábelt, este összedugom: fekete-fehér. Na, biztos rossz a kábel. Átrakom az asztali dvd-re(mármint az új kábelt), ott is FF. Kezdem örülni, biztos kábelhiba. Behoztam a melóhelyemre a kábelt, összedugok két videót, színes
Most akkor mi van? Ja, otthon próbáltam S-video-Scart átalakítóval is, úgy is FF volt. Általában nem vagyok hülye a technikához, de ettől kezdek kiborulni. Mindenesetre ezt a lábösszekötősdit még kipróbálom. Vagy más ötlet?
-
vallas
őstag
Helló!
Én tegnap szívtam otthon egy ideig ezzel,Nvidia GF MX440-es kártyával,rca kábellel + scart rca átalakítóval a tv video csatornáján semmi..
s-video kábel +scart rca átalakítóval a tv video csatornáján ment a kép ,de fekete fehér volt.
végül s-video és rca kábellel együtt+scart rca átalakítóval a tv video csatornáján ment mnden szinesben, de csak 44.03-as detonatorral,újabbal még nem sikerült. -
Gero
tag
Senki???
-
Gero
tag
Szóval jó pár órát eltöltöttem a topicok elolvasásával, és a megoldást is elolvastam valamelyikben, csak nem értem...
Szóval fekete-fehér kép estén miyen színjelet és honnan kössek át és hová a SCART csatlakozóra??????????????????????????????????
ATI kártya s-videó kábel bele SCART csatiba...
Ennyi lenne a kérdésem, mert értem én , hogy villanymotor, de mi hajtja -
Santses
aktív tag
az usbs nél semmit nemraknak bele a gépbe??
-
Santses
aktív tag
Aham de adjad a pontos címet hogy hol van az az usbs mert így most nemtom miről beszélsz..
amúgy az a digitalizálás amikor a camerát (nem webcam hanem normál kamera)
bedugom a gépbe és aviba akarom áttenni a felvételt???
Amúgy ha nem ez akkor ehhez kell tv tuner...vagy ha nem akkor milyen progi kell..???
HEEEEEEElpp -
Santses
aktív tag
azé köszi a segítséget...
-
Santses
aktív tag
hi all..nagyon fontos és sűrgős hogy aki hozzáértő az segítsen nekem..
szeretnék venni 1 Tv Tunert...leginkább Rádióhalgatásra használnám (tehát ez minőségi legyen...) de azért tv t is lehessen vele nezni és ne legyen azé ez se gyagyi..és ha lehet akkor felvenni is lehessen vele...
max 20at adok érte de talán még a 25 elmegy..de ár az sok...előre is thx.. -
delta9
senior tag
szóval: az nem s-vhs, hanem s-video. az egy video szabvány. az s-videon (4tüske) úgyanaz a jel jön ki, mint a compositon (RCA) csak négy felé van osztva a jel, nem két felé, ezzel némi képminőségjavulást tudtak elérni. nálunk minden sarkon lehet s-video -> scart csatlakozót kapni. az egyik végét bedugod a videokártya Tv-out-ba, a másikat pedig a video v. tv scart aljzatba. figyelni kell, hogy némely készüléknél több scart aljzat van, itt megfelelően az IN-t kell választani. beállítod, hogy pal rendszer legyen a TV-out kimeneten (B/G v D/K) a tv-t a video csatornájára hangolod, a videon kiválasztod, hogy most nem az RF-en jön a jel, hanem a scarton (ha ez nem automatikus). ha a tv-n nincs más, csak RF csatlakozó, természetesen nem tudod egyből rákötni a PC-t, mert a videokártyád nem fog az úristennek sem rádiofrekvenciás (RF) jelet adni. általában automatikusan érzékelik (az ATI-k), hogy Tv-out is használva van, szal a képet látnod kell rögtön ezek után. előfordulhat az, hogy fekete-fehér kép jelenik meg mindezek ellenére a TV-n, akkor a scart csatlakozón két lábat egyszerűen rövidre kell zárni, de ezt csak otthon tudnám megnézni, mert séróból nem vágom a lábkiosztását. remélem segítettem. üdv.
-
JC
tag
Nem tudom milyen bemeneted van a TV-n.
Ha SCART csatlakozós (kb. 6x2 cm és 20 db lyuk található benne), vennned kell egy SCART- komposite (RCA)átalakítót.
Ha videokártyádon van kompozite kimenet akkor össze kell simán kötnöd, a hangot pedig a hangkártyádról kell átvinned a tv-be 1 jack-RCA kábelen. Ahngot viheted akár erősítőre is.
Ha S-VHS (ps2-höz hasonlít, olyan mint qa bollentűzet csatlakozója) akkor egyilyen svhs kábelt kell venned, és a kell egy olyan átalakító amely S-VHS- SCART amit a tévébe csatlakoztatsz. A hangot az előbb le írtak szerint kell átvinned. -
dferee
tag
Köszi!!!
Tehát ha jol értem megnyugodhatok ha a TVn csak video bemenet van??? -
dferee
tag
Bocsi hogy bepofátlankodok a lúzer kérdéseiimel de sehol nem találtam választ.
SZal TVout csak videoval együtt lehetséges???
Nekem a tvmen csak video bemenet van, oda kell a kábelt a kártyából dugni?
thx!!! -
szalasz
csendes tag
Hello!
Kipróbáltam.
Tv out ból rca-scart átalakító videóba onnan koax kábellel a tévébe. De amikor bekapcsolom a tévét és a számítógépet egyszerre kivágja a biztosítékot. Nem tudom mi lehet a hiba?
Szalasz -
Petester
senior tag
Még annyi, hogy nekem az s-video nem ment csak fekete fehérben, mert nem volt normálisan megforrasztva a kimenet, de rca-n ment minden frankón.
De ha nagyon tv-n akarod nézni a filmeket, akkor inkább Ati kártyákat javasolnék. Nekem is az van és nagyon baró a kimenet. Az nvidiánál azt nem szerettem, hogy volt egy fasza fekete gyászkerete. Az Atinál nincs ilyen. -
Petester
senior tag
Hi!
A tv-t felejtsd el, csaka video marad. Végy mondjuk egy s-video kábelt, meg egy olyan átalakítót, ami s-video-t, meg rca-t csinál scart-ba (ezen van audio bemenet is, bár érdemesebb hifire kötni a hangot) , a videon beállít a bemenet, a tv-n meg a videot és megy is. Ja, a gépen megjelenítés tulajdonságai, beállítások, speciális, és van egy fül, ahol betudod állítani, hogy clonozza e amit a monitoron is lácc, vagy külön kezelje a tv-t, és akkor csak a tv megy. Pontosan nemtom hogy mi, mert már rég volt ilyen karim. De asszem ha nem kötöd rá a monitort, csak a tv-t, akkor is megy beállítás nélkül. Nekem legalább is müködött.
Sok sikert! -
szalasz
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni, TV out ügyben. Van: Geforce 2 -es kártya svideo és kompozit kimenettel, video csak egyetlen scart csatlakozóval és egy TV csak antenna bemenettel. Hogyan tudnám a képet kitenni a tévére, milyen kábelre lesz szükségem hozzá, és milyen beállításokat kell csinálnom?
Előre is köszönöm a segítséget. Szalasz -
james74
csendes tag
válasz
eins-zwei-3 #149 üzenetére
Jól gondolod, ezek mind TV-s szabványok.
A standard PAL felbontás 768x576 képpont, a DV jelnél ez 720x576, mert ott nem négyzet alakúak a pixelek. Ha az általad említett nagyfelbontású (1440x1152) videót szeretnél megnézni TV-outon, akkor a HDTV áll ugye legközelebb hozzá. Az a TV viszont ami a HDTV szabványt támogatja, igen drága.
A legjobb minőséget úgy éred el, ha a Lightwave-ben eleve olyen felbontásúra számoltatod az animot, amilyen TV-n később bemutatják.
Ha átlagos TV-re, akkor 720x576 D1 PAL stb. -
Debilon
addikt
Hello!
adott egy ABIT GF4 TI4200-as, TV-re kitudom rakni a képet, de 20 másodperc után csak a feketeséget látom? ez mi a feneétől van??http://prohardver.hu/pics/smileys/smile_2.gif -
eins-zwei-3
csendes tag
Szevasztok
Ezek kizárólag tv képernyő felbontási szabványok-e?
ResolutionPreset 720 486 0.9 D1 (NTSC)
ResolutionPreset 720 486 1.2 D1 (NTSC Widescreen)
ResolutionPreset 752 480 0.8592 D2 (NTSC)
ResolutionPreset 720 576 1.0667 D1 (PAL)
ResolutionPreset 720 576 1.4222 D1 (PAL Widescreen)
ResolutionPreset 752 576 1.0186 D2 (PAL)
ResolutionPreset 1280 720 1 HDTV (1280 x 720)
ResolutionPreset 1920 1080 1 HDTV (1920 x 1080)
(A felbontás utáni szám a pixel aspect ratio)
Ezek a felbontások benne vannak pl a Lightwave 3D-ben, sőt ezeknek az 0.25/0.5/1/2/4 számú többszörösei is mint lehetséges animáció vagy kép felbontások.
Szóval ha ezek a felbontások a csak tv-re vonatkoznak, mekkora és milyen tv kell hozzá, hogy élvezni lehessen pl 1440x1152-es pal felbontast számítógépről tvout-on keresztül? -
Peet33
csendes tag
Helo!
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy a TV-men fekete-fehér a kép. és nem tudok vele semmit kezdeni? Gef2 MX200-asom van. Ha valaki tudja, kérem segítsen! Ha lehet e-mailben: caesar_p@freemail.hu!
Kösz! Peet. -
AttiM
csendes tag
Pötty!
Fáradtságos gépelésed nem volt hiábavaló!
Annyira precíz és jó volt, amit leírtál, hogy hibátlanul működik!
Az eredmény: tökéletes mozizás, miközben az elsődleges monitorom azt csinálok, amit akarok. Vagyis azt választottam, hogy a BSPlayerben állítottam be, amit írtál, direkt, ha már tudja a kártya a két displayt együtt kezelni.
Szóval, még egyszer nagyon köszi, és mindenki emlékezzen Pötty hozzászólására, ha valaki hasonló gondba keveredik.
AttiM -
Pötty
tag
Sziasztok!
Nekem is Radeon 8500 LE-s kártyám van és én is sokat görcsöltem mire sikerült beállítanom azt amit szerettem volna! Leírom, hogy mit is tapasztaltam!
Szóval én úgy láttam, hogy kétféle beállítás létezik! Az egyik amikor a tv-det is egy monitornak értelmezi! Ezt úgy tudod beállítani, hogy az elsődleges monitor (1)->Beállítások->Display és ott szépen ráklikkelsz a tv-nél a bal felső sarokra és egyből aktív lesz a tv-d is és megjelenik rajta az a kép ami a monitoron is van! Ennél a beállításnál a tv-t egy második monitorként kezeli és ugyan azt a képet rakja ki, mint ami a monitoron van! Ilyenkor a felbontás is ugyan az lesz! Vagyis 1024*768-ig ugyan azt rakja ki, igaz ekkor már a tv-n a kép jobb széléből egy kicsit levág, de ennél nagyobb felbontásnál a tv-n egy olyan kép látszik, mint ha egy kereten keresztül néznéd a monitor képét!Ahogy húzod az egeret a kép is úgy fog vándorolni! De sajnos itt a tv képe nem olyan szép, mivel nem tudja normálisan kezelni az 1024*758-as felbontást és az annál nagyobbakat! Ezt a betük megjelenítésénél lehet jól megfigyelni!
Ennél a beállításnál lehet bekapcsolni a theater módot! Képernyő tulajdonságok->Speciális beállítás->Overlay-> Clon akármi (a csuszkák alatti bal gomb) -> és ott lehet bekapcsolni a theater módot és még kettőt! Valamint a 16:4 vagy 4:3-as felbontást meg még egy két dolgot! Szóval ez az egyik felbontás! Nekem ezzel az volt a baj, hogy a tv felbontását nem tudtam 800*600-ra rakni, csak akkor ha a monitoré is az lenne! Az meg elég hülyén néz ki!
A másik beállítáAsztal jobb klikk->tulajdonságok->beállítás->monitor (1); Tv (2)
Válaszd a 2-est és alul van egy olyan négyzet, hogy asztal kiterjesztése! Azt X-eld be! Ilyenkor a tv képernyőn csak az asztal háttere jelenik meg és nincs egyetlen egy ikon sem! Ez egy virtuális képernyő! A rendes asztalod mellet létezik! Ha az egeret elhúzod jobbra, akkor szépen átmegy a tv-dre! Így tudsz ablakokat áthúzni! Ennél a beállításnál tudsz különböző felbontást adni a monitornak és a tv-nek! Ilyenkor a kisebb felbontással a tv sokkal szebben jeleníti meg a szöveget is!
Én íyg használom4 De ebben az estben nem tudsz theater üzemmódot állítani, viszont a BS-playerben elég sok mindent igen!
Bs-player jobb klikk Options->beállítások->video beállítások! Az ablak jobb részében ki kell választanod, hogy több monitopr egyidejű írása vagy valami ilyesmi! Ott ki kell választanod a tv-det! Nálam 3 választási lehetőség van! Van egy primari kijelző ez a monitor és van két Radeon 8500 Az egyik lesz a tv a másik pedig egy másik kijelző, amit méga kártyához tudsz kapcsolni!Ha a primari kijelző van kiválasztva, akkor a filmet csak a monitopron tudud nézni és hiába húzod át a tv-re csak a feketeség lesz! ha viszont a tv radeon 8500-at választod akkor a tv-n tudod nézni a filmet és a monitoron lesz fekete keret! Én ezt használom! És így közben a monitoron tudsz bármi mást is csinálni!
Ja még valami! Igazából azt nem tudom mit csiunál, de itt a video beállításoknál a bal oldali sorban van olyan, hoyg overlay mod! Azt mod 1-re klell tenni! Akkor működik így ahogy most leírtam! Alatta is van egy választás, az is az overlay-el kapcsolatos, de nem igazán tudom mit jelentenek! Ha valaki tudja netán, akkor megköszönném, ha felvilágosítana!
Remélem tudtam valakinek segíteni!
Legyetek rosszak!
Pötty -
AttiM
csendes tag
Szóval csak én írogatok itten...
Akit még érdekel: már van kép a tévén, tök jó minden. Csak a videolejátszás nem müxik: BSPlayer csak fekete hátteret ad, de ha visszahúzom a monitorra (kiterjesztett desktop), ott látszik, hogy megy a video szépen.
schawo azt írta, hogy az átfedés (overlay) nincs engedélyezve a kártya driverében a TV kimenetre.
Ha még valaki megmondaná, hogy ezt hol engedélyezhetem, megköszönném, mert én nem találtam. -
AttiM
csendes tag
Egyébként meg az én problémámom ki segít?
-
AttiM
csendes tag
Sany Kft. Budapest, XIV.ker Fűrész u.109/a tel: 220-6126.
Ők megmondják, hogy elbírja-e még a 13m-t (tök ellentmondásos véleményeket hallottam erről, van aki azt mondja: lehetetlen, van aki: 15m-t használok gond nélkül).
Egyébként külön kell venned sztereo audio kábelt (az lehet 'akármilyen' hosszú) és video kábelt: vékony koax-ot fognak adni, ami a lehető legjobb.
Akkor már eleve olyat kérj, amire pont szükséged van, tehát:
Video: az egyik végén RCA dugó, vagy S-Video dugó (attól függ, mi van a kártyádon) - a másik végén RCA lengőaljzat legyen (lásd a lentieket)
Audio: egyik végén sztereo kisjack lenne a legjobb, de ha nincs: RCA dugók (plusz veszel RCA+RCA-jack átalakítót), mert ez megy a hangkártyádba - másik vége szintén RCA lengőaljzatok (lásd a lentieket)
Szerintem vedd meg és írd ide a tapasztalatod és akkor max. Te fizetsz rá... ;o)
A csatlakozó pedig Scart (hosszabban: Euro-Scart), amiből két féle közül választhatsz:
Scart-3RCA: három vezeték jön ki belőle RCA dugóval a végükön: video és sztereo két oldal és van kapcsoló a Scart-on, hogy a 3 vezeték KI vagy BE-menet legyen-e
Scart-6RCA: hat vezeték jön ki RCA dugóval a végükön, video és sztereo audio külön ki és külön bemenet. Ez persze drágább. -
realist
őstag
Van gf4 mx440, vele szeretnék filmet nézni tv-n.
Lemértem és 13m hosszú kábel kell, nem lesz ez gond a minőség rovására?
Hol lehet venni ilyen hosszú kábelt(jó áron), ugye két különfélét(kép+hang) csatlakozókkal a végén! +kéne egy csatlakozó(sztereó) a tv-hez, nem tudom hogy hívják olyan hosszúkás „100 lábú”
Kösz a segítséget előre is! -
Skica
őstag
HELP!!
Mivel még kezdő vagyok,ATI 9700 TV out bekapcs.A tévén 512x384 a felbontás ,hogy lehet átkapcsolni nagyobbra??Nem klón üzemmódban van. -
Den
veterán
Szia AttiM
A világos sávokra nem tudok konkrét megoldást, lehet a barkács csatlakozó miatt is, de amiatt is hogy más, a tv-hez kapcsolt eszköz bezavar, de ezek csak tippek
A tv-n, a videolejátszás problémát úgy tudod megoldani, hogy vagy theatre módra állítod, vagy a tv-t választod elsődleges megjelenítőnek. -
AttiM
csendes tag
No, Uraim! (esetleg Hölgyeim?)
Végigolvastam a topicot, mivel voltak gondjaim a most vett Saphire-os ATI Radeon 9100-as kártya tv-outjával. Egy-két tapasztalat:
- persze S-Video kimenet van a kártyán és persze nem adtak hozzá átalakítót. Vettem a boltban ilyet, de csak színtelen kép jött ki a tévére, mint sokan másnak. Szétberháltam: láttam, hogy az S-Video 4 tüskéjéből csak kettőt használ, ami ugye kevés (szín információ is kell...). Egyik korábbi szakértő kolléga tanácsára a két fölső tüskét összekötöttem (tanácsolta a 650pF-os kondit, persze pont olyanom nem volt otthon, szombat éjfélkor, ezért egy 100pF-s került bele, de úgy találtam, hogy akkor is jó, ha csak simán összeköti az ember... (szakértők: most akkor tényleg mi a jelentősége a kondinak?)). Szal így már tök OK a kép.
- viszont: videot akarok persze lejátszani: csak a fekete háttér jelenik meg a tévén, miközben a monitoron rendben megy a film (kiterjesztett desktop az XP-n: félig áthúzom a tévére a videolejátszót (BSPlayer): bal felén megy a film a monitoron, jobb fele meg fekete. Ha áthúzom jobban a tévére: ami bejön a monitorról ott a kép, de nem mozog...)
- viszont2: ha sok a sötét a tévén (pl. teljes képernyős videolejátszás: világos sávok jelennek meg, amik mennek felfelé, igen elcsúfítva a képet.
Szal kérnék tanácsot az utóbbi kettő viszontra.
Tisztelettel, stb.:
AttiM -
Figyusztok, az mitől lehet, hogy ha kiterjesztett üzemmódban használom a TV-out-ot, kiküldök rá egy filmet teljes képernyős módban és elindítok pl. egy játékot a monitoromon, akkor a lejátszás megáll hibaüzenettel a TV-n, összeugrik ablakba a videomegjelenítés, valamint a TV-out-on a monitorom által adott kép egy része látszik? Pls help me!
-
Mark00h
csendes tag
Sziasztok
az lenne a problémám, hogy semmiképpen sem sikerül a feliratokat ráheggesztenem a képre, ha filmet küldök ki. Valami tipp, hogy mi a teendő?
ja, egyébként ASUS gef4 ti4200 kartyam van -
glb
csendes tag
Szoval a legegyszerubb valoban egy taviranyito lenne, de van mas megoldas. Megoldas 1 : Szepen leszeded a netrol a Scart kabel bekoteset, van ott egy lab amin a video is jelzi a TV-nek hogy at kell kapcsolni a Scart bemenetre, azt te is tudod kivulrol egyszeruen vezerelni, igy at tudod kapcsolni AV-re a TV-t.
Megoldas 2 : Elmesz a Tescoba, es veszel egy PSX-hez valo modulatort, azzal meg lehet oldani hogy a koax bemeneten tudja fogadni a Tv a PC videojat. Regi szamitogepbol vagy videobol is ki lehet bontani ilyen modulatort, de azt dobozolni kell kuklon, stb. Az Amiga-hoz is volt ilyen modulator ha jol emlekszem. -
danzi
tag
nem hiszem h specko kabel kellene... RCA az elvileg egy ket eres arnyekolt kabel, de lehet hogy rosszul tudom... a normalist A/V kabel 3+3 RCA csatlakozos... mindket vegen van piros feher sarga... ebbol a piros meg a feher a sztereo hang, a sarga a videojel, de szerintem mindegy, melyiket hova dugod... vagy huje vagyok... ez a ket eset lehetseges
-
balkó
aktív tag
Írja meg valaki, hogy milyen az RCA-drót, please (123 kérdésem)! Szeretném használni, és nem tudom, mi a gond vele.
-
danzi
tag
Intel 830M ahogy igy nezem a szaros erthetetlen IgencsakBunkoMindenki oldalat...
-
danzi
tag
Egy IBM ThinkPad R31-es svideo kimeneten csak a desktopot tudom kiloktni a TV-re... nem lehetne valahogy csak az overlayt...? tehat media player nem mutatna' a ke'pet, hanem az menne a tv-n, es a notebookon meg lehetne mast csinalni?
Ebben valami INTEL IGM940 ? vagy mi a tokom videokartya van....
elore is kosz
DanZi -
-
gyga
senior tag
aa
-
Endy
csendes tag
Hi
Az lenne a bajom, hogy vettem egy Sapphire 9000pro 128mb,tv out kártyát és az Ati control paneljában nem tudom a tv-kimenetet aktiválni. Xp van fent a gepen.
Esetleg telepítenem kellene vmit az Xpn?
Vagy az általam használt svideo-composit kabel nem smakkol neki?(még a régi voodoo3 as hoz adták).
Most elég szar mert itt van a kártya es nem tudom elkepzelni hogy a kartya szar vagy en vagyok hulye!
Elore is koszi ha vki tud segiteni! -
balkó
aktív tag
Bocs bénaságomért, de az RCA->RCA, amit TV-OUT-hoz használunk, ugyanaz, mint amit HIFI-hez? Én megpróbáltam az MSI Ti4200-es kártyámat összehozni a TV-vel, a mellékelt átalakítós madzagot bedugtam a kártyába, onnan a hifi-ből kiszedett dupla RCA-RCA kábel egyik csatornáját a TV-ig, de kép az nincs. Mit tegyek? Speckó kábel kell, vagy más a baj?
-
Louie
tag
Na végigolvasgattam a fórumot. Hogyan lehet az ATI kártyáknál fellépő fekete keretet eltüntetni? És a TV-re kinyomott 1024*768/60Hz hol állítható, mert másodlagos monitornak bekapcsolom, akkor nem látni képet. Ha bekapcsolom a TV-t az ATI Control panelben, akkor kimegy a kép a külső részre, de a keret ott van. Tipp?
-
vargalex
félisten
Hi!
A T400-on nem S-VIDEO, hanem speciális 7 tűs DIN kimenet van! Ott ki van vezetve az S-VIDEO és a kompozit kimenet is. A kártyához kellett kapnod egy olyan átalakítót, aminek az egyik vége egy ilyen 7 tűs DIN dugó, a másik végén pedig egy RCA és egy S-VIDEO aljzat van! (Tehát a natúr S-VIDEO->kompozit átalakító nem biztos, hogy jó, ugyanis semmi nem garantálja, hogy azokon a lábakon jön ki a jel, amiket az átalakító használ! Már nem tudom megnézni neked, hogy mely lábakon milyen jel jön ki, de szerintem akinek T400-a van, és lehetősége van rá, a hozzá adott csatlakozóból műszerrel megnézheti!) Az S-VIDEO kábel pedig nem STEREO TV-hez, vagy videohoz ajánlott, hanem csak olyanon használhatod, ami képes fogadni az S-VIDEO jelet. (Ez lehet akár mono is, bár én még nem láttam. Az viszont elég gyakori, hogy a stereo készülékek sem képesek S-VIDEO jelet fogadni.) Tehát, ha a TV-d nem tudja, akkor a kompozit jelet kell vinned. (RCA kábel) A driverben pedig engedélyezned kell a klón, vagy vízszintes/függőleges nyújtást! Filmnézéshez a Clone a legjobb. Így akár úgy is belőheted, hogy a monitoron ablakban megy a film, a TV-n pedig full képernyőn. Én is így használtam, míg T400-am volt. -
benczeb
aktív tag
Bocs, a kártyám T400
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Abit GeForce Ti400-as kártyát, de az istenért sem megy a kép a tv-re.
Bementem egy antenna boltba kábelért. A kártyán S-video kimenet van, de mondták, hogy az csak stereo videókhoz és tv-khez ajánlott, vettem egy kompozitot. A kártyából egy elosztó jön ki, egy S-videóval egy kompozittal. Na most így próbálom a dolgot, de nem megy. Feltettem a legújabb nvidia drivert is, de mégsem műxik a cucc. -
Szilasz
csendes tag
Segítsetek légyszi!
Nekem egy Radeon 9000 128MB-os videokártyám van
Az a problémám, ha összekötöm a TV-vel, akkor a TV-n egy üres hátteret látok, amire igaz, hogy át tudom ''húzni'' az egérrel az ablakokat, de ha a media player-t teljes képernyőre nyomom a TV képernyőjén, akkor is az a monitoromra varázsolja a filmet, és a TVn csak egy fekete négyszög lesz a film helyén.
Hogy tudom megoldani a filmnézést a TVn?
Nem lehet, hogy ugyan az legyen a TVn is, és a monitoron is?
Előre is Köszönöm a segítségeteket! -
biega
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék csinálni magamnak egy S-Video (mindkét végén) kábelt TV-outhoz.
Hogy kell az S-Video csatlakozó bekötését megcsinálni?
1-es pontot az másik csatlakozó 1-es pontjához és így tovább? -
hb
csendes tag
nv17 belső (mv) egész pontosan ez van írva a geforce fülre. nekem az a fül hiányzik, és nem jelent meg eddig semmilyen driverrel, ahol a klónozást kell beállítani (nview fül), amin a két hidas képnek kellene lennie.
ezt a 3dmark03-as NVIDIA drivert még nem próbáltam, de megteszem.
amúgy a kép kimegy a tv-re, azzal semmi baj nincsen. ez úgy jön létre klónozás hiányában, hogy az átfedés beállítási lehetőségei panelen a video tükör szabályozók gombra kattintva bejelölöm az automatikus kiválasztást. ha ez nincs bejelölve, akkor kép sem megy ki a tv-re. a filmfelirat az, ami az istennek sem jelenik meg a tv képernyőn, azt szeretném kitenni.
''ATFEDES szinbeallitasa, itt atteszed masodlagos kijelzore'' - nekem ilyen fül/panel nemtommi sincs, csak amit az előbb írtam: átfedés beállítási lehetőségei, ott viszont nem tudok olyat, hogy átteszem másodlagos kijelzőre :-( -
UHH
csendes tag
http://www.tvtool.infohttp://www.tvtool.info
Az ott talalhato okossag talan segit... -
hb
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem: már napok óta próbálkozom ezerféle beállítással, de sehogy sem bírom kirakni a tv-re a film feliratot.
Elég furcsa az egész helyzet. Szépen össze lett kötve a szgép meg a tv. Nvidia geforce4 videokártyám van, a ''márkája'' eagle. A gyári driverrel a film csak bsplayerrel megy ki a tv-re, klónozni nem lehet a monitort, mert akármi van beállítva, nem jelenik meg az nview fül a beállításoknál, ahol ugye a klónozást be lehetne állítani.
A detonatort ha felrakom, akkor sem jelenik meg ez a fül és ráadásul így még a bsplayer sem rakja ki a képet sem. Kész rejtély az egész.
Jó nekem a régebbi gyári driver, ha csak azzal megy ki a kép, csak hát felirat sem ártana hozzá, azt viszont az istennek sem tudom beállítani.
Légyszi segítsetek, ha van ötletetek a megoldásra!
Köszi előre is,
hb -
pigor
tag
válasz
cyberbroker #104 üzenetére
Kedves cyber!
Bocs a megkésett válaszért, de elszállt a netkapcsolatom
Ha nagyon muszáj, tudok csinálni, de ismerek egy helyet ahol árulnak készre szerelve: az 5. ker. Bank u.-ban (ahogy az ember megy ki az Arany J. u-i Metro-megállóhoz) van egy kis elektronikai bolt, mindenféle bisz-baszokkal és átalakítókkal. Ez kb. 800,- Ft. -
cyberbroker
csendes tag
Tudsz nekem csinalni egy ilyet (persze megfelelo dijazas elleneben). Sajnos nem ertek hozza egyaltalan, es mar vagy 2 honapja szeretnek venni ilyet, mert a laptopomat szeretnem rakotni a TV-re.
Kulon sehol sem lehet kapni, pedig az osszes MM, EW, Keravill uzletet felkeresstem. -
bz
tag
van valami tesztprogram, ami segítségével be lehet állítani a színek egyensúlyát a tévé kimenetén ? Vagy az lenne a természetes, hogy a monitoron és a tévén megjelenő kép kb. hasonlít egymáshoz ? Tulajdonképpen mind a kettő jól néz ki, de azért zavar, hogy nem ugyanazok a színek.
-
pigor
tag
S-VHS -> RCA átalakítót nagyon könnyű otthon is készíteni! Az S-VHS dugó fölső két csatlakozóját kell összekötni egy 650 pF-os kondenzátorral (nem mindegy az irány, azaz, hogy melyik csatlakozóról vezetitek el a kompozit videojelet, ha nincs kép, meg kell cserélni!). Ez megy az RCA dugó közepibe. Az alsó két csatlakozó a föld (az RCA csatlakozó külső része). (Tévedés - amit egyik olvtárs írt -, h az S-VHS csatin kivezetik a kompozit jelet is!!!) Így lesz szín is kép is (hang nem
) és föl is fogja ismerni a kártya, ha TV-vel van összekötve. Ugyanezzel a módszerrel természetesen Scart csatit is lehet készíteni, csak meg kell keresni a megfelelő kompozit lábat (fejből nem tudom...)
Nekem is lenne viszont kérdésem! Említette vki, h az ATI kártyáknál jelentkező fekete sávot el lehet tüntetni a TV-ről! HOGYAN???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Renault, Dacia topik
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Hobby elektronika
- Íme a BLEACH Rebirth of Souls nyitánya
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest