Új hozzászólás Aktív témák
-
Toncsiii93
tag
válasz
RetepNyaraB #37721 üzenetére
koszi a segitseget, hazaerek kirobalom. izmos cooler.master van rajt.
-
válasz
RetepNyaraB #37720 üzenetére
Fuck mar nem szerkeszthetö
Milyen proci hütö es milyen tap van a gepben? Gyari hütövel el tudsz menni talan 400-as fsb-ig (3,6 Ghz), csak hangos lesz.
Rendes, jo minösegü tap nelkül ne nagyon kezdj hozza az egeszhez, mert ha beszarik, viheti magaval a komplett gepet. Tehat HKC, M-Tech, Mercury, Comador, Q-Tec es irgalmatlan tarsai menjenek kaputamasznak. -
Toncsiii93
tag
válasz
RetepNyaraB #37704 üzenetére
ftp://europe.asrock.com/manual/P41C-DE.pdf
Köszönöm segítséged! -
WTF89
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #37698 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat.
Igazából,ami probléma lehet,..Az vagy a bios,állitás miatt...Vagy még,(De szerintem nem)a tegnapi nap folyamán egy wifi adapter szoftvert tettem fel.valami tp-link.
a biosba....M.I.T--->Frequency Setting.....Ezen belül állitottam a Cpu clock ratio 21x-re
BLCK Control-t engedélyeztem..MAjd a gyári 133 feltoltam 145-155.közé...
igy a gyári 1333MHz ramokat felkapja 1550MHz-re....PCI Expr.Frej (MHz)Auto-rol 100ra.Véleményem szerint máshoz nem nyultam...
Miután észrevettem a ramok nem gyári állapotát..Load Optimized Defaults
Szal vagy az a tp-link...vagy a nem hozzáértő belenyulkálásom....
Csak azért probáltam,mert olvastam erről a procirol...hogy kicsit komoyxlabb hütővel 4000re is fellehet akár huzni...károsodás nélkül....Én csak 3.2 szerettem volna...
Csak nem értem miért nem lehet függetlenül,cpu beállitást végezni.
Lehet ettől a fenálló probléma?
-
kaboska
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #37671 üzenetére
Igen szeretek játszani!Most próbáltam a Sniper Elit 2 Benchmark-ot húzott proci és VGA-val 12 FPS
Azért ez lehangoló -
Lupi00
tag
válasz
RetepNyaraB #37671 üzenetére
Igen én is a 1155 felé tekintgetek , egy 3770k irányába , csak nagyon drága ! Azzal megint nem lenne gond egy darabig .
Valóban kezd lejárni az idejük a 775-nek meg a quadoknak . Már fel kellett húzni a masinám , hogy minden maxon mehessen 1600x1200-ban . Pedig nem is rég még igen bitangnak számított . q8200 hd5870 8gb corsair vengeance . -
Kiskokó
veterán
válasz
RetepNyaraB #37641 üzenetére
Üdv
Nekem nincs ilyen betűjel sehol se a ramoknál az SPD nél sehol se :S ?? -
Kispipacs
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #37641 üzenetére
Az energia spórolást hol tudom kikapcsolni?
-
Kiskokó
veterán
válasz
RetepNyaraB #37636 üzenetére
Hello
Ezekre a szorzó visszavevésre gondolsz,hogy amikor nincs terhelésen a gép leveszi a szorzót 6-ra meg ezek?
Ezt nem kapcsoltam ki de amúgy azt olvastam a fentebb említett cikkben is hogy attól hogy húzva van a proci nem kell kikapcsolni és attól is letudja csökkenteni a proci erejét ...
De megpróbálom kikapcsolva hátha.
Köszi.
Nem értem már mi a francéé nem mehet...mindent úgy csinálok ahogy kell satu egyszerű dolog.
-
válasz
RetepNyaraB #37636 üzenetére
bocs lejart a szerk. idö..
tehat az SPD menüpontban kiprobaltad a különfele alap FSB osztokat? Rögvest a 333Mhz ertekkel probalkoznek, ami a proci sajatja. Ha nem fut maximumon a RAM, az nem szamit gyakorlatilag semmit elöben, csak a Bench-huszarkodasnal.
Ezenkivül, mint feljebb irtak tolj kicsit a PLL es MCH core ertekeken.
-
nubreed
veterán
válasz
RetepNyaraB #37362 üzenetére
Melyik lenne az a beállítás, ami erre vonatkozhat? Én szerintem kikapcsoltam minden ilyen funkciót. C1e, intel speedstep, biztosan disabled állapotban van. Mi lehet még ami erre vonatkozhat?
-
joker1220
őstag
válasz
RetepNyaraB #37215 üzenetére
Azért írtam ilyen magas feszt mert ez még a normál kereten belül van és épp ez az
hogy az is elképzelhető hogy nem kap elég feszt a proccHa így kipróbálja és így sem jó akkor már biztos hogy mással van a gond.
Egyébként gyanítom hogy a ram 840mhz felett nem megy neki 2.0v alatti feszültségen.
Na majd kiderül ha jelentkezik
Már rég volt core 2 -m évekkel ezelőtt, vissza kell rázódni
Most dobtam össze egy s775 ös configot, van 4 db celeronom amit meg kell cibálni
-
Speedvoltage
tag
válasz
RetepNyaraB #37192 üzenetére
Természetesen teszteltem a programot többféle beállítással és tesztel...és bizony maximálisan működik
1 hátránya van...ha felrakod kikapcsolod a gépet utána legközelebb be...sajnos a program halott és nem hajlandó elindulni még 1x.... -
nubreed
veterán
válasz
RetepNyaraB #37160 üzenetére
Bankkártya éle? Nem lapja?
Amúgy találtam egy ilyen videót, e szerint az mx2 jól terül a nyomástól: [link] -
Teodor52
senior tag
válasz
RetepNyaraB #37156 üzenetére
Köszi az infót!
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #37101 üzenetére
Micsoda? Ez a VGA? Szerintem itt a proci a gyenge(most vettem a VGA-t,ne mondjátok már,hogy sz*r!
)! Amúgy 1440x900.
Újabb segítség kéne:
Felvettem 3,8GHZ-re már a pályatöltésnél lefagyott(BF3). Felvettem a CPU Voltage-t 1,5-re,így már tudtam játszani fél percet aztán fagyott ki,aztán a böngésző is érdekesen nézett ki....sőt,már a Windows se működött úgy mint előtte,újra kell indítani,de mielőtt belépek a játékba, semmi gond. Hogy tudnék 3,8-on játszani? Vegyem feljebb a feszültséget? -
joker1220
őstag
válasz
RetepNyaraB #37065 üzenetére
Az az igazság hogy én nem néztem hogy milyen lapja van, de ezek szerint
akkor az lesz a szűk keresztmetszet...Smile8822:
G620 at sajnos nem lehet húzni, sandy bridzs érától kezdve az intel
mindent megtesz azért hogy kizárólag a szorzózármentes procijait lehessen
piszkálni -
Smile8822
senior tag
válasz
RetepNyaraB #37061 üzenetére
Értem nagyon köszönöm!
Most szereztem a konfigot aztán mondom megkérdezem hogy mit is bírnak
Köszönöm a segítséget! -
Villa7
tag
válasz
RetepNyaraB #37014 üzenetére
nincs enrgia takarékon
cpu z azt irja mint everest, hogy jelenleg mivel manuálisan beállítottam a szorzókat így 333 * 8,5-re és igy felment 2,8-ra de ugrál a 6*333 fsb és az először említett között nem tudom hogy ez normális-e?
Minden esetre amikor auto-n volt biosba a frekvencia akkor 2,5 ghz-nél sehogy sem akart többet leadni! Ja és a volt is ugrál 1-1,2 volt között amikor az fsb szorzó is! De lehet ez is nrmlis nem tudom. -
Villa7
tag
válasz
RetepNyaraB #37012 üzenetére
és azt hol lehet megnézni?
-
joker1220
őstag
válasz
RetepNyaraB #37007 üzenetére
Kolléga behozta egyszer a gépét hogy állandóan kékhalálozik,
szintén nvidia chipset + atiNe eröltesd mert több bajod lesz vele mint gondolnád
-
Speedvoltage
tag
válasz
RetepNyaraB #36999 üzenetére
M-tech 450w táp
Én magam pasztáztam újra 1 hete...
Úgy mond használtan vettem, de akitől van annak a személynek én tartottam karban mindig!Szóval úgy mond enyém a kezdetektől
Ház:http://i42.tinypic.com/6okkcz.jpg ( Prociig beér a cső az oldalától)
VGA: a héten rakok bele 1 Asus Radeon HD6670 1Gb GDDR5 östA héten megpróbálok szerezni 1 jobb hűtést és meglátjuk kellesz e új tápocska
-
rostiron
őstag
válasz
RetepNyaraB #36869 üzenetére
Nekem se lehet több annál, de úgy vagyok vele: jobb a békesség.
Ellentétbe veled én már nem akarok több gépet venni ezt akarom használni még 40 évig.
Egyébként itt az aprón néztem ki magamnak azt a NB hűtőt, a fetekre meg friss GAP-PAD-al raktam fel a bordákat . Szerintem felfekszik rendesen.
Megpróbálok minél olcsóbban keríteni rá egy jó hűtőt azt lesz ami lesz. -
rostiron
őstag
válasz
RetepNyaraB #36865 üzenetére
-
joker1220
őstag
válasz
RetepNyaraB #36727 üzenetére
Ne viccelj, én sem úgy gondoltam
Akkor még nem volt stabil, mostmár az, rájöttem mi a baja
Itt a bizonyíték nem igéret
Egyébként kerek 10 fokkal több a valódi hő mint amit az aida mutatott
-
joker1220
őstag
válasz
RetepNyaraB #36718 üzenetére
Bocsajts meg kolléga de az extrem tuning topic jelmondata, minden tuning oda
tartozik ami nem léghűtésCore temp is fent van és ugyanonnan mér mint az aida64 mivel 1:1 be ugyanazokat
az értékeket adja szinkronbaEgyébként fent van még az AMD Overdrive és a Gigabyte féle ET6 is
Valóban az Overdrive már más értékeket ír, alapból 28 fokot a magokra
Teljes mértékben igaz hogy ez már nem üzemi fesz, de tudtommal amég
le bírjuk hűteni, rovidtávon nem lehet gond.Rövidtávon alatt azt értem hogy egy - két teszt erejéig.
A degradációval én is tisztában vagyok
Prime95 el szoktam tesztelni, jobban meghajtja a procit mint az IBT, de legalább
annyiraStabil 5ghz el boldog lennék, tovább ezzel a lappal és hűtéssel nem gondolom hogy
jutnék amúgy se, valamint meg kinyírni sem akarom a cuccotKözben körvonalazódik már hogy mi lehetett a gond úgyhogy ha beigazolódnak a remények akkor kissebb feszen is szépen meglesz az 5ghz
Egyébként az a quad proci is szépen bírna még egy kis órajel emelést
NandorHUN: Mivel szorzózár mentes procid van, így semmi más dolgod nincs mint elkezdeni emelni a szorzót felfele, először alapfeszen mindig csak 1 lépéssel, és figyelni a hőfokokat valamint hogy meddig stabil a cucc.
Sandy Bridzs től felfele belső órajellel emelni már amúgy is szinte lehetetlen és rohadt nyűgös dolog
Ha megvan az az órajel ami már nem stabil akkor kezdhetsz feszt emelni, a lehető legkisebb léptékben és figyelni a hőmérsékletet.
Amég le bírod hűteni addig nincs para, ha eljutsz arra a pontra amikor már hiába adsz feszt, a beállított órajeled nem lesz stabil, akkor eljutottál a procid végéhez, legalábbis abban a lapban. Nagy vonalakban persze.
Van jó pár dolog amivel lehet még machinálni de én leragadtam a core 2 duo érában
Tuning alatt bios ban kapcsold ki az energia takarékos funkciókat és a turbot is mert azok össze vissza állitgatják a feszt meg az órajelet.
Valamint érdeklődd meg a procid topic jában hogy meddig terjed a proci normál üzemhőmérséklete.
-
gohanangry
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36671 üzenetére
Most 1.318V-nál a CPU-z 1.248-at mutat
úgy hogy közben megy az IBT -
gohanangry
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36669 üzenetére
Minden bios beállításom olyan mint a korábbi képeken csak az FSB-t állítottam 1650 mhz-ra és a CPU core 1.318V-ra Ezzel a beállítással stabil minden program szerint. Engem csak az zavar hogy szerintem is sok ez az 1.318V. Esetleg ha állítom a többi feszt (CPU FSB voltage, Memory voltage, Nforce SPP, Nforce MCP) akkor nem lehet hogy stabilabb lenne alacsonyabb feszen?
-
gohanangry
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36667 üzenetére
A core temp szerint 1.2375V a VID-je
-
jano_77
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #36614 üzenetére
Ezeken már túl vagyok: új elem van benne és többször is csináltam resetet.
-
CJ3
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36610 üzenetére
Úgy néz ki megvan a hiba a proci miért nem bírta----vagy is inkább a lap
+ fesz kell neki 3 db-nak adtam első szintű + feszt mondom megpróbálom hátha és láss csodát nem dobott ki a játék
pedig az elején kivág van mikor be se tölt most ott álltam a térképen meg játszottam is
Az MCH nak adtam +feszt a PCI Overvoltage vagy mi, meg az FSB blabla nak de szerintem az fesb re nincs szükség mert nem ilyen 400 fölötti FSB-t használok.....
Szóval marad az MCH és a PCI-----Csak az lehet a baja hogy a Proci-VGA komunikálásához kell + fesz
Na 3 ból már majd csak ki tudom majd totozni melyik kell és melyik nem
-
CJ3
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36607 üzenetére
Nálam most is 50 fok a legmelegebb mag LinX-et küldtem pont most szóval én nem szórakozok a határokkal föleg ilyen 70-72 fokos processorokkal
Mindenkinek a saját dolga és felelőssége......Első egy szellős házikó, majd aztán jöhet a tuning
3.8GHz-en mennyi feszel megy???
Olvastam az írásodat elég részletes, most én is szívok a procimmal egyszerűen nem akarja a tuningot egyik napról a másikra..........Alapon a BIOS-ban tökéletes minden, ha FSB-t emelek pl 375-re akkor meg fekete képernyő a játékok betöltése után és csak Reset gomb......
Valami tipp esetleg? -
válasz
RetepNyaraB #36607 üzenetére
már nem szerkeszthető:
itt firkáltam bővebben a beállításokról. ha érthető, ha nem
-
ReKzZz
tag
válasz
RetepNyaraB #36573 üzenetére
A mostani konfigom: -CPU: AMD Phenom II X2 560
-RAM:4 GB
-ALAPLAP: Asus M4N68T-M LE V2
-VGA:ATI Radeon HD 5570
-MEREVLEMEZ: 500 GB
-HÁZ: Cooler Master Elite 335Ehhez melyik lenne érdemesebb ? Vidikari vagy proci?
(fps játékokat szeretnék vele gamelni.) köszönöm.
-
FDanneJ
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36533 üzenetére
Adobe termékeket szoktam használni.
Szerencsére támogatják a GPU-t -
kogyo66
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36505 üzenetére
Rendben, csak kicsit érthetetlen számomra ez az alacsony érték ilyen meleg időben.
Intel fórum szerint 90Fok a Tjmax mellesleg. -
mr.furko87
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36510 üzenetére
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2629#utility
Ez a deszka egész pontosan.
-
mr.furko87
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36510 üzenetére
skew controllal a rejtett opciora gonolsz biosz alatt?
-
szepsy
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36482 üzenetére
Csak felfele tudom, akkor mindeggy, hogy 800mhz v. 3.4 ghz.-en megy, a fesz ugyanaz, ugyanannyit fogyaszt?
-
válasz
RetepNyaraB #36482 üzenetére
Vannak lapok és BIOS-ok, ahol csak emelni tudod a VCore-t (+0,01V, +0,02V, stb.).
-
Repsol600
addikt
válasz
RetepNyaraB #36467 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
RetepNyaraB #36394 üzenetére
Nincs benne a processzorom.
-
P-SZ-S
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #36389 üzenetére
Köszi, ennél egyszerűbben nem is kérhettem volna
. 360-ra tettem egyelőre, mert primenál megüti a 74-75 fokot, bf3 közben 65-ig megy. Ramot felhúzta 840-ig (ref 800), szóval azt visszatettem 721-re. Másra kell még figyeljek? Majd nézek valami hűtőt hozzá.
-
KYZRR
őstag
válasz
RetepNyaraB #36385 üzenetére
Azert megneznek egy MX-2-t 7 ev utan.
-
norbi2010
őstag
válasz
RetepNyaraB #36376 üzenetére
Ott rakták össze,de most hogy kb.semmit sem csinálok csak netezek 52 fokos.Az sok?
-
erghef
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36362 üzenetére
Köszi a segítséget! Megpróbálom lekövetni, amit leírtál!
Remélem sikerül!
-
norbi2010
őstag
válasz
RetepNyaraB #36369 üzenetére
Felvettem 3GHz-re akkor volt ilyen most még alább raktam mint amit Tck_Marko írt.Vcore nem hiszem mert a System Voltage Control manual-ra raktam.Elvileg ennyi 0.875-1.425V.
Alapon még nem néztem,Kolink CX3159TA(tudom hogy ez nem a legjobb),AC Freezer 64 Pro,hogy tiszta nem vagyok benne biztos,de most volt pc boltban,hogy berakják az új cuccokat és akkor kitakarították a gépet.Pasztázásról fogalmam sincs.
Szerinted mire rakjam vissza?
-
norbi2010
őstag
válasz
RetepNyaraB #36367 üzenetére
Most BF3-ztam kb. 15 percet és 70-75 fokos volt,visszavegyem?Ha igen meddig?2,6GHz-es alapból
-
norbi2010
őstag
válasz
RetepNyaraB #36364 üzenetére
Prime95,AMD OverDrive tesztje de nem 70 hanem 71 fokot bír.
Ha felmenne e fölé az mekkora probléma?
-
válasz
RetepNyaraB #36361 üzenetére
ahham kifelejtettem az MCH Frequency Latch történetet. Ez gondolom 333 auto-n, vagy itt hagyod (ekkor gyorsabb, de instabilabb a rendszer), vagy átteszed 400-ra (ettől vagy el sem indul ha nem komálja, vagy picit lomhább lesz, de stabilabb. Csak benchmarkban látod a különbséget ilyen kis tunignál).
A System Memory Multiplier most nincs az agyam előtt, de a legalacsonyabbat válaszd ki, vagy figyelj oda, hogy ne lépje át a RAM gyári sebességét. Talán 4.00 a szorzó 333Mhz alap FSB-nél
)
Majd valami okosabb megmongya -
norbi2010
őstag
válasz
RetepNyaraB #36347 üzenetére
Ez a ramos dolgot feltétlen meg kell csinálni?És mennyivel lehet húzni biztonságosan?
-
norbi2010
őstag
válasz
RetepNyaraB #36345 üzenetére
Elolvastam
Csak ezt a ramos részt nem annyira értem.Annak mi köze van a proci húzáshoz?
-
Leone743
tag
válasz
RetepNyaraB #36342 üzenetére
Teljesen igazat adok neked ebben.
Az az igazság hogy már szét gooléztam az agyamat is hogyan kéne beállítani a biost hogystabíl beállítást érjek el extrame tungbál is,de nem jutottam semmire.
Igaz nem vagyok szak ember a témában,de segítséggel meg lehetcsinálni,Csak ha én már számtalan órát elkezdtem kisérletezgetni hogy átálítok mindent és egyszer csak jó lesz elven.de rájöttem hogy az a 20-25 bállítás annyira sok hogy gyakorlatilag végtelen kombináció jön ki-vagyis a végtelenségig probálkozhatok lehet akkor se jön össze.konkrétan tudnom kéne hogy pl: a pll be állítást mikor kell beálítani mikor kell offsettel nyomatni a v-core-t vagy mikor kell fixálni -a vccsa-meg VCCIO,VCCPLL ,VCCPLL,VCCSA meg a többi feszt is milyen arányba és miket kell még mellé bekapcsolni mert számtalan helyen irták hogyha pl ezt át álítod akkor azt a másikat is átkell.mega többit is ,,magyarán minden mindennel összefügésbe van és ha 25 beállításbó lakár eggyet is rosszúl állítok be kizárt hogy rájöjjek melyi kaz az 1beálítás.ez így ebben a formában nem kivitelzhető hogy én itt a lotto toto elv alapján állítgassam a biost.Valami le írás vagy ki indulsi pont hogy ez mire való az mire való ezt mikor kell beállítani meg azt...Biztos vagyok benne hogy vannak oldalak amik ezzel foglalkoznak.csak simán meg googlézva nem lehet rá találni.És pont azért írtam ide ezt hogy ajánlani tudjatok egy Úgymond Útmutató jelleggelű leírást mert érdekel a téma és az áltlam be gyüjtött tapasztalatokkal akár tudnék segíteni a sortársaimnak itt az oldalon is.nekem ez a mindenem hogy a tudásomat hasznosítsam. a gépemben van:2500k intel i 5+Asus p8z68 v-pro/gen3-és rá adásúl eredetileg a leg alapabb 1155ös lapom volt és ezt a mostanit azért vettem meg 55-ezerért hogy a tuningal kompenzáljam ezt a pénzt meg persze gyüjtsema tapasztalatokat.
-
válasz
RetepNyaraB #36337 üzenetére
Ah shit, most látom ez egy Q6600. Kicsit sok sör van bennem
Akkor viszont nem rossz ez az érték, de nyilván fel lehet tolni még. Kérdés, ad-e bármi hasznot, ezt ki kell majd mérni. 1,5 V körül már baromira fűt és fogyaszt is. Ha nem nyersz vele semmit sebességben érezhetően, akkor Te dolgod mit csinálsz
-
kogyo66
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36337 üzenetére
Rendben
C2Q inkább, hisz ez egy Q6600 -
kogyo66
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36332 üzenetére
Köszi a választ. Addig eljutottam már hogy 1,31V-al megy a 3Ghz de ennél többet nem akar menni... próbáltam 8*400-al 1,35V-al de kék halált add amikor futna az IBT. 3,2 vagy 3,4 lenne a cél, mert még van benne kakaó a hűtés is bírja. Elgé tanácstalan vagyok most.
-
jano_77
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #36332 üzenetére
Sajna igen, nekem van az a Giga alaplapom, amit sehogy nem sikerült húzni, mert bármit állítottam át, azonnal alapbeállításokkal indult újra.
Ha hazaérek kipróbálom ezt a gomb elem kivételes dolgot, remélem beválik.
Örülnék ha legalább az alap órajele - aminek kellene lennie - meg lenne. -
jano_77
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #36280 üzenetére
-
wbalu8
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36220 üzenetére
vettem új elemet és továbbra is ugyanaz a helyzet. :S
már arra is gondoltam, hogy vmi bios vírus lehet, mert nagyon rejtélyes ezaz egész. -
wbalu8
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36217 üzenetére
elvileg a legfrissebb bios van rajta. f14. azaz igazság, hogy semmilyen más beállítást nem képes hosszú távon megtartani az alapon kívül. ha beállítom és sikeresen elindul utánna egész nap működik, semmi baja, csak nem tudja megtartani a következő indításnál, de néha egy-két restartot is kibír.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #36181 üzenetére
1.425 a VID elvileg.
-
Alu
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36174 üzenetére
Semmi gond.
Lehet ez tényleg egy jobb megoldás, de ahányszor én leszedtem, visszaraktam, újrakentem a cuccot, egyszer se ment bele a proci melletti lyukba.. de most, hogy mondod tényleg nem egy bölcs ötlet sokat tenni.. de az se jó, ha kevés van.kokeny92: Igen, próbáld inkább a bankkártyás megoldást, de figyelj, hogy tegyél minden hová!
Mellesleg van, aki így csinálja, meg van, aki így.De csináld inkább az utóbbival.
-
Teodor52
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36165 üzenetére
Amit mér a hw monitor ott a cpu hőmérséklete alacsonyabb mint a magoké.
Az gondolom, hogy az nem a kupakhőt méri.De, akkor mit mér?
-
kokeny92
tag
válasz
RetepNyaraB #36147 üzenetére
Nem most ettem rá.
De annyi viszont történt, hogy mikor vettem a sz.gépet, szállításkor kimozdult a procihűtő és vele együtt a processzor is. (időbe telt mire rájöttem mi a baja).
Na szóval akkor újra lett pasztázva, bár nem tudom, hogy abból van -e minőségi stb, de a régi pasztától megszabadítottam és nyomtam rá egy picit.
CoreTemp is annyit mér :/ Próbáljam majd újrapasztázni vagy mit tudtok tanácsolni? -
OP-ToTo
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #36127 üzenetére
Újraraktam az egész rendszer, win7 64 bitre váltottam. Behalt a diablo 3 így kényszerű volt a váltás
10%ot emeltem afterbörnerrel a core és a memory mhzen így 660 és 990 mhz.
Az FSB-n 5öt emeltem. Toltam egy 3dmark 2006ot 280 pontot jelentett az alap szinthez képest.Kicsit meleg van a házban, a tesztelés alatt 70 fokos volt a videókártya max. Gyengélkedik szerintem a tápom mert indításnál nem akarja megtalálni a winyókat és befagy az egész a bootolásnál.
-
Teodor52
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36122 üzenetére
Köszi!!!
-
válasz
RetepNyaraB #36096 üzenetére
-
diox
tag
válasz
RetepNyaraB #36007 üzenetére
működik a program köszi a segítséget!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #32761 üzenetére
ref értékeket ne piszkáld...
ramokat nem érdemes.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #32753 üzenetére
cpu feszt még emelhetsz...a többi jo.
-
válasz
RetepNyaraB #32746 üzenetére
-
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #32743 üzenetére
Tuner/advanced/voltage és freki.
Most én se sokat leszek, memeket tesztelek, hogy tudjak tovább menni a 8400-es tuningjával. -
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #32739 üzenetére
Gigabyte x48T-DQ6-nem brutal tuningban q9550 alatt. York topikban 100x elmodtuk.Persze ennek ellenére a 440-as FSB lófitty.
CPU Vid?
Elég szép a Vdroop is.
FSB Overvoltage Control (+)0.35 -ez sok lesz, vegyél le belőle
MCH- 1,1 alapból 420-at tuti tud 1,2V-on, 1,22V meg 450-ig elég, max 1,24V
1,35V..nagyon sok, én 4,4Ghz felett adtam annyit q9550-nél. A többlet fesz se előny, sőt..ET6-os képet tudnál linkelni?
-
válasz
RetepNyaraB #32738 üzenetére
Na fsb 440-nél már porblémák vannak. Biosban 1,300 a vcore (cpuz 1,232 : load), az IBT nem hibát jelez, hanem a linpack.exe egyszerűen leáll 5-7 kör után.
hőm.: 57-62 között magtól függően ibt standard teszt alatt.Igazából nem hiszem, hogy sok fesz emelés megoldaná, legalább is nem akarom, ha van más ötlet.
NB strap 1600-ban volt eddig (ram persze minimumra osztva), visszavettem 1333-ra (szintén minimumon.
FSB Overvoltage Control (+)0.35
MCH Overvoltage Control (+)0.25V (ez csak azért, hogy később se kelljen piszkálni)
na. okosok?
-
krissz9999
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #32515 üzenetére
hat minden-alapra rakdtam AID-al testeltem es cpu 62fok volt magokent 68 fok volt
-
G4ga
őstag
válasz
RetepNyaraB #32489 üzenetére
idom van. nem sietek sehova
-
G4ga
őstag
válasz
RetepNyaraB #32487 üzenetére
ezt márm elolvastam.
Konkrét értékekre lenne szükségem.
hozzávetölegesen persze. -
juventus85
tag
válasz
RetepNyaraB #32327 üzenetére
ez teljesen igy van, ne aggodj jo az ugy ahogy van
-
Laci2277
senior tag
válasz
RetepNyaraB #32314 üzenetére
Miért, alacsonyabb szorzóhoz magasabb fsb társítva a proci még gyorsabb is lesz a memória maximális kihasználása mellett.
-
juventus85
tag
válasz
RetepNyaraB #32311 üzenetére
ha szorzot lejebb veszi akkor elèrhetö
ès igy a cpu-t sem kell "cibàlni"
-
Laci2277
senior tag
válasz
RetepNyaraB #32243 üzenetére
Igen jók a Xigmatek hűtők az árukhoz képest, nekem egy Xigmatek Achilles S1284 volt egy Q6600-on, és röhögve hűtötte fesz emelős tuning alatt is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #32228 üzenetére
az a lap egy rakás sz@r.
-
válasz
RetepNyaraB #32144 üzenetére
Előkerültem,
ha van valaki, aki végigolvassa az előző 3 hozzászólásom és Nagytudor, akkor kérem ossza meg velem mély bölcsességét
Nem megy feljebb ez a szar FSB 375-nél; ez a lapról ill. prociról olvasottak fényében teljesen elkeserítő. ddr2-es rammal is próbáltam, hátha azt jobban komálja, de igazából nem
Már ez a sebesség sem stabil IBT szerint.Prime-ben ill. Orthosban következetesen az első mag hibázik. Jelent ez valamit (fáradt proc, pl: 9 éves), vagy nem?
A lapon elvileg jumperrel állítható, hogy a NB melyik strapben menjen, de nem nagyon látom a gyakorlati különbséget, a ram szorzón kívül...
Na ennyi kérdés elég egyszerre
-
enemy107
senior tag
válasz
RetepNyaraB #32141 üzenetére
De az húzza a northbridge frekvenciát és az is instabilitást okozhat, nem?
Persze, okozhat, a ramokat vissza kell osztani. Ha a ramokat eddig nem osztottad vissza, az legyen az első lépés, ne a szorzó csökkentés. MCH alapfeszed mennyi? Ha 1,1 V, akkor emelj rajta 1.2V-ra.
-
enemy107
senior tag
válasz
RetepNyaraB #32137 üzenetére
Óvatosan a leugatással
Háááááát öreg, ez nem az a közeg ahol ez belefér.
Egyébként vegyél egyet vissza a prociszorzón, és próbáld úgy.
Ha úgy sem megy (és most jön a leugatás) nem is fog, mert a lapod egy antituning....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest