- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Najz
tag
válasz
szepsy #36479 üzenetére
igen!
látom amd-d van ott van egy olyan opcio ,hogy Cool'n'Quiet ha ez be van kapcsolva akkor magától is vissza veszi az órajelet és a feszt ha nincs rá szüksége
talán pont 800mhz és 1.025 v
de ha egyáltalán nem kell a "magas" órajel akkor vedd vissza magadtol és nyugodtan leveheted a feszt neki -
ViZion
félisten
válasz
szepsy #20459 üzenetére
Na igen... én is azzal kezdtem, h load fail safe -azaz a bolondbiztos beállítások betöltése.
De enabled volt, a korábbiakban is, leírás nem volt hozzá...Wattban biztos jelent valamit (pl. laptopok, stb...), de ha nincs terhelve a CPU akkor a C'n'Q is frankón lehűti pl. Prime, vagy játék után. Nálam csak bekavart, de bekapcsolod, és ha a rendszer iszonyat lassú (mintha valami 100%-on használná a procit, de 0 a terhelés), akkor ki kell kapcsolnod, ezzel elrontani nem lehet.
-
ViZion
félisten
válasz
szepsy #20457 üzenetére
Nah, ezt tudom, mert engem "megszopcsiztatott", reinstall (feleslegesen
), etc...
A C1E olyasmi, mint a Cool'n'Quiet, a C'n'Q felezi a szorzót, azzal csökkenti a fogyasztást (szinte mindig felezi, hiszen ma már netezésre, szövegszerkesztésre, stb. bőven elég).
A C1E az meg teljesen lekapcsolja a magokat, tehát ha elég egy mag, akkor a többi nem fogyaszt. Nálam ez olyan jól alakult, h mindig enabled volt, a korábbi BIOSokban is, de nem csinált semmit. Tuning miatt BIOSt is frissítettem, nah ezután meg túl aktív lett...
Folyamatosan kikapcsolta a magokat... és mindet akarta kilőni
Bootolás nem volt több 10 percnél...
Szal. tuninghoz szerintem kapcsold ki, illetve ha a CPU "nem húz" akkor biztosan kikapcs.Én törölném az univerzumból is
-
dAnky
aktív tag
válasz
szepsy #20356 üzenetére
Srácok tudnátok nekem segíteni abban, hogy van nekem egy ASUS p7p55D le alaplapom hozzá i7 860 proci és ocz reaper 4 gb 1800mhz ramom.
Alap feszkón ugye a proci 2,8on ketyeg.
Én felhúztam úgy hogy a lapon alapból lehet 3 féle képpen húzni a biosba. van crazy 3,03 meg aszem crazy 3,3 mhz
én felhúztam 3,3-ig illetve a ramnak adtam 1,6 v feszkót és betoltam 1600 hz-re.
ez így mehet folyamatosan? mármint nem fog hamarabb elfeküdni a procim vagy valami hasonló?
van hozzá egyébként egy cooler master hyper 212 plus hűtőm is!
-
Pero
senior tag
az hogy mennyit megy egy proci az elég egyedi. a 7750 az BE így a tuning legegyszerűbb módja a szorzóemelés. FSB/Hostclok mikor hogy hívják hagyd 200 on, PCI frekit fix 100 ra, Ramokat illetően nem tudom mi van a gépben, de ha szorzóból húzod akkor nem emeli, szal mehet gyári értékekre. Vcore/CPU voltage ezt coretemp megmutatja még tuning előtt, ahhoz képest lehet picit emleni, de a te hűtőddel 1,4V fölé ne nagyon menj.
a kékhalált okozhatja h nem stabil a cucc, ha a memót is húztad akkor lehet a az oka, azt is lehet orvosolni pici +fesszel, de normál (előbb említett) határok között emelheted.
javasolt tesztre Ortos, Prime95 futtatása, én 2 órát szoktam.
ill tuningnál próbáld fokozatosan emelni a dolgokat!ÉRDEMES OLVASNI LEGALÁBB AZ UTOLSÓ OLDALT MERT MAJDNEM MINDEN INFÓ MEGTALÁLHATÓ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest