- Philips LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
-
joker1220
őstag
válasz
AkosAkos #37376 üzenetére
Azért mert ha a proci belső órajelét emeled akkor a ram is emelkedik, és ez instabilításhoz
vezet ha a ram nem képes akkora mértékű emelt órajelen futni amennyire a proci húzásból
adódóan megemelkedett.Ezért kell visszaosztani úgy hogy közel az eredeti órajelén fusson.
Természetesen ha már megvan a megfelelő proci tuning akkor el lehet kezdeni játszani
a ram órajel és feszültséggel is hogy kiderüljön, mennyivel emelhető a stabilítás megtartása
mellett.Természetesen ha szorzózár mentes prociról van szó, amit pusztán a szorzó növelésével
lehet emelni, akkor ebben az esetben a ram nem fog emelkedni. -
joker1220
őstag
válasz
AkosAkos #37200 üzenetére
Ha nem tudsz CPU NB feszt állítani, akkor viszont a CPU NB Frequency-t vissza kell venned 9x es
szorzóra mert amikor emeled a belső órajelet, akkor emelkedik az is és ugyanúgy mint
a proci is egy bizonyos órajel felett már +feszt igényelne, viszont ha viszaveszed a szorzóját,
akkor ugye a normál alapértékhez közelebb mozog így nem kell feszt emelned.Viszont a HT Link Frequency ( nálad HT Bus speed ként szerepel) azt is vissza kell venni 9x es
szorzóra, mivel annak sem tudsz feszt állítani.Ahogy a képeken látszik 2300Mhz en megy most azaz 10x230 ból jön ki.
Ha visszaveszed 9x re akkor 9x230= 2070 en fog menni, tehát emelheted tovább a belső órajelet,
amég 2300 körül nem jársz megint az nb és ht freqivel.A ramot szintén vissza kell venni mert az is emelkedik ugyanígy a belső órajel hatására...
-
joker1220
őstag
válasz
AkosAkos #37181 üzenetére
Szia
Jol mondta a kolléga, több feszültség kell a procinak, 1,425v ig teljesen normális 4 maggal!
De jó hűtésed van akkor 1,475v ig is emelheted de annál feljebb semmiképp.Van még abban tartalék, ezek a procik mennek 3.8-4ghz en is..
Csak a CPU NB Frequency -t 1 szorzóval viszább kell majd venned (9x szorzó) és
ugyanígy a HT Link Frequency-t is 9x szorzóra.A CPU NB Voltage nak adhatsz 1,25V-t!
(Nehogy a sima NB Voltage re adjál!!!!)
Itt vannak a tuning közben leggyakrabban előforduló kék halál hibakódok
jelentései;Common BSOD Error Code List for Overclocking
0x124 = increase/decrease QPI/VTT first, if not increase/decrease vcore...have to test to see which one it is
AMD nél nincs QPI/VTT, szóval kevés a magfeszültség.
Csinálj képet a többi bios beállításról is mert ami látszik az jó
-
-
Speedvoltage
tag
válasz
AkosAkos #37116 üzenetére
Az csak 1 dolog...az ezelőtti hűtéssel nekem is ment a gép ...terheléskor is ment a gép...néztem a hőfököt simán 40 fok körül ingázott bekapcsoltam az orthost 10 percel később 85 fokon is volt a proci ..viszont ment a gép .
csak nem mind 1 ,hogy hosszútávon meddig fog menni a géped
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
AkosAkos #37102 üzenetére
"Felvettem 3,8GHZ-re már a pályatöltésnél lefagyott(BF3). Felvettem a CPU Voltage-t 1,5-re,így már tudtam játszani fél percet aztán fagyott ki,aztán a böngésző is érdekesen nézett ki....sőt,már a Windows se működött úgy mint előtte,újra kell indítani,de mielőtt belépek a játékba, semmi gond. Hogy tudnék 3,8-on játszani? Vegyem feljebb a feszültséget?"
Update: 3,6GHZ-en tökéletesen megy. És lehet,hogy igazad van RetepNyaraB,mert egy kicsit húztam a VGA.t és több FPS-em lett.....akkor most a proci gyenge vagy mi? Mert eddig mindenhol ezt mondták és szerintem is a proci nem tudja kihajtani a VGA.t,,,
Egyébként most 1440x900-on játszok,de majd fogok venni egy Full HD monitort. Mennyivel lesz kevesebb FPS-em(most kb. 40 van Highon)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Philips LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- KONZOL beárazás
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest