Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kiskokó #37639 üzenetére
Tuninghoz MINDEN lehetseges hibaforrast ki kell küszöbölni. Ilyen az C1 state, Virtualization, Speed Step, meg az összes többi szar az Advanced Bios alatt, kiveve a proci höfelügyeletet (nem ugrik be angolul). Ezenkivül a RAM is jobb, ha kisebb sebessegen fut. Mindezt akkor is lehet piszkalni, ha a tuning mar stabil.
SPD "B" betüjelen legyen, az a 333-as FSB ha jol emlekszem.Kispipacs@: az a lap irodai munkara valo, nem huzasra. Nagyjabol ez a lenyeg. A tapod pedig SEMMILYEN munkara nem valo, elöször is azt csereld le, ha meg szeretned hasznalni a geped a tovabbiakban.
De ha piszkalod tovabbra is, akkor Neked is mint feljebb: energiasporolast kikapcs, PCIE frekvencia 100Mhz-en fixal (ez nagyon fontos), RAM sebesseg visszaoszt (ha van ilyen opcio). Ezutan lehet kicsit rugdosni.
-
-
Lupi00
tag
válasz
Kiskokó #37631 üzenetére
Mennyi az alap FSB ? Ha emelsz az FSB-n emelkedik a memória órajele is , ami nem tűri a tuningot vagy csak nagyon csekély mértékben . Vissza kell osztani , különben el sem indul a gép . Ha a procit húzod túl az inkább menet közben fagy le . Továbbá nem árt egy kis áram az északi hídnak sem , ha a frontside bus frekijén emelsz , de figyelj rá , hogy 0,2 voltnál ne adj neki többet !
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #35551 üzenetére
na ujrainditás után minden visszaállt kivéve a cpu feszültséget.
az miért van hogy a memória szorzó mellet van "szürkén" (SDP) alatta hogy 667
mellet meg hogy Auto és van amikor auto alatt 667et ir ki van amikor 800at.
Ha 667-et akkor 2.4 kell ha 800 akkor 2.0 ás a szorzó.
Ez miért van? Nekem ott 800ra kell lőni ugye? Az lehet baj hogy 2x1 gb mellé beraktam magába 1gb ot? de az is 800.Nem értem hogy ez a buzi húzás nekem miért nem tud sose összejönni.
Mindent úgy csinálok ahogy leirjátok. Végig próbáltam majdnem az összes feszt a CPUn 1.3ig semmi.
Elindulni akkor indult el amikor 2.4votl a memória szorzó és ugy adta a 800at ki. De akkor is az lett ami az előbb irtam hogy a CPU fsb maradt 333 a memory meg 333.3 helyett 400 lett.
pedig CPU FSB-t állitok tuti. -
-
-
enemy107
senior tag
válasz
Kiskokó #30136 üzenetére
Nincs avval a lappal baj, csak annyi, hogy nem E8400 alá való.
A 945-ös chip nem tud csak 800MHz-et FSB-ben, illetve 533MHz-et ramban.
Ha E 8XXX szériát beleteszel, alapon tuning nélkül 67% túlhajtásban vagy FSB-ben a lap szempontjából. Volt ilyesmi lapom, E2140-et nem tudtam kihajtani vele. Kellene venned egy P35, vagy P45 chipes lapot.És valószínűleg ezért feszeli agyon a procit, mert alapon is erőlködik vele.
-
törölt tag
válasz
Kiskokó #30136 üzenetére
Üdv!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz.
Mindenképp ki kéne derítened, mi okozza ezt a magas processzor feszültséget: ezen belül azt is, hogy ez mennyire valós. A lap fórumjában talán tudnak segíteni. Így most vagy az alaplapnak, vagy a processzornak van valami baja...és amíg ez nem derül ki, nem juthatsz előrébb. Gyors megoldást jelentene, ha a processzort ki tudnád próbálni egy másik alaplapon, ha ott a gyári értékeket produkálja feszültség és szorzó tekintetében, akkor az alaplapnak van gondja. Ha van rá lehetőséged, próbálj tápegységet cserélni, mert ha az hibás, akkor is "megbolondul" a gép!
Üdv!
Szerk: Az everest nem mindig a valós értéket mutatja és írja ki, pl ha van egy Athlon 2500-ad és megemeled az FSB-jét 205-re, akkor már AMD ATHLON XP 3200+-nak látja. A BIOS adata legjobb támpont és ha a lap vagy a proci vagy akár a tápegység hibás, akkor ennek lehet következménye a szokatlan értékek halmaza. -
Rica
senior tag
válasz
Kiskokó #30132 üzenetére
Szia! Valami gáz biztos van a BIOS-od korül, ha 1,4 Voltos Videt mutat, illetve ekkora feszt nem droppol sztem a deszkád. Mindenképpen kérdezz be a deszkád topikjába ezzel kapcsolatban.
Én BIOS-ból tuningoltam világ életemben, a Giga lapok ráadásul ezen a téren nagyon királyok, felejteném az easy tune-t egyelőre.
Az Everest eléggé megbízható, ott is látod a procid VID-jét, de egyébként, igen, az lenne a cél, hogy valos 1,20-1,25 Volt között kapjon.Nem mondtam, hogy a VGA hibas, csak ha el kezdesz tuningolni, akkor haladj szépen sorban, először célszerű a CPU-t megnézni, meddig stabil, addig minden mást alapon kell hagyni, hogy ne kavarjon be.
Én sem látom sok értelmét a RAM tuningnak, nem hoz sokat játékban, nem is ezt mondtam, hanem azt, hogy nézd meg a RAM modulon magán a gyári feszültség értéket, mert ha az jóval magasabb, mint 1,8 V (mint például nálam), akkor már is meg van az oka, hogy miért nem indul a géped. Ugyanez igaz a procidra, és az a legvalószínűbb oka a problémádnak, hogy a CPU nem kap elég feszt.
Még egyszer: a legfontosabb, hogy a deszkádról tudd meg, miért mutat a BIOS ennyire fals értékeket.
Most nézem, hogy 6-os szorzó
Biztos, hogy C2D E8400 a procid? Ha igen, BIOS-ban CPU Multiplier-t állítsd manualra, és fel 9-re a szorzót.
-
-
Rica
senior tag
válasz
Kiskokó #30113 üzenetére
Bocsi, nem néztem meg a korábbi kérdéseidet. Először is nézd meg a deszkád topikjában, hogy milyen BIOS-t ajánlanak a többiek hozzá. E8400-as procinak biztos, hogy nem lehet 1,4 Volt a VID-je (gyári alap feszültség), nekem 1,25-ös, és ha jól tudom ez a legmagasabb, általában, 1,20. BIOS-t akkor is frissíts, ha az ajánlott verzió van fenn. Utána először a procit nézd meg, hogy mennyire húzható. 10-20 %-os húzást a gyári venti is tud kezelni, a tied valszeg azért melegszik, mert nem szellőzik rendesen a házad. Ideiglenes megoldásként vedd le a ház oldalát, később nézz körül a hűtés topikban. Valszeg az Everest mutatja a valódi feszt, 1,1 Volt E8400-ashoz van, hogy elég meghúzva is, de lehet, hogy el sem indul. Tedd 1,25-re, abból nem lehet baj ( a Giga deszka úgy is kevesebbet fog adni neki). A Geil RAM-ok van, hogy többet kérnek feszültségből, nézd meg a RAM modulokon, hogy mennyi a gyári érték (nekem pl. 1,8 helyett 2,2 kell egy 2*1 GB narancs 1066-os párnak alapon). Ha ezt is beállítottad, és van rendes BIOS-od, akkor PCI-E frekvenciát tedd fix 100-ra. CPU szorzó maradjon 9, CPU host-ot emelgesd 333-ról, az elejeén nyugodtan 20-asával, szerintem 400-ig nem nagyon kell több fesz a procinak. RAM beállításokat hagyd mind auton, kivéve a feszt, amit már írtam. VGA beállítások is alapon. Szólj, hogy mit sikerült elérned a CPU-val első körben, utána mondom a többit. Stabilitási tesztnek töltsd le az IBT-t, de jó lesz a jó öreg Orthos/Prime95 is. Nem kell félned, hogy elfüstöl a proci, ha nem feszeled túl, általában 1,35-ig mehet neki. A linkelt hűtőt nem ismerem, de ennyiért vehetsz később CM Hyper TX3-at is, de valszeg ez is teszi majd rendesen a dolgát.
-
Rica
senior tag
válasz
Kiskokó #30113 üzenetére
A cuccaidnál nem látszik a deszka. Milyen? Próbáltál mindent alapon hagyni és egyenként megnézni, hogy mi stabil és mi nem? CMOS reset? Bios frissítés? Más probléma is lehet, nekem akkor csinált ilyet, mikor zárlatos volt a 3870-es VGA-m. Ha ilyesmi, akkor baráti segítség, kölcsön konfigba egyenként kipróbálni az alapvető cuccokat, de a táp fontos, hogy jó minőség legyen.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #30101 üzenetére
Na letöltöttem az Easy Tune 6ot.
Itt már működni látszik
Valaki elmondja biztonságosan hogy állítsam be a dolgokat?Illetve azt nem értem hogy az Everestben csomó dolgot máshogy ír? A gép visszábveszi az FSB-t meg a szorzót stb stb amikor alapjáraton van vagy ez hogy működik vagy nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest