Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
válasz
Geresics #43777 üzenetére
Én is szakaszokra tördelem a kommentet.
Jól bevált tipp fejében valami olyasmire gondoltam, hogy aki csinálta már ezzel a típusú lappal, és procival, ad tippet, hogy "x-y" feszültség között mozogjon "y" fölé semmiképp ne menjek, stb, stb.
Szoktak imádkozni a vevők, mikor behelyezik a CPU-t, hogy "Huh, remélem minőségi chipeket használtak"A Q6600 nagy sikerélmény volt, mert brutális gyorsulás ment végbe. Volt mivel hűteni, volt lehetőség húzni. 2400-ból stabil 3600-at hoztam ki.
Az alulfeszelés jó ötlet lehet, utánajárok. Átnézem az UEFI-t is. Nem emlékszem, hogy találkoztam-e olyan opcióval, ahol az IGP-t tilthatom, de nem igazán rémlik.
prime95-öt használom én is, meg is van a konfighoz legjobban passzoló verzió. (Y)
Köszönöm a segítséget, hasznos!
-
sanyek2
senior tag
válasz
Geresics #43772 üzenetére
Azt gondoltam magától értetődő. Az első mondat is már rámutat, miért írtam a topikba, és az utolsó bejegyzés is.
Ez inkább szőrszálhasogatás mint sértés. Nem sértődtem meg, te se teddNem értem... Tényleg ki kell írnom külön, hogy "légyszi válaszoljon valaki"? Vagy hogy "Hogy csináljam?"
Úgy írtam meg a bejegyzést, hogy az arra válaszoló tanácsszerűen, vagy konkrét adatokkal rukkoljon elő.
Nem értem miért kell mindenben keresni a hibát.
Most elképzeltem: Olvasom ezt a bejegyzést úgy, hogy más írta, és arra gondolok: Amíg nincs kérdés, addig nem is írok neki semmit, mert nem volt kérdésbe fogalmazva.Ezt most nem tudom másképp elképzelni. Ennyire nem egyértelmű?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Geresics #19344 üzenetére
mert egy hulladék táppal ha tuningolsz, akkor kiütheti az egész rendszered...
ugyanis ha elszáll, akkor nemcsak a táp száll el...hanem az egész rendszeren gyorsan végigszalad a 220V...az meg nem kevés a proci ~1.5Vjához képest...+ a VGA sem megy többel...ramokrol nem is beszélve...
-
válasz
Geresics #19290 üzenetére
IntelBurnTest 2.5, Prime95 a leginkább használatosak CPU tesztelésre, de itt találsz még jó sokat, plusz javasolt futtatni játékokat, vagy játék benchmarkot, mint pl. a 3DM-ek, illetve a CPU egyéb funkcióit is terhelő programokat, mint például a Cinebench.
-
Geresics
addikt
válasz
Geresics #19234 üzenetére
Kicsit próbálgattam, gyári hűtővel tegnap éjjel 3,66GHz-ig húztam. Egyenlőre stabilnak tűnik, bár még csak 3DMark-ot engedtem rá, és az nem a legalkalmasabb a stabilitástesztre, de a semminél jobb, és 15 peren keresztül megy gond nélkül.
E6500@3,66GHz, max 55°C, max 2100-as fordulatig emelkedett a hűtő ventilátora (asszem 2500-ig tud).
Tovább valószínűleg egyenlőre nem húzom, mert a VGA-m már alapórajelen is kihajtotta.Kérdés:
Milyen (ingyenes) programok vannak, amikkel tesztelhetem a stabilitást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged