- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
jkrisz94 #41806 üzenetére
Elvileg az fsb core-t kell növeld azzal együtt , menni fog feljebb a cpu , és a ram freki is.
Jó lenne tudni mien tipus a memcsid , hogy meddig engedjük, s mennyi feszt kapjon az is legyen akkor beállítva. kézzel .
A proci feszt ne emelj egyenlőre, ahogy nézem az alaphoz hozzá adni vagy elvenni lehet gondolom azért ír 0.000v ot.
Csinálj légyszi majd cpu_z ablakot a memóriárol is .
Nos akkor elkezded emelni az fsb-t. semmi lyen feszhez nem nyúlsz.
Arra figyelj , hogy a ram nagyjából a normál értéken menjen (mhz)
Ezt gondolom a cpu freki alatt tudod rögtön állítani.
Es tesztelsz a fent leírt progikkal , legyen mondjuk intel burn. közbe monitorozd a hőfokot core tempel max 80 fokig mehetünk fölé nem.
Ha netán odájig jutsz , hogy a tesztek nem futnak le vagy kékhalálozik akkor emelsz kicsit a cpu voltage-on . nos ha netán úg yvan , hogy hozzáad, vagy elvesz és nem lehet beállítani mondjuk kézzel a feszt . akkor az 1.28v hoz számolj hozzá amennyi kell.
Legyen az első lépcső 1.3v amihez akkor +0.02v kell de ez lehet semmi, akkor adsz neki 1.35v ot az meg +0.07v lessz. és így tovább , max 1.4v ig vagy amig el nem éred a 80 fokot.
Most nem tudom , hogy a memória tényleg 666mhz megy vagy nem, vagy ezt is át kell valahogy számolni amit jelenleg nem tudom akkor mien arányba van azért kellene cpu z ablak a memóriáról is. nem tudom lehet a stabilitás érdekébe 333mhz es fsb felett, már emelni kell majd az Nb feszt is , de csak nagyon kicsit. max 1.35v
jelenleg 266Mhz es fsb vel megy a lap ahogy látom.Próbálkoz jöhetnek az infók , már rég nem foglakoztam lga 775-tel s ott is csak asus meg gigabyte- on volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest