Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
veterán
Ezért is írtam ki, hogy nem félreértés remélhetőleg.
CPU-k esetén a feszültséggel játszunk, ez fog mindent eldönteni.
Az, hogy hibásan most a Watt 253 lett szinte állandóan, nehezebb lett ez a téma.
Ugyanis a "fogyasztó" változik a leszabályozás miatt. Egyszerűen nincs egy frekvencia, amihez párosítani lehetne egy feszültséget.
Legutolsó kép pl., 1.19V, 253W, de 50, 51, 52x a magok.
Átláthatóbb az egész, ha nem futtatjuk leszabályozásig.
1.5V sajnos valóban egy induló, idle fesz a megálmodott 56x-re, de egy minimális terhelés esetén is megkezdődik a leszabályozás.
Ezért is kukázzuk a VID táblát, minden freki lépcsőre egyedi feszültséget adunk. CPU-nak megfelelőt.
Úgy értettem, hogy 1.5V-on kevesebb Amper van, mint 1.20V-on.
Állandó, fix frekin értem, akkor jóval több lenne.
De igaz, ha a 253W a fix, úgy meg nem lehet a freki a célértéken.
Ezért is kicsit bonyolultabb, de nem szeretném ragozni.
Képletekkel tisztában vagyok.Szerk.:
Értem is, évek óta írom mindenkinek. Arra reflektáltam, hogy 1.5V-on lehetetlen kevesebb A, ha a fogyasztó ua.
De éreztem is, hogy ezt lehet csűrni csavarni, félreértés is lehet.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz zebra_hun #187 üzenetére
jogaszkodhatunk, de
#define Watt = Volt * Amper
Ryzenes topicban magam is sokszor emlitettem, mikor jöttek, hogy "de hat felmegy 1.5V -ig" ; igen idlében, és közben azt irja, hogy 0.1W a mag fogyija azaz nincs mellette Amper.
és szvsz pont az Amper öli meg a cpu -t ; te is szepen betoltad a szamokat ; a legkisebb ertek 186A ; -- 1.5V -vel csak azert osztottam, hogy kevesebb "A" jöjjön ki -- ; mondjuk nem tervezek 13/14 gen Intelt venni, szóval felőlem maradhat is[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
opr
nagyúr
válasz zebra_hun #187 üzenetére
A watt az szó szerint VA. Tehát feszültség szorozva áramerősség. Tök mindegy, hogy rotakapa, térugró hajtómű, cpu, 20 góliát elemes anál intruder vagy duracellnyusziról beszélünk.
1W = 1V * 1A.
2W = 2V *1A vagy 1V * 2A (vagy akármilyen más értékpár, amik szorzatának az eredménye kettő).Tehát ha a Watt konstans, akkor ha a feszültség nő, az áramerősség csökken, ha a feszültség csökken, az áramerősség nő.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
zebra_hun
veterán
válasz hokuszpk #184 üzenetére
"ha visszaosztom mondjuk az elvi max short limit 253W -t mondjuk 1.5V -vel, akkor az sacc 165-170A ; ha meg az "idealis ~1.2 -vel,. akkor meg 200+A"
DC áramnál ez nem egészen igaz. 3f forgógépeknél igaz AC esetén igen.
Alacsonyabb fesz nem fogja növelni az Amper-t.Minden ua., csak a Vcore-t emeltem. 3 teszt egymás után. Sokan akik vagiznak azzal, hogy "gyárin használtam, megkímélt stb", pont azok gyilkolják a procijukat. Nem mentem el a gyilkos 1.20V-ig.
1.09V, 1.11V, és egy ráadás, 1.16V.- 1.09V / 212W / 186A / 62C
- 1.11V / 221W / 193A / 65C
- 1.16V / 250W / 209A / 70C7. körben fotóztam, az elég, hogy minden beálljon. Senki nem használ még 1.16V-ot sem, 1.20-1.30V-on járatják, csak a throttling-ra támaszkodnak. Jó nagy kutyulmány az egész.
Remélem nem félreértettelek.
1.5V csak idle van, az meg nem érdekes. Bár eszement sok, az drop-pal is 1.30V+
RPL procikat max 1.0x-1.10V-ra kell beállítani.Ez most a Intel Baseline x129 csoda BIOS Default. 50x / 1.19V / 51x allcore throttling-olva.
Brutálisan sz@r.[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Én magamtól biztos nem, nem is tudnám törölni de nem is akartam, és üzit sem kaptam senkitől, csak meglepett hogy nem találtam a hozzászólást, amire hivatkozni szerettem volna a következő inteles hír alatt. Főleg az elmúlt 10 évben regeltek vették komolyan a hsz-t, a többiek értették a poént.
Mindenesetre aki látta, az már kapisgálja a valóságot ...[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
ABU a PBO megjelenese ota ezt magyarazza, hogy a Ryzenben nagysagrenddel több szenzor van, mint az Intelben ; es ezert a vezerles hoterkeppel dolgozik, igy tudja kimaxolni a procit ; mig az Intel maradt az 1-2 ponton torteno meres mellett, ezert valamennyi rahagyassal szamol.
a 13-14 gen szvsz. inkább az amper miatt hullik ( ha visszaosztom mondjuk az elvi max short limit 253W -t mondjuk 1.5V -vel, akkor az sacc 165-170A ; ha meg az "idealis ~1.2 -vel,. akkor meg 200+A de láttam néhány hwinfo kepet, ahol magasabb a fogyi ) az mondjuk eros osszefugges, hogy a proci a felhasznalt energia 99% -at hővé alakítja.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
ricsip
addikt
válasz Dragon3000 #179 üzenetére
Én azt nem tudom elhinni h. eddig csak 1-2-x darab hőmérsékletszenzor lett volna csak az intel processzoraiban. Akkor hogy a francba tudtak volna működni stabilan eddig, h. ne sűlt volna meg minden 2. eladott processzoruk az elmúlt 10 évben? Mert annyira ki van centizve a feszültség, annyira ki van centizve h. Tjunction 95 fok, a turbót skylake óta meg kb. 5-10 millisec alatt be tudja kapcsolni h. LFM minimum frekvenciáról max turbo frek-re váltson. Azaz 1 század másodperc alatt bekapcsol a fűtés ilyen 2-3 wattos C6 state-ről 240 Watt-os S0 state-re. Ennek olyan felfutó meredeksége van a 100 millisec-es tartományban, h. simán túllendül 80 fokról indulva 110 fokra, mire egy lassú hőmérsékletszabályozás észbekapna és visszafogná. Ilyen körülmények között tucatnyi helyen túlmelegedhet a Tjunction fölé, ha egy másik helyre rosszul berakott 1-2-x darab hőmérő még 20 fokkal kevesebb szituációban van még 100 millisec-ig. Aztán ha ezt üzemszerűen csinálja pár másodpercenként, napi 8 órában, azt kevés processzor élné túl évekig. De a 13-14. gen-ig azért nek volt erről hír h. az eladott processzorok 50+ %-a döglik meg pár hónap alatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
caprine
senior tag
Digitális korszakban meg pláne az intel áraszabása mellet nem hiszem el hogy egy gagyi szenzor lett volna eddig a cuccaikban. 5 fok eltérés szenzoroknál az már kuka kategória. Ez a magyarázzuk a bizonyítványt kategóriának tünik, "azért puha hogy ne fájjon".
Mindenesetre örülök az AMD sikereinek, és az intel bukdácsolásának, így közelebb kerül a két gyártó, élesedik a verseny, ez nekünk mint felhasználóknak csak jó lehet.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
F.E.K..
senior tag
Örülj neki, így talán nem kell kinyírnia minket akik megpillanthattunk egy keveset a szigorúan őrzött titokból...
(amúgy részemrő sajnálom, "megőrizendő" lett volna szerintem... pláne, hogy így a topik egy része egy nem ltező hozzászólásra reagál. Ok, értem hogy mondjuk offtpic, elvégre ez a moderátor hatásköre, de azért így fura lett az egész topik kissé..)
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
proof88
addikt
Törlődött a titok
-
KROK640
nagyúr
válasz Dragon3000 #167 üzenetére
Az is egy jó út
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Dragon3000 #151 üzenetére
Igen, viszont ha 10 évig ülsz rajta, addig sem kellett gépet cseréljél.
Egyébként az a CPU eléggé jól öregedett az tényInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Bossp
addikt
válasz Dragon3000 #151 üzenetére
Jó az 4-nek is. De igen 12 -ben gyenge volt a 8 magos is egy i3-hoz képest. Én 13-14 körül váltottam az Athlon 64-et haprón vettem ropi pénzért és 5Ghz-en járattam bőven elég volt a Ryzen megjelenéséig. A PubG is szépen ment rajta (mindenen is microlaggolt). Így mondhatni az időtállósága igaz volt és azzal reklámozták.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
In-Whisky
csendes tag
válasz tothzoltan #155 üzenetére
Itt te nem tudsz értelmezni, csak személyeskedni érvek nélkül, de remélem azért elégedett vagy magaddal.
-
KROK640
nagyúr
"a legjobban sikerült példányokat felvásárolja a Pentagon" - vagy akármiylen szerverpark, amennyiben mainstream CPU meg a tuningmesterek. Mert ugye normál mainstream CPU-ra mi szüksége a Pentagonnak?
"a jobbak lesznek Intelek, a selejtesebbek pedig AMD" -
Ezt ugye az Intel és az AMD is tudja?
meg ha ez így van akkor miért lehetett sok Athlon XP-nek 20-30% vagy akár 60-80%-al is a saját órajele fölé tolni napira?"Például pontosabb számításokat végez, ezért játékokban is pontosabban lehet lőni" - Hűha ... van baj. A pontatlan számítás inkább grafikai glitcheket okozna vagy az ellenfél AI-jával lenne gond, netán kékhalálhoz vezetne, na de pontosabban lőni??? A CPU határozza meg, hogy hogy lősz? (Adott esetben a micro lagokra tudnék gondolni, hogy az 1% low magasabb értéket képvisel, de ez sem AMD vagy Intel függő)
" Ezért is szedték külön a single playertől, ami a GTA V, hogy AMD elfuttassa azt is" - Vagy inkább kihoznak egy patchet amin AMDvel is megy, ha netán valamiféle specifikus hiba lenne, ami ugye nincs.
" Én belülről látom az ipart, ezért tudom, hogy mi az igazság." - Melyik ipart? Mert hogy nem a CPU-t az biztos.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
In-Whisky
csendes tag
válasz tothzoltan #145 üzenetére
Az indokolatlan, minden racionalitást nélkülöző tiszta gyűlöleted mellett, ne erőltesd már az objektivitás számonkérését légyszives.
Mi van 2024-ben, hogy nem lehet 180W fogyasztása egy processzornak? Te írod elő, hogy mi lehet maximum? Vagy mert régebben kevesebb volt?
Az én 9900K-m 200W-ot zabál stresszelve 5GHz-en, a 6700K-m 150-et zabált 4.5GHz-en, miközben a 9900K kis híján dupla olyan erős. Ha objektíven nézzük, a 9900K kevesebbet eszik.Hogy te mit hiszel az a te dolgod, de ne kiáltsd ki objektívnek az összesküvéseidet.
-
hokuszla
senior tag
Intel continued to dominate the client PC market in the second quarter of 2024, securing a 78.9% market share, while AMD held 21.1%
10600k 16GB 1660s 5TB
-
Kansas
addikt
válasz tothzoltan #145 üzenetére
Kérdés, hogy az Intel domborít, vagy csak Abu rittyentett egy kis színes cikket az egyik mellékes, apróbb változásról, aminek kapcsán au Intel csatlakozik az AMD által eddig is vitt irányvonalhoz...?
Nem kell ezt túldimenzionálni szvsz...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Bossp
addikt
válasz Dragon3000 #117 üzenetére
Az FX-el az volt a gond a maga idejében hogy a játékok 1-2 szálat használtak max... Nézz egy friss tesztet egész jól elviszi a BF 1-et pl ahol az akkori i3 30 fps-t nem tud kicsikarni.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
tothzoltan
tag
Megvan, de itt eddig sem feltétlenül a pontossággal volt a baj.
Objektívebben nézd egy kicsit (legalábbis én igyekszem az összeképet nézni); nem azzal kellene domborítani a marketingnek, hogy pontosabban mérnek a szenzorok, hanem hogy esetleg ne féltégla hűtések meg egy kád víz kelljen hozzá. Amit az utóbbi generációk nyújtottak az más se volt csak nagyobb fogyasztás (én azt mondom egy középre lőtt 14600K gyári turbóval ne egyen má' meg 180 Wattot 2024-ben), nagyobb működési hőmérsékletek, vastagabb árcédula, játék a magok számával meg az elnevezésekkel. Hogy most pontosabban méri a sokat... hát, nemtudom, hogy jó-e az nekünk. Ebből az attitűdből kiiundulva meg akkor ugyan elhisszük-e hogy tényleg pontosabb, vagy csak újabb ügyes kozmetika a számokkal.I'm thinking different.
-
Kansas
addikt
válasz tothzoltan #140 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a valós hőfokok terén semmi sem változik, csak innentől pontosabban mérik, és amit kiíratnak, az közelebb lesz a valósághoz... tökéletes persze ez se lesz, mert nem lehet beborítani a die egész felületét szenzorokkal...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
fido
csendes tag
válasz tothzoltan #140 üzenetére
Tisztára olyan a helyzet mint a Boeingnál.
-
fido
csendes tag
Hát én sem szoktam dicsekedni vele, de nekem meg a Pentagonnál folyó ügyekre van némi rálátásom.
Hát igen meg tudom erősíteni, hogy valósak az információid, mert a legjobb procikat tényleg az amerikai hadiipar szívja fel az általad nagyon helyesen leírt okok miatt, nevezetesen, mert azokkal lehet a legjobban lőni. -
tothzoltan
tag
Az mondjuk az azért meleg, hogy a világ 'vezető' processzorgyártója annyira kétségbe van esve, hogy nyilvánosan és kvázi előre bejelentve cheatel a hőfokokkal, mert nem tudnak haladnia a korral és egyre melegebben tekernek az 2024/25-ös a procijaik, ezzel igazolva, hogy nem igazán sikerül évek óta optimalizálni, költséget vagy fogyasztást csökkenteni.
Kíváncsi vagyok mi történik akkor amikor már az évtizedes márkahű fanok sem fogják tudni ezt a fajta hozzállást legitimálni vagy tolerálni.Az Apple-t ezért évekig széttépték ... nem az Intelt, az Apple-t ... most érkeznek az M4-ek, fele passzív hűtéssel, töredéknyi fogyasztással, gondosan rommá optimalizálva, és azért valljuk be a teljesítménykülönbség sem olyan szignifikáns már, csak számokban. Ez mégsem az Apple érdeme, hanem egyre inkább az Intel szégyene.
Nem az Intel ellen beszélek, hanem az Intel döntéshozói és marketingesei ellen. Érdekes azt látni, hogyan változik a piac, hogy a megdönhetetlennek hitt vártorony egyre inkább inog az utóbbi években. De nem azért mert a szél fújja, hanem mert szar a habarcs a téglák között.
I'm thinking different.
-
De közel sem volt akkora a növekedés, mint az 1. generációs Core procik és 2. generációs Core között, ahol megduplázták a FSB-t 2,5 GT/s-ről 5-re. Mind ezt egy év alatt.
Ha volt egy Sandy vagy Ivy Bridge-es i5-ösöd, avval feltörölted a padlót az összes Bulldozer 4 magos AMD-vel.
Fogyasztásban is sokkal modernebbek voltak.Az FX pedig valami borzasztó volt. A Zambezi egy szörnyszülött volt, de a Vishera se volt jobb. Tipikus iskolapéldája volt annak, hogy ha nincs jó magod hiába pakolsz 8-at belőle a tokozásba, attól nem lesz gyorsabb egy CPU.
Csapnivaló volt.
Hiába volt alatta bika VGA, olyan tüskék voltak a frametime staton, mint a bogáncs.El van árasztva vele a kínai piac. A kutyának sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
Rendben de a Bulldozer , Pile-driver stb között volt növekedés(6-10-15-20 százalék), szóval közel sem volt annyira rossz mint ahogy mondjátok, Q6600 helyett örültem volna annak , 45.000 volt egy proci onnan asszem csak ahhoz komoly hűtő is kellett bár ott meg a hűtő felület nem volt pinduri, így ha nem 225 watt volt hanem 65-125 akkor elment. Nem kell túldramatizálni. Ellenben 9000reseknél és 13-14 gennél alig van javulás , bár 9000reseknél jobb a fogyasztási hatékonyság szóval könnyebb lesz hűteni azt a kisebb felületet
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
velod
csendes tag
Jajj ne is mondd. Gondoltam összedobok gyorsan egy tesztelős gépet régi bővítőkártyákhoz. Van itt egy lga775-ös lap ami P4-es procikat fogad, Prescott az utolsó támogatott. Mi baj lehet belőle. Belevágtam a 3GHz-es P4 530-at. Nagyon nem vicces amit művel. Az FX-8350 hozzá képest hasznos jószág volt.
-
De milyen proci?
Minek hajtod túl memóriát? Neked ebből vannak problémáid.7 és 8 szériában 5200-as a memóriavezérlő
A most kiadott 9-esben lett 5600.Attól hogy vannak 6000 és a feletti blokkok az nem azt jelenti, hogy ezeket 100%-osan stabilan fogja bármelyik lap is azon a sebességen futtatni OC-ba. Plusz a jövőre is gondoltak, ha lesz később a Cpu-kba 6000, 6200 vezérlők.
2560*1440p 240hz micro lag van.
Majd ha ráérek, megsajnállak.
Ez egy online játék egyébként is. Ott sok mindennel lehet probléma.[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz Dragon3000 #130 üzenetére
EXPO nélkül is, 32gb 7200 Gskill/32gb 6000 gskill/64gb 6000 gskill.
7200 még elsőnek asus rog crosshair x670 volt, most van egy asus b650e-e.
Hogy lejjebb van véve a SOC, így már jobb a helyzet, meg finomhangolva lett.
#131Soderes: Win10/11-en tesztelve azért.
2560*1440p 240 hz
32gb ram
4080 vga
Nálam ha nincs beállítva a SOC akkor a Pubg micro laggolt, meg még az összes játék. -
-
Dave567
addikt
-
-
Dave567
addikt
válasz Dragon3000 #124 üzenetére
Van itt még plusz Mcr ,eg power ki be kapcsolgatása, ha kikapcsolom akkor instabil, ha be, akkor mert malmozás egy SSDvel a rendszerben.
Mikor még azzal csúfoltuk a barátokat tegyél bele egy kurva ssd-t vinyó helyett mert marha lassú vagy, erre tessék, az AMD megcsináltaaa!!!! -
Dragon3000
veterán
válasz rviktor25 #123 üzenetére
Ahogy nézem intel oldalon is pár havonta jön egy bios frissítés még a a 600-as chipsettel szerelt lapokhoz is és majdnem mindegyik tartalmaz cpu mikrókód frissítést, így ott is vannak javítások.
A kiégő cpu nem hiszem, hogy nagyon számít, ha már rég javítva lett és nem találkozik vele az aki most vesz am5 rendszert. A hülye soc alatt inkább arra gondolt, hogy amíg nem állította be fix-re, addig instabil volt a gépe. -
rviktor25
tag
válasz brabbitz #116 üzenetére
Tippből az alábbiakra gondolhatott:
-Állandó BIOS frissítés meg AGESA update: ha nem default bios beállításokkal futsz egy csomó dolgot újra és újra be kell állítani és nem lehet egyikről másikra átvinni (lapfüggő). És sok javítás/bugfix jön még a pár gennel ezelőttire is, szall vagy élsz a problémákkal vagy sokat frissítesz.
-hülye SoC: kiégő proc+lapok, USB problémákChiwasuu!!!
-
Rive
veterán
Ami erről eszembe jut: a WW se lett környezetszennyezőbb miután megbh@szták, csak pontosabban mért...
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
jedis
senior tag
válasz Dragon3000 #117 üzenetére
Nekem előszőr egy Gigabyte 990X, majd egy Asrock 990FX alaplap volt alattuk. Szóval nem spóroltam a lapokkal, ezért is ment minden FX proci még a 8350-es is atom stabilan bennük. Természetesen a táp is minőségi volt, mert tudni való az FX procik nem kis étvágyukról voltak híresek, főleg hogy egy R290-es ATI kártya volt a párjuk a konfigban, ami szintén a rémísztően magas fogyasztásáról volt híres. Télen simán le lehetett kapcsolni a radiátort abban a szobában, mikor gémeltem.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
brabbitz
tag
Az FX téma elég érdekes, nekem pl pozitív csalódás volt hogy a 8350-en az XDefiant (ingyenes, és Snowdrop motor, szóval elv FX-re is optimalizált) játék nagyon jól futott medium-high beállításokon, 100-as scale-lel, 580 volt alatta, 1920x1080@144Hz. Ha valaki kompetetívan játszana azzal a játékkal, budgetként könnyű szívvel tudnám ajánlani.
Mivel a Divison és a Divison 2 is u.a motor, ezek érvényesek rájuk is, úgy ahogy.Szerintem ahol optimalizáltak az FX-re, meg ugy átlagban a több mag felé, ott az FX kényelmesen tudja hozni egy 2013-as mid-high szintű procik szintjét ma, pl egy i7-2600K alá helyezném, de egy 2500k-3570k fölé valamivel. A fogyasztása viszont szörnyű, és tényleg nem mindegy milyen lapot raksz alá. (32nm se valami ok)
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Gond nem volt vele, de a teljesítménye gyenge volt, főleg az első fél évben hozzá társított áron. Itthon ebben az időszakban az fx8350 drágább volt, mint az i5 3570k és már egy i3 is erősebb volt játékokban. Az i5 alá elég volt egy gyengébb lap is, mert sokkal kisebb fogyasztással operált, azért az említett 8350-hez illett egy erősebb vrm-mel szerelt megoldás, memória ugyanaz kellett, így azt nincs értelme nézni. Persze fél évvel a megjelenés után elég szépet zuhant az ára, így már i3 szinten volt az ár és maradt a nagy fogyasztás (halk működéshez jobb hűtés kellett, mint az i5-re) és jobb alaplap (vrm részről), mint negatív tulajdonság, igaz voltak kisebb megoldások olcsóbban, amihez elég volt olcsóbb alaplap is, de az még gyengébb volt, így kérdés kinek mekkora igényei voltak.
-
jedis
senior tag
válasz Dragon3000 #84 üzenetére
Az FX zsákutca volt az AMD-nek tényleg. Ettől függetlenül nekem több FX procim is volt anno. Semmi gond nem volt velük, sok játékot nyomtam velük végig.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
Ráadásul most majd jön majd egy olyan variáció, melyben lesz még egy más fajta E mag is, szóval már három féle architektúra egy chiplet-ben. Csodálkozom, hogy a Microsoft nem rúgta még picsán őket.
-
Kaiku
senior tag
Nem gondoltam, hogy ez a baromság még mindig nem kopott ki egyesek fejéből! Az x86-os platformra készülő AMD és Intel processzor teljesen más felépítésűek! KB abban egyeznek, hogy többé-kesésbé ugyan azt az utasítás készletet használják.
A többi hülyeséget meg már nem is kommentálom... -
jedis
senior tag
"A maradékkal gazdálkodhatnak a gyártók: a jobbak lesznek Intelek, a selejtesebbek pedig AMD."
Ilyenkor szokott a doki új gyógyszert felírni !
-
direwolf
őstag
#8 a jövőből jött. Elmondta a tutit, mi hülyének nézzük. Ő leszarja. Visszament.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
-Skylake-
addikt
ez mar most az ev legjobb kommentje ne ertsd felre leszarom, en Apple M-et veszek , de amit itt osszehalucinaltal az fantasztikus nincs annyi kabitoszer amivel ilyet ossze tudnek hordani. zsenialis, fel is lephetnel vele.
szerk: ha szarkazmus es nekem nem esik le akkor bocsanat! nagyon hiteles, meg mindig vaciclalok hogy mi tortent itt.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-
ddekany
veterán
A P+E mag koncepció elsősorban nem teljesítményről szól, hanem az fogyasztásról notebook-ban. Az összes ARM-os mobil SoC ezt csinálja, nem véletlenül. Persze, az egy olyan platform, ahol ez sokkal régebb óta jelen van, mint Windows-on.
Más kérdés, hogy jövőben megjelenő gamer-eknek is szóló CPU-knál van látszólag ez az elképzelés, hogy tán megéri dobni a HT-t, és betenni inkább több E magot... Azt majd meglátjuk, hogyan jön ki a matek.
-
copass
veterán
-
RobbyJr
őstag
-
opr
nagyúr
-
AMD-Intel viszályröl. AMD fanként írom. Még nem jöttek a Ryzenek, az Intel volt a király. Irigyeltem akinek Coreja volt, hogy milyen bika procija van. De aztán Ryzen után már csak kapaszkodtak. Ez egy darabig rendben is volt még nem jöttek, evvel a hülye P és E magokkal. Értem a koncepciójukat, de alig hoz valamit teljesítményt a konyhára. És emellett ember legyen a talpán, aki nem kavarodik bele. Csodálom, hogy még ők értik. Rengeteg problémájuk van evvel az új konfigurációval. És nem igazán értem miért eröltetik.
-
Joachim21
őstag
Szerintem azok a valódi hátrányos helyzetűek, akik arról tanácskoznak, hogy a 8-as hozzászólást komolyan kelle-e venni vagy sem. Növesszetek már humorérzéket!
Csak hogy tudjátok, az AMD valódi jelentése Antiqua Malum Daemonium, és egy olyan ősi sátánista szektát képvisel, akiknek a célja az antikrisztus eljövetelének támogatása minden eszközzel. Így kapcsolódik a BigTech-hez és a Davosi Világgazdasági Fórumhoz, ezért nem fog soha csődbe menni, vagy csoportos kártárítési pert veszíteni.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Soulles
tag
Tökéletes időzítés hétfő reggelre ez a topic.
-
Ammonita6
csendes tag
Lehet, hogy a jövőből jött
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Arra már le se csap senki, hogy kevésbé jól sikerült Intel CPU-k az AMD CPU-k, hiszen ugyan abban a gyárban készülnek (TSMC)! Ha rákeresne delid-re, vagy die shot-ra, és borul az elv, akkor az meg csak CGI biztosan. Vagy persze fenntartom a gyanút, hogy csak ugrat minket. A baj az emberiséggel, hogy nem tudom eldönteni...
Ja, külön poén, hogy a valóságan pont az Intel Pentium (korai verziói) volt az egyetlen CPU talán, aki pontatlanul számolt bizonyos esetekben. (És akkor ám még nem volt ilyen, hogy microcode update, nem hogy netről mindenkinek terítve, de sehogy sem.)
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Ha belülről látod az ipart, akkor azt is látnod kéne hogy miért nem lehet egy online játékban tesztet végezni.
Biztos velem van a gond, de az egyik népszerű multis játékban sem volt gondom soha. Sem Intellel sem AMD-vel."Pontosabb számításokat végez" : Nem úgy volt a vicc hogy a 2+2-re intel rávágta hogy 5 amd meg picit később hogy 4 ?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
ddekany
veterán
Lényegében ezt is mondtam, hogy az érték nem egy egzakt dolog, nem igazán tudod kiszámolni. A tesztek ált. benchmark pontszám / ár alapján számolnak egy tényezőt, de az a gyakorlatban túl sokat nem jelent. (Az ár is trükkös, mert ugyan egzakt mérőszám, de hogy mennyire hat ki az életére valakinek, az már megint egyedi és homályos dolog.)
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Nem értem miért gondoljátok, hogy az érték objektív fogalom. Ez mindenkinek mást jelent, és mindenkinek magának kell megtalálnia a sweet pointot.
Nekem pl. az is érték, hogy egy olyan céget támogassak aki folyamatosan innovál, nem csak a profit maximalizálása a lényeg. Ez egy végtelenül szubjektív dolog, csak az én szerény véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
brabbitz
tag
válasz Dragon3000 #84 üzenetére
2014-ről van szó, akkoriban már inkább neked fizettek csak vidd innen
-
Dragon3000
veterán
Az fx az elején drága volt, fél évig az fx8350 i5 3570k árban ment és az akkori játékokban az i3 is erősebb volt. Nyitó árak fx 200 usd, az i5 210 usd volt, csak mire az fx jött az i5 már fél éve a piacon volt, így valamivel olcsóbb volt itthon, majd fél évvel később drasztikusan csökkent az fx ára. Ezek alapján nagyon nem mindegy ki mikor fejlesztett, mert az elején mindenben szar választás volt az fx, később a csökkentett árával már jobb helyzetbe került.
-
ddekany
veterán
Legjobb ár/érték aránnyal az a gond, hogy egyrészt nem veszi figyelembe, hogy mennyire számít neked az ár (főleg ha csak a CPU ára izoláltan), másrészt az "érték" amivel osztasz, nem csak abból áll, amit a benchmark mutat, hanem sok nem igazán számszerűsíthető dologból (pl. mennyire gond, ha többet kell várni amíg valami folyamat végez). Komplikált az élet.
[ Szerkesztve ]
-
brabbitz
tag
válasz tal-garius #73 üzenetére
Hasonlo volt nalam is, AMD valahogy mindig kimaradt kb 2014-ig, az elso FX-es prociig. Sokakkal ellentetben en imadtam, mert ekkoriban (tetszik nem tetszik) a budget koltsegvetesuek nem igazan engedhettek meg maguknak hogy pl 243 dollart raforditsanak csak a processzorra, amely kb 90k volt 2014-ben, es ez csak a i5 4690K volt. 2016-ban meg alaplapot valtottam AM3+on belul, majd 2600K-t kaptam ingyen (Faterome lett a FX konfig, mai napig stabilan szolgal)
2018-ban egy 2600-al inditottam az AM4-et, azota 5600X, es 5700X-em lett vegul, es persze a 2600K-m is megvan.Az AMD-t rendszeresen csak tenyleg azok fikazzak akik bennmaradtak a multban, mert egyebkent megerdemli a kritikat, csak r*hadtul nem ott kapja ahol kapnia kene.
ja es mindig leirom, de valoban jo lenne ha lenne igazi verseny, mert hiaba hogy a Zen5-ot tulhypoltak es teszteken negativ visszhangja lett a dolognak, ez meg kicsit sem tantoritotta az embereket arra hogy Intelt vegyenek
(még), hanem Zen4-et. Tehat verseny megint csak nincs mint a 13.gen elott volt. -
elder troll
őstag
Két napra kiteszem a lábam a barlangból, és már nézhetek új munka után...
-
ddekany
veterán
A lapos föld meg gyíkemberek szintű hozzászólások mellett azért nehéz elmenni szó nélkül. Mert nem tudod elképzelni, hogyan képes valaki a valósággal ennyire inkonzisztens hitrendszert fenntartani magában. Illetve mert ezek az emberek szabadon köztünk járnak, és látszólag emelkedik az arányuk a népességben... ami ijesztő.
-
direwolf
őstag
válasz tal-garius #73 üzenetére
Valójában a viták 99%-a nem abból indul ki, hogy melyik a jobb vagy rosszabb, hanem mindkét oldalon vannak
"fanok"trollok, akik a mások döntését kritizálják, és ennek heves vérmérséklettel hangot is adnak a másik fél területén.[ Szerkesztve ]
-
tal-garius
aktív tag
Fél évig néztem miféle gépet vegyek. Intel procival szerelt PC-im voltak egész életemben kezdve 433-as cerkától kezdve. AMD Duron korszakot én úgy éltem át, amelyik haveromnak az volt csak szívott vele, melegedés stb. Én megjelenés utáni hetekben vettem egy P4 2Ghz procit akkoriban jónak számító Asus lappal (valahol megvan a doboza). Azzal közel fél évig szívtam, nem indult el első újraindítás után stb.. Hosszas szenvedésre emlékszem. Talán az első igazán stabilnak is mondható rendszert egy 2600K procival hoztam össze.
AMD-ről csak olvastam, hogy jól sikerültek a Ryzen-ek, tapasztalatom ugye 0 volt velük. Sajnos a 13-14ik generációs Inteleknél azt láttam, sokat fogyasztanak, lehetetlenség lehűteni őket normálisan, és ugye az árcédula. Azzal hogy AMD-sek és Intelesek vitáznak egymással melyik jobb, gyorsabb, stabilabb manapság kb olyan mint ha autókról veszekedne az ember. AMD gépem lett végül és fájó szívvel váltottam platformot de megérte. Kaptam egy stabilnak mondható (bár BIOS-ban van mit állítani, hogy jó legyen), hűvös (halk) rendszert. Ha Intel végre legyártana egy igazán ütős szériát, ami nem csak frissítés, következő gép fejlesztésekor ugyanúgy azt választanám ahogy most az AMD-t (persze ha közben AMD nem fejleszt egy brutálisabbat). Ez csak jó, lehet választani és nem csak 1 lehetőség van. Igazán ütős az lenne ha 3ik gyártóként megjelenne valaki aki odavágna mindenben. (szép álom) -
Dave567
addikt
Amúgy mit vagytok meglepődve???
Hülye komment ment, egy hülye kommentre.... Nincs min meglepődni. -
-
ddekany
veterán
válasz Dragon3000 #60 üzenetére
De lehet, hogy a mobil CPU-k gyártásáról is volt titkos információja...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Dragon3000 #54 üzenetére
igen, ezt úgy hét éve elmondták, ( akkor jelent meg a Ryzen első gen ) , de sokan a mai napig nem értik.
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #60 üzenetére
És valóban... boomer vagyok, basszus, hogy ez meg se fordult a fejemben... Ez előfordul néha, ha az ember az okostelefonok megjelenése előtt nő fel...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #51 üzenetére
Nem akkora gond az... páran proci híján eltűnnének a fórumról... nem mindegyikért lenne kár...
-
Kansas
addikt
És megközelítőleg semmivel sem leszel beljebb, mintha ugyanez a proci harmadannyiba kerülő és tizedannyira macerás hűtéssel 80 °C-on járna...
Csak az 50-nel jobban lehet dicsekedni fórumon...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
KAMELOT
titán
-
Dragon3000
veterán
Szerintem inkább azért váltott erre az amd és valami hasonlóra az intel, mert a sokkal kisebb felületről sokkal nehezebb elvezetni a hőt és ha úgy ment volna minden, mint régen, akkor gyorsan megsült volna az összes ryzen, intel esetében ugyanolyan nagy gond lesz ez a sokkal kisebb nm-en.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-AMD proci + alaplap sockettel együtt kiég probléma és kezelése mindig el van felejtve, de az intelt az AMD-sek általában köpködik, mert az intel drága, meg nagy a fogyasztása, meg épp ami az eszükbe jut, sokszor mindenféle ismeretek nélkül.(Pisti mondta)
Na akkkor! Amikor az AMD-nél ilyenek mennek, addig az intelnél csak a proci degradálódik. DE az Intel kiterjeszti a garanciát az összes 13-14 gen processzoránál azonnal, akár érintett a probémában(nem az oxidációs probléma, hanem a degradációs probléma, oxidáció javítva lett 13 gennél sajtóhírek szerint) akár nem, az érintett processzorokat garanciában cserélik.
A phenom óta ment az a mantra, hogy az amd sokat fogyaszt és nagyon melegszik, a bulldozer esetében ez tovább erősödött az inteles tábor esetében, de persze ha intelre mondják az már gond, pedig ugyanúgy igaz.
Alapjáraton amd esetében is csak a cpu döglött meg, az asus esetében volt a foglalattal is gond, mert rosszul reagálta le a dolgot az alaplap és tolta a feszültséget, mintha muszáj lett volna.
Az intel először az alaplapgyártókra fogta az egészet, majd a sok maszatolás és a per miatt vállalta a +2 év garanciát.
Abban igazad van, hogy az amd minimum a ryzen megoldásokra adhatna ki javítást.
AMD - visszahívással kezdett, mert a tesztelőknek kiküldött procik (is) hibásak voltak. Emiatt késett a megjelenés.
Ha követted a híreket, akkor semmi gond nem volt a cpu-kal, csak a feliratozással, pl a ryzen 7 9700x helyet ryzen 9 9700x volt rajta.
A threadripperek nem szerver, az epyc széria az, azok meg kaptak javítást, ettől függetlenül gáz, hogy a threadripperek első két szériája le van szarva. -
copass
veterán
-
ddekany
veterán
válasz Patrik.Varga #1 üzenetére
"2024-ben még mindig 100 fokos radiátorokat lehet kapni processzor néven"
Nagyon is sokat fejlődtek a CPU-k sebesség/Watt téren, csak minden évben gyorsabbat követel a piac, így nem azonos sebességen kapsz egyre kisebb fogyasztást, hanem adott fogyasztással egy nagyobb sebességet. És mivel egyre sűrűbben vannak a tranzisztorok, hőmérséklet is nő, de ettől még az össz fogyasztás maradt, tipikus asztali gépnél terhelve kb. 60W-on. Más kérdés, hogy az élettartamot hogyan befolyásolják a nagyobb kőmérséklet ingadozás...Ha zavar a trend, az N100 (modern Atom) egy lassabb 4. generációs i5 teljesítményét hozza 25W-on. Ami a legtöbb hétköznapi tevékenységre elég. Egyenlőre... ugye a szoftverek is egyre pocséklóbbak.
-
Wilks
tag
Pont ezt akartam irni en is.
Annyival egeszitenem ki,hogy a fizikat azert nem lehet meg sggbeqrni,h en legyek a fonok,es az a hulye proci miert forrosodik 5,5-6 GHz-en,mikor kellemes 20 fokos is lehetne. Talan meg a tudomany nem tart ott?
De legalabb szegyelheti az osszes proci gyarto magat,(meg azok is,akik a telokba nyomjak),hogy keptelenek "normalis" homersekleten mukodtetni a kimaxolt procikat.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Mekkora az a hőfok, amikor már tartósan sérül egy ilyen CPU/GPU?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
KAMELOT
titán
válasz Patrik.Varga #1 üzenetére
Veszel rá blokkot, delid, chiller és 50C alatt leszel játék közben
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
TeeBee73
veterán
A jelenben meg nyugodtan kicserélheted az AMD feliratot az intel 13.-14. gen-re.
Ennyi.MOD: Geri Bátyó: Minden cipő alapvetően 5 ujjas. Ami kevesebb, azt az ortopédián kell csináltatni. Hogy Lipinek most milyen kell, nos, nem tudom. Lehet, elég lesz a 2 ujjas kifordított bundakesztű is.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
őstag
Nem akarok az Intel vs. Amd vitába belemenni, de egy hozzáfűzni valóm azért lenne. Független attól hogy melyik gyártó termékét veszi meg valaki, sokszor a körítés a lényeg. Egy 65W-ra leszabályozott nem K-s Intelnél egyszerűbb is sokszor megteszi, mint ahogy az Amd részéről is. Aki pedig csúcskonfigot akar, annak adni kell a körítésre, azaz megfelelő hűtő, alaplap, táp és akár pár extra (delid-relid, bending frame, vízhűtés, stb..). Immáron az Amd-hez is adnak pl. bending frame-et, mint ahogy az is hogy az Amd procik delid-relidelése is ugyanúgy sokat javít a hőfokokon. Erre bőven van itt a fórumon visszanézhető példa és eredmény. Volt amd és Intel procim is, mindegyikkel elégedett voltam, mert magát a konfigot jól állítottam össze, ennyi a titka.
Az tény hogy játékban Inteltől nem fog pontosabban lőni, azt én is megmosolyogtam, de olyan gyártói, kereskedői visszajelzésekről tudok hogy amd háza táján több a selejt és nem csak desktop, hanem szerver vonalon is. Persze szerver vonalon számomra továbbra is az ibm power az etalon, még ha teljesítményben el is marad sokszor, de az a minőség, kialakítás szinte megszólal. De az már egy más téma...izé
-
lipi67
nagyúr
Vettem egy pár "tiszacipőt". Meglepően jó volt. Már majdnem kezdtem élvezni a meglétét de.. Jött 2 fekete öltönyös és elvitte. Vitték a Pentagonba. Francba...
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Geri Bátyó
addikt
Valójában az AMD sem a hotspot hőmérsékletét írja ki, mert volt ebből egy balhé (túl melegek a procik), úgyhogy már a Ryzenek sem a valósat írják. Az enyém pl. 73°C-nál veszi vissza a turbót, mert nyilván ott éri el a hotspot a TJMax hőmérsékletet, ami 95°C. De nem 105, vagy pláne nem 110.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
snpetit
aktív tag
Igen amit írnak lehet igaz is, de nem tudok nem rosszra gondolni. Ha jobban elengedik a hőmérsékletet később szabályoz le, lehet még pár százalékot kicsikarni. Azt hagyjuk, hogy az élettartamra nem lesz jó hatással, hűtő szempontjából sem szerencsés...
Én értem amit írnak, de akkor most is meg lehetett volna csinálni, hogy a felhasználó felé kiolvasott érték nem 105 hanem max. 100 fok. Valószínű ez átcsúszott valahogy és most magyarázkodni kell.
Nincs bajom az Intel cuccokkal, de amit mostanában csinálnak az minimum szemforgatós.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
ez nem a mult, az uj procik TSMC 3nm -en jönnek ; de ezekszerint az Intel is kidolgozott valami hasonló hőtérképes módszert, mert az AMDnek igaza volt, amikor azt mondta, hogy így többet lehet kihozni a cuccból, mert már olyan pici a felület, magas a tranzisztorsűrűség ; etc.
-
-
hokuszpk
nagyúr
AMD a Ryzen bevezetése óta hőtérképpel dolgozik ( "pontosabban mér" ), ezért jobban határra tudja vinni a procit ; mégis hetente felbukkan 2 új arc, aki aggódik a hőmérséklet miatt ; átlagban az egyiküket -- pedig csak 95 fok a vége -- sehogy sem lehet meggyőzni, hogy jó az, üzemszerű működés.
Kiváncsi leszek az új Intel prociknál milyen lesz a hőmérséklet-fóbiás tulajok aránya.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
"szemét mindig megtalálja a maga piacát. "
Egy részről elég lenéző a hozzászólásod. Tényleg kb. hülyének nézed, aki nem azt a döntést hozta, amit te és nem AMD mellett döntött. Igaza van Zebra_hun-nak.
DE! akkor menjünk bele kicsit.
-AMD proci + alaplap sockettel együtt kiég probléma és kezelése mindig el van felejtve, de az intelt az AMD-sek általában köpködik, mert az intel drága, meg nagy a fogyasztása, meg épp ami az eszükbe jut, sokszor mindenféle ismeretek nélkül.(Pisti mondta)
Na akkkor! Amikor az AMD-nél ilyenek mennek, addig az intelnél csak a proci degradálódik. DE az Intel kiterjeszti a garanciát az összes 13-14 gen processzoránál azonnal, akár érintett a probémában(nem az oxidációs probléma, hanem a degradációs probléma, oxidáció javítva lett 13 gennél sajtóhírek szerint) akár nem, az érintett processzorokat garanciában cserélik.- Korábbi Intel sebezhetőségre(gondolom spectre/meltdown-ra gondolsz) jött ki javítás visszamenőleg régebbi generációkra is, valóban csökkent a teljesítmény, nem drasztikus,de észrevehető bizonyos felahsználási körülmények között, de fel lehetett oldani Inspectre appal, ha úgy érezte a felhasználó, hogy nincs félnivaló. AMD nem javít minden esetben. [link]
(Mellesleg most is fel lehet oldani az Intel Baseline stb korlátokat a degradációs témát feszegetve és tovább használni a CPU-t a megszokott módon teljesítmény csökkenés nélkül. A garancia pedig él. Értelmes feszen és hőmérsékleten kell használni, ennyi...)
Meg kell tanulni finomhangolni a procit, mint az "OC huszárok"- "akik nehogy jobban tudják már, mint a gyártó"-( a gyártó nem állítja be senki helyett, biztonsági zóna van))
A szürke előtti részhez még:
Idézet a cikkből:
"Azt, hogy a Ryzen 1000, Ryzen 2000 és Ryzen 3000 sorozatú CPU-k továbbra is ki vannak téve a fenyegetésnek, akárcsak a Threadripper 1000 és Threadripper 2000 sorozatú CPU-k. Az AMD legújabb Ryzen 9000 sorozatú és Ryzen AI 300 sorozatú processzorai (kiegészíteném: MÉG , mivel még alig adták ki, semmit nem tudni róla, lehetnek még itt meglepetések, AMD oldalon is egymásra épülnek a generációk ) nem szerepelnek a sebezhetőség listáján, vagyis a legújabb chipeknél nincs ez a hiba. Szóval aki régebbi CPU-t használ a gépében, az jobb ha tud róla, hogy komoly gondja is lehet belőle. Sajnos az a helyzet, hogy mivel ez egy CPU-hiba, akkor is ott lesz, ha cseréljük a merevlemezt. Eltűntethetetlen."
Továbbá 9000-es széria
AMD - visszahívással kezdett, mert a tesztelőknek kiküldött procik (is) hibásak voltak. Emiatt késett a megjelenés.
Aham, több millió legyártott processzort a világ összes tájáról visszahívtak, még onnan is, ahonnan 2 hét- 1 hónap a szállítás, de 1 hét alatt mindet is letesztelték, majd piacra dobták.
Én is szeretek mesén elaludni minden este.Memóriakompatibilitási problémák?- ismerős?
(AMD topikból szoktak szivárogni különböző gyakorisággal emberkék Intel topikokba gaming alatti laggolás miatt.)
Nem vagyok Intel fanboy, nem vagyok az amd ellen, nem érdekel ki mit vesz mire és hogyan használ, de egyik oldal sem fedhetetlen.
Még egy kis hozzáfűzni való laikusként:
Azért nagyon sok cég átállt szerver szinten AMD procikra, és ha az AMD nem hajlandó javítani a biztonsági hibákat, amiben a korábbi generációs threadripperek is érintettek, akkor még fordulhat a kocka. Intel részvények emelkedni fognak, AMD meg majd zuhanásba kezd.De nem baj.Ha szerencsénk lesz, akkor lesz olcsó, jó proci mindenkinek, csak menjen még a balhé
Nézzük pozitívan, ugyan olyan jó, mint a verseny a 2 cég közt.Egymást meg ne bántsuk. Boxoljanak ők.
De azért ne érezd magad hiszékenynek a fentieket olvasva. Te nem vagy átverve[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Valamivagyok
tag
Ezek a fokok azért túl vannak hájpolva, a processzor magok körül 3nm-en tuti qva meleg lesz. De az nem mindegy mennyit fog fogyasztani, és az szinte biztos, hogy sokkal jobb lesz a fogyasztása mint a Raptor prociknak. 80W hő teljesítményt könnyebb lesz elvezetni mint 200-250W-ot, nem fogja a szobát fűteni. A proci tuti meleg lesz, de ez az AMD-nél sem gond, itt sem lesz, ez ilyen.
-
ricsip
addikt
Hiszi még el bárki is amit az intel kamuzik bújtatott damagecontrol címszó alatt?
-
-
Green69
csendes tag
csak a módosított szenzorrendszer miatt az új processzorok pontosabban mérnek majd.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy szoftver relatíve alacsony hőmérsékletet mutat majd ki, de a gyakorlatban a lapka a közölt adatoknál forróbb, és ez jó, mert így van összerakva koncepció szintjén.
Egyetlen olyan "koncepció"-t ismerek, ahol szándékosan nem a valós adatokat közlk, azt pedig úgy nevezik, hogy átverés. Lehet ezt magyarázni meg szépítgetni, csak felesleges.
-
Predatorr
őstag
Nem hülyéztem le senkit, csak az elemi logikára mutattam rá. Van aki nem vásárol olyan gyártótól, amelyik már megszívatta (igényes), van, aki meg igen (márkahű), ez két fogyasztói csoport, a kettő együtt lefedi a piacot.
Te minősítetted az egyiket hülyéknek. Ez az![ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
Csak az biztos, hogy a fogyasztót átverik. Az elmúlt évtized Inteles átverései/hibái/maszatolása (sebezhetőség, lassulás, degradálódás, stb.) után csodálkozom, hogy bárki vesz még Intel processzort, de ha valami, hát a szemét mindig megtalálja a maga piacát.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Patrik.Varga
tag
Szerintem meg az a megdöbbentő, hogy 2024-ben még mindig 100 fokos radiátorokat lehet kapni processzor néven. Mondanám, hogy nem lenne gond, hogy 3-4x ekkora számítási teljesítménnyel rendelkeznének, mint most, de akkor már megint ott vagyok, hogy legyen 50 fokos, de "csak" 2x teljesítmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest