- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
Forintos kartyas fizetes eseten a wise jobban valt EURrol mint a revo (tozsdei ar -6Ft)?
Szer: közben utána néztem és még a revo-nál is rosszabban vált
Egyaltalan mi a legfobb elonye most a wise-nak a revo-val szemben? -
ACE-
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
De szabályzati korlátja van, elvileg a saját nevedre szóló bankkártyát csak te használhatod... Ha nem így teszel banki ÁSZF-et sértesz. Ezért mondtam hogy Te vagy a felelős a költésért...
Szerintem lehet most is csak virtuálist kérni, tudok én is olyat akinek csak az van. -
-szabi-
addikt
Igen ezt tudom de akkor technikai, szabályzati korlátja nincs.
Másik opció, hogy nyitok egy új wise számlát a családtagnak.Mikor én nyitottam kettő éve akkor lehetett csak virtuális kártyát kérni, így nekem fizikai kártyám nincs.
Olvasom fentebb, hogy megoszlanak a vélemények.
Erről lehet valami biztosat tudni? Mi a helyzet ezzel? -
-szabi-
addikt
Hi
Wise virtuális kártyám a telefonomon a google walleten keresztül használom fizetésre.
Érdekelne ugyanezt a kártyát másik telefonon is hozzáadhatom egy családtagnak?üdv
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, biztos volt már de nem találtam rá a keresővel. Wise számlára kp-t befizetni lehet valahol Budapesten? Úgy értem vannak olyan automaták amit tudnak befizetni, ezek közül valamelyik kompatibilis a Wise kártyával?
-
fatal`
titán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Az régen is megvolt. De úgy látom, akkor visszaállították a régi működést és nem kell már fizikai.
#8989 Ezzel tisztában vagyok, nem értem ez hogy kapcsolódik ide.

-
teptep
őstag
Most megnéztem a tranzakcióim történetét:
2022.01: Wise számla létrehozva.
2022.09: Virtuális kártya létrehozva, érintős vásárlásokkal használva.
2024:04: Virtuális kártya törölve, és új virtuális kártya létrehozva.
Érintéses fizetés és ATM készpénz felvétel rendben működik. -
fatal`
titán
Azért, mert ha véletlen kitörlöd a digitális kártyát, akkor nem lehet többet létrehozni, csak, ha van fizikaid.
Régebben nem így volt és azt hittem, hogy most már a tiltás/engedélyezés se megy. Én eldobáltam a digitális kártyáimat használat után, egy idő után nem engedett újat létrehozni, rendelnem kellett egy fizikait.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Érdekes, mert tudtommal annak van gyártási meg szállítási költsége meg gondolom van minimális árrés is rajta. Szóval hülyék lennének lemondani erről a díjról egy ingyenes virtuális kártya javára.
-
cocka
veterán
Hát én nem tudom ez nálad hogyan lehetséges, mert ha megfigyeled itt is azt írja a lépésekben, hogy előbb megrendeled a fizikait:
Idézet az oldal ausztrál verziójáról:
Currently to get the Wise virtual card you’ll first need to order a physical card.
You’ll need to order a physical card from Wise before you can generate a virtual card
-
mAtThEw0319
senior tag
Nincs, de megoldódott, írtam az ügyfélszolgálatnak!
Először lerázott a csávó, hogy valami júniusi e-mailben nem azonosítottam magam.. írtam neki, hogy ember: májusban töröltem a fiókom, erre elköszönt és bezárta a chatet.
Aztán újra próbálkoztam, másik ügyfélszolgálatos 3 perc alatt megoldotta.
Fogalmam sincs mi volt a gond, de most már feltudom oldani, zárolni, majd ismét feloldani. -
fatal`
titán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Van fizikai kártyád?
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
miért nem az ügyfélszolgálatot keresed ezzel?
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Májusban bezártam a fiókom, majd most újra nyitottam, de nem engedi a volt elektronikus kártyám feloldani, sem újat igényelni. Mi a gond? Nem látok sem az appban, sem weben semmiféle követelést tőlük, pl, hogy hiányozna valami új adat rólam vagy újra kellene azonosítanom Magam..
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Hát nem vagyok benne biztos, de ezekkel a számlákkal max. azt ellenőrzik, hogy helyes-e a címed, szerintem ez lakcímkártyával simán kiküszöbölhető.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Passz.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Munkabér igazolás, szerződés, ilyesmi. Az ügyfélszolgálat ezt is meg tudja mondani.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Akkor sztm itt lesz az ideje hogy a fizud a Wise számlára utaltasd.
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Mi van olyankor, ha valakinek úgy van wise számlája, hogy itthon nincs neki semmi a nevén? Értsd se közüzemi számla, se bankszámla, és a wise majd bekér tőle egyszercsak valamit azonosításhoz mint tőlem év elején, ahol pl jó volt egy 3 hónapnál nem régebbi bankszámlakivonat?
-
Lmh
őstag
Nincs aktivitás, tehát gondolom egyéni szocproblem, h nem enged a wise revolutra tölteni pénzt. Folyton elutasítja a feltöltést. (Kártyás hozzáadás)
Probaltam ki-bekapcs, android frissites, google payen keresztul, virtualis es fizikai kartyaval is.
Ötlet?
-
Deaktivált Wise accountomat újra-aktiváltam, töltöttem fel rá pénzt, de a virtuális kártya be van fagyasztva, a ‘kártya zárolásának feloldása’ gomb szürke, illetve ha fizikai kártyát rendelnék akkor azt írja hogy ‘sajnos nem rendelhetsz új kártyát, próbáld újra később’.
Valaki járt már így?
-
ACE-
addikt
Mai napig nem működik a Push értesítés... másnál sem? Jelezni kéne nekik...
-
Krethx
aktív tag
-
rwbag2012
tag
Wise push értesítés nem működik, már mindent átnéztem, elvileg mindenhol engedélyezve van és mégsem... Kénytelen voltam beállítani az e-mailes értesítést, az szépen megjön. Esetleg valami tipp, tapasztalat?
-
sifarr
senior tag
Príma üzlet.
Jó, kipróbáltad és ment a Wise fizetés a qvik rendszeren keresztül. De ...!!!!
Ha nem vagy saját magad ellensége, akkor csak ott használd a Wise-os qvik-fizetést, ahol csak az a fizetési mód lehetséges és a bankkártyás nem.
Ugyanis azt biztos értékeled, hogy a Wise-nál nincs számlavezetési díj, éves kártyadíj, a forintutalások is díjmentesek, stb. De semmi sincs ingyen!
A Wise többek között abból a jutalékból is biztosítja az ingyenes szolgáltatásokat, amit a kártyás vásárlások után beszed (0,2 %). Ha ettől a jutaléktól megfosztod, ráadásul ő fizeti az emelkedő tr. illetéket is, akkor bizony megeshet, hogy a Wise is emelni kényszerül az árain, ahogy a bankok is teszik. Én ennek nem örülnék, gondolom, te sem.
Szóval maradjon csak kártya, ahol csak lehet!!!
-
sifarr
senior tag
Szerintem nem kötelezően kell nyújtani a qvik-et...
Árnyaljuk a kérdést.
A qvik szolgáltatásnak azt a típusát, amely pl. a kereskedőknek szól, azaz az indítási oldalt nem kötelező bevezetni. Ha egy bank nem akar kereskedői terminálokat, hasonló megoldásokat működtetni, annak nem is kell.
Viszont az elfogadói oldalt kötelező bevezetni. Tehát az ügyfeleknek biztosítani kell, hogy adott esetben tudjanak kártya helyett qvik útján fizetni.
Megvan ennek a logikus háttere, indoka. A qvik használata jogszabályilag ingyenes a fogyasztóknak (magán ügyfél), hogy bankkártya helyett ugyanúgy használható legyen. A fizetési kérelemre utalás is így ingyenes az utalónak.
De a fizetési kérelem indítása (sem magán, sem üzleti) ügyfeleknek jogszabályilag kötelezően nem ingyenes. Már ma sem ingyenes minden banknál a magánszámláknál, de azoknál inkább csak tételdíj van (50-100.- Ft.). Üzleti számláknál másképp van/lesz, ott bizony fizetni kell, ahogy a kártyás vásárlások után is - csak kevesebbet. Ott pl. az ügylet összege is befolyásolni fogja a díjat. -
sifarr
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Pl. a CBA önkiszolgáló kasszáinál már eddig is lehetett így fizetni a korábbi verziójú kóddal
Persze, mert a korábban már bevezetett fizetési kérelemhez kapcsolódó QR kód volt, ami megegyezik a qvik QR kóddal.Ott lehet egyesekben a félreértés - nem benned -, hogy a qvik szepetember 1-i bevezetése nem hozott technológiai váltást, valami újat. Részelemei már korábban megjelentek és használatosak is lettek. A mostani bevezetés csak annyi változást hozott, hogy a bankok számára befejeződött a fejlesztési időszak, és már kötelezően nyújtani kell a qvik elfogadásának a szolgáltatását.
-
tomp
félisten
Sőt ha már fizetve volt vele utána hiába olvassuk be, érvénytelen lesz.
OTP app beolvassa, mutat mindent de a "Mehet az utalás" gombra technikai hibával visszadob.
Wise app beolvassa a kódot de semmit nem mutat belőle csak azt, hogy "Ez a QR kód lejárt"Amúgy a Wise tudja kezelni a qvik kódot. Fizettem már vele.
-
sifarr
senior tag
... tehát pl. egy boltban épp most vásárolsz 2 kiflit, ezért vásárlásonként kell azonosítani a tranzakciót... ezért mindig egyedi QR kód kell, és az ellenoldalnak fel kell ismernie, hogy ez most a 2 kiflinek az ellenértéke...
Na, most aztán jól megcáfoltad Oliverdát.
Akkor a kifli teszi a QR kódot egyedivé? Ha pedig egy 50 tételes nagybevásárlásom volt, benne lesz mind az 50 tétel?A fizetési kérlem eddig is egyedi QR kódot generált. Már azért is, mert nemcsak az indító számlaszáma, egyéb azonosítója és az összeg szerepelt benne, hanem a kérelem indításának az ideje is (dátum, óra, perc, másodperc). Márpedig pont ez az idő az, amely mindig, megismételhetetlenül változik és ezzel teszi egyedivé a QR kódot.
Ráadásul az időpontnak azért is szerepelnie kell a QR kódban, mert a fizetési kérelemnek (qvik is az) van lejárata. Ha 30 napon belül nem reagál rá az (se pro, se kontra), akitől a fizetés teljesítését kérték, akkor a kérelem érvényét veszti. -
ACE-
addikt
-
Krethx
aktív tag
Nekem már ez sem tetszik:
A jövőben qvik-kérelem érkezhet egy közműszolgáltatótól, egy webshopos vásárlás alkalmával, utánvételes csomagküldés során, vagy fizikai vásárlás esetében, de akár egy ismerőstől is.
Tehát egy "ismerős" is kérhet pénzt ami ingyenes utalás lesz. (Idáig nem rossz.) Kérdés az hogy ezeket mennyire lehet majd hack-elni. Mivel ez egy QR-kód. Tehát pl. nem azt írja ki hogy Nagy János hanem hogy Magyar Posta Zrt. stb. stb. Na majd kiderül. -
ACE-
addikt
-
Krethx
aktív tag
Én is arra gondolok / gondoltam hogy kompatibilis vele. De lehet hogy tévedek. Amúgy ez a QR kódos fizetés nem új keletü dolog. Már 2020 -ban voltak próbálkozások. Pl. SimplePay Engem akkor sem érdekel. Maradok a jól bevált kártyás fizetésnél. Meg mint ahogy Oliverda is írta macerás.
Kíváncsi leszek mennyire lesz hack-elhető ez a dolog. Mivel a régebben az AFR kompatibilis QR kódot simán lehetett generálni. (https://www.credetra.com/paypos/) Másrészt arra is kíváncsi leszek hányan esnek áldozatul a csalóknak. Fölég akik nem igen figyelnek majd oda.

-
ACE-
addikt
Szerintem itt valaki valamit kever. Az Azonnali Fizetés logó már ott van egy ideje a Wise-ban, mert az AFR-hez csatlakozva azonnali utalásokat lehet benne végrehajtani. Az olyan QR kódokat is elfogadja, ami bankszámlaszámot tartalmaz, de ettől még nem lesz alkalmas a Qvik fizetésekre, az teljesen más elven működik...
-
tomp
félisten
Eleve ott van az Azonnali Fizetés logója azaz ami azon belül van(qvik) azt el kell fogadnia és el is fogadja.
Amúgy az app alapértelmezett linkjei között is ott van a magyar.
Ha kamerával olvasom be a qvik kódot akkor a Wise-t indítja el mert az lett az OTP app után telepítve nekem.
Sajtóanyagban van lefotózott qvik kód de az lejárt. -
zichie
senior tag
-
zichie
senior tag
A magyar verziót még nem tudja a leírás alapján, csak svájcit és a szingapúrit: Hogyan fizethetek QR-kóddal?
"Mely QR-kódok támogatottak?
A Wise által generált QR-kódok mindig támogatottak. Olvass be egy Wise QR-kódot a Wise alkalmazás kamerájával, hogy kényelmesen fizethess egy másik Wise felhasználónak.
Támogatjuk a svájci QR-számla használatával történő fizetést minden Svájcban élő ügyfél számára. Azon dolgozunk, hogy ezt a lehetőséget minden ügyfél számára elérhetővé tegyük.
Támogatjuk a PayNow QR-kód használatával történő fizetést minden Szingapúrban élő ügyfél számára. Azon dolgozunk, hogy ezt a lehetőséget minden ügyfél számára elérhetővé tegyük.
Keményen dolgozunk azon, hogy hamarosan további QR-kódokat támogassunk." -
-
biker
nagyúr
na akkor mesélj már, mert el nem tudom képzelni, hogy fog működni, ha a pénztárnál kapok egy QR-t, beolvasom a telefonnal, és a tlefon rájön hogy telepítve van:
Wise, Barion Paypal, OTP, Unicredit, K&H alkalmazás, mi fog történni?
ja és kh két számlával, céges+magán, wise céges+magán
erről sehol nem volt még tutorial
-
tomp
félisten
Hmm elindult a qvik és a Wise app tudja kezelni.
-
ACE-
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Igen, és az összeg gondolom szokatlanul nagy volt, ami ilyenkor fennakad, és akkor emiatt zárolhatták ideiglenesen a kártyát is... Ha esetleg mutter-t hívta a bank, és előadta, hogy a fiának akar utalni valamit, akkor az pláne beleillik ezeknek a bűncselekményeknek a profiljába (módszerébe) ezért volt lehet az aggodalmaskodás...
-
-
ACE-
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Mindez pont amiatt van, mert feltehetően a szüleid még sosem küldtek egyben ekkora összeget. És ha nem hallottál még róla, éppen ezeket az időseket szokták meghintáztatni mindenféle módszerrel. Bank nevében telefonálás, fake SMS, megsérült a gyerek, és annak kell a pénz, stb. Az OTP nagyon jól teszi hogy ránéz ezekre az "utalásokra", ill. itt láthatóan kártyás tranzakcióra, mert ezzel lehet csak megakadályozni a hiszékeny emberek megkárosítását...
-
Busterftw
nagyúr
Hat nekem mondod...
Mar azon agyaltam hazarepulok, nyitok egy szamlat, rakok ra lovet es megcsinalom en, aztan ha cseszekednek bemegyek es raboritom az asztalt a fiokra.Bankkartyaval amugy nem probaltuk fizetni/feltolteni, eddig mindig utalas volt. (nem gyakran)
A limit meg lett emelve, 1.85m az utalasi limit, ezt az OTP appban megemeltuk elotte sikeresen es vartunk 24 orat.Mindegy, koszi a valaszokat, csak gondoltam megkerdezem mik a tapasztalatok.
-
biker
nagyúr
válasz
Busterftw
üzenetére
sok minden nem kerek a sztoriban.
- ha UTALÁS volt, milyen alapon és melyik kártyát tiltják le? Semmi köze az utalásnak és a bankkártyának egymáshoz!
- bankkártyával fizetést nem kell emailben megerősíteni, csak sms/push üzenet van
- otp-n lafo-n mintha 1m limit lenne utaláson és bankkártyán is, unicredit is szórakozik hasonlóval.
- az a sztori amit előadtak, minimum központi panaszt igényel, mivel teljesen baromság, az ügyintéző 60-as IQ-val ha ezt komolyan gondolta, ne legyen ügyintéző -
Busterftw
nagyúr
válasz
gyulaszu
üzenetére
Igen, atutalast valasztottunk, kb 2 millio forintrol van szo.
Az OTP tiltotta le, miutan SMS-ben es emailben megerositettuk az utalast!Ma bement a fiokba, ott ultek 2 orat, jol beijesztettek muterekat, hogy mesterseges intelligencia meg nem kovetheto meg eltunik a penz, a rendszer ezt nem tamogatja...
A tajekoztatas egy dolog, de dezinformalni... Egyaltalan ez legalis?
Az en penzem, 2x megerositettem az utalast, szemelyesen bementek megerositeni az utalast es nem csinaljak meg?
Teljesen felcsesztem az agyam, szerencsejuk van, hogy 2000km-re vagyok toluk.
Ha a nigeriai hercegnek akarok penzt kuldeni es engedelyezem akkor utaljanak, az en penzem.
Noxy
Egyben mennyit lehet feltolteni? -
-
Busterftw
nagyúr
Sziasztok,
Magyar OTP-s szamlarol akartunk egy spanyol szamlara utalni Wise-n keresztul, letiltottak a kartyat. Ma bementek az OTP-be, ott ultek muterek 3 orat es azt mondta nekik az ugyentezo, hogy az OTP-s rendszer nem tamogatja azt a rendszert, meg hogy ellenorizhetetlen stb.... Ami marhasagnak tunik, en mar innen utaltam OTP-s szamlara Wise-sal.
Volt ezzel valakinek tapasztalata?
Mondom mit nem tamogat, hogy penzt utaljanak egy masik szamlara?
-
biker
nagyúr
Nem
Értéknapos, az a normál neve a GIRO/SEPA utalásoknak, volt az aznap 2 utána 4 majd 6 utalás naponta 7-17 óra közt, most talán óránként mennek
az ütemezett amikor beállítom, hogy egy utalás 6 nap múlva menjen el,
az állandó az ismétlődik
ehhez jött az azonnaliÉs bizony rengeteg banknál alapértelmezett a mai napig az értéknapos utalás, nem az azonnali. Pl otp mobilappon azonnali az alapértelmezett, netbankon már értéknapos az alapértelmezett
K&H esetén minden felületen értéknapos az alap.Így egy normál utalás amit szombat délben feladsz, hétfőn 07:00-07:15 közt teljesül.
-
ACE-
addikt
ERSTE-nél pl. nincs ilyen, értéknapos van nyilván, de az volt az AFR előtt is, ahhoz egy dátumot kell megjelölni, azt az illető csak észrevette volna. Az ütemezett az meg kb. ugyanaz gondolom, csak azt Erste-ben pl. "Állandó megbízás"-nak hívják. Ezek szerint a Raiffeisen ebben is "más".
-
hodostamas
addikt
Sziasztok,
igen azonnali volt, az a default. A kérdésre megkaptam a választ, nem mindig azonnali ha Wise-re utal az ember. Legközelebb majd ennek fényében tervezek
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- További aktív témák...
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 512GB / Magyar Bill. (Midnight) www.stylebolt.hu
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest