- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ha pontosan azt küldte volna be, amit kértek, akkor könnyen és gyorsan feloldották volna a korlátozást, ahogy itt már sokaknak, beleértve nekem is korábban. De biztos csak pont veletek akadékoskodtak, mert épp nem volt jobb dolguk.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Tényleg nem tudsz szöveget értelmezni vagy direkt trollkodsz?
Leírtam , hogy beküldte az összes papírt amit kértek , de mégis elutasították.
Ha ezután sem érted , nincs miről beszélni veled , mert csak hajtod a saját ....
# cocka: erről beszélek , van egy bizonyos határ ami nem tartozik rájuk.
-
pdr755
aktív tag
A wise jelenleg nem bank hanem e-pénz kibocsátó lehet hogy rájuk más szabályok vonatkoznak a KYC-et illetően is.
A másik hogy egy banknak ahol fiókok vannak és ügyintézők alapból több lehetősége van ellenőrizni hogy az vagy akinek mondod magad és nem végzel pénzmosást mint egy applikáció.
Plusz a csalók és hasonlók is nagyobb arányban próbálkoznak be a revolut, wise stb cégeknél mint egy hagyományos banknál. -
pdr755
aktív tag
Azt felejtitek el hogy a banknak relatíve széles diszkréciója van hogy kinek vezet számlát vagy hajlandó ügyletet kötni.
Ugyan ez a helyzet: a szénné szankcionált országok (pl. Irán, Oroszország etc.) állampolgárainak egy sor európai bank szimplán nem vezet számlát. Igen ő megtehetné hogy részletesen leinformálja az illetőt hogy ő személy szerint nem tartozik e semmilyen szankció alá, de túl sokba kerülne és túl komplikált lenne.
E helyett azt mondja hogy kockázatkezelési okokból nincs módunkban számlát vezetni neki (nyilván jogilag meg van fogalmazva úgy hogy ne állampolgárság vagy nemzetiség alapján történő diszkrimináció legyen)
Itt is a Wise mondhatja azt hogy vagy válaszolsz a KYC kérdésekre vagy nem tudunk veled kapcsolatot fenntartani -
kardkovacsi
senior tag
Mondjuk ez off, de Paypal ezt magának köszönheti. Az, hogy mindenféle kivizsgálás nélkül dönt bizonyos ügyekben a vevő javára egyszerűen mint eladó elfogadhatatlan. Gondolok itt arra, hogy ha a vevő felnyom a Paypalnál akkor azonnal nyomják a chargebacket rád.
Ugye van a vásárlóknak egy szűk része akik végtelenül kihasználják ezt és szívatják vele az eladókat. -
aktív tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Vagy nem biztosítják tovább neked a szolgáltatást.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
"Mondom a nőnek gondolom látja a számlámat, meg a rendszer is automatikusan, így nem értem minek face to face kérdezni ilyeneket. "
Talán azért, mert a te konkrét válaszodra kíváncsiak, azt kell rögzíteniük.
-
dredjudge84
őstag
Engem idén hívott be az UniCredit adategyeztetes miatt. Ott is első kérdés, miből van a jövedelmem és mennyi. Mondom a nőnek gondolom látja a számlámat, meg a rendszer is automatikusan, így nem értem minek face to face kérdezni ilyeneket.
Ha meg a wise gyanúsnak vél valami bejövő pénzt, akkor úgyis megállítja és érdeklődik. Nekem egyszer a mohu bejovot állították meg, vicces volt 150ft. De ne is értem. Ha valamilyen magyar Kft zrt bt stb küld pénzt, ami bejegyzett cég, akkor miért is kérdeznek? Ha jönne külföldről valahonnan gyanús helyről azt mondom ok megértem. Mindegy, nekem nagy gondom nem volt még vele szerencsére. De fizetést nem mernék rá utaltatni, azért kellemetlen ha nem jutok a pénzemhez. Igaz pár órát kibírok amíg beküldöm ami kell nekik.
Még annyit hogy azt hallom itt többször is hogy magyar bankok is bármikor kérhetnek ilyet, de érdekes módon a kb 25 évem alatt egyik se kért soha semmit hogy igazoljak.
-
cocka
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Paypal hasonló nóta, ott ugyan eddig nem kértek semmit, de hiába jön dollárban a lóvé, nem tudok vele kezdeni semmit, mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy melyik számomra is releváns külföldi webshop hajlandó Paypalt elfogadni és dollárban hagyni a kifizetést. Egyre több van, aminél nem állítható be az USD, ha Magyarországot választod, csak ha USA-t. Meg automatikusan HUF-ba konvertál, akkor is, ha nem akarod, meg auto rászámolja a 27% ÁFÁt, ha akarod, ha nem.
-
cocka
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Semmi közük hozzá akkor sem!
Nekem az volt i-re a pont, amikor megkérdezte, honnan van a bevételem és körülbelül mennyi. Mondom ne okoskodjunk már, egyrészt nem ezért jöttem ide, hogy ő itt ad hoc interjút készítsen velem, másrészt ha már úgy is igazolom magam, személyivel, személyes jelenléttel, akkor tételesen megnézhetné, hogy mennyit keresek és honnan jön a bevétel. Itt arra sem hivatkozhat, hogy nincs jogosultsága hozzá, mert az azonosítás után bármilyen tranzakcióra, lekérdezésekre egyebekre megkérhetem, tehát a hozzáférést alapból megkapja, de csak az engedélyemmel hajthat végre bármit a számlámon. De ha nem engedem meg a személyes jelenlétemkor, hogy megnézze, hogy mennyit keresek és ki a kifizető, akkor nyilvánvalóan a KYC kérdőívére sem fogok válaszolni.
Alapból az egész KYC kérdezgetés hülyeségnek tűnik, mert ennyi erővel simán engedhetném, hogy az ügyintéző tételesen az összes tranzakciómat végignézze és akkor a KYC minden kérdésére választ kaphat. Nekem egy idő után kezdett kínos lenni ez a kérdezgetés, azért is állítottam le, meg főleg azért, mert sokéves CIB-es múltamból egy személyes ügyintézésnél sem emlékszem hasonlóra. -
cocka
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Azt elfelejtetted közölni, hogy a KYC válaszadás nem kötelező. Ez akkor derült ki, amikor a CIB-nél hasonlóan gyanús kérdéseket kezdtek el feltenni. Mondom most tényleg muszáj ezt? Erre az ügyintéző: hát nem kötelező válaszolni. Ja kösz! És ezt hanyadik kérdés után akartad közölni? LOL
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"Nem érdekel! Semmi közük hozzá akkor sem ! "
Tudod, vannak törvények és jogszabályok amelyekre te talán magasról teszel, de mások törekednek betartani.
-
-szabi-
addikt
OTP online számlanyitásnál milyen dokumentumokat kérnek be?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Mégis mivel?
Idézem magam , ha már a szöveg értése nehezen megy, csak úgy emlékeztetőül számodra:
"Az a bosszantó , hogy az illető munka nélküli volt , hónapokig , most találta ezt a biztosítási melót , ugyebár a biztosító cég nem fogadja el a Wise számlát az utaláshoz , ergo nyitott egy OTP számlát. Na mármost hiába küldte be az utolsó havit az OTP -től amin látszódik az utalás , mivel nincs több számla kivonata ezért , vagy nem ezért , ez a nyamvadt Wise elutasítja állandóan
.Beküldte utána a telefonszámlát is , nem tudom milyen néven futott az appban , talán egyéb dokumentumok alatt , de azt se fogadták el!
Szóval itt tart , van pár tízezer Ft rajta és nem fér hozzá. Respect .... Tényleg remek rendszerük van."Ennél hivatalosabban nem tud az ismerősöm eljárni.
Próbáld már meg értelmezni... -
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az az óvodás szint, ahogy szándékosan értetlenkedsz és hisztizel.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Jah , értem az az óvodás szint , hogy valaki leírja a problémáját , beküld minden hivatalos papírt és elutasítják, mindeközben nemfér hozzá a pénzhéhez.
Szerintem elég jogos a felháborodás!
Te meg ezeket pártolod , respect
Tipik PH! színvonal.A kérdésemere nem tudsz választ adni , csak személykedsz.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Eltévesztetted a házszámot: ez itt nem az az óvoda, ahol szabadon lehet hisztizni.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem érdekel! Semmi közük hozzá akkor sem ! Foglalkozzanak a nagy halakkal , undorító az egész eljárás.
Az a bosszantó , hogy az illető munka nélküli volt , hónapokig , most találta ezt a biztosítási melót , ugyebár a biztosító cég nem fogadja el a Wise számlát az utaláshoz , ergo nyitott egy OTP számlát. Na mármost hiába küldte be az utolsó havit az OTP -től amin látszódik az utalás , mivel nincs több számla kivonata ezért , vagy nem ezért , ez a nyamvadt Wise elutasítja állandóan
Beküldte utána a telefonszámlát is , nem tudom milyen néven futott az appban , talán egyéb dokumentumok alatt , de azt se fogadták el!
Szóval itt tart , van pár tízezer Ft rajta és nem fér hozzá. Respect .... Tényleg remek rendszerük van.Van ennek a kókány cégnek valami elérhetősége , telefonos ügyfélszolgálat , email netán? A magyar telefonszámot már meg se merem kérdezni... Gondolom ez nincs , de minden sz@rt azért el tudnak kérni ...
Jah , közbe most írt , hogy Erste automatából felvette a pénzt , szerencsére ingyenesen volt a felvétel , aztán törli az egészet a francba.
-
axioma
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Most nyitottunk a gyereknek szamlat, nem csak arrol kellett nyilatkozni, h honnan fog beerkezni, hanem h mennyi hasznalatot tervez es milyen modon [utalas, kartya...] kolteni.
Mo-on, fiokban [uni, de az lenyegtelen]. Egyszeruen a KYC processz resze. -
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"De ehhez meg végképp semmi közük"
De, van hozzá közük. A pénzintézetek (bankok) törvényi és jogi alapon kérnek információt a számlatulajdonos jövedelméről az EU-ban.
Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni jogszabályok (AML/CFT)
– Az EU 4., 5. és 6. pénzmosás elleni irányelve (pl. EU 2015/849 irányelv) előírja, hogy a bankoknak „ismerniük kell ügyfeleiket” (KYC – Know Your Customer)
– Ennek része az ügyfél jövedelmi forrásának és pénzügyi hátterének ellenőrzése a pénzmosás megelőzése érdekébenAdózási információcsere és pénzügyi átláthatóság
– Az EU és az OECD CRS (Common Reporting Standard) rendszere, valamint az EU DAC2 irányelv kötelezi a bankokat, hogy bizonyos adatok gyűjtését és továbbítását az adóhatóságok felé biztosítsákÚgyhogy felesleges fortyogni. Vagy küldjétek be a hiteles információkat, vagy mondjatok le a számláról. Máshol is kérhetnek és fognak is ezzel kapcsolatos információkat.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Mi törvényi kötelezettség???
Az hogy egy mezei utalást nem tud elküldeni mert épp szivatja a bank ?? Ráadásul alig használja kb 3 hónapja , max 4.De ehhez meg végképp semmi közük:
De gondolom, hogy szerinted ez is normális.
Arról nem beszélve hogy nem milliókról van szó....
Érdekes nem védem az OTP -t de az miért b@sztat ilyenekkel ?
Az alsó bekezdés azért fontos - amit nem akarok elhinni , hogy magyarázatra szorul -
az egyik fióknál másképp működik mint a másiknál. -
-szabi-
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Hasonló cipőben bementem a kis trafikba vízért telefon kezemben de azt mondta csak készpénz, előkotortam annyit.
Meg ugye nyilvános wc esetén se opció, hogy akkor nem veszek semmit.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Engem ma szívattak meg elég durván. Céges Wise számla. Egy svájci crypto (úri szabók, főleg intézményi ügyfeleket szolgálnak ki) cégnek dolgozom és tőlük jött volna a ledolgozott napok ellenértéke. Aztán szépen visszavágták, hogy bocsi crypto.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Azt mondtam volna, hogy jó akkor viszontlátásra, nem veszek semmit.

-
-szabi-
addikt
Jártam már így én is többször több helyen.
-
dredjudge84
őstag
Ehhez nem is kell messzire menni. Múltkor venni akartam egy fél literes üdítőt, azt mondta a csaj a boltban hogy a főnök azt mondta hogy 500 ft alatt nem lehet kártyával fizetni merthogy neki nem éri meg mert hogy drága a tranzakciós költség. Kénytelen voltam venni mellé még valamit.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Most az elején leszögezem, hogy én is szeretek kártyával fizetni mert kényelmes, de azért nem árt ha az embernél van némi készpénz is. Most csak egy két példa, vegyük először bécset ha mondjuk el kell menni vécére, akkor ott valószínűleg csak apróval lehet fizetni, ha mondjuk épp nem akarok bemenni süteményt enni valahova hogy el tudjak menni vécére. Aztán igaz nagyon ritkán de van rá példázat, hogy összefossa magát például az otp rendszer, és egy csomó boltban olyankor nem lehet kártyával fizetni. én már a postán jártam így hogy fel akartam adni csomagot, és nem volt jó a terminál, és el kellett mennem felvenni pénzt, mert nem volt nálam és vissza kellett mennem a postára.
Szóval tényleg tök jó dolog ez a digitális világ, de ha baj van akkor megáll az élet. A készpénzt én is utálom, kiszakítja a pénztárcámat a sok apró, büdös mocskos koszos a pénz, de néha azért szükség van rá
-
zichie
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Bécsben szinte minden atm fizetős lesz, többet érdemes kipróbálni. Az Oberbank úgy tudom ingyenes, de az elég ritka. A Bank Austria atm-je elég gyakori, de ott 6,95€ a díj, ami drágább, mint az otp. A nagyobb bankok atm-jei fizetősek.
A bécsi vásár közelében Raiffeisen és Volksbank atm van, a kettő közül a Volksbank olcsóbb, de az sem ingyenes.
Én szombaton Szlovákiában vettem fel eurót, ott a Prima bank atm-je nem számított fel díjat. Ha úgy mész Bécsbe, hogy előbb a magyar-szlovák határt léped át, majd a szlovák-osztrákot, akkor Szlovákiában érdemes felvenni, ott a Prima biztos ingyenes. -
Xtomi
tag
Sziasztok!
Jelenleg a wise csak fogad qvik kérést.
Van e infótok róla hogy esetleg majd mikor lehet indítani is? -
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azért kérik, mert törvényi kötelezettségük. Bizonyára másra is tudnák költeni a pénzüket, mintsem erre a célra fenntartani néhány tucat teljes állású alkalmazottat.
Attól, hogy vállalkozó, még kell hogy legyen valamilyen megbízásra szerződése, illetve állít ki számlát minden hónapban, de ott pontosan fel van sorolva, hogy miket fogadnak el.
Esetleg ne küldjön be semmit és inkább nyisson egy számlát az OTP-nél, az valóban egyszerűbb lehet.
"Jah az is érdekes hogy én át tudom írni a lakcímem , bele tudok klikkelni a mezőbe , az övének szürke a mező része és nem tudja átírni a lakcímet. Ez is milyen már..."
Nem értem, hogy ez ebben az esetben miért olyan baromi fontos.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Csak tudod az az érdeke hogy a f@szért kérik ismét???

Azt meg sem említem , hogy töltött fel , de mivel egyéni vállalkozóként dolgozik egy biztosító cégnél, ezt valahogy nem akarja elfogadni ez a tökkel ütött Wise, mivel nem kap bérpapírt , csak bankszámlára jön a "fizetése" , ergo csak bankszámla kivonatot tudott beküldeni.
Ezt válaszolták:
"A fiókod további használatához igazolnod kell a jövedelmedet.
Észrevettük, hogy még nem töltöttél fel új dokumentumokat a jövedelmed igazolására. Örömmel segítünk ebben, ezért íme néhány válasz a folyamattal kapcsolatos gyakori kérdésekre.Miért nem fogadta el a Wise a dokumentumodat?
Ez azért van, mert nem tudtuk arra használni, hogy teljes mértékben megértsük, honnan származik a pénzed. Koppints az alábbi gombra, hogy pontosan megtudd, mi volt a probléma, és tölts fel új dokumentumokat."
Honnan származna mégis b+ , ott van az utalásnál , kitől jött.
Aztán itt van ez is , csak adaléknak , ami az előző posztban is benne volt:
"Jah az is érdekes hogy én át tudom írni a lakcímem , bele tudok klikkelni a mezőbe , az övének szürke a mező része és nem tudja átírni a lakcímet. Ez is milyen már..."
-
gyulaszu
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Vegyél fel Bécsben egy random ATM-ből.
-
dredjudge84
őstag
Srácok, jól emlékszem, hogy azt írtátok már nem lehet ingyen eurót felvenni OTP euró atm-ből? Decemberbe tervezek menni Bécsbe a vásárba, és gondoltam oda vinnék valamennyi kp-t magammal.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem sokat kellett volna visszaolvasni és kiderült volna, hogy ez egy viszonylag gyakori dolog. Beküldi a kért dokumentumokat és utána ismét tudja majd használni a számláját.
-
WhiteWalker
nagyúr
Valaki tudja mi történik a Wise-vel?
Konkrétan egy ismerősöm nem tud fogadni pénzt (függőben van) és küldeni sem tud.
Kérték igazolja magát , bankszámla kivonatokkal meg valami más dokumentummal.
Egyszer első regisztráció alkalmával ezt eljátszották, most miért csinálják ismét?? Tegnapig működött, most itt cseszekszik vele.
Jah az is érdekes hogy én át tudom írni a lakcímem , bele tudok klikkelni a mezőbe , az övének szürke a mező része és nem tudja átírni a lakcímet.
Ez is milyen már.... -
-szabi-
addikt
Mi a legjobb módja OTP forint számláról Wise belga swift kódú HU43 kezdetű számlára pénzt juttatni?
-
Nordic
Közösségépítő
Sziasztok! Ha véletlen sikerült 2x elutalni egy összeget, egy külföldi vásárláskor, van valamilyen mód arra, hogy visszakerüljön a 2. utalás? Sajnos email elérhetőség nincs a shopnak, németül meg nem tudok, hiába van élő chat elérhetőség a weboldalon. Próbáltam a törlést wise app-ban még mielőtt elutalta a pénzt, de sikertelen törlést írt az app.
Tudom saját balf*szságom, meg nem is nagy összeg, csak érdekel.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Ez még mindig nem cáfolja azt, hogy bizonyos esetekben kisebb összegek miatt is kérhetnek igazolást bármelyik banknál.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
ő hamarabb kikereste a jogszabályt, arra voltál kíváncsi nem?
Egyébként saját tapasztalat is van, igaz itthoni bank. Ajándékozás címén kaptam 5m Ft-ot apámtól utalva. Jött is levél postán a banktól, hogy a fentebb említett jogszabály miatt nekik ezt jelenteni kell a nav felé. Annyi a különbség, hogy a wise-zal ellentétben ők beengedték a pénzt, de jelentették. Annyit tévedtem, hogy a 10M Ft az a befizetésre vonatkozik, nem az utalásra.
De nagyon elkanyarodtunk, szerintem továbbra sincs értelme emailt írni előre, mert úgyse fogják megmondani mi lesz. Vagy megakad, vagy nem. Láttunk itt a fórumon példát mindegyikre.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Szép hozzászólást írt neked a ChatGPT, innen is gratula neki, na meg persze Geszti Péternek is.

-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
A 2017. évi LIII. törvény (Pmt.)
A pénzmosás-megelőzési bejelentési kötelezettség miatt:
4 500 000 forint vagy annál nagyobb ügylet esetén
a banknak jelentenie kell a Pénzmosás Elleni Információs Irodának (NAV alá tartozik).
(Ez Pmt. 1. melléklet, és NAV-irányelv alapján történik.)Ez nem ugyanaz, mint az eredetigazolás —
de ilyen összegű vagy nagyobb készpénzmozgás esetén a bank automatikusan vizsgálja a forrást.Mivel a Pmt. „kockázatértékelést” ír elő,
A bankok saját belső szabályzatukban rögzítik, hogy milyen összeg vagy körülmény esetén kell fokozott ellenőrzést végezni.
Példák (nem hivatalos, hanem gyakorlati tapasztalat):OTP, Erste, Raiffeisen: kb. 2–3 millió Ft feletti bejövő utalásnál vagy készpénzbefizetésnél már kérhetnek eredetigazolást.
Külföldről érkező pénz vagy devizautalás esetén gyakrabban kérnek dokumentumot, függetlenül az összegtől.
-
kovaax
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Melyik jogszabály szerint?
-
kovaax
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Most nem tudom mit vagytok megakadva egy nyamvadt e-mail megírásán, de mindenki azt csinál, amit akar. Nagyobb összegnél besz*pni, hogy visszaküldjék, és megint ki kelljen perkálni a tranzakciós adót és banki sápot, szerintem megér ennyit.
-
kovaax
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Az MNB-nek vannak kötelező szcenáriói, amit minden alájuk tartozó pénzügyi intézménynek figyelni kell, és van egy elméleti határ, ami fölött mindig kellene kérni az ügyféltől eredetigazolást (amikor még AML rendszert üzemeltettem, ez valami 3M volt talán). Ehhez képest én tavaly 170 millát mozgattam meg a számlámon (szerk: nem Wise, hanem magyar bank) oda-vissza (lakás eladás, majd vétel), és úgy tűnik a közlemény mindig elég volt.
A Wise-nak meg egy rakat ország szabályainak kell megfelelnie, bár hőbörögtem már náluk ilyesmiért, de belátom, hogy nincs egyszerű dolguk.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
“ott 10 milláig nem kell semmi”
Szerinted. Nem összegfüggő a forrásigazolás kérése, tehát akár 500 000 forint bejövő összeg után is kérhetnek igazolást.
-
dredjudge84
őstag
-
kovaax
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Ha kérnek igazolást (mondjuk adásvételi szerződés, vagy amiért kapod a pénzt), akkor elküldöm. Ha olyat kérnek, amit nem tudok teljesíteni, akkor meg nem oda kérem a pénzt. Aminek nem tudom igazolni az eredetét, azt nem fizetem be, bár nekem nincs ilyen jövedelmem szerencsére.
-
-
kovaax
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Abban látok rációt, hogy megírod nekik, hogy kapsz X összeget ezért és ezért, és megkérdezed, hogy kell-e nekik valami igazolás a pénz eredetéről...
-
dredjudge84
őstag
Ez azért nem egészen így működik. Jó is lenne ha úgy menne hogy, Tisztelt wise, 4 nap múlva utalnak nekem 5 millát, csak azért mondom, nehogy megállítsátok. Azt fogják mondani hogy jöjjön az utalás, aztán meglátjuk. Előre meg nem tudsz beadni papírokat meg nem történt utaláshoz
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Tudni fognak róla. Ha ennek ellenére megakasztják a lóvét, akkor lesz igazolása róla, hogy szólt nekik. Persze ehhez az is kéne, hogy a másik fél (Wise) még a tranzakció előtt válaszoljon.
-
teptep
őstag
válasz
Rellind
üzenetére
A 1260-al kezdődő 3x8 jegyű Magyarországi számlaszámra fogod utalni. Belföldi forint átutalásnak számít, és a díjcsomagodnak megfelelő díjat fogja a bankod felszámolni. Arra valóban nincs lehetőség, hogy a Wise fiókból fizetési kérelmet küldjenek neked. Előfordulhat, hogy a Wise a címzettől kérni fogja az utalás eredetének az igazolását. Ha azt a címzett nem tudja megfelelően igazolni, akkor visszakapod a pénzt. cocka azt írta neked, hogy a címzett előre is bejelentheti a Wise ügyfélszolgálatnak, hogy pénz áll a házhoz. Nem tudom, hogy ez segít-e? Az a lényeg, hogy legyen kéznél például egy adás-vételi szerződés, ha a Wise kéri, akkor kapja meg.
-
Rellind
senior tag
Üdv. Wise számlára kell utalnom több millió forintot, lesz valami nehézség ebben? Mennyi idő alatt megy át az utalás? Erste lakosságiról fogom utalni, azt olvastam, hogy a Wiseról nem lehet fizetési kérelmet indítani... ez igaz? Köszönöm
-
g@bo
nagyúr
ez erste automata forint felvétel (80e) még valóban ingyenes.
az összefoglaló fent tényleg üres? (olyan jó lenne egy célzott gyűjtemény arról, mely országokban mely bankok automatái használhatóak díjmentesen..)
-
Nordic
Közösségépítő
Lehet egyértelmű kérdés lesz, esetleg hülye kérdés de azért felteszem. Van egy wise számlámra, csak euróban van rajta összeg. Ha külföldről vásárolok, akkor ugyanúgy utalhaok onnan végösszeget mint rendes bankszámla esetén, ahogy itthon vásárolok? Érdemes digitális wise kártyát csinálni ehhez? Még sose használtam wise számlát vásárláshoz, csak ott tartom a megtakarításom egy részét.
-
g@bo
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
azért kényelmes (és jórészt) olcsóbb is volt a váltás a wise (vagy revolut-tal) számlával, az elmúlt években -utazástól függetlenül- havonta érdemes volt felvenni a 200 eurót, álljon csak zsebben, kp., ki tudja mikor döglenek be ezek a fintech cégek, meg csak tutibb a kp, vánkosban.
az OTP (igen gyors, és aljas) lépésével ezzel gyakorlatilag a kp. felvétel ingyenes lehetősége kis hazánkban meg is szűnt, azaz marad a wise váltogatásra ha az ember utazik, némi tartalék dugdosására, meg kényelmes a fakkokból fizetni eurót dollárt fontot, ha éppen valahonnan (aliexpress.. etc) direktbe, vagy pl. paypal közbeiktatással rendelt az ember.
várható volt, hogy az OTP sem lesz sokáig "balek", de azért 100 eurónként 5 euró költség elég pofátlan díj, (eurónként így most +20 Ft
) általánosságban is a teljes szabad rablás felé haladunk, eddig tartott a fene nagy "kánaán". ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
jöhet a kedvezményes váltóhelyek felfedezése.
-
Cs.Tibor
junior tag
1. Én Wise kártyaval MBH-s autómatából ingyen tudtam Forintot kivenni.
2. Aktiváltad az ingyenes kp. felvételi nyilatkozatot?
Ha igen, akkor max. 150eFt felvétele, (max. 2x alkalommal) bármelyik magyar bank, bármilyen lakossági folyószámlához kapcsolt bankkártyájával, bármelyik magyar bank autómatájából
ingyenes!! -
kovaax
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
HUF-ot is a WIse kártyámmal vettem fel OTP automatából, mert a bankszámlámról nem tudok ingyen kp-t felvenni (cserébe ingyen utalok).
-
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
És az EU-n kívül is vannak ingyenes ATM-ek, na meg kártyás fizetés.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
Cs.Tibor
üzenetére
Nincs, de szerintem teljesen felesleges ezzel szórakozni. Egyrészt az eurózónában már mindenhol lehet kártyával fizetni jóformán mindenért, de, ha véletlenül mégsem, a helyszínre érve biztosan lehet találni olyan ATM-et, amiből ingyen lehet felvenni. Nem tudnám felidézni, hogy mikor volt erre legutóbb szűkségem, pedig az elmúlt pár évben az az EU tagországok többségét bejártam, de az biztos, hogy készpénzfelvételért sosem fizettem ATM-es díjat.
-
-=MrLF=-
senior tag
egy cikk a kettővel feljebbihez
Nem lehet többé ingyenesen készpénzt felvenni az OTP ATM-jeiből külföldi bank által kibocsátott bankkártyával
[https://telex.hu/gazdasag/2025/09/23/revolut-wise-otp-atm-penzfelvetel-bankszamla-bankkartya] -
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- eBay
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Torrent meghívó kunyeráló
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.Beküldte utána a telefonszámlát is , nem tudom milyen néven futott az appban , talán egyéb dokumentumok alatt , de azt se fogadták el!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)