Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oliverda
félisten
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Dolgoztam egy meglehetősen nagy banknál, úgyhogy ez a tipp nem jött be.
"Az összes customer service indiába vagy még messzebb van kiszervezve."
Újabb tévedés.
"Az egész Wise úgy működik, hogy kihalássza az egyszerű ügyfeleket a bankoktól és aki egy kicsit problémásabb azt szarban hagyják, akár úgyis, hogy zárolják a számláját a pénzével együtt."
Ha így működne, akkor már rég lehúzták volna a rolót. Ezzel szemben a valóság: [link]
"Nem fogsz a litván, észt, vagy épp belga bankfelügyelethez menni panaszkodni. "
Én mennék, ha szükség lenne rá, de valamiért engem még az elmúlt bő 7 év alatt sem zároltak.
"Leírta a kiszámolós pasas is többször ezek addig működnek amíg nincs problémád, mert ha van akkor véged van."
Akkor olvasgasd csak az ő sületlenségeit és váljon az egészségedre!
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Felesleges volt ismét bemásolni. Ha segíteni akartál volna neki, a tevékenységének megkezdéséről szóló állami nyilvántartásba vételét és/vagy a biztosítóval kötött megbízási szerződését kellett volna beküldetni, mert ilyen dokumentumokat kérnek, vagyis ebben az esetben elégtelen egy bankszámlakivonat.
"Honnan származna mégis b+ , ott van az utalásnál , kitől jött."
Igen, ezt valószínűleg mindenki más megértette.
-
Oliverda
félisten
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Valóban nem tudom, hogy azt indiai ügyfelek milyen gyakran nem töltik fel a kért dokumentumokat.
Ha pedig az elemi frusztrációd levezetése helyett vetted volna a fáradtságot és kicsit visszaolvasol, kiderülhetett volna, hogy a kért papírokat nem töltötték fel, csak a bankszámlakivonatot, ami vállalkozók/céges ügyfelek esetében nem elégséges."Mellesleg egyik ismerős a Wise-nál dolgozik és még ő is hasonlókat mesél, hogy a saját számlái közti mozgásoknál is beleakad a rendszerükbe."
Milyen kár, hogy ez korábban nem jutott eszedbe...
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ha pontosan azt küldte volna be, amit kértek, akkor könnyen és gyorsan feloldották volna a korlátozást, ahogy itt már sokaknak, beleértve nekem is korábban. De biztos csak pont veletek akadékoskodtak, mert épp nem volt jobb dolguk.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
"Mondom a nőnek gondolom látja a számlámat, meg a rendszer is automatikusan, így nem értem minek face to face kérdezni ilyeneket. "
Talán azért, mert a te konkrét válaszodra kíváncsiak, azt kell rögzíteniük.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"Nem érdekel! Semmi közük hozzá akkor sem ! "
Tudod, vannak törvények és jogszabályok amelyekre te talán magasról teszel, de mások törekednek betartani.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az az óvodás szint, ahogy szándékosan értetlenkedsz és hisztizel.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Eltévesztetted a házszámot: ez itt nem az az óvoda, ahol szabadon lehet hisztizni.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"De ehhez meg végképp semmi közük"
De, van hozzá közük. A pénzintézetek (bankok) törvényi és jogi alapon kérnek információt a számlatulajdonos jövedelméről az EU-ban.
Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni jogszabályok (AML/CFT)
– Az EU 4., 5. és 6. pénzmosás elleni irányelve (pl. EU 2015/849 irányelv) előírja, hogy a bankoknak „ismerniük kell ügyfeleiket” (KYC – Know Your Customer)
– Ennek része az ügyfél jövedelmi forrásának és pénzügyi hátterének ellenőrzése a pénzmosás megelőzése érdekébenAdózási információcsere és pénzügyi átláthatóság
– Az EU és az OECD CRS (Common Reporting Standard) rendszere, valamint az EU DAC2 irányelv kötelezi a bankokat, hogy bizonyos adatok gyűjtését és továbbítását az adóhatóságok felé biztosítsákÚgyhogy felesleges fortyogni. Vagy küldjétek be a hiteles információkat, vagy mondjatok le a számláról. Máshol is kérhetnek és fognak is ezzel kapcsolatos információkat.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azért kérik, mert törvényi kötelezettségük. Bizonyára másra is tudnák költeni a pénzüket, mintsem erre a célra fenntartani néhány tucat teljes állású alkalmazottat.
Attól, hogy vállalkozó, még kell hogy legyen valamilyen megbízásra szerződése, illetve állít ki számlát minden hónapban, de ott pontosan fel van sorolva, hogy miket fogadnak el.
Esetleg ne küldjön be semmit és inkább nyisson egy számlát az OTP-nél, az valóban egyszerűbb lehet.
"Jah az is érdekes hogy én át tudom írni a lakcímem , bele tudok klikkelni a mezőbe , az övének szürke a mező része és nem tudja átírni a lakcímet. Ez is milyen már..."
Nem értem, hogy ez ebben az esetben miért olyan baromi fontos.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem sokat kellett volna visszaolvasni és kiderült volna, hogy ez egy viszonylag gyakori dolog. Beküldi a kért dokumentumokat és utána ismét tudja majd használni a számláját.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Ez még mindig nem cáfolja azt, hogy bizonyos esetekben kisebb összegek miatt is kérhetnek igazolást bármelyik banknál.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Szép hozzászólást írt neked a ChatGPT, innen is gratula neki, na meg persze Geszti Péternek is.

-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Melyik jogszabály szerint?
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
“ott 10 milláig nem kell semmi”
Szerinted. Nem összegfüggő a forrásigazolás kérése, tehát akár 500 000 forint bejövő összeg után is kérhetnek igazolást.
-
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
És az EU-n kívül is vannak ingyenes ATM-ek, na meg kártyás fizetés.
-
Oliverda
félisten
válasz
Cs.Tibor
üzenetére
Nincs, de szerintem teljesen felesleges ezzel szórakozni. Egyrészt az eurózónában már mindenhol lehet kártyával fizetni jóformán mindenért, de, ha véletlenül mégsem, a helyszínre érve biztosan lehet találni olyan ATM-et, amiből ingyen lehet felvenni. Nem tudnám felidézni, hogy mikor volt erre legutóbb szűkségem, pedig az elmúlt pár évben az az EU tagországok többségét bejártam, de az biztos, hogy készpénzfelvételért sosem fizettem ATM-es díjat.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem értem, miért használod még, ha ennyire rossz.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem unod még ezt a hülyeséget?
Az OTP, meg a többi bank is meg szokott állítani utalásokat, nyugodj meg. Törvényi kötelezettségük. -
Oliverda
félisten
válasz
mokas_gizi
üzenetére
Nem akarnak a nyakukba bírságot kapni. [link]
-
Oliverda
félisten
válasz
mokas_gizi
üzenetére
Már párszor el lett mondva, hogy az összegnek kevés jelentősége van.
Egyébként ezt bármelyik bank megcsinálhatja.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem tudom, ezeket honnan szedted, senki nem utalt ilyesmire.
Egyébként mindenkinek úgy gáncsolja önmagát, ahogy csak jólesik.
-
Oliverda
félisten
válasz
GhostVector
üzenetére
Ne írjon közleményt és akkor nem kérdezgetnek ilyeneket.
-
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Gondolom, nyaraláshoz kell. Ha pedig olyan helyre megy, ahol az euró a hivatalos fizetőeszköz, ott majd talál hozzá olyan ATM-et, amivel díjmentesen fel tudja venni a keretben foglalt összeget.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem.
-
Oliverda
félisten
válasz
Tarisznyarák
üzenetére
Ennyit romlott a Revolut, miközben egy kicsit javult a Wise.
-
Oliverda
félisten
Másnál sem működik a push? Tudom, hogy ez volt már probléma, ki is próbáltam már szinte mindent, de nem segített.
-
Oliverda
félisten
Megnéztem, hogy kb. 20 másodpercen belül mennyi eurót ad 4100 forintért a következő négy szolgáltatás:
Revolut: 10,20
Wise: 10,22
Zen (Platinum): 10,24
Trading 212: 10,25A százalékos eltérés minden bizonnyal nem fix, de a sorrendet valószínűleg nem tudná megváltoztatni egy kis ingadozás. Illetve a Revolut (elvileg) sávosan működik, vagyis nagyobb összegnél kedvezőbb lehet, ehhez viszont már ott is elő kell fizetni.
-
Oliverda
félisten
válasz
mokas_gizi
üzenetére
Csak te utalhatsz rá, illetve ugyanez áll visszafele is. Gyűjtőszámlára lehet utalni. Nem olyan, mint a Wise vagy a Revolut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Philips LCD és LED TV-k
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha pedig az elemi frusztrációd levezetése helyett vetted volna a fáradtságot és