Hirdetés
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Sziasztok!
Hasonló a cipőben járok, mint abrtom87 kolléga (ausztriai autóvásárlás, ~10k euró), viszont esetemben már a pénz egy jelentős része wise-on van euróban, és a maradék része is a számlára kerülne vásárlás előtt. A dologban nehezítés, hogy az autó magányszemélynél van, és csak hétvégén tudnánk megnézni/ elhozni. Fizetni mindenképpen csak átnézés után szeretnék.
Van alapja annak a félelmemnek, hogy ezt egy körben nem fogjuk tudni megoldani? Tehát Wise mennyire támogat azonnali EUR utalást osztrák számlára a gyakorlatban(!), hétvégén? Ha egyáltalán nem, akkor ki milyen megoldást lát, amivel nem kellene kétszer kiutaznunk Ausztriába? -
abrtom87
tag
Köszi mindenkinek. Hagyom inkább! Átutaljuk a rendes bankból.
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Autó vásárlás kapcsán gondolkodunk Wise használatán. Külföldön van a kocsi. Megérné a vételárat (3M) Wiseon keresztül utalni? A költsége ha azt állítom be, hogy huf-deviza 26.000 Ft. A bankomnál kb 50.000 Ft lenne, plusz a banki váltáson bukok 30.000-et. Csak ha már a pénzt be kell utalnom a Wiseba, akkor lehet hogy bukik az egész dolog anyagilag. Van valainek ezzel tapasztalata? Gyorsan kellene lépnem, nem tudom mi lenne a jobb.
-
Noxy
veterán
Nem értem hogy miért kell nyilvánvaló 1xü , érthető dolgokon oldalukon keresztül rágódni?
Kérik a lakcímet? Kérik az adó azonosító jelet vagy adószámot?
Kérik a saját néven levő bankkártyát?
IGEN. Akkor innentől mindenki a saját felelőségére használja a pénzügyi szolgáltatást. Max probléma esetén telesírhatja itt, vagy a FB topikot, ha hamis adatokat használ, vagy adott meg. Tök jogosan, meg is érdemli a büntit. Tipikus magyar hozzá állás. Megoldjuk okosban, a ha másként nem megy.
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
De ha nincs lakcímed akkor hogy értesítenek vagy küldenek?
Kincsem parkba?
A másik emberünk készpénzt fizet be az atmbe, tehát van számlája..Az egész onnan indult, hogy van magyar bankja és mivel nincs lakcíme ezért fel bontják vele a szerződést és ezért posztolt ilyen oldalakon. A kommentelők között volt sorstárs is, aki hajléktalan, vagy nincs lakcíme de ő fizeti a tbt. Az abszurditás ebben az, hogy lakás, vagy lakcím nincs, de telefon internet az van.
-
axioma
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Amugy sztem a Raiff dev.szamlanak alapbol nincs dija, annak se aki nem utal 400e-et, az csak ahhoz kell hogy forintos fszla is legyen melle. De meg kell kerdezni, emlekeim szerint egyszer ezt megerositettek. Forditva, eleg a dev.szla-ra beerkezni a 400e-nyi devizanak, akkor is ingyenes a forint gold 2.0. Mondjuk nekem naluk van amugyis a szamlam es jon forint jovedelmem ra.
-
Oliverda
félisten
"A második évtől nem kerül felszámításra az aktuális éves díj, ha az Ügyfél a díjterhelést megelőző év során legalább 500 000 Ft összegben hajt végre vásárlási tranzakciókat a bankszámlához/hitelkártya számlához tartozó fő- és társkártyákkal. "
Ezt nem annyira nehéz teljesíteni, pláne feltöltésekkel.
-
törölt tag
Azért miylen jó világban élünk... valaki "hajléktalan", nincs hivatalos lakcíme legalábbis, ezért felmondja a bankja a szerződést. De nete és profilja van, hogy erről írjon, nem itt. Így ha szeretne sem tudna wise és egyéb számlát nyitni...
-
Oliverda
félisten
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Gondolom, eléri majd a fizetésed a havi 400K-t, akkor pedig alternatíva lehet a Raiffeisen Premium Gold 2.0. Ez egy kvázi teljesen ingyenes számla, ami mellé nyithatsz havidíj-mentes devizaszámlákat is, többek között eurósat is, amire mehetne a holland cégtől a fizud, már amennyiben hajlandóak lesznek külföldi számlára utalni. Ezt érdemes első körben kideríteni.
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Azt nem veszed figyelembe a teóriádnál, hogy erős ügyfél hitelesítéssel történik a csalás. Ilyen esetben nagyon érdeklődve várom mikor állítja meg egy bank a tranzakciókat. Ennél magasabb szint nincs. Wisenál is ugyan úgy kipakolnának.
Az pedig, hogy ehhez egy 3. fél rendszerét használják és nem direktbe történik máris egy olyan módszer amivel vissza lehet élni, sokkal később fog elérni inger küszöböt. Ha a banknak kötelezettsége lenne kártalanításra, vagy a kártyatársaságnak, vagy a 3. félnek akin keresztül megy, mert az ő hibája lenne, nem az ügyfélé (nem ez a jellemző). Akkor hamarabb intézkednének. Így viszont lehet a zavarosban halászni.
Egy megoldás van, az ügyfeleknek is körültekintőbbnek kell lenniük. Idő igényes de ez van. Vannak magyar statisztikák is, ahol elég magas arányban az ügyfelek viselték a káresemény költségét, nem foglalkozott vele a bank. Pont az erős ügyfél hitelesítés miatt.
Van ahol szerencséjük volt.
Revolutnál is van többféle védelem, nekem pl szokatlan időben tett foglalásnál azonnal fagyasztotta a kártyámat. (fizikai) pl. De ez nem 3. rendszeren keresztül, hanem direkt revoluton keresztül volt.
-
Kátai
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Igen, valamint én úgy használom a Wise-t, hogy minden kártya zárolva van és csak annyi időre oldom fel amikor fizetek, amint a tranzakció sikeres, utána rögtön zárolom. Minden vásárlásomhoz, utaláshoz (webes) külön-külön más és más digitális kártya van rendelve.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy egy banknál kell hogy legyen olyan informatikai rendszer, ami figyeli az ügyfél költési szokásait. Tökmindegy, milyen harmadik féltől származó fizetési rendszert törnek fel, hányszor és milyen módon - a bank saját informatikai rendszerének riasztania kell, ha azt látja, hogy az ügyfél max. 100 EUR értékben szokott vásárolni, csak Magyarországról (még ha különféle webáruházakban is), aztán egyszer csak jön egy 4000 EUR tétel valamelyik párizsi ékszerkereskedőnél. Ezen a Revolut már többször elbukott. A Wise-nál van ilyen védelem (legalábbis ezt olvastam valahol, nem teszteltem).
-
-
zsola400
senior tag
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Wise jó lehet €-os fizetés fogadására, 2-3 havi fizu tárolására de magyar bankszámlát én fentartanék mellette, (van ahol a Wise/huf utalást nem fogadják el a belga iban miatt) vannak akciók ahol ingyenes vagy közel ingyen számlavezetésel köthető magyar banknál. Bankos topik összefoglaló [link]
-
Kátai
senior tag
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
A mai világban semmi sem stabil. Minden gyorsan fordulhat jó vagy rossz irányba. A Wise szerintem nem rossz „cég”, de sokan nem ajánlják nagyobb összeget tartósan tárolni rajta. Inkább egyfajta „utazó kártya”
Nekem is van, kitűnően működik mint itthon, mint külföldön.
Szerintem a fizetésed mehetne oda, de onnan amit megakarsz takarítani azt én máshol tartanám.
De, ez csak az én véleményem.
A kérdésedre itt a fórumon találsz pro és kontra válaszokat is, sokszor volt már téma a bankbiztonság(is). -
K1nG HuNp
őstag
Lassan 24 leszek, vége az OTP Juniornak. Jelenleg magyar cégtől kapom forintban a fizetésemet, de hamarosan munkahelyet váltok egy holland céghez és euróban fogom kapni a fizumat. Erre létre is hoztam egyelőre egy Wise számlát.
Tekintve, hogy eddig sem volt sosem 2-3 fizetésnél több pénz a számlámon (mert minden további pénz ment állampapírba) az lenne a kérdésem, hogy átállhatnék-e 100%ban Wise-ra, megszüntetve az OTPs számlámat. Igazából főként azért tenném ezt, mert minimalizálni szeretném a magyar bankoknak adott pénz mennyiségét.
Mekkora és milyen rizikóval járna a fenti lépés? Ha teljesen random egyik naprol a másikra kerül zárolásra a Wise fiókom akkor mondjuk inkább kifizetem azt az évi pár tízezer forintot egy magyar banknka, de ha amúgy teljesen stabil a dolog akkor én nyitott vagyok a váltásra.
Mit gondoltok? -
törölt tag
Hú de morci valaki.

Az emberi hülyeségre nincs megoldás. Ahhoz még zeroday sérülékenység sem kell.Az 5. cikkre végre alapvető kérdéssel is foglalkoznak, amit már az elsőnél kellett volna. Ha az alma afsz és ehhez kapcsolódóan a kártyatársaságok afszei így járnak el. Akkor csak a korrektség miatt - hogy te is megnyugodj - leírhatták volna a google fizetési rendszerével kapcsolatban mi az álláspontja pl a kártyatársaságoknak. Milyen eljárása van a googlenak. Mert ha ugyan azaz afsz vagy lényegi különbség nincs. Akkor máshol kell keresni az okot, miért csak egyes esetekről hallani.
Abban igazad lehet, hogy sokszor emberi tényezőn múlik... de ezt inkább nem feszegetem, mert felmegy az almások vérmonymása... ha tényleg ez állna háttérben, statisztikailag elég elszomorító lenne...
Ez nem alma elleni "támadás", egyszerűen csak érdekel az ok-okozat.
A 2. cikkben wiset is emlegették, nem revolut specifikus történet.
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ez nézőpont kérdése, A Litván és az Ír leányvállalat, az bank. Az angol az csak fintech pl.
Forbes cikkből idézve:
Apple-lukak
Mindig vannak biztonsági rések, amiket a csalók előszeretettel kihasználnak addig, míg be nem foltozzák őket. Alig két hete is volt egy úgynevezett zero day sérülés (nulladik napi hiba), amit egy iPhone-frissítéssel egybekötve javított a cég. A CVE-2023-37450 kód alatt nyilvántartott hibát tehát észlelték, és befoltozták, de addigra rosszindulatú felek már aktívan kihasználták.Miért mindig Apple Payjel történnek a csalások? Az kevésbé biztonságos?
A mobiltárcás fizetések (Apple és Google Pay) elvileg kifejezetten biztonságosak a kétfaktoros azonosításuk révén. Csakhogy a csalók is ismerik a Revolut általános szerződési feltételeit (ÁSZF). Tudják, hogy ha Apple Pay-es tranzakciókkal éltek vissza, akkor a Revolut erre hivatkozva nem térít, sőt nem is ismeri el, hogy csalás történt.És nem csupán a Revolut ÁSZF-je miatt nehezebb a reklamáció, hanem mert a Mastercard és/vagy a Visa csalás-visszatérítési szabályzata sem tartalmaz Apple Pay-es csalási visszatérítési folyamatokat. A Revolut előszeretettel takarózik tehát azzal, hogy a kártyatársaságok szabályzata értelmében nincs lehetősége Apple Pay-es ügyben csalási visszatérítést indítania. Sőt, nem is tudja csalásként értékelni az esetet.
Nagyon nagy eséllyel, bármelyik hazai banknál is hasonlóképpen járnának el. Azt is tudjuk, hogy a csalások igen nagy százalékát az ügyfeleknek kell elkárolniuk, hiába magyar bank, ha kiadja az adatokat. Csak egy kisebb részben kárpótolta őket a bank, vagy tudták időben visszaszerezni a pénzt.
Ilyen a Wise esetében is előfordul az is globális.
-
sambenez
addikt
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Azt is tedd hozzá, ha az ügyfelei hathatós közreműködésével.
Ebben az esetben egyetlen bank sem kártalanít. -
törölt tag
Nincs biztosítása. A Wise egy pénzforgalmi szolgáltató. A pénzt letétbe helyezi más bankoknál. Ha pecked van, beüt a krach, akkor csődbe mehet 1 vagy több is azok közül. (Lásd Amerikai események 3 bank is bebukott) Ez után pedig A wise is, kénytelen lenne ezzel szembe nézni, ami akár csődhöz is vezethet. Az ügyfelek meg "így jártak".
Az a biztosítás amire te gondolsz legfeljebb akkor ér valamit, ha a Wise megy csődbe, és a bankok ahol a pénzt elhelyezte, rendben működnek. De ilyenkor is előbb a költségeket rendezik és utána ami marad azt kapják vissza az ügyfelek.
Míg egy Banknál ilyenkor lép közbe a betét biztosítás és a felügyeleti szervek, Jegybank, központi bank.
-
Oliverda
félisten
Megismétlem, hátha csak elsiklottál felette:
“… az erre elkülönített alapból. Ha ez nem lenne elég, akkor a Litvániában bejegyzett bankoknak kell kiegészíteni az összeget.”
Nincs olyan, hogy nem kártalanítanak, legfeljebb, ha atommal kilövik a litvánokat, de akkor nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy nem kapod vissza a számládon maradt 146 euródat. -
törölt tag
A litván és pl az ausztriai betét biztosítás eltér a magyar modelltől. Nem szednek előre tagdíjat, amiből rendezik a költségeket. Egyébként a magyar alapba befolyt pénzeket is a bankok adják össze akik tagjai a betét biztosításnak. Végső soron ez is be van építve az árazásba.
sambenez ebben semmi meglepő nincs. Ez az egész Euróban így van. eus jogszabály írja elő a 100.000€ összeget.
-
-
tomy86
addikt
Sziasztok,
arra van valakinek ötlete, hogy miért nem kapom meg a push üzenetet a Wise appban, pl. vásárlás jóváhagyásához, vagy ha a webes felületen lépek be? Nem telefonfüggő, mert két telefonon sem működik (Samsung A53, droid 13 és Note 7, droid 10.5). Más appokban (pl. Revolut) működik az értesítés. Előre is köszönöm, mert én már minden beállítást áttúrtam, de semmi eredmény. -
törölt tag
válasz
merqree
üzenetére
Szlovákul többen? Angolul is be kell tudni adni.
A tanulság akkor nem kell ugrálni ide oda
Egyébként is felesleges évekkel ezelőtt ki kellett tölteni egy papírt, mert a külföldi bank is küld adatokat rólad."hanem hivatalos eljárás során az adott ország hivatalos nyelvén kell kommunikálni."
Oké, Vallonul vagy flamandul ki tud, emelje fel a kacsóját, mert a wise meg belga."Értem, hogy elvileg betétbiztosított, de ha csődbemegy a Revolut, akkor vajon hogyan fog a Litván nemzeti bank ennyi ügyfelet kártéríteni?"
Ennek meg van a jogi eljárása, ha a Revolut eszközállománya nem elégséges, akkor a litván nemzeti bank áll helyt. Ha nincs elég pénzeszköze, akkor a Európai központi bank segíti ki. Végső soron pedig a bankok fizetik meg a biztosítás költségeit. Egységes szabályozás van erre az európai unióban. Litvániában a revolut ügyfeleinek csak egy része van. Más ügyfelek Írországhoz, Angliához, vagy más részleghez tartoznak.Ilyen védelmet a wise nem biztosít. Az is előfordulhat, hogy a wiseal minden rendbe, csak épp a bank ahol tárolja a pénz csődbe megy.
-
sifarr
senior tag
válasz
merqree
üzenetére
Neked melyiknél sikerült nyitni számlát?
Egyiknél sem, de meg sem próbáltam.
Viszont ez a kettő foglalkozik olyan magyar ügyfelekkel, akiknek helyben se címe, se munkahelye, se semmi. Nem véletlenül van magyar nyelvű oldaluk, a Bank Burgenlandnál pedig magyar ügyintézők is vannak, biztos a másiknál is.
Én euróra a Wise számlát használom. Tízezerig ott sem féltem a pénzemet, nem zavar a betétvédelem hiánya. Fölötte pedig már egyébként nem banknál érdemes tartani.
-
Oliverda
félisten
válasz
merqree
üzenetére
Nem, nem az adott ország hivatalos nyelvén kötelező kommunikálni, ergo feleslegesen hivatkoztál erre ellenérvként.
fatal: Pont úgy, ahogy az MNB kártalanította a Sberbank ügyfeleit: az erre elkülönített alapból. Ha ez nem lenne elég, akkor a Litvániában bejegyzett bankoknak kell kiegészíteni az összeget. És senki ne gondolja, hogy ilyen esetben levelezgetni kéne bármelyik féllel is.
-
fatal`
titán
válasz
merqree
üzenetére
A Revolut ugyan bank, de én oda se tenném a pénzem így.
Értem, hogy elvileg betétbiztosított, de ha csődbemegy a Revolut, akkor vajon hogyan fog a Litván nemzeti bank ennyi ügyfelet kártéríteni?
És ott van még a kavarás a könyvvizsgálatukkal is, nem túl bizalomgerjesztő.
-
merqree
őstag
A Revolut bank, de az ő felügyeleti szervük litvániában van, ahol a hivatalos nyelv a litván.
Ezt még mérlegeld.Én ausztriában probálkoztam több banknál, de hiába az EU direktíva, elutasított mindegyik bank.
Szlovákiában tudsz elvileg nyitni külföldi állampolgárként számlát.
-
natë
nagyúr
Sziasztok, a jelenlegi helyzetben (kormánnyal) nem szeretnénk a megtakarításunkat itthoni banknál tárolni. Jó lehet erre a Wise? Biztonságos (erre)?
Köszönöm! -
Sziasztok!
Jól tudom, hogy Wise EUR egyenlegről Revolut EUR számlára történő utalás ingyenes?
Wise és Revolut részre is vonatkozik a kérdés.Köszönöm a segítséget
. -
Sanyi.mTs
addikt
új személy igazolványt hol tudom bejelenteni? az app menüjében nem találtam rá lehetőséget. chaten kellene jelezni vagy esetleg majd a rendszer automatikusan kéri, ha az eredeti igazolvány érvényessége lejár?
-
pictigjis
őstag
-
Doky1988
senior tag
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Mindent telóról csinálok én is 😃 Az Oldubiles kártyát elfogadná, próbáltam ott fedezet hiányra panaszkodott, de arra meg nemtok utalni, binanceon keresztül lehet feltölteni valahogy

Qtyil:
Én eddig indiait használtam, de az már abszolút nem megy sajna.. egyébként jajah kb egy csokit SE...Nekem is éves előfizum van... -
Qtyii
aktív tag
Egyéni tagság: 299,99 TRY és előre fizetős volt tavaly novemberben 1 évet kifizettem

323 Ft/hó
Mit kapsz ma ennyiért .. egy kapucíner szeletet ???
-
zerodot
aktív tag
válasz
Doky1988
üzenetére
> napok óta próbálkozom
Számold át azt az időt órabérre és szerintem már most drágábban jöttél ki, mintha simán kifizetted volna a magyar éves díjat
Amúgy nemtom, miért pont a Wise topikban kell ezt a "YT-ot okosba" témát kibeszélni, de legalább azt a nyamvadt off topik kapcsolót kattintanátok be...
-
Doky1988
senior tag
Sajnos ez az opció már elvérzett! Visszautasítja a Revolut meg a Wise kártyákat is.Talán egy opció lehet még a Virtuális török bank kártya szerzése, vagy valami appos megoldása, úgy akartam írni
De sajna jelenleg nem müxik a vpn+revolut vagy wise kombó török vagy indiai címmel.. napok óta próbálkozom különbféle trükkökkel.. Ráadásul fizetős VPNem van (osztott accountos) NordVPN is meg IpVanishem is van.. de nem jó sajna. -
Doky1988
senior tag
VPN Törökország az van (Van IpVanish accountom is meg NordVPN is olcsón pár dollárért okos helyről) Se Revolut se Wise nem müxik már, azt dobja vissza, hogy nem az adott ország által kiadott kártya... Törökre átvan írva a lakcím... Paypal opciót nem dobja fel.Török bankkártyát tudnék (OlduBil, de azt trükközve lehet csak feltölteni plati.marketen ami nem teljesen legális menet) Nem müxik már a Revolut se a Wise YouTube Premiumhoz, török virtuális kártyát kellene szerezni amit feltudsz tölteni rendes kártyáról..
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Ha török lírában szeretnék fizetni, van 300 TRY a Wise számlámon, ezt szeretném kifizetni 1 helyen, mindegy hol, viszont Google azt írja hogy nem fizethetek mert nem abba az országba tartozó kártya, vagyis nem törökország által kibocsájtott kártya.. Ilyenkor mizu? Konkrétan YouTube Premiumot próbáltam kifizetni, (Török VPN) által TRY -be.. Viszont ezt dobja vissza.. Van valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Viszont ez a kettő foglalkozik olyan magyar ügyfelekkel, akiknek helyben se címe, se munkahelye, se semmi. Nem véletlenül van magyar nyelvű oldaluk, a Bank Burgenlandnál pedig magyar ügyintézők is vannak, biztos a másiknál is.
, ez már annyira off