Hirdetés
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A témában írt második hozzászólásodban idézted be miszerint jövedelem igazolást kértek nem bankszámla kivonatot, a kettő nem egy és ugyanaz! Jövedelem igazolás lehet sz szerződés bérpapír esetleg (bár ebben nem vagyok biztos) adóbevallás. A bankszámla kivonatot csak akkor fogják elfogadni ha a személyazonosságot akarják igazoltatni, hogy meggyőződjenek róla hogy valóban az a személy használja-e a számlát aki nyitotta.
-
dredjudge84
őstag
Engem idén hívott be az UniCredit adategyeztetes miatt. Ott is első kérdés, miből van a jövedelmem és mennyi. Mondom a nőnek gondolom látja a számlámat, meg a rendszer is automatikusan, így nem értem minek face to face kérdezni ilyeneket.
Ha meg a wise gyanúsnak vél valami bejövő pénzt, akkor úgyis megállítja és érdeklődik. Nekem egyszer a mohu bejovot állították meg, vicces volt 150ft. De ne is értem. Ha valamilyen magyar Kft zrt bt stb küld pénzt, ami bejegyzett cég, akkor miért is kérdeznek? Ha jönne külföldről valahonnan gyanús helyről azt mondom ok megértem. Mindegy, nekem nagy gondom nem volt még vele szerencsére. De fizetést nem mernék rá utaltatni, azért kellemetlen ha nem jutok a pénzemhez. Igaz pár órát kibírok amíg beküldöm ami kell nekik.
Még annyit hogy azt hallom itt többször is hogy magyar bankok is bármikor kérhetnek ilyet, de érdekes módon a kb 25 évem alatt egyik se kért soha semmit hogy igazoljak.
-
dredjudge84
őstag
Ehhez nem is kell messzire menni. Múltkor venni akartam egy fél literes üdítőt, azt mondta a csaj a boltban hogy a főnök azt mondta hogy 500 ft alatt nem lehet kártyával fizetni merthogy neki nem éri meg mert hogy drága a tranzakciós költség. Kénytelen voltam venni mellé még valamit.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Most az elején leszögezem, hogy én is szeretek kártyával fizetni mert kényelmes, de azért nem árt ha az embernél van némi készpénz is. Most csak egy két példa, vegyük először bécset ha mondjuk el kell menni vécére, akkor ott valószínűleg csak apróval lehet fizetni, ha mondjuk épp nem akarok bemenni süteményt enni valahova hogy el tudjak menni vécére. Aztán igaz nagyon ritkán de van rá példázat, hogy összefossa magát például az otp rendszer, és egy csomó boltban olyankor nem lehet kártyával fizetni. én már a postán jártam így hogy fel akartam adni csomagot, és nem volt jó a terminál, és el kellett mennem felvenni pénzt, mert nem volt nálam és vissza kellett mennem a postára.
Szóval tényleg tök jó dolog ez a digitális világ, de ha baj van akkor megáll az élet. A készpénzt én is utálom, kiszakítja a pénztárcámat a sok apró, büdös mocskos koszos a pénz, de néha azért szükség van rá
-
dredjudge84
őstag
Srácok, jól emlékszem, hogy azt írtátok már nem lehet ingyen eurót felvenni OTP euró atm-ből? Decemberbe tervezek menni Bécsbe a vásárba, és gondoltam oda vinnék valamennyi kp-t magammal.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
ő hamarabb kikereste a jogszabályt, arra voltál kíváncsi nem?
Egyébként saját tapasztalat is van, igaz itthoni bank. Ajándékozás címén kaptam 5m Ft-ot apámtól utalva. Jött is levél postán a banktól, hogy a fentebb említett jogszabály miatt nekik ezt jelenteni kell a nav felé. Annyi a különbség, hogy a wise-zal ellentétben ők beengedték a pénzt, de jelentették. Annyit tévedtem, hogy a 10M Ft az a befizetésre vonatkozik, nem az utalásra.
De nagyon elkanyarodtunk, szerintem továbbra sincs értelme emailt írni előre, mert úgyse fogják megmondani mi lesz. Vagy megakad, vagy nem. Láttunk itt a fórumon példát mindegyikre.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
A 2017. évi LIII. törvény (Pmt.)
A pénzmosás-megelőzési bejelentési kötelezettség miatt:
4 500 000 forint vagy annál nagyobb ügylet esetén
a banknak jelentenie kell a Pénzmosás Elleni Információs Irodának (NAV alá tartozik).
(Ez Pmt. 1. melléklet, és NAV-irányelv alapján történik.)Ez nem ugyanaz, mint az eredetigazolás —
de ilyen összegű vagy nagyobb készpénzmozgás esetén a bank automatikusan vizsgálja a forrást.Mivel a Pmt. „kockázatértékelést” ír elő,
A bankok saját belső szabályzatukban rögzítik, hogy milyen összeg vagy körülmény esetén kell fokozott ellenőrzést végezni.
Példák (nem hivatalos, hanem gyakorlati tapasztalat):OTP, Erste, Raiffeisen: kb. 2–3 millió Ft feletti bejövő utalásnál vagy készpénzbefizetésnél már kérhetnek eredetigazolást.
Külföldről érkező pénz vagy devizautalás esetén gyakrabban kérnek dokumentumot, függetlenül az összegtől.
-
dredjudge84
őstag
-
dredjudge84
őstag
Ez azért nem egészen így működik. Jó is lenne ha úgy menne hogy, Tisztelt wise, 4 nap múlva utalnak nekem 5 millát, csak azért mondom, nehogy megállítsátok. Azt fogják mondani hogy jöjjön az utalás, aztán meglátjuk. Előre meg nem tudsz beadni papírokat meg nem történt utaláshoz
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem ezt mondtam, kisarkítod az ember mondandóját ahogy eddig is szoktad.
Én csak olvasom a problémákat róla, nekem nem volt még gondom vele. Egyszer egy éve egy kimenő utalást állítottak meg, de egy üzenetbe beküldtem amit kértek, és fel nap múlva már tovább is ment. Magyar banknál én még ilyet soha nem tapasztaltam 30 év alatt, és ha sürgős utalás lenne akkor azért elég kellemetlen volna az ilyen. Nekem szerencsém volt hogy nem sos téma volt. Szóval én eddig abszolút elégedett vagyok vele csak amiket olvasok azok kicsit aggasztanak hogyha mondjuk erre kérnék fizetést és épp egyet megállítanak amikor az embernek pénzről lenne szüksége és akkor utána mondjuk esetleg napokig kellene levelezni hogy az ember a pénzéhez jusson azért az elég kellemetlen. Én második számlának használom egy magyar számla mellett szerintem ez a kombó tökéletesen megfelelő.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Amíg nálam csak a wise állít meg bármit is, addig ez a viszonyítási alapom. Több magyar banknál is volt számlám, soha sehol ilyen gond nem volt. De rendben, nézzünk egy másik oldalt. Az üfsz az itthoni bankoknál legalább itthon van, személyesen is be lehet menni, és nem emailezni kell ha gond van, nem értik félre a nyűgöm mert eleve magyarul beszélnek.
-
dredjudge84
őstag
Egyre inkább globális pénzügyi hálózatot épít, amely versenyképes alternatívát jelenthet a hagyományos bankrendszerrel szemben. "
Mondjuk amíg random megállítanak utalásokat addig nagyon nem helyettesítik egyik hazai bankot sem. Én speciel nem szeretnék olyat megélni, hogy fizetésnap megállították a bejövő pénzt, aztán itt maradok pénz nélkül.
-
-
dredjudge84
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Pontosan!
-
dredjudge84
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Csak kíváncsiságból. Mekkora volt az összeg, ami elakadt első alkalommal?
-
dredjudge84
őstag
Szerintem a wise nagyon jó szolgáltatást nyújt, ehhez képest sajnálnál 1 centet utalásonként ha úgy lenne? Ez majdnem olyan mint amikor a kezdetekben még 85 ft-ba került minden forint utalás összegtől függetlenül, aztán emeltek 88 ft-ra és itt majdnem mindenki fel volt háborodva. Én úgy vagyok vele ha lenne egy-két euró havi díj azt is boldogan kifizetném, főleg ha még tovább fejlődik idővel az egész.
-
dredjudge84
őstag
válasz
mokas_gizi
üzenetére
A képen lévő négy lehetőség közül egyet sem tud beküldeni? Nekem nagyjából egy éve állítottak meg egy kimenő utalást beküldtem nekik egy unicredit bankszámla kivonatot és nyolc óra múlva tovább engedték.
-
dredjudge84
őstag
Kéne, de sajnos nem úgy van. Sőt 2023 óta mióta életbe lépett a DAC7 azóta meg külön figyelnek is a bizonyítható eladásokra a platform üzemeltetők. Szóval sajnos ott tartunk, hogy egy doboz eladott gyufát is le kell papirozni, ha ellenőrzést kapsz, be tudd mutatni, és magadat mosni kb, hogy te becsületes vagy. Szerintem is egy vicc.
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/nezzen-utana/tudjon_rola/Hasznaltcikk_ertekesitese_maganszemelykent
-
dredjudge84
őstag
Nekem volt már ilyen. Egy cimborának utáltam, közlemény than major. Megállították. Mindent is tudni akartak, hogy kinek utalom, kérjem el a személyi igazolványát és küldjük el nekik fotózva, akkor mi mre utal a major stb. Megírtam hogy semmi közötök hozzá, és ha ilyen macera egy magánszemélynek utalni, akkor inkább hagyjuk az egészet, és törlöm a fiókom, én nem adok meg semmit. Nem sokkal később tovább engedték.
-
-
dredjudge84
őstag
Mostanában egyre több dohányboltban nem tudok fizetni a kártyával. Másnál is előfordul?
-
dredjudge84
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszi, így már jobban hangzik azért!
-
dredjudge84
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Az 50k-ig ingyen utalás az per db, vagy havi limit vajon?
-
dredjudge84
őstag
"Eddig az OTP ATM-ek 150 ezer forintot adtak ki, ha nem OTP-s kártyával vettünk fel pénzt, ezt most megfelezték, 75 ezer forint lett a tranzakciónkénti maximum."
100 000Ft az amúgy!
az OTP forint alapú ATM hálózatában az idegen
bankkártyával felvehető maximális összeg
tranzakciónként: 100.000Ft -
dredjudge84
őstag
Kéne egy normális téma összefoglaló szerintem, és akkor nem lenne ez, hogy néha kicsusszan egy flegma válasz.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Sokaknak furcsa dolog ez ám, bár hozzá kell szokni szerintem. Amúgy én 14 éves koromtól 36-ig Otp
-s voltam, sose kérdeztek semmi ilyet, azóta cib és uc, de ők sem. Nekem is furcsa volt egy éve, amikor először megállított egy utalást a wise és érdeklődött, de beküldtem amit kértek, és pár óra múlva ment is a lé tovább. -
dredjudge84
őstag
Érdekes, hogy zen számlám van 2 éve, és sose kértek semmit, csak regisztrációkor. Rájuk más jogszabályok vonatkoznak?
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Mi van olyankor, ha valakinek úgy van wise számlája, hogy itthon nincs neki semmi a nevén? Értsd se közüzemi számla, se bankszámla, és a wise majd bekér tőle egyszercsak valamit azonosításhoz mint tőlem év elején, ahol pl jó volt egy 3 hónapnál nem régebbi bankszámlakivonat?
-
dredjudge84
őstag
Van itt olyan rajtam kívül, akinél nem minden terminálon működik a paypass funkció a zöld színű Visa kártya esetében? Pl tescóba sose érzékeli akárhova is tartom oda. A wisenak írtam hogy kérek másik kártyát, de meg akarják velem vetetni, pedig kezdetektől szar volt ez a kártya már.
-
dredjudge84
őstag
válasz
üzenetére
Abból indult az egész hogy te a 8722 hsz-ban valótlan dolgot állítottál, miszerint kell regisztrációkor adóazonosítót megadni. Garantálni senki nem garantál semmit nyilván, de noname oldalak cikkeit ne dobjuk már be ide, főleg hogy ott is valótlant állítanak. Ha a kollégának a naviatt kell parázni, akkor nyilván nem akarok tovább belefolyni, mert én is adóztam rendesen az eladások után. Mivel nem tudjuk miről van szó, csak tippelünk. A legbiztosabb a párnahuzat. 😁
-
dredjudge84
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem egyértelműen leírtam mindent. Nem muszáj elhinni, én tudom hogy működik a dolog. Ismétlem, a nav nem fog a világ, vagy akár csak az EU összes bankjánál és pénzforgalmi szolgáltatójánál körbe kérdezni, hogy van-e ott számlád. Ez akkor derül ki, ha gyanús tranzakció van, és jelentik, vagy pl revolut esetében az éves adatszolgáltatás esetén. Amúgy tavaly adtam el pár cuccomat jófogáson, és túlléptem a 600k értéket, így kellett nekem adószakértő, mert nem értek az szja bevalláshoz, és tőle is kérdeztem párat, és ezeket ő mondta. Hozzateszem előtte navos volt, úgyhogy biztos tudja mit beszél. Esetemben is azért tudja a nav hogy van wise számlám, mert a Jófogás lejelentette és adatbekérést csinált novemberben tőlem. A wise magától semmit nem jelent, csak ha hatóság kéri.
-
dredjudge84
őstag
válasz
üzenetére
Ezek a cikkek hülyeséget írnak, de nem akarok vitát generálni.
A wise nem bank, és nem bankszámlád van ott, hanem pénzforgalmi számla, ők pénzforgalmi szolgáltató. Regiszrációkor nem kér adóazonosítót, ami alapján dolgozik a nav. A revolut más tészta. Ők bank, és évente van automatikus adatközlési kötelezettségük, míg a wisenak nincs, ennek több helyen is utána jártam. Rájuk más jogszabályok vonatkoznak. Plusz a nav csak akkor tud ránézni a wise számládra, ha megtudja valahonnan hogy neked van náluk számlád. Ha van valami turpisság, nem fogják az összes létező bankot és szolgáltatót egyesével végig kérdezni, hogy Katarvek Vazulnak van önöknél számlája? Ilyen nincs! Nyilván az itthoni bankokat bármikor elérik, és könnyen hozzáférnek, meg a revoluthoz is az adatszolgáltatás végett, de a wise más dió. Azt akkor tudják meg hogy van ott számlád, ha pl ellenőrzik az itthonit, és látják hogy utaltál át pénzt a wisera, na akkor már megtudják! Nekem van jogász ismerősöm, még tavaly beszélgettem vele erről, és azt mondta, hogy revolut tiltásról ő is tud, de olyanról hogy a wise esetében inkasszó vagy zárolás volt, olyanról nem.
-
-
dredjudge84
őstag
-
dredjudge84
őstag
válasz
spiritex
üzenetére
Ezt senki nem fogja tudni biztosra mondani. Nálam 2 éve megy kb a wise hasonló módon, utánvétes csomagok bejövő utalás, kimenő utalás alkatrészekért, csak én a napi vásárlásokat és mondjuk az előfizetéseket is erről intézem és eddig semmi gondom nem volt egészen két héttel ezelőttig de az is egy éjszaka alatt megoldódott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A sörözés csak egy példa, lehet mondjuk nyaralás rám eső része vagy akármi, de még ott van az az opció is, hogy semmit nem kell írni.