Hirdetés
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sisco2
tag
Ha a Wise kártyám 23/04 -hó ban jár le az azt jelenti hogy elég április elején megigényelnem az uj kártyát, mert hó végéig még használható a régi?
-
zsamiatt
őstag
Van aki használ céges számlát?
EUR-s számlára lenne szükségünk. Abban add normálisan használható számlát? Tehát ami cégnévre és számla számra szól? Nem pedig gyűjtő számlát ahonnan valamilyen azonosítók alapján szét dobja a pénzt?
Azt gondolom, hogy a Wise nem jelenti le a céges számla számot, de egyébként a könyvleő simán meg tudja tenni?Köszönöm,
-
Thom!
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
de már regisztrálva van...
jelentkeznék be..google fiókkal, de minden eszközön ezt csinálja -
Thom!
veterán
[kép]
Miért nem enged be???
A jelszó biztos jó.
-
Chrystall
senior tag
Emberek, nem tudom máshol milyen az Erste ATM, de Szlovákiában vigyázzatok, mert Wise kártyánál 2,50 EUR díjat felszámol, ezt ki is írja a leokézás előtt váltástól nem váltástól független. Más bank lehet nem. Legalább is a Prima Bankos automata egy sarokkal odébb nem vett le díjat. Itthon nem tudom csinál-e ilyeneket az Erste ATM, Budapest Banknál vettem eddig ki, az nem terhelt díjat.
-
ACE-
addikt
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nem értem a kérdést, nyilván a CIB-re Ft befizetés normál esetben ingyenes. Ha onnan az utalás Wise-ra ingyenes, akkor csak ez a díj van, ami terhelni fog a Sparkasse-be utalásra. Ennél olcsóbbat nem nagyon fogsz találni. Esetleg még Revolut lehet olcsóbb, de nem jelentősen.
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
"párnacihában" tartott HUF-ból szeretnék 10 kEUR készpénzt konvertálni. Adott egy CIB forintos számla, Wise account és egy német Sparkasse számla.
Menyibe kerülne a kp befizetés CIB-re, onnan (ingyen) továbbutalás TW-re, majd onnan kiutalás Sparkasse-ra?
Vagy menjek be itthon egy pénzváltóba és vegyem meg ott? Mai árfolyam kb 395.
A tw továbbutalás mai kalkulációja: [kép] -
axlfsi
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Azt már viszont szintén írta valaki (talán éppen lehet, hogy banki belsős?), miszerint a bankok IS ellenőriznek és a gyanús vagy gyanúsnak vélt tranzakciókról (itt kérdés, hogy miként működik az algoritmus, de ne menjünk bele, mert nem tudjuk), viszont nem azzal folytatják, hogy megállítják az ügymenetet/pénzforgalmat, mint egy fintech, hanem azzal a lendülettel értesítik a hatóságokat (NAV). Ők meg anélkül eldöntik, hogy - általában, ahogy az pl itt, a fennforgó esetek 99.9%-ban is van - jelentéktelen, nem pénzmosás és nem terrorizmus pénzelése folyik, ezáltal meg sem állítják a tranzakciókat, így erről sosincs tudomásunk sem, hogy egyébként jóskapista raklapos dildó vásárlását Aliról gyanúsnak vélte az adott bank, aki értesítette a NAV-ot, kik pedig rájöttek, hogy jóskapista csak szeret nagyokat élvezni és abban nincs is semmi gyanús...
Igen, jó lenne, ha ilyen zökkenőmentes lenne egy fintech háttérbeli maszatolása is, de ők nincsenek ennyire bariban a hatósági szervekkel és náluk más a protokoll.
szerintem túl is lihegitük már ezt a témát. -
dredjudge84
őstag
Céges számla esetén lehet, de magán számla esetén nekem ezt írták:
A Wise számlád egy elektronikus pénzszámla, nem egy bankszámla. Ezen forint banki adatok mögött nincs egy konkrét számla, amit egy magyar partnerbanknál vezetünk. A Wise-nak saját hozzáférése van az azonnali fizetési rendszerhez, így partnerbank nélkül működhet. A HUF banki adatokhoz tartozó cím pedig nem magyar, mert cégünk Európában a Brexit óta belga bejegyzéssel működik, így a magyar rendszerhez is ezzel a címmel jelentkezett hozzáférésért.
Mi nem jelentjük a NAV felé a pénzmozgásokat sem, ezt csak a magyar bankoknak kell megtennie, ezért így mindent a cégnek magának kell bejelentenie. Erről érdemes konzultálni egy könyvelővel, mi nem adhatunk tanácsot. Viszont, amennyiben ha hivatalos megkeresés van, akkor kötelesek vagyunk kiadni a hivatalos szerv által kért adatokat.
És itt is hasonlót írnak:
https://wise.com/hu/help/articles/2932394/hogyan-mukodik-az-adozas-a-wise-szamlammal
-
dredjudge84
őstag
-
sajtos365
tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Minden szolgáltatónál más a belső szabályzat, amit saját maguk készítenek, a törvény körkörös saját magára hivatkozó, olyasmi mintha azt mondanám azt csinálsz amit akarsz de valamit csinálni kell.
-
dredjudge84
őstag
Köszi. Már csak az a kérdés, hogy az itthoni bankok miért nem ennyire szigorúak? Lehet sok turpisságra fény derülne, ha ezt itthon is alkalmaznák. Ha jól olvastam (javítsatok ki ha tévedek), azért van itt sűrűbben ellenőrzés, mert nem személyesen lett számla nyitva, és sose látták még élőben a képemet? Lehet hogy ezért?
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról [link]
6. §-tól kezdd olvasni ott van minden.
Még mielőtt kérdezed, vannak EU-s jogszabályok is, de ehhez a jogszabályhoz hasonló EU-konform a többi EU tagállam pénzmosási törvénye is. -
sajtos365
tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
-
dredjudge84
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Jelen esetben az utalások ellenőrzéséről volt szó. Oliverda szerint jogszabály írja elő hogy ellenőrizni kell random az utalásokat, de a jogszabály nem lett beidézve. De ez általában itt így megy. Mindenki azt mondja hogy jogszabály de beidézni senki nem tudja. Pedig kíváncsi lennék arra jogszabályra ami azt írja elő, hogy tök véletlenül ellenőrizzenek, és állítsanak meg utalásokat. Én úgy gondolom hogy ilyen nincs, maximum olyan hogy a gyanús utalásokat kell ellenőrizni. De ha van, szeretném látni a jogszabályt. A szememnek már hinni fogok.
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Wise-nál a kártya mindenképpen 3200 Ft? Nincs erre valami kedvezmény valahogy?
Illetve lehet valahogy Mastercard kártyát kérni?
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Én pl. dilettánsnak azt tartom, aki meg van győződve arról, hogy x esetben így és így kell tenni. Hiába mutatom neki, hogy igen, de itt vannak a szabályok, és ennek értelmében (meg ha józan paraszti ésszel belegondolunk, akkor is) ahogy csinálja, az nem jó - ő viszont meg van győződve arról, hogy de, az a jó. Meg különben is, mások is úgy szokták, tehát úgy kell csinálni, és kész.
-
dredjudge84
őstag
Szerintem maradjunk annyiban, hogy itt a 90% nincs tisztában a dolgokkal. Azért Oliverda is írt már olyat, amin néztem nagyot, mégse aggattam rá semmilyen jelzőt.
-
törölt tag
Én megkérdőjelezném, hogy "csak" szakmai oldalával van gondja vkinek... mert ha igen azt lehet másképp is rendezni.
"Egy tehetséges dilettáns zongorista"
oximoron... nem hallottam még senkit aki ledilettánsozna vkit miközben tehetségesnek gondolja... arra más szót inkább használna, vagy mondatot... de hogy ugyan abban ugyan arra jó és egyszerre rossz is legyen. -
axlfsi
veterán
válasz
üzenetére
Igen, tudom, hogy Oliverda-nak határozott véleménye van a fórumtárs szakmai hozzáértéséről. Én csak jelezni szerettem volna, hogy ez most nem olyan mint, az "idióta, dilinyós, dili" stb, hozzá zöngében hasonhangzású szavak, mert ez "csak" annyit takar, hogy szakmailag nincs a toppon, nem profi, szakszerűtlen,
"Egy tehetséges dilettáns zongorista gyönyörűen tud zongorázni, de lehet, hogy nem tud kottát olvasni. A dilettáns énekes jobb volt az amatőröknél." és erről a véleményét eddig sem igyekezet titkolni, csak most kicsit cizelláltabban írta le Oliverda. Szerintem kár lenne ezen most kiakadni
-
sajtos365
tag
válasz
Petyuska111
üzenetére
Pár hete azzal fizettem, működik. Elmentettem a kártyát náluk.
-
Petyuska111
tag
Sziasztok, a Wise virtuális kártyát lehet használni Aliexpress.com-on fizetésre? Bocs ha hülyeséget kérdezek, de nem vagyok járatos ezekben a dolgokban... Az Aliexpress megszüntette a Paypal fizetés lehetőségét, én pedig semmiképpen nem kívánom a fő bankkártya adataimat megadni nekik (nem érdekel mennyire biztonságos, akkor sem). A magyar bankomnál nincs webkártya, illetve ahhoz a számlához nem jár, ami nekem van, emiatt nem váltanék számlacsomagot. A Wise virtuális kártyáját néztem ki erre a célra, mindig annyit tennék rá, amennyiért éppen vásárolok az Aliexpress-en. Működhet ez, vagy van valami hátránya, érdemes emiatt számlát nyitni a Wise-nál? Vagy van ennél jobb megoldás? Köszi a segítséget!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van most valami üzemeltetési zavar? Vagy 40 perce utaltam a Wise számlámra... Még semmi. Máskor pár másodperc, és látszik az összeg.
Kellett neki a 45 perc, megjelent. -
axlfsi
veterán
Sokan különösen pejoratívnak értelmezik a dilettáns kifejezést, de valójában nem az (csak legfeljebb olyannak hangzik...)

-
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem, hanem a "Nyugi, megválogattam.".
-
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem szarkazmus volt?
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nyugi, megválogattam.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Cserébe totál dilettáns vagy.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Tök mindegy, mit gondolsz.
-
zichie
senior tag
Egy ismerősöm 15000 HUF felett akart fizetni az Auchan-ben, de az ATM kérte a chip&pin fizetést. Nem tudott fizetni, mert sem pin kódja nem volt, sem a telefont nem lehetséges az ATM chipkártya olvasójába tenni.
Bankkártya nem volt nála, így végül a felesége fizetett fizikai kártyával. -
Ygg
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Az mitől függ, hogy VISA vagy Mastercard kártyát kapunk?
Választható?Illetve még egy kérdés, bocs, ha volt, de nem találtam meg.
Elvileg fel lehet vinni a virtuális kártyát is Google Pay-be.
Ha vásárolok vele 15000 Ft felett, akkor elvileg PIN-t kérne, de a virtuálishoz meg nem tartozik PIN. Ilyenkor mi van? -
zichie
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Akkor megvan a Revolut feltöltésre is a trükk, amivel el lehet kerülni a 2%-os levonást. Wise-on HUF->EUR váltás, Revolut EUR feltöltés Wise (Visa) kártyával, majd Revoluton kicsit várni, míg 0,55% -ot (vagy annál többet) gyengül a forint, majd EUR->HUF váltás. A 0,55%-os forint gyengülés várás azért érdekes, mert ennyi kezelési költséget vont le a Wise a HUF->EUR váltásnál, amit így vissza lehet nyerni Revolut-on EUR->HUF váltással, ahol tudomásom szerint nincs kezelési költség.
-
t-macska
friss újonc
válasz
dredjudge84
üzenetére
konkrétan. Igazoljam, hogy honnan van a jövedelmem. én sem értettem, hogy miért a kimenőt fogják, miért nem akkor kérdezik amikor beérkezett az összeg. Azóta annyit sikerült kiderítenem, hogy az ellenőrzésre a kijelölés véletlenszerűen történik (ahogy Oliverda is írta). Ami szuper mert mondjuk ha éppen egy külföldről indítandó sürgős utalást fognak vissza, hogy töltsem fel az ilyen meg olyan igazolást.... Nagyon életszerű, hogy mondjuk egy hónapokkal ezelőtti ingatlan adásvétel összes iratát magammal hordom a föld másik felén.
-
t-macska
friss újonc
Több éve használom a wise-t rendszeresen. Van egy összeg ami minden hónapban uyganarra a névre, ugyanarra a bankszámlára, ugyanolyan összeggel teljesül immár 2 éve.
Tegnap ezt az utalást nem engedte ki, hanem visszatartja a rendszer, ameddig nem igazolom honnan van a pénzem.
Ez valami új szabály és ezentúl rendszeresen számolhatok ezzel az idővel pluszban, vagy random kiválasztanak utalásokat ellenőrzésre? -
Oliverda
félisten
Mindig elfelejtem ezt a túlterheléses trükköt, pedig néha hasznos tud lenni.

Úgy fest, hogy a Wise (a VISA kártyáknál) a 6012-es MCC-nél húzza be a 2%-os sarcot, vagy annál legalábbis biztosan. (Gyanítom, nem ez az egyetlen érintett MCC.)
Curve-ön keresztül ugyanis nincs díj, ami annak köszönhető, hogy Mastercard kártyáknál 4829-es MCC-t használ a Revolut, ami (egyelőre?) nincs rajta a sarcolós listán. Egyszóval a válasz Long1 kérdésére: Curve-on keresztül jelenleg meg lehet kerülni a 2%-ot.
-
dredjudge84
őstag
válasz
üzenetére
https://www.carillonstudios.com/
Innen akartam stílusokat venni szintihez. Kb 40 euró volt összesen. Kifizettem, de nem történt semmi. Nem kaptam letöltő linket. Írtam az üzemeltetőnek, de nem válaszolt. Aztán láttam wise-on hogy lehet panaszt nyitni, megírni hogy mi történt. Utána még kértek pár dolgot e-mailben, elküldtem, és kb az egész procedúra panasz nyitástól számítva két hét, és vissza is adták a pénzt.
-
dredjudge84
őstag
Vásároltam valamit online amit nem kaptam meg és lehetett rá panasz nyitni a wise-on, mint a PayPal-nál. Elkérték a bizonyítékokat hogy mi történt elküldtem nekik próbálták felvenni a kapcsolatot az eladóval de nem sikerült és visszakaptam a vételárat. Nem is gondoltam volna hogy itt is van ilyen biztosítás, mint PayPal esetében. Tök jó.
-
vnorbi
aktív tag
Hogyan néz ki a 2%-os díjterhelése?
Üres Wise egyenlegre küldtem egy 100 ezer forintos Revolut feltöltést, amire azt írja, hogy 102 ezer forintot akart terhelni és 2 ezer forint a Wise díja. Aztán a tranzakció elutasításánál már az van, hogy 98 ezer forint volt a tranzakció. Ez a három összeg mind a Wise-nál látszik, Revolutnál csak a 100 ezer jelenik meg.
Ez a 98 ezres megjelenítés megzavar kicsit, de gondolom, olyan nem történhet, hogy a kereskedő (Revolut) indít egy terhelést fix összegre, aztán a Wise úgy dönt, hogy csak 98%-ot küld át belőle, a kereskedő meg elfogadja a kisebb összeget is. Ehelyett ha nincs meg legalább 102% a Wise egyenlegen, akkor elutasítja az egészet.
Reklamációba egyébként azt is be lehet írni, hogy a magyarországi ügyfelekre ez a tétel nem szerepel a Pricing oldalon (UK-nél ott van).
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
A kérdező számára meg tök irreleváns ebben a topikban s német munkahelyi utalásról érdeklődni.
Kinyomtatja az Wise € számla adatokat, oszt leadja a munkahelyén.
Rögtön választ kap hogy OK , vagy nem. De el tudja kiküldeni e-mail-ba is.
Ennyi. -
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Kevered a Wise számlát és a számlaszámot, ami két külön dolog.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Idézem az ügyfélszolgálatot:
"A Wise számlád egy elektronikus pénzszámla, nem egy bankszámla. Ezen forint banki adatok mögött nincs egy konkrét számla, amit egy magyar partnerbanknál vezetünk."
Mi userek valóban nem látunk különbséget amúgy, csak a jogszabályok mások itt mint egy bank esetében.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
"és nem is bankszámla ami náluk van"
Marhaság. Önmagában pont annyit ér a Wise által adott eurós számlaszám, mint bármelyik másik. Az utaló fél legfeljebb a honos országban láthat eltérés, amit viszont a törvény szerint figyelmen kívül kellene hagyjon.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- GTA VI
- További aktív témák...
- FELÚJÍTOTT Refubished Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 5 16/256 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bankkártya nem volt nála, így végül a felesége fizetett fizikai kártyával.