Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
"Euronet vagy mittomén" Biztosan ennek is utána lehet nézni -akit érdekel. Én csak az Erste ATM kalandodra reagáltam. "MC Wise kártyája lenne" Még volt ilyen kártya, amikor az Erste bevezette az eszközhasználati díjat. Azóta nem tesztelek minden kártyát, csak mások tapasztalatait olvasgatom. Én magam utoljára agusztusban vettem fel Visa kártyával Erste ATM-ből. Te meg most. Kérdezted, hogy utólag terhelik-e: nem! Miért tudtál ingyenesen felvenni? Erre is kaptál választ: Mert az Erste tévesen azonosítja az idegen kártyát.
-
teptep
őstag
"Tudtommal mindig is úgy volt, hogy a kártyát kibocsátó bank határozza meg a számlához tartozó díjakat, idegen ATM-ek esetén is." Igen! A kibocsátó bank határozza meg, hogy ő maga milyen díjakat határoz meg a készpénz felvételre saját ügyfele esetén. De az ATM üzemeltetője pedig azt határozza meg, hogy ő milyen díjat számol fel idegen kártyák esetén az idegen ügyfél részére. Ha az idegen kártya szintén belföldi, akkor az elszámolás bankközi díj (Interchange) formájában a háttérben működik a bankok között. De ha az idegen kártya külfödi, akkor az ATM jogosult közvetlen hozzáférési díjat (Surcharge) elszámolni. Ezt teszi az OTP, az Erste, meg egy rahedli külföldi bank.
Erste: [ATM eszközhasználati díj készpénzfelvételi tranzakció esetén külföldi kibocsátású bankkártyával] Van ez a szabály, amit az Erste rosszul alkalmaz. Revolut vagy Wise által kibocsájtott Mastercard kártyák esetén felszámolja a díjat és a tranzakció előtt ki is írja a képernyőre. De Revolut vagy Wise által kibocsájtott Visa kártyák esetén díjmentes a készpénz felvétel. (Utoljára augusztusban teszteltem: #54644) Írásban 3x kérdeztem meg az Erste ügyfélszolgálatot, hogy ez miért van? Az idomított majmok a kérdést sem értették, nem hogy normálisan válaszolni tudtak volna. Aztán elengedtem a témát. -
teptep
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Wise fizikai kártyát nem kötelező igényelni. Nekem is csak virtuális Wise kártyám van. PIN kód is van hozzá, tehát ATM készpénzfelvételre is alkalmas. Az átualásos feltöltés költségét a saját bankod határozza meg, a Wise oldaláról az utalás fogadása ingyenes. Természetesen a 1260-al kezdődő magyar számlaszámodra kell utalni. Pontosabb úgy fogalmazni, hogy nem a Wise kártyádat, hanem a számládat töltöd fel. És igen, az Internetes fizetési felületeken célszerű virtuális kártyát használni.
-
teptep
őstag
válasz
kovaax
üzenetére
Igen, az Erste 2023. szeptemberben bejelentette: [ATM eszközhasználati díj készpénzfelvételi tranzakció esetén külföldi kibocsátású bankkártyával] De ennek ellenére a Wise és a Revolut VISA kártyáival ingyenes a készpénzfelvétel. Erről pontosan neked küldtem egy képernyőképet ez előtt egy évvel: #9180. Most küldjek neked egy igazolást az augusztus felvételről is, vagy elhiszed már végre? Amúgy az Erste ügyfélszolgálaton rákérdeztem, hogy miért van különbség az eszközhasználati díjban a Mastercard és a VISA kártyák esetében, de csak egysejtű idióta válaszokat kaptam: #54077
-
teptep
őstag
válasz
losslessonly
üzenetére
Augusztusban ingyen vettem fel Wise(Visa) virtuális kártyával ERSTE ATM berendezésből.
-
teptep
őstag
válasz
Rellind
üzenetére
A 1260-al kezdődő 3x8 jegyű Magyarországi számlaszámra fogod utalni. Belföldi forint átutalásnak számít, és a díjcsomagodnak megfelelő díjat fogja a bankod felszámolni. Arra valóban nincs lehetőség, hogy a Wise fiókból fizetési kérelmet küldjenek neked. Előfordulhat, hogy a Wise a címzettől kérni fogja az utalás eredetének az igazolását. Ha azt a címzett nem tudja megfelelően igazolni, akkor visszakapod a pénzt. cocka azt írta neked, hogy a címzett előre is bejelentheti a Wise ügyfélszolgálatnak, hogy pénz áll a házhoz. Nem tudom, hogy ez segít-e? Az a lényeg, hogy legyen kéznél például egy adás-vételi szerződés, ha a Wise kéri, akkor kapja meg.
-
teptep
őstag
válasz
chivasr911
üzenetére
[Aktiváld a kártyád] "A kártya aktiválásához csak a PIN-kóddal kell fizetned. Ha a chippel történő fizetés elutasításra kerül, kérünk, használd a kártyát ATM-ben készpénzfelvételre vagy egyenleglekérdezésre."
-
teptep
őstag
Az OTP Simple Pay felületén be lehet jelölni, ha valaki menteni szeretné a kártya adatait. A Revolut webes fizetési hivatkozásának a felületén nincs ilyen lehetőség. És igen, korábban már teszteltem valós, most pedig hamis dátum adatokkal. Elképzelhető, hogy a Revolut letárolta a dátum adatokat, és most hiába írom be rosszul? Mindjárt kiderül! Generáltam egy vadi új virtuális kártyát, és annak a valós kártyaszámát, valamint hamis dátum és CVV adatokat adtam meg a revolut.me felületén. Wise app-ban jóváhagytam, s majd...
revolut.me felület üzenete: Valami nem sikerült, próbáld meg újra később
Wise app tranzakció: Elutasítva, rossz lejárati dátum
Revolut app tranzakció: Elutasítva, helytelen a kártya lejárati dátuma
Akkor úgy tűnik, hogy a Revolut fizetési felülete tárolja az adatokat. És meg is magyarázzák. [Képernyőkép] És amikor másodszor használom a kártyát, akkor is kéri a dátum adatokat, mert csak azok megadása után lesz aktív a Folytatás gomb. De ilyenkor már írhatok oda akármit... -
teptep
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Én ma 00 órakor meg 10 órakor is próbáltam, és ugyan úgy levonta. Majd ha lesz egy szolgáltatói számlám, ott is kipróbálom majd, hogy a Revolut helyett a Wise kártyával és hamis dátummal fizetek.
-
teptep
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Fogtam a saját Wise kártyámát és beírtam a kártyaszámát. Utána bírtam egy random hónapot, ami nem egyenlő a kártyán szereplő lejárati hónappal. Ugyan így egy évet és egy CVV kódot is beírtam. Tehát csak a kártyaszám volt valós, a többi hamis. -
teptep
őstag
Ezt a cache dolgot légy már szíves kicsit részletezni. Bankkártya adatoknál nekem nincs engedélyezve az adatok mentése. Minden esetben kézzel adom meg a webes felületen. Igazából a Revolutot használom, a Wise csak tartaléknak van. 2022-ben volt az utolsó (teszt) vásárlásom, amikor 2024-ben bepróbálkoztak a svéd koronával. Akkor generáltam új virtuális kártyát, amit azóta csak most használtam először -szintén tesztelni.
Most elindítottam pendrive-ról a Hirens Boot Win 11 PE rendszert. Wifi-t aktiváltam és a Firefox felületén beírtam a revolut.me/sajátrevtag címet. Megadtam kézzel a Wise valós kártyaszámot, hamis dátum és CVV adatokat. A Wise mobil app rákérdezett, hogy jóváhagyom-e. Jóváhagytam, és a Revoluton azonnal meg is jelent az 1000 Ft kártyás fizetés. Ilyenkor szerinted mit szedett ki a cache-ből?
-
teptep
őstag
válasz
zsola400
üzenetére
[Szintén zenész!] Én 2024 áprilisban kaptam egy értesítést a sikertelen tranzakcióról. Letiltottam a kártyát és agyaltam sokáig, hogy hogyan kerülhetettek ki a kártyaadataim? (Kártyaszám, dátum, CVV?) Megreklamáltam a Wise felületen, de semmit nem válaszoltak. Most csináltam egy tesztet aszatli számítógépen:
revolut.me/sajatrevtag, 1000Ft
Megadtam a Wise virtuális kártyám számát, valamint hamis dátum és hamis CVV kód adatokat. Erre a Wise mobil app feldob egy értesítést, hogy jóváhagyom-e? Jóváhagytam és le is vonta. Innen kezdve nem értem.
Ha olyan felületen kezdeményezik a vásárlást, amelyik nem kér jóváhagyást, akkor hamis dátum és CVV adatokkal is elfogadja a vásárlást? (Ez lesz majd a következő, emit kipróbálok...) -
teptep
őstag
Legyen úgy: egyszer, egy helyen nem engedte a virtuális kártyát használni. Akkor csak ott (!!) a fizikait vagy kénytelen használni. De az összes többi helyen (Interneten, mobilon, érintéssel, készpénz felvételre) használd a virtuális kártyát. Ezt most azonnal meg is tudod tenni, és használni is tudod mint fizetési lehetőséget. (Nekem például SOHA nem volt fizikai kártyám, mindenhol a virtuálista használom.) A fizikait pedig az alkalmazásban is egy klikkel le tudod tiltani, és utána ráérsz a supporttal kommunikálni.
-
teptep
őstag
"ingyen legyen a mutatvány" Az utalási felületen írd be az átutalási paramétereket. (Természetesen nem kell elküldeni.) És rá fogsz jönni, hogy 50e alatt sincs már ingyen HUF utalás. Egyedül dredjudge84 állítja, hogy ő ingyen utalt [#9434], de én azt gyanítom, hogy egy másik Wise számlára.
-
teptep
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem utaltam, csak megnéztem a díjakat. Nekem csak akkor ingyenes, ha másik Wise számlára utalok.
-
teptep
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
A Revolut appban ellenőrizted a beállításaidat? Profilodban a Biztonság lap alján: Szerencsejáték-korlátozás
-
teptep
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Milyen hibaüzenetet ad a terminál? Milyen logó van a terminálokon? (Melyik bank üzemelteti a terminálokat?) Az üzemeltető banknál kell érdeklődni, illetve a hibát bejelenteni. (Amúgy nem járok dohányboltokban.)
-
teptep
őstag
Ez nem értelmezés kérdése. Az állam törvényben rögzíti, hogy milyen sápot szed be az utalások után a bankoktól. A bank pedig az üzletszabályzatában rögzíti, hogy mennyit von le az ügyféltől. Neked meg tök mindegy, hogy ebből mennyi az államé és mennyi a bank haszna. Legfeljebb eldöntöd, hogy melyik bankot választod.
-
teptep
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A Wise HUF számlaadatoknál van 3x8 formátum és IBAN formátum is:
1260xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vagy
HU62 1260 xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx
A Revolut utalási felületen a 3x8 formátum felett jobbra van egy számlaszám felirat.
Ott át lehet váltani IBAN formátumra.A magyar állam által kiszabott [Tranzakciós illeték]:
20 ezer forintig illetékmentes az átutalás (2024.07.31-ig).
2024.08.01-től 50 ezer forintig illetékmentes az átutalás.
Ha ezt a költséget beépíti a Revolut, akkor célszerűbb lesz 50 ezres csomagokban utalni. -
teptep
őstag
Pontosítsd légyszi, hogyan töltesz a saját számládról forintot ingyen a Wise számládra?
Nálam ezt írja ki az app: betéti kártyáról 89 Ft a feltöltés díja. (Mondjuk ez is jó lehetne [rasotamas]-nak.
Bármilyen bankszámláról ingyenes, ilyenkor a küldő oldalon lehet díja az utalásnak. Nekem például 0 Ft a díj (Szupernulla csomag), de a kérdezőnek OTP csomagja van fizetős utalással. -
teptep
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Regisztrálsz ingyen egy Revolut számlát.
OTP kártyáról ingyen feltöltesz a Revolutra.
Revolutról ingyen utalsz a Wise számlára.
(IBAN formátumban kell a számlaszámot megadni.)
Ha később lesz valami tranzakciós díja az utalásnak, akkor majd 20 ezres csomagokat utalsz. -
teptep
őstag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Így utalj Revolut-ról Wise számlára forintot! - ingyenesen!
Röviden: A Wise számlaszámot IBAN formátumban kell megadni. -
teptep
őstag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Ugyan azt a választ fogod megkapni, amit én is kaptam 2 éve. Tehát nem az Államkincstárral vagy az MNB-vel kell harcolnod, hanem [törvény] módosításra kell javaslatot tenned!
"A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz intézett elektronikus megkeresésére hivatkozva tájékoztatom, hogy a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 79.§ (2) bekezdés a) pontjára figyelemmel Igazgatóságunk az ellátás utalását pénzforgalmi számláról történő készpénzkifizetés kézbesítése útján (postai kifizetéssel) vagy a jogosult által megjelölt belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára teljesíti. Figyelemmel arra, hogy a Wise számlák kezelője nem minősül belföldi pénzforgalmi szolgáltatónak, ezért ilyen számlára nyugdíj utalás jelenleg nem teljesíthető." -
-
teptep
őstag
válasz
gabor_01
üzenetére
A linken olyan módszert választottál, hogy a bankszámládról kezdeményezed az utalást, és a Wise tovább utalja a címzettnek. Ez valóban fizetős. Ekkor egyszerűbb ha kihagyod a Wise-t, és egyből a célszámlára utalsz. A wise utalás akkor ingyenes, ha:
1.) Először utalás fogadása bankszámláról a Wise számlára: ingyenes.
2.) Utána utalás a Wise forint egyenlegedről forint számlára: ingyenes. -
teptep
őstag
Most megnéztem a tranzakcióim történetét:
2022.01: Wise számla létrehozva.
2022.09: Virtuális kártya létrehozva, érintős vásárlásokkal használva.
2024:04: Virtuális kártya törölve, és új virtuális kártya létrehozva.
Érintéses fizetés és ATM készpénz felvétel rendben működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 26
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fogtam a saját Wise kártyámát és beírtam a kártyaszámát. Utána bírtam egy random hónapot, ami nem egyenlő a kártyán szereplő lejárati hónappal. Ugyan így egy évet és egy CVV kódot is beírtam. Tehát csak a kártyaszám volt valós, a többi hamis.
Köszi!