Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Nem véletlenül van így. A Revolut is a zsebek értéke alapján állítja sorrendbe az egyes pénznemeket, ami szintén nem véletlen. Pár éve még tetszőleges lehetett rendezgetni őket, de úgy fest, a többség számára így a jobb, aminek az lehet az oka, hogy automatikus devizakonverziónál mindig a legnagyobb értékű zsebből vált.
-
sifarr
senior tag
... amikor fizettem a kártyájukkal HUF-ban a neten, akkor hirtelen megváltozott a sorrend erre:
Csak kérdezem. Mekkora összeg maradt a HUF egyenlegeden?
Elképzelhetőnek tartom, hogy a sorrendbe állításnál az egyenlegeket átszámítja azonos devizára (pl. EUR), és az így kapott összeg egész részét veszi alapul.
Ha a HUF számlán csak pl. 200 forint maradt a vásárlás után, akkor az euróban nulla, és a számlákat egy alapsorrendbe állítja. -
cocka
veterán
válasz
üzenetére
Nálam eddig valahogy úgy volt a sorrend balról jobbra, hogy HUF, EUR, GBP, USD
Legutóbb a HUF-on volt pár forint, a többi 0. Töltöttem rá még forintot egy vásárláshoz. Még ekkor is jó volt a sorrend, aztán amikor fizettem a kártyájukkal HUF-ban a neten, akkor hirtelen megváltozott a sorrend erre:
EUR, GBP, HUF, USD
Mondjuk a dollárt szinte soha nem használom. Főleg a HUF-ot és a GBP-t, kevésbé az EUR-t.
-
kanyi51
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a Vise appban a kezdöoldalon ami az EGYENLEGEK cimü, hogyan kell beállitani hogy a Magyar FT legyen az elsö kocka , ne az Euró Usa dollár és ugy a Magyar FT. Kösz
-
gedikart
aktív tag
Kártya postázási ideje általában annyi, mint amit előre jelez? (1-én regisztráltam/rendeltem, 13-ára tippeli az oldal a megérkezést).
-
zsola400
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Jó ez a Portfólio
elírták a Wise árfolyamot nem 587 font hanem 5.87 font ~ 7 $. -
VikMorroHun
őstag
Ezt [link] a cikket (nem a hivatkozást, mert az pár hét múlva archívumba kerül) érdemes lenne kitenni az összefoglalóba. Nagyon szépen összeszedték, amit tudni kell a Wise-ról.
-
axlfsi
veterán
Volt egy fő számlám és egy takarék vagy mi is volt a neve (appon belül át tudtam pöccinteni).
Emlékszem, hogy ha nem indítottuk el időben az utalást és belecsúsztunk a hétvégébe, akkor már csak hétfőn reggel került át az összeg.
...de mindegy is, itt egy nagyon off már. Köszi! -
goop
őstag
Nagyon rosszul emlékszel, mert otp.n belül meg az azonnali fizetési rendszer előtt is rögtön átment a pénz, most pedig már 3 éve azonnali az utalás 10 millióig a magyar bankok között. A wise is része az afr nek tehát ide is azonnal jön-megy a pénz. A kártyás feltöltés pedig nem ingyenes a wisera.
-
sifarr
senior tag
Azt jól sejtem, hogy ha hétvégén akarok Wise számlámra Ft-ot tenni, akkor az utalás hétfő reggelig nem menne el,
Rossz a sejtésed. Utald nyugodtan hétvégén is az unis számládról a pénzt a Wise-ra. Pár másodpersz múlva a Wise számládon lesz a pénz. A Wise is része az AFR-rendszernek. -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Lenne három kérdésem:
1. Azt jól sejtem, hogy ha hétvégén akarok Wise számlámra Ft-ot tenni, akkor az utalás hétfő reggelig nem menne el, viszont bankkártyával is feltölthetem?
Elnézést, csak én eddig mindig utalással raktam rá pénzeket és nincs tapasztalatom a bankkártyás "top-up"-pal, de ha jól rémlik, ez nem is úgy működik, mint Revonal, ahol az bankkártyás vásárlásnak számít (?)
2. Ha így van és utalásnak számít, annak ellenére, még realizálódik azonnal, hétvégén és éjszaka is?
3. ha a kettes kérdésre a válasz igen, az esetben ez ugyanúgy ingyenes lesz, ha az utalásaim is azok voltak?(Unis számlám van, onnan ingyenes az utalásom).
Köszönöm!

((160-170k forintnyi összeget kellene rátennem a Wise-ra))
-
m_kovacs
tag
Igen igen nagy tévedés!!!!!
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok,
Két dolgot szeretnék kérdezni a Wise-al kapcsolatban:
1., a Revolutnál van arra lehetőség, hogy fizetési linket hozzak létre amivel küldeni, illetve fogadni lehet pénzt. Ilyen vagy ehhez hasonló funkció van esetleg a Wise-nál?
2., Ha jól olvastam, akkor lehetséges itt is virtuális kártyát létrehozni. Ezt csak akkor lehet, ha igényeltem fizikai kártyát?Köszi az infókat!

-
-
Somatom
veterán
-
Caldera
senior tag
-
gedikart
aktív tag
Tegnap regisztráltam. Ennél a résznél, mire vonatkozik alaul a befejeződött a hitelesítés (felül a státusz mást mutat)?
-
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ti mennyi pénzt mertek a Wise számlán tartani, mennyire bíztok a Wise-ban? Párszázezret, vagy akár pár M-t is mertek rajta tartani? Vagy inkább átutaljátok a magyar bankszámláitokra?
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
EUR készpénzt felvenni hol tudok, illetve hol olcsó Wise kártyával?
Pl. OTP-nek vannak EUR automatái, azok ingyenesek a havi Wise limit (200 EUR) erejéig?
Köszi!Zoli
-
axlfsi
veterán
És tényleg! Jól írtátok, valóban jött rá frissítés (csak gondolom csupán kozmetikai, mert nem tették kötelezővé, frissítés nélkül is működik)... de most jól ráengedem (már a logója is yettelesen zöldike lett, csUdálatos

-
Crogan
tag
Sziasztok. A kártyát hogy küldik? Ajánlottan vagy sima levélként? Mert nekem a cím miatt nem mindegy.
-
gedikart
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Nincs még accountom, de a kalkulátor szerint, ha "ulcsó utalást" választok, vagy ha "pénznemek közötti váltást", ez mindkét esetben ugyanaz a költség, és jóval olcsóbb, mintha
"gyors utalást" - ez a bankkártyás.
Vagy másra értetted, hogy "összes költség közül ez lesz a legnagyobb"? -
Ygg
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Gyűjtőszámlára utalsz az egyedi azonosítód megjegyzésben megadásával (ez nagyon fontos) , 1-2 nap és megjelenik a MÁK-nál a webkincstár felületen a pénzszámla egyenlegen, s megveszed belőle pénzszámláról a PEMÁP-ot.
Ez működik. Szerintem megéri a Wise.
Aztán mindenki maga tudja, neki mi a jó, mit intéz... -
-
gedikart
aktív tag
Üdv. Három kérdésem lenne.
A Wise általi magyar számlaszámot miként kezelik a hazai bankok? Arra gondolok, hogy hazai bankomból ingyen utalok "bankon belül és bankon kívül" is Ft-ot. Wise HUF számla ebben az esetben jelentene árban differenciát?
Mennyi idő alatt érkezik meg a Forint HU bankszámláról Wise HUF számlámra? Ezt követően, ha pls Eur-ra váltanám, az gondolom azonnal megtörténik.
Ha ezt követően Magyar Államkincstárnál euro állampapírt vásárolok Wise kártyával, az díjmentes lesz? -
Caldera
senior tag
Tegnap lejárt a fizikai kártyám. A weboldal szerint a lejárt kártya csere ingyenes, de az app új kártya igénylést ajánl fel 1404,- Ft-ért. Ez akkor most hogy is van?
Mától új arculat a weboldalon és az appban.
-
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszönöm, igazából előre tájékozódom. Mivel ha nem lehetett volna megoldani amit szeretnék, csak "drágán", akkor nem is csinálnék wise accountot.

Oliverda: Így van, de minek adnám meg feleslegesen mégegy helyre az adataim?
-
-
"PEMÁP (€) papír vételekor, átrak a Simple-be ,ahol meg tudod adni a Wise bankkártya számod."
Tehát akkor ha MÁK-ba belépve veszek euró alapú állampapírt, akkor ahogy írtad, egyből fizethetek kártyás fizetésként euro-val a wise kártyaadatokkal. Így nincs is szükség MÁK-ba utalni, majd úgy venni.
Ygg: Az előbb leírtak akkor egy járható út, igaz?
-
Noxy
veterán
válasz
icecave
üzenetére
A MÁK-ba nem a bankkártyával lépsz be.
PEMÁP (€) papír vételekor, átrak a Simple-be ,ahol meg tudod adni a Wise bankkártya számod.
A kiutaláshoz (kamat, vagy idő előtti eladás) meg kell adnod a MÁK app bankszámlaszámok menüben, a Wise b..számlaszámodat. (Bankszámla típusa: IBAN külföldi) -
sifarr
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Tehát 0,37 euró pl. 1000 eur-ra vetítve?
Vásárold meg a kincstárnál a kötvényt bankkártyával!
- Ha eurós kötvényt vásárolsz az euróból, akkor teljesen költségmentes.
- Ha forint kötvényt vásárolsz, akkor a vásárlás díjmentes, viszont a devizaváltásért fizetsz a Wise-nak.
Szóval teljesen felesleges utalással bajlódni. -
Sziasztok!
Rákerestem, de konkrét esetet nem találtam, bár lehet én voltam figyelmetlen.
Külföldi kiküldetésem fizetését lehetőségem van eoróban kérni. Wise-re tud utalni a cég.
Kérdésem, hogy ha hagyom euro-ban, de az államkincstári értékpapír számlámra (amire forintot is szoktam utalni és úgy vásárolni kötvényt) utalom (úgy olvastam, hogy lehet eurót is utalni az ilyen jellegű számlámra, kérlek erősítsetek meg), akkor annak a díja az, amit a wise kiír? Tehát 0,37 euró pl. 1000 eur-ra vetítve? Vagyegyéb díj van, esetleg et SWIFT átutalásnak minősül? Már annyi fogalommal találkoztam, hogy elvesztem.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
4Grider
félisten
https://wise.com/hu/help/articles/2935778/mi-tortenik-ha-olyan-penznemben-koltok-ami-nem-elerheto-a-szamlamon?
Egyébként meg szinte mindig olyan 0.9% környékén van az átváltás költsége. -
oil120
senior tag
Sziasztok,
A Wise kártyámon van EUR, USD és GBP. Ugye jól tudom, ha nem euro elszámolású országban fizetek vele, a legkedvezöbb átváltási pénznemet választja? -
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Csak azt felejtetted el, hogy a küldő, meg a fogadó adatai 100%-ban megegyeznek.
Soha nem volt gondom sem itt, sem máshol, amikor saját MÁK számláról ide oda tologatom a pénzt a b..számláimra. (Wise, UC, Revolut) Nem 2.5 mill.. van szó. -
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
"Nem gondolnám hogy 2m Ft a mai világban akkora összeg lenne, ami miatt bekérdeznének, "
Többször le lett már írva, hogy nem csak az összegen múlik. Egyébként 2 millió HUF már van akkora összeg, hogy egy másik változó megléte mellett triggerelheti az azonosítást.
-
dredjudge84
őstag
Nem gondolnám hogy 2m Ft a mai világban akkora összeg lenne, ami miatt bekérdeznének, de ha mégis, akkor a legrosszabb esetben is csak visszafordítják az utalást ha jól gondolom.
Én amikor CIB bankból eljöttem az Unicredit bankba, akkor volt két és fél millió forintom a ciben, és direkt megkérdeztem számlanyitáskor, ha én azt átutalom akkor arról kell e papír. Azt mondta az ügyintéző, hogy tízmillió forintig nem kérnek semmit. Át is toltam a pénzt, Sőt még annyit bonyolítottam is, hogy először feltöltöttem a revolut számlára, majd onnan egybe utaltam át a cibre, minden gond nélkül megérkezett. Aztán hogy a wisenál ez hogy van, nem tudom.
-
axioma
veterán
válasz
jbnd-007
üzenetére
Sztem felreerted, tesod ha utalja ajandekozas jogcimen akkor illetekmentes [kozeli hozzatartozo], ha kp akkor elvben nav-ot is erdekli.
De a hagyatekiban azert is jo lett volna ha benne van, mert igy tesodnak lett 4M tisztazatlan hatteru penze [te mar vedve vagy ha abbol ajandekoz, de gondolom neki se akarsz kellemetlenseget]. Talan a targyalason is felvetetheto, ha me'g nem volt meg. -
jbnd-007
tag
Nem szerepel, egyszerűen a kórházban, a halála előtt megmondta a tesómnak, hogy hol keresse. Talán nem is az öröklés a jó szó, az egyenesági ajándékozáshoz van legközelebb a dolog, de mindenféle szerződés nélkül. De az is adó- és illetékmentes.
De igazad van, egyszerűbb a készpénz, mint magyarázkodni.
Be lett fizetve egy számlára, a fogadó bank nyilván bejelentette, ahova akarta, tehát legjobb az lenne, ha a Wise nem játszana ilyenkor önkéntes házmestert. De akkor kivesszük inkább.
-
jbnd-007
tag
Apánk gyűlölte a bankokat, a lakásban tartotta a készpénzt. A halála után a tesóm befizette egy számlára és most elutalná nekem a felét, 2 milliót. Egyenesági öröklésről van szó, nincs adó és illetékvonzata tudtommal, de ha ezt megfogja a Wise pénzmosás gyanúja miatt, nem nagyon tudok egy halotti anyakönyvi kivonaton kívül semmi mást bemutatni a pénz eredetéről.
Nem tudom, megpróbáljuk-e, és ha igen, mit írjon a közleménybe. Vagy jobb, ha elmegyek érte és készpénzben veszem át. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

elírták a Wise árfolyamot nem 587 font hanem 5.87 font ~ 7 $.