-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Nem az volt a kérdés, hogy ki mit lát, hanem, hogy a magyar végrehajtó mire tud inkasszót kérni.
"Nincs olyan fogalom a büntetőeljárás szabályaiban, hogy "alapos gyanú" "
Nincs, hát:
"Az előzetes letartóztatás a bűncselekmény alapos gyanújával terhelt, de egyébként bűnösnek nem tekinthető személy (terhelt) személyi szabadságának a jogerős ügydöntő határozat meghozatalát megelőző bírói elvonása."
Elrendelésének általános feltételei:
• a büntetőeljárás szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folyik
• a terhelttel szemben fennáll a bűncselekmény elkövetésére vonatkozó alapos gyanú és
• a nyomozás elrendelése a konkrét ügyben valójában megtörtént.
[link]"A gyanúsítás, illetve a gyanú nem azonos a megalapozott gyanúval. A törvény maga is különbséget tesz a gyanú, az alapos és a megalapozott gyanú között. Így pl. a feljelentést az ügyész elutasítja, ha a bűncselekmény gyanúja hiányzik [174. § (1) bekezdés b) pont]; azaz a törvény ehhez nem a megalapozottság hiányát szabja feltételként." [link]
-
Zsocy155
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Köszi szépen!
Valóban csak "aprópénz" lenne rajta.
Azt hiszem akkor egy próbát megér.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Zsocy155
üzenetére
Megpróbáltam utánanézni, ezt találtam.
Ez alapján, legalább 130.000 Ft-nak kell maradnia a számlán, kivéve ha van gyerektartás, akkor lehet kevesebb is, de én úgy értelmeztem, hogy 60.000-nél kevesebb nem lehet. Ha csak 20-30.000-t akarsz rajta tartani, akkor szerintem nem lesz gond.
Mivel a Wise nem magyar, lehet, hogy még ennyire sem kell tartani, de én úgy tudom EU-n belül lehet végrehajtást kérni külföldi bankszámlára is. -
törölt tag
válasz
Zsocy155
üzenetére
Azért, ahhoz hogy végrehajtóhoz, behajtóhoz kerüljön az ügy kellett pár lépcsőfoknak történnie. Remélem hamar túl jutsz ezen a problémán

Somatom, normális esetben ezt lehet igazolni. Persze senki sem örül ilyen helyzetnek. Olyant is hallottam már, hogy autó bérlésné jogtalanul kasszáztak be lóvét külföldön, utólag, történhetnek sajnos ilyenek is.
-
Somatom
veterán
válasz
üzenetére
Az inkasszóhoz nem is kell, hogy adósságod legyen. Elég az, ha szerintük van. Tavaly a NAV kitalálta, hogy cirka fél milla TB tartozásom van. Fél év hercehurca után sikerült meggyőznöm őket arról, hogy semmilyen tartozásom sincs. Nem örültem volna, ha közben berántják azt az összeget a számlámról.
-
Zsocy155
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Köszi, de sajnos amellett, hogy a fizetésem fele megy a végrehajtónak sajnos még a számlára is tesz inkasszót.
Utánanézek még. Köszi még egyszer! -
törölt tag
-
TrollBalint
addikt
válasz
Zsocy155
üzenetére
Én úgy tudom, ha a fizetésedből tudja vonni a díjat, akkor nem terhel sehova semmit. Ilyen beterheléseket max akkor tudok elképzelni, ha X ideig meg Y felszólításig nem fizetsz és levonni se tud sehonnan.
Meg ugye maximalizálva van a fizetés levonása is (1/3 v. 1/2-be, körülményektől függően)
De az a tuti, ha valahol ennek utánakérdezel, ahol jobban értenek a joghoz. -
cocka
veterán
Nem teljesen értem ezt a dolgot.
Kártyás online fizetés esetében egyenlegedet kizárólag a saját nevedre szóló, törvényi előírásnak megfelelő számlához tartozó kártyával lehet feltölteni.
Ők kapják a pénzt, akkor nem mindegy, hogy a világ melyik szegletében kibocsátott bankkártyával fizetek? Vagyis ha mondjuk van egy brit bankkártyám brit számlával, akkor az már nem jó, mert nem az ő előírásaiknak megfelelő?
A fizetési tranzakció folyamatában emiatt egy felugró ablakban nyilatkoznod szükséges majd arról, hogy egyenlegedet ennek megfelelő kártyával kívánod feltölteni.
És azt honnan kéne tudnom? Ott lesz a jogszabályi hivatkozás is?
melynek számlavezetője MNB engedéllyel rendelkezik.
És az hogy az MNB engedélyezte a 126-os számlaszámok létrejöttét nem egyenlő az itt említett MNB engedéllyel?
csak a Magyarországon letelepedett pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számláról fogadhatunk átutalásos befizetést.
Mi számít Magyarországon letelepedettnek? Az, hogy Budapesten van a Wise-nak valami székhelye, az nem jelent letelepedést? Ügyesen nem bankot írnak, hanem pénzforgami szolgáltatót. Tehát nem zárják ki a Wise-t sem.
A nyeremény kifizetése is a játékos MNB engedéllyel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlájára teljesíthető.
Mondjuk ezt meg tudom érteni, de a befizetésekre "finnyáskodni"...

-
Troy.
addikt
Hello!
Ritkán szoktam használni a Wise-t, most vettem észre, hogy már le is jártam a kártyám. Szokott valami akció lenni, hogy csere kártyát ingyen igényeljek?
üdv.
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a végrehajtó tud-e inkasszót tenni a számlára mint egy "normális" banknál.
Csak kevés pénz lenne rajta 20-30ezer. Tippmixre használnám. Ha jön a nyeremény, azt utalnám a feleségem számlájára.
Ez járható út?
Köszönöm szépen a segítséget! -
-
Helló, van valami előfeltétele a forint számlának? Ha pl. nem vagyok magyar állampolgár, se magyar lakcímem sincs, akkor is tudok csinálni?
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ha nincs időd talán ezt sem kellett volna "elpazarolni" erre. Ott ahol belépési adatok vannak meg a csalónak, nem biztos, hogy a Revolut a hunyó. Ugyan ez eljátszható wizeal, magyar vagy más külföldi bankkal.
Ha pl itthon az áldozat elutalja a pénzt és rájön, hogy átverték, ugyan csak a szerencséjén múlik ha visszakapja.
Az esetek többségében a bank széttárja a karját. Én már csak azért is megkérdeztem volna az almás céget is, ha már arra hivatkoznak, hogy legyen vmilyen bizonyíték, amit prezentálhat. A dolog viszont tovább ment a litván felügyelethez, érdeklődve várom a story végét. Mert ha a Litván felügyelet szerint is hibás a juzer akkor mit fog mondani hm? Mocskos szolgáltató, felügyelet?
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
@Somatom: Nevetgéljetek csak, nyugodtan. Sajnos nagyon sok szövegértési nehézséggel küszködő emberke létezik, ezek egy része viszont meg van róla győződve, hogy okos.
Nem tűnt fel, hogy az almás céget elfelejtették megkérdezni. Miről kellett volna megkérdezni őket? Tartsak nektek hekkerképző tanfolyamot? (Velem is próbálkoztak, régebben almás címmel, nemrég Netflix eléréssel. Ezek már csak ilyenek. Mindennel próbálkoznak, és ha sikerrel járnak, visznek amit érnek.) Á, nincs nekem időm erre.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Még több ok miért jobb sokszor Revolut...
Vajon meghátrálnak megint, vagy ezt tényleg be is vezetik wisenál? -
FirstTripla
tag
válasz
Gardaai
üzenetére
Annyira azért nem kétes oldalak, viszont nálam alap az, hogy ahol nem vásároltam és nem annyira ismert hely ott a rendes kártyámat nem szeretem megadni. Ebayen például fixen PayPalt használok, ott eddig minden gond nélkül vásároltam, át tudok mozgatni annyi összeget ami kell bármikor. Inkább csak az van bennem, hogy a fő kártyám adatai ne kerüljenek olyan helyre ahova nem szeretném, illetve limitálni meg azért szeretném, hogy többet véletlen se próbáljon meg levonni, mert bízok abban, hogy megjön az amit kifizetek. Vagy akár sima valami kis előfizetésnél ha ki akarom próbálni akkor ne tudjon többet levonni. De amiket itt írtatok szerintem megfelelne számomra.
Bízok benne hogy nem csalók számára fizetek azért, ezek főleg ilyen 15-20 euró alatti kisebb vásárlások alkalmanként amit még nem sajnálok annyira ha át is vernek, mint ha egy nagyobb összeget húznának le. Valamint ha tudok például rendes webshopban is fizetni vele külföldön akkor ott is szívesebben adom meg a másodlagos kártyám. (szóval nem arra kell, hogy megvegyem a 1000Ft-os iPhone-m amit pont én nyertem meg az oldalra lépve
) -
Gardaai
senior tag
válasz
zerodot
üzenetére
Csak arra használva tökéletes megoldás. Itt már rég elhagytuk, hogy a csalók letudják szedni a pénzt a számláról, hiszen ő maga akar fizenti nekik.

Autofeltöltés amikor fizet, ezáltal nem kell figyelni, hogy legye rajta pénz. Az összes többi kártya (ha lesz ilyen), befagyasztva, beírja az egyszerhasználatos kártyát és létrejön a tranzakció anélkül, hogy azzal törődne, hogy mennyit töltsön fel.
-
Gardaai
senior tag
válasz
FirstTripla
üzenetére
Szerintem hozz létre egy külön virtuális kártyát amit csak olyan helyen használsz amit nem ismersz. Fizetés után egyből zárold. Ha nagyon kockázatos az oldal és annyira sem bízol benne, hogy amit kiír nem egy valós érték és többel fog terhelni, akkor pedig először befagyasztva "fizess". Ilyenkor látod mennyivel akarta sikertelenül terhelni a kártyádat. Nem tudom milyen oldal/oldalak ezek, de eleve nem kéne ilyenekkel játszani, főleg ha emellett aktívan, nagyobb összeggel is használni fogod a szolgáltatásukat.
Még jobb megoldás egy Revolut fiók lenne, auto feltöltés opcióval. Ott még egyszerhasználatos kártya is van. Többet meg se tudják terhelni a kártyát, nem kell fagyasztani, mert megy a kukába egy fizetés után. -
FirstTripla
tag
válasz
üzenetére
Szia, köszi az infót. Ezt nem láttam még róla, de lehet ez is elég lenne. Annyi kérdésem lenne hozzá, hogy lehet több ilyen perselyem is ami akár több pénznemben is van (például euró, forint, dollár)? Illetve lehet e olyan hogy abból kiveszek X összeget de többit rajta hagyom, így a pénzem rajta mindig zárolva lenne és csak a vásárlásra szánt összeget mozgatnám ki, ami meg megmarad vissza a perselybe. Gondolom akkor ez nem is kerülne plusz költségbe, mivel azonos fiók csak más "zsebben" van az összeg.
Mert ez így tetszene, hogy ha jó a dollár/euró árfolyam akkor bevásárolok pl. 400-400-at majd azokat beraknám 1-1 perselybe, majd ha valamit veszek külföldről akkor csak kimozgatom azt a kis összeget a fő számlámra, amit a kártyák látnak és egy virtuális kártyával fizetek. Ha pedig kellene több pénz a számlámra akkor pedig utalok Wise-ba és azt is beraknám egyik meglévő perselyembe. -
FirstTripla
tag
Sziasztok!
Szeretnék nyitni egy Wise számlát viszont pár dolgot nem találtam meg egyértelműen. Ha feltöltöm a számlám különböző összegekkel akkor ahhoz lesz egy alap kártyám és ehhez tudok igényelni több virtuális kártyát is. Viszont ha olyan helyen akarom megadni egyik virtuális kártyám ami kétes eredetű is lehet akkor miként lehet megoldani, hogy például csak X Ft-t / eurót vonjon le maximum és ne "lássa" az egész fiókom összegét. Például van 300 euró, 20 ezer Ft, viszont én egy 10 eurót szeretnék csak fizetni a kártyával virtuális kártyával és biztosra szeretnék menni hogy a 10 euró nem 100eurós levonás lesz a végén, ezért beállítanám ezt a virtuális kártyám limitjét 10 euróra. Amint fizettem vele akkor vagy zárolnám vagy törölném, hogy biztosan ne tudjon levonni nagyobb összeget. Viszont azt se szeretném, hogy mindig annyit utaljak át erre a Wise számlára amit éppen használnék, mert ha jó árfolyamon tudok venni valutát, akkor az addig maradjon ott és tudjam használni. Vagy ha előfizetek egy virtuális kártyával valahova akkor beállítom h max napi 5 euró limitje legyen és amikor egyszer levonta akkor zárolom, majd egy hónap múlva feloldom és akkor le tudja vonni ismét a max 5 eurót. Ez lehetséges lenne Wise-ban? Előre is köszi! -
Gardaai
senior tag
Használtam a keresőt, sajnos nem találtam meg amit kerestem, csak egy elég régi hozzászólás volt róla.
Kérdés:
Most hogy áll a Revolut-ról Wise-ra utalás/pénzfeltöltés ingyenes verziója? Még továbbra sincs rá lehetőség? -
Sziasztok.
Jelenleg nincs se Wise, se Revolut stb fiókom.
PayPal-t és Google Pay-t használok K&H Mastercard kártyával.
Pár havi fizetésemet szeretném euróra váltani és tárolni, az se baj ha kamatozik közben.
A Wise megfelelő erre, ha nem akkor mi? -
Sisco2
tag
válasz
jobarat01
üzenetére
Belinkelnéd légyszi hol volt erről ott szó, hogy pénzváltónak lehet e használni stabilan mert nem találtam ott? Itt viszont Oliverda konkrétan erre utalt, ezért kérdeztem itt meg.
Váltásról és váltási költségekről volt szó azt láttam, de nem az a kérdés.
Befektetési szolgáltatókra vonatkozik egy olyan törvény hogy nem lehet lehet pénzváltásra használni, hanem valamilyen pénzügyi eszközbe be kell fektetni devizaváltás után az összeget és csak ezután lehet kiutalni. Erre vonatkozott a kérdés, hogy a Lightyear-nél mi a helyzet evvel kapcsolatban. -
-
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
Forintváltáson kívül még sok mindenre jó.
-
Sisco2
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ez a 0,58% helyett 0,88% mikortól lép életbe?
-
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
Akkor így mostantól egyértelműen jobban megéri majd Lightyearen váltani fix 0,35%-ért.
-
szabi__memo
nagyúr
Wise díjemelkedés
Ha eddig azért utaltál ki pénzt a Wise-ra, hogy ne a brókercéged váltsa 1%-on a forintodat euróra, akkor mostantól ez okafogyottá válhat, nem lesz érdemi különbség a pénzváltás-utalás költségében. -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Feltűnt neked is, hogy az almás céget elfelejtették megkérdezni? (már csak a poén kedvéért?)
És az, hogy a litván felügyelet még nem döntött a történetben? (vagyis nincs vége).Ha wiseal történne ilyen akkor Revo topikba is linkelnéd?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Engem személy szerint érdekelne a vége... már csak azért is, mert itt a belépési adatok is meglehetnek a csalóknál. Lehet vhol még sem volt olyan tudatos? Sok a kérdés...
-
Somatom
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Mi is jót nevettünk a tieden. Ez egy ilyen tréfás topik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Oliverda
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Abszolút semmi köze a kettőnek egymáshoz. A Wise-hoz meg pláne.
Másrészt a Revolut topikjában már ki lett vesézve tegnap.
-
VikMorroHun
őstag
Ajánlom ezt a cikket azok figyelmébe, akik nem értették, miért szívózik az MNB a Revoluttal.
-
törölt tag
válasz
Maxximus
üzenetére
De miért akarsz utalni? Tölts fel bankkártyával. Ha van sajátod azzal (hazai bank), ha nincs próbáld meg a wiset.
Wise csak belföldre utalhat forintot, Revolutnak meg csak külföldi forint számlája van.
Ha van euród, azt tudsz utalni.
De kártyás feltöltés ingyenes.Ha másnak utalnál revolutra, kérd, hogy küldjön fizetési hivatkozást, az lehet kártyával is rendezni 100k ig.
fatal`, november elég rég volt már, nem mostanában.
-
Maxximus
őstag
Revolutra HUF ot nem lehet Wise on küldeni LT revolutos iban megadásával ? Azt irja ebbe az országba nem lehet küldeni
-
-szabi-
addikt
SZERK: Tárgytalan.
-
fatal`
titán
válasz
sambenez
üzenetére
Nekem nincs, nem tudok továbblapozni. És PC-n (weben) sincs az opciók között. Ha hétfőig nem áll helyre írok a supportnak, köszi. Azt hittem áthelyezték máshova és vak vagyok, de ezekszerint nem.
A HUF számlán nincs pénz, de gondolom ez nem befolyásolja, legalábbis eddig nem volt ilyen probléma, pedig majdnem minden vásárlás után törölni szoktam a virtuális kártyát (az utolsót mondjuk tovább használtam lustaságból
). -
fatal`
titán
Sziasztok,
Biztos vak vagyok, de hova rakták a virtuális kártyát? Töröltem egy korábban használtat, újat hoztam volna létre, de csak fizikai meg fizikai ökokártyát enged rendelni. Sem a mobilappban, sem a weben nem találom a virtuális kártya létrehozását. Megszűntették?
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Köszi!
Most, hogy teljes értékű a fiókom azért benéztem pár menüpontba és a HUF számlánál azt látom, hogy van ilyen menüpont, hogy "Fizetés igénylése". Ez ugyanúgy működik, mint a Revolut fizetési hivatkozás létrehozása? Van ennek külön díja?
Ez esetleg használható alternatívaként a feltöltés helyett (főleg, ha ingyenes, mert itt azt olvasom ki a szövegből)?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erősítő, hangfalak
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)