Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Plazma TV topic
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hovi
aktív tag
Ma reggel ébredés után, telefon repülőből ki, majd ez a kép fogadott:
Valaki, valahol a digitális kártyámmal próbált fizetni. Szerencsére sikertelenül. Az üzenet fejlécében olvasható volt, hogy PIN hiány miatt lett elutasítva a tr. Jelentsen ez bármit is. Szerencsére a pénz amúgy is a zsebben van. Kártya letilt, majd töröl. A tr-t bejelentettem. A dolog érdekessége, hogy ez egy olyan digitális kártya, amit csak és kizárólag az Applepay-ben a telefonon használtam. És csak és kizárólag a Spár kávézójában a hébe-hóba történő kévézásra. De azt is legutoljára idén áprilisban. Tehát azt az elméletet elvetném, hogy ellopták a kártya adataim. Inkább arra gondolok, hogy egy bizonyos számsor tartománnyal próbálkoztak.
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
Bogyi007
üzenetére
"Nos utoljára is ez történt. Párom bankjánál (CIB) befizettem személyesen 20000 forintot, amit a Revolut számlámra mozgattunk egy ottani meglévő összeghez, majd a maradék 18991 forintot szerettem volna a Gránithoz átjutatni a lehető leggyorsabb módon."
CIB-ből utalás Gránit-ra. A maradékot pedig feltöltöd a Revolut-ra.
A fennmaradó kis (1009 Ft.) összeget a revolut.me-n keresztül kártyás fizetéssel feltöltöd.
https://revolut.me/Revtag (Revtag helyére beíród a te azonosítódat.)

-
Bogyi007
veterán
El is olvassátok TELJESEN azt amire válaszoltok? Revolutra kellett a zseton javarészt amin már volt összeg és a maradékot küldtem át Gránitra. A Cibhez befizetett összeg pedig készpénz volt...
-
Bogyi007
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
Mivel a Revolutról bizonytalan hogy mennyi idő alatt ér át a Gránithoz - vagy akármely más hazai bankhoz - a forintos utalás ezért kellett euróra oda-vissza váltani és közbeiktatni a Wise számlát. Azzal nem vagyok beljebb ha 2-3 nap után ér cssak át az utalás de ingyenesen.
De ez benne is volt az írásban... -
pictigjis
őstag
válasz
Bogyi007
üzenetére
szerintem ember nem érti, minek váltogattál ennyit oda-vissza. és az valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy eddig sem vitatta senki, hogy eurót lehet ingyenesen küldeni a revolutról wise-ra. FORINTRÓL volt szó, hogy azt nem lehet, de sajnos rendszeresen visszatérő probléma, hogy a kétféle utalás közé valamiért egyenlőségjelet tesznek a userek, mintha ugyanaz a kategória lenne. de nem az
-
Bogyi007
veterán
Látom megy az adok-kapok a Wise számla kapcsán hogy róla és felé mi ingyenes és mi nem, mi számít nemzetközi utalásnak és mi például nem.
Leírom a saját tegnapi példámat az hátha segít kiegyenesíteni a kérdést.
Van három számlám. Revolut, Wise és a Gránit Banknál vezetett. Utóbbira kapom a fizetést, a Wise hazai apróhirdetéses adás-vételi számlának van használva, a Revolut meg például számlák, online előfizetések és külföldi vásárlások intézéséhez valamint családi körben gyors pénzküldésre.
Nos utoljára is ez történt. Párom bankjánál (CIB) befizettem személyesen 20000 forintot, amit a Revolut számlámra mozgattunk egy ottani meglévő összeghez, majd a maradék 18991 forintot szerettem volna a Gránithoz átjutatni a lehető leggyorsabb módon.
Átváltottam Euróra - 49.40 lett - amit átküldtem a Wise számlára, ami meg is történt pár másodperc alatt. Ez a két művelet INGYENES is volt.
Aztán a Wise appon átváltottam vissza forintra, itt került levonásra 221 forint, azaz 18770 forintot kaptam.
Végül a Wise számláról ezt az összeget a Gránithoz utaltam szintén pár másodperc alatt INGYENESEN.
Ergo Revolutnál a nemzetközi utalás még a Standard csomag esetében is lehetséges INGYENESEN és AZONNAL, valamint Wise esetében a Forint utalás hazai számlára szintén INGYENES és azonnali.
Talán tudtam segíteni pár embernek hogy mi miként működik.

-
Oliverda
félisten
"Az MNB hatálya alá pedig nem tartoznak"
Annyira nem, hogy az MNB biztosítja nekik a hozzáférést a GIRO-hoz:"A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy közvetlen elszámolási számlát biztosít a cégnek, melyen keresztül a TransferWise hozzáfér Magyarország fizetési rendszeréhez, beleértve az új, azonnali pénzküldési rendszert és a bankközi klíring rendszert (BKR), a GIRO-t. A mai naptól ez személyes magyar banki adatokat is elérhetővé tesz a TransferWise nyolcmillió ügyfelének." [link]
Az adóhatóság is rá tud látni: [link] -
ACE-
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Pedig máshogy nehéz ezt leírni. Azért virtuális bankszámla mert egy nem magyar bank "pénztárcájába" megy az arra utalt pénz, ami MNB, NAV által sem ellenőrizhető. De nem ez a lényeg, hanem hogy a Revolut részéről ilyen módon nem Magyarországon belüli utalás, hiszen a pénz nem magyar bankba megy.
-
ACE-
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Nem hivatalos magyar bank, csak van magyar licence-e. Ez nem valós bankszámla, és nem is Magyarországon van nyilvántartva, hanem belga.
-
Sziasztok. No megint változást tapasztalok. A mostani kártyám év végén lejár, gondoltam megrendelem az újat. A régi maestro, a mostani pedig visa
Én rontottam el a kártya rendelést, vagy ez már így van?
-
ACE-
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Mivel a Wise számla nem valós bankszámla, csak virtuális, és a banki azonosító is külföldi, ezért a Revolut külföldinek minősíti, hiába Ft-ban megy az utalás... Gondolom egyébként így próbálja kikerülni, hogy a rendszerét csupán arra használják, hogy a Wise számlát töltsék. Még lehet hogy ez közös megegyezés a Revolut-al, mert ha nem így lenne a Wise-nak is szar lenne...
Nem mellesleg amit linkeltél, az egy blog... nem a Wise saját hivatalos forrása... -
TrollBalint
addikt
válasz
Gardaai
üzenetére
Nem a nemzetközhi utalás ingyenes?
Ha a Revoluton magyarországi lakcímmel regisztrálsz, akkor a forint utalások ingyenesek, én úgy tudom. Ráadásul a Wise is ezt írja itt: Utalás Revolutról Wise-ra
Tény, hogy 1 éve frissült, de kétlem, hogy kint hagynák, ha nem lenne aktuális. (Persze a Revolut oldalán egy gyors kereséssel nem találtam meg a választ
) -
Gardaai
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Sajnos külföldi utalásnak számít!
Havi 1 utalás ingyenes Metal csomagban én úgy szoktam feltölteni. Bár a limitet nem tudom, eddig csak 50e. Ft-okat töltögettem fel. -
tomp
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Jaa nem azért kérdezem. Családtag számlájáról jönne. Csak a "papírmunkát" szeretnénk megúszni. Azaz töltsd fel ezt meg azt aztán várj amíg átnézzük.
-
TMhun
tag
Miután többek visszajelzése alapján úgy tűnik, hogy a PayPal-tól sem lehet már ingyenesen utalni Wise HUF számlára, így érdeklődnék, hogy tud-e valaki ingyenes megoldást a Wise HUF számla feltöltésére?
-
-
tomp
félisten
Segítségre vagyis inkább infó kellene.
Van eurós Wise számlám. Ha arra fogadok többször 1000€ felett egy eurós OTP számláról ami nem az én nevemen van azt megfogja a Wise? -
Gardaai
senior tag
Hogy tükrözöd az egyenleget, anélkül, hogy lekérnéd a valós adatokat? Pont azért lépett be a cikk szerint, hogy megnézze az egyenlegét.
Nemrég utalta ki magának a lejárt kötvényeit, azért azt nagyjából tudnia kéne, hogy mennyi is volt rajta. Azonnal fel kellett volna tűnnie, hogy valami nem stimmel.
Ha pedig tudták a valós egyenleget (és elvileg sosem jártak azelőtt a fiókjában), akkor valahogy be kellett jutniuk és az vagy nagyon gyorsan történt vagy pedig valami rést használnak. -
gabor1974
tag
Új telefonra telepítettem a wise alkalmazást, utalást viszont nem tudok indítani sem online utalást , előző telefonom iphone volt azon volt ujjlenyomatot hitelesítő, az alkalmazáshoz , jelenlegi telefonom androidos mi lehet a probléma?
-
Sziasztok. Nálatok működik az app-os jóváhagyás? Mostanság mindig sms-kóddal kell jóváhagynom az utalást. 3 telefonról is ez a helyzet

-
Gardaai
senior tag
Attól, hogy megvannak a belépési adataid és cookie hackelni szeretnéd a Wise-t, előtte be kell lépned böngészőből. Ha eleve kamu oldalra lépsz be, akkor ahhoz nagyon komoly biztonsági résekre van szükség a Wise oldaláról, hogy azonnal türközze a valós oldal adatait a fake oldalra.
Na de mindegy, ez mind fejtegetés.
Az eseményekből a Wise-nak egyértelműnek kéne, hogy a rés és mihamarabb be kell azt foltozni.. -
fatal`
titán
Utalt ma valaki Wisera (forintot)? Utaltam rá kb. 10 perce, eddig azonnal jóváírta (bank már levonta), de még nem érkezett meg.
-
Gardaai
senior tag
"Elképzelhető tehát, hogy Eszter egy ilyen hamisított Wise oldalra lépve nézte meg az aktuális egyenlegét..."
Ez a része nekem nem kerek. Hogy nézhetem meg az egyenlegem egy kamu oldalon?
Azt csak tudom nagyjából, hogy mennyi pénz volt rajta, ha nem is pontosan. Nagyon nehéz belőni a csalóknak, hogy a valós egyenleghez közeli számokat mutassanak.
Arról nem is beszélve, hogy a Google ezt szinte azonnal kilövi, ha hirdetés lett volna Wisse.com címmel vagy hasonló. Már az engedélyeztetési rostán kiesik.
Jó lett volna még tudni, hogy milyen eszköz, mert ha iOS és MacOS-ről beszélünk, megint rengeteg kérdést felvet.
Ennek a cikknek annyira értelme volt, hogy ha bármi történik a pénzünkkel, akkor írjunk az összes létező support és kapcsolatban lévő létesítménynek leveleket, e-maileket.
Már ha ez nem lenne egyértelmű, akármekkora összegről is van szó. -
hhgygy
senior tag
Megy a hangulatkeltés ezerrel:
Ellopták 17 millióját a WISE-ról -
LuckyL
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
szerintem nem, mert összeg arányos a fee
megnéztem 10.000 huf váltása eurora 87 ft fee, 20.000 huf váltása 175 ft fee -
HoppMaster
aktív tag
tt olvastam nemrég valamit ami nem helytálló. valaki azt írta nem érdemes pl az EUR-t pl egy összegben átváltani, mert ha Ft-ért vásárolunk átváltja az adott összeget. Ez igaz csak akkor több az átváltási költség ha összeadjuk a tranzakciókat.
-
Fvp99
kezdő
Pcrol és másik telefonról is ugyanaz a helyzet. Nem kaptam semmi értesítést. Érdekes mert egyik ismerősnek utaltam 1Ft-ot. Át is ment. Másik 5 számlaszámra ugyanazt írja. Hibát. Pedig 2 OTP, 1 CIB, 1 Unicredit, 1 Granit bankos. És ezekből néhányra utaltam régebben.
-
Fvp99
kezdő
Üdv.
Bárkinek próbálok utalni Wiserol Sajnos valami hiba történt. Próbáltam 5 különböző számlaszámot, köztük 3 olyan van, amire régebben utaltam.
Mi lehet a gond?
-
macikos
addikt
Sziasztok!
EUR számla helyett GBP-re utaltattam eurót
Megfogom kapni? -
sifarr
senior tag
válasz
Shade45
üzenetére
... EUR persely opciót? Mennyi idő alatt írják jóvá a perselyből kivett összeget a számlán?
Két módon tárolhatod a pénzt a perselyben.
1. Kp-ként. Ekkor a visszavezetés azonnali. Erre ad a Wise "pénzvisszatérítést", kb. 1,7 %.
2. Befektetésként, ekkor adnak rá jelenleg kb. 3.2 %-os hozamot. Ha ebből vezetsz vissza, akkor annak az átfutása valóban kb. 2 nap. Valószínűleg munkanap.
A két módot váltogathatod tetszés szerint. -
Shade45
senior tag
Nem találtam róla aktuális infót:
Van most díja a Wise-nál, ha a bankkártyával szeretném tölteni a Revolut egyenlegemet?
(Korábban úgy rémlik volt valami díjterhelés érvényben.)
Másik kérdésem:
Használja valaki az EUR persely opciót? Mennyi idő alatt írják jóvá a perselyből kivett összeget a számlán?
Az app max 2 napot ír, ez a valóságban is elhúzódik ennyi ideig? -
jbnd-007
tag
válasz
osztszoroz
üzenetére
Érdekli őket amúgy? Egyszer már azonosítottak, most már tudják, ki vagyok. Az OTP-nél is 15 éves lakcím meg személyi volt tárolva amíg végre egyszer bekódorogtam valamiért egy fiókba...
-
Tuomas
addikt
válasz
osztszoroz
üzenetére
Én ezen a linken keresztül töltöttem fel annak idején, nem tudom még működik-e.
-
kulu22
aktív tag
válasz
osztszoroz
üzenetére
Supportnak írtam, küldtek egy linket ahová fel kellett töltenem az újat.
-
LuckyL
őstag
sziasztok, utalt valaki wiseról magyar számlára forintot tegnap vagy ma?
teljesül neki gond nélkül? nekem valamiért megakadt sending statusban egy tegnapi utalás -
vnorbi
aktív tag
Van Lightyear topic itt a fórumon, és van két magyar nyelvű facebook csoport:
-
válasz
TrollBalint
üzenetére
egyenlegről utalva nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+ 22Hó Gar
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook aiR m2 Midnight '13,6 8/256GB
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én rontottam el a kártya rendelést, vagy ez már így van?

Megfogom kapni?