- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
CS_D
senior tag
válasz
balintka #13698 üzenetére
Biztos, hogy az is a Te routered? Nem lehet, hogy a szomszéd routere az?
A router specifikációjából számomra nem tűnik úgy, mintha támogatná, hogy két hálózatot hozzon létre. (pl egy védett és egy vendég)
A TP Link simulátor sem mutat erre hajlandóságot.
Vargalex, 19 másodperccel megelőztél.
-
balintka
addikt
Sziasztok, kis segítség kéne. Vettem ma egy TP-LINK TL-WR741ND wireless routert. Bejelszavaztam a Wifis részét. Ha azonban a telómmal wi-fit keresek, látja a jelszavast, viszont van egy sima TP-LINK nevű, jelszó nélküli csatlakozás is, és azzal is fogja a netet. Hogy tudom ezt eltüntetni, vagy lejelszavazni, h illetéktelenek ne tudjanak erre rákapcsolódni? Köszi üdv.
-
Zolás
addikt
Üdv urak kis segítség kellene.
Van egy ilyen routerem, és mai nappal 5-10 perc után nem lehet elérni a routert.(alap firmmel használom) Ezután pár percre elmegy a net is. A router ránézésre müködik, power led világít, sys led villog, wlan led villog, 1es led világít, wan led világít. Most kikötöttem a routert, hátha a hálókártyám őrült meg, de hiba nélkül van net. Resetet, újraindítást, áramtalanítást már csináltam. Legújabb firmet 3hete tettem föl, lassan fél éve hibátlanul üzemel.
Mit tudok még csinálni hogy megjavuljon? -
vargalex
Topikgazda
válasz
the radish #13692 üzenetére
Hi!
Megpróbálhatod az optware-os mc-ből kiszedni a binárist és futtatni. De a legjobb lenne build-elni egy OpenWrt csomagot. Ha gondolod, jövő héten buildelek egyet.
-
kispal1980
tag
hello
Segíthetne valaki port forward ögyben ddwrt alatt! teljesen nem megyyy !!
dyndns -em van, 192.168.1.2:2121 en van egy ftp szerverem, és a ruterre dugva egy pendrive másik ftp szerver 192.168.1.1:21 . ezeket szeretném kinyitni a net felé, de sehogy nem megy!!Application: gondolom nevet kell irni neki ????
Protocol: TCP ????
Source Net: ??
Port from: ??
IP Address: ???
Port to:
Enable: pipa -
ficus10
csendes tag
Jaj,még annyit elfelejtettem de érdekes.A sorozat számok.
A sajátom,az eredeti : 10990306742
Amit adni akartak : 10963904785
A végleges új : 11271100601 -
ficus10
csendes tag
A garanciális ügyről.....utoljára.Jelentem kicserélték egy originalra.
Szerdai történet,szerdán késő este még írtam egy emailt a webáruház címére,bízva abban,hogy a levelezést nem a kiadók intézik.Leírtam a történetet és az elvárásaimat.
Mivel folyamatosan a disztribúcióval takaróztak,kilátásba helyeztem hogy felveszem a kapcsolatot személyesen a Mercury Magyarország Impex Zrt.(Disztribútor) szervizes dolgozóival.(A honlapjukon X és Y szervizes névvel,telefonszámmal,emailcímmel publikus.Ahogy illik).Ha szerintük is fedi a történet a valóságot,akkor pedig a Fogyasztóvédelemmel.
Másnap,(10-kor nyitnak) fél 11-kor hívnak,hogy újat kapok,megrendelték,du.4 után átvehetem,vigyem a régi számlát stb.
Ma átvettem.Megvan.Egy fiatal hölgy adta át,persze Ő nem tud semmiről,csak azt,hogy ez egy vadi új készülék.
Számomra világos,hogy sem a Mercurynak , sem az áruháznak nem érdeke,hogy egy ilyen kisstílű ügyeskedéssel,ilyen bagatell tétellel kockára tegye jó hírnevét .Máshol van a bibi.
Rátok bízom ,gondoljatok amit akartok.
Valójában okulás képen írtam le a sztorit,hogy aki olvasta legyen felkészülve.Mégis azt gondolom,ez egy szélsőséges és remélem egyedi eset volt.
Köszönöm a hozzászólásokat a témában,bátorításnak vettem.
Szóval,minden rendben! -
Bucicimaci
tag
válasz
Bucicimaci #13679 üzenetére
Megoldódott! XP-n sikerült bejutnom TELNET-en keresztül
-
vargalex
Topikgazda
válasz
the radish #13685 üzenetére
Hi!
Nem a verziótól, hanem a build-elési opcióktól függ.
-
the radish
senior tag
válasz
the radish #13683 üzenetére
Most néztem meg, az enyémen a GNU Midnight Commander 4.6.2. van. Elvileg van ettől frissebb, talán abban lehet benne?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
the radish #13683 üzenetére
Hi!
Akkor csak az marad, hogy saját mc-t build-elsz a megfelelő opciókkal. Vagy használod az Optware-os mc-t, broadcom-ra az is elérhető, abban engedélyezve van az ftp.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
the radish #13680 üzenetére
Hi!
Melyik firmware van feltéve nálad (melyik build)? Az én repository-mban található mc-ben be van kapcsolva az ftp támogatás, ellenben az alap OpenWrt-s verzióban nincs.
-
the radish
senior tag
válasz
Marcelldzso #13676 üzenetére
De hogyan? Pont azt kérdeztem, hogy a többi leírásban úgy szerepel, hogy a két szélső (bal-jobb) menüben van 1-1 ftp menüpont. De az enyémben nincs ilyen....
A keresőben (fórum) találtam olyat, hogy "ftp képes" mc. Na ezt honnan tudnám megszerezni??? -
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Ma tulajdonomba került egy ilyen csoda! Sikerült feltennem rá mindenféle jóságot(openwrt, transzmission, usb támogatás) . És amikor eljutottam oda, hogy na akkor állítsuk vissza a rendet itthon, akkor jött a gond. Nem volt normális wifi kapcsolatom. Mármint kapcsolódni tudott a routerhez, de a routeren nem világított a wlan led és így nem volt internet se :\ Gondoltam akkor kicsit babrálom a configot és sikereset eljutottam oda, hogy nem tudok csatlakozni a routerhez, kábelen keresztül se. Mármint a confighoz nem férek hozzá sehogy, se ssh se webes felületen keresztül. Mi ilyenkor a teendő? Alap helyzet visszaállításán kívül van más megoldás? (igazából win7-en nem is tudom, hogy hol lehet statikus ip-t beállítani, ami szükséges a gyári állapot visszahozásához.)
A válaszokat előre is köszönöm! -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #13652 üzenetére
Hi!
Leformatáltam a wincsit a beépített... 8081-es módszerrel extroot-osra....
Config file-okat visszatettem a tar-ba mentett fileból...
Na aztán most nincs net :S
egyébként a mount-os csatolás sem megy :S vmi syntax error-t írt...
most a net a fontos, most a d-linkre csatlakozom, azon van, el is érem a https://192.168.1.10 címen a Tp-Link-et... de kifelé nem lát :-S
Mi lehet a gond?
Szerk:
Wan: dhcp...
-
ps_feri
csendes tag
válasz
petya84b #13621 üzenetére
Én is 2 készüléket vittem vissza a hetekben, úgy látszik valami gagyi széria jött be az országba. Én visszakaptam az árát és egyelőre nincs routerem, de valószínű, hogy valami drágább és modernebb darabot fogok venni, nincs erre időm, hogy hetente gariztassak olcsó modemeket. Elég szomorú ez. Teljesen tönkre tudja tenni egy-egy márka hírnevét a vásárlóknál.
-
Marcelldzso
tag
válasz
the radish #13674 üzenetére
MC-vel tudsz ftp szerverre csatlakozni.
-
petya84b
tag
Nos kicserélték a hibás routert és ezzel most megy minden. Csodálkoztam is, hogy csak rádugtam a vezetékeket és semmit nem kellett állítgatni már ment is a net. Ezzel úgy néz ki a teraszon is van jel, igaz csak 2 de megy. Vagy valahogy fellehet ezt turbózni legalább hogy 3 legyen? Szoktatok írni olyasmit hogy csatornaváltás stb. Ez mit jelent? Meg a szomszédságban kb 3 router is van azok bezavarhatnak?
-
the radish
senior tag
válasz
the radish #13673 üzenetére
Bocsi, az MC-ben történő letöltésre gondoltam....
-
the radish
senior tag
Még nem jutottam haza kipróbálni a médialejátszó mount-ot, de egy kérdés megint felmerült:
-Openwrt alatt lehet ftp-ről tölteni?? Azt olvasom, hogy a két szélső menüben van ilyen, de nálam ott nincs. Vagy az csak a "nagy" testvérben van? Nem akarok az ADOS-al vesződni filmek letöltésével, erre kéne valami egyszerűbb megoldás, csak elakadtam.
Köszi előre is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
laolaj #13671 üzenetére
Belső hálón nem kell forward. Csak akkor, ha WAN oldalról akarod elérni. Akkor viszont úgy, ahogy az általad mellékelt képen is van, de természetesen a PC IP-jére kell forwardolni.
Ha viszont belső hálón nem megy, akkor csak kliens oldalon lehet tűzfal, vagy nem elindított realVNC server.
-
laolaj
aktív tag
válasz
vargalex #13666 üzenetére
arányom a torrent oldalakon 16x fölött szóval nincs gondom a fel / le töltéssel
2MBval megy fel
annyi h megyek ki németországba.. és az itthoniaknak segítségként kellene beüzemelni
na most fent van a 2 gépen. wifi mögött van mind2és nem birok rákapcsolódni... a 192.168.1.1** saját belső IPjén próbálom de nem..
valami ötlet?
illetve olyan még h WOL-t lehet használni USBs wifin is?
-
Marcelldzso
tag
Köszönöm a válaszokat a sebesség korláttal kapcsolatban, azért ügyködöm ezen, mert remek lenne, ha routeren lehúzom a cuccost és akkor teszem azt egyből tudom dlna-val kapcsolaton keresztül nézni a tv-men.
100/100-as netem van. De akkor lehet az lesz, hogy lehúzom hamar asztalin, átmásolom a routerre aztán onnan nézem...
hmm nem egyszerű -
válasz
laolaj #13664 üzenetére
Hát, nem tudom, igazából nekem sok viszonyítási alapom nincs, mert ezen a routeren sosem sikerült torrentezni, illetve csak egy-két próba letöltés erejéig a transmission-nal, így csak azt tudom mondani, amit mások írkáltak itt, mert a fórumot azt követem már több mint egy éve folyamatosan.
1MB/sec viszont elég kevésnek hangzik, mert annak idején ASUS WL-500G Premium-on is gyorsabb, ~1,2MB/sec körüli sebességet lehetett elérni lefelé, seed-ben pedig még egy v2-es is, ami gyengébb HW, elért 2MB/sec-et, és nem omlott össze, csak egy kicsit (na jó, nem olyan kicsit) megszaladt a load.... És akkor még csak a régi WL-500 szériáról beszéltem.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
laolaj #13664 üzenetére
Azért az 1 MB/s-nél többet bír. De nyilván a vas miatt van egy (viszonylag alacsony) felső korlát, amivel számolni kell. A nagy sebességű nettel rendelkezőknél ezért inkább seed-re javasolt, valamint vannak olyan felhasználók (köztük én is), akik úgy vannak vele, hogy ráér lejönni a cucc (igaz nekem a DIR-825 is kihajtotta a netemet), viszont cserébe alig van fogyasztás.
Mi a gondod a realVNC-vel?
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13662 üzenetére
én azt vettem észre mikor ment a torrent.. hogy egyel még el bírt.. de azt is max 1MB.. de ez nagyon plafon. Sokat ingadozott. + fogta az egész hálót.
Mivel 5MBval tudok leszedni így nem fog megmenteni az h 1MBval szedjekinkább megy annyira a gép.. így se tarts sokáig.
+ ha 2nél több szál ment akkor még ki is fagyot -
laolaj
aktív tag
válasz
Marcelldzso #13661 üzenetére
a szálak is befolyásolják...
az a probléma ezzel a routerrel h a procija és memóriája is kicsi.. szóval torrentezni kétszer is meggondolnám
bár függ a net sebességedtől is h mennyire képes -
válasz
Marcelldzso #13661 üzenetére
Szia!
A router terhelése, és ezzel együtt az elérhető maximális sebesség is, nagyban függ a nyitott file-ok, és kapcsolatok számától is, de a tapasztalatok szerint valahol 1 és 2 MB/sec közt kell meghúzni a határt... Értelemszerűen ha ez összejön 1-2 torrentből, és mondjuk 5-10 kapcsolatból, akkor lehet magasabb, de ha gyéren seed-elt cuccokról van szó, és mondjuk 10-20 torrent fut vagy 60-80 szálon, akkor kevesebb lesz az elérhető sebesség. Nem is beszélve arról, ha a torrent mellet még szeretnéd mondjuk a samba-t is használni...
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok!
Mekkora korlátot állítsak netsebességben a transmissionhoz, hogy ne faggyon a routerom?
-
laolaj
aktív tag
Real VNCt használ valaki?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
the radish #13656 üzenetére
Hi!
A 192.168.1.100-hoz biztos, hogy kell még egy könyvtárnév is.
A /mnt/venus mappa egyébként létezik?
Log-ban mi látszik? -
gergi42
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13657 üzenetére
A reset nem használt sajnos, viszont feltettem rá az itt megismert openwrt-t és láss csodát...megy
Majd még biztos fogom próbálgatni a gyári firmware-eket de egyenlőre marad ez, és az is megnyugtató, hogy ezek szerint em hardware-es a hiba. -
válasz
gergi42 #13655 üzenetére
Próbálj meg RESET-et nyomni rajta... Persze ezt áram alatt lévő routeren, körülbelül 10mp-ig, amíg újra nem indul. Ha ez nem segít, akkor tehetsz rá alternatív firmware-t, mint DD-WRT, vagy OpenWrt. Ha ezektől elzárkózol, akkor többet nem tudsz tenni az ügyben, marad a garanciális csere. Már amennyiben kicserélik, mert ezek azok a rejtélyes hibák, amit nem biztos, hogy a szervizben fognak tudni reprodukálni, és akkor visszaadják, hogy ezzel minden rendben van, tökéletesen működik. Volt már itt hasonló eset valakivel...
-
gergi42
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég sikerült beszereznem egy WR1043ND-t,működött is remekül, de ma felfrissítettem a legújabb gyári firmware-t (TL-WR1043ND_V1_110
429) és azóta nem csatlakozik WAN-ra a UPC Cisco modeméről (még a led sem gyullad fel..!).
Az érdekes az, ha a kettő közé visszakötöm a 10/100-as régi ASUS routeremet (azaz Cisco WAN output -> ASUS WAN input, ASUS LAN1 -> TP-Link WAN input) akkor működik, felvillan a WAN led is, csak így ugye megette a fene gigabites kapcsolatot.
Tudna valaki esetleg tanácsot adni mit próbáljak ki?Előre is köszi!
Update: Azóta persze megpróbáltam régebbi firmware-eket feltölteni, de ez sem segített (az eredeti gyári firmware nincs meg sajnos)
-
ToBeY
nagyúr
Speeedfire cikkében találtam pontos adatokat hogy milyen sebességet lehet elérni USB-n keresztűl.Így már könnyebb lesz a háttértár vásárlása
-
vargalex
Topikgazda
válasz
the radish #13651 üzenetére
A helyes mount még kimaradt az előző hozzászólásomból:
mount -t cifs //192.168.2.137/share /mnt/popcorn -o guest,nounix,noserverino
A log-ot azért érdemes mindig megnézni.
A ? azért van a DHCP lease-nál, mert akkor az eszköz a DHCP kéréskor nem küldi a nevét, esetleg nincs is neki, csak a Samba megosztásának.
-
the radish
senior tag
válasz
vargalex #13642 üzenetére
Szia!
Én kipróbáltam az enyémen, sajnos nem jó. Mondjuk érdekes, hogy a gépnévnél a DHCP leosztásnál egy ? figyel.....
A pc tökéletesen látja \\VENUS\ néven, de az openwrtnek hiába adtam meg mind a venus nevet, mind pedig az ip címet, sajnos nem tudja csatolni meghajtóként.Mit érdemes még kipróbálni?
Köszi.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #13647 üzenetére
Hi!
Na, szóval. Ami kell hozzá:
kmod-fs-cifs
kmod-crypto-hmac
kmod-crypto-md5Ezek mind megtalálhatók a repository-mban.
Ahogyan írod, ezek már biztosan nem férnek el a flash maradék területén. Ezért két lehetőséged marad:1. extroot - kinevezel egy partíciót extroot-nak és az fstab config-ban ezt be is jelölöd
2. külső meghajtóra telepítés -
nimfas
addikt
Most kene az az exroot-os csatolas, hogy a progik particiot felcsatolja a tarhelyhez.... leirnad legyszi a menetet? Telefonrol kicsit maceras irni, keresni
-
vargalex
Topikgazda
válasz
the radish #13643 üzenetére
Hi!
Mondjuk generálsz. Használhatod hozzá ezt a leírást, értelem szerűen ipkg helyett opkg, a könyvtár nem feltétlenül a /opt-ba kell és a lighttpd indító scriptje is más. De akarod egyáltalán HTTPS-en? Ha nem, akkor vedd ki az egész ssl definíciót a config-ból.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ErosenZold #13614 üzenetére
A sajátomhoz biztos nem.
Ugyanis nekem D-Link DIR-825 van. Az 1043ND-re ha vannak még igények, akkor szívesen belerakom. Bár úgy gondolom, hogy lehet, hogy valamit ki is kellene venni, mert lehet, hogy a kis JFFS2 partíció miatt van néhány embernek problémája.
-
the radish
senior tag
Még mindig az ADOS felé haladnék, ám a lighttpd restartrja után ez fogad:
/opt/etc/init.d/lighttpd restart
sh: you need to specify whom to kill
2011-06-15 22:33:11: (network.c.589) SSL: Private key does not match the certificate public key, reason: error:02001002:lib(2):func(1):reason(2) /etc/ssl/private/lighttpd.pemHitelesítő kulcsot kér, de azt honnan vegyek??? A configból ha kikapcsolom, akkor sem megy. Van valakinek javaslata?
-
vargalex
Topikgazda
-
club1
veterán
válasz
petya84b #13639 üzenetére
A Korm. rendelet 7. §-a alapján, ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesített csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
Három munkanapon belül érvényesített jótállási csereigény esetén a vonatkozó Korm. rendelet 7. §-a alkalmazásában az előzetes vizsgálatot igénylő kijavításra nem ad a jogszabály lehetőséget, ebből tehát következik a meghibásodott fogyasztási cikk azonnali kicserélésének kötelezettsége a forgalmazó részéről.
Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, a GKM rendelet 4. §-ának (2) bekezdése irányadó a Korm. rendelet szerinti kicserélés határidejére is (tehát 15 nap). -
petya84b
tag
Amúgy ilyenre van 3 nap cseregarancia igaz, hogy emgveszem hazaviszem és meg se nyekkenik? Mert nem szeretném ha mondanák hogy megcsináltatják stb... Adjanak újat szerintem. Vagy ez hogy működik?
-
club1
veterán
válasz
///Krisz\\\ #13635 üzenetére
Milyen ip címet kap a Windows-od (ipconfig) és kitől (alapértelmezett átjáró)?
-
club1
veterán
válasz
///Krisz\\\ #13633 üzenetére
Alapvetően az lesz a baj, hogy a böngészőidben el van tárolva a router korábbi (általad, vagy a UPC-s által megadott) jelszava. Azt törölve a router bejelentkezési ablakát kell kapnod, ahol az admin/admin párossal be tudsz jelentkezni.
Kérlek tölts le egy újabb böngészőt (pl. Firefox), és próbáld az alól elérni a routert. -
CS_D
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #13630 üzenetére
Az inkognítóablak = privát böngészés, azaz nem tölt be dolgokat a gyorsítótárból, illetve a cookie-kat sem használja, továbbá nem marad nyoma a böngészsének.
De ha törölted őket, akkor kb ugyanazt érted el.Így viszont sajnos nincs több ötletem.
-
CS_D
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #13628 üzenetére
Cookie, gyorsítótár törlést, vagy inkognítóablakot próbáltad már? Lehet, hogy segít.
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Egy nagy gonddal fordulok hozzátok. Mától kezdve UPC-s netem lett, minden király meg működik. Csak éppen nem tudok hozzáférni a routeremhez. A UPC-s csávó itt ügyködött-bügyködött és rendesen meg is csinálta csak épp kizárt a routeremból. Nem tudok belépni a menüjébe: Beírom az IP címet (192.168.1.1) és behozza ezt holott még meg sem tudtam adni se a felhasználó nevet, se a jelszót (nem jött be az a kis ablakocska). Már próbáltam a hátán a reset gombot, de ugyanide jutok.
A segítségeteket előre is köszönöm szépen!
-
CS_D
senior tag
válasz
Badb0y #13626 üzenetére
Az azt jelenti, hogy az n-es wifit HT40+ üzemmódban használod, azaz nagyobb sávszélességet foglalsz a spektrumból.
Sajnos ahogy nézem itt eléggé terhelt spektrum, így az általad választottnál szerintem nincs optimálisabb.
Csak, ha 5 GHz-es tartományba mennél át, de ahhoz megfelelő hardveres támogatás szükséges.
-
the radish
senior tag
Az 1. hsz-ban szereplő satisztikákat szeretném elkészíteni, de a következő üzenet fogad az adatbázis elkészítése végén és nem is hozza létre traffic.rrd-t. Mi lehet a probléma?
-ash: rrdtool: not foundAzt hiszem megvan. Nem adtam ki telepítés után a opkg-link mount parancsot. Legalábbis remélem, ez lesz. Tanulgatom....
-
bba
tag
válasz
petya84b #13621 üzenetére
miután bedugod, a power lednek világítani kell, majd a többinek is a boot folyamat során fel kell villanni, majd mikor felállt rajta az adott rendszer, akkor a sys led ég folyamatosan.
Mivel még a power se világít akkor az gáz...
feltéve, hogy tényleg jön áram a konnektorból
-
bba
tag
Alapból nincs rajta torrent kliens azt külön kell telepíteni. De ha Vargalex Fw-je van fenn neked abban már előre telepítve van a Transmissionbt nevezetű kliens , és USB- HDD-re vagy pendrive-ra tud letölteni, de előtte mountolni kell azt, ill a transmission-t beállítani az adott Lucis web oldalon (Services/Transmission) vagy a megfelelő config fájlját szerkeszteni.
amúgy létezik még unix alá más torrent kliensek is pl rtorrent, ctorrent, btpd is, illetve deluge, bár az azt hiszem még nem lett openwrt-re fordítva.
-
petya84b
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen TP-link 1043-as routert. Bedugtam de még a power led se világít rajt. Megeshet hogy rossz az egész?
-
ToBeY
nagyúr
Merre találom OpenWRT alatt a torrent klienst?Vagy az csak akkor jelenik meg ha rádugok egy HDD/USB-t?
-
válasz
ficus10 #13618 üzenetére
Ez, így biztos, hogy semmilyen törvénynek, vagy jogszabálynak nem felel meg! Szerintem ezt ne hagyd ennyiben, de most üsd a vasat, amíg meleg... Én is amondó vagyok, hogy ha javíthatatlan a sajátod, akkor új illet meg, ha meg javítható, akkor azt adják vissza. Ez különben is ellentmondásos, hogy neked cserélték, mondván javíthatatlan, de más majd megkapja... Ez most akkor, hogy van?!
-
ficus10
csendes tag
Közben beszéltem az átadó hellyel .A srác szerint ez a bevett gyakorlat aTP-Link magyarországi disztribútorának szervizében.Az enyémet megjavítva majd valaki más kapja meg.Valamikor.Mese habbal.Röhej!Kértem,hogy jelezze a szerviz felé elégedetlenségem és mihamarabb tájékoztassanak.Az rendben van,hogy ha működik,minek nézegetni.Az is igaz,örülhetek az egész ügy szerencsés lefolyásának.De azért keserű a szám íze.
Ha csere,akkor új,ha javított,akkor a sajátom.Ilyen egyszerű lenne. Mi van,ha pl.két év múlva újra elromlik.
A számlámon szereplő gyári szám nem egyezik a készüléken lévővel.A változás okáról semmilyen igazolásom sincs. ??? -
CS_D
senior tag
válasz
ficus10 #13615 üzenetére
Elvileg újat szokás ilyenkor adni. Vagy, ha elfogadod az általuk tett ajánlatot (csere használtra, más termékre, stb).
Sajnos az itt a baj, hogy elfogadtad, amit adtak. De talán megéri egyet reklamálni.
Több, mint két éve egy Linksys WRT54GL-t garanciáztattam, amit szintén nem tudtak javítani (villámcsapás érte
), és vadiújra kicserélték.
-
ficus10
csendes tag
Sziasztok ! A véleményetekre lennék kíváncsi.Régebben ismertettem itt a behalt routerem esetét.Nos az lett,amit jósoltatok.2 hét után szóltak,mehetek érte"nem tudták javítani,adnak egy másikat".Ilyen-olyan okok miatt,bő hónap után ma mentem érte.Nem volt nálam csak a szerviz lap.Monda a srác,hogy ez egy másik,működőképes(régebben javított) cucc.Mostantól újra öt év a garancia.Kérdeztem a gyáriszám változást,nem gond-e, hogy rögzítik.stb.Nem gond.A pc-n meg van.A család izzadt a kocsiban,meg egyébként is sietős volt.
Itthon nézem,már a doboz is elég leharcolt volt(amit beadtam az original)a gépen enyhe karcok, kosz. Majd fel robbanok! Átgondoltam a dolgot.Szerintem ha javíthatatlan,akkor egy vadonatúj illet meg csereként,nem egy kitudja mikori használt,javított.Az enyém karácsony előtt vásárolt,karcmentes állapotú volt. Mi erről a véleményetek? -
ErosenZold
senior tag
vargalex, csinálni fogsz majd még további firmware fejlesztést a sajátodhoz? Olyasmikre gondolok, hogy Qss scripteket raksz bele amikből lehet választani stb
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehet a routerben bontani a kapcsolatott majd újra tárcsázni?
Mert este néha belassul a net sebessége,és ilyenkor az IP csere segíteni szokott. -
bba
tag
válasz
Zoleee89 #13609 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy mit akarsz.
A router tud le fel tölteni, de a kliens számítógépeden lévő torrent program nem tölt le?A torrent kliens (utorrent) lehet tesztelni a kapcsolatot általában, neki egyébként, mint előbb írtam UPNP kell alapból, de ha nem használod, akkor egy egyedi portot kell nyitni, de inkább egy port tartományt a tűzfalon és azon fog kommunikálni ki és be (TCP és UDP protokol is kel neki, ha jól rémlik)
-
bba
tag
alapvetően nem, a Fw-ben lévő szolgáltatásokhoz (FTP, SSH, transmission) szükséges tűzfal beállításokat a készítője (Vargalex) berakta.
Nálam egyedileg egy WOL csomag ébresztés port forwarding és távoli elérés átirányítás van, semmi több.
alapbeállításként Wan oldalról befelé nem fogad kapcsolatot illetve rejtve van, ha jól értelmezem a beállítást és kifelé engedélyez mindent. de nem nagyon értek hozzá, ezt mások megmondják.
Még annyit, hogy a torrenthez a klienstől függően lehet szükség lesz az UPNP-t bekapcsolni a routeren és vagy hagyod default porton, vagy te adsz meg arra egyet.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Köszönöm az eddigi segítségeteket.
Sajnos még mindig nem akar össze jönni, hogy a wifis hálózaton ne csak a routeren menjen a torrent aktívan. Valaki tudna nekem segíteni ebben?
Vargalex féle fw-t használom.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
bba
tag
válasz
Badb0y #13605 üzenetére
Nincs túl zsúfolt a csatorna, amin sugárzol? Értem ez alatt , hogy másik is a környezetedben, pl szomszédoknak is van vezeték nélküli routerük?
HA igen, tedd át másik csatorna ezt vagy a vevővel pl: Androidos készülékkel a Wifi analyzer nevű progival tudod megnézni, hogy melyik csatornán hányan sugároznak. vagy pl notebookok az Inssider nevű progival.
De az Openwrt Lucis felületen belül is van egy oldal, ahol látod a körülötted sugárzó más hálózatokat: a Network/ Wifi alatt a "Find and join network" nevű jobb oldalt lévő kis nagyítós gomb
-
Badb0y
addikt
Wifi szakadázás megoldására van valami ötletetek? Mostanában elkezdett szakadozni a wifi.
Openwrt. -
bba
tag
Ha van webes felüleleted (LUCI) akkor a Network fül alatt az Interfaces és WAN alatt találhatóak a beállítások. Itt a protocol beállítás a lényeges leginkább:pl ez DHCP, ha kábelneted van és PPPoE ha ADSL-ed van (ekkor felhasználó név és jelszó is kell).
Amúgy ez a beálíltás az alábbi fájlban található :/etc/config/network
mod:
Lassú voltam -
ToBeY
nagyúr
Légyszi valaki mondja (mutassa meg
) hogy OpenWRT alatt hogyan lehet beállítani hogy legyen net.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest