- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #797 üzenetére
A nehezen ellenőrizhető eredetű cuccoknál a legmegbízhatóbb megoldás egy gondosan megkötött adás vételi szerződés. Biztos, ami biztos bele kell írni, hogy az eladó szavatol a számítógép per-, teher- és igénymentességéért vagy valami hasonló, és legfőképpen ellenőrizni, hogy valós adatok kerültek a papírra (pl. elkérni a személyi igazolványát és lakcímkártyáját az illetőnek). Ha sáros a gép, és az eladó ezzel tisztában van, akkor elég valószínű, hogy nagyon nem szeretné, hogy ilyen nyoma maradjon az ügyletnek.
-
Angyal07
tag
válasz
Shadowfax #793 üzenetére
És az IBM-nél biztos nem lehet olyan, mint a HP-nál, hogy oprendszer nélkül adják a gépet, vmi freeDos-sal vagy linuxal, vagy bármi?
Mert a srác a gép alján lévő számokat megadta és az alapján az ibm oldalán beírva minden rendben volt. Írták, hogy van rá gari 2009.01-ig, stb. Ha lopott lenne, ez ennél a műveletnél nem derülne ki? Mármint az IBM honlapján a számának beírásakor? Vagy hogy van ez? -
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax #774 üzenetére
Na mondjuk azért azt azért elég elrettentőnek találom, hogy a video szerint csavarhúzóval kell feszegetni a műanyagot.....
De nagy marha vagyok, ebbe bele sem gondoltam, hát persze, a T4x is kb ilyen vastag (vagy vékony?) Talán akkor ez a fantasztikus megoldás már teljesen a lenovo sara. Eltüntették a jó kis kék és piros csíkokat is a pöcökegér gombjairól, meg ronda szögletes touchpad gombokat alakítottak ki, nem is beszélve a bekapcs, thinkvantage és volume gombokról... csak ezek szúrják a szemem
Hogy ezt miért kellett? Talán, hogy tudassák, hogy hé, ez az IBM már nem az az IBM?
[Szerkesztve] -
terfy
csendes tag
válasz
Shadowfax #684 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Az összes többi működik altgr-rel, eddig fel sem tűnt, csak ma akartam & jelet írni és nem sikerült. (c és C-t tudok írni).
Úgy tűnik vmi extra selejtet fogtam ki (akkuról sípol, néha randomra feltölti az akksit, amikor be van állítva, hogy ne töltse és most még ez is), úgyhogy kénytelen leszek meglátogatni a szervízt.
Bár lehet, hogy megpróbálom újratelepíteni az egészet hátha segít. -
zoszt
tag
válasz
Shadowfax #666 üzenetére
RightMark CPU Clock Utility.
Xp feláll, utolsónak az NHC indul el (aztán tálcán jobb egér gomb, bezárás), de a RightMark (amit mondjuk egy fél nap múlva indítok el) az NHC értékeit mutatja. Ez persze jó, így lehet fancontrolozni, igaz így sem atomstabil.
Konkrétan nhc.exe nem fut. Nálam csak a 6x-osnál van fesz csökkentés beállítva. -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #661 üzenetére
olvastam - de nekem függőlegesen megy, csak vízszintesen nem. Ez az FF már úgy idenőtt az asztalomra, nem szívesen váltanék. Különben igazából csak pár hete tűnt fel a dolog, eddig valahogy nem akadtam bele ilyen idióta széles oldalba, amin scrollozni akartam volna. Úh. lehet, hogy megleszek valahogy így is.
-
ody42
senior tag
válasz
Shadowfax #650 üzenetére
NHC most nekem sem megy, az csak azért kellett, hogy a proci feszeket beállítsam, azóta csak a fancontrol megy,én is olvastam, hogy összeakadnak. (amúgy csak annyi lenne, hogy lockolják az erőforrást, valami közösen egyeztetett módon, és akkor működhetnének egyszerre is)
Amúgy mint írtam, nekem sem a procival van a gond, az megy még majdnem ULV feszeken is, hanem a PCI jelű érzékelő környékén melegszik nagyon a gép, a többi passzívan elvan 40 fok környékén. A két legmagasabb hőmérséklet a PWR és PCI szokott lenni, ezek miatt kapcsol be a venti. Közben utánaolvastam, és áll. az a baj, hogy a PCI (ami a WLAN chip?) nincs rákötve a bordára, és ezért elégtelen a hűtése venti nélkül. Most egyelőre nálam is az van, hogy a fancontrolban manual 1-esen megy a venti, így halkan, de folyamatosan megy, és minden 40 fok körül van. Azért kíváncsi lennék, hogy mennyire ártana a PCI-nak a folyamatos 55 fok (efölé nem megy passzívan se), de biztos az IBMnél sem hülyék dolgoznak, és megvan az oka, h. bekapcsol a venti. -
ody42
senior tag
válasz
Shadowfax #636 üzenetére
igen, közben rájöttem, hogy ezt kicsit trükkösebb kiszedni, más kérdés, hogy a barátnőm végül sajna nem ment bele a cserébe
(övé az r50
)
Mindenesetre már az felvillanyozott, hogy ez ilyen könnyen cserélhető, mert az volt a legnagyobb bánatom, hogy az enyémben csak DVD olvasó van, de még nincs egy hetes a cucc, szóval azért vagyok ilyen béna hozzá, de figyelek és tanulok
más: NHC-val beállítottam, hogy mindig 800Mhzen menjen, és csak akkor kapcsoljon rá, ha muszáj, és az ehhez tartozó feszt is visszavettem. A Powerplay is be van kapcsolva akksis üzemnél is, de így is nagyon sokat megy a venti. Felraktam a fancontrol nevű progit, ami 8 helyen olvassa ki a hőmérsékleti értékeket, de ahogy látom, nem a CPU és GPU értékek a legmagasabbak, tehát feleslegesen erőlködöm. Nálam a PCI a legmagasabb, ezt hogyan lehet lejjebb szorítani? Illetve ezek meddig mehetnek fel? Az r50-esben pl. a proci nem ritkán 60 fokos, ebben 40 fok körül szokott lenni, de inkább emiatt a PCI miatt aggódom, mert ez felmegy 55 fokra is, ha lekapcsolom a ventit, de ha meg beállítom, h. 50-nél kapcsoljon be, akkor 5 perc csend, 5 perc zaj az eredménye...
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #636 üzenetére
Valamint az e nélküliekben ugyan menne a hotswap, de ettől függetlenül nem vagyok benne biztos, hogy az R-es odd-k csereszabatosak a T-vel. Előbbiekben 12,5mm-es ultrabay enhanced meghajtó van, aminek a helyére a T-k 9,5-ös slim odd-je is belemegy, de fordítva nem megy a csere. De javítson ki valaki, ha tévednék.
-
-
sssent
senior tag
-
terfy
csendes tag
válasz
Shadowfax #597 üzenetére
Szia!
Egy T60-asom van. 1,83-as DC proci, 512MB RAM, 80GB, X1300, 14,1''-os kijelző.
Nagyon jó gép, nagyon meg vagyok elégedve vele, kicsi és könnyű.
Egyébként nem tudja vki, hogy hogy kell beállítani a hypermemorit, mert minden tesztprogi azt írja ki, hogy leveszi a rendszerből a maga 192MB-ját és így 256MB van neki, de én azt szeretném, ha megelégedne a saját 64MB-jával, de sem az ATI Control Centerben, sem a BIOS-ban nem találtam meg a módját, hogy hogyan lehetne lecsökkenteni (bár az is lehet, hogy ezt csak akkor foglalalja le, ha szüksége van rá?). -
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #585 üzenetére
Nem cseréltem le, gondolkodtam rajta, de a T60-as 15'' lett volna, felbontásban nem, viszont fogyasztásban meg nagyobb. Egyedül a DVD+-RW volt szimpi benne, de úgy döntöttem nem ér annyit.
Majd talán egy meromos notira váltok, az is legalább 1 év.
---
Itt egy T43 220k-ért: [link]. 1 év garival sztem nem rossz.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #560 üzenetére
Na, megoldódni látszik a dolog (milyen klasszul elbeszélgetek így magamban
).
Rátaláltam az IBM oldalán arra az infóra, hogy a Software Installer helyét felváltja a System Update 2.0 nevű progi, letöltöttem, s ezzel frissít, letölt, minden szupi.
[link]
Márcsak az a kérdés, hogy vajon miért két teljesen más frissítést mutatott a Software Installer és a System Update?Rejtély.
-
-
-
Herby
csendes tag
válasz
Shadowfax #362 üzenetére
Shadowfax Te most kötözködsz vén fejemmel?
Legyen elég annyi, hogy az X60 is ThinkPad és minden más Notebook amin IBM logo van az ThinkPad családba tartozik. Számomra az a lényeg, hogy egy hordozható gép nekem nem ér meg fél milliót, mivel ezért a pénzért veszek inkább 2 db akármilyen hordozható gépet.
-
Sipi
addikt
válasz
Shadowfax #348 üzenetére
Egy próba: sok rosszul megírt alkalmazásnál előfordul, hogy uninstallesetén viszi magával a fél rendszert, ugyanakkor fennhagy egy csomó felesleges dolgot.
A helyedben megpróbálnám, hogy vissza ezt a rossz veziójú NHC-t, majd letiltani. (Ha serviceként fut, manualra tenni és stop, disabled nem biztos, hogy jó, mert akkor lehet, hogy megint letilt mindent.)
Így esetleg előkerülnek a régi sémák is. (Ilyesmi szokott lenni pl. UPS-ek spéci programjainál, amelyek felülírják a beépített Windows-os kezelést. Majd elfelejtik visszacsinálni.)
Ezután próbáld megint feltenni/frissíteni a ''gyári'' Power Mgmt-et, hátha ezzel a közös file-okat (pl. sémák) felülírja, így az NHC uninstallnál érzékeli, hogy nem az övé, és nem bántja.
Ha megint eltűnik minden, de az előbbi feltelepítéssel jó, akkor pedig telepítsd, de ne használd.
Sipi -
Blyan
félisten
válasz
Shadowfax #344 üzenetére
Nekem sem ment. De mivel az egész rendszer már amúgy is megérett egy újrahúzásra leszartam, és nem foglalkoztam vele.
Persze a Power Management újrahúzása megoldja, hogy csinálhass újakat (amimor én újrahúztam nem töröltem le a meglévő rosszat, így csak annyit értem el vele, hogy utána már tudtam custom beállítást létrehozni, de régi defaultok nem jelentek meg).
Legalább is, ha jól emlékszem...
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
válasz
Shadowfax #342 üzenetére
Ilyen nekem még az előző relase-ben volt (februári). Akkor visszaraktam a korábbit és működött rendesen. Viszont amióta felraktam a márciusit még nem találkoztam ezzel. (nekem csak az a bajom, hogy a mostani nem érzékeli a GPU órajeleket)
Ja, és nem érzékeli a PowerPlayt.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #340 üzenetére
Nos, más probléma adódott.
Az NHC 1.10 beta 2-t tettem fel tegnap. Úgy látom, kissé összeakad az IBM-es Power Managment-tel...Reboot után elfelejti az összes eddigi energiagazdálkodási sémát, még a gyári ''Thinkpad default'', stb-t is. S most megnéztem, új sémát se tudok igazán gyártani...
-
pampika
őstag
válasz
Shadowfax #154 üzenetére
Köszi az infókat
Eddig minden jól hangzik. Már csak a számlázási részét kéne elintézni valahogy (ő adásvételit tud adni, nekem meg számla kéne...) és ha ez is klappol, akkor lesz ilyen gépem
Ha meg nem, akkor a T41-est kéne kicsit megtuningolni. Az olyan formában történne, hogy venni mondjuk egy R-es gépet és abból átpakolni pár dolgot az enyémbe. Mik kompatíbilisek? Nagyobb memo, vinyó elsősorban, de pl. a dvd író se lenne rossz
thx -
dokesz007
aktív tag
válasz
Shadowfax #92 üzenetére
seeback
tervezéshez ill. h tudjam a szarokat magammal vinni és egy projektet ne csak bemutatni tudjak hanem adott pillanatban belenyúlni
megnéztem elég sovánka a kínálatpedíg lassan el kéne szánnom már magam egy vásárlásra mert már lassan 3 hónapja nem vergődöm zöldágra, már volt olyan is h ''zsebben'' (kártyán) a zsé, megnézve csekkolva a gép, és ajtóból visszafordul és mereng
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged