Aktív témák
-
Tim82
félisten
Legjobb tudomásom szerint (és itt javítson ki nálam okosabb, ha tévedek, elvégre nem régen vagyok a ''klub'' tagja
) a ''világgarancia'' pontosan azt jelenti, hogy - függetlenül attól, a világ melyik pontján vetted a gépet - bárhol érvényesíthető az IBM-szervízekben. Természetesen akkor, ha a garancián belül megoldható az adott, esetlegesen felmerülhető probléma.
Ez konkrétabban annyit tesz, hogy - a Te használtan veendő T60-od esetében - a garancia kezdetétől számítva 3 éven belül itthon is érvényesíthető az IBM szakszervízben. Függetlenül attól, hogy a gép nem magyar lokalizációjú. (Én pl. kb. három hete vagyok egy német lokalizációjú T40-es elégedett tulaja, 2008 novemberéig szóló világgaranciával. Szerintem az utolsó, kifutó szériák között adhatták el anno Németországban újonnan a masinát, de örülök neki, hogy több, mint egy évig még tudom érvényesíteni a garit a használt gépemre, ha gond van.)
Ami kizáró ok lehet a garancia érvényesítésére: a garancia elveszik, ha pl. IBM szervízen kívül piszkáltak a gép ún. nem cserélhető alkatrészeihez, mint pl. az alaplap. Az, ha a T60-ban bővítve van a RAM, merevlemez, esetleg cserélve az ODD, viszont nem számít, mert mindezek cserélhető alkatrészeknek számítanak.
A T60 esetében 2009 vagy 2010-ig lehet jó a garancia, persze, nem árt utánanézni az IBM/Lenovo honlapján a sorozatszám alapján (tehát igen, leellenőrizhető
). De nem hiszem, hogy gond lenne vele. Ja igen, azt is megtudhatod némi eséllyel, hogy nem lopott-e a használt gép.
Ha majd pl. Shadowfax erre jár, ő linkeket is tud adni, de ha visszaolvasol a fórumban (kb. fél órás meló
), akkor Te is megtalálod a hivatkozást a sorozatszám-ellenőrzésre.
Elnézést, kicsit terjengősre és szájbarágósra sikerült, asszem. Mentségemre: késő van.
Meg ezek nem saját bőrömön szerzett tapasztalatok (hála a jó égnek), hanem szorgos olvasgatásokkal összegyűjtött infók. Remélem, a ''klub''
régebbi tagjai is erre járnak, oszt ha hülyeséget írtam, jól megcáfolnak. ;)
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Projektor topic
- Milyen routert?
- OLED TV topic
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Tervezős Lenovo Thinkpad P14 S gen2 Laptopom (Nvidia 4Gb-os videokártyával) kifogástalan eladó!
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Core I9 10885H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Újszerű ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Intel Core I7 10750H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- AKCIÓ!! Alienware m16 r1 AMD Laptop , RTX 4080 , R9 7845HX , 32GB DDR5 , 2TB
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -30% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) a ''világgarancia'' pontosan azt jelenti, hogy - függetlenül attól, a világ melyik pontján vetted a gépet - bárhol érvényesíthető az IBM-szervízekben. Természetesen akkor, ha a garancián belül megoldható az adott, esetlegesen felmerülhető probléma.
). De nem hiszem, hogy gond lenne vele. Ja igen, azt is megtudhatod némi eséllyel, hogy nem lopott-e a használt gép.
régebbi tagjai is erre járnak, oszt ha hülyeséget írtam, jól megcáfolnak. ;)