- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
Tim82
félisten
Legjobb tudomásom szerint (és itt javítson ki nálam okosabb, ha tévedek, elvégre nem régen vagyok a ''klub'' tagja
) a ''világgarancia'' pontosan azt jelenti, hogy - függetlenül attól, a világ melyik pontján vetted a gépet - bárhol érvényesíthető az IBM-szervízekben. Természetesen akkor, ha a garancián belül megoldható az adott, esetlegesen felmerülhető probléma.
Ez konkrétabban annyit tesz, hogy - a Te használtan veendő T60-od esetében - a garancia kezdetétől számítva 3 éven belül itthon is érvényesíthető az IBM szakszervízben. Függetlenül attól, hogy a gép nem magyar lokalizációjú. (Én pl. kb. három hete vagyok egy német lokalizációjú T40-es elégedett tulaja, 2008 novemberéig szóló világgaranciával. Szerintem az utolsó, kifutó szériák között adhatták el anno Németországban újonnan a masinát, de örülök neki, hogy több, mint egy évig még tudom érvényesíteni a garit a használt gépemre, ha gond van.)
Ami kizáró ok lehet a garancia érvényesítésére: a garancia elveszik, ha pl. IBM szervízen kívül piszkáltak a gép ún. nem cserélhető alkatrészeihez, mint pl. az alaplap. Az, ha a T60-ban bővítve van a RAM, merevlemez, esetleg cserélve az ODD, viszont nem számít, mert mindezek cserélhető alkatrészeknek számítanak.
A T60 esetében 2009 vagy 2010-ig lehet jó a garancia, persze, nem árt utánanézni az IBM/Lenovo honlapján a sorozatszám alapján (tehát igen, leellenőrizhető). De nem hiszem, hogy gond lenne vele. Ja igen, azt is megtudhatod némi eséllyel, hogy nem lopott-e a használt gép.
Ha majd pl. Shadowfax erre jár, ő linkeket is tud adni, de ha visszaolvasol a fórumban (kb. fél órás meló), akkor Te is megtalálod a hivatkozást a sorozatszám-ellenőrzésre.
Elnézést, kicsit terjengősre és szájbarágósra sikerült, asszem. Mentségemre: késő van.Meg ezek nem saját bőrömön szerzett tapasztalatok (hála a jó égnek), hanem szorgos olvasgatásokkal összegyűjtött infók. Remélem, a ''klub''
régebbi tagjai is erre járnak, oszt ha hülyeséget írtam, jól megcáfolnak. ;)
Aktív témák
- Legion Pro 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Acer Nitro V 15 i7-13620H / RTX 4060 / 32GB RAM / 1TB SSD 1 éves, számlás, hibátlan + AJÁNDÉK
- IdeaPad Gaming 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB + 1TB HDD magyar vbill gar
- Medion Erazer Beast X25 Gamer Laptop
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- iPhone 12 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest