Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• batorpeti

tag

válasz brd #5444 üzenetére

Akkor lényegében azt kell kiszámolni hogy az adott stop távolság értéke mekkora lotméret esetén egyezik meg a tőkém 1%-ával, ha jól értem.
    Viszont a tőkeáttét fogalmával akkor még nem igazán vagyok tisztában. Minél nagyobb tőkeáttétet használok, annál kisebb összeget kell letétbe helyeznem, viszont a nyereség-veszteség a pozíció zárásakor annyi lesz mintha tőkeáttét nélkül kereskedtem volna? Ez akkor arra jó hogy több, vagy nagyobb pozíciót nyithassak mint amennyit a tőkém amúgy megengedne?
    Akkor pl egy 0,01 lot-os 1:100-as tőkeáttételű pozíció és egy szintén 0,01 lot-os de 1:200-as tőkeáttételű pozíció között annyi a különbség hogy az utóbbihoz fele akkora összegre van szükség, de a végén ugyanakkora lesz a nyereség/veszteség?
    Viszont nem értem hogy miért lényeges hogy mekkora összeget kell letétbe helyeznem egy pozícióhoz? Nyilván több szabad tőkém marad, de új pozíciót akkor sem nyithatok, hiszen akkor már többet kockáztatnék mint mondjuk 1%, mert ugye azt nem a letétbe helyezett tőke mérete határozza meg.
    Dzoli: Köszönöm, feltelepítettem, de MT4-ben ezeket a scripteket hogyan kell használni?
    Ne haragudjatok hogy ennyi alapvető dolgot kérdezek, de még kezdő trader vagyok, és szeretnék tisztában lenni ezekkel az alapokkal.

Új hozzászólás Aktív témák