- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
batorpeti
tag
Sziasztok!
Egy kis technikai segítséget szeretnék kérni.
Van egy managelést segítő expertem aminek folyamatosan futnia kellene a Metatraderben, de ehhez vagy bekapcsolva kell lennie egy számítógépnek, vagy bérelnem kellene egy vps szervert. Ha lecsukom a laptop kijelzőjét akkor alvó módban sajnos ugye nem futnak a programok, így a Metatrader expertje sem. A kérdésem az lenne hogy ezek helyett megoldás lehet e az ha egy windows 8.1 oprendszerű tableten használnám a Metatradert? Mert ott ugyebár nem kapcsolom ki magát a tabletet, csak a kijelzőjét nyomom ki, tehát a kérdés az hogy ekkor a háttérben fut e a Metatrader és vele együtt az expert, vagy a tablet kijelzőjének a kikapcsolása az ugyanolyan mint a laptop kijelzőjének a lecsukása, tehát alvó módba kerül?
Ha valaki esetleg kereskedik ilyen eszközön és tudna ebben segíteni azt megköszönném! -
batorpeti
tag
"ha ez tényleg így van, akkor az nem egy jól definiált algoritmus
így el lehet térni tőle"
Nem arról van szó hogy a stratégia nincs jól definiálva, az egészen pontosan definiálva van, csak vannak olyan elemei amiket nem igazán lehet leprogramozni. Például ha P2 szignálnál a trigger gyertya túl hosszú akkor hiába a szignál, nem kötöm be hanem várok visszatesztre a jobb R/R arány érdekében. Ezt hogy programozza le az ember? Minden egyes instrumentum esetén más és mást jelent a hosszú gyertya, azt ránézel és látod. Így értettem hogy szubjektív.
Bár mégegyszer mondom én nem értek a programozáshoz, és robotokat sem használtam, így ez csak az én személyes véleményem. -
batorpeti
tag
A fórumból amit Feree13 belinkelt a stratégia nagy része összeszedhető, én is nagyrészt onnan tájékozódtam, illetve vannak fennt Youtubeon videói is Péternek.
A robotokat is folyamatosan felügyelni kell, optimalizálni, fejleszteni stb. mert a piac állandóan változik. Bár én soha sem használtam robotokat, de szerintem legalább annyira időigényes mint a manuális kereskedés, hanem jobban. A PP féle stratégiát teljes egészében nem is lehet leprogramozni, túl sok szubjektív elemet tartalmaz, nagy a szerepe az emberi tényezőknek, nem véletlen hogy Péter is manuálisan kereskedik. -
batorpeti
tag
válasz
Ferdzsoo #6257 üzenetére
Én is elkezdtem nemrég naplózni a kötéseimet, eddig nem tettem, kíváncsi leszek a statisztikákra mondjuk 100 trade után. A szabályrendszer betartásával van még némi gondom, mert a PP féle stratégiát nem ismerem 100%-ig, a hiányzó elemek helyére pedig még nem sikerült saját elemeket illesztenem, de azon vagyok hogy kialakítsam a saját stratégiámat a forexegyetemes stratégia alapján.
-
batorpeti
tag
válasz
Ferdzsoo #6250 üzenetére
Üdv
Ha jól értelmeztem akkor te is a Pintér Péter féle stratégiát alkalmazod? Egy az egybe ezt a stratégiát használod, vagy csak az alapgondolat ugyanaz? Illetve ha szabad ilyet kérdeznem akkor nálad mi jelentette az áttörést? Azért kérdezem mert én nem egész 2 éve foglalkozom a tőzsdével, ezen belül pedig lassan 1 éve Péter stratégiájával, ezt a gondolkodás módot érzem számomra a legideálisabbnak egyelőre, de az a bizonyos áttörés még nem jött el. A linkelt fórumot én is végig olvastam, sok hasznos információt találtam benne, de úgy érzem hogy nagyon sok mindent kellene tanulnom ahhoz hogy hosszú távon nyereséges legyek, és érdekelne hogy nálad mi volt ez az áttörés? -
batorpeti
tag
Üdv
Valaki tudna segíteni a következőben: ma amikor elindítottam az MT4-et el volt tűnve a chart mellől a terminal és az összes eszköztár anélkül hogy bármit babráltam volna. Vissza kiraktam mindent ahogy volt, elmentettem a profilt, kiléptem majd vissza be, és megint el volt tűnve minden. Minden kilépésnél eltünteti az eszköztárakat és a terminalt. Van ötletetek hogy miért csinálja ezt? -
batorpeti
tag
Itt egy kalkulátor, ezzel ki tudod választani a számla devizanemét, és a kockázatot százalékosan is megadhatod, így össze tudod hasonlítani a két eredményt.
Ha az usd számlán 1 lottal kötsz akkor 1.3100-ás eur/usd árfolyamnál 1,31 lottal köthetsz az eur számlán, hogy azonos legyen százalékosan a kockázati szinted, feltéve hogy mindkét számlán azonos a stop távolságod.
Szerk.: Közben látom rájöttél te is. -
batorpeti
tag
Múltkor linkelte valaki a PSZÁF felmérést, hogy a magyarok átlagosan 744 ezer ft-ot veszítettek 2011-ben forexen. Szerintem ezért kevés azok száma akik tőzsdei kereskedésből származó jövedelem után adóznak, a többség egyszerűen veszteséges.
-
batorpeti
tag
Múltkor volt itt szó cent számlákról, Dzoli ajánlotta a Roboforex cent számláját. A honlapon azt írják hogy a minimális kötésegység 0,1 lot. Így akkor a minimum pozíció tized akkora lehet mint normál számlán? Egy ilyen éles számla nyitásának és vezetésének milyen költségei vannak?
-
batorpeti
tag
"csak össze fogod zavarni magad, mert ide-oda ugrálsz az idősíkok között"
Hát azért kérdeztem meg inkább, hogy ez ne fordulhasson elő.
"jelöld meg vízszintes vonallal a csúcsokat-völgyeket, és felejtsd el a ferde vonalat"
A trendmegállapításhoz természetesen csúcs-völgy elemzést használok, a ferde vonalat a P1 szignál miatt rajzoltam be.
Értem hogy ez a counter trend, csak van egy pont ahonnan már nem counter trendnek tekintjük, hanem új főtrendnek, mert nem alakul ki másik szélsőérték. Arra goindolok hogy pl eur/usd-n most hol lenne az a pont ahonnan már shortban lehetne goindolkozni? (Szerintem ha az 1,3000-es szinten lévő D1 völgy alá zár). Mert ha a H4 long trendvonalát tegyük fel letörné, z csak azt jelenti hogy vége az uptrendnek, de nem azt hogy downtrend van, tehát mindenképpen meg kell várnom hogy kialakuljon egy korábbi völgynél is alacsonyabban záró gyertya, csak utána gondolkozhatok shortban, és ez H4 idősíkon akár sok-sok nap is lehet, ezért gondolkoztam a H1-en. De szerintem egyelőre maradok H4-en. -
batorpeti
tag
Namost én alapvetően H4-en kereskedek, így én az ellipszissel jelölt szakaszt long irányba le is kereskedtem, a kék háromszögnél szálltam ki.
Kép
Az én szemléletem alapján ez a downtrend csak counter trend, tehát H4-en én most forexegyetem P1 szignálra várok.
Ami miatt feltettem a kérdést az az hogy így eur/usd-n már 2 hete várok ugye, és felmerült bennem, hogy mi lenne ha H1-en lekereskedtem volna ezt a lassan 300 pipes trendet. És itt jött a dilemma. A kék háromszögnél kiléptem, elindult a downtrend, nade akkor még a long folytatódására vártam, hiszen H4-en uptrend van, és ahogy te is írtad H1-en is longban volt érdemes gondolkozni. Csak közben kiderült hogy ez egy nagyobb trend, és az érdekelne hogy ha tegyük fel H1-en kereskednék akkor a long pozícióm zárása után mikortól tudnám azt mondani H1-en hogy ez a downtrend már nem counter trend, hanem új főtrend, vagyis már nem counter trend törésre várok, hanem short belépési szignálra?
Azért kérdezem ezeket, mert H4-en sokszor több napot is kell várni egy-egy szignálra, de ez miatt nem akarok több párt figyelni, hanem inkább azon gondolkozom hogy ezen a néhány páron amit figyelek megérné e lemenni H1-re kereskedni. Egyébként ez a főtrend-counter trend dilemmám H4-en is fennáll, csak itt nem annyira baj ha később lépek be hiszen így is igen nagyok a trendek, de H1-en azért már nem annyira mindegy hogy mikor jövök rá hogy fordult a főtrend. -
batorpeti
tag
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni. Trendmegállapítással kapcsolatban, pontosabban nem is a trendmegállapítással van gondom, hanem nem igazán találom a számomra megfelelő idősíkot. A D1 és H4 kényelmes lenne, egyértelműen meg tudom állapítani többnyire a trendet ezeken az idősíkokon, csak így ritkán van belépési szignál. Ha pl megnézzük az eur/usd-t akkor D1-en és H4-en uptrend a főtrend, és most counter trendben van.
Kép1
Kép2
Kép3
H1-en viszont már az előbb counter-nek számító trend már szerintem főtrend.
Kép4
Viszont ha H1-en kereskednék akkor a fenti képen hol van az a gyertya amitől fogva azt mondom hogy a H4 uptrend ellenére én H1-en már shortolok? Vagy ez H1-en is counter trendnek számít? Mert ez attól függ hogy visszamenőleg az adott idősíkon mekkora időtartamot vizsgálok. -
batorpeti
tag
válasz
Dany007 #6048 üzenetére
"Már csak azt nem értem, ha a számításaid illetve a stratégiád alapján ennyire kockázatmentesen tudsz kereskedni akkor miért nem élesben csinálod?"
Mert a stratégia néhány elemét nem tudtam még 100%-osan elsajátítani, a saját kereskedési stílusomhoz igazítani, és ez a számlaegyenlegen is látszik.
Egy tegnap óta meglévő eur/usd kereskedést hadd mutassak.
Kép1
A belépés a W1 high áttörésére, P2 forexegyetemes szignálra történt H1 idősíkon, 1,3489-en, a stop a piros vonal, R/R arány 3,19.
Tegyük fel hogy 0,1 lot pozíciót veszünk fel. Ekkor a te kereskedésed szerint 20 pip elmozdulás után lezárjuk, és örülünk a megkeresett 20$-nak. Ezzel szemben én így csináltam:
Kép2
A pozíció menedzselése M15-ön történik. Látható hogy elég hamar 0-ba leketett húzni a stopot, onnantól nem volt már kockázat, minden egyes ráépítésnél stopmódosítás történt, egyre nagyobb profitba. Az átlagárat a narancssárga vonal mutatja, a jelenlegi stop pedig a zöld vonal helyén van, így eddig garantált 80$ a profit, és ha az árfolyam elérte a célárat, akkor sem fogom lezárni, sőt, ha tovább megy úgy hogy tudok stopot módosítani jó helyre, akkor még ráépítek. Ugye érzed a különbséget?
Természetesen szívesen veszek bármilyen építő jellegű kritikát, észrevételt a kereskedésemről, lévén még én is kezdő vagyok, van hova fejlődnöm. -
batorpeti
tag
válasz
Dany007 #6044 üzenetére
"Eddig minden könyvben vagy cikkben amit a témáról olvastam azt írták, hogy jó előre meghatározni a célt és ahhoz tartani magad" A SL és TP meghatározása azt a célt szolgálja hogy felméred az üzleti lehetőséget, hogy egyáltalán megéri e pozícióba lépni, de nem azt jelenti hogy ha az ár elérte a TP-ot akkor le kell zárni. Miért zárnád már le ha nyereségben vagy, és megy jó irányba az ár?
"Nekem egy konkrét összeget jelent a cél, nem pedig azt, hogy minél többet amennyit csak lehet... Mert nyilván úgy nő a kockázat is... " A profitmaximalizálásnak pontosan az a célja hogy először a pozícióból kivesszük a kockázatot, így utána már kockázatmentesen kereshetünk pénzt. Mivel az R/R arányunk nagyobb mint 1, ezért mire az árfolyam eléri a TP-ot (ha eléri), addigra már rég megtörtént az egységnyi elmozdulás és így a stopunk 0-ban, vagy már profitban van, ergo kockázatmentesen tehetsz szert további profitra pl pozícióépítéssel és további stop módosítással.
Egyébként ajánlom ezt a fórumot is, sok hasznos dolog gyűlt itt össze, érdemes lehet elolvasni, főleg a szemlélet miatt.
Még annyit tennék hozzá hogy érdemes lenne kipróbálnod magasabb idősíkon is kereskedni, pl H1-en vagy H4-en, hogy te magad is érezd a különbséget. -
batorpeti
tag
válasz
Dany007 #6035 üzenetére
Az első pozíciódnál érdemes megnézni hogy a SL szinted kb ugyanolyan távol van a belépés helyétől mint a TP szinted. Ugyanannyi pénzt kockáztattál, mint amennyit vártál hogy majd megkeresel. Ez üzleti szempontból nem igazán jó. Azok a lehetőségek jók üzleti szempontból, ahol szemmel láthatóan több pénzt kereshetsz, mint amennyit kockáztatsz.
"Azért mert nem a profitmaximalizálás a cél, hanem az általam előre megszabott profit elérése a cél." Szerintem egy trader azért kereskedik, hogy minél több profitra tegyen szert, a profitmaximalizálásnak szerepelnie kell egy trader céljai között. Miért akarod a saját profitodat korlátok közé szorítani? A veszteségeket kell bekorlátozni, azt viszont a lehető legjobban.
"Ez nem gond a bukott pozícióim nagyrésze azért volt, mert többet akartam, mint amennyit az elején elterveztem." Én úgy szoktam, ha az ár elmozdul a jó irányba annyi pipet amennyi a kezdeti SL volt, akkor 0-ba húzom a stopot, így ha az árfolyam nem éri el a TP szintemet, akkor sem bukok a traden, hanem legrosszabb esetben is 0-ban záródik a pozíció.
Egyébként én is kezdő vagyok, demo számlán kereskedek, éles számla nyitását még nem tervezem. Azért is írtam hogy ez csak az én véleményem, mert még én is a tanulás fázisában vagyok. -
batorpeti
tag
Üdv
Ha megengeditek én is közbeszólnék.
Dany007: Azt leírtad hogy ha jó irányba megy az árfolyam akkor mit csinálsz, de mi van ha nem jó irányba megy? Mekkora SL-t állítasz be? A kockázatkezelésről nem nagyon írtál. Ha csak néhány pip elmozdulást akarsz elkapni és túl közel rakod a SL-t hogy jó legyen a R/R arányod, akkor simán lehet hogy egy hír miatt az árfolyam kiüti a stopodat, majd elmegy a jó irányba. Másrészt ha az árfolyam jó irányba megy, nyerőben vagy, akkor miért zárod le csak azért mert elérte a TP-odat? Mi van ha tovább megy az árfolyam jó irányba, te pedig lezártad? Egy csomó nyereségtől fosztod meg magadat.
"Úgyértem hosszútávon a technikai elemzés már nem elég. Ott a már a hírek is erősen beleszólnak, nem?" Szerintem pont nem. A híreknek kis idősíkon van jelentősége, ahol 10-20 pip elmozdulás is nagyon sokat számít, ahogy te is írtad, viszont ekkora elmozdulások H1-H4 idősíkon beleférnek, nem véletlen hogy a swing traderek döntő többségét nem érdeklik a hírek. Másrészt biztos vagy benne hogy kezdőként M5-ön akarsz kereskedni tapasztalt daytraderek és robotok "ellen", ahol percek alatt kell egymás után akár több döntést is hozni?
Másrészt a stratégiát érdemes pontosan leírni, részleteiben is megfogalmazni, hogy minden eshetőségre legyen előre terved, amihez a kereskedés során tartod magad.
Persze ezek csak a saját szubjektív véleményem. -
batorpeti
tag
A 9. pontban ezt írja:
"9. The Festive Welcome Trading Bonus will be held solely for trading with IronFX and cannot be withdrawn. At any given time, even after the expiration of the promotional period, when a Client requests for a withdraw IronFX will remove the Festive Welcome Trading Bonus credited into the Client’s account."
Tehát az összeget nem veheted fel, csak kereskedhetsz vele, és amint pénzt akarsz visszautalni, visszaveszik a bonust. Ha jól sejtem arra megy ki a játék hogy minél több pénzt befizess, a nagyobb összeggel nagyobb pozíciókat nyiss, és így többet bukj el. -
batorpeti
tag
Használ valaki esetleg olyan expertet, ami a stop loss-t egy, a pozíció megnyitásakor beállított értékre módosítja, ha az árfolyam elért egy szintén előre beállított értéket? Olyanra gondolok, ami pl egységnyi elmozdulás esetén 0-ba húzná a stopot.
-
batorpeti
tag
válasz
Linlithgow #5952 üzenetére
Igen, ilyenre gondoltam, ki is fogom próbálni, köszönöm.
-
batorpeti
tag
válasz
Linlithgow #5949 üzenetére
Drag and drop stop loss scriptet, amit írtam ebben a hozzászólásomban, ilyesmit.
-
batorpeti
tag
Még régebben letöltöttem egy drag and drop stop loss scriptet, és egy ideig használtam is, viszont most egyszerűen nem akar működni. Admiral Markets-nek a MT4-ét használom demo számlán, már újratelepítettem, ellenőriztem a beállításokat, EA engedélyezve van (bár scripthez nem tudom kell e), de sehogyan sem akar működni. A scriptek listájából ráhúzom a chartra, de semmi nem történik, ha duplán kattintok rá akkor sem. Van esetleg valami ötletetek hogy miért nem működik?
Ez az a script: http://codebase.mql4.com/4935
Vagy esetleg tudnátok ajánlani egy olyat ami működik? -
batorpeti
tag
Az miért van hogy Roboforex demo számlán csak februárig látom a chartot xau/usd-n? A devizapárok jók, de a xau/usd nem. Már töröltem a Metatradert, majd újratelepítettem, de nem segített az sem. Beállításoknál is hiába állítgattam hogy hány gyertya látszódjon, semmi.
-
batorpeti
tag
Utánaolvastam, és nem lehet beállítani hogy ne vonja össze a pozíciókat. Viszont én a pozícióépítés miatt szeretném külön-külön is látni a pozíciókat. Az a baj még ráadásul hogy a stop loss-t sem lehet így pozíciónként kezelni, meg később a pozíciók zárása után is csak az összevont eredményeket látom. Ez baj, mert attól hogy egy kereskedés összességében nyereséges lett, az nem azt jelenti hogy nincs benne veszteséges pozíció, de így nem derül ki, ráadásul így értelemszerűen a Myfxbook is csak az összevont eredményeket mutatja, ami nagyon nem jó. Szerintem én is maradok egyelőre MT4-nél.
-
batorpeti
tag
Azért elég durva drawdown-ok vannak ott. Miért minősül a tőke megduplázása után gyakorlatilag kockázatmentes befektetésnek? Mi változik meg amitől nem lesz kockázat az óriási kockáztatások után?
Nem vagyok meggyőződve arról hogy martingale stratégiával hosszú távon is nyereséges lehet valaki. -
batorpeti
tag
válasz
Ujjlenyomat #5854 üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval. Tudják hogy úgyis elnyerik a pénzedet.
Bővebben itt is olvashatsz véleményeket róluk. -
batorpeti
tag
MT5-ben hogyan lehet beállítani azt hogy az azonos devizapáron nyitott több pozíciót ne vonja össze?
-
batorpeti
tag
Korábban volt szó itt a cent számlákról, van valakinek tapasztalata a Forex4You-val? Lassan éles számla nyitásán gondolkozok, de először mindenképpen kicsiben szeretném kezdeni, ezért érdeklődök. Külföldi fórumokon nem írnak róluk nagyon rosszakat ahogy néztem, kivéve a lassan teljesülő megbízásokat. Ha van más jobb bróker akinél van cent számla, az is jöhet.
-
batorpeti
tag
Értem, akkor a shortból való kistoppolódás után azért figyeljük a counter trendet hogy mikor lehet visszalépni short irányba. Ez olyan mint amikor ráépítenék, csak itt a nagy counter trend miatt ideiglenesen kiszállok hogy ne adjak vissza sokat a piacnak.
De akkor ezek szerint ez is meglehetősen szubjektív dolog, ki hogyan látja. -
batorpeti
tag
Közben elolvastam az egyik 3 napos devizatanfolyam anyagát (a 39. oldaltól ír a trendekről), és abban azt írják hogy a feltételrendszer teljesülését kell vizsgálni.
brd: az oké, hogy nem mindig van trend, de az előző hozzászólásomban az emelkedő trend meglétét a feltételeinek a kialakulásával indokoltam is. Ezek alapján nekem ez már egy új főtrend.
_AnTi_: szerintem ez a fibo akkor van ha olyan drasztikus az elmozdulás hogy az árfolyam nem alakít ki csúcsokat meg völgyeket. Különben ha fibo 50-ig counter trendnek tekintjük akkor rengeteg pénzt visszaadunk a piacnak, vagy éppen lemaradunk a trend nagy részéről. Másrészt a trendek feltételrendszerének vizsgálatával már előbb meg lehet állapítani hogy az counter trend e a korábban leírtak alapján.
Hogy őszínte legyek még kicsit zavaros a dolog, de még megpróbálok utánanézni, most már nagyon érdekel. -
batorpeti
tag
Tehát akkor a counter trend az nem csúcsokat vagy völgyeket összekötő vonal? Mert akkor az már főtrend ha ezt vizsgálom? Akkor a counter trend az egy völgy és egy csúcs közti emelkedő vagy csökkenő szakasz?
Mutatok egy példát.
Itt az elmúlt időszakban egyértelműen csökkenő volt a főtrend, hiszen a csúcsok is és a völgyek is egyre alacsonyabban voltak ahogy berajzoltam. Most viszont látni hogy nem tudott alacsonyabb csúcsot csinálni az árfolyam, tehát megszűnt a downtrend egyik feltétele. Sőt, ahogy az ábrán rajzoltam, az azonos magasságú csúcsok alatt magasabb völgyek vannak, ami már egy bizonytalan emelkedő trend feltétele. Namost a kérdésem az hogy honnan tudom hogy ez a kialakult uptrend egy új főtrend, vagy csak a megelőző downtrend counter trendje? Egyszerűen onnan hogy megszűnt a downtrend feltételrendszere, és így akkor már nincs értelme annak a counter trendjéről beszélni? Mert akkor esetünkben már a főtrend emelkedő.
Ne haragudj, ha kicsit komplikált vagyok, csak szeretném megérteni ezt a dolgot. -
batorpeti
tag
A forexegyetemes kereskedési technikához lenne egy kérdésem. Tegyük fel hogy van egy emelkedő főtrendünk, amelynek a feltételrendszere megszűnik, és kialakul egy mélyebb völgy és egy alacsonyabb csúcs. Ekkor hogyan állapítják meg hogy ez a kialakuló downtrend csak egy counter trend, vagy egy új főtrend?
-
batorpeti
tag
Ja, értem, de akármekkora értékekre változtattam ezt a mágnes érzékenységet, nem változott a helyzet.
Nekem Tadawul és Admiral Markets demo számlán csinálja ezt, máshol nem próbáltam. Viszont most hogy írtad végigpróbáltam az összes elérhető US részvényt Tadawulnál, és valóban nem mindegyiknél csinálja ezt. Nálam #CAT, #GE, #JPM, #WMT pl jó, a többi rossz. -
batorpeti
tag
Nem tudja valaki hogy mi lehet az oka annak hogy az amerikai részvényeknél a chartra berajzolt trendvonalak, csatornák elmozdulnak, eltolódnak ha idősíkot váltok vagy kilépek MT4-ből? Direkt kipróbáltam, csak US részvényeknél csinálja ezt a MT4, Admiral Markets és Tadawul demo számlán is, forexen nem csinálja egyiknél sem. Nagyon bosszantó, így lehetetlen kereskedni.
-
batorpeti
tag
válasz
Linlithgow #5785 üzenetére
Ja, nem, csak érdeklődni szerettem volna hogy még mindig színvonalas volt e az oktatás, megérte e elmenni, hasznos volt e? Azért kérdem, mert gondolkozom, hogy a következőre lehet hogy én is elmennék.
-
batorpeti
tag
Valaki résztvett esetleg a mostani forexegyetemes 3 napos devizatanfolyamon?
-
batorpeti
tag
válasz
Sn[4k3] #5727 üzenetére
Ha nem gond hogy angol, akkor ezt az oldalt ajánlom, itt minden alap dolog le van írva elég szájbarágósan. Magyar nyelven ez a fórum lehet nagyon hasznos, érdemes olvasgatni.
Más: ez a xau/usd amit múltkor kérdeztem, amihez a piacfigyelő ablakban oda van írva hogy Service ticker (for calculations), az mi? -
batorpeti
tag
Egy kis problémába futottam a mai nap. Admiral Markets demo számlán nem tudok xau/usd pozíciót nyitni. Korábban még nem próbáltam, most akartam kipróbálni, de amikor meg van nyitva a xau/usd chart, akkor ugye kattintok az új megbízásra, de a szimbólum nevű felső legördülő menüben mindig usd/cad jelenik meg. Gondoltam akkor kiválasztom én a xau/usd-t, de a gond az hogy nincs, nem szerepel a listában, pedig a piacfigyelő ablakban a mindent mutat van, és ott meg is jelenik, a megbízásnál viszont nem. Arannyal viszont enged kereskedni. Mi lehet a gond? A piacfigyelő ablakban Service ticker (for calculations) felirat jelenik meg ha ráviszem az egeret.
-
batorpeti
tag
válasz
animatrix11 #5701 üzenetére
A lotméretre írok egy példát:
tegyük fel hogy 2 millió ft tőkével kereskedünk. Meghatároztuk hogy egy trade-en minden esetben a tőke 1%-át kockáztatjuk, tehát 20 ezer ft-ot. Mondjuk eur/usd páron nyitunk pozíciót 50 pipes stop loss távolsággal. Így ebben az esetben 0,17 lot mérettel nyithatunk pozíciót.
kép
Ha nem forint alapú a számla akkor is ugyanígy kell számolni, a devizanemet ki tudod választani a calculatorban. -
batorpeti
tag
válasz
animatrix11 #5698 üzenetére
Azért hogy elkerüld az ilyen nagyobb veszteségeket, határozd meg hogy mekkora összeget vagy hajlandó kockáztatni egy trade-en, határozd meg az adott szituációban a stop loss távolságot a nyitás helyétől, ezekből pedig egy position size calculatorral ki tudod számolni hogy mekkora lotmérettel tudsz pozíciót nyitni. Ezáltal kontrollálni tudod a veszteségeidet, ahogy Linlithgow is írta.
Eszembe jutott még valami. Ne akkor nyiss pozíciót amikor úgy véled hogy az ár már abba az irányba fog menni amerre te akarod, tehát ne azt kereskedd le amit látni szeretnél a charton, hanem amit valójában látsz a charton. Várd meg amíg megjelenik a szignál amit vártál, és akkor lépj pozícióba. -
batorpeti
tag
válasz
animatrix11 #5690 üzenetére
Nem biztos, lehet hogy megtörik, majd a piac eldönti. Én most ugyan nem vagyok pozícióban ezen a páron, mert másikon voltam és a kockázati szintem nem engedte hogy ebbe is beszálljak. Ha viszont benne lennék akkor pozícióépítéses stratégiával ment volna a dolog. Tehát ha a counter trend törik, akkor ráépítettem volna mégegy pozíciót, ha a főtrend törik, akkor pedig zártam volna az eddigi pozíciókat.
Nálam csak simán így néz ki a chart, nem bonyolítom túl a dolgokat.
[kép]
Ha csatornát rajzolok, akkor viszont nálam a két szára az mindig párhuzamos.
Értem hogy mit szeretnél, de pontosan a trendfordulókon pozícióba lépni szerintem lehetetlen, hiszen előre megmondani nem lehet hogy hol lesz a forduló. Másrészt a stratégiában amit én használok nem is cél hogy a trend legalján vagy legtetején lépjek pozícióba, így ezzel én nem is próbálkozok. -
batorpeti
tag
válasz
animatrix11 #5686 üzenetére
Ja értem mi ez az indikátor, bár én ilyet nem használok, de lehet hogy van akinek hasznos.
Ez a két csatorna amit berajzoltál jó, bár én pl csak trendvonalakat rajzoltam meg (ergo a csatorna felét), mert most trendel a piac, tehát nem oldalazás van, én leginkább oldalazó piacon használok csatornát. A legelső kérdésed viszont az oldalazásból való kitörésre vonatkozott.
Namost az hogy short vagy long az megint az időtávtól függ, bár ha megfigyeled az ár elég közel jár a D1-es csatornád aljához, így csak rövid időtávon lehet jó a short, sőt lehet már úgy se nagyon, nem biztos hogy túl jó lenne az R/R arány. Mivel én H4-en keresek beszállót, így nekem a főtrend most a long, látszik hogy a pár már január eleje óta uptrendben van, ezt rajzoltad be a piros csatornával. Tehát most a kék csatorna (nálam ez csak counter trend vonal) törésére várok hogy beszállhassak long irányba. -
batorpeti
tag
válasz
animatrix11 #5683 üzenetére
Az időtáv tőled függ, én pl H4-en szoktam figyelni a belépési jeleket, a nyitott pozíciókat pedig H1-en menedzselem.
Mi az a gyertya indikátor? -
batorpeti
tag
válasz
animatrix11 #5680 üzenetére
Rajzold be a csatornát amiben az ár oldalazik, és ahogy Dzoli is írja figyeld a gyertyákat, hogy mikor zár az adott idősíkon egy a csatornán kívül. Sokkal egyszerűbb mint bármely indikátor.
-
batorpeti
tag
válasz
concret_hp #5676 üzenetére
Ha daytrade, akkor Birger videóit érdemes lehet megnézni.
Illetve van egy könyve is. -
batorpeti
tag
MT4-hez létezik olyan stratégia teszter ami egyszerre több pozíció nyitását is engedélyezi? Az LFH Trading Simulatort próbáltam, de az egyszerre csak 1 pozíciót enged nyitni, viszont én egy pozícióépítős stratégiát szeretnék gyakorolni, ezért lenne fontos.
-
batorpeti
tag
válasz
Linlithgow #5638 üzenetére
Ha jól tudom Fecdzo fórumtárs használ NinjaTradert, ha rákeresel itt a fórumban akkor azért lehet találni róla infot.
-
batorpeti
tag
Nektek frissül mostanság a Myfxbook? Nekem szerda óta nem frissült, pedig csütörtökön és pénteken is zártam le pozíciót. A settings/accounts menüpont alatt a connection-nél zöld active felirat van. Mi lehet a gond? Manuálisan nem tudom valahogy frissíteni?
-
batorpeti
tag
válasz
Caruso77 #5602 üzenetére
Összehasonlítottam egy másik kalkulátorral, és mindig ugyanazt az eredményt adta, nekem eddig működött. Ebben a konkrét esetben arról van szó hogy a te brókercéged a standard 4 tizedesjegy helyett (jpy pároknál 2 tizedesjegy) 5 tizedesjegyre adja meg a devizapár árfolyamát. 1 pip az mindig a 4. tizedesjegyben való 1 egységnyi elmozdulást jelenti, az 5. az már a tizedpip, vagy más néven pipette. Itt tehát a két árszint különbsége 265 pipette, ami egyenlő 26,5 pip. Tehát a kalkulátorba ahogyan te is írtad 26,5-et kell beírni.
Az hogy a találati arányod kisebb mint 50%, az ahogyan te is látod nem akadálya annak hogy nyereséges legyél. Ez csak az én szubjektív véleményem, de ebből adódóan szerintem ami igazán fontos, az nem a találati arány. Egyrészt azért mert könnyen manipulálható, másrészt mert a te esetednek a fordítottja is könnyen előfordulhat, tehát 50%-nál nagyobb találati aránnyal is lehet valaki veszteséges. Harmadrészt a matematika is azt mutatja hogy "végtelen sok" trade után a találati arány az 50%-hoz fog konvergálni, mivel minden trade esetén vagy eltalálod az irányt, vagy nem. Éppen ezért véleményem szerint ami fontos, az a payoff ratio, vagyis az átlagos nyereség és az átlagos veszteség hányadosa. Nem vagyok benne biztos, de talán Birger mondta hogy a profi kereskedők is úgy nyereségesek, hogy a tradejeik egy kis része veszteséges, döntő többsége 0-ás kimenetelű, és szintén egy kis része nyereséges, a haszon pedig abból van hogy a nyereséges trade-ek jóval több pénzt hoznak, mint amennyit a veszteséges trade-ek elvisznek. -
batorpeti
tag
válasz
Overlocker #5598 üzenetére
Szia
Ha éles számlát szeretnél nyitni akkor olyan brókercéget keress akiknél lehet ECN számlát nyitni, 500e ft-tal már azért lehet, illetve lehetőség szerint MT4 legyen a kereskedői felület, így brókerváltás esetén nem kell mindig megtanulni egy újat kezelni. Így hirtelen ez jutott most eszembe. -
batorpeti
tag
Napközben nincs időm a chartokat nézni, így főleg H4-en kereskedek, daytrade most még semmiképpen. De ahhoz, hogy tőkeáttét nélkül kereskedjek ilyen időtávon részvényekkel, igen nagy tőkére lenne szükségem.
-
batorpeti
tag
Én ezt a részvény dolgot még mindig nem értem. Részvényekkel milyen formában lehet kereskedni?
Megmondom miért kérdezem. A forum.tozsde.hu-n Pintér Péternek volt egy hozzászólása, melyben többek között ezt is írta:
"Én sokszor hangsúlyozom hogy sokkal könnyebben tudja valaki önmagát sikeres kereskedővé nevelni, ha a részvénypiaccal kezdi.
A legtöbben úgysem hiszitek el ezt, és a forexel indítotok, amit megértek, de én nem szoktam alaptalanul javasolni dolgokat.
Sajnos a forexen lehetőség van nagyon rövid idő alatt, rendkívül magas hozamokat generálni!
Ez egy igen komoly probléma, ami a legtöbb kereskedő pénzhez való viszonyát felboríthaítja és sz esetek 90%-ban sajnos fel is borítja.
A részvénypiac sima részvény kereskedéssel pedig kellő lassúságú ahhoz, hogy a megfelelő személyiségfejlődés, és a kereskedési rendszer üzemeltetése fej-fej mellett tudjon haladni."
Ezek szerint ő pl a részvényekkel való kereskedést ajánlja a devizával szemben. A CFD-kről azt mondtuk ugye hogy az kezdőknek nem igazán ajánlott. De akkor milyen részvények vannak amivel a kezdők is bátran kereskedhetnek kellő lassúságuk miatt? -
batorpeti
tag
Kockázat az mindig van, csak az nem mindegy hogy mekkora. Mielőtt beszállsz a piacra érdemes kiszámolni az adott stop távolság és a kockázat mértékének a függvényében hogy mekkora lotmérettel érdemes a pozíciót megnyitni. Pl itt egy ilyen position size calculator.
Pl ha megnézed az 500 eurós számládon ahogy írtad 64 eurós mínuszban vagy, ez kb 13%, ez nagyon sok. Tehát vagy túl messze raktad a stop loss-t, vagy túl nagy lotmérettel nyitottál pozíciót.
Így ha kb 500 euróval szeretnél majd számlát nyitni, akkor érdemes olyan bróker céget választani ahol van pl 0,01 lot méret is, így csökkenteni tudod a kockázatodat. -
-
batorpeti
tag
Szia person!
Valószínűleg igen nagy kockázatot vállaltál a tradejeid során, plusz szerencséd is volt, így tudtad megduplázni ilyen hamar a számládat, de ez nem mindig lesz így, ugyanilyen könnyű egy számlát lenullázni is. A megfelelő kockázatkezelés a sikeres tradelés egyik kulcsa. Másrészt az sem árt ha van kialakult kereskedési stílusod, stratégiád. Szerintem ne hamarkodd el az éles számla nyitását. -
batorpeti
tag
A hétfő esti forexegyetemes webináron amit Pintér Péter tartott az egyik dián bemutatott egy kereskedési stratégiát, mely így nézett ki:
[link]
Azoktól kérdezném akik ismerik a stratégiát, hogy ez csak egy minta, hogy kb így kellene kinéznie szerinte egy stratégiának, vagy esetleg ez konkrétan az a stratégia amit ő maga is használ? -
batorpeti
tag
-
batorpeti
tag
Nem tudjátok véletlenül hogy Admiral Markets-nél demo számlán lehet e amerikai részvényekkel kereskedni? Mert van náluk demo számlám, de egyszerűen nem látok MT4-ben a termékeknél ilyet, pedig a honlapjukon ott vannak a termékeknél a US részvények. Ja és ezüstöt sem találok, pedig elvileg az is van.
-
batorpeti
tag
Mostanában nézegettem interneten tőzsdei oktatással kapcsolatos dolgokat, és mivel Dzoli egyszer belinkelte, elolvastam ezt a fórum topic-ot is, és őszintén szólva így elsőre szimpatikusnak tűnik amit Pintér Péter csinál, a Youtube-os videóit is megnéztem, bár magával a stratégiával nem vagyok teljesen tisztában, de ezért is gondoltam hogy esetleg elmennék a Forexegyetem 3 napos devizatanfolyamára. Volt már valaki ezen a tanfolyamon? Mik a tapasztalataitok róla? Érdemes elmenni rá?
-
batorpeti
tag
Köszönöm a részletes választ, így már kezd világos lenni a dolog.
A tőkeáttétellel kapcsolatban még az lenne a kérdésem, hogy akkor mikor lehet fontos a kereskedés során hogy mekkora a tőkeáttét? Kiknek és mikor lehet ez hasznos/fontos? Mekkora az optimális érték amivel általában érdemes kereskedni? (Mégha annyira nem is lényeges eleme a kereskedési rendszernek, mert van kellő mennyiségű tőke.) -
batorpeti
tag
Akkor lényegében azt kell kiszámolni hogy az adott stop távolság értéke mekkora lotméret esetén egyezik meg a tőkém 1%-ával, ha jól értem.
Viszont a tőkeáttét fogalmával akkor még nem igazán vagyok tisztában. Minél nagyobb tőkeáttétet használok, annál kisebb összeget kell letétbe helyeznem, viszont a nyereség-veszteség a pozíció zárásakor annyi lesz mintha tőkeáttét nélkül kereskedtem volna? Ez akkor arra jó hogy több, vagy nagyobb pozíciót nyithassak mint amennyit a tőkém amúgy megengedne?
Akkor pl egy 0,01 lot-os 1:100-as tőkeáttételű pozíció és egy szintén 0,01 lot-os de 1:200-as tőkeáttételű pozíció között annyi a különbség hogy az utóbbihoz fele akkora összegre van szükség, de a végén ugyanakkora lesz a nyereség/veszteség?
Viszont nem értem hogy miért lényeges hogy mekkora összeget kell letétbe helyeznem egy pozícióhoz? Nyilván több szabad tőkém marad, de új pozíciót akkor sem nyithatok, hiszen akkor már többet kockáztatnék mint mondjuk 1%, mert ugye azt nem a letétbe helyezett tőke mérete határozza meg.
Dzoli: Köszönöm, feltelepítettem, de MT4-ben ezeket a scripteket hogyan kell használni?
Ne haragudjatok hogy ennyi alapvető dolgot kérdezek, de még kezdő trader vagyok, és szeretnék tisztában lenni ezekkel az alapokkal. -
batorpeti
tag
Megint egy kis számolásos segítségre lenne szükségem. Hogyan tudom azt kiszámolni hogy arany esetében ha van 500 ezer ft-om akkor 1:100-as tőkeáttét mellett max mekkora lotmérettel nyithatok pozíciót ha 1 pozíción a tőkém 1%-át szeretném kockáztatni és a stopomat 5 usd-re helyezem el a nyitás helyétől?
-
batorpeti
tag
válasz
justaview #5431 üzenetére
Elolvastam a topicot, valóban az Admiral is MM broker, tehát van játéktere bőven arra hogy elnyerje a pénzt az ügyfeleitől, de szerintem ez minden MM brokerrel így van.
Egyébként a honlapjuk nekem is korrektnek tűnt, illetve van Budapesten irodájuk, ezért nyitottam náluk demo számlát, gyakorolni megteszi ez is, az éles számla az már más kérdés. -
batorpeti
tag
válasz
rauschie #5429 üzenetére
Nekem Admiral Markets-nél van demó számlám már 2 hónapja, és még nem kellett újat nyitnom, remekül működik, szóval szerintem náluk nincsen időkorlát, vagy lehet hogy van, csak nagyon hosszú idő, ezt nem tudom. Nov 15-én nyitottam, és most is azon a számlán kereskedek. Viszont kereskedni kell rajta, mert volt egy másik demó számlám is, azon sok ideig nem kereskedtem és bezárták.
-
batorpeti
tag
Lenne egy eléggé alapvető kérdésem. Arany esetében 1 lot az ugyanúgy 100000 egység mint a devizák esetében? Azért kérdezem mert ki akartam számolni hogy eur/usd és gold esetén mekkora összegre van szükségem forintban egy 0,01 lot-os pozíciónyitáshoz 1:100 tőkeáttét mellett.
eur/usd esetén ez egyszerű: 0,01 lot=1000 egység=1000 eur=1000*316 ft, mivel 1:100 a tőkeáttét, így 3160 ft-ra van szükségem. Arany esetében kb 4000 ft-nak kellene kijönnie, viszont az általam így kiszámolt összeg néhány nagyságrenddel eltér ettől. -
batorpeti
tag
Ezekkel a füzetekkel nincs tapasztalatom, viszont az alapok elsajátításához nekem ezt az oldalt ajánlották itt a fórumon. Végig is olvastam, és valóban remekül össze van foglalva benne minden alapvető tudnivaló egyszerűen és érthetően. Nekem bevált.
Szerk: Fecdzo fórumtárs megelőzött. -
batorpeti
tag
Sziasztok
Mostanság tervezek én is éles számlát nyitni, és az lenne a kérdésem hogy Admiral Markets-el van valakinek tapasztalata?
Meg egy olyan kérdés hogy MT4-ben ugye alapból nincs pivot indikátor, gondoltam letöltök egyet hozzá, de interneten millió félét találtam, viszont melyik lenne a legmegfelelőbb? -
batorpeti
tag
Rendben. Ne haragudjatok hogy ilyen alapvető dolgokat kérdezek, de még nagyon kezdő vagyok, de azért igyekszem.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
batorpeti
tag
Akkor élesben majd ATC Brokers lesz, bár az még messze van.
A 14 napos demo regisztrációt meg lehet hosszabbítani?
Meg még egy buta kérdés: ha kilépek az MT4 programból akkor előtte ki kell jelentkeznem a számlámról, vagy ez hogy működik? Mert az elején kellett login, gondolom ha már nem használom akkor kell logout is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest