- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzoli
tag
Új szolgáltatás, a pénzmosás! (karantén hoax)
https://www.youtube.com/watch?v=G7FIUvDM9d4 -
Fecdzo
senior tag
Kaszinónál azért a háznál a statisztikai előny...
Tőzsdében azért jobbak az esélyek, ha az alapok rendben vannak az egyénnél.Ugye, amit ilyenkor pufogtatni szokat...alacsony eladósodottság, stabil profittermelés, körülményekhez képest jó freecash flow, erős piaci jelenlét. Ezek közül talán az első és utolsó teljesülhet a jelenlegi körülmények alkalmával....de érdemes megvárni a legfrisebb jelentéseket. Aztán lehet próbálkozni az időzítéssel....esetleg...
-
Fecdzo
senior tag
-
WiZARD
addikt
OTP azért kapott az államtól is egy pofont...
Szerintem még odébb van az alja. Majd ha megáll a vírus terjedése, esetleg csökkennek az esetszámok, akkor talán javulhat a hangulat. De, hogy a gazdaság milyen gyorsan fog felállni az jó kérdés.
Aktív kereskedést jó ideje abbahagytam. Viszont úgy gondolom hogy mostanság (mármint a következő hetekben/hónapokban) érdemes lehet beleülős, hosszabb távú long beszállót keresni. Hogy mibe, az jó kérdés. Kockázatosabb oldalnak ott vannak a turisztikához köthető cégek - légitársaságok, boeing, hajókázós cégek (carnival, royal caribbean, norwegian), Hertz, stb.
Nyugisabb tételnek meg pár index követő ETF vagy ilyesmi. -
Fecdzo
senior tag
Igazából egy dolog jól látszik. Forgalma nincs senkinek....mi is, a publikált adatokra tudunk támaszkodni amik simán lehetnek kontrolláltak.
Konspiráció on: mi lenne ha ténylegesen jóval magasabbak a számok és a halálozás is nagyobb. Nem véletlen h usa is próbált elebemenni és akkor jöttek a csomagok amikor meg alig látszódott pár fertőzött. Igazan pánik lenne beláthatatlan károkkal. Konspiráció off.
Kínaban állítólag megállt az új fertőzöttek megjelenése. Januárban az is kiderült h náluk ez decemberben kezdődött....csak hát a vezetés parázott bevallani és ez lett belőle. Ez így fölfelé kerekítve 4 hónap....csak nehogy a karantenok után újra fellángoljon.
-
attiati
veterán
Az ellátórendszer kapacitása egy fix szám.
A betegek száma meg korlátlan. Pontosabban a népesség maximuma azért határt szab.Ebből következik, hogy mindig ugyanazt a fix számot kell kivonni egy egyre nagyobb számból.
Ebből a cikkből lehet látni világosan, hogy egy rossz eü rendszer hogyan fest.
[link]
Iran számítások:120e beteg, 12e halott
300e beteg, 100e halott
4 mio beteg, 3.5 mio halott -
Male
nagyúr
Nehezen
Az optimista verzió, hogy itt május végére lecseng a dolog... amit én számoltam, némileg hiányos, becsült adatokból (amit tudtam megszereztem hozzá, de nem mindent árultak el, mert hát nem publikus és egy részét meg ők sem tudják biztosan, csak becslik), azzal, 13 hét jött ki, amíg mindenki átesik rajta, optimális esetben ( egészségügy kapacitása végig teljesen kihasználva, a terjedést lassítva pont annyira, amit még elbírnak, és konstans maxon megy, nincs hullámzás ).
...egyelőre még bőven a kapacitás határ alatt vagyunk, tehát nézhetjük úgy, hogy ez a 13 hét még nem kezdődött el...
Szerk: amúgy 8 - 72 hét között szórt az értékektől függően, de a 72-höz azért már olyan becslés volt, ami irreálisnak tűnik nagyon. -
Dzoli
tag
Jó, akkor számoljunk azzal is, hogy jelenleg ez az arány a még működő egészségügyi kapacitás mellett. Viszont ha több lesz a beteg, mint akit el tudnának rendesen látni, akkor mitől is lenne majd végül kevesebb áldozat? Arányaiban több lesz! (szerintem)
-
Fecdzo
senior tag
Amit én hallaottam, az 3-5hónapos lefutás. Közben meg kiderül mennyire állt le a gazdaság. Az stimulusok sikeresek lesznek e...sztem nem teljesen...már most 40%os visszaesést vár a JP Morgan Kínában..
Amúgy én inkább már "U" recoveryt várnék "V" helyett. Remélem nem "L" lesz...Még mindig nem érzem a végét ....az első számok függvényében jöhetnek még lefelé hullámok. Én még inkább bearish vagyok, nagy vola mellett. Kb olyat várok mint 2008 utolsó szakasza....ott is zakózott usa 35%-ot...nagy volás stabilizálódás, még egy 19% (kb) hullám lefelé, majd utána visszaállt fokozatosan az emelkedő trend.
-
aAron_
őstag
OTP árfolyama 2005-ös szinten jár már. Nagyon nem gondoltam volna, hogy ez lesz. Árazás szempontjából úgy érzem a legnagyobb kérdés a járvány lefolyásának ideje. Ha valaki ezt hamarabb le a tudja modellezni, megelőzheti a piacot.
Ezzel kapcsolatban most vajon mi a várakozás? Közel egy évnyi háborús állapot? Valahogy nem tartom valószínűnek ezt a forgatókönyvet, pláne, ha ennyien megfertőztetik magukat már így az elején. De már nem merek semmit tippelni.
-
Male
nagyúr
Amit pl kihagytok, hogy a fertőzöttek kb fele észre sem veszi, hogy az... így aztán az aktív esetek közé sem számolódnak, mert nem is tudnak róluk ( de van aki szerint 10-15x is több a fertőzött valójában ), és ők mind átkerülnének a gyógyultak közé, ha tudnának róluk. Ezért is alacsonyabb valójában a halálozási arány, mint ami ezekből a számokból látszik.
-
Fecdzo
senior tag
Ehe, ehe
Hát akkor képződik meg mikor ha lezárod és azt is tudod kivenni...meg hát előbb utóbb úgyis lezárod, nem?
Igazad is van, meg nem is....csakúgy mint nekem.
Az igaz, hogy le kéne bontani lezárt és még futó esetekre, de úgyis akkor fogunk tudni végső számot mondani ha már lefutott teljesen a járvány. Tehát a mostani aktív esetek is kovertálódni fognak gyógyult és elhunyt esetté. Sajnos pont az átmenet valószínűségeket nem ismerjük (hány % az enyhéknek foldul kritikusra és hány % a kritikusnak végződik halállal). Ha még ezt is ismernénk akkor lehetne közelíteni....
Becsültem átmeneti valószínűségeket. pl az enyhékből 96% meggyógyul 4% súlyos lesz. a súlyosnál mondjuk 60% meghal 40% megyógyul. 10% pont változás bármley átmenet valószínűségben kb 0,5%al módosítja a halálozási rátát.Becsültem én is egyet...nekem olyan 7,4% jött ki a végére. Viszont vmit sztem benézünk. A WHO szerint valahol 3,4 és 5,5% között lehet. Amúgy a linkeden valahogy nem stimmelnek a számok...
-
Fecdzo
senior tag
Dehogy 10% a halálozási ráta! Jelenleg az összes fertőzött (ismert és jelentett) 218 824. Ebből eddig 8810-en haltak meg. Ez 4,02%-os halálozási rátát mutat. Persze országonként külön lebontható.
Az olaszoknál nagy a baj. Ott jelenleg 35 713 fertőzött van akik közül 2978-an haltak meg. Így lesz itt 8,2% a halálozási ráta.A különféle szimulációk szerint az egyetlen megoldás ha minimalizálják az emberek egymással való érintkezését (minden bezárása, minél hamarabb!). Itthon nem tudom mire várunk? Ez exponenciálisan fog növekedni pláne h sokan nem is tudják h betegek, ez teszi nehézzé. A GDP-t már rég el kellett vna engedni...mindenki tudja h nem lesz. Engem ez nagyon feldühít
aztán jön majd a kapkodás és ahogy írtad Zoli, a szar egészségügyi rendszer meg fog fulladni, a halálozás meg felugrik....
-
Dzoli
tag
Technikailag ez egy halálosan szép, gyorsuló trend. A baj csak az, hogy 10% körüli a halálozási ráta! Pedig eddig volt elegendő egészségügyi kapacitás a kritikus állapotú betegek ellátására. Viszont hamarosan nem lesz elég ágy, lélegeztetőgép, orvos, és felszerelés. A lakosság nagy része pedig meg fog fertőződni, az önkéntes karantén ellenére is.
-
Fecdzo
senior tag
Hát igen....nehéz....sokaknak okoz ez a mostani helyzet fejfájást.
Amúgy én is azt gondolom h valamennyit már beárazott a piac, de tippem szerint még nem mindent. Mi van ha elhúzódik ez az egész, mert mondjuk jóval több a fertőzött mint ahogy most tűnik és hosszabb ideig lesz szükség a bezárásokra. Akkor jöhet egy újabb pofon a piacoknak.
Az is igaz h teljesen más ez mint mondjuk a 2008 volt. Úgy gondolom h a felépülés ebből szintén más lesz...sokan beszélnek "V" fordulóról a gazdaságok szempontjából, de sztem ezt nem lehet még most látni. Olaszoknál nem lassul továbbra sem a fertőződés. Más országoknak (köztük nekünk) sem lesz más választása, mint h minden bezárjanak, ha valóban meg akarják fogni.
Igen, az elején jobban fog fájni, de ez az egyetlen mód jelenleg és hosszú távon így jön ki minendki a legjobban.
-
Fandango
veterán
válasz
VikMorroHun #7871 üzenetére
Szerintem alapvetően nem lehet összevetni a 2008-as és a mostani helyzetet részvénypiaci szempontból. Teljesen más mozgatja most az árakat mint akkor, mások a félelmek és egészen mások a rövid és hosszútávú hatások.
-
aAron_
őstag
válasz
VikMorroHun #7871 üzenetére
Igen, de miből gondolod, hogy a gyárbezárások és azoknak a várható következményei nincsenek még beárazva? Szerintem teljesen lehetetlen megmondani, hogy milyen értékeltsége van most a részvénypiacnak. 2008-hoz képest azért optimistább vagyok hosszútávon, de a megfelelő fiskális stimuluson múlik most minden.
-
VikMorroHun
őstag
Ha jól tudom, 2008-ban lefeleződtek az indexek. Ha most is ez lesz, akkor a Dow Jones simán leeshet valahova 15000 környékére. Nem vagyok percre pontosan informált, úgyhogy csak tippelem, hogy az USA-ban még csak eztán jönnek a(z ideiglenes) gyárbezárások. Gondolom, ez a pár hét múlva esedékes NFP jelentésre nézve is kedvezőtlen lesz majd.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
VikMorroHun #7868 üzenetére
Ezzel a monetáris politika ki van maxolva....itt az ideje a combos, célzott fiskális támogatásokra...(érdekes h Trump folyton pushingolja a FED-et, de fiskális oldalon még igazán combosat nem tett...legalább elkezdődött a tompítás).
Scandinavian airlines pl. 10.000 alkalmazottját küldi fizetetlen szabira, ideiglenesen...munkaerejének 90%-a (!!!). Turizmus, utazás, kiskereskedelem és ipar komoly ütést kap globálisan! Ez rosszabb lehet mint 2008 volt...az az érzésem messze még a piacok alja.
EURUSD 6 sigmás utat járt be, HUF sosem látott szinteken....rengeteg csőd és elbocsátás fog jönni, ettől félek. -
-
-
Dzoli
tag
Egy jó kis oldal a koronavírus statisztikákról, valós hírekről.
https://www.worldometers.info/coronavirus/ -
Fecdzo
senior tag
válasz
VikMorroHun #7853 üzenetére
Hááát....egy bika piac?? Nem ismerjük a koronavírus pontos negatív hatásait, csak sejtjük h rettenetes. Elég ha csak két példát mondok. Észak Koreában egyetlen beteg sincs (!!!), míg Dél Koreában több mint 7000.
Oroszoknál 20 (wtf???). Miközben egész Olaszország vesztegzár alatt, mindenkinek otthon kell maradnia.Ha a németeknél is felgyorsul a terjedés és jönnek a karanténok (miért ne gyorsulna?), akkor EU zónában nem lesz növekedés! Ami bullish momentumot adhat az a fiskális és monetáris stimulus, de sztem az is csak nagy volás hentelés lenne. Ahogy jönnek majd a számok, úgy fogjuk jobban látni ki mennyire szívja meg.
Olaj sokkot is rengetegen megszívták....én mindent látok csak bika piacot nem.
...vagy inkább
-
Fecdzo
senior tag
válasz
asuspc96 #7856 üzenetére
Szia!
Én mai napi használok Ninjatradert, rendkívül jó. Anno Wealthlab developerrel kezdtem, de annak elég hosszú ideig megszűnt a támogatása, aztán mintha újraindult volna...inkább Ninja.
Tradestation egy brókercég akinek van egy all-in-all platformja, ami elég jó. A programnyelve is rettentően intuitív. Gyakorlatilag ha tudsz angolul akkor tudod is használni. Emlékeim szerint nem a legolcsóbb brókercég, de a platformjuk és szolgáltatások miatt megéri.
TD Ameritradenek a TOS platformját nagyon sokáig használtam, rendkívül jó chartolásra. Ők is brókercég, szóval ha a platformjukat akarod használni akkor náluk kell számlát nyitni.
Etrade régen elég jó volt (értsd olcsó), de évek óta nem hallottam felőlük. Nem tudom van e saját platformjuk.
Én azért mondom a Ninját mert több jó brókerhez is tudsz kapcsolódni vele, például a továbbra is legjobbhoz, Interactive Brokershez. Intuitív, könnyen tanulható és nagyon elterjedt. Kiváló a support hozzá.
Szvsz ne erőltesd a magyar tőzsdét. Habár asszem IB-vel az is elérhető.
-
Fandango
veterán
válasz
Inkább a medve brummog az ajtóban.
-
asuspc96
senior tag
Helló,
Keresek egy megbízható, hosszútávon is fenntartható kereskedési platformot.
Olvastam az összefoglalóban a 3 ajánlott helyet:
NinjaTrader
Wealthlab developer
TradeStationVan még 2 amiről jót olvastam, ezekről mi a vélemény ?
Tdameritrade
EtradeEzeken a platformokon, a magyar piachoz is hozzáférek ?
-
attiati
veterán
mostanában milyen normális platform van otthoni használatra ingyenesen?
esetleg reuters vagy bloomberg adatokkalszerk: webes felületen szerettem a stooq.com-ot, mert teljesíti a bloomberg / reuters feltételt és nagyon hosszú időszakra van data, de a honlap egy része Java-t igényel, ami már körülményes a legtöbb böngészőben
-
Dzoli
tag
válasz
Csak 10 évet késtél!
-
VikMorroHun
őstag
Szerintetek a DAX mai kb. -9%-os nyitásával eljön a bika piac? Illetve ez befolyásolja a Forex kereskedést valamilyen módon, vagy ott nem számít?
-
Fecdzo
senior tag
válasz
VikMorroHun #7851 üzenetére
Évekkel ez előtt csináltunk egy robot portfoliot pár akkori publikus EA alkalmazásával, saját beállításaink szerint. Sajnos többségében skalperek voltak. Egy jó ideig tök stabil volt, de aztán a görög válaság a és a fukushimai katasztrófa sajna stoppolt. De ki az aki egy "V" fordulós piacon csinál pénzt?
Tanulság: a diverzifikáció csak akkor segít ha nem csak a stratégiák különböznek beállításaikban, hanem mindez több korrelálatlan devizapáron tud megvalósulni. Ez maga a szent grál...egy termék, egy stratégia? Sok sikert a túléléshez...VikMorroHun, nem neked címeztem személyesen
-
VikMorroHun
őstag
Kipróbáltam az 5 csillagos Cap Prime Scalper EA-t, mert nagyon dicsérték páran, hogy milyen jól működik. Januárban szép nyereséget mutatott. Decemberben és februárban masszívan veszteséges. Jé, ilyen EA-t már én is írtam, csak nem kellett hozzá 50 féle input paraméter...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
VikMorroHun #7849 üzenetére
Ez egy érdekes dilemma. A több kötés=nagyobb bizonyosság. Ugyanakkor több költség+slippage illetve többet vagy a piacon, ami a black swan eventet növelheti.
A DD nem növekedett? Profit faktor is növekedett? Találati arány, risk reward arány kedvezőbb lett? Equity curve szebb lett?
Járd körbe, de modellezési szempontból ez felvet egy torzítási problémát. Túlillesztési torzítást okozhat ha tweakelgeted a stratidat és mindig a legjobbat hagyod meg...elvész a prediktív ereje mintán kívül.
-
VikMorroHun
őstag
Érdekes dolgot vettem észre. Eddig, ha volt nyitott pozíció, akkor nem engedtem a robotnak újat nyitni. Most ezt kivettem belőle, és kb. 6%-kal javult a teljesítménye, több, mint kétszer annyi pozíció nyitás mellett. (63->142)
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7847 üzenetére
Oh, na az mondjuk nem backtest specifikus, hogy nem nullázod éjfélkor a számlálódat
-
VikMorroHun
őstag
És van is egy tippem, hogy mi lehetett a hiba. Óránként kiíratom, hogy most éppen alkalmas-e az idő kereskedni, vagy sem. (Még egy kicsit képlékeny a dolog, mindenesetre éjszaka nem igazán. Bár egyszer már láttam hajnali négykor egy jó helyzetet.) Csak éppen elfelejtettem 23 óra után nullázni a számlálót.
Valószínűleg amikor ezt észrevettem, éppen akkor kísérleteztem a vizuális móddal is, azért gondoltam, hogy összefügg a kettő.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7845 üzenetére
Akkor bizony a kódod nem jó... és azért megy a visual után már sima backben is, mert cacheből dolgozik.
Ez alapján egyébként élesben futtatva valószínűleg rendben lesz, csak a backtest működési/programozási szempontból néhol eltér az élő futástól, és erre figyelni kell a fejlesztésnél.... de ez MT4 esetén is így volt már. (Viszont akkor mégiscsak végigfut mindig a teszt, csak éppen semmit sem csinál ott az experted, ezért szinte nulla idő alatt lefut a maradék.) -
VikMorroHun
őstag
Ma sikerült továbbfejlesztenem a problémát, már csak fél napot futott le az egyik teszt (épp azzal kísérleteztem, hogyan lehetne megoldani, hogy mondjuk csak 11:30-ig kereskedjen, utána egy darabig ne).
Viszont ezután rájöttem, hogy a visual mode hiánya nem tetszik a Strategy Testernek. Vagyis, végig kellene ülnöm azt a fél órát/1 hetet, amíg tart a teszt, és nézegetni a színes sávokat, csak akkor hajlandó rendesen végigfuttatni a megadott határidőkkel. Szerencsére a leggyorsabb fokozat is működik, de akkor úgyse látom, hogy mi történik, szóval értelme ennek nem nagyon van. Viszont, ha egyszer végigfuttatom vizuálisan, akkor már hajlandó rendesen tesztelni, és úgyis csak a backtest/journal eredmény érdekel...
-
Male
nagyúr
Igazából nem, nekem az MT5 egyből jobban bejött, közelebb áll hozzám (a csapatban is én erőltettem, hogy váltsunk amint értelmes brókernél is elérhető). A teszteredményei is sokkal pontosabbak (real tick lehetőség). Bár mostanában lecserélték ezt a részét, az kicsit zűrös elsőre, de alapvetően jó irányba mentek vele (pl korábbi optik listája, kattintásra visszatölthető, ami korábban csak macerásan ment)... csak még reflexből rossz fülre kattintok általában elsőre
Ami sokáig ellene szólt, hogy csak netting volt elérhető, de ez már egy ideje megváltozott, hedge-es számlát is tud, és a brókercégek is engedik ezt (van ahol eleve azt adnak, van ahol kérni kell). -
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7841 üzenetére
Esetleg próbáld meg egy másik bróker MT5-jét feltelepítve, és abban lefuttatva...
Mindenesetre ha meglesz a megfejtés, írd majd be mi volt, mert nagyon fura az eset.... sok éve használok MT5-öt, több száz / pár ezer expertet tesztelve már az évek során, de ilyet még nem láttam, hogy teljesen szabályosan előbb befejeződjön a tesztelés (ExpertRemove() esetén igen, de annak van nyoma, meg hát te írtad, tudnál róla, ha van a kódban).
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7839 üzenetére
...de semmi nincs a naplóban? Mert akkor lehet még vége, ha pl az expert "leveszi magát" egy nap után. Akkor szabályosan ér véget a futás, tehát nincs hibaüzenet, de bejegyzés azért van.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7837 üzenetére
Akkor ha a teszterben is EUR-ra van állítva a számla, nem kéne, hogy gond legyen. Visualban is, meg simán is ugyan ott hal le a teszt? Az sem változtat semmin, ha állítod a valós tick - minden tick, stb. között?
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7835 üzenetére
Oks
..csak volt már ügyfél, aki rossz logot nézett
Melyik páron futtatod, és mi a számla deviza? Mert ha pl NZDUSD-n futtatod, de a számla EUR, akkor persze hogy kell neki másik árfolyam is, nem csak az NZDUSD... de mondjuk ez nem szokott hibát okozni.
Ha a logban nincs semmi gond, és úgy áll le... volt ilyen memória hibás gépen. Illetve okozhatja az is, hogy a letöltött adatokban van hiba, de akkor a gyári EA sem futna le...
-
VikMorroHun
őstag
A tester logot nézem, persze.
Egyébként én is a másik devizapárra gondolok, hogy az lesz a probléma, mert időnként be is írja, hogy szinkronizálta az EURUSD devizapárt (vizuális módban pedig látszanak az ahhoz tartozó értékek a Market Watch ablakban). Apró probléma, hogy még hozzá sem nyúltam az EURUSD görbéhez. Azt csak úgy magától rakja oda. -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7833 üzenetére
Nem használsz másik devizapárt is az expertedben, mint amin futtatod?
Ha leáll, kell lennie a logban bejegyzésről ezzel... ugye a tester logot nézed? -
VikMorroHun
őstag
Lefuttattam az Examples\Moving Average\Moving Average.ex5 robotot (12.09-14), majd ugyanazokkal a beállításokkal a sajátomat. Az első szépen végigment a megadott időtávon, a sajátom viszont 12.09. után leállt. Viszont a logban nincs semmi hibaüzenet. Számára véget ért a teszt.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7830 üzenetére
Ahogy Fecdzo is írja, vagy adat nincs, vagy az expertedben van valami kritikus hiba, amivel elszáll pont egy nap után...
...jobban átgondolva, mert most látom, hogy bármilyen tól-ig esetén ez van, akkor nem lehet adathiány, az első számú gyanúsított akkor az experted, amiben lehet valami bug. Logfilet nézzél, illetve amit ő is javasolt: futtass le egy gyári expertet azon a távon, ha az végigfut rendesen, akkor a hiba a kódodban lesz. -
Fecdzo
senior tag
válasz
VikMorroHun #7830 üzenetére
Hiba log nem írja? Először datafeed hibára gyanakolnék...más egyszerű built in stratégia lefut ugyanazon a távon?
-
VikMorroHun
őstag
Az miért van, hogy akármilyen tól-ig dátumot állítok be Strategy Testerben, mindig csak az első napot teszteli, aztán kitörő örömmel közli az eredményeket? Nem érdekli, hogy 3-5 napot, vagy egy hónapot akarok egyhuzamban tesztelni. Az első nap után szerinte kész, vége.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7828 üzenetére
...az csak a brókercégnél fut le -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7826 üzenetére
Az, hogy a bróker mit jelez vissza, mi a támogatott, meg hogy a valóságban mit fogad el... hát az két különböző dolog
Amúgy meg használj CTrade-et, a megbízásokhoz, és ne te állítsd össze kézzel a request-et, mert kb kizárt, hogy arra szükséged lenne, csak magadat szívatod. -
VikMorroHun
őstag
Na, most vagyok gondban. Volt pár rejtett hiba a kereskedőrobotban; ezeket a tesztelés során szépen javítgatom. (Az egyik érdekesség, hogy remekül megállapítja, mikor megy lefele a teszteléshez használt eszköz árfolyama, de a felfelé menetelést nem ismeri. Pedig azt hittem, azt is leprogramoztam. De már legalább nem írja ki egymás után 29* a hibaüzeneteket.
)
Viszont pozíciót nem tud nyitni. Akármit csinálok, 10030 unsupported filling mode hibaüzenetet küld az OrderCheck() függvény. Épp emiatt raktam az OnInit() végére egy ilyet:
str = Symbol();str += ", ";
if ( SymbolInfoInteger(_Symbol, SYMBOL_TRADE_EXEMODE) == SYMBOL_TRADE_EXECUTION_MARKET )
str += "Market execution mode detected.\n";
if ( SymbolInfoInteger(_Symbol, SYMBOL_TRADE_EXEMODE) == SYMBOL_TRADE_EXECUTION_INSTANT )
str += "Instant execution mode detected.\n";
if ( SymbolInfoInteger(_Symbol, SYMBOL_TRADE_EXEMODE) == SYMBOL_TRADE_EXECUTION_REQUEST )
str += "Request execution mode detected.\n";
if ( SymbolInfoInteger(_Symbol, SYMBOL_TRADE_EXEMODE) == SYMBOL_TRADE_EXECUTION_EXCHANGE )
str += "Exchange execution mode detected.\n";
if ( PriceData.IsFillingTypeAllowed(_Symbol, ORDER_FILLING_FOK) )
str += " With this symbol, Fill or Kill filling mode can be used.";
if ( PriceData.IsFillingTypeAllowed(_Symbol, ORDER_FILLING_IOC) )
str += " With this symbol, Immediate or Cancel filling mode can be used.";
if ( PriceData.IsFillingTypeAllowed(_Symbol, ORDER_FILLING_RETURN) )
str += " With this symbol, Return filling mode can be used.";//+------------------------------------------------------------------+
//| Checks if the specified filling mode is allowed |
//+------------------------------------------------------------------+
bool CPriceData::IsFillingTypeAllowed(string sym, int fill_type)
{
//--- Obtain the value of the property that describes allowed filling modes
int filling = (int) SymbolInfoInteger(sym, SYMBOL_FILLING_MODE);
//--- Return true, if mode fill_type is allowed
return ( ( filling & fill_type ) == fill_type );
}
Szépen kiírja, hogy miket lehet használni (jelen esetben a FOK és Return fogadható el), de akármelyiket használom, 10030-as hiba jön.
MQL5 fórumon másoknál is előjött ez a probléma. Mit lehetne tenni, hogy jó értéket kapjon az MqlTradeRequest::type_filling tag, és képes legyen pozíciót nyitni? -
Fecdzo
senior tag
válasz
VikMorroHun #7823 üzenetére
Persze azért ne pár kötésből vond le a konzekvenciát...mondjuk egy 50-es minta után már egy kicsit magabiztosabb az ember.
Amúgy az algoim nekem is jobbak voltak mint én magam...nem egy évben maradtam velük szemben alul.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7823 üzenetére
Ez sokszor így van, ha leprogramozol egy stratégiát... kiderül, hogy sokkal több helyzet van, és persze mindig a programnak van igaza
-
VikMorroHun
őstag
Ma kijavítottam néhány hibát, meg fejlesztettem kicsit a robotomon, és elkezdtek jönni a szignálok. Eleinte csak nézegettem a grafikonokat, hogy szerintem nincs is helyzet, amikor szerinte van. Aztán kiderült, hogy neki volt igaza.
Hű, ez jobb kereskedő, mint én vagyok. -
Fecdzo
senior tag
-
Fecdzo
senior tag
válasz
forrest85 #7816 üzenetére
Régebben úgy ment, hogy egy scriptet kellett futtatni. Fxbluen is úgy volt. Ha az megvan akkor a számlád kiértékelésénél kellene keresni.
Fxbluenál rámész a stats fülre, majd azon belül kiválasztod a "hour" lebontást és meg is kapod.
De a duration/profitability felbontás is értékes lehet számodra. -
Fecdzo
senior tag
válasz
forrest85 #7814 üzenetére
A myfxbook.com is megfelelő lehet érre a célra de volt még régebben egy backtest analizer nevű progi ami betudta azt is olvasni.
A myfxbookhoz hasonló meg az fxblue.com is. Ezeknél élőben követheted a számlád alakulását és lebonthatod ahogy akarod. Így láthatód amit vizsgálni akarsz.Viszont akkor célszerű lenne az EAt úgy megírni h adott időintervallumban kössön és uhrafuttatnod a backtesteket mert bizony sokat borulhat a strati...már ennyitől is.
-
forrest85
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy tudtok olyan oldalt vagy valami lehetőséget, amivel az MT4-ből kitudom exportálni a trade historyt? Szeretném tudni, hogy a trade-k, amiket kötött az EA, a nap mely óráiban volt nyereséges. Így kitudnám zárni azokat az órákat, hogy mikor nem szabad futtatni az EA-t. köszönöm előre is.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7812 üzenetére
Mondjuk hiába i7, a fordítás egy szálon történik.
(Majd amikor kiírja, hogy nem tudja lefordítani, egyszerűsítsd a kódot... na az a szép...mondjuk MQL5-nél még nem futottam bele, de MQL4-nél egyszer már sikerült
)
-
VikMorroHun
őstag
Pénteken sikerült hiba nélkül lefordítani a kereskedőrobotom MQL5 változatát. Némi foltozgatás után úgy vélem, jó is lett. Mondjuk beleadtam apait/anyait, több, mint 1500 ms a fordítási idő Core i7-es procin. Van vagy 5 include, amiből az egyik a Trade.mqh, ami önmagában 5 másikra épül. Most már csak a kereskedési logikát kellene jól megírni, mert a legújabb tesztek alapján az még nem jó.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7810 üzenetére
Ha a példány létrehozása után 20 darab set-tel adtad be az értékeket, akkor az nem a konstruktor volt
(Ha félreértettem, akkor bocs
...de szerintem ebben az esetben a konstruktor egy ArrayResize és egy ArrayCopy-ból áll mindösszesen, sőt az ArrayResize is megspórolható elvileg, de én nem tenném )
Oks, jó szórakozást!
-
VikMorroHun
őstag
Nem hinném, hogy ez bárhol is megengedett lenne, csak egy (rossz) példa volt. Viszont adtál egy jó tippet. Mondjuk eddig is a konstruktorban adtam neki értéket, csak 20*2 alapértelmezett adatnál ez 20 programsort jelent. Aztán kipróbáltam, mi lenne, ha az osztályon kívülre raknám a tömb deklarálást, és működik. Max. kettő programsor. (Mivel ez egy .mqh forráskód, include-dal beraktam teszt programba, és szépen megjelentek a keresett adatok. Viszont ezzel a megoldással gyakorlatilag ugyanazt csináltam, mint MQL4-ben, csak egy fokkal bonyolultabban, és objektum nélkül.
)
Ha nem boldogulnék az átírással, lehet, hogy megkereslek, de egyelőre még elszórakoznék vele. Végre találtam magamnak egy feladatot, ahol indokolt az OOP használata, tehát némileg rá vagyok kényszerítve, hogy megtanuljam.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun #7808 üzenetére
Meg lehet persze... nem tudom milyen nyelvről jössz, ahol amit írtál, az megengedett :S
Az alapértelmezett értékeket a konstruktorban kell betölteni... ez a megoldás a problémádra. (és ott már meg tudod oldani azt is, hogy kedvedre tudd bővíteni utólag, már ha jól értem mit akarsz)
(Ha nem akarsz vele kínlódni, akkor keress minket, és átírjuk MQL5-re neked.... aláírásban a link, talán ennyi reklám belefér a PH!-s szabályzatba
)
-
VikMorroHun
őstag
Egy MQL4 kereskedőrobotot írogatok át MQL5-re, és felmerült a következő kérdés:
string symCodes [] = { "EURUSDDN", "EURUSDUP", "stb." }
Meg lehet-e ezt oldani objektum orientáltan, elegánsan?
Mert ha a következőt próbálom:class C
{
public:
string m_symCodes[] = { "EURUSDDN", "EURUSDUP", "stb." };
}
akkor illegal assignment use hibaüzenetet kapok. A megfelelő get... és set... függvényekkel persze tudok értéket adni (és kiolvasni) a tömbnek, de akkor meg kell adnom a méretét/indexet is - ebben az esetben meg pont az volt a kényelmes MQL4-ben, hogy nem kellett végig számolgatni, hány elem is kerüljön bele, illetve a bővítésnél egyszerűen beírtam a végére, amit pluszban kellett. A többit elintézte a fordító, meg az ArraySize() függvény.
-
Fecdzo
senior tag
Arról nem is beszélve, hogy ha látjuk milyen mozgásra lövünk, de a swingek hisztogramja szerint az egy elér ritka esemény, akkor talán nem kergetünk hiú ábrándokat.
Nem is beszélve arról, hogy lesz egy közelítésünk a termék "zaj tartalmára", így talán nem fog kirázni a tradeből olyan könnyen egy-egy ellentétes mozgás.
-
Fecdzo
senior tag
Régen "technikáztunk", úgyhogy gondoltam bedobok valamit.
Biztosan ismeritek a Zig-Zag nevezetű overlayt. Gyakorlatilag utólag felrajzolja a swingeket, úgy, hogy az általad meghatározott mozgást figyelmen kívül hagyja (threshold).
Van pár chart formációt felismerő script, amely ennek segítségével rajzol fel Fibot, vagy más szimmetrikus formációkat, pl. gartley, bat, ABC, Pesavento, de önmagában nem rendelkezik prediktív erővel.Gondoltam, ha már a swingek nagyságát sokan (fel és le swingek egyaránt) figyelik, de csak hasraütésszerűen vetik össze őket, érdemes lenne ezek teljes eloszlását megvizsgálni.Ráadásul a threshold meghatározása egyfajta "zajszűrésként" is működhet. Így pedig az ember még több hasznos infot kaphat, mi jellemzi az adott termék mozgását.
A script amit írtam, Matlabben szépen felrajzolja a swingeket, majd megvizsgálja külön és egyben is az eloszlását a swingeknek, azok jellemző hosszát, szórását és teszi ezt tetszőleges threshold mellett. A threshold érték lehet optimalizáció kérdése. Mondjuk belőni úgy, hogy a magunknak kitűzött jellemző tartásidőt kapjuk vissza a swingek élettartamára. Így objektív infot kaphatunk, amelyet alkalmazhatunk a technikai elemzésünk során.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Peterhappy #7804 üzenetére
Soha ne hidd azt hogy érted a piacot! Max úgy tűnik mintha értened! ;) de az már egy másik kérdés h vajon azon erők miatt mozgott e arra ami miatt te megjatszottad az adott szitukat. Ez az ami egyértelműen soha nem fog kiderülni.
Részben ezt célozza az arbitrázs alapú árazási modell (APT). Megpróbálják azonosítani dokumentált faktorokkal h mi mozgatja a piacokat. Ha rá is bukkansz vmire az egyenlet végen mindig ott a zaj, na és az okozza a gondot ;)
-
Peterhappy
őstag
Ja, én csak azért írtam ekkora mennyiséget, mert az már talán valóban kihat(na) az aktuális árra. És az olajat is csak ex has gondoltam.
Én sajnos kisstílű vagyok, aprópénzzel gurigázok pl. 15, esetleg 30 hordós ügyletekkel (pl. az olajat illetően).Igen, jó lenne látni egy könyvet. Sajnos régen sokkal jobban értettem a piacot (BÉT-et legalábbis), a működését, de rettentően sokat felejtettem; sokkal hamarabb kellett volna belevágnom a kereskedésbe.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Peterhappy #7802 üzenetére
Nem ugrik sehová az árfolyam a nagy teljesítésed előtt! Ha MM el kötsz akkor az csupán annyit jelent h jellemzően ő áll majd a másik oldalon. Ha és amennyiben ez nem túl nagy pozi neki is. Amúgy futuresre annyira nem jellemző inkább forex és CFD illetve bináris opciók piacán megy a jegyzés.
Érdemes lenne látnod egy ajánlati könyvet (ami MM brókereknél persze nincs) és akkor látható h a piaci arás megbízásod mennyire lendítene ki az árat.
Különben meg ekkora tételt limit eladásra is be tudsz adni. Akkor beállhatsz az offerre és ha valaki hajlandó ott venni tőled akkor részletekben teljesül a megbízásod anélkül h belengetned az árfolyamot.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Ferdzsoo #7795 üzenetére
Igen, úgy hiszem, igazad van, de legalábbis PONTOSAN így gondolom én is.
(#7797) Fecdzo: Talán érdemes lenne a legjobb hozzászólásokat, gondolatokat kigyűjteni egy topic összefoglalóba, de ez csak ötlet
Én elkezdtem, de a 400. hozzászólásra megtöltöttem két lapnyi Excelt, így szerintem az elgondolásom jó volt, de soha nem értem volna így a topic végére - sőt megkockáztatom, épp emiatt nem is haladtam mostanság azok végigolvasásával. De holnaptól kissé több időm lesz, lezárult ma egy igen nagy, éves projektem, az így felszabaduló időm egy részét szeretném a fórumba, és általában a kereskedés tanulásába "fektetni".
(#7801) VikMorroHun: Nem fogalmaztam jól.
HA jól értettem és értelmeztem, az egyik nagy különbség egy MM felületen, hogy ott ha 242.516 hordó olajat szeretnék eladni pl. 58 dolláron, akkor az az utolsó hordóig ennyiért fog leteljesülni, majd az árfolyam felugrik pl. 58,60-ra, mert addig felfelé teljesül le ennyi darab vétel (de a vételi megbízás teljesülése nem jelenti azt, hogy pontosan ennyi eladó hordó lett volna, ugyanezen az áron. Míg ez classic tőzsdei keretek között azt jelentené, hogy pl. 100k darab teljesül 58 dolláron, 80k darab 58,20-on, 120k pl. 58,40-en és a maradék pl. 58,60-on - függően attól, melyik árfolyamon mennyi vevői opció van beállítva.
De lehet, hogy rosszul értem.
Holnaptól lesz időm alaposabban utánanézni mindennekFőleg, hogy a kávé miatt továbbra is totál meg van kötve a kezem
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Peterhappy #7793 üzenetére
"nem létezik, hogy valaki épp annyi darab pl. hordó olajat akar eladni, mint amennyit én venni szeretnék!"
Eddig azt gondoltam, a hagyományos értelemben vett tőzsde így működik. Nem csak olajjal, hanem bármilyen eszközzel/részvénnyel. Tévedtem volna?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cosmic-Audio XXL 3 Ag
- Lenovo Thinkpad T14s, 14" FHD IPS Érintőkijelző , I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, 27% áfás
- HP Probook 430 G7, 13,3" FHD , I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Dell Latitude 5500, 15,6" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest