- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- HP notebook topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
válasz
attiati #7195 üzenetére
Olvasd be excelbe ugy, hogy minden sajat oszlopba keruljon. Matlab is jo segitseg ezugyben.
Aztan excelben van olyan grafikon tipus h japan gyertya. Ha OHLC az adatsor akkor erteemszeruen kijelolod es megjelenited...kesz...olyan chartot kapsz mint barmely mas charting softwerben.
Milyen frekvenciaju a tick adatod? Mert a fenti megoldasom azt feltetelezi, hogy vizszintesen a megfelelo frekvencia szerint vagy sorba rendezve.
pl: oszlopok datum,ido,open,high,low,close,volume
A sorok ertelemszeruen ido alapjan novekszenek. Egy-egy sor egy-egy perc adatai. Ha ez adott akkor menni fog. -
-
attiati
veterán
Van egy historikus árfolyam adatsorom (CSV vagy XLS formátumban)
Ebből szeretnék chartot csinálni.
Lehetőleg tick chartot, de másodperces is jó lesz.Mivel tudom ezt megtenni?
-
Patrick
addikt
válasz
Hege1234 #7191 üzenetére
Üdv!
Elvileg a cikk 2011/2012-es lehet, mert a cikk végén megemlíti, hogy mit hová írjuk, melyik lapra. A 1153-as bevallást említi, ebből kiindulva, szerintem 2011 vége, 2012 elején írhatták a cikket, vagy is 4-5 éve.
Majd érdeklődöm a könyvelőmtől is, mielőtt elkezdek kereskedni. De egyébként hasonlókat találtam én is az adózással kapcsolatban. -
Hege1234
addikt
(#7190) Fecdzo
köszi!
-------------------------------------
itt elég sok kérdésre választ kaptam
csak azt nem találtam mikori a cikk -
Fecdzo
senior tag
válasz
Hege1234 #7189 üzenetére
Jobb ha konyvelohoz fordulsz. Itt sem adhat senki adotanacsot es a hibakert felelosseget nem vallalunk...
Ugyanakkor en igy tudom:
Fx 16 al adozik. A nyeresged ami keletkezett adott napon ertsd lezart ugylet azt az aktualis mnb kozeparon kell hufra elszamolnod es nyilvantartanod. Ezt majd szja bevallaskor osszesitve kell elkuldened. Amennyiben nem keletkezik nyereseg vagy vesztod van akkoris lekell jelentened...Nincs kettos adozas. Magyar vagy itthon keresel itthonra adozol. Nem tom mas nemzet gyermekeinel ez hogy van de tippem szerint nekik is hazura kene adozni nem pedig ide. Ott is kerdore vonnak h mibol van a 100.000 eur plusz jovedelme ami benne se volt a bevallasaban.
Ilyen celre itt letrehozott ceg lehet megoldas... -
Hege1234
addikt
(#7172) Dzoli
ez igaz de pl a pozimat sem engedte módosítani/lezárni
csak elszürkült minden és ment a "homokóra"
és kiírta hogy a server nem válaszolmind1 nem élesben volt......
-----------------------------------------------
akinek éles számlája van tudna pár mondatot írni hogyan is kell törvényesen adózni itthon
fxcm rajta van a listán hogy ne kelljen kettősadózni ?
az fxcm ből kilehet hozni a report-ot excel-be azt elfogadják ?én úgy hallottam hogy itthon elég kedvező az adózás (16%) külföldhöz képest
német állampolgár adózhat csak magyarországon ?
-
Venyera7
senior tag
Hétvégén leírok mindent részletesen,aztán eldöntjük igazam van-e.
-
Fecdzo
senior tag
Hat az ilyesmi az inkabb statisztikai arbitrazs. Viszont az tavol nem biztos h bekovetkezik. A fentebb emlitett szituk nagyobb esellyel jonnek be.
A statarb jellemzoen arrol szol h megprobalid feltarni a kapcsolatot ket vagy tobb ternek kozott. Es mikor a kapcsolat felborul akkor arra jatszol h visszaall.
Amugy pont a kozeljovoben tervezek ilyen vizsgalatokat csinalni de most a prioritas masutt van. -
Fecdzo
senior tag
Fxen max olyat kereshetsz h ecn kontra mm. Mm oldalon a dealing miatt (allitolag amiatt) hirek alkalmaval lassabb lehet az ar. Addig ecnnel meglodul. Amint megludult akkor ugyanakkora mennyiseggel bespreadeled...majd mikor lenyuodott a piac zarod.
Persze nem mindegyik broki veszi be a megbizast es ha az mmnel nyersze nem biztos h tudod egy szinten zarni a labakat....ez is csak automatizaltan megy...es gyors net es kizeli servek kellenek.
No free lunch!
-
WiZARD
addikt
Na addig agyaltam, amíg eszembe jutott a részvény neve, amit arbitráltak, úgyhogy csekkoltam az árfolyamokat, most is van kb 6-6,5% különbség a 2 tőzsdén lévő árfolyam közt...
Szóval ennyit a tökéletes piacok elméletéről, legalább 5 éve fennáll ez az eltérés.Csak kell bele egy deviza konverzió, jutalék 2 helyen, és egy rugalmas backoffice
-
WiZARD
addikt
A részvényest 1 évig tuti nyomták, talán tovább is, de nem volt túl nagy pénz/forgalom. Nekik brókerként, önköltségen, jutalék nélkül megérte, időbe is belefért...
A warrantos cuccot bő fél évig kísértem figyelemmel, aztán eljöttem. Túl nagyban nem lehetett tolni azt se, minél nagyobb tétel volt, annál nagyobb eséllyel törölték az egészet. De 1-1 jól sikerült körön megvolt párszáz € általában.
-
Fecdzo
senior tag
Hat sztem eleg nehez. Azon mulik h vajon mennyire talalhatjak meg azt masok is.
Pl egy idoben ment a Spy-Spy arbi. Nemcsak az Nyseon van dollaros Spy hanem a svajci tozsden is. Es volt elarazodas is rajta...mar reg nem neztem de akkoriban sem volt sok es nem volt tobb 3 centnel..Max meg index elarazodast kereshetsz a hati es a spot komponensek kozott...na de ez sem megy automata nelkul.
Ahol erdemes meg keresgelni az opcioknal az implied vol elarazodasa egy korrelallo termeken.
-
WiZARD
addikt
Biztos, csak kérdés hogy más mikor találja meg, és milyen gyorsan tűnik el...
3-4 éve még simán lehetett találni olyan részvényt, ami több tőzsdére volt bevezetve, és lehetett arbitrázs ügyletet kötni rendszeresen, mert nem egyezett az ár, volt olyan kollégám, aki rendszeresen nyomta.
Olyat is ismertem, aki 2-3 éve kb napi szinten talált félreárazott warrantokat, certiket a német/osztrák piacon. Párról kiderült hogy mégsincs félreárazva, néhány ügyletet visszafordítottak, a többin meg nyert, és összességében bőven nyereséges volt.
(most máshol, mást dolgozok, ezért 2-3-4 éves példákat hoztam)
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Venyera7 #7176 üzenetére
Milyen piacrol beszelsz? Reszveny? Strategia fuggo. Reszvenyek eseten a nyitas utan beindulnak azonnal a portfolio atrendezodesek melyek az osszes nagy intezmenyi alapot erintik. Es eppen ezert beindulnak a HFT arjegyzo algok is. Ez pedig nagy csapkodashoz vezet. Szvsz nem javasolt nyitas utan poziba lepni hacsak nem vmi piaci anomaliat fedeztel fel amit statisztikailag is tudsz bizonyitani.
Talalati arany onmagaban nem jelent semmit!Dd?Rr?Sharp?Equity curve? Hany koteses vizsgalatbol allitod ezt a talalati aranyt? Tickes tesztet csinaltal? Milyen instrumentum?
-
Venyera7
senior tag
Mi a véleményetek közvetlenül nyitás után pozícióba lépésröl?Szerény véleményem szerint,kb 20-30%-os találati arányt lehet elérni.Illetve ki miért mikor kereskedik?
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Venyera7 #7173 üzenetére
Szia!
Nincs velemenyem xmrol, de tudd azt h kb hasonlo politikat folytatott regebben mint az Iron...bonusz....sok sok bonusz...es sajna tudjuk iron most hol tart...
Stabil brokerceg...ez alatt mit ertesz? Azt h eppen kifizet mindenkit es eppen jol mukodik minden rendszere?
Nem veletlenul kerdezem! Ev elejen meg azt mondtam volna h FXCM saxo vagy iron...de ha a legnagyobb rerail broker is bajba kerulhet akkor ilyen erovel mindegy.
Ha egy szinten nagy forgalmat bonyolito broker nem fizet honapok ota akkor mindegy.Figyelj inkabb arra h legyen meg az FCA vagy az amerikai felugyelet szabajozasa es europaiaknak is fozessenek ha a broki nem adna vissza a penzed.
En meg interactive brokerst mondanam de az megint keveseknek jo... -
Venyera7
senior tag
Sziasztok!Pár hónapja elkezdtem tradelni Xm.com-on, erről a brókercégről véleménye,tapasztalata valakinek van?Esetleg stabil alapokon álló brókercéget ajánlani tud valaki?
-
Hege1234
addikt
használ valaki fxcm-et ?
mai nap volt pár alkalommal hogy megszakadt a kapcsolat
többször is szokott lenni ilyen ?
vagy ez csak ma volt ? -
Fecdzo
senior tag
válasz
attiati #7168 üzenetére
Igen, torzítja a korábbi equity curve-öt a végén zárt pár trade és van benne floating is. Az egyes stratégiák és módszerek valóban kioltották egymást, ezért is ez már 2 éve a funda számlám. Úgyhogy ez inkább a funda eredményét tükrözi.
A hozamkényszer minden szinten megmarad. Ezért én mindig inkább éves viszonylatban mértem az eredményességet, nem hónapról hónapra.
Azért nem reménytelen, de ami letagadhatatlan, hogy ez egy SZAKMA! Azt pedig meg kell tanulni és ki kell tapasztalni. Mai napig tanulok és képzem magam. Ez nálam szerintem soha nem fog leállni.
-
attiati
veterán
hát igen, 3 év alatt 90%, ezt képtelenség túlélni egyéb bevétel nélkül, mert nem 50k usd-s számlákkal fogja végigcsinálni az ember az első 3 nyerő évét. (De a 90% is inkább csak egy kiugrás a végén, így inkább 0 közeli az eredmény). És bőven az átlag feletti időt fordítottad rá, bőven az átlagnál több kapcsolatod és lehetőséged van. Az átlag számára semmi esély, mire megismeri a saját pszichés viselkedését.
-
Fecdzo
senior tag
Megegy nagyon fontos dolog:
A piac igenis valtozni fog es mindigis valtozott, amire csak egyfelekepp tud az ember felkeszulni. Ha tobb labon all. Ertsd tobb termekhez ert, tobb strategiat/modszert tud mukodtetni. A valtozasokat nem tudod megjosolni soha. Csak csokkentheted a kockazatod azzal hogy nem egy kosarban tartod az osszes himestojasod...
Eleg sokat volt szerencsem tanulni az elmult masfel evben egy szingapuri szarmazasu kvanttal, aki korabban a Morgan Stanleynel dolgozott, ma pedig a sajat hedge fundjat nyomja (sztem irtam mar ezt). O is ezt csinalja. Tobb strategia (bar jellemzoen mean reversion, instrumentum parok kozott, statarb) es termek kozott, de tobbsegeben FOREXEN! Tehat azert van remeny.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
attiati #7160 üzenetére
Egyszeru a keplet. Ha kepes vagy elfogdhato kockazatok mellett tradelni es azt masok is elfogadjak, akkor lehet eselyed arra, hogy tenylegesen ebbol elj. Ehhez persze kell a szbalyozas is.
Vagy elevel sok penzed van....vagyis pontosabban, van annyi penzed kockaztatasra, amelynek hozamaibol kepes vagy megeni.
A kicsibol sokat gyorsan, megelhetesre remenytelen illuzio csupan szvsz. Mirefel mondom? Eddig harom brokercegnel is lattam az ugyfelek szamlait es bizony akik erre mentek, elobb utobb elfustoltek
-
Fecdzo
senior tag
Ez meg a most hasznalt, jelenleg egyetlen algom. A cel a konszitencia volt. Nem mondom, hogy sokat csinal, de kelloen nagy penzen eleg jo tud lenni. Marcius ota fut elesben. Eddig csak EURUSD, de hamarosan GBP, AUD es NZD is benne lesz a portfolioban. Egyutt ugyanis a kockazatossaga csokken. Manualisan keptelenseg lenne tradelni hiba nelkul, pedig csupan egyetlen indikatort hasznalok, stoppot es celt...
-
Fecdzo
senior tag
Nem akarok ugy beleokoskodni, hogy pontosan nem ismerem a modszered, de az irasaid alapjan az az erzesem, hogy a problemad abban gyokerezik, hogy tul gyakran modositasz a modszered egyes parameterein. A valtoztatasaidat meg nem vagyok megyozodve, hogy igazaolod (ertsd backtesteled, meg ha vizualisan is).
En is vizsgaltam mar rengeteg strategiat es modszert, de azt tapasztaltam, hogy egy-egy parameter megvaltoztatasa nagyon nagy mertekben kepes megvaltoztatni a legfobb jellemzoit a strategianak. Ezert fontos egy erzekenyseg vizsgalat. Ami rettentoen kemeny ha tul sok intuitiv elemet tartalmaz a modszered.
Ez volt a "baj" Max modszerevel is (legalabbis szamomra). Tok jo, jol nez ki, konnyen felismerheto.....de a legtobbszor csak utolag.
En bevallom ferfiasan, hogy manualis modszert tradelve nem tudtam profitabilisse valni. Nem mondom h lehetetlen, mert en is ismerek olyanokat akik erre kepesek....hozzateszem ez 2 db ember mindossze. Ebbol az egyik volt munkatarsam, aki most egy prop trade cegnel van Londonban. A masik sajat maganak tradel es ugy mondanam, hogy arbitrazsor.
Nekem az segitett, hogy pontosan megismerhettem egy-egy backteszt segitsegevel az adott strategia elonyeit. Nincs mellebeszeles, a jel az jel, a stop az stop, a cel az cel...aztan par het es igazolhato eles korulmenyek kozott is, hogy milyen eselyek mellett alkalmazod a strategiat. Vagy meskent, mersz e igazi penzt tenni ra.
Manualisan en erre voltam kepes:
Hozzateszem ezen volt mar minden. Automatabol is par, trendkovetes, skalpolas....de a vegere ez lett a funda szamlam.
-
Dzoli
tag
válasz
attiati #7157 üzenetére
7 év után úgy látom, hogy különböző piaci körülmények váltogatják egymást. Ez is közhely.
Nekem erre jók a mozgóátlagok, hogy azok egymáshoz viszonyított helyzete, és az ár hozzájuk viszonyított helyzete alapján van egy általános elképzelésem a piac aktuális állapotáról. Van egy fő irány várakozásom, és próbálom a folytatódást keresni. Még kis idősíkon sem alakul ki túl sok belépési lehetőség szerintem, amiért megérné kockáztatnom. Jobban kedvelem a trendelő mozgást, ahol hosszabb dinamikusabb elmozdulások alakulnak ki, kisebb korrekciókkal. Oldalazást kerülöm, várom a kitöréseket. Az én mentalitásomhoz ez illeszkedik a legjobban.Nem kezelem senki pénzét, nem is tervezem. Kerülni kell minden olyan helyzetet, ami teljesítménykényszert szül. Ebből a szempontból a trading room is hátrány számomra, ahol megosztom a monitor képét. Kizárólag kereskedésből fizetni a sárga csekkeket embert próbáló feladat. Én sem ismerek olyat aki ezt tudná. Vannak jó kereskedők, de mindnek van más bevételi forrása, vagy főállása a kereskedés mellett. Nekem is vannak más bevételi forrásaim.
Már nem oktatok senkit. A trading room csak arról szól, hogy különböző stílusú kereskedők megosztják egymással a módszereiket, ötleteiket, elképzeléseiket, programjaikat, stb... Annyit tudok segíteni másoknak, hogy elmondom a saját tapasztalataimat, és majd ők eldöntik mit próbálnak meg hasznosítani ebből. Én is tanultam pár nagyon érdekes dolgot másoktól az elmúlt fél évben.
Én is képes vagyok elbizonytalanodni 4-5 egymást követő vesztő után. Nem a módszer rossz, hanem én hibázok. Még mindig picit bonyolult a rendszer értelmezése, ezért folyamatosan igyekszem egyszerűsíteni.
A vesztőket úgysem lehet teljesen kizárni, azok a működtetés részei. Ezt sem egyszerű feldolgozni olyannak akit eddig idő alapon fizettek a munkája után.A hagyományos oktatásoknak vége. Ennyi brókercsőd után nem lesz ember aki pénzt mer tenni ilyen helyre. Lesz még pár új trading room élő kereskedésekkel, egyesek drágábban, mások olcsóbban. Meg talán maradnak a marketig bombás extrém szuper stratégiák 1000%-os profitígéretekkel.
Ma ennyit sikerült összekanalazni. Napi stabil 30 ponttal ki is egyeznék.
-
attiati
veterán
Folyamatosan a bizonytalanságban tapogat az ember a piacon.
A kereskedési rendszert is megkérdőjelezem állandóan. És ha az éppen működik (vagy úgy tűnik), akkor önmagában bizonytalanodik el az ember, vagy épp túl magabiztos lesz.személyiségtípus kérdése szerintem.
De nem hiszem, hogy bármelyik személyiségtípus vesztesnek lenne determinálva automatikusan, csak tényleg meg kell találni a hozzá illő befektetési, spekulálási stílust. Mekkora közhely.
Van aki könnyedén kezeli az oltári nagy volatilitást (a számlaegyenlegében, vagyonában), mintha az csak egy átmeneti állomás lenne az életében. Most elég nagy szünetet tartok a kereskedésben, kilométerekről nézem a piacot. És teljesen kitisztult fejjel tudom nézni. Biztos, hogy a psziché a leggyengébb pont mindenkinél.Miért gondoltátok egyébként úgy (Fecdzo és te, külön-külön), hogy mások pénzét "képesek" vagytok kezelni? Rengetegen szeretnének oktatni, robotot eladni, vagyont kezelni, de valahogy nem sikerült olyan emberrel találkoznom még az évek során, aki stabilan profitot termelt volna, vagy verte volna a benchmarkot. Ha nem is kutattam nagyon, de illett volna belebotlanom legalább egybe.
Rengeteg kezdő motivált embert látni. Nagyon jó sales anyagokkal lehet találkozni. Sok a belefáradt ember. vagy aki a rutinját szeretné eladható formába önteni.
Ezt most nem kérdőre vonásként írom, hisz régóta követem az írásaidat. Tényleg érdekel, hogy mi az, amiben érzed (érzitek) a stabilt pluszt másokhoz képest. Mi volna a számlakezelésnek a létjogosultsága, ha nem lenne szabályozói szigor, korlát? Bele mernél "vágni"? (etikusan, önkritikusan)
-
WiZARD
addikt
Nem vagyok biztos ebben, nem a viszony, a kérdés szerintem. Engem pont amikor nagyon jól ment, és "bőven" volt pénzem, az túlzott, és meggondolatlan kockázatvállalásra késztetett
Szerintem ez inkább poziméretezéssel van összefüggésben.
Sok pénzből tudsz akkora pozit tartani, amivel mégis érdemi nyereséged lehet.
Kevésből ha arányaiban hasonló pozit nyitsz, akkor az a vége, hogy ilyen kis nyereségért minek ennyit küzdeni, holott %ban ugyanakkora nyerő lesz.
Brókerként is azt láttam, hogy sokkal jobban ment azoknak, akiknek volt pénze, és tudott nagy pozit nyitni, tartani, kiülni, mint aki kisebb tőkével próbálkozott.
Persze a viszony is hozzátartozik, de ez inkább abból adódik, hogy 1 mrd-ből elbukni 10et nem fáj annyira, mint 5ből elbukni 3-at. Mert ahogy láttam, kis tőkéből arányaiban sokkal nagyobb pozit nyitott mindenki, mint nagy tőkéből.
Lehet mondani az elméleteket, meg money management alapokat, és 1-2-5% max kockázat és társai. Demón működik, meg nagy pénzél is. De kis tőkéből (ami sokszor az adott személy teljes megtakarítása) nagyon kevesen tartják be, illetve nagyon keveset hoz, sok idő befektetése mellett... -
Dzoli
tag
Állítom, hogy a pénzhez való viszony jelentősen befolyásolja az eredményességet. Ezt már gyermekkortól "tanulja" az ember. Ha azt látja, hogy a szülei mennyire keményen megdolgoznak a pénzért, az milyen nagy érték számukra, és ezt is tanítják a gyermeküknek, akkor ő is hasonlóan fog gondolkozni. Alkalmazott lesz valahol, nem túl sok fizetésért. Amikor pedig kimegy a "piacra", és azzal szembesül, hogy bizony egy heti fizetését is elveszítheti nagyon könnyen pár perc leforgása alatt, akkor óhatatlanul megremeg a keze.
A gazdagok ezért lehetnek még gazdagabbak, mert különösebben nem hatja meg őket egy kis veszteség, a szegényebbek pedig ezért tudnak nagyon nehezen kitörni ebből az állapotból, mert egyszerűen nem engedhetik meg maguknak a megtakarításuk elvesztését.
Mind kockázatban, mind lebegő nyereségben van az a pont, ahol már kezdi magát kényelmetlenül érezni az ember, bár ez idővel szépen lassan feljebb tornázható. -
WiZARD
addikt
Én is hasonló gondokkal küzdök, és kb arra jöttem rá, hogy ha nyerek, akkor mindig "ugyanannyit" nyerek, 2 módon: vagy kicsi pozi, és tudom tartani sokáig, mert kis nyerőben minek zárni, vagy nagyobb pozi, de azt hamarabb zárom, hisz kisebb elmozdulásból megvan, egy értékelhető nyereség, amit félek, hogy visszaadok.
-
Dzoli
tag
válasz
attiati #7152 üzenetére
Főleg arra.
Mit jelent lebegő nyereségben üldögélni, mennyit vagyok hajlandó belőle visszaengedni. Meddig bízok a kialakult mozgás folytatódásában, stb...
Sokszor elgondolkozom rajta, kell-e folyton a csodát várni, hogy kialakul egy több hullámból álló mozgás rendszer, vagy egyszerűen csak vegyek ki egy-egy hullámot, és kész. Ahogy a trading roomban tapasztalom a többségnek is ezzel van a baja. Kis számlákkal kereskednek, nagy vesztőt nem engedhetnek meg maguknak, ezért igyekeznek szűk stoppal elindulni, mert nem tudnak elég kicsi pozíciót felvenni ami miatt már nem izgulnának. Ezért keresik az jó kitöréseket, és viszonylag gyorsan zárnak. Aki nem kereskedi túl magát, és képes az igazán jó belépési lehetőségeket kivárni így is lehet eredményes. Momentum tradereknek hívnám őket, akik csak 1-1 megindulásra mennek legalább 1:2 R/R-el, esetleg fix célárral, és eredményesek.
Én egy picit többet szeretnék. Ha van lehetőség, akkor jó lenne a pozíció építésig eljutni kis idősíkon. Ideális esetekben 3-4 rányitást is elbírna egy jó mozgás a visszahúzódásokból történő újabb elindulásokban. De itt szintén keményen jön a pszicho. Hajlandó vagy-e visszakockáztatni a lebegő nyereséget, mert ha nem jó helyen nyitsz az újabb pozi mínuszba megy, és a régebbi is tovább olvad, ezzel még gyorsabban veszted a lebegő nyerőt. -
big-J
őstag
(Lejárt a szerkesztési idő.)
Ott meg a másik probléma hogy számlánként kb pont 1m felett kezd kifizetődni a fix díjak miatt az egész művelet és nem nagyon lehet hozzáférni, és nem hinném hogy évente annak többszörösét tudom betenni. Lehet helyette egy ilyesminek több értelme lenne.
A harmadik megoldás ha kétévente nyitok TBSZ-t és köztes években sima alapban gyűjtök, így lenne valami likviditásom is, és így a számlavezetés is kifizetődőbb lenne.
-
big-J
őstag
Én is gondoltam erre a TBSZ dologra, de hogy miért nem lehet végig hozzátenni időközben, szerintem ok nélkül erősen behatárolja a felhasználási köröket. Arra gondoltam úgy még lehetne értelme hogy pl évente nyitok egy újat(elvileg lehet) és párhuzamosan mennének, mivel ugye az első évben lehet hozzáadni, az utoljára megnyitotthoz lehetne az év során 3-4 alkalommal ahogy jól esik betenni.
-
Dzoli
tag
válasz
attiati #7148 üzenetére
Továbbra is hullámok, és mozgóátlagok. Idősík M5. Fő instrumentum lassan 1,5 éve a fő devizapárok helyett a DAX index.
Írtam pár éve a MAX Trading Systemről. Egy egyszerűsített verziót használok belőle kevesebb indikátorral. Sajnos az a rendszer eredeti formájában sokszor értelmezhetetlen volt számomra, több év tanulmányozás után is.
A belépési pontok már jól azonosíthatóak számomra, viszonylag gyorsan kiderül, hogy igazam van-e vagy sem. Aránylag szűk stoppal el tudok indulni (15-25 pont). Ezekhez relatív nagy nyerők is társulhatnak, ha kifejlődik a trendszerűség.
Amivel küzdök: Pozíciók megtartása a korrekciókban. Ráépítés, ha jön újabb belépési szignál.
Pár év, és jó lesz. -
Fecdzo
senior tag
Ertekpapirszamla nelkul szerintem ezt biztosan nem fogod tudni megtenni. Ugyabakkor az sem mibdegy h milyen ETFet akarsz venni. Sztem a legtubb banknal csak korlatozott az ETF vasarlasi lehetoseg. Raadasul joval nagyobb jutalek mellett fogod tudni megvenni amennyiben az adott ETF van.
Ezt inkabb egy brokercegnel fogod tudni egyszeruen es gyorsan es olcson megtenni raadasul meg akar tokeattetelt is kapsz hozza.
Ugy latom kicsit nagy a kavarodas...nem a bankhoz hanem egy alapkezelohoz tartoznak a befektetesi jegyek (alapok). A nagyobb bankonak raadasul sajat alapkezelojuk szokott lenni h az ertekesites simabb legyen.
Az ETF is egy alap. Csak azok nyilt vegu alapok. Az alapkezelojuk meghataroz egy befektetesi strategiat es az alapjan menedzselik az ETFet. Nagyon leegyszerusitve persze.Altalaban az ETFek specifikus strategiat kivetnek. Peldaul lekovetik egy index vagy egy szektor teljesitmenyet. Ebbol van a legtobb. Tehat ha mondjuk az amerikai DowJones Ipari Atlag reszvenyeit akarnad megvenni akkor megveheted a DIAt. Ez ponzosan olyan aranyban tartja a reszvenyeket mint ahogy a Dow 30 indexben vannak.
Vannak mar tokeatteteles ETFek vagy epp volatilitast 130/90 strategiat kovetok vagy kotvenyeket kovetok.
Az ETFek ugyanakkor nem a mindennapi befektetoknek valok. Hacsak nem ep egy olyan alapot akarnanak rasozni ami csupan egy indexet kovet es mondjuk a befekteto is hisz benne. Ekkor olcsobb lehet az ETF. Viszont a TBSZel is kell szamolni hosszabb tavu befejtetes eseten.
Ugy gondolom h az alapkezelok altal kinalt alapok osszessege nem osszevetheto az ETFek osszessegevel. Lehetnek atfedesek de a befektetesi elkepzeles es strategia szempontjabol na es persze toke es hozamvedelem mellett az alapkezelok altal kinalt alapok jobbak egy nem szakertonek!
-
big-J
őstag
Az ETF-et is el lehet csak a bankba besétálva elintézni?
Ez, meg a befektetési alap között van valami különbség a kezelésükbe, már mint olyan oldalról hogy aktívan változik, hogy a kezelőik mibe mennyit tesznek? Vagy elindítják bizonyos néven, bizonyos felosztás mellett, aztán gyártják a következőt.
Amúgy mennyire kompetitívek a banki alapok külső cégek által kezeltekkel szemben? Vagy alapja-bankja válogatja? -
Fecdzo
senior tag
Szep ez Zoli! Te sosem vagy elegedett
.
Mi nemreg dolgoztunk ki egy automata modszert ami ugy mukodik mintha volatilitast kereskedbel az opcios piacon csak ezt spot termekeken azaz devizakon inditottuk el. Marcius 1 ota fut elesben egy eleg nagy portfolion. Eddig EUn kotott csak de mar van gbpre, audre es hanarosan lesz nzdre is beallitas. A portfolio sokkal hatekonyabb. Megcsinalom a myfxbookoz aztan dobok be egy screent en is.
Meg van egy szamlam amin fubdazok forexen. Meg is volt par hete a leghosszabb fx tradem. 2013 majusatol nyitva volt egy usdjpy longom meg 100rol...habar epitettem tobbszor ra. -
Dzoli
tag
-
Dzoli
tag
válasz
Caruso77 #7141 üzenetére
Csak a stochastic mozog 0 és 100 értékek közt, MACD-nek nincs szélső értéke, bármennyi lehet.
Ha mindkét indikátort egyszerre kell figyelnie, azt vagy meg kell írnod magadnak, vagy leprogramoztatod valakivel.
Olyanok vannak, amik csak Stochasticra, vagy csak MACD-re adnak jelzést. Javaslom a google keresőben a Stochastic vagy MACD + alert + mq4 kulcsszavak használatát. -
Caruso77
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy devizapárokra hol találok olyan szignál riasztást, ami indikátorok beállított értékeinek elérése esetén ad jelzést. Azt keresem, ami az MACD és a Stochastic együttes szélsőértékére ad jelzést 5 perces időtávon. Hol érdemes ennek utánanézni?
Előre is köszönöm! -
Dzoli
tag
Megvagyok, köszi.
Csináltam egy média szervert, és pár taggal közösen kereskedünk online, napi 2*2-3 órában. Főleg DAX CFD.
Oktatni már nem fogok, vagy csak nagyon magas összegért.Idehaza valóban reménytelen a legális számlakezelés. Fű alatt meg nem éri meg.
Sok sikert!!! -
Fecdzo
senior tag
Szia Zoliii!
Nem, nem, ezuttal kulon utakat jarunk az eddig megszokottakkal ellentetben
.
Jelenleg epp egy nemet alapkezelovel targyalunk. Mar par honapja figyelik a szamlankat es jo esellyel palyazunk menedzselheto alapra. Persze kell meg majd par honap de nem felek tole.
Ugyanakkor meg ket masik alapkezelovel is targyalunk. Ugyanis idehaza eleg komoly a szabalyozas ha penz kezelesrol van szo es magyarok az ugyfelek.Veled mizu? Remelem jol vagy!
-
Fecdzo
senior tag
Így így, pontosan erről van szó!
Daytradelni csak ilyen módszerekkel érdemes. Plusz ha ez USA tőzsde akkor likviditás szolgáltatásárt még ECN díjat is kaphatsz. Ezt rebate tradingnek is hívják és jellemzően magas frekvenciájú index arbitrázs, stat arb/pár kereskedéssel alkalmazzák. Közben lehet csökkenteni a változó költségeidet, mert vagy megspórolod az egyik oldalon a spreadet, vagy akár meg is keresheted. Persze itt a kockázatod átalakul, mondjuk úgy, hogy nem kapsz teljesülést, hiszen így csak az adott árszinten teljesülhetsz, akkoris csak akkor ha valaki ott éppen ad el neked vagy vesz tőled. Kitörések keresése/momentum trading természetesen máris kiesik, ami nem is baj, mert ott a spreadet mindenképp te nyeled be. Daytrade=több kötés=magas költséghatás, amivel el kell valahogy bánni....csak így lehet...
Izgi még a delta vagy még inkább gamma fedezés ilyen kombinációban. Mondjuk volatility longban vagy (straddle, strangle, vagy csupán long option) és mellette a delta arányában veszel/eladsz alapterméket. Így a visszaszámított és realizált voltilitás közötti különbséget+spred+ECN díjakat tudod elcsíipni. Hamarosan ilyen automatám is lesz
-
tlac
nagyúr
mt4-et már régóta dobtam, alapok megtanulására jó, de komolyabb dolgokra nekem is gagyinak tűnt
jforex-nek álltam ismét neki
Ugyanakkor ezt daytradelni csakis DMA kapcsolattal erdemes tehat be kell tudni ulni az ajanlati konyvbe.
pont valamelyik nap találkoztam ezzel, ha jól értem, akkor erről van szó:
"Placing of BIDs and OFFERs to the market
This special option allows traders to act as a liquidity provider by placing individual bids and offers directly to the market. As Bids/Offers are placed, they can be matched by other liquidity consumers, thus avoiding your spread costs."
[link]nem néztem még utána, de így, hogy említetted, most már érdekesnek tűnik
-
Fecdzo
senior tag
Igen, nem veletlenul a geometriai brown mozgas alkalmazzak peldaul az opciok arazasanal.
Ha rakeresel a gugliban h mean reversion trading akkor sztem eleg sok talalatod lesz. Viszont gyakorlatilag egy momentum tipusu indikator hasznalata boven eleg ilyesfajta tradinghez. Ugyanakkor ezt daytradelni csakis DMA kapcsolattal erdemes tehat be kell tudni ulni az ajanlati konyvbe. Ezt mt4en felejtsd el. A spread felemeszt meg ha 0.7 pip akkoris.
Hft trading. Orderbook dinamika es orderflow, kulonosen a block orderek monitorozasa segithet ilyen mikro momentumok megtalalasaban. Viszont mint irtam mt4en ezt szinten felejtsd el. Matlab vagy python vagy meg inkabb c ill java plusz apira van szukseg. Es persze olyan prime brokerre aki kolokaciot ad es rendkivul olcson es melyen tradelhetsz.
Meg hosszu tavon vannak szep trendek de oda kell a funda.
A tavlatokrol:
Amiota nyitott vagyok es nem sajnalom az idot es energiat a jobb megismeresre sokkal eredmenyesebben megy a trading. Viszont ez az en utam. Ez nem biztos h masoknak is epugy jo. Honapok ota a fejleszteseim a munjatarsammal es cimborammal jol alakulnak koszonhetoen a modszertan ismeretenek.
Hidd el a technikai elemzes teli van zsakutcaval. Esznel kell lenni es meg kell vizsgalni nem pedig csak elhinni egy egy adott technikai modszerrol h jo. Ezzel szemben a kvanti technikakkal megtzdod vizsgalni h egyaltalan van e ertelme penzt tenni egy egy modszerre.En az evek alatt ide jutottam.
-
tlac
nagyúr
köszi az összefoglalót!
Elliott hullamok, kitalalt vagy velt hullamok, 'miert igy rajzolod azt a trendvonalat?', aralakzatok....ezek mind olyan formak amelyek egy veletlenszeruen generlt arfolyamon ugyanugy megjelennek! Tudom, mert leszimulaltam! Ami erdekes, hogy ott is tud mukodni...habar nem sokkal rosszabb mintha az egy reszveny arfolyama lenne.
szerintem ha önmagában nézünk egy valódi árfolyamot, azt tekinthetjük véletlenszerűnek is
az csak az eredménye egy sok paraméteres függvénynek, ahol se a paramétereket, se a függvényt nem ismerjük kellőképpen
hiába mondjuk azt, hogy az árfolyamban benne van minden tudás, ami igaz, csak nem tudjuk hogyan állt össze, minek az eredményenapon belul jobban jar az ember ha mean reversionre keszul fel, mintsem latens trendeket keresne, amelyek megbizhatoan csak tickszinten elorejelezhetoek, de ahhoz meg olyan adatra es infrastrukturara van szukseg, amire foldi halando nem fog kolteni
ezt részleteznéd?
főként a kiemelt részek érdekelnekTA vs quants
hah, most néztem először utána, hogy pontosan mit kell érteni ezen fogalmak alatt
én eddig végig azt gondoltam, hogy technikai elemzésbe a kvantitatív elemzés is beletartozikA nuclear phinance foruman kirohogik a TA-sokat.
belenézegettem a fórumba, és igen, inkább programozók meg matematikusok használhatják
Sok terulet ismerete kell szerintem, hogy jobb esellyel csinalj penzt. En a fundat sokaig melloztem, plane a matekot, de megis azokkal uj tavlatok nyiltak meg.
új távlatok nyílnak meg, a kérdés csak az, hogy azok zsákutcák-e
valójában ahogy egyre jobban elmélyedsz a dolgokban, lehet csak arra fogsz rájönni, hogy ez még mindig nem elég vagy végül belátod, hogy úgy sem vered meg a piacot -
Fecdzo
senior tag
Szerintem alkalom adtan megverheted a piacot. Hosszutavon nagyon nehez. Viszont adok kedvcsinalot: [link] Itt hitelesitett hedgefundok publikalt szamlai vannak. A strategiakra rakeresve sok sok iras van a neten. SSSRN is rengeteg jo paper van. Oda mar kell azert vagni az angolt es a matekot is, de par eleg jol ertheto.
En most keszulok nekimenni a CFA-nak, mert most nincs felesleges 150.000 usdm, hogy a kolumbiai egyetem MFE programjara jelentkezzek. Sok terulet ismerete kell szerintem, hogy jobb esellyel csinalj penzt. En a fundat sokaig melloztem, plane a matekot, de megis azokkal uj tavlatok nyiltak meg. Viszont az evek alatt egyre kevesbe lettem kockazatvallalo, ezert mas pszicho buktatokkal kell megkuzdenem.
Meg valami. SOSE ADD FEL!!! Kozhelynek hangzik, de en mar joparszor hagyhattam volna az egeszet a fenebe. Sokmindent megeltem a piacokon, de meg itt vagyok es manapsag elegedettnek is mondom magam. 30% eves szinten eleg. Ennel tobb mar a hedge fundok terulete. Nem gondolom h jobb vagyok naluk. Viszont akarok olyan jo lenni. Es leszek is! Az o jatekteruletukre kell evezni, ahhoz pedig a technikai elemzesen felul joval tobb kell.
A nuclear phinance foruman kirohogik a TA-sokat. Nekem volt szerencsem talalkozni egy mareknyi emberrel akik TA alapon kereskedtek konzisztensen. Viszont ok is birtokaban voltak olyan tudasnak, amit a TA nem, csak a statisztika es matek tanit meg (eloszlasok, variancia, kovariancia, kointegracio, momentum stb...)
A technikai elemzes ugy gondolom most egy olyan fordulopont elott van, hogy vagy fennmarad, vagy eltunik a sullyesztoben. Ez egy nagyon jo video a fenti ellentetrol (TA vs quants) vagyis inkabb traderek vs akademikusok, de ugyanaz...
Vagy az inside the black box illetve a wall street code is roppant tanulsagos. Nezzetek meg. Fent vannak youtubon, persze angolu.
Az arfolyam legyen veletek!
-
Fecdzo
senior tag
Persze, szives oromest.
Lehuzva par evet tobb forex es reszvenybrokercegnel, ugyfelkent es alkalmazottkent, azt tudom mondani, hogy cegenkent egy mareknyi ember kepes penzt csinalni egyaltan a piacon. Legalabbis konzisztensen. Nekik a modszereikbe ugyan nem lattam soha bele, de az teny, hogy tul nagy a bizodalom a technikai elemzesben. Ezzel onmagaban nincs baj, sokkal inkabb az a baj, rengetegen tul vakon biznak olyan logikus szabalyszerusegekben, amelyet soha senki meg sem vizsgalt es be sem bizonytott! Peldaul, hogy tartsuk meg 1:2-es kockazat/hozamaranyt. Tartsunk fenn x%-os talalati aranyt. Ezek onmagukban hatalmas blodsegek. Minden strategia egy bizonyos arfolyammozgast probal elcsipni, amely vagy momentum (vagy trend kovetes, ahogy tetszik), vagy mean reversion (alj/teto vadaszt). Nekik pedig megvannak az idealis korulmenyeik.
Szerintem olyan nem letezik, hogy kis kockazattal nagy hozamot csinalni. Ez ugyanis azt fogja jelenteni, hogy 1:x es kockazat/hozam aranyt kell fenntartani (ahol x>4), ami szuksegszeruen a talalati arany drasztikus visszaeseset fogja eredmenyezni. Akar 20% ala sot meg lejjebb. Emelett eros trendre van szukseg. Ez pedig csak a nagyobb timefraeken mutathato ki. Ehhez pedig nelkulozhetetlen a funda, aminek a megismeresebe viszont mar a tobbseg nem fog bele. Hosszu de apro vesztok utan tutira feladjak. Egysesek elcsipnek nagyobbakat, mert akkor a piac epp nekik kedvez. Fals kovetkezteteseket vonnak le belole, mert nem backteszteltek a strategiajukat, ergo nem ismerik...
Lehet mondani, hogy: ' a backteszt nem er semmit!'. Persze, mert rosszul csinaljak. Annak is megvan a modszertana. Jo adat+tick adat+koltsegek+realis spreadek+erzekenyseg vizsgalat+kvantitativ ertekeles+forward teszt es ha ezutan is ok, mehet elesben.
Ugyanakkor a manualis rendszerek tobbsege rengeteg intuitiv elemet is tartalmaz, ami automatizalas mellett nem tesztelheto, ergo nem igazolhato az elonye.
Elliott hullamok, kitalalt vagy velt hullamok, 'miert igy rajzolod azt a trendvonalat?', aralakzatok....ezek mind olyan formak amelyek egy veletlenszeruen generlt arfolyamon ugyanugy megjelennek! Tudom, mert leszimulaltam! Ami erdekes, hogy ott is tud mukodni...habar nem sokkal rosszabb mintha az egy reszveny arfolyama lenne.Mai napig a legjobb tradejeim a funda alapjan lettek menedzselve, melyekhez egyzseru technikai belepot kerestem (OTP 7200-9100, 3562 tol 6000 ig, ugy hogy kozben 1200 is volt, USDJPY long 100-123 ezt kb masfel hete zartam, EURUSD short 1,25 rol - itt az igazi triggernek nem hittem (negativ kamat)...ez meg megvan, magyar kotveny portfolio long 4,5 kamatszintrol, most 1,65 (kamatok es kotvenyek forditottan korrelallnak) USDCHF long a januar 15-ei EUR szint eltorlese utan ket hettel (tul eros frank, mely az eddig is exportra tamaszkodo svajcot nagyobb gondba taszitja+negativ kamat+kovetkezo heten varhatoen EUR QE indulasa), kina relativ felulteljesitese. Ezekhez mind-mind volt egy egyszeru alakzat, vagy mas technikai belepo. Nem kellett hat mozgoatlag, 4 sztohasztik. Csupan az, hogy tudd mi mozgatja a piacokat.
Automatizalasban pedig a matematika es a statisztika segitett a legtobbet. Felismertem, hogy az arfolyamok geometriai brown mozgast kovetnek es elfogadtam. Felismertem es megmertem, hogy napon belul jobban jar az ember ha mean reversionre keszul fel, mintsem latens trendeket keresne, amelyek megbizhatoan csak tickszinten elorejelezhetoek, de ahhoz meg olyan adatra es infrastrukturara van szukseg, amire foldi halando nem fog kolteni.
Osszefoglalva: Szerintem csak trade-off letezik a kockazat es hozam kozott, amelyet rajtad all. A megfeleo technikai setupokat a megfelelo idosikon hasznald. Trendkovetes 4h chart alatt eleg felejtos forexen, napi es heti chart, ugyanez opciokra, de oda meg a volatilitasra kulon figyelni kell.
Napon belul mean reversion, konyvbe kuldott megbizassal, hogy megsporolhasd a spreadet. Ez az en recepten, nameg....tanulni, tanulni, tanulni...makrot, statot ne csak technikai elemzest. Igy tudod a legmegalapozottabb dontest hozni. En igy csinalom.... -
aAron_
őstag
Ez engem is érdekelne, de inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy vajon egy technikai kereskedő hosszútávon felül tudja-e teljesíteni a piacokat? Profi, de nem valamelyik csúcs egyetemen tanult quant és nem is zseni. Ezzel kapcsolatban annyi féle mítosz kering az interneten, én már nem tudom mit gondoljak.
Hedge fund szektor múltbéli teljesítménye mindenesetre elgondolkodtató...
(#7126) big-J: Igen, így működik. Kell nyitni egy befektetési számlát valamelyik banknál, ahol tudsz vásárolni megfelelő alapokat.
Zártvégűnek csak akkor van értelme szvsz, ha tudod, hogy pont akkor fog kelleni a pénz újra, amikor lejár az alap.
-
-
Fecdzo
senior tag
válasz
GGAllin #7120 üzenetére
Látom kollégák már felhívták rá a figyelmet, igen, totál casino....vagyis nem, sokkal rosszabb! A casinóban nagyobb az esélyed arra h nyersz mint bináris opciókkal.
Ugyanakkor ha megértetted a technikai elemzést, értesz a fundához és mondjuk a matek és stat is megy akkor mindegy lesz mivel tradelsz
....de akkoris kerülni kéne a bináris opciózást
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Cimbooora #7115 üzenetére
Szia!
Ha még aktuális...IB kiváló választás. Olcsó, megbízható és ha a felülete nem tetszik (habár sztem könnyen megszokható, ha rászánod az időt) összeköthető mással is.
Ninjával ingyen működik, de csak elemzésre. Ha szeretnéd összekötni, akkor meg kell vened vagy havonta bérelned. Nem húzós pláne ha nagyobb a számlaméreted. Bár nem a 3000$ számlaméret az ideális ebben az esetben.
3000$ esetében a daytrade felejtős usa tőzsdén (bár nem tudom mennyire cél ez), de a 3000 sovány lesz hozzá. Hati esetében sem lesz könnyű dolgod. Momentum alapon 50% alatt hit rate-re számíthatsz, ergo egy 5-ös vesztő széria elég könnyen elérhető. Felszorozva a stoppoddal és a tick-valueval gyorsan meglesz a 10% DD. Csak óvatosan... -
big-J
őstag
Ja úgy értettem a betéti alapot csak elírtam, annyi nevük van már.
Szóval az úgy működik, hogy beteszem a bankba és a bankba elmondják milyen külső/belső alapokkal foglalkoznak és én kiválasztom és annyi? Hogy lehet egy ilyenhez később még hozzáadni? Bónusz kérdés: mi az előnye a zártvégűeknek?
-
aAron_
őstag
Miért nem inkább befektetési alapokat keresel? Ott legalább van sejtésed arról, hogy nem fogják elégetni a pénzed nagy valószínűséggel, s még azt sem hiszem, hogy a várható hozam kevesebb lenne.
Másik ajánlható alternatíva egy ETF portfólió. Ezt is elég akár csak évente újrarendezni, azonban valamivel nagyobb hozzáértést, figyelmet igényel.
Itthon szerintem nincs ajánlható fórum (maximum zárt), legtöbb helyre laikusok írnak csak. Külföldieket sajnos nem ismerem ennyire.
-
big-J
őstag
Jó reggelt, nézegetem ezeket a forex signal dolgokat, de erősen olyan érzésem van hogy kb 95% látszat meg praktikailag átverés.
Nem tudom van-e amit pl itt többen használnak konkrét oldal/rendszer erre, ami megbízható és nem ultragázak a működtetők, lehetőleg az eu-n belül.Általánosságban is érdekelne, milyen területet ajánlatátok jobban utána nézni, amit nem kell naponta többször igazítani, hozzányúlni, esetleg hetente, és nem gáz ha van valami rizikófaktor, még a nyílt/zártvégű betéteket nézegettem.
Legideálisabb egy olyan lenne, hogy időközben is lehessen hozzá adni a befektetett mennyiséghez, ezért is gondolok ezekre.Edit: Látom itt azért nincs akkora forgalom, nem tudom van-e valami kiváló ilyesmikkel foglalkozó fórum itt mo.-n(nem a nyelv miatt).
-
GGAllin
tag
Üdv!
Nemrégiben hallottam az ún. bináris kereskedési opcióról, olvasgattam utána.. találtam jót is rosszat is szokás szerint
nem vagyok járatos a témában, ezért gondoltam hogy itt is megkérdezem, hogy egyáltalán érdemes-e foglalkozni vele? Időt és energiát rászánni hogy jobban megismerjem ezt az egészet vagy felesleges ennyit is nemhogy pénzt kockáztatni. Valakinek volt már tapasztalata ilyen téren?
Köszi előre is!
-
aAron_
őstag
válasz
Cimbooora #7115 üzenetére
Szia!
Mi a bajod a TWS-el? Egyébként ha jól emlékszem, az ingyenes Ninja is működik vele, de kereskedni nem lehet így vele. Tehát maximum chart elemzéshez tudod használni. Ha írsz supportnak szerintem hamarabb kapsz biztos választ, mint itt.
Ami az EHO-t illeti, EGT-n belüli ellenőrzött tőkepiaci műveletek után nem kell fizetni. Bővebben.
-
Cimbooora
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, számla nyitással kapcsolatba.
Részvényekkel szeretnék kereskedni, esetleg határidős termékekkel.
Interactive Brokers-t néztem ki eddig magamnak, és jó is lenne, mert $3000-al már tudok számlát nyitni. (25 éves kor alatt).
Ami viszont nem tetszik a kereskedési felülete. Tudtommal a Ninjatraderrel össze lehet kötni, viszont nem tudom hogy ez működik e ingyen, ha meg nem akkor mennyibe kerül?Ami szintén érdekelne, hogy itthon hogyan működik az adózás? 16% + EHO? Magam megtudnám csinálni az adóbevallást, vagy inkább könyvelőre érdemes bízni ezeket a dolgokat?
Előre köszönöm válaszaitokat!
Üdv! Máté -
Dzoli
tag
Balázs Szilárd élő kereskedési bemutatót tart április 23-án.
http://tradersnight.hu/esemenynaptar/ -
Dzoli
tag
Bankbetétek valóban rendelkeznek a bank biztosításával, de:
Ez általában csak annyit jelent, hogy a bróker bankszámlája biztosítva van 100.000 EUR-ig.
Nem ügyfelekre vonatkozik külön-külön ez az összeg.
Elképzelheted ez mire elég, ha bedől a cég, van 10000 ügyfele fejenként átlag 1000 EUR feletti követeléssel. -
Xbean
tag
válasz
bundásss #7110 üzenetére
Igazság szerint már van náluk egy számlám, de mivel semmi sincs róluk a neten, így a mostani brókerbotrányok kapcsán elbizonytalanodtam nem kicsit. Amit tudok mondani eddig róluk, hogy ha kérdésem volt mindig gyorsan választ kaptam, akár telefonon, akár emailben, de még az online élő ügyfélszolgálat által is.
A végrehajtás valóban gyors, nem tapasztaltam semmi negatívumot. Kisebb kifizetésem volt eddig, az igénylésem napján már a számlámon volt a pénz.
Érdeklődtem náluk a tőke biztonságával kapcsolatban is, Dzoli információja szerint csak felügyelt cégek rendelkeznek biztosítással, na erre kérdeztem rá:"tőkegarancia a brókercég számláit vezető bankokon keresztül van reguláció nélkül
regulációval pedig közvetlenül a tőkevédelmi alapból"Szóval ezt a választ kaptam és egy linket is, ahol erről tájékozódhatok bővebben.
[link]De úgy érzem igazatok van, mert annak ellenére, hogy eddig negatívumot nem tudok mondani, de még sincs meg a biztonság érzetem az általatok említett okok miatt, így valószínűleg visszaigénylem a befektetett összeget a közeljövőben.
-
Dzoli
tag
Én nem erőltetném ezt a VBFX-et, ha nem akarsz a Seychelles szigetekre menni a pénzed után.
A regulációt nem véletlenül találták ki, bármennyire is próbálják elmaszatolni ennek a fontosságát.Felügyelt cégek rendelkeznek ügyfélbiztosítással. Ez egy külön szervezet (Pl. FSCS) által garantálja a tőke biztosítását bizonyos összegig, minden egyes ügyfélnél. Na, a VBFX-nél semmi ilyen nincs.
-
Xbean
tag
Eléggé megingott a bizalmam a brókerek felé a mostani események kapcsán. Tapasztalatom sincs ez ügyben sok, hogy mennyire tűnhetnek el könnyen a pénzemmel a különböző forex brókerek( hála istennek ). Amúgy a vbfx honlapján ez áll:
"Biztonságban van-e a tőkéje? Igen. A VBFX több Európai Uniós bankkal dolgozik együtt. Az EU 100.000 Euróig szavatolja az ügyfelek betétjét. E fölött sajnos mi sem vállaljuk a kockázatot, de ne aggódjon, ilyen esetekre is van megoldás. Keressen minket!"
Nos, ehhez hasonlóan fogalmaz kb az összes bróker. Mennyire lehet ezeket a kijelentéseket komolyan venni? Eltud tűnni egy bróker a pénzzel egyáltalán? Tényleg van egy alap ami 100.000 euróig megvéd a legrosszabb esetben? Jó lenne tisztán látni az ilyen jellegű kockázatokat is.
-
Xbean
tag
-
Xbean
tag
Sziasztok!
A vbfx brókerről mi a véleményetek? [link]
Állítólag Várkuti Géza is tulajdonos benne. A neten azonban semmit se lehet találni róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Posta, csomagküldés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged